Eastermar belandt in flow

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 30 januari 2018 15:22

Afdrukken

Twee dagen voordat de nestor van het Eastermarder vlaggenschip (Bouwe Boersma) weer eens een lente minder jong werd stond in de Kelderklasse de altijd spannende clash tussen Eastermar en Ouwe Syl gepland.

Eastermar, dat een week tevoren oefende tegen de fiere koploper van de 3e klasse A: DWP, dat het tijdens de rust op een knappe 1-0 nederlaag trakteerde, had tot het treffen met de Ouwe Sylsters de nog niet overdreven veel trainingsminuten in de benen.

Omdat door een brandje bij keeper Jelle van der Wal in de achtertuin ook het jaarlijkse Tytsjerksteradiel cupje toernooi met de bijbehorende “Mark de Vries” bokaal voor de topschutter niet doorging was de enige lichaamsbeweging die de Eastermarder spelers binnenkregen die van het dansen in de verschillende kroegjes die bezocht werden om de fantastische eerste seizoenshelft te vieren.

De Eastermarder selectie heeft na de winterperiode een ietwat ander aangezicht gekregen.

Zo besloot Wouter Langman, die na het bezoek van Gaston en de zijnen zijn bijnaam “big spender” plots met recht weet te dragen, na het innen van zijn lot voorlopig te stoppen bij het vlaggenschip. Mijnheer wil zich naast het guldens tellen volledig richten op het halen van zijn basisschooldiploma. Het kistje dat doorgaans op tafel wordt gezet wanneer mun midden in het seizoen besluit een team in het hemd te laten staan wordt nog van Langman verwacht.

Langman zijn concurrent ongelovige Thomas van Holsteijn besloot ook zijn voetbalschoenen op zolder te hangen. Ook hier dient nog uitgedeeld te worden.

Hier stond tegenover dat Albert Brouwer terug werd gehaald van een proefperiode van het derde van Groen Geel te Groningen. Het ietwat tegenvallende niveau van de Grunnigers was er debet aan dat de vereniging niet overweldigend uit Brouwer zijn test kwam.

Zodoende is Brouwer per direct beschikbaar voor de tweede seizoenshelft in de 5e klasse B.

Als pleister op de wonde heeft de Eastermarder A-selectie besloten Pieter Sikkema aan te bieden bij de groepsapp van Groen Geel. Voor diens nummer dient contact op te worden genomen met Bouwe Boersma van de vvEastermar app.

In zijn hoogtijdagen bij de VVE stond Brouwer samen met Kees Schotanus in de wijde omtrek bekend als het “scHeerenveenMachientsj”. Of ze dit kunnen evenaren zal de komende tijd doen blijken, spannend!

Verder was er nog het goede nieuws van keeper Jelle van der Wal. Die omdat hij in de persoon van Age Nicolay een hele beste kameraad in Eastermar heeft wonen, en hij besloten heeft om na het het behaalde A-diploma ook voor B te willen gaan aan heeft gegeven tevens het seizoen 2018/2019 onder te blauw-gele lat te willen staan. Lokwinske VVE1!

Omdat de eerste week na oud en nieuw nu toch benoemd is kan ook Lieuwe Nijboer besproken worden: Hij besloot van alle publiciteit gebruik te maken om het merk “zanger Lieuwe Nijboer” eens goed in de etalage te zetten. Zo bezocht hij de plaatselijke kapsalon maar liefs 34 keer omdat dat een broedplaats van cameraploegen bleek. Een plek waar hij tot dan toe vrijwel nooit kwam. De zangpartij op het eindfeest ging jammerlijk aan Zanger zijn neus voorbij, naar verluid omdat Andréetje Hazes niet onterecht jaloers is op de zuivere stem van zijn concurrent.

Wel wist Lieuwe in het oefenduel met DWP het winnende doelpunt te maken. Omdat al deze ervaringen er nogal in wegen werd besloten hem mee te sturen met VVE2, alwaar Haye Veenstra een oogje op hem kon houden.

Lieuwe wist daar het winnende doelpunt te maken en werd door moeders Joukje getrakteerd op een “High Beer” bij paviljoen de Leijen.

Trainer Eric Boersma, die een trainingskamp in Thailand geregeld had voor zijn ploeg maar door een foutje met de tickets alleen voor zichzelf en de lady geboekt bleek te hebben kwam met de volgende opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal stond onder de lat met voor zich Jurre Dam, Richard Brouwer, Stefan Brouwer en Jurryt Jonkman.

Op het middenveld kreeg Chris Elverdink de leiding over Sander Smedema.

Voorin stonden Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Jelmer Dijkstra en Harm Tseard Heidbuurt.

Heidbuurt zijn vader Molle had in de winterstop via een online veiling een vest van Lamborghini op de kop weten te tikken. Eenmaal afgeleverd bleek het echter net een maatje te klein te zijn.

Op de bank zaten Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Veenstra woont sinds deze week op Facebook samen met zijn Linda.

Johannes Couperus viel de eer ten deel op te mogen treden als vlagger, een taak die hij met verve inkleurde.

Eric gaf zijn manschappen mee dat winnen altijd wel even lekker is als je fris de winterstop uit stapt.

Met die gedachte in het achterhoofd verloor aanvoerder Jurryt Jonkman de toss en mocht Simon Dijkstra na het fluitje van Wilbert Gort (zou het familie zijn van de Gerben Gort van het eerder genoemde Groen Geel3?) aftrappen.

De Eerste helft was lichtelijk voor de bezoekende partij dat via CVM Chris Elverdink tot een tweetal kansen wist te komen. Keeper Jelle van der Wal en zijn defensie wisten het doel echter schoon te houden.

In de 28e minuut kreeg Jille van der Wal een vrije trap te nemen ergens linksvoor op het hoofdveld. Van der Wal sneed de bal strak naar de eerste paal alwaar de eerder genoemde Chris Elverdink met een mooie voetbeweging doel wist te treffen: 1-0!

Na nog wat speldenprikjes over en weer wilde Ouwe Syl in de 43e minuut een penalty bij elkaar schreeuwen. Dat er absoluut niets gebeurt was wat niet door een blokjesbeugel kon was voor scheidsrechter Gort reden genoeg om geen gehoor te geven aan dat gezever.

In diezelfde minuut besloot Jille van der Wal maar weer eens druk te zetten op de Ouwe Sylster opbouw. Hij ontfutselde de verdediger de bal, dribbelde de zestien binnen en gaf laag voor op Simon Dijkstra. Dijkstra, die in het verleden evenals Richard Brouwer nog wel eens wist te missen voor open doel besloot dat dit keer niet te doen: 2-0!

In de rust bliezen Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra de strijd om de latje trapbokaal nieuw leven in. Het werd een bloedeloos gelijkspel, mede door de hoge spanning die dit klassement met zich mee brengt kwam mun niet verder dan de brilstand met een extra glas.

In de 59e minuut wist de na rust ingevallen trainer van de bezoekers (Jelmer Helfferich) de aansluitingstreffer te noteren.

Verder gebeurde er weinig in de afsluitende 45 minuten. Wel had een leider van de bezoekers het nodig gevonden de complete tweede helft van de nodige vloekwoorden te voorzien.

Toen Eric Boersma hem na de wedstrijd op het hart drukte dat 'zijn' team van zo overdreven veel vloeken waarschijnlijk niet veel meer doelpunten zou maken ontstak hij in een ontroostbare woede uitbarsting waar men op dit moment in Groningen de naweeën van zou kunnen ondervinden. Sterkte aldaar.

Volgende week wacht de Eastermarders de wedstrijd van het jaar: Sumar út!