Wedstrijdverslagen

Eastermar, op vele vlakken thuis

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 13 juni 2019 08:30

Saterdei acht juni stond voor de Eastermarder matadors de tweede in een reeks van drie nacompetitieduels op de planning. Ditmaal was Arum de tegenstander.

Arum kende men in Eastermar op het duimpje, want oud-trainer van V.V. Eastermar Eric Boersma had in zijn tijd bij Eastermar aardig op lopen scheppen over de tactiek en techniek van de Arumers. Tel hier bij op het voorbereidende spionagewerk dat de huidige trainer Marco had verricht en de geelblauwen waren zo klaar als een klontje voor deze wedstrijd.

Terwijl alle spelers het speelveld opliepen stonden er langs de lijn drie prachten van dames obsceen gebarend twee rookbommen aan te steken - het waren de drie hooligans van Eastermar.

Nadat de heer Rutger Feenstra (pupil van de week) doel had weten te treffen wachtte de scheidsrechter nog een klein kwartiertje tot de rookbommen, die geholpen door de machtige wind een prachtige oranje rookwalm over het hele veld stuurden, waren opgebrand. De drie hooligans stonden inmiddels dik tevreden onder hun ene paraplu. Ondertussen snelde de pupil van de week naar de dug-out van Eastermar terwijl hij tegen iedereen die het wilde horen riep dat hij bij het winnende team wilde zitten.

Toen de lucht ietwat was geklaard werd er afgetrapt door de verliezer van de toss: Arum.

Mark de Vries had van de trainer de opdracht gekregen zijn directe tegenstander, Kevin Jaarsma, het voetballen onmogelijk te maken; hij moest hem de gehele wedstrijd schaduwen en eigenlijk mocht de Arumer geen bal raken.

De aftrap van Arum werd breed gelegd en vervolgens lang de hoek van het veld ingetrapt. Bij Eastermar stond iedereen net te kijken van welke kant de wind nou eigenlijk kwam. De linksvoor van Arum profiteerde hiervan en legde de bal voor op de toegesnelde Kevin Jaarsma: 1-0, nog voordat Eastermar de bal überhaupt had weten te raken. De pupil van de week sloop naar de Arumer dug-out.

De blauwgele brigade rechtte de rug en probeerde er vervolgens nog een mooie middag van te maken. In de tiende minuut werd een Eastermarder voorhoedespeler onheus bejegend in de vijandelijke zestien. De scheids twijfelde niet en wees naar de stip. Kees Schotanus, die tijdens de vorige wedstrijd ten tijde van het hele penaltyhorrorgebeuren reeds op de bank zat werd naar voren geschoven om het leer tegen de touwen te janken: 1-1! Na nog wat kansen over en weer bleek dit toch de ruststand.

In de vijfentwintig minuten durende rust haalde Marco van der Veen evenals vorige week een wissel uit de hoge hoed. Het was wederom Sander Smedema die in mocht vallen - ditmaal mocht Richard Brouwer de douche opzoeken.

Marco was de tip die Gert Jacobs een dag eerder tijdens de uiterst succesvolle sponsoravond prijsgaf ter ore gekomen: champagne in de bidons tijdens de rust. Ook dit werd uitgevoerd.

In de 49e minuut kon Bauke Tjalle Annema profiteren van mistasten in de Eastermarder defensie en zo konden de gasten weer achter wat feiten aan gaan lopen: 2-1... Het heft van de wedstrijd werd wel volledig overgenomen. Er werd vanaf de kant gecoacht dat men de “DER OP EN DER OER”-tactiek moest hanteren. In de 63e minuut zorgde Johannes Couperus voor het eerste deel van die tactiek en in de zeventigste, 79e en negentigste minuut deden respectievelijk Willem Veenstra, Menno Dijkstra en Willem Veenstra het tweede deel. Jelle van der Wal wist in de 86e minuut nog een zelf weggegeven penalty op slinkse wijze uit de benedenhoek te ronselen. Dit alles opgeteld zorgde voor een klinkende 2-5 overwinning voor EASTERMAR!

Twee van de balsturige dames die verantwoordelijk waren geweest voor de rookpotten bleken luid scanderend “wy moatte se swierder ha” de enige fans die ook tijdens de striemende regen langs de zijlijn bleven hangen; een eervolle vermelding waard. Jade en Anne zullen aanstaande zaterdag dan ook tot nieuwste ereleden van V.V. Eastermar betiteld worden. (Helaas zijn de twee in kwestie op dat moment niet fysiek aanwezig, omdat zij aanwezigheidsplicht hebben bij de seizoensafsluiter van hun eigen (superieure) club V.V. St.-Anna.)

Waar het tijdens de wedstrijd tegen Marrum extreem warm was en tegen Arum de regen met bakken begeleid door een stevige windkracht negen naar beneden kwam, wordt volgende week een winters decor verwacht in de Westereen, alwaar Eastermar het op zal nemen tegen Oostergo. Na twee wedstrijden aan de verkeerde kant van Ljouwert mag dan eindelijk een wedstrijd aan de goede kant worden afgewerkt. De sponsorcommissie heeft in goed overleg met de u welbekende Fietsboys besloten een heuse fietsreis richting de Westereen te organiseren (voor meer info over de fietstocht zie artikel elders op deze site, red).

De heer Molle Heidbuurt had zijn negatieve mening over de titel van het vorige verslag niet onder stoelen dan wel banken gestoken. Gehoopt wordt (niet op de wc) dat hij deze week positiever gestemd is op dat vlak. De titel slaat deze week op het feit dat de Eastermarder equipe onder verschillende weersomstandigheden diverse tegenstanders compleet de baas was. Dit in combinatie met de naam van een door een vakkundige krullenbol geleid succesvol Eastermarder klusbedrijf.

Ondertussen hoor ik jullie denken: waar zijn al die taal- en spelfouten gekeerd?! Ik heb sinds kort nakijkhulp van juf Jade Kemker. Deze hooligan is naast het Bildts ook het Nederlands knap eigen.

Oh ja! Kommende freed stiet der in stik oer V.V. Eastermar troch de grutte Johann Mast yn’e Ljouwerter, hjir binne Menno Veenstra (Dijkstra) en Jurryt Jonkman foar ynterviewt. Sjoch mar even!

OANT SNEON!

J&J

 

We houden een slag om de Arum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 04 juni 2019 16:41 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 04 juni 2019 16:34

Zaterdag één juni stond in Eastermar het jaarlijkse jeugdtoernooi gepland. Doordat het vlaggenschip precies een week hiervoor de nacompetitie veilig wist te stellen kwam scheidsrechtersbaas Jacob de Vries met de handen in zijn weelderige haardos te staan. De helft van de JO19 zou afwezig zijn tijdens de middagvariant van dit toernooi alsook alle door hem ingehuurde scheidsrechters van de A-selectie. De Vries is uiteindelijk met een oplossing gekomen - welke dit is kunt u op de die middag gemaakte foto’s bekijken, deze staan op de facebookpagina van V.V. Eastermar.

Trainer Marco van der Veen kwam voor deze middag met een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Rindert Venema mocht linksback staan en Jelle van der Bij, die ’s avonds de terugbus van Oerrock middels de ‘hard to get’-tactiek naar een later tijdstip trachtte te verleiden (dit mislukte jammerlijk want hij moest uiteindelijk naar huis wandelen) stond rechtsvoor.

Verder stonden de gebruikelijke namen op papier.

De bank was met zo’n negen spelers zo ruim bezet dat de helft van Van der Veen zijn manschappen niet op het bankje zelf plaats konden nemen…

Onder de bankzitters bevond zich de van een vakantie naar Curaçao herstelde Sander Smedema.

Van Pieter Sikkema ontbrak ieder spoor.

Saillante detail bij de basisklanten was dat dit Richard Brouwer zijn vierde nacompetitie betrof - bij alle vorige was hij speciaal voor die spannende wedstrijd op wissel gezet - dit werd zijn eerste basisplek.

Voor aanvoerder Jurryt Jonkman was het alweer zijn negende nacompetitie. Van de eerdere acht werd er slechts één winnend afgesloten. Statistiekjes die de burger respectievelijk wel en geen moed zouden geven.

Vlak voordat de Eastermarder stoet de Eastermarder brug over zou rijden opende Mark de Vries een filmpje op zijn slimme telefoon. Het betrof een filmpje van wat beschonken klinkende familieleden die hem succes wensten voor de aanstaande partij.

Richard Brouwer had een week eerder een blauwebessensapje van mem gekregen. Dit vond hij zo verdomde lekker dat hij later die week besloot zelf een granaatappelsapje aan te schaffen. Halverwege de barre tocht naar de verkeerde kant van Ljouwert kwam voorin de Dodge van Stefan Brouwer vervolgens de bekentenis dat dit meteen zijn grootste miskoop bleek; hij begon spontaan weer te kokhalzen.

Later dit weekend kwam hij met de titel van dit verslag op de proppen - dat is óók Richard.

Nadat de Eastermarder ploeg welkom was geheten door een afvaardiging van de Marrumer voorzitter Tiny Kok werd het veld massaal gekeurd. Dat kon bij lange na niet tippen aan de fijne mat van Bouwe Boersma en dus werd het vertrouwen in deze wedstrijd weer ietsje groter. De Eastermarder accommodatie verdient de stap naar de vierde klasse.

Zittend op het afgekeurde veld beloofde de aanvoerder zijn medespelers bij winst op Marrum een aantal bloedmooie personen van het andere geslacht tussen het publiek tijdens de volgende wedstrijd in en tegen Arum.

Nadat Jonkman de toss op slinkse wijze had weten te winnen en besloot van speelhelft te wisselen floot scheidsrechter Over op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg. De Eastermarder gasten oogden toch wat nerveus en moesten wennen aan de afwijkende atmosfeer aan de verkeerde kant van Ljouwert; het bleek daar een stuk warmer. Er was door de trainer een week gehamerd op het feit dat de luchtbrigade van Marrum voornamelijk met hoekschoppen aardig gevaarlijk uit de hoek wist te komen. In de 19e minuut was het zover. De eerste hoekschop voor de gastheren werd voor geslingerd en vond zo de kruin van de volledig vrijstaande nummer vier van de thuisploeg: 1-0 ?

Eastermar rechtte vrijwel meteen de rug en nam het heft in handen. Na nog een hoekschop en een paar kleine kansjes voor Marrum was het Blau-Giel dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Een tweetal honderd-procentkansen werd gemist en de keeper zat een aantal maal dwars. Zo liet de dikverdiende gelijkmaker nog even op zich wachten. Er werd met een 1-0 gerust.

In de rust gooide trainer van der Veen het roer volledig om. Rots in de branding Stefan Erwin werd gewisseld voor Sander Smedema, die als opdracht meekreeg zijn plotselinge vakantie middels een puike partij te rechtvaardigen. Tevens verplaatste hij enkele spelers van posities.

De Broekophâlders gingen de tweede helft stug door met zoeken naar de bevrijdende treffer. Marrum wist hier alleen lange ballen tegenover te stellen. Één van die lange ballen verraste de Eastermarder defensie: de linksvoor liep met Richard Brouwer naast zich op keeper Jelle van der Wal af. Op de één of andere manier volgde er een massale struikelpartij waarna scheidsrechter Oven zich genoodzaakt zag een penalty toe te kennen. De ijskoude Jelle van der Wal (met beide dochters langs de zijlijn) zag de bal naar de rechterhoek gaan. Hij liet zich vakkundig bovenop het leer vallen! De bal moest geblesseerd naar de zijlijn maar gescoord was er niet - grote blij!

In de 63e minuut schoot de bal langs Rindert Venema en zijn tegenstander. De Eastermarder nummer drie stond echter op te letten en stuurde de bal middels een afgemeten wreeftrap in volle vaart tegen de poot van Jacob de Vries zijn stoeltje. De Vries vloog enkele meters door de lucht en kwam verbijsterd op het gras terecht.

In pak hem beet de 68e minuut kreeg Jan Jochum Kootstra de bal buiten de zestien in zijn bezit. Er was al eens gezegd dat hij wel eens mocht schieten en nu voegde hij de daad bij dat woord. De bal werd onderweg van richting veranderd en dat was dan eindelijk het stukje geluk dat Eastermar de rest van de middag ontbeerde: 1-1! Grotere blij!

In de 89e minuut kreeg een bepaalde roodharige Eastermarder spits de kans van Willem Veenstra de bal het lege doel in te schieten. Er werd gemist...

De verlenging die volgde was volledig in handen van de bezoekers. Marrum wist nog net een hoekschop te versieren maar echt gevaar volgde er van die kant niet. In de 119e minuut werd Willem Veenstra op onsmakelijke wijze naar de grond gejengeld. De scheidsrechter besloot ook nu een penalty toe te kennen. Johannes Couperus besloot uiteindelijk achter de bal plaats te nemen. Hij was echter als invaller binnen de lijnen gekomen en wilde nog wel even doorsporten met dit heerlijke weer. Er werd dus gemist.

De penaltyserie die volgde ging volgens het ABBA-principe. Google dat anders maar even.

Nadat Sander Smedema, Jelte Heidbuurt en Jurryt Jonkman hun penalty’s hadden weten te missen en ook de tegenstander driemaal de penaltykillende doelman Jelle van der Wal op hun pad troffen begon de echte shoot out.

De scheidsrechter vond dat Marrum eerst eenmaal mocht, dan Eastermar tweemaal, en als het dan nog gelijk kon worden Marrum de gelijkmakende beurt kreeg.

Marrum miste de eerste en toevalligerwijze kregen de gebroeders Brouwer vervolgens de winst in de schoot geworpen; ze dienden alleen de elfmetertrap even binnen te hengsten..

Stefan Brouwer deed dit middels een onhoudbare strakke streep naar de linkerbovenhoek.

Richard Brouwer, wiens aanloop een kleine hapering betrof wegens alle druk op zijn schouders en omdat hij de keeper nog even naar de verkeerde hoek wilde verwijzen, schoot vervolgens snoeihard door ‘t midden raak.

Wegens de onduidelijkheid omtrent het ABBA-systeem kwam de vreugde ietsje later pas vrij, maar uiteindelijk: grootste blij!

De meer dan verdiende overwinning werd ’s avonds met mate gevierd tijdens het Oerrockfestival; volgende week moet men immers weer fit zijn voor de wedstrijd tegen Arum! Vandaar ook de titel.

Komende zaterdag neemt de nummer drie van de vijfde klasse C het op tegen de nummer twee van de vijfde klasse B in het vlakbij Tzum gelegen Arum.

U mag de Eastermarder hengsten best aan komen moedigen mocht het u schikken.

Houdoe.

Eabe.

   

Eastermar presteert het onmogelijke!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 26 mei 2019 20:23

Zaterdag 25 mei, de dag dat Erik en Sytze hun movies en series feestje op de agenda stond en tevens de wedstrijd Eastermar tegen VVT afgewerkt diende te worden. VVT stond natuurlijk altijd behoorlijk bekend als een ploeg die nogal van het uitdelen van flinke schoppen en overtredingen hield. In Twijzelheide wil men wel graag van dat imago af.

Voor Eastermar stond het behalen van de nacompetitie op het spel. Zelf moest er gewonnen worden en één van de concurrenten Lions en GSVV moesten punten laten liggen tegen respectievelijk de Sweach en Sumar. Daar Eastermar door de sportieve oorlog met het eerste van Sumar waarschijnlijk niet echt kon rekenen op hulp uit die hoek was de hoop volledig gevestigd op de Sweach, dat zelf ook nog een minieme kans had op de nacompetitie. Belangrijk was wel dat Eastermar zelf even won van het absoluut niet schoppende VVT.

De speech van de trainer alvorens hij zijn manschappen de prachtig geprepareerde voetbalweide in zou sturen ging volledig over de nummer tien van de gasten. Zijn volledige opstelling was aangepast aan deze vervelend sterke speler. Nadat hij zo’n acht minuten aan het woord was geweest en uit de doeken had gedaan dat Stefan Brouwer de taak kreeg die speler uit te schakelen kwam hij met de aap uit de mouw dat diezelfde nummer tien vandaag helemaal niet aanwezig zou zijn…

Nadat de voltallige selectie hier even hartelijk om had lopen giechelen kreeg Marco de kopjes weer strak met de mededeling dat er ongetwijfeld een andere nummer tien binnen de lijnen zou staan.

De opstelling was als volgt:

Tussen de latten stond Jelle van der Wal. Mocht de nacompetitie niet behaald worden dan zou dit zijn laatste wedstrijd voor de VVE zijn.

Achterin stond Jurryt Jonkman met naast zich Mark de Vries, Jurre Dam en Stefan Erwin Venema.

Op nummer zes stond Stefan Brouwer met precies voor de neus Simon Dijkstra en Richard Brouwer.

Voorin stonden Jan Jochem Kootstra, Kees Schotanus en Jelmer Dijkstra.

Op de bank zaten Max Dam, Gjalt Veenstra en Jacob de Vries. Zij zouden in de loop van de eerste helft gezelschap krijgen van Menno Dijkstra, Jelle van der Bij en Willem Veenstra. Laatstgenoemden waren enkele minuten daarvoor middels een 0-9 overwinning kampioen geworden met de JO-19 en zouden dus de nodige positieve energie toe komen voegen.

Langs de drukbevolkte zijlijn bevonden zich ook oud trainer Eric Boersma (die nog elke vrijdagavond braaf met Tsjalling van Dijk belt) en de al enige tijd niet benoemde maar altijd aanwezige fietsboys. Nadat pupil van de week Jelte Douwes (wiens favoriete voetbalclub tot grote vreugde van zijn oom Simon Dijkstra PSV is) na een onnavolgbare dribbel doel had weten te treffen vond scheidsrechter Johannes het tijd om te starten met het hoofdduel.

De eerste helft was in handen van Eastermar. VVT kwam niet verder dan enkele overtredingen op aanvallende Eastermarders. In de 31e minuut kwam Simon Dijkstra alleen voor de keeper. Hij faalde magistraal. Niet veel later kwam Menno Dijkstra binnen de lijnen voor zijn geblesseerd geraakte broer Jelmer. Op slag van rust kreeg Menno nog een uitstekende zelfgecreëerde kans op de 1-0. Deze ging echter ook mis en hierdoor kon er met de brilstand gerust worden.

In de rust werd besproken dat we de uitwedstrijd ook na rust in winst om hadden weten te zetten. Er werd beslist dat er zo nu en dan één op één zou worden gespeeld achterin. Net voor de aftrap kwam trainer van der Veen nog snel even vermelden dat de Sweach voor stond tegen de Lions.

De tweede helft was eenrichtingsverkeer naar het doel van het moegestreden VVT. In de 50e minuut werd de ban gebroken door een eigen doelpunt van een zekere VVT speler. Na doelpunten van Simon, Jan Jochum, Kees, en Jelle was het in de 86e minuut de naar Harkemase Boys vertrekkende Menno Dijkstra die de 6-0 op het scorebord trapte!

Na het laatste fluitsignaal zat de ploeg nog zo’n 10 minuten vol spanning te wachten op de uitslag bij Lions - De Sweach. Trainer Marco van der Veen kwam uiteindelijk met het verlossende antwoord: 2-2!

Eastermar vliegt de nacompetitie in! Zaterdag aanstaande wacht de eerste pot in en tegen Marrum! Hoezee!

Hoi.

   

Eastermar stuurt Drogeham als rode lantaarndrager de zomerstop in

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op donderdag 23 mei 2019 14:22 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 23 mei 2019 14:13

Een dag voordat de winnaar van het spel der tronen bekend zou worden en precies een week nadat Eastermar tegen directe concurrent GSVV een drie–nul ruststand weg had weten te geven (4-3) mochten de mannen van Marco van der Veen op bezoek bij rode lantaarndrager Drogeham. Over de wedstrijd tegen GSVV durven we het verder niet meer te hebben, dankzij die wedstrijd zal Eastermar deelname aan de nacompetitie niet meer in eigen hand hebben. Tijdens de donderdagtraining werd de voltallige selectie opgeschrikt door de komst van de sinds de voorbereiding geblesseerde Harm puchje Tseard Heidbuurt, Heidbuurt gaf aan alvast te beginnen met de warming up voor zaterdag. Hij zou dan als onderdeel van zijn revalidatieproces de vlag ter hand nemen. Simon Dijkstra had de trainer eerder die week verteld dat hij helaas familieweekend had en dus afwezig was tijdens deze wedstrijd. Justjes voor de training kwam hij echter met de mededeling dat hij de baas van de familie, mem Giny, even lief had aangekeken en toch negentig minuten mee mocht doen.

Na het debacle van een week eerder kwam trainer van der Veen met een ietwat gewijzigde opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal tussen de palen met voor zich aanvoerder Jurryt, Rindert op links, Stefan Erwin op rechts en andere Stefan op voorstopper.

Op het middenveld mochten Richard en Simon de balans bewaren en van Menno werd hier en daar wat creatiefs verwacht.

Voorin stonden Jan Jochum, Kees en Jelmer.

Op de bank zaten Mark, Max, Mike en Willem (drie keer een M en één M op de kop, toevallig)

Johannes Couperus, die een week geleden nog een prachtige parketvloer had weten aan te leggen in een in de haven liggende boot, had zich ziekgemeld bij de technische staf. Er zat hem iets dwars in de borstregio waaraan hij na het weekend pas geholpen kon worden. Een spoedig herstel toegewenst keerl.

Nadat aanvoerder Jonkman de toss had weten te winnen en puur om te etteren besloot van speelhelft te wisselen floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.

Eastermar moest eerst nog even kijken hoe ze het moeilijk te bespelen droge veld eens aan zouden pakken. Zo bestond het dat nummer laatst Drogeham in het eerste kwartier de grootste mogelijkheden kreeg. Na de puike voorzetten stond er echter steeds niemand op de juiste positie.

In de twintigste minuut kwam er een aanval van de in het oranje (inclusief vreselijk onplezierig zittende zwarte pamperpants) acterende Eastermarders over rechts. De bal werd laag voorgegeven, Simon Dijkstra stapte na een schijntrap behendig over de bal heen zodat deze voor de voeten van Kees Schotanus belandde: 0-1!

Voor het volgende doelpunt moest gewacht worden tot de 45e minuut. De uitploeg kreeg een hoekschop te nemen. Stefan Brouwer was lekker irritant aanwezig zodat de bal net over de keeper bij Simon Dijkstra in de voeten wist te belanden. Dijkstra kapte met één enkele beweging twee verdedigers en de keeper uit en ramde de bal vervolgens hoog tegen de touwen. 0-2!

In de rust werd nog even gerefereerd naar de wedstrijd van een week tevoren (waar we het vanaf nu verder nooit meer over zullen hebben). Verder werd er op gehamerd dat het allemaal wel wat vriendelijker mocht tegen elkaar, het was tenslotte toch gewoon een lekker weekend.

In de vijftigste minuut kreeg spits Schotanus de bal weer eens. Hij kapte hier en daar wat rond het zestienmetergebied totdat hij zich nabij het vijfmetergebied bevond en schoot vervolgens raak: 0-3!

In de tachtigste minuut begon de ingevallen Willem Veenstra aan een slalom in het vijandelijke zestienmetergebied. Hij wist eerst bijna te stranden bij de keeper maar kwam deze op onnavolgbare wijze toch nog voorbij: 0-4!

In de negentigste minuut ging de eerder genoemde Willem Veenstra een kopduel aan met de vijandelijke keeper. De keeper won en knikte de bal precies voor de voeten van de op de middenlijn wachtende Mike Okkema. Okkema twijfelde niet en nam het leer meteen op de wreef: 0-5!

Dit was tevens de eindstand.

Na deze wedstrijd bleek Drogeham het enige team in klasse 5c te zijn met twintig gespeelde wedstrijden. Dit betekent dat hun seizoen er plotsklaps opzit.

Voor Eastermar wacht nog een uiterst spannende zaterdag. Er moet zelf gewonnen worden van het altijd lastige VVT en tevens moeten concurrenten punten laten liggen, alleen dan is er kans op de nacompetitie. Mocht dit allemaal nog niet spannend genoeg zijn: Het is tevens de dag van het grote Series en Movies feest van Sytze en Erik.


Hoi.

EAbe.

Jurryt.

   

Eastermar werkt bevrijdende pot af tegen Boornbergum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 08 mei 2019 14:33

Na een welverdiende break van een kleine maand voor de mannen van Marco van der Veen mocht dan plots de competitie hervat worden: het voor de winterstop oppermachtige Boornbats kwam op bezoek. De gasten waren na de winterstop afgezakt naar de tweede plek en mochten deze stek afstaan aan de broekophâlders, mits de thuisploeg wist te winnen.

Na de donderdagtraining begon Jacob de Vries zijn wasstrategie voor de sportkleding uit de doeken te doen:

Hij heeft sinds kort twee wasrekjes tot zijn beschikking: op de ene hangt het natte hoopje voetbalwas en op de andere (als het een beetje meezit) de droge. Zo vergeet hij nooit meer wat mee te nemen.

Stefan Brouwer bulderde vervolgens door de kantine dat hij al zijn was uit de droger zo de mand in gooit. Hij moet altijd wel even een kwartiertje zoeken naar alle kledingstukken maar dat heeft hij er graag voor over.

Simon pakt de was altijd half zeven ’s ochtends voor het werken uit de moegestreden machine en hangt die dan te plek.

Bij Mark de Vries en Jacob de Vries (geen breurs) wilde het nog wel eens voorkomen dat de was een dag in de trommel blijft liggen. Sjaak flikt dit tegenwoordig nog wel eens; Mark heeft een flinke tik op de vingers gehad van vrouwlief Mary en hang het terwijl de machine nog piept snel te drogen om represailles te voorkomen - Marijke schijnt binnenskamers nogal een kwaaie te kunnen zijn.

Mark probeerde eerst het ‘was klaar’-geluidje fluitend ten gehore te brengen maar schakelde al snel over naar youtube.

Het werd nog erg gezellig in de kantine.

De kleding van het vlaggenschip wordt overigens altijd brandschoon afgeleverd door Oppie de Haan - helaas houdt zij haar tactieken geheim.

De vorige wedstrijd tegen Boornburgum eindigde voor de Eastermarders in een teleurstellende 2-2; ze hadden de volledige 90 minuten een flink overwicht op de wedstrijd gehad maar incasseerden in de 79e minuut toch nog de gelijkmaker. Er werd afgesproken dat het mooi zou zijn als dat vandaag niet het geval werd.

Marco van der Veen stuurde de volgende heerschappen richting het strijdtoneel:

Jelle van der Wal stond voor, tussen en onder de palen.

De verdediging bestond uit Jurryt Jonkman, Richard Brouwer, Simon Dijkstra, en Stefan Erwin Venema.

Op het middenveld kregen Menno Dijkstra, Sander Smedema en Stefan Brouwer de taak er een mooie dag van te maken.

Voorin stonden Jan Jochem Kootstra, Kees Schotanus en Jelmer Dijkstra.

Op de bank spraken Rindert Venema, Mark de Vries, Max Dam, Willem Veenstra en Jelle van der bij af zo vervelend mogelijk aanwezig te zijn en op deze wijze een invalbeurt af te dwingen (Mark, Rindert en Willem kwamen als winnaars uit de strijd).

Jille van der Wal nam de vlag ter hand.

Nadat pupil van de week Refaat Haj Hasah op slinkse wijze doel had weten te treffen mocht er afgetrapt worden wat scheidstrechter J. Drost betrof.

Kees Schotanus bracht de bal aan het rollen met een pass naar Jurryt Jonkman. Jonkman leverde het leer vakkundig in bij een tegenstander. De dreigende kans van de gasten werd echter rap onschadelijk gemaakt door Stefan Erwin Venema. Veel dichter bij een kans zouden de Boornburgumers in deze helft ook niet meer komen. In de 4e minuut lag de bal ineens voor de voeten van Kees Schotanus. Schotanus twijfelde niet al te lang en verdubbelde vrij vlot daarna zijn doelpuntenaantal van dit seizoen: 1-0! Vervolgens vond de strijd voornamelijk op het middenveld plaats. Tot in de 14e minuut de sterk spelende Menno Dijkstra de bal voor de voeten kreeg; hij stuurde middels een heupbeweging twee tegenstanders het riet in en krulde de bal prachtig naar de verre bovenhoek: 2-0! Hier kan men in Harkema nog een duimpje aan zuigen.

Dit was overigens tevens de ruststand. Trainer Marco drukte zijn manschappen op het hart dat de strijd nog niet gestreden was maar dat ze er natuurlijk wel vrij lekker voor stonden. Het was zaak er zo snel mogelijk één bij te prikken en dan de wedstrijd uit te voetballen.

Nadat Boornbergum de eerste minuut na de rust haar tanden had proberen te laten zien was het toch weer de stoïcijnse thuisploeg die (in de 49e minuut) toe wist te slaan. Er werd ergens een hoekschop genomen. Nadat deze afgeslagen was kwam het leer weer voor het doel alwaar Stefan Brouwer alias ‘onbekende speler’ tussen een kluwen van Boornbatsers stond. Brouwer wist een prachtig stiftje uit zijn onderstel te persen: 3-0! In de 51e minuut zette Kees Schotanus, die de bal na een machtige dribbel van Simon Dijkstra in zijn bezit had gekregen, met een droge wreeftrap de 4-0 eindstand op het scorebord.

Het zou nog lang gezellig blijven in de kantine van sportpark de Burgerkamp, door menigeen de mooiste kantine van Fryslân genoemd. Zelfs vanuit het aan de ‘ferkearde kant fan Ljouwert’ gelegen Sint Annaparochie regent het uitsluitend complimenten over de fantastische thuishaven van de Eastermarder Broekophâlders.

Eastermar heeft nu nog drie finales te spelen waarvan de uitwedstrijd tegen GSVV volgende week de eerste is. Wordt daar verloren dan zal de overwinning van dit weekend niet al te veel meer waard blijken; er zit maar één minuscuul puntje tussen nummer twee (Eastermar) en nummer vijf (de Sweach).

Uw support blijft van harte wolkom!

   

Pagina 2 van 25