Wedstrijdverslagen

V.V. Eastermar 2 is beter dan Ajax 1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 19 maart 2017 23:14

Nadat vorige week hoogvlieger Franeker met een keurige 0-1 overwinning diep in zak en as werd gedrukt kregen de wonderboys van Dennis van Holsteijn deze week de rode lantaarndrager BCV op bezoek. Oege van Dijk was zoals altijd op zijn hoede en waakte voor onderschatting. Dit deed hij door een uitslag van december 2016 in de plattekar-app te slingeren: Franeker-BCV, 1-0.

Zelfs ambtenaar Jelte Wiersinga kon dit sommetje oplossen en kwam tot de conclusie dat Eastermar vandaag hoogstwaarschijnlijk een 2-0 overwinning zou boeken. 1 en 1 maakt immers 2. Nadat Jelte zijn casio aan de kant had gelegd was het de beurt aan Anne Elverdink om de opstelling te verkondigen.

Perry stond tussen de palen, de achterste linie werd verdedigd door Jelte Wiersinga, Floris Mols, Kors Tadema en Sytse Tjoelker, op het middenveld deelden Johan, Geale Tadema en Tjalf Jonkman de lakens uit en de voorhoede werd door Pieter Kramer, Hendrik Hoekstra en Mike Okkema bezet.

Op de reservebank zat naast leider Freerk Kootstra nog tweeënhalf handje vol wisselspelers.

De nummer laatst trok fel van start. Een corner plofte lekker op het hoofd van de fysiek aardig in de slappe was zittende spits. Gelukkig was Perry-Jan Harmanni tijdens de donderdagavond training aardig op de proef gesteld en was ook deze listige kopbal geen probleem voor hem.

Dit was gelijk ook de enige kans van BCV deze middag. En terwijl Perry stond te koukleumen kreeg Eastermar vervolgens een aantal grote kansen. Mike Okkema werd heerlijk weggestoken door Geale en kon alleen op de keeper af. Mike besloot de bal terug te leggen waar het verstandiger geweest voor eigen succes te gaan. Verder zag Hendrik zijn volley jammerlijk aan de verkeerde kant van de paal belandden.

Zo mocht BCV niet klagen en werd er met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht. Omdat de kleedkamer van VV Eastermar hermetisch was afgesloten besloot ondergetekende naar kantinejuffrouw Froukje te gaan om de sleutel op te halen. Ik mocht deze onder de voorwaarde dat ik hem wel gelijk weer retour zou brengen best even gebruiken. Bedankt Froukje!

In de rust bleek dat het eerste elftal stond te schreeuwen om een kwaliteitsimpuls. Zo moest het centrale duo Floris Mols en Kors Tadema noodgedwongen gewisseld worden zodat ze de reservebank van het hoofdveld warm mochten houden. Heel Eastermar is jullie dankbaar, Floris en Kors!

Verder mochten Pieter en Hendrik gaan douchen, mocht Johan de vlag hanteren en moest Tjalf Freerk gezelschap houden op de reservebank. Uit eigen ervaring kan ik jullie vertellen dat de reservebank van het B-Veld absoluut niet onderdoet voor die van het hoofdveld.

Sytze Taekema, Cornelis Hoogterp, Jacob Mulder en de Vries, Haije Veenstra en Oege van Dijk mochten de tweede helft de vrijgekomen posities invullen.

Eastermar begon ook de tweede helft met aanvallende intenties. Binnen het kwartier leverde dit ook de verdiende voorsprong op. Geale Tadema kreeg alle ruimte om vanaf zo'n 18 meter uit te halen. Zijn geplaatste schot viel heerlijk in de kruising.

Al snel werd het ook 2-0. Sytze Taekema alias de ezel gaf een splijtende pass op Haije Veenstra die de bal dusdanig subtiel toucheerde zodat deze voorbij de keeper in het doel verdween.

Deze tussenstand was voor Jelte Wiersinga reden genoeg om een wissel aan te vragen. Volgens zijn berekeningen zou er immers toch niet meer gescoord worden. En als Jelte ergens een hekel aan heeft is het onnodig werk, vandaar ook zijn ambtelijke functie. Tjalf Jonkman kwam voor Jelte in het veld.

Koud in het veld haalde Tjalf de achterlijn en legde de bal terug op Jacob de Vries. Waar de Vries zijn schot nog op de lat uiteen zag ketsen was het in de rebound wel raak. Good old Haije volleerde de bal hard tegen de touwen. 3-0.

Dit bleek tevens de eindstand.

Zo maakte Eastermar geen fout in de titelrace. Dit in tegenstelling tot Ajax die 2 punten in Rotterdam liet liggen. Jelte Wiersinga is er dan ook van overtuigd dat het tweede van Eastermar beter is dan het eerste van Ajax.

Omdat concurrent Blauw Wit het voorbeeld van de Amsterdammers wel volgde en niet van Suawoude wist te winnen nadert Eastermar de koploper tot op 1 punt. Volgende week wacht de moeilijke uitmatch tegen SC Twijzel die met een wedstrijd meer net als Eastermar de trotse bezitter is van 30 punten. Een regelrechte kraker in de 6e klasse I, kom dat zien!

Tjalf Jonkman

 

Eastermar 2 op koers richting titel!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 13 maart 2017 15:17

Eindelijk was het weer zover voor de B-selectie van Eastermar dat er een competitiewedstrijd op het programma stond. Na de vele afgelastingen en een wat mindere oefenwedstrijd in de benen, mochten de mannen van Anne Elverdink en Freerk Kootstra aantreden tegen de tegenstander waar zij voor de winterstop hadden geëindigd en zich tot herbstmeister mochten kronen na een overwinning: namelijk SC Franeker 5.

Hoewel Franeker één plaats hoger op de ranglijst staat, maar wel 3 wedstrijden meer hadden gespeeld, kon VV Eastermar goede zaken doen met een belangrijke overwinning.

Door de afwezigheid van het volledige centrale middenveld, moest er hier en daar geschoven worden in de opstelling. Erik Dijkstra was de aangewezen man om de defensie leiding te geven, waardoor Floris Mols naar het middenveld zou doorschuiven.

Keeperstalent van de V.V.E. Max Dam stond niet ter discussie en was hoogstpersoonlijk door Anne Elverdink van de andere kant van Friesland gehaald om de wedstrijd mee te kunnen spelen, chapeau!

De verdediging bestond uit: Chris Elverdink, Erik Dijkstra, Cornelis Hoogterp en Jorn Hoekstra. Op het middenveld mochten Jacob de Vries en Oege van Dijk de doorgeschoven Floris Mols op het middenveld flankeren. Voorin mochten Haije Veenstra, Hendrik Hoekstra en Simon Dijkstra oorlog maken in de defensie van de 'klokkendiefkes', wat vooral voor ‘Henkie Tankie’ bekent terrein is.

Na het eerste fluitsignaal werd er afgetrapt op het kunstgras door Franeker en net als in de eerste ontmoeting probeerden zij Eastermar achteruit te drukken. Door het voortdurend inschuiven van één van de twee centrale verdedigers, probeerde de tegenstander door het middenveld heen te combineren, maar de defensie van de ‘Broekophâlders' hield stand, totdat een speler van Frentsjer, na zo’n 10 minuten spelen, een uitgelezen kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten; echter zag hij zijn inzet naast het doel vliegen.

Meteen als reactie hierop kwam Eastermar goed door op de linkerkant en zag Simon een mogelijkheid om de trekker maar eens over te halen. Zijn inzet kon nog door de goalie gepareerd worden, maar onze Rambo Henkie, was er als de kippen bij en wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1.

Het spelbeeld hierna was dan ook dat het na een onrustig begin van Eastermarder zijde beter zou gaan lopen. Ondanks Franeker wel probeerde, waren zij onmachtig om door te kunnen breken en bovendien stond Erik zijn mannetje als er gevaar op de loer lag, door goed rugdekking te geven. Na zo’n 30 minuten voelde Henk zich rijp voor een publiekswissel en mocht Mike Okkema zijn plaats verder invullen. Niet veel later zou Jorn ook ongevraagd gewisseld moeten worden, doordat de scheidsrechter wel van een mannelijk duel was gediend.

Jorn zou hier een mooie ‘ei' op zijn enkel aan overhouden en zou worden vervangen door Kors Tadema. In het vervolg van het eerste bedrijf kwamen de mannen van Anne en Freerk er af en toe gevaarlijk uit en dat resulteerde nog in een afstandsschot van Floris, die rakelings over de deklat heen suisde. Na nog wat stevige duels, vond de arbiter het welletjes en floot af voor een lauw kopje thee.

In de rust werd er het één en ander besproken en klonk het devies: mouwen opstropen en de 3 punten over de streep trekken. Ook werd wederom de pot met vaseline uit de tas getrokken en smeerden vele spelers ledematen en hier en daar wat edele delen in. Jacob de Vries smeerde in plaats van vaseline per ongeluk tijgerbalsem op zijn derde been, Jorn Hoekstra stond erbij en keek ernaar. Na dit heftige schouwspel kon het kunstgras weer betreden worden.

De tweede helft begon voor Eastermar voortvarend en na subliem werk van onder andere Oege, Floris en Simon werd Haije in stelling gebracht. Hij draaide perfect weg bij zijn directe tegenstander en zag vervolgens met grote teleurstelling zijn inzet over de kruising vliegen. Hierna mocht Rienk Wind zijn opwachting maken om de resterende tijd van de gewisselde Haije in te vullen. Ook door deze wisseling kreeg V.V.E. enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden en was het vooral Simon die kon uit blinken door enkele onnavolgbare passeerbewegingen. De Franekers probeerden zich onder deze druk uit te spelen door wat vaker de lange bal te hanteren, echter vonden zij keer op keer Erik op hun weg, die de bal herhaaldelijk bewust de bosjes in wist te schieten, wat tot irritatie leidde bij Frentsjers. Na wat kansjes hier en daar van beide kansen, waren het toch de klokkendiefkes die eendot van een kans wisten te verzuimen. De spits van Frentsjer leek de bal vanaf 257 centimeter binnen te schieten, maar met een MAXimale inspanning en miraculeuze redding, wist Max zijn doel schoon te houden. De moegestreden Cornelis werd ondertussen gewisseld door Jelte Wiersinga. Niet veel later was het de scheidsrechter die vanaf de middellijn constateerde dat er een overtreding werd gemaakt binnen het strafschopgebied, terwijl deze op 104 centimeter buiten het strafschopgebied plaatsvond. Echter was de arbiter stoïcijns en kende een pingel toe aan het thuisspelend team.

Ook hier bleek Max de tegenstander de zenuwen op het lijf te jagen, zodat hij schutterde en zijn inzet op de paal zag belanden. Eastermar behield dus zijn voorsprong met enig geluk, maar dat was tevens afgedwongen in alle voorgaande wedstrijden. Hierna werd het spel wat grimmiger en nadat de doorgebroken Mike onderuit werd geschoffeld, kon de scheidsrechter niets anders dan de rode kaart te trekken en kon de desbetreffende onbenul douchen. De beruchte Aso H. wist ook nog een opmerking te maken naar de arbiter en mocht ook 10 minuten bankzitten na het zien van een gele kaart. Eastermar wist dan ook de resterende minuten zakelijk uit te spelen en zo werden er uiterst belangrijke 3 punten bijgeschreven op het conto. Door deze overwinning weet Eastermar zich bovenin de ranglijst te handhaven en werkt het toe naar de clash thuis tegen koploper Blauw Wit, die één wedstrijd meer heeft gespeeld.

McMoles

   

Éen zwaluw maakt nog geen zomer

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 05 maart 2017 23:04

Waar met name Tsjalling van Dijk een week geleden na een puike mentale wedstrijdvoorbereiding stond te popelen voor de wedstrijd tegen Oostergo werd deze op het laatste moment jammerlijk afgelast wegens overmatige regenval.

Dit was dan ook weer uitermate sekkig voor Harm Tseard Heidbuurt, die speciaal voor deze wedstrijd Hidde Faber een zetje van een berg had gegeven, die blesseerde daarbij zijn knie, zodat hun wintersportweekje met enkele uren ingekort werd.

Heidbuurt stond dus om half één bij de kantine te wachten op de bespreking van trainer Eric Boersma, niet wetende dat die een weekje werd uitgesteld.

Op de dinsdag training werd dit allemaal uiteraard even besproken voordat er tot de orde van de dag overgegaan kon worden. Scherp als nooit tevoren door zijn verfrissende bergvakantie viel het Harm Tseard Heidbuurt op dat Sander Smedema zijn schoeisel altijd tot in de puntjes verzorgd is.

Voor het gemak ging hij ervan uit dat Smedema de bordeelslippers alleen op trainingsavonden en op enkele Zondagse namiddagen droeg.

Verder werden de beide trainingen met de nodige porties inzet afgewerkt en hier kon trainer Boersma dan ook niets dan tevreden over zijn.

Doordat de wintersporters weer terug waren zag de basisopstelling er ietwat anders uit dan die van het vorige verslag:

Op doel stond Theo Douwes

De defensie werd door Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Thomas van Holsteijn en Richard Brouwer ingevuld.

Op het middenveld stonden Jurryt Jonkman, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werd Albert Brouwer geflankeerd door Kees Schotanus en Simon Dijkstra.

Op de bank zaten Lieuwe Nieuwboer, Kors Tadema (geen familie van Jille Bandstra), Jan Jochem Kootstra en Mark de Vries.

De gehele week afwezige Stefan Erwin Venema bleek ook dit weekend afwezig.

De vlag werd gehanteerd door Gjalt Veenstra.

Op de heenreis, die met Bouwe Boersma aan de leiding uiteraard grotendeels over de centrale as plaatsvond, werd in de auto van Albert Brouwer de hovenier discussie weer aangehaald.

Het zat Brouwer niet lekker dat er de gehele week geen bevredigend antwoord op de kwestie was gekomen, Smedemapro had besloten er verder geen gehoor aan te geven.

Gehoopt wordt dat dit in de loop van komende week plaats zal vinden.

De gehele heenreis werd er door Jurryt Jonkman in diezelfde BMW koortsachtig gezocht naar de befaamde voorbeschouwing van de 4e klasse B door Edwin Kooistra. De Burdaarder nummer 10 had het ditmaal uit angst voor geschreven represailles kennelijk niet aangedurfd. Spijtig.

Ondertussen wist Richard Brouwer met een oplossing op de proppen te komen voor de klanten die Bosgra Hardegarijp door Bouwe Boersma zijn centrale as heeft verloren.

Een standje met scheppen bij de dichtstbijzijnde

benzinepomp zou het allemaal rechttrekken, succes!

Nadat de heerlijk vers gezette bakjes pleur in de formidabele kantine van Burdaard na een tiental nipjes achter de kiezen lagen werd er begonnen met de wekelijkse verkleedpartij.

Vlak voordat de scheidsrechter voor de start van deze voetbalmiddag zou fluiten kwam er een man met een pake-petje luid schreeuwend het veld opstappen.

Het bleek fietsboy Cor Brouwer, die bij één van zijn zonen op de kamer een overbodig stel voetbalschoenen had gevonden en deze als een volleerde marktman aan de man probeerde te brengen.

Toen hij het tweetal schoenen eenmaal voor een schappelijk prijsje van de hand had weten te doen keerde de rust rap weder en kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft ging redelijk op en neer tot de 19e minuut, toen ineens een aantal duels op rij werden verloren en de bal plots achter Theo Douwes in de touwen lag.

Twee minuten later was het weer raak, een vrije trap werd ingedraaid en bij de tweede paal kon een speler van de thuisploeg vrij inknikken.

Ondanks wat kleine kansjes voor Eastermar werd er niet meer gescoord in de eerste 45 minuten.

Waar in de eerste helft getracht werd de Burdaard mannen kop cirkel op te vangen was het in de tweede helft zaak het zaakje wat hogerop vast te pakken. Er dienden meer duels gewonnen te worden want anders kon er wel eens met grote cijfers verloren worden.

Het opbouwen mocht ook op een lager pitje gezet worden, lange ballen en oorlog was het devies.

De thuisploeg dacht het tweede bedrijf rustig voort te kunnen borduren op de 2-0 tussenstand en werd dan ook lichtelijk overrompeld door de duelkracht die de Eastermarders ineens wel in huis bleken te hebben.

Dit resulteerde in de 63e minuut tot de aansluitingstreffer van Albert Brouwer.

Ondanks enkele grote kansen en een overwicht van de bezoekers werd er verder niet meer gescoord.

Doordat V en V '68 gelijk wist te spelen tegen Trynwâlden schoof Eastermar dus 1 plekje naar beneden en weet het dat er de rest van het seizoen uit een ander vaatje moet tappen om degradatie te voorkomen.

Alle fans die regelmatig meereizen naar uitwedstrijden mogen verwachten dat de Eastermarder huid duur verkocht wordt en anders in eigen beheer blijft.

Overigens had laatste man Dash Turner van de thuisploeg in eerste instantie niet door dat ze gewonnen hadden, hij besloot al zijn misplaatste frustraties te botvieren op de spits van de gasten.

Toen hij eenmaal doorkreeg dat hij gewoon gewonnen had bleef hij voor de vorm nog even boos.

Op de eerstvolgende training zal hij waarschijnlijk wel kunnen gniffelen om zijn misverstandje.

De titel slaat overigens op het ene doelpunt dat de Broekophâlders wisten te maken, en dat het gewoon nog geen zomer is.

Tot slot mogen wij als voetbalvereniging een andere Eastermarder vereniging welkom heten in de “sociale” wereld die facebook heet: Zwemgroepje “Maarten van der Weijden” Eastermar – Jistrum EO.

Volg vooral hun facebook-pagina voor alle ins en outs over zwemmen op het Burgumermeer.

Zeilers zijn wat mij betreft ook welkom, mits ze het hardvaren op datzelfde Burgumermeer een warm hart toedragen.

Mvg,

Jurryt Jonkman.

   

Vermagerd Eastermar laat kampioensdroom uiteenspatten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 20 februari 2017 00:03

Een week na het door moeder natuur ingelaste vrije competitie weekend stond in de 4e klasse B onder andere de wedstrijd A.S.C. – V.V. Eastermar op de welbekende rol. Eastermar had het vrijgekomen weekend overigens benut met een oefenwedstrijd op het kunstgras van Udiros tegen O.D.V. (0-0).

Om meteen de titel maar even van een stukje duiding te voorzien:

Naast de voor langere tijd uitgeschakelde Rienk Wind (Pine KnieKap), Jille van der Wal (zat plotsklaps geblesseerd in Bali) Gjalt Veenstra en de onverwacht uitgenaaide Robert Tienstra besloten de gebroeders Harm Tseard Heidbuurt en Simon Dijkstra dit weekend uit te kiezen voor hun jaarlijkse Langlauf-trip. Overigens was ook Sjoerd Visser er niet bij, hij had deze middag een vlag buiten te hangen.

De titel slaat uiteraard voornamelijk op de na de winterstop onvindbare Pieter Sikkema, die op zijn reis naar de sneeuw bij zijn eerste valpartij meteen zijn schouder wist te ontwrichten.

In zijn verse vrije tijd probeert hij nu op aanraden van de fysio een andere hobby nieuw leven in te blazen: Darten.

Het is dus voornamelijk de schuld van Sikkema zijn fysiotherapeut dat de A-selectie van Eastermar ondanks de aanwezigheid van Kees Schotanus niet overdreven veel vet meer op de bonken heeft.

Omdat het eerste toch vrij was besloot uitbater Raimondo Drenth van het Eastermarder eetcafé “It Breed” de voltallige B-selectie van een nieuwe outfit te voorzien.

Rekening houdend met mannen als Jacob de Vries, Hidde Faber en Oege van Dijk is er gekozen voor een tenue dat maximaal afkleedt.

Onderweg naar de wedstrijdbespreking verkondigde Mark de Vries dat het tegen al zijn verwachtingen in nog steeds geen weer was voor een koud biertje in de tuin maar meer voor een frisse groene kletser op de bank met de CV op standje zweetzak.

Dit gezegd hebbende kwamen de Brouwers onder aanvoering van Klaas Land trots de hoek om gestapt. Met had namens stichting de Burgerkamp even een cheque van 3000 euro opgehaald uit Heerenveen. Super!

Land liet de Broekophâlders wel beloven dat het mooi zou zijn als daar drie punten tegenover kwamen te staan. Dat zou wel goed komen verzekerde Tsjalling van Dijk, hij verzuimde echter een datum bij deze afspraak te noemen...

Vervolgens kwam Eric Boersma in de tenniskantine met de volgende opstelling op de onvolprezen proppen:

Doelman was deze middag Theo Douwes.

De achterhoede bestond uit Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Het middenveld bestond voor het eerst ooit uit Jurryt Jonkman, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema.

Voorin kreeg spits Albert Brouwer steuntjes in de zij van Kees Schotanus en Lieuwe Nijboer

Op de bank zaten Mark de Vries, Jan Jochem Kootstra en Kors Tadema.

Onderweg naar Stynsgea werd er in de Dodge onder aanvoering van Albert Brouwer een discussie ingezet aangaande Smedemapro zijn beroep, de stelling luidde als volgt:

“Zou een hovenier zijn eigen tuin ook inrichten en onderhouden, of zou hij die uurtjes bij anderen aan het werk gaan en vervolgens voor zijn eigen tuin een net wat goedkopere collega inhuren?”

Justjes voordat de discussie zijn kookpunt dreigde te bereiken verkondigde Stefan Brouwer uiterst overtuigend dat Sander Smedema in een flat zonder tuin woonde…

Terwijl Albert Brouwer vervolgens druk zat te broeden hoe hier tegenin te gaan arriveerde mun op sportpark Easterbuorren.

Nadat Tsjalling van Dijk koffieautomaat aldaar van de nodige kritische noten had voorzien, de koffie werd niet met de hand gezet en dat gebrek aan liefde proefde de heer van Dijk zelfs met gesloten ogen, werd de box opgezocht voor de wekelijkse verkleedpartij.

Zo'n vijfentwintig minuten later floot de heer Jongeling voor het eerst.

Slechts vier fluitjes later kreeg Eastermar voor de derde keer een lange trap van A.S.C. te verwerken. De tactiek van de thuisploeg was van tevoren tot in detail uit de doeken gedaan door een bepaald persoon: “lange bal van achteren op de stevige flankspeler, die houdt het leer in bedwang, draait en levert af op zijn watervlugge collega”.

Omdat ditmaal de eerste horde in dezen werd overgeslagen en de bal meteen richting de hazewindhond ging kon het gebeuren dat die oog in oog kwam met Theo Douwes en helaas niet wist te falen: 1-0.

Eastermar kreeg nog een aantal malen te maken met lange ballen van de thuisploeg maar wist dit verder wel adequaat op te vangen. Het balbezit percentage wees wel uit dat V.V.E. er alles aan gelegen was de gelijkmaker te maken: 73 om 27.

Het werd middels een aantal prachtig aangesneden voorzetten een vier keer levensgevaarlijk voor het A.S.C.-doel. Helaas wist de thuisploeg met het nodige kunst en vliegwerk telkens een tegendoelpunt te voorkomen

In de 43e minuut, terwijl Jille van der Wal in Bali met zijn ladyboy Berend op zoek ging naar een kop met liefde gezette koffie, liet Kees Schotanus de zoveelste verkregen vrije trap ditmaal nemen door Sander Smedema. Die gaf de bal heerlijk strak voor alwaar Lieuwe Nijboer en Stefan Erwin Venema beide het laatste drukkertje wisten te geven: 1-1.

In de rust werd er niet gewisseld, wel werden er hier en daar wat woorden gewisseld.

De tweede helft besloot de thuisploeg dat er wel wat meer geschopt kon worden. Met name Jurryt Jonkman was hier enkele malen de dupe van.

Het intellect dat Stynsgea rijk is bevond zich niet langs de zijlijn.

De wel aanwezige fans van de thuisploeg probeerden met de nodige willekeurige lettergrepen de scheidsrechter te beïnvloeden. Die na wederom een schandalige overtreding duidelijk onder de indruk van al dat verbale geweld geen rode kaart durfde te trekken.

Ondanks alle wanklanken van de overkant van het veld wisten de supporters van Eastermar beschaafd en keurig als altijd te blijven. Een knappe prestatie!

In de 87e minuut, justjes na het inbrengen van Jan Jochem Kootstra, die meteen een door hemzelf opgezette vlijmscherpe counter van VVE jammerlijk zag stranden, de bal nog terug probeerde te veroveren, struikelde, waarna ook Stefan Erwin Venema de bal niet weg wist te werken. De bal schoof vervolgens door naar Han die een sprintduel met Richard Brouwer opzette.

Theo Douwes dacht de bal randje zestien te onderscheppen, Han tikte echter net daarvoor de bal voorbij Douwes vlak langs de paal.

Zo bleven al de drie punten tegen alle verhoudingen in bij de mannen van A.S.C. en kreeg Edwin Kooistra helaas met zijn in de slotfase voorspelde nederlaag voor Eastermar helemaal gelijk met zijn TOTO.

Eastermar kan het kampioenschap na deze nederlaag wel uit zijn hoofd zetten en mag zich op gaan maken voor een heuse degradatiestrijd.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar klimt!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 06 februari 2017 23:58 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 06 februari 2017 23:40

Gosjedorie! Was de winterstop ook alweer voorbij!

Waar een week eerder de wedstrijd tegen Birdaard wegens het winterweer af werd gelast daar was het een week later perfect weer voor de hervatting van de competitie.

In de winterstop had mun niet stilgezeten, zo was er deelgenomen aan de Tytsjerksteradiel-cup en was er geoefend tegen Arum.

De oefenwedstrijd tegen Arum was in Trynwâlden gespeeld, terwijl de geplande thuiswedstrijd onder de aanwezige ideale weersomstandigheden prima plaats had kunnen vinden.

Hier deed maar weer eens blijken dat de leider van V.V.E. 1 een ware centrale-as aanbidder is.

Over die leider gesproken, hij vierde Zondag 29 Januari maar weer eens een verjaardag van hemzelf, omdat mijnheer ook een voorliefde voor felicitaties heeft is mijn dringende advies: “Schroom niet en schud hem de snor!”

Nogmaals fan herte Bouwe en bedankt foar it kistje!

De scheidsrechter voor de wedstrijd Eastermar-Arum werd door penningmeester Stefan Erwin Venema zelf gehuurd en betaald uit eigen beurs. Stemmen gaan op om op de eerstvolgende vrije zaterdag een scheidsrechter te huren en deze dan met Tsjalling van Dijk mee te sturen. Het is algemeen bekend dat van Dijk geen vrije zaterdag onbenut laat om met de vrouw te gaan winkelen, omdat dit wel gauw eens uit de klauwen loopt is wat professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Omdat de doelpuntenproductie van Kees Schotanus toch ietwat tegenvalt dit seizoen is besloten hem naar een cursus Yoga te sturen. Gekozen werd voor Yn Balâns, alwaar hij door lerares Anne van der Vaart stevig onder handen is genomen. Mocht Schotanus vandaag doel treffen dan weet u de reden…

Overigens zijn er nog wat matten vrij, google Yn balâns anders maar even!

Thomas zijn wederhelft was eerder dit seizoen op uitzending naar Griekenland gestuurd door de Eastermarder activiteiten commissie, dit om de heer Holsteijn zijn vormcrisis in goede banen te leiden. Omdat de resultaten van V.V.E. 1 ook na haar afwezigheid niet om over naar huis te schrijven waren is besloten de jongedame weer naar huis te halen. Zij was dan ook een van de vele getuigen van de aftrap om 14:00.

Overigens was dit niet de enige drastische maatregel om de neerwaartse spiraal te ontspringen: zo werd er getraind op woensdag ipv donderdag, was er geen live muziek van Die Antwoord in de kleedkamer en deed Tsjalling van Dijk geen twee paar linkersokken aan.

Jurryt Jonkman, die in de oefenpartij tegen Arum na enkele puike partijen (Schotanus zijn woorden) op nummer 6 plots weer dienst had gedaan als libero, had eerdaags besloten dat het dit weekend wel eens tijd was voor een frisse neus in de bergen van Duitsland. Om ook het spelletje op die latten wat onder de knie te krijgen.

Of hij überhaupt een basisplek had gehad is de grote vraag aber Tsjalling van Dijk stond nu plots op de libero positie.

Van Dijk kreeg gezelschap van Thomas van Holsteijn en Richard Brouwer op de backs, centraal naast hem stond Stefan Brouwer.

Theo Douwes kreeg de Moffen omgeschoven.

Op het middenveld stond Stefan Erwin Venema op zes, voor hem stonden Sander Smedema (die voor de gelegenheid zijn lange onderbroek weer van stal had gehaald) en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werd spits Albert Brouwer geflankeerd door Simon Dijkstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Jan Jochem Wobbes, Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en die mannen wat.

Zoals ik al zei werd er om 14:00 afgetrapt, wat er toen allemaal gebeurde vertel ik in de volgende alinea's even:

In de zevenentwintigste minuut werd de bal op de linker speelhelft onderschept. Albert Brouwer werd aangespeeld, de nieuwbakken aanvalsleider wist de ruimte die Kees Schotanus en Simon Dijkstra voor hem creëerden maximaal te benutten, hierdoor zag hij zichzelf ineens oog in oog met de vijandelijke keeper. Het verstand ging op nul en de bal vloog kiezelhard tegen de door Bouwe Boersma eigenhandig geweven touwtjes: 1-0!

Vijf minuten later was het de beurt aan de laatste man van Ternaard om in te dribbelen, de diepste Brouwer besloot hem te laten lopen en ook op het middenveld vonden ze het wel best. Tsjalling van Dijk werd vervolgens uitgekapt, Theo Douwes wist in eerste instantie nog te redden maar in de rebounty was het dan toch raak: 1-1.

Dertien minuten later was het rust.

Omdat Tsjalling van Dijk tegenwoordig met de dag een week ouder wordt besloot hij in de rust een wissel aan te vragen.

Dit betekende dat Albert Brouwer weer helemaal naar achteren werd gehaald en Jan Jochem Kootstra rechtsvoor kwam.

Nadat iedereen gezien had hoe van Dijk zich langzaam uit had gekleed en net wat minder dan schaars gekleed de douche opzocht kon de groene wei weer worden betreden.

In de zevenenvijftigste minuut pakte de Ternaarder linksbuiten, die door Richard Brouwer als buitenaards goed werd bestempeld, een bal op die zojuist nog uitverdedigt werd. De voorzet die volgde werd door Stefan Erwin Venema weg gekopt. Helaas was de afvallende bal wederom voor een tegenstander, die schoot het leer verwoestend langs Theo Douwes: 1-2..

In de vijfenzestigste minuut werd een bal vanaf het Eastermarder middenveld achter de verdediging gelegd. Schotanus snelde er op af maar zag tot zijn verdriet dat de keeper er stukken eerder arriveerde.

Kees bevond zich echter in een emotionele rollercoaster, zo kon het gebeuren dat de keeper met een vlijmscherpe mispeer op de proppen kwam, Schotanus zijn verdriet sloeg om in een blijdschap die hij normaal gesproken voor de slaapkamer reserveerde: 2-2!

Waar Eastermar in de eerste helft veelal de overhand had gehad daar kwam Ternaard in de tweede helft met een onvervalst Haags kwartiertje op de proppen. Tot gigantisch grote kansen zou het niet leiden en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te Stefannen.

92e minuut: Harm Tseard Heidbuurt onderschepte met behulp van zijn fysieke onderstel de bal rechts op het middenveld gaf vervolgens een crosspass naar de linkerzijde van het speelveld. Door deze wereldbal zag Kees Schotanus zichzelf plots in kansrijke positie: 3-2!

93e minuut: Ternaard kwam na een poeier van jewelste nog voorbij Theo Douwes, die had echter een engeltje naast de paal staan en zo spatte de bal uiteen op de lat: 3-2!

94e minuut: Tijd voor wat onvervalste groene koude rakkers!

Jurryt Jonkman

   

Pagina 10 van 22