Wedstrijdverslagen

V. V. Eastermar JO17 geeft voetballes in Dokkum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 15 mei 2017 10:14

De dag dat Jurryt Jonkman en Stefan Erwin Venema na lang blessureleed hun rentree wisten te maken in VVE2, mocht het echte vlaggenschip, genaamd VV Eastermar JO17 aantreden tegen Be Quick Dokkum JO17-2. Eastermar had deze tegenstander al tweemaal eerder getroffen dit seizoen. In de poulefase van de beker wist Eastermar met 10-1 te winnen en de thuiswedstrijd werd ook met duidelijke cijfers gewonnen: 7-0. Deze middag waren dus veel Eastermarder doelpunten gegarandeerd.

De woensdagtraining werd afgesloten met 6 man. Er werd besloten om maar wat spelletjes te doen deze training waarbij Jelle van der Bij vaak de sigaar was en dus thuis kwam met wat rode kuiten en dijbenen.

Wybe Hogendorp kon niet aanwezig zijn deze zaterdag en dus mocht Tjeerd Dijkstra met trainer Andries Schievink de heren begeleiden in Dokkum. Dijkstra kwam met de volgende opstelling: de niet 100% fitte Max Dam mocht tussen de palen plaatsnemen. Dam was woensdag een balletje aan het trappen in eigen tuin. Het was Dam zijn bedoeling om de bal met links een flinke poeier te geven maar hij zag daarbij het konijnenhok over het hoofd en dus kreeg het konijnenhok i.p.v. de bal een flink trap te verduren. Dam had daardoor last van 2 dikke tenen + een blauwe nagel. Over naar de orde van dag. Max Dam startte dus tussen de palen. De verdediging bestond uit de vertrouwde namen: Sander Pultrum, Rindert Venema, Wouter Langman en Knilles Kootstra. Arjen van der Heide mocht vanaf de linkshalf starten. Menno Dijkstra op 10 en Jurre Dam vanaf rechts. Topscorer en dus aan het einde van het seizoen op een kistje trakterende Johannes Couperus (samen met Haaije ‘kistje’ Veenstra van VVE2) begon als linksvoor, Willem Veenstra als spits en Jelle van der Bij als rechtsvoor.

De 1e 40 minuten was eenrichtingsverkeer richting het doel van Be Quick D. Eastermar speelde rustig zijn spelletje en Be Quick kon alleen maar toekijken. Na een aantal minuten stond het dus ook al 0-2. Het eerste doelpunt kwam op naam van Arjen van der Heide en topscorer Johannes schoot zijn 20e van dit seizoen binnen en dus ook de 2e voor de Eastermarders van deze middag. Daarna ging de storm wat liggen maar Jelle wist de ruststand nog wel op 0-3 te zetten. Daarna kreeg Eastermar nog een wereld aan kansen, maar er werd geen enkele benut, dus de teams gingen met 0-3 aan de thee.

Eastermar wist in de rust eigenlijk dat de buit al wel binnen was maar er werd wel besloten om deze wedstrijd nog wel even op een mooie manier uit te spelen.

De 2e helft was niet veel anders dan de 1e. Behalve de 1e anderhalve minuut van deze 2e helft. Be Quick wist een doelpuntje te maken: 1-3. Eastermar was dus wel weer even wakker en besloot om nu maar eens wat doelpunten te gaan maken. Johannes maakte zijn 2e van de middag en de 4e voor de Eastermarders. Arjen schoot ook zijn 2e van de middag binnen: 1-5. Spits Willem Veenstra mocht aantekenen voor de 1-6. Johannes mocht voor zijn hattrick aantekenen: 1-7. Wouter haarband schoof de 1-8 binnen. En vlak na de 1-8 werd Johannes aangetikt in het strafschopgebied: penalty. Max Dam werd aangewezen om deze strafschop binnen te schieten. Vol overtuiging ging Dam achter de bal staan en zo hard hij tegen het konijnenhok aan trapte, besloot hij deze bal ook maar tegen de touwen aan te jagen: 1-9! Eastermar zocht nog om de 10e maar dat kwam er niet meer van. Eindstand: 1-9.

Volgende week speelt Eastermar thuis tegen subtopper Zwaagwesteinde JO17-1. Omdat alle seniorenteams niet meer op zaterdagmiddag hoeven aan te treden, is het deze zaterdagmiddag 20 mei de beurt aan Eastermar JO17 om te schitteren op het sportcomplex Bugerkamp. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk om 13:00 of 13:30 plaatsvinden. Komt dat zien!

 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 09 mei 2017 14:34 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 09 mei 2017 14:27

Zaterdag 6 mei stond er in de 6e reserve klasse een ontmoeting tussen de nummer 7 en de nummer 1 op het programma. Wanneer je de 1 aftrekt van de 7 staan er in de voorgaande zin in principe drie zessen maar dit wil niet automatisch zeggen dat het ook een 6 punten wedstrijd was.

Wel stond er wat op het spel. Wanneer directe concurrent SC Twijzel punten zou morsen in Leeuwarden tegen de plaatselijke Zwaluwen en Eastermar wist te winnen kon de kurk van de fles en mochten zij zich officieel kampioen noemen.

Als voorbereiding hierop gingen Renze Kooistra en Sytze Taekema eerder deze week gezamenlijk een hapje eten bij kippenrestaurant de Kakelhof te Opeinde. Diezelfde dag smaakte dat prima, niets loos, alleen was het een dag later dat de mannen het beide aan de dunne kregen. Sytze voelde dit op tijd aankomen en nam een snipperdag op zodat hij de WC-bril thuis warm kon houden. Renze begon de dag echter vol goede moed en koos er voor om de Achterwei al hardlopend te verkennen. Halverwege de Achterwei begon de kip Kooistra zijn darmen zo erg te kietelen dat hij genoodzaakt was om de historische akkers aldaar van een vers laagje mest te voorzien. Arend Timmerman wil bij deze Renze van harte bedanken voor de bewezen diensten.

Goed, over tot de orde van de dag.

Na een uitvoerige veld- en daar ook toe behorende koffieïnspectie van het kunstmatige matje wat de titel hoofdveld droeg, werd er door Anne Elverdink nadat hij een aantal knopen had doorgehakt, de volgende opstelling uit de pet getoverd:

Perry Harmanni mocht het doel verdedigen en zag voor zijn neus dat Floris Mols de leiding nam over collega verdedigers Erik Dijkstra, Renze Kooistra en Sytze Taekema. Op het middenveld stonden van links naar rechts: Tjalf Jonkman, Geale Tadema uw slager Cambuurplein en Chris Elverdink. Voorin mochten er flitsende acties verwacht worden van Mike Okkema, Haije Veenstra en Jacob de Vries.

De bank werd warm gehouden door Oege van Dijk die de aangaf de voorkeur te hebben vanaf de zijkant te genieten van het door zijn concullega’s aangelegde kunstgrasmatje, hij zou het veld na een inspectie goedkeuren voor deze wedstrijd. Verder waren er de van blessures terugkerende Marten van der Veen & Jorn Hoekstra, de al langer aanmodderende Cornelis Hoogterp en de overenthousiaste Simon (“wot bist drok” aldus Rienk Wind) Dijkstra als assistent-scheidsrechter.

Om 15:00 uur mocht er dan eindelijk afgetrapt worden op het 'gras'.

Het eerste gedeelte van de eerste helft was Eastermar de beter voetballende ploeg in de wedstrijd. Op het kunstgras kwam het snelle spel voor het eerst sinds weken weer eens goed uit de verf en men wist een aantal goed kansen te creëren. Deze waren jammer genoeg niet besteed aan onder meer Mike en Hajo, dit in tegenstelling tot laatstgenoemde zijn zoon Willem. In Max Dam zijn daverende verslag valt te lezen hoe hij eerder deze zaterdag wél wist te scoren bij Nicator. Overigens kreeg men wel ongeveer halverwege deze helft, corner nummer zoveel in het eigen voordeel.

Achter de bal ging Jacob de Vries staan, hij zou hem wel eens even lekker voorslingeren was het algemene idee. Echter, scoren was hem afgelopen week tegen Leeuwarden Zwaluwen 7 goed bevallen en daarom was het tijd voor een nieuwe poging. Bewust of niet, hij draaide de bal vanaf de hoek perfect voor de tweede langs het doel in en mocht zo tekenen voor de 0-1, een hele opluchting na de vele gemiste kansen.

Na deze kans ging men meer en meer in het tempo van Berlikum mee. Het vlotte spel viel wat stil en kansen werden er vrijwel niet meer gecreëerd, laat staan afgemaakt. Gelukkig stond de verdediging deze middag als een huis en kreeg ook de tegenstander geen grote kansen. Toen ook de scheidsrechter na een minuut of 45 dorst begon te krijgen, werd het tijd voor een bakje thee en ging men rusten met een 0-1 voorsprong.

Tijdens deze welverdiende 15 minuten pauze voerde Anne een kort moment het woord. Hij drukte de spelers op het hart vooral gas te blijven geven en de defensie van Berlikum helemaal zoek te blijven spelen net zoals in het begin van de eerste helft. De goals zouden dan ook wel volgen. Verder deed Haije zijn eer als aanvoerder aan en sprak de groep een aantal woorden toe over het niet al te uitbundig vieren van mogelijke uitslagen in Leeuwarden bij haar Zwaluwen tegen Twijzel, dit zou tegen de ploeg kunnen gaan werken. De groep beantwoordde dit bevestigend luid en duidelijk met de strijdkreet “kisje”; men was wel weer klaar voor de tweede helft.

Vrijwel direct in de tweede helft gaf het vlaggenschip der Eastermar gevolg aan de verwachting van de leider. Zelf scoren blijkt echter af en toe moeilijk en daarom was Berlikum bereid hierbij te helpen deze middag. Binnen een paar minuten na rust prikte een van de verdedigers een voorzet vanaf rechts in zijn eigen goal; 0-2!

Dit vond men bij Eastermar wat te gortig en daarom besloot de ingevallen Simon toch maar zelf te gaan scoren. Vanuit een voorzet kopte de kleinste man van het veld prima raak en zorgde daarmee voor 0-3. Jusjes later dachten 21 man op het veld aan buiten spel voor Oege. Hijzelf keek daarom ook even naar de grensrechter van dienst, deze hield echter zijn vlag omlaag. Oege bedacht zich minimaal 3x om daarna toch maar door te lopen naar de goal; 0-4. Daarna tekende Simon voor zijn tweede van de middag en voor de 0-5 voor Eastermar.

Een jammerlijk en uiterst zeldzaam moment van verminderde scherpte deze middag achterin bij Eastermar zorgde voor de 1-5. Men had gelukkig snel een antwoord in de vorm van Mike die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een goal. Door de beentjes van de keeper prikte meneer de 1-6 binnen. Slotakkoord mocht er zijn voor Tjalf; vanaf randje zestien haalde hij de trekker bekeken over. De bal draaide netjes om de keeper heen in de rechterhoek en mocht als achtste goal tellen deze middag; 1-7. De scheidsrechter werd hierna vrij moe van het steeds maar weer heen en teruglopen naar de middenlijn voor weer een nieuwe aftrap. Hij zag maar één oplossing en floot voor het laatste deze middag. Eindstand 1-7.

Zo maakt de trots van Eastermar wederom zijn heldenstatus waar en Floris zijn slechte beurt bij de lady weer helemaal goed. Ze kwam ervoor zelfs speciaal naar Berlikum om het schouwspel vast te leggen op de gevoelige plaat. Wederom hiervoor bedankt!

Feit is nu dat wanneer Twijzel de komende anderhalve week geen punten laat liggen, VVE 2 donderdag 18 mei kan aanleggen voor de zo gedroomde titel. Dit ook nog eens in en tegen ditzelfde Twijzel, een uiterst beladen duel dus. U bent allen van harte uitgenodigd dit wonder van de Wâlden te komen aanschouwen.

Tussendoor zal er nog worden geoefend tegen de heren van ASWH 8 uit Hendrik Ido Ambacht, Zuid-Holland. Deze heren waren zodaning onder de indruk van de prestaties van Eastermar op o.a. De Kelderklasse dat men besloot dat men het wel eens met eigen ogen wilde aanschouwen.

Als laatste feliciteert de gehele selectie van VVE 2, het eerste elftal met haar aanstaande rentree in de 5e klasse welke na de zomerstop zal plaatsvinden. Wederom dan weer spektakel gegarandeerd op de Burgerkamp.

Voor nu geldt nog maar 1 ding: op naar 18 mei!

Wij zien u dan…


Bovenstaande is een samenwerking van de heren Jonkman, T. & Hoogterp, C.

   

Eastermar JO-17 laat geen punten liggen in titelrace

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 08 mei 2017 13:45

De dag voor de voorlaatste knotsgekke Eredivisie speelronde, was er ook een kraker in de 2e klasse 08. Koploper Eastermar mocht het opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst; Nicator. De vorige wedstrijd liep flink uit de hand op het sportcomplex Burgerkamp. De Leeuwarders waren er toen van uitgegaan dat ze Eastermar JO17-1 wel even op zouden rollen. Nadat ze de wind van voren kregen en met 5-1 op achterstand werden gezet, besloten ze alle schuld maar op scheidsrechter Jan Brander af te schuiven. Jan Brander had op een gegeven moment genoeg van de zeurende Leeuwarders en besloot daarom maar om iemand even 10 minuten af te laten koelen. De Leeuwarders beseften dat ze met 10 man al helemaal geen schijn van kans meer zouden maken en besloten maar om het veld te verlaten en niet meer terug te komen. Na wat woorden over en weer raakten de Leeuwarders nog meer van slag en probeerden ze nog wat onrust te gaan stoken in Eastermar. De mannen van Wybe Hogendorp, Andries Schievink en Tjeerd Dijkstra gedroegen zich wel volwassen genoeg en besloten om maar de voeten te laten spreken in de volgende wedstrijd tegen deze tegenstander. Spektakel gegarandeerd dus!

De Eastermarders begonnen in de volgende opstelling: Max Dam mocht tussen de palen plaatsnemen. Knilles Kootstra begon als linksback, Rindert Venema mocht de spits onder zijn hoede houden met Wouter ‘haarband’ ‘Hinne de Boer’ Langman achter zich en Sander Pultrum als rechtsback. Johannes Couperus, Menno Dijkstra en Jurre Dam mochten het middenveld bewandelen. Arjen van der Heijde, Willem Veenstra en Jelle van der Bij vormden het aanvalstrio voor Eastermar. Op de bank mochten naast de geblesseerde Jelte Heidbuurt, de C junioren Theun de Haan en Tristan Lahuis plaatsnemen. Ook de niet 100% fitte Bonze Zeilstra besloot plaats te nemen in de dug-out.

De laatste wedstrijd van de Eastermarders dateerde 8 april, een gebrek aan wedstrijdritme kunt u wel zeggen ja. Dat bleek ook in de eerste minuten van deze wedstrijd. De Eastermarders begonnen slap en maakten te veel onnodige foutjes. Nicator kreeg vertrouwen en zetten volop druk. In de 9eminuut kreeg Johannes Couperus de bal aan de linkerkant. Door de druk van Nicator werd Johannes gedwongen om de bal naar achteren te spelen. Het was de bedoeling om doelman Max te bereiken maar de pass miste enige zuiverheid en daardoor kreeg de spits van Nicator een cadeautje toegeworpen dankzij de slechte communicatie tussen de doelman en de linkshalf van Eastermar. De spits die geen enkele bal goed wist te raken deze wedstrijd wist dit buitenkansje wel te benutten en daardoor kwam de stand al snel op 1-0. De ‘broekophâlders’ schrokken wakker en besloten maar eens even flink aan te zetten. Zo kwam Jelle op de rechterflank in balbezit. Hij besloot hard voor te geven richting Willem Veenstra. Willem stond al bijna te juichen en dat is waarschijnlijk ook de reden geweest om flink over de bal heen te maaien. Doordat Willem de bal onbewust wel licht toucheerde kwam Johannes in stelling om voor leeg goal in te schieten, 1-1! Johannes en Willem stonden ook aan de basis van het 2e doelpunt van Eastermar. Johannes kwam via een fraaie actie in stelling om een voorzet te geven vanaf de linkerkant. Willem kopte bij de 1e paal door naar de aanstormende Jurre Dam. Die wist ook zijn hoofd er tegen aan te zetten en dat betekende: 1-2! Goaltjesdief Willem Veenstra tekende ook voor de 1-3, hoe deze goal tot stand is gekomen, is mij een raadsel geworden. Excuus Willem, maar de 1-3 stond wel op het scorebord! Met deze stand konden de teams rust nemen.

Er kwam 1 wijziging aan de Eastermarder kant in de rust. Arjen werd afgelost door Tristan Lahuis en dat betekende dat Johannes door kon schuiven naar de linksvoor.

De 2e helft ging beter van start dan de 1e helft, behalve bij Jurre Dam. Door een ongelukkige sliding kon Jurre met een gele kaart 10 minuten inrukken. Dat betekende niet dat de rest van Eastermar minder ging voetballen, integendeel zelfs. Een schot van Willem werd niet goed verwerkt door de doelman van Nicator en daardoor wist Menno Dijkstra de rebound te benutten en daarmee stand op 1-4 te zetten, met 10 man! Na een prachtige showduik van doelman Max Dam op een vrije trap van Nicator besloot Wouter ook maar eens een kunstje te proberen in het 16 meter gebied. Daarbij raakte hij de pootjes van de spits van Nicator en dus mocht iemand van de thuisploeg aanleggen van 11 meter en deze wist de penalty ook te benutten, 2-4. Eastermar wist met deze voorsprong uiteindelijk de wedstrijd wel zakelijk uit te voetballen en zo viel er ook nog een doelpunt in de slotfase. Nadat Nicator weer eens flink aan het schutteren was in de eigen achterhoede, kon Jurre Dam via de keeper de 2-5 aantekenen, chapeau! Jurre Dam mocht na deze 2 doelpunten en een gele kaart ook nog zijn debuut maken in het 1e elftal van Eastermar, van harte nog! Zo tekende Eastermar JO17 voor de 12e overwinning van dit seizoen aan en blijft het (als het al haar inhaalwedstrijden weet te winnen) de trotse koploper.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen degradatie kandidaat Be Quick D. Een klusje dat nog wel even geklaard moet worden, maar de 3 punten zullen vast wel weer in Eastermar terecht komen!

   

Afscheidstournee Eastermar in vierde klasse nadert einde

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 01 mei 2017 08:45

In de week dat er maar weer eens wat verhalen over het gevoerde wanbeleid bij de KNVB aan het licht kwamen stond in de 4e klasse B de uitzwaaiwedstrijd van Theo Douwes op het programma: Ropta-Ea. Zeker de helft van Eastermarder vlaggenschip zou de reis naar Oosternijkerk onder leiding van Bouwe Boersma in een busje van Waaksma afleggen. Noodzakelijk omdat de gastvereniging besloten had een heuse Neon-party te organiseren. Dit om de volgende feiten te vieren: Het tweede van Ropta zou kampioen worden in hun wedstrijd tegen de Westerein, de A-selectie was trotse lijstaanvoerder in het “Gezelligste bezoekers” klassement van sportpark de Burgerkamp, vv Eastermar kon officieel degraderen en zoals eerder vermeld zou Theo Douwes weer eens een poging doen te stoppen met keepen.

De rest van het team verspreidde zich over de vijf auto's die het busje zouden mogen begeleiden. Waar het 2e van Ropta dus kampioen werd daar deed ook de lekke praam die VVE2 heet goede zaken in hun titelrace, het won, ondanks dat Floris Mols het eigenlijk nooit een was met scheidsrechter Minne Okkema, wederom. Toen de Eastermarder karavaan langs Dokkum scheurde werd in het busje van Waaksma de rise and fall van de videoband besproken. “Harm” de welbekende eigenaar van de videotheek runt tegenwoordig een allah snackbar in Dokkum, vandaar dat Tsjalling van Dijk dit als gespreksonderwerp koos. Hij biechtte na enig doorvragen van Albert Brouwer op dat hij inderdaad altijd even per ongeluk voorbij het gordijntje van de 18+ sectie liep, elke week weer, per ongeluk.

Eric Boersma had in al zijn wijsheid besloten over te gaan tot een historisch korte wedstrijd bespreking. Voornamelijk om te voorkomen dat de reeds wachtende chauffeur van Waaksma boos weg zou rijden. Hij presenteerde samen met het feit dat alleen zes punten uit twee wedstrijden nog enig zicht op lijfsbehoud op konden leveren de volgende opstelling:

Theo Douwes zou (waarschijnlijk) voor de laatste maal onder de lat van het eerste verschijnen.

De verdediging bestond uit Jurryt Jonkman, Mark de Vries, Wouter Langman en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond Albert Brouwer op de plek van Tjalf Jonkman, die een helft met het tweede en zijn werk verkoos boven het uitstapje naar Oosternijkerk.

Brouwer kreeg gezelschap van Sander Smedema en Stefan Erwin Venema.

Op de flanken stond Thomas van Holsteijn en voorin kreeg Kees Schotanus gezelschap van Jan Jochem Kootstra.

Op de bank zaten Chris Elverdink, Max Dam, Jurre Dam en Lieuwe Nijboer

Dat Nijboer op de bank zat had weinig te maken met zijn buiten kijf staande voetballende kwaliteiten. Mijnheer had de afgelopen week wat last van een turbopolyp op zijn stembanden. Hij was die avond door de thuisvereniging geboekt als special guest van DJ Auke tijdens het Neon feest en dus kon zijn stem alle extra rust en thee gebruiken.

Nadat pupil van de week Henk Jan van der Meer na een solo vanaf de middenlijn doel had weten te treffen en een speler van Ropta vervolgens justjes voor 15:00 na een zware bevalling een kurk uit had weten te poepen besloot de heer van Os het startsein van de wedstrijd te geven.

Onder toeziend oog van de massaal voor het mooie weer op komen dravende publiek was de eerste helft volledig in evenwicht. Eastermar bleef ondanks een drietal kansen voor Ropta aardig op de been en wist zelf een tweetal kansen te creëren totdat het dan toch weer mis ging. Jonkman wist middels een snoekduik een voorzet onschadelijk te maken, het leer kwam echter jammerlijk voor de voeten van Erik de Vries. 1-0. Meteen hierna werd de geblesseerde Venema vervangen door Chris Elverdink. Eastermar rechtte de rug en zag dit beloond worden met twee 100% kansen waar er nul procent van tegen de touwen zou janken.

Het zal u dan ook niet verbazen dat er gerust werd met een 1-0 achterstand. De rust duurde ietwat langer dan de gebruikelijke 15 minuten omdat de aanvoerder van Ropta Boys, Geert Linthof, eerst al zijn haartjes in model wilde hebben.

De tweede helft had verschilde niet veel van de eerste. Eastermar wilde wel maar het scoren lukte niet. In de 75e minuut besloot Eric Boersma één op één te gaan spelen. Dit leidde tot een enerverende slotfase die pas in de blessuretijd doelpunten opleverde. Eerst was het wederom Erik de Vries die de bal in het lege doel wist te tikken. Het slotakkoord was voor topscorer Kees Schotanus die prachtig binnenschoot van zo'n 23 meter:2-1.

Zo wist V.V. Eastermar de afscheidswedstrijd van Theo Douwes volledig in de stijl van dit seizoen af te sluiten: met de tiende verliespartij op rij. Bedankt voor alle bewezen diensten, Douwes!

Trainer D. Groen van Ropta biechtte tijdens de derde helft naast het feit dat hij een nagelnieuw hemd droeg op dat hij komend seizoen als trainer naar Twijzel zou vertrekken en hoopte dat die nog zouden promoveren want “Hij was wel klaar met de 4e klasse”. Hier was de voltallige Eastermarder selectie het uiteraard volledig mee eens, enige verschil is dat zij al zekerheid hebben in deze.

Tsjalling van Dijk had die middag op google gezocht naar de betekenis van Neon, in die stijl zou het georganiseerde feest immers plaatsvinden. Mede door zijn dyslectie kwam hij al gauw bij de Neo-nazi's uit. Van Dijk stond die middag/avond dan ook vol trots met een geschminkt mini snorretje in de verduisterde Ropta kantine.

Nadat Richard Brouwer de bokaal die bij het “Gezelligste bezoekende team” hoort uit had gereikt aan de aanvoerder van de thuisploeg en dit beloond zag worden met een vers en fris kratje pils begon Lieuwe Nijboer aan zijn beroemde optreden. Hij kon door zijn stemproblemen helaas maar één nummer ten gehore brengen, Nijboer deed dit echter zo vol overgave dat het voor dj Auke vervolgens een hele toer was om dit niveau over te pakken.

Ropta, het was gezellig! tot over een jaartje of twee!

Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, het Friese Boys van Jacob Postma komt op bezoek. Een laatste winstpartij zou toch wel tof zijn, komt u ons aanmoedigen?

14:30 op sportpark de Burgerkamp, wees wolkom! (Er stond eerst 14.00, maar de laatste twee speelrondes worden altijd gehouden om 14.30. red.)

Groeten thuis,

Jurryt Jonkman.

   

Eastermarder Woonschip vaart door richting titel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 28 april 2017 17:52

Nadat door onderstaande schrijver een aantal dagen geleden werd gemeld dat de wedstrijd tegen SV Suwâld 2 afgelopen zaterdag zou doen worden afgelast, vond deze verbazingwekkend snel toch plaats. De dinsdag nadien zouden de heren uit Suawoude al afreizen naar Eastermar, dit twee dagen voor Willem zijn 50e verjaardag, van harte nog! Volgende week een kisje? Het feit dat ze gedurende 90 minuten vooral op- en aanmerkingen zouden hebben op de arbitrage meldde men jammer genoeg er niet bij. Dat deze wedstrijd zo snel al zou zijn, deed Jacob de V. echter zo schrikken dat hij omviel en amper nog kon lopen. Voetballen werd hem daarom helemaal niet meer maar gelukkig kwam (alweer) een ster van de roeiboot van Eastermar genaamd VVE 1 hem vervangen: de eer was aan Jan Jochem K.

In de 10 minuten aanwezigheid van leider Anne E. op voorhand van wedstrijd, kon hij toch een prima opstelling de nu wel goed verlichte weide insturen, Freerk K. en Dennis van H. zouden voor de rest zorgen. Op goal mocht Max"imaal" D. onder het genot van een bakje bami zijn plicht vervullen. Het bakje zou dan wel even naast de paal moeten worden geparkeerd. Achterin zouden Chris E., Sytze T. en Jelte W. worden aangestuurd door Floris M. die met een griepje onder de leden alleen maar beter zou kunnen spelen zo meldde hij voor aanvang van de warming-up. Op het middenveld mocht regisseur Geale T. de lakens uitdelen met aan zijn rechterzijde Jacob M. en aan zijn linkerzijde Oege van D. Voorin mocht door zijn sterke optreden tegen VIOD aanvoerder Haije "Kisje" V. vanavond zelfs vanuit de spits beginnen, dit wel nadat hij plechtig had beloofd minimaal 1x te scoren deze avond. Vanaf links werd hij bijgestaan door Johan van der V., vanaf rechts door wereldreiziger Simon D. in een vrije rol.

Verder zat de bank goed vol met fitte, half fitte, niet fitte en geheel afgeschreven spelers. Hieronder de bekende namen Erik D., Jurre D., de als gevolg van een wilde nacht bijelkaar gehechte MikeO., de eerdergenoemde Jan Jochem K. en als laatste de blijkbaar met 198 cm klein zijnde Cornelis H. wiens preek over de wedstrijd tegen VIOD aan de lange kant werd bevonden door o.a. Simon en Chris. Vandaag een herkansing boys!

Ergens rond 19.30 blies scheids Minne O. voor het eerst deze avond en kon men los. Al vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander zich speciaal voor Jacob aan zijn woord hield en dus vrijwel elke beslissing van de arbitrage zou veroordelen en aanvechten. Het praatte zich hiermee meer en meer uit de wedstrijd en na iets meer dan 25 minuten gespeeld werd op weer zo’n moment alert gereageerd door Eastermar. Haije kreeg een goede steekbal vanaf de linkerkant van het middenveld en nam deze prima mee de zestien in. Waar hij anders nog wel eens een bal wil afstaan, koos hij mede door zijn belofte aan Anne nu voor zekerheid en ramde de bal hard en hoog over de keeper in het doel, 1-0 voor het vlaggenschip!

Een aantal ogenblikken later werden de protesten van de tegenstander scheidsrechter Minne teveel en mocht een van de spelers tien minuten afkoelen aan de zijkant. Profiteren deed Eastermar hier niet van jammer genoeg. Wel schrokken er een aantal toeschouwers zo erg van het niet-gepaste taalgebruik dat zij het nodig vonden door de omheining van het veld te zakken, iedereen kwam er gelukkig zonder botbreuken vanaf. Pas tegen het rustsignaal wanneer de betreffende speler al lang en breed weer in het veld is, krijgt Eastermar na goed doorzetten over wederom de linkerkant, vanaf links een corner te nemen. Kroaat Simon kwam al vliegend bij de eerste paal in en schampte daar de bal met zijn hoofd. Na wat gerommel bleef de bal daarna voor de voeten van Johan liggen. Voor de verandering bedacht deze zich eens wel even en produceerde een tactisch rollertje in de hoek, buiten bereik van alle verdedigers en doelman. Daarmee werd er getekend voor de 2-0 ruststand.

In de rust vonden er na wat tactisch overleg 2 wissels plaats. Jan Jochem zou komen voor Johan en Jurre mocht Jelte zijn plaats overnemen. Wat er verder werd besproken, mocht niet naar buiten komen, dit zou eventuele tegenstanders als ook het kunnen helpen zo op het einde van de competitie. Ergens rond 20.30 ging men dan ook maar weer verder.

Voordat alle mensen goed en wel de koffie, thee en groene knuppels ophadden en dus weer “te plak” stonden langs de zijlijn voor de tweede helft, deed Simon iets wat hem voor rust niet lukte. Vrijwel direct uit de aftrap vertrok voor de derde keer deze avond een uitstekende aanval vanaf de linkerkant van het veld. Haije vond zijn kisje wel erg snel dichterbij komen en besloot daarom deze keer de ideale voorzet af te leveren. Opnieuw kwam Simon de vijfmeter invliegen, deze keer raakte hij de bal wel prima en mocht zo tekenen voor de 3-0. Leuk detail is dat Haije een voorspellende gave blijkt te hebben. Al voordat Simon scoorde, juichte hij al. Misschien dat dit het tweede ooit nog eens iets extra’s zal opleveren.

Voor de rest was de tweede helft vooral een van veel commentaar over en weer tussen de beide partijen op al dan niet overtredingen. Omtrent de score zou er nog één wijziging plaatsvinden. Een duidelijke handsbal in de zestienmeter van Suawoude werd door de scheidsrechter terecht bestraft met een penalty voor Eastermar. Na alle klachten hierover even aangehoord te hebben, legde evenals in Driesum voorgaande week, opnieuw Haije aan vanaf de stip. Even onberispelijk als altijd verdween ook deze bal hard en zuiver in de hoek waarmee de teller op 4-0 kwam voor Eastermar. De buit was nu echt binnen en daarmee was de kust veilig voor nog een drietal wissels. Erik maakte zijn rentree voor Oege, Cornelis mocht de moegestreden Floris vervangen en Mike en zijn pleister zouden de resterende speeltijd op rechtsbuiten volmaken. Gescoord werd er niet meer en dus zou de wedstrijd een 20 minuten later ten einde komen.

Met deze 4-0 mag VVE 2 de 15e driepunter van dit seizoen bijschrijven, een aantal waar men bij VVE 1 steeds meer jaloers op wordt. Er gaan zelfs geruchten dat men wel een paar puntjes wil lenen, dit zal echter niet gebeuren want “dat andere” vlaggenschip wil graag over 3 wedstrijden nog steeds bovenaan staan. Wel diende na de wedstrijd zich een volgend probleem aan: de banden van welke kar worden nou eigenlijk al het hele seizoen opgepompt? Niemand aan tafel in de kantine wist het, dit tot grote schrik van de gehele B-selectie. Daarmee vangt de komende weken niet alleen zoektocht naar de laatste punten voor het kampioenschap in reserve 6 I aan of de zoektocht naar een geschikt feestlocatie (men wil niet net als Jurryt J. en zijn teamgenoten feestvieren bij VV Ropta Boys) maar ook de zoektocht naar een geschikte platte kar... Word vervolgd!

Nog nagenietend van wat bami en zoekend naar een sleutel in pakje kauwgom,

Willem, nogmaals van harte nog met je 50e!

Titom

C.

   

Pagina 10 van 25