Wedstrijdverslagen

Eastermar zet ranglijst op de kop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 14 april 2017 13:46

Twijzelerheide, 13-04-17

In een kleine kleedkamer op het sportpark de Heide Is het een kabaal van jewelste. Wat is er aan de hand? Het vlaggenschip van voetbal vereniging te Eastermar kan de koppositie herpakken in de reserve 6e klasse.

Het is een week van uitersten voor de mannen van Anne en Freerk. Zo begon Jacob de Vries deze week thuiswonend bij Halbe en Sjo, maar zal hij vrijdag (vandaag red.) bezitter zijn van twee huizen. Hij vertelde trots dat hij grote plannen had om een aantal kippen (vrij te vertalen chicks) aan te schaffen. Wat hij daar dan weer mee wou doen liet hij in het midden.

Waar in het begin van het seizoen nog geen speler van het 1e elftal met het tweede mee wou spelen, is het nu dringen geblazen. Zo vertelde Sjoerd Visser dat hij dit seizoen nog geen punt had gepakt en hij ook wel eens wilde ervaren hoe een ritje op een platte kar zou voelen, maar zo ver zijn we nog niet Sjoerd...

Waar de vorige wedstrijd na 82 minuten, 3 rode kaarten en 8 jammerende heidepieken was geëindigd, was er vandaag goede hoop op het spelen van de volle 90 minuten + 3 punten voor Eastermar. Dat de spanning oploopt voor sommige spelers is goed te zien wanneer blijkt dat Geale Tadema uw slager Cambuurplein zijn veters aan elkaar heeft geknoopt en struikelend het knollenveld betreedt.

Na de aftrap bleek dat de zon zijn positie irritant laag en haaks op het veld had ingenomen. Pieter Kramer moest meteen aan zijn jeugdheld denken en gaf aan om op dat moment maar wat graag in diens schoenen te willen staan. Ook van deze zon zou Edgar Davids immers nooit en te nimmer last hebben gehad. Nu is het genetisch helaas zo bepaald dat Pieter afgezien van zijn voetbalkwaliteiten op geen enkele manier op Edgar Davids lijkt. Wel op Edgar uit Jiskefet, maar die heeft geen zonnebril op en speelt korfbal.

Eastermar maakte zijn favorietenrol waar en zette V.V.T. Twijzelerheide het eerste kwartier met redelijk voetbal vast op eigen helft. Dit zorgde er ook voor dat Geale Tadema uit de kluts met zijn chocoladebeen het openingsdoelpunt kon maken.

Hierna werd er slordig gevoetbald door de titelfavoriet en moest er zowaar een tegendoelpunt worden geïncasseerd. Jelte Wiersinga was in een goede bui en liet zijn directe tegenstander wegdraaien. Op zich zonde want dit zelfde poppetje verschalkte gelegenheidsdoelman Sjoerd Visser met een geplaatst schot.

Maar er leek, op de jammerlijke zon na, geen vuiltje aan de lucht. Er werden met inmiddels iets minder dan redelijk voetbal een legio aan kansen gecreëerd. Helaas hadden diverse spitsen het vizier niet op scherp. Vroeger hadden we in deze situaties nog Hendrik Hoekstra om de ban te doen breken. Dat zijn helaas vervlogen tijden. Hendrik heeft er voor gekozen om naar Lithuania te verkassen om daar het plaatselijke voetbal naar een hoger plan te tillen.

Mede dankzij Hendrik werd er met de paalstand gerust. 1-1 dus.

Jacob de Vries deed er in de rust alles aan om het begrip 'paalstand’ in 'kapstokstand' te veranderen. Hij deed zijn befaamde douchetrucje voor en zocht nog een vrijwilliger om de tweede '1' te doen herrijzen. Helaas was er niemand die zich aanbood en zo hielden we het toch bij het aloude begrip paalstand.

We wilden ons er ook niet te lang over opwinden, zaak was immers om zo snel mogelijk weer de voorsprong te pakken. Freerk bracht daarom wonderboy en topscorer Haije Veenstra (alvast bedankt voor het kistje Haije!) binnen de lijnen. Die zou vast wel weten te scoren, zoals altijd.

Met de frisse krachten koud in het veld, kwam daar een vreemde verschijning het sportcomplex op wandelen. Het was Hidde Faber, hij was naar Kapsalon Piekasso geweest en deze was wel heel fanatiek te werk gegaan. Met de zijkantjes zo glad als babybilletjes werd hij dolenthousiast door de petjesjeugd van Twijzelerheide ontvangen. Hij moest de Pet Shop Boys echter nee verkopen en liep door naar de Eastermarder reservebank waar hij vertelde dat toen vrouwlief even niet oplette, hij stiekem het thuishonk had verlaten zodat hij zijn teamgenoten kon aanmoedigen.

Dit was ook wel nodig want Eastermar begon slap aan de tweede helft. Dit veranderde toen sterspeler Jurre Dam het veld betrad. Hij speelde met veel energie en zorgde ervoor dat Chris Elverdink in stelling werd gebracht en met een bekeken schot de 1-2 kon binnenschieten.

In de 79e minuut klonk in de Eastermarder dug-out “Huilen is te laat voor jou, ik kom niet meer” waar Jorn Hoekstra enthousiast begon mee te zingen, bleek dit de ringtone van Hidde te zijn. Zijn vrouwtje had zijn absentie opgemerkt en Hidde werd gesommeerd weer terug te komen voor hun jaarlijkse witte donderdag activiteit: Rummikub.

Hidde mistte hierdoor het laatste doelpunt. Mike Okkema had besloten zijn vizier dusdanig bij te stellen en dit leverde hem dan eindelijk een doelpunt op. Loon naar werken noemen ze dat.

Het bleef bij 1-3 deze koude lenteavond. Zo draait Eastermar de ranglijst van ’t eerste elftal feilloos om en neemt het de 1e plek weer over van concurrent SC Franeker. Zaterdag speelt VVE 2 de thuiswedstrijd tegen V.V. Tzummarum om 13:30 uur. De uitwedstrijd eindigde in een 3-7 overwinning. Een uitslag waar ze bij KV-DOW bij beginnen te watertanden. Spektakel gegarandeerd dus!

Met vriendelijke groet,

Kind regards,

Simon Dijkstra & Tjalf Jonkman

Verkoop binnendienst

 

Eastermar bestelt er wel een paar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 10 april 2017 14:04

28 jaar nadat Tije en Ginie Dijkstra plotsklaps eigenaar werden van een Erik Dijkstra en een dag voordat Max Verstappen een teleurstellende derde plaats in China behaalde moesten de blauw-gele leeuwen van Eastermar het opnemen tegen de snel aangebrande typetjes van Franeker.

Trainer Eric Boersma had wederom te maken met de nodige personele problemen, zo bleken de net weer fitte Jurryt Jonkman en aanvoerder Albert Brouwer met hun gele kaarten een week tevoren een schorsing aan de broek te hebben gekregen van de grijze dakduiven bij de KNVB.

Verder lagen Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk, Jille van der Wal, Ronald Vanger en Jelte Heidbuurt gezamenlijk knus in een lappenmand.

De van een slepende nek blessure herstelde Sander Smedema was wel weer aanwezig.

Johannes Couperus was ook weer fit, hij moet eerst alleen nog even weer wat ritme op doen bij V.V.E. JO17.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser op doel.

Stefan Brouwer werd als “laatste man” gepositioneerd, naast zich kreeg hij Mark de Vries als rechterhand.

Op de backs stonden Richard Brouwer en Wouter “Hinne de Boer” Langman.

Laatstgenoemde was de donderdagavond tevoren losgeweekt bij Eastermar JO17. Dit ging met frisse tegenzin en alleen als Langman één helft mee mocht doen met zijn op titelkoers liggende eigen team(2-2) en hij op de brommer van Thomas van Holsteijn in Franeker kwam.

Het middenveld werd gevormd door Stefan Erwin Venema, Sander Smedema, Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra.

Het superduo Rienk “Jessias” Wind en Kees ”200” Schotanus vormde wederom de voorhoede.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries (de sterkhouder van het Eastermarder tweede mocht mee omdat zijn eigen wedstrijd niet doorging).

Verder Kors Tadema en de justjes te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezige Jan Jochem Kootstra.

De donderdagtraining begon alles behalve vlekkeloos, Albert Brouwer was de veter van zijn korte broek uit het oog verloren.

Op advies van Max DamDam vloog hij naar Bouwe Boersma die zijn behandeling van Kees Schotanus even onderbrak en het touwtje met een pincet weer tevoorschijn toverde.

Boersma is hier erg handig in, hij vist regelmatig naar snorharen, in soep en dergelijke.

Wouter Langman vergat voor diezelfde training zijn haarband in te doen. Nadat Mark de Vries hem met wat lieve woordjes weer tot bedaren had gebracht bood Langman aan dat de Vries die zaterdag zijn reserve haarband wel op mocht.

Mark ging echter op de wedstrijddag naar de kapper om half elf, dus dat hoefde niet.

Jonkman had tijdens de donderdagavondtraining getracht een aantal hanging baskets aan Boersma te verkopen. Dit met het verkooppraatje dat Bouwe zijn tuin sinds Kerst voorbij is wel erg donker en leeg is.

Boersma hield zijn poot echter stijf, er werd geen handel bedreven die avond.

De heenreis leidde karavaanleider Boersma de stabiel rijdende stoet langs Lieuwe Nijboer zijn gloednieuwe werkvloer: de Sonac.

De kantine te Franeker bleek te beschikken over de nodige steigerhouten meubelen, die door Harm Tseard Heidbuurt met een goedkeurende blik werden bekeken. Wel zou hij zelf de poten onder de staan tafels wat minder uit de kluiten gewassen groot timmeren.

Voor een zacht prijsje zou hij dat met alle plezier aanpassen.

Sjuh mar even.

De uitploeg ging voortvarend van start, had het spel van Franeker goed geanalyseerd, namelijk inzakken en wachten op een foutje van de tegenstander.

In de 16e minuut onderschepte Eastermar een bal op het middenveld, die kwam bij Wouter Langman die nadat hij het leer onder controle had een prachtige boogbal achter de verdediging afleverde.

Hier stond Kees Schotanus op te wachten, hij haalde de achterlijn, kapte terug en legde breed op de inlopende Thomas van Holsteijn:0-1!

Meteen hierna volgden nog een aantal prima kansen op 0-2, helaas deed Eastermar zichzelf te kort en werd er niet nog eens gescoord.

Ondertussen verkeerden HT Heidbuurt en Klaas Jansma in een verhitten discussie. Heidbuurt had net opgebiecht dat hij door alle narigheid met zijn knie in alle wanhoop naar de fles had gegrepen.

Jansma beweerde echter dat er op het feest van het tienjarig bestaan van het Eastermarder Skútsje uit plastic bekers gedronken werd.

De mannen zouden het deze voetbalmiddag niet meer eens worden.

Franeker besloot er vervolgens een schoppartij van te maken. Na elke overtreding die ze maakten gingen ze zelf met een oorverdovend kabaal te gronde, in een poging de leidsman te misleiden. Die doorzag het gelukkig vaak prima.

Hij vergat echter de nummer zes van de thuisploeg, die justjes aan de zware kant was, (laat justjes maar weg trouwens) enige malen van een welverdiende gele prent te voorzien.

Omdat Eastermar dus was vergeten te scoren, Kees Schotanus geblesseerd uitviel en Franeker met alle geluk van de wereld nog wel driemaal doel wist te treffen eindigde deze middag in mineur.

De Eastermarder ploeg bestelde na de wedstrijd onder leiding van de fietsboys en Harm Tseard Heidbuurt nog wel een versnapering in de kantine van de gasten. Zij willen liever niet zoals FC Franeker Za1 bekend staan als een zooitje eigen bier meenemende deunies.

In de kantine te Franeker werd verder duidelijk dat Simon Dijkstra vroeger altijd “glie” zei in plaats van “drie”.

Tegenwoordig besteld hij dit zonder kroepoek erbij.

Ook bekende Mark de Vries dat hij voor zichzelf de bijnaam “Neres van de Wouden” had bedacht.

Dit bleek niet door zijn voetballende kwaliteiten te komen maar doordat de Vries zijn oogleden na een heftige zaterdagnacht menig zondagmorgen net als die van Neres op een uur of half acht balanceren.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar JO17-1 heeft de titel binnen handbereik!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 06 april 2017 22:49

Deze week was er een doordeweekse speelronde in de Nederlandse Eredivisie waar Ajax en Feyenoord geen steek wisten te laten vallen in de titelrace, niet alleen in de Eredivisie maar ook in de 2e klasse 08 was er een belangrijke (inhaal) wedstrijd deze woensdag 5 april. De JO-17 van Eastermar mocht het opnemen tegen koploper V.V. Hardegarijp JO-17. De Hurdegarypers wisten dit seizoen éénmaal te verliezen terwijl Eastermar nog ongeslagen door deze competitie heen stoomt. Maar dankzij de vele teams die niet op durfden te boksen tegen dit felle Eastermar besloten ze aantal wedstrijden maar uit te stellen. Zo ook Hardegarijp afgelopen zaterdag.

Woensdag 5 april was het dan toch zover, de massaal toegestroomde fans mochten zich opmaken voor de wedstrijd Eastermar JO17-1 versus Hurdegaryp JO17-1. Welgeteld door haarband Wouter, ook wel de Lasse Schöne van Eastermar genoemd, waren er wel zo’n 104 mensen toegestroomd op het mooie sportcomplex Burgerkamp.

De mannen van Wybe Hogendorp en Andries Schievink en voor een deel ook tegenwoordig Eric Boersma, mochten de wei in met de volgende 11 namen. Keeper Max Dam mocht zoals gewoonlijk weer plaats nemen onder de lat. De 4 mans achterhoede bestond uit v.l.n.r. Knilles Kootstra, Rindert Venema (die mocht de spits weer onder zijn hoede houden), Wouter haarband Langman en Bonze Zeilstra. Rindert Venema was overigens de dag tevoren 17 jaar geworden en besloot daarom om de week te voren ook maar eens met een nieuw trainingspak het trainingsveld te bestormen, dat terzijde. Het middenveld bestond uit: Jurre Dam, Menno Dijkstra en Jelte Berend Heidbuurt. Het aanvalstrio betond uit: Arjen van der Heide (de bult was wel weer aardig weggetrokken dus er werden vandaag geen kopgoals verwacht). Willem Veenstra stond in de spits en Jelle van der Bij op de rechterflank.

Om 19:37 wist scheidsrechter Jan Brander zijn fluit te vinden en besloot daarom om de wedstrijd maar eens te laten beginnen. Beide teams besloten om het toegestroomde publiek maar eens flink te vermaken. De Eastermarders waren dominanter maar moesten waken voor de vlijm scherpe counters van Hurdegaryp. Zo ook in minuut 7 waar weer eens een lange bal vanaf de achterhoede van Hurdegaryp richting het Eastermarder doel kwam. Het was de bedoeling dat Jurre Dam de bal een flinke poeier zou geven maar hij besloot maar eens flink door het gras te maaien (hij vond het gras niet kort genoeg). Daardoor kon de rechtsback de bal voorgeven en wist de krullenbol van Hurdegaryp de bal strak in het net te schieten, 0-1. De Eastermarders waren wel wakker geschrokken en besloten daarom maar eens flink druk te gaan zetten op de twijfelende Hurdagarypse defensie. Dit pakte goed uit en Jelte Heidbuurt kwam in balbezit op de rechterflank. Hij wist met een prachtige steekpass Menno Dijkstra te bereiken en die wist onberispelijk raak te schieten, 1-1! Het druk zetten ging door en daar wist de 1 meter 25 lange keeper niet al te veel raad mee. Bij een terugspeelbal besloot hij net als Jurre Dam het gras maar een stukje korter te maken, de keeper maaide flink langs de bal en deze kwam terecht bij spits Willem Veenstra die voor leeg doel raak wist te schieten, 2-1! Dit was tevens de ruststand.

In de rust is er maar eigenlijk 1 ding besproken in de Eastermarder kleedkamer, blijf zo doorgaan. Bij de andere kleedkamer ging het er wat ruiger aan toe. Nadat Oege van Dijk en Hidde Faber het eerste biertje op wisten te kauwen besloot Jan Brander van start te gaan met de 2e helft.

De Eastermarders gingen vrolijk verder met het spelletje waarmee ze waren begonnen. Tot tegenstelling van Hurdegaryp. Het was duidelijk dat het al wat laat werd voor deze jongens en besloten maar eens wat flinke schoppen uit te delen. Zo was Knilles Kootsra als eerste de sigaar. Brancard Haaije Veenstra bracht Knilles naar de warme douche en zo mocht Sander Pultrum voor hem invallen. Een aantal tellen later besloten de Hardegarypers ook maar om Jelte Heidbuurt de weg naar de douche te verwijzen met nog altijd het idee dat ze deze wedstrijd zouden gaan winnen, Theun de Haan was zijn invaller. Een aantal minuten later was het de beurt aan Johannes Couperus zijn rentree te maken na een avondje stappen in Drachten. Ook mocht Piet Hogendorp aantreden om nog wat minuten te maken. Dit allen pakte goed uit, zo wist Menno Dijkstra met een goede kopbal de bal op het middenveld te onderscheppen en daarmee Willem Veenstra alleen voor het doel te zetten. De spits schoot bloedeloos zijn 2e van de avond binnen, 3-1! De Hudegarypers waren de weg nu helemaal bijster en opeens was Eastermar daar weer met 3 mensen voor de goal van Hurdegaryp, de bal kwam bij invaller Piet Hogendorp terecht en die wist de keeper en de laatste verdediger uit te kappen en zo in te schieten voor leeg doel, 4-1! De winst was binnen voor de Eastermarders en die wisten de wedstrijd met deze stand prima uit te spelen. Bij doelman Max Dam en laatste man Wouter Langman was de dorst van het gezicht af te lezen en dat zag ook skeisdsrjochter Jan Brander natuurlijk vandaag en daarom besloot hij maar af te fluiten, winst voor de Eastermarders + een feestje in de kleedkamer!

Zo is Eastermar (als hij al zijn inhaalwedstrijden weet te winnen) 6 punten los van de dan nummer 2 Hurdegaryp. Zo kan de platte kar van Eastermar uitgebreid worden want ook het 2e van de V.V.E. ligt op titelkoers. Groot feest deze zomer in Eastermar gegarandeerd dus. Zaterdag wacht de wedstrijd op het betonnen kunstgras van Trynwâlden (hiervoor verwijs ik u door naar de facebook pagina van Jurryt Jonkman) op het programma om 10:15.

Max Dam

   

Hendrik bewijst laatste dienst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 02 april 2017 23:06

De dag waarop de plaatselijke zeevuik van Eastermar: Kees Schotanus zijn 200 en 201ste doelpunt maakte en de dag dat Jappie commando Herrik Hoekstra een afscheidsborrel gaf omdat hij 3 maanden risk real life gaat spelen in Lee Towers mocht het vlaggenschip van Eastermar weer de weide in voor de topper tegen Blauw-wit.

Onder leiding van good old Haije Veenstra stapten elf strijders het tweede veld op. Op datzelfde veld werd donderdag nog een fanatieke training afgewerkt. Tijdens die training merkte coach Anne Elverdink op dat Jacob de Vries niet voldoende inzet toonde. Hij startte dan ook op de wisselbank. Oege van Dijk werd buiten de selectie gehouden omdat hij de enkels van Erik Dijkstra met een sliding die bekend staat als het 'jorntje' kapot geschopt had.

Er waren ongekend veel toeschouwers aanwezig tijdens de wedstrijd, de reden hiervoor was dat precies alle 47 leden van Perry Sport zijn harem aanwezig waren. Het overige publiek bestond uit de familie Kooistra omdat Renze Kooistra mocht aantreden als grensrechter. Herrik vertelde vlak voor het eerste fluitsignaal nog dat hij vroeger een keer in een flesje bier had geroggeld, en dat vervolgens Wander Kooistra deze heeft opgedronken. Daarna sprak Wander de wijze woorden: "Oh sa lekko".

De wedstrijd begon fanatiek van beide kanten. Na 5 minuten werd de wedstrijd stil gelegd. Eastermar bleek met 12 man te spelen omdat Jacob zijn positie als wisselspeler had genegeerd. Jacob bleek oost-Indisch doof te zijn toen hij naar de kant werd geroepen. Vervolgens werd Mike Okkema dan maar naar de kant gehaald. Eastermar speelde goed via de flanken, Haije leverde lopende band perfecte voorzetten af maar er werd verzaakt om de voorzetten te promoveren tot assists.

Na 15 minuten spelen kwam Chris Kooistra aangewaaid. Hij was al jaren niet meer op het sportcomplex geweest en was druk op zoek naar Sjouke Anne en zijn grijze Nikes. Ook miste hij Henk de Zwart als grensrechter.

Hij gaf op een gegeven moment de moed op en zocht de dug-out op. Dat hij bij de gasten stond had ie niet in de gaten. Hij vertelde vol trots dat ie met vervroegd pensioen ging. Zijn levensverhaal ging er bij de gasten als zoete koek in. Hij mocht dan ook blijven staan bij de verkeerde dug-out. Ondertussen werd een handsbal gezien door de uitstekend fluitende skeidsrjochter. Hij gaf Eastermar een penalty en deze wist Hendrik te scoren. Het verhaal gaat dat hij het hele weekend volop zou scoren, omdat hij de komende drie maand daar de kans niet meer toe gaat krijgen. Jorn zei dat ie altijd scoort of ie nou in het veld staat of niet.

Simon Dijkstra had vrijdag avond een trucje bedacht en besloot deze tijdens de wedstrijd van het jaar even te proberen. Nog voor dat hij was begonnen met het kunstje was hij de bal al verloren. 1-1. Dit was gelijk ook de ruststand.

De tweede helft mocht Eastermar aftrappen. Na 10 minuten onderschepte de linksmidden van Blauw Wit een bal en zou een crosspass richting de voorhoede geven. Helaas was voor hem niet meer mogelijk om Jacob zijn hoofd te omzeilen. Jacob bleef 2 seconden beduusd staan en ging daarna met een noodkreet naar de grond die in Anna Paulowna hoorbaar was. Jelte Wiersinga zei dat wanneer een kip een orgasme krijgt, hij hetzelfde geluid maakt.

De volgende vijf minuten besloten Perry en de doelman van Blauw-wit een wedstrijdje verschoppen te organiseren. De leden van Perry's harem zagen dit met vol bewondering aan. Volgens Jelte zou dit een vruchtbaar avondje worden.

Dan een heugelijk moment. Een lange bal van Perry werd doorgekopt door Sytze Taekema, die een prima wedstrijd speelde als back. Na jaren trainen bij de LOI is hij omgeschoold van spits tot back.

- de stok zijn wij, de lat bepaal jij-

De bal kwam vervolgens terecht bij de Geale Tadema Uw slager die via een no-lookje een perfecte steekbal gaf op Rienk Wind. Echter, die heeft het vlaggenschip ingeruild voor V.V.E. 1. Zodoende werd het een ingooi voor blauw-wit.

Blauw-wit werd goed in de hoek vastgezet en het balbezit voor het vlaggenschip was weer een feit. Tjalf Jonkman gaf vervolgens een een voorzet op Henkie Tankie, de bal waaide op beulich van Jappie comando. Die deed vervolgens een 1-2 met Mighty Mike en de 2-1 was een feit. Wij zijn niet bang want Henkie is erbij werd de rest van de wedstrijd gezongen door Perry's harem.

Floris deed nog een kunstje die hij ook bij de training had gedaan. de bal in de nek lepelen en piepende bandjes richting het doel van de tegenstander lopen. Dit slaagde tot het middenveld waarna Jacob op de Brommer er vandoor ging. De scheids vond dit allemaal een beetje overdreven en besloot terrecht af te fluiten. Hierdoor komt Eastermar op de nummer 1 positie.

In de kantine werd vervolgens een speech voor Hidde Faber gehouden omdat hij, ondanks zijn blessureleed, er toch maar liefst 3 in winst te prikken. Ook Kees werd nog even genoemd met een handje vol doelpunten.

Met nog 7 wedstrijden te gaan staat Haije nog bovenaan de topscorerlijst. In zijn nog prille carriëre staat hij inmiddels op 799 doelpunten. Bijna vier keer zo veel als een andere Eastermarder topschutter. Hierbij moet wel gezegd worden dat Haije ook minstens vier keer zo oud is.

Wel gaat het praat dat Haije elke elke week dat hij boven aan in de topscorerlijst staat een #kistje sponsort. Helemaal top Haije!

Volgende week wacht te kraker tegen V.V.T. De vorige ontmoeting werd in de 80e minuut afgefloten omdat dat ook wel lang genoeg is voor de meeste spelers.

Titom ‘t Twadde

   

Die achtste ster, pannenkoek!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 02 april 2017 22:57

Op de dag dat verloren zoon Robert Tienstra na het te water laten van zijn sloep de Eastermarder voetbalvelden maar weer eens met een bezoekje besloot te vereren kreeg Kees Schotanus voor de zesde wedstrijd op rij de kans zijn 200e officiële voetbalnoord doelpunt te maken.

Omdat het de afgelopen weken niet echt lukte met de Eastermarder scherpschutter besloot trainer Eric Boersma het een en ander om te gooien.

Zo werd Rienk Wind terug gehaald van het Eastermarder reddingsbootje (V.V.E. 2), dat hem in hun jacht op het kampioenschap bij de reserves schoorvoetend liet gaan.

Rienk Wind is met zijn duelkracht de ideale kompaan van Schotanus, dat bleek wel in het kampioensjaar 09-10, toen ze respectievelijk 21 en 35 doelpunten wisten te maken.

Tevens haalde Boersma Jurryt Jonkman terug van een blessure.

De opstelling:

Theo Douwes werd tussen de palen gezet.

Voor hem stonden Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld kwamen Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema, Albert Brouwer en Thomas van Holsteijn te staan.

Rienk Wind mocht Kees Schotanus ondersteunen in de spits.

Op de bank zaten Jelte Heidbuurt, Jan Jochem Kootstra, Max Dam en Wouter Langman.

De geblesseerden stonden langs de zijlijn en in Bali.

Kees Speelde in zijn jeugd met enige regelmaat bij fietsboy Cor Brouwer thuis,

Cor was destijds overigens nog niet zo van de fietsen.

Schotanus zat veel tussen Minke en Cor de op bank televisie te kijken tot ver voorbij de bedtijd van Albert, Yvette, Stefan en Richard.

Uiteindelijk moest Keus met enige dwang buiten de deur gezet worden, dit ging gelukkig altijd zonder overdreven veel bargebiten.

In diezelfde periode van Kesse zijn leven vond hij het altijd een uitdaging te helpen bij de opbouw en afbraak van de botsauto's tijdens #DFEA. Dit deed hij samen met zijn eerste grote liefde Pier de Jong, die de keeper was in het team van de Eastermarder superspits. Waar de Jong zich met enige regelmaat versliep (hij woonde toevalligerwijze in dezelfde straat als Molle Heidbuurt tegenwoordig woont.) daar kwam Schotanus altijd stipt op tijd om de baan op te bouwen dan wel af te breken.

Van dat laatste heeft hij uiteindelijk zelfs zijn beroep gemaakt: steigerbouwer.

Vanaf het moment dat Kees Schotanus op voetbal kwam heeft hij altijd huizenhoog tegen zijn grote idool Jurryt Jonkman opgekeken.

In de tijd dat Jonkman besloot dat het voor zijn eigen ontwikkeling beter was zijn vele kwaliteiten zo'n anderhalf jaar te laten rijpen onder de bezielende leiding van Folkert van Dijk in Eastermar 2, besloot een nog piepjonge Kees Schotanus solidair te zijn. Hij bedacht zijn eigen kwaliteiten enkele tijd in de week te zetten bij de jeugd van O.N.T.

Hier groeide hij in zijn tijd bij de plaatselijke A1 uit tot een absolute legende.

Hij wist in één seizoen zoveel doelpunten te maken dat hij tot de dag van vandaag officieus topscorer is van de gehele ONT vereniging.

Na datzelfde seizoen besloot Jonkman weer naar V.V.E. 1 te verhuizen en dus kwam ook Schotanus weer retour.

Tegenwoordig zitten de beide heerschappen alweer enkele jaren samen in V.V.E. 1, Schotanus dankt dagelijks de Heer op zijn blote knietjes dat hij wekelijks veld en douche mag delen met zijn grote held Jonkman.

Lytse Dikke.

Dit is de bijnaam die Schotanus sinds enkele jaren heeft. Hij deelt deze met de zoon van Folkert: Oege van Dijk.

Oege is geen broer van Tsjalling.

Schotanus heeft tevergeefs geprobeerd van de nodige zwangerschaps- kilo's en dus ook van zijn bijnaam af te komen middels een aantal Yoga lessen. Wel werd hij ietsje helderder tussen de oortjes en kwamen er voorzichtig hier en daar weer wat doelpuntjes die hem tot de drempel van 200 brachten.

Ondanks het feit de Keus het type mens is dat na het passeren van een wegversmalling, demonstratief geen hand op steekt naar de wachtende tegenligger heeft hij door zijn niet geringe grote bekje toch een aardige schare fans opgebouwd. Velen daarvan zouden hem van de nodige mentale steun voorzien in deze zesde poging tot het beslechten van de 200 grens.

Het had overigens niet veel gescheeld of de superspits had een hele andere taak gehad, in zijn jeugdjaren werd hij door de Eastermarder scout Bert aangewezen als keeper. Ondanks dat Schotanus vond dat hij ook daar bovennatuurlijk goed in was koos hij toch voor het maken van doelpunten.

Schotanus, op Msn beter bekend als hc_4L is sinds kort weer een fervent hardcore mannetje: Petje, trainingsbroekje en sportschoentjes.

Toch heeft Andé Hazes de soundtrack van zijn leven afgeleverd: “Alle hoeken van het veld”.

Waarvan hij het gedeelte “Linker Hoekie, rechter hoekie. Uit het boekie, zo gaat ie er weer in” tijdens menig Awayday veelvuldig mee heeft lopen zingen.

Justjes voordat hij met Els overging tot het maken van kinderen had Kesse een kortstondig edoch heftige liefdesaffaire met collega Wilco de Vries. Hun liefde voor steigers en tosti's “May Mayo” bracht hen samen. Uiteindelijk kwamen ze er echter beide achter dat ze toch meer van de vrouwtjes waren. Nu zijn het gewoon goede collega's may mayo.

Onder het bewind van Eric Boersma wist Kees Schotanus het woord “Kistje” tot een begrip te maken. Om dit Kees zijn stopwoordje te noemen zou een understatement zijn.

Als geweten van de ploeg voelt het spitsje uitstekend aan welke straffen er uitgedeeld dienen te worden. Vaak kan het met 1 kistje worden afgedaan, waarvan hij dan uiteraard wel een potje mee leeg dient te drinken.

In de 15e minuut was het dan zover, tegen titelkandidaat s.c. Twijzel kreeg Schotanus de bal in zijn beheer.

Hij bevond zich op zo'n 37 meter van het vijandelijk doel maar twijfelde geen 10 seconden voordat hij de bal goed voor zijn rechter legde.

Vervolgens schoot hij met rechts hard tegen de bal aan. Dit gebeurde allemaal exact zoals trainer Eric Boersma hem dat in de wedstrijdbespreking verteld had te doen.

De bal schoot als een komeet via de binnenkant paal langs de verbijsterde keeper tegen de touwen: numero 200 was een feit! De drempel bedwongen, een last van zijn schouders!

Dat er een last van zijn obesitas schoudertjes was gevallen bleek in de 90e minuut, Schotanus kreeg de bal dit keer randje 16 voor de voeten, zette met één enkele lichaamsbeweging drie twijfelende Twijzelaars op het verkeerde been en schoot vervolgens met een prachtige stuit de bal voorbij de klauwen van de keeper: 201!

Dit houdt in dat Kees, sinds zijn jeugd naast aanbidder van Jurryt ook alles verafgoodde wat met Feyenoord te maken heeft, (op 27 jarige leeftijd zelfs slaapt in een Rotterdamse pyama plus teddybeer) eindelijk die achtste ster bij kan schrijven. Dat dat er maar liefst vijf meer zijn dan Ajax bij elkaar heeft weten te sprokkelen bewijst maar weer eens dat Kees Schotanus en Feyenoord, Ajax op alle fronten de baas zijn.

Dat er nog vele doelpunten mogen volgen!

Na de wedstrijd had trainer Eric Boersma een prachtige speech voor Schotanus in petto, die namens de spelersgroep een prachtige trofee toegeschoven kreeg.

Boersma vertelde dat hij in zijn functie bij sc Heerenveen ervaring op had gedaan met goalgetters als Alves, Allback, Huntelaar, van Nistelrooij, Gijp, Lenstra, Veerman,Vonk en Kees Kist.

Boersma zag in zijn eerste wedstrijd als trainer van Eastermar (4-3 tegen Oostergo) dat een andere Kees Kist: Schotanus, met zijn kwaliteiten voor de goal moeiteloos aan kon schuiven in dat rijtje superspitsen. Het zal je gezegd worden, goeiedag.

Met die mooie woorden, gevolgd door een kistje koude kletsers van Schotanus kwam er een einde aan een prachtige voetbalmiddag.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 10 van 24