Wedstrijdverslagen

Eastermar JO17-1 heeft de titel binnen handbereik!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 06 april 2017 22:49

Deze week was er een doordeweekse speelronde in de Nederlandse Eredivisie waar Ajax en Feyenoord geen steek wisten te laten vallen in de titelrace, niet alleen in de Eredivisie maar ook in de 2e klasse 08 was er een belangrijke (inhaal) wedstrijd deze woensdag 5 april. De JO-17 van Eastermar mocht het opnemen tegen koploper V.V. Hardegarijp JO-17. De Hurdegarypers wisten dit seizoen éénmaal te verliezen terwijl Eastermar nog ongeslagen door deze competitie heen stoomt. Maar dankzij de vele teams die niet op durfden te boksen tegen dit felle Eastermar besloten ze aantal wedstrijden maar uit te stellen. Zo ook Hardegarijp afgelopen zaterdag.

Woensdag 5 april was het dan toch zover, de massaal toegestroomde fans mochten zich opmaken voor de wedstrijd Eastermar JO17-1 versus Hurdegaryp JO17-1. Welgeteld door haarband Wouter, ook wel de Lasse Schöne van Eastermar genoemd, waren er wel zo’n 104 mensen toegestroomd op het mooie sportcomplex Burgerkamp.

De mannen van Wybe Hogendorp en Andries Schievink en voor een deel ook tegenwoordig Eric Boersma, mochten de wei in met de volgende 11 namen. Keeper Max Dam mocht zoals gewoonlijk weer plaats nemen onder de lat. De 4 mans achterhoede bestond uit v.l.n.r. Knilles Kootstra, Rindert Venema (die mocht de spits weer onder zijn hoede houden), Wouter haarband Langman en Bonze Zeilstra. Rindert Venema was overigens de dag tevoren 17 jaar geworden en besloot daarom om de week te voren ook maar eens met een nieuw trainingspak het trainingsveld te bestormen, dat terzijde. Het middenveld bestond uit: Jurre Dam, Menno Dijkstra en Jelte Berend Heidbuurt. Het aanvalstrio betond uit: Arjen van der Heide (de bult was wel weer aardig weggetrokken dus er werden vandaag geen kopgoals verwacht). Willem Veenstra stond in de spits en Jelle van der Bij op de rechterflank.

Om 19:37 wist scheidsrechter Jan Brander zijn fluit te vinden en besloot daarom om de wedstrijd maar eens te laten beginnen. Beide teams besloten om het toegestroomde publiek maar eens flink te vermaken. De Eastermarders waren dominanter maar moesten waken voor de vlijm scherpe counters van Hurdegaryp. Zo ook in minuut 7 waar weer eens een lange bal vanaf de achterhoede van Hurdegaryp richting het Eastermarder doel kwam. Het was de bedoeling dat Jurre Dam de bal een flinke poeier zou geven maar hij besloot maar eens flink door het gras te maaien (hij vond het gras niet kort genoeg). Daardoor kon de rechtsback de bal voorgeven en wist de krullenbol van Hurdegaryp de bal strak in het net te schieten, 0-1. De Eastermarders waren wel wakker geschrokken en besloten daarom maar eens flink druk te gaan zetten op de twijfelende Hurdagarypse defensie. Dit pakte goed uit en Jelte Heidbuurt kwam in balbezit op de rechterflank. Hij wist met een prachtige steekpass Menno Dijkstra te bereiken en die wist onberispelijk raak te schieten, 1-1! Het druk zetten ging door en daar wist de 1 meter 25 lange keeper niet al te veel raad mee. Bij een terugspeelbal besloot hij net als Jurre Dam het gras maar een stukje korter te maken, de keeper maaide flink langs de bal en deze kwam terecht bij spits Willem Veenstra die voor leeg doel raak wist te schieten, 2-1! Dit was tevens de ruststand.

In de rust is er maar eigenlijk 1 ding besproken in de Eastermarder kleedkamer, blijf zo doorgaan. Bij de andere kleedkamer ging het er wat ruiger aan toe. Nadat Oege van Dijk en Hidde Faber het eerste biertje op wisten te kauwen besloot Jan Brander van start te gaan met de 2e helft.

De Eastermarders gingen vrolijk verder met het spelletje waarmee ze waren begonnen. Tot tegenstelling van Hurdegaryp. Het was duidelijk dat het al wat laat werd voor deze jongens en besloten maar eens wat flinke schoppen uit te delen. Zo was Knilles Kootsra als eerste de sigaar. Brancard Haaije Veenstra bracht Knilles naar de warme douche en zo mocht Sander Pultrum voor hem invallen. Een aantal tellen later besloten de Hardegarypers ook maar om Jelte Heidbuurt de weg naar de douche te verwijzen met nog altijd het idee dat ze deze wedstrijd zouden gaan winnen, Theun de Haan was zijn invaller. Een aantal minuten later was het de beurt aan Johannes Couperus zijn rentree te maken na een avondje stappen in Drachten. Ook mocht Piet Hogendorp aantreden om nog wat minuten te maken. Dit allen pakte goed uit, zo wist Menno Dijkstra met een goede kopbal de bal op het middenveld te onderscheppen en daarmee Willem Veenstra alleen voor het doel te zetten. De spits schoot bloedeloos zijn 2e van de avond binnen, 3-1! De Hudegarypers waren de weg nu helemaal bijster en opeens was Eastermar daar weer met 3 mensen voor de goal van Hurdegaryp, de bal kwam bij invaller Piet Hogendorp terecht en die wist de keeper en de laatste verdediger uit te kappen en zo in te schieten voor leeg doel, 4-1! De winst was binnen voor de Eastermarders en die wisten de wedstrijd met deze stand prima uit te spelen. Bij doelman Max Dam en laatste man Wouter Langman was de dorst van het gezicht af te lezen en dat zag ook skeisdsrjochter Jan Brander natuurlijk vandaag en daarom besloot hij maar af te fluiten, winst voor de Eastermarders + een feestje in de kleedkamer!

Zo is Eastermar (als hij al zijn inhaalwedstrijden weet te winnen) 6 punten los van de dan nummer 2 Hurdegaryp. Zo kan de platte kar van Eastermar uitgebreid worden want ook het 2e van de V.V.E. ligt op titelkoers. Groot feest deze zomer in Eastermar gegarandeerd dus. Zaterdag wacht de wedstrijd op het betonnen kunstgras van Trynwâlden (hiervoor verwijs ik u door naar de facebook pagina van Jurryt Jonkman) op het programma om 10:15.

Max Dam

 

Hendrik bewijst laatste dienst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 02 april 2017 23:06

De dag waarop de plaatselijke zeevuik van Eastermar: Kees Schotanus zijn 200 en 201ste doelpunt maakte en de dag dat Jappie commando Herrik Hoekstra een afscheidsborrel gaf omdat hij 3 maanden risk real life gaat spelen in Lee Towers mocht het vlaggenschip van Eastermar weer de weide in voor de topper tegen Blauw-wit.

Onder leiding van good old Haije Veenstra stapten elf strijders het tweede veld op. Op datzelfde veld werd donderdag nog een fanatieke training afgewerkt. Tijdens die training merkte coach Anne Elverdink op dat Jacob de Vries niet voldoende inzet toonde. Hij startte dan ook op de wisselbank. Oege van Dijk werd buiten de selectie gehouden omdat hij de enkels van Erik Dijkstra met een sliding die bekend staat als het 'jorntje' kapot geschopt had.

Er waren ongekend veel toeschouwers aanwezig tijdens de wedstrijd, de reden hiervoor was dat precies alle 47 leden van Perry Sport zijn harem aanwezig waren. Het overige publiek bestond uit de familie Kooistra omdat Renze Kooistra mocht aantreden als grensrechter. Herrik vertelde vlak voor het eerste fluitsignaal nog dat hij vroeger een keer in een flesje bier had geroggeld, en dat vervolgens Wander Kooistra deze heeft opgedronken. Daarna sprak Wander de wijze woorden: "Oh sa lekko".

De wedstrijd begon fanatiek van beide kanten. Na 5 minuten werd de wedstrijd stil gelegd. Eastermar bleek met 12 man te spelen omdat Jacob zijn positie als wisselspeler had genegeerd. Jacob bleek oost-Indisch doof te zijn toen hij naar de kant werd geroepen. Vervolgens werd Mike Okkema dan maar naar de kant gehaald. Eastermar speelde goed via de flanken, Haije leverde lopende band perfecte voorzetten af maar er werd verzaakt om de voorzetten te promoveren tot assists.

Na 15 minuten spelen kwam Chris Kooistra aangewaaid. Hij was al jaren niet meer op het sportcomplex geweest en was druk op zoek naar Sjouke Anne en zijn grijze Nikes. Ook miste hij Henk de Zwart als grensrechter.

Hij gaf op een gegeven moment de moed op en zocht de dug-out op. Dat hij bij de gasten stond had ie niet in de gaten. Hij vertelde vol trots dat ie met vervroegd pensioen ging. Zijn levensverhaal ging er bij de gasten als zoete koek in. Hij mocht dan ook blijven staan bij de verkeerde dug-out. Ondertussen werd een handsbal gezien door de uitstekend fluitende skeidsrjochter. Hij gaf Eastermar een penalty en deze wist Hendrik te scoren. Het verhaal gaat dat hij het hele weekend volop zou scoren, omdat hij de komende drie maand daar de kans niet meer toe gaat krijgen. Jorn zei dat ie altijd scoort of ie nou in het veld staat of niet.

Simon Dijkstra had vrijdag avond een trucje bedacht en besloot deze tijdens de wedstrijd van het jaar even te proberen. Nog voor dat hij was begonnen met het kunstje was hij de bal al verloren. 1-1. Dit was gelijk ook de ruststand.

De tweede helft mocht Eastermar aftrappen. Na 10 minuten onderschepte de linksmidden van Blauw Wit een bal en zou een crosspass richting de voorhoede geven. Helaas was voor hem niet meer mogelijk om Jacob zijn hoofd te omzeilen. Jacob bleef 2 seconden beduusd staan en ging daarna met een noodkreet naar de grond die in Anna Paulowna hoorbaar was. Jelte Wiersinga zei dat wanneer een kip een orgasme krijgt, hij hetzelfde geluid maakt.

De volgende vijf minuten besloten Perry en de doelman van Blauw-wit een wedstrijdje verschoppen te organiseren. De leden van Perry's harem zagen dit met vol bewondering aan. Volgens Jelte zou dit een vruchtbaar avondje worden.

Dan een heugelijk moment. Een lange bal van Perry werd doorgekopt door Sytze Taekema, die een prima wedstrijd speelde als back. Na jaren trainen bij de LOI is hij omgeschoold van spits tot back.

- de stok zijn wij, de lat bepaal jij-

De bal kwam vervolgens terecht bij de Geale Tadema Uw slager die via een no-lookje een perfecte steekbal gaf op Rienk Wind. Echter, die heeft het vlaggenschip ingeruild voor V.V.E. 1. Zodoende werd het een ingooi voor blauw-wit.

Blauw-wit werd goed in de hoek vastgezet en het balbezit voor het vlaggenschip was weer een feit. Tjalf Jonkman gaf vervolgens een een voorzet op Henkie Tankie, de bal waaide op beulich van Jappie comando. Die deed vervolgens een 1-2 met Mighty Mike en de 2-1 was een feit. Wij zijn niet bang want Henkie is erbij werd de rest van de wedstrijd gezongen door Perry's harem.

Floris deed nog een kunstje die hij ook bij de training had gedaan. de bal in de nek lepelen en piepende bandjes richting het doel van de tegenstander lopen. Dit slaagde tot het middenveld waarna Jacob op de Brommer er vandoor ging. De scheids vond dit allemaal een beetje overdreven en besloot terrecht af te fluiten. Hierdoor komt Eastermar op de nummer 1 positie.

In de kantine werd vervolgens een speech voor Hidde Faber gehouden omdat hij, ondanks zijn blessureleed, er toch maar liefst 3 in winst te prikken. Ook Kees werd nog even genoemd met een handje vol doelpunten.

Met nog 7 wedstrijden te gaan staat Haije nog bovenaan de topscorerlijst. In zijn nog prille carriëre staat hij inmiddels op 799 doelpunten. Bijna vier keer zo veel als een andere Eastermarder topschutter. Hierbij moet wel gezegd worden dat Haije ook minstens vier keer zo oud is.

Wel gaat het praat dat Haije elke elke week dat hij boven aan in de topscorerlijst staat een #kistje sponsort. Helemaal top Haije!

Volgende week wacht te kraker tegen V.V.T. De vorige ontmoeting werd in de 80e minuut afgefloten omdat dat ook wel lang genoeg is voor de meeste spelers.

Titom ‘t Twadde

   

Die achtste ster, pannenkoek!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 02 april 2017 22:57

Op de dag dat verloren zoon Robert Tienstra na het te water laten van zijn sloep de Eastermarder voetbalvelden maar weer eens met een bezoekje besloot te vereren kreeg Kees Schotanus voor de zesde wedstrijd op rij de kans zijn 200e officiële voetbalnoord doelpunt te maken.

Omdat het de afgelopen weken niet echt lukte met de Eastermarder scherpschutter besloot trainer Eric Boersma het een en ander om te gooien.

Zo werd Rienk Wind terug gehaald van het Eastermarder reddingsbootje (V.V.E. 2), dat hem in hun jacht op het kampioenschap bij de reserves schoorvoetend liet gaan.

Rienk Wind is met zijn duelkracht de ideale kompaan van Schotanus, dat bleek wel in het kampioensjaar 09-10, toen ze respectievelijk 21 en 35 doelpunten wisten te maken.

Tevens haalde Boersma Jurryt Jonkman terug van een blessure.

De opstelling:

Theo Douwes werd tussen de palen gezet.

Voor hem stonden Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld kwamen Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema, Albert Brouwer en Thomas van Holsteijn te staan.

Rienk Wind mocht Kees Schotanus ondersteunen in de spits.

Op de bank zaten Jelte Heidbuurt, Jan Jochem Kootstra, Max Dam en Wouter Langman.

De geblesseerden stonden langs de zijlijn en in Bali.

Kees Speelde in zijn jeugd met enige regelmaat bij fietsboy Cor Brouwer thuis,

Cor was destijds overigens nog niet zo van de fietsen.

Schotanus zat veel tussen Minke en Cor de op bank televisie te kijken tot ver voorbij de bedtijd van Albert, Yvette, Stefan en Richard.

Uiteindelijk moest Keus met enige dwang buiten de deur gezet worden, dit ging gelukkig altijd zonder overdreven veel bargebiten.

In diezelfde periode van Kesse zijn leven vond hij het altijd een uitdaging te helpen bij de opbouw en afbraak van de botsauto's tijdens #DFEA. Dit deed hij samen met zijn eerste grote liefde Pier de Jong, die de keeper was in het team van de Eastermarder superspits. Waar de Jong zich met enige regelmaat versliep (hij woonde toevalligerwijze in dezelfde straat als Molle Heidbuurt tegenwoordig woont.) daar kwam Schotanus altijd stipt op tijd om de baan op te bouwen dan wel af te breken.

Van dat laatste heeft hij uiteindelijk zelfs zijn beroep gemaakt: steigerbouwer.

Vanaf het moment dat Kees Schotanus op voetbal kwam heeft hij altijd huizenhoog tegen zijn grote idool Jurryt Jonkman opgekeken.

In de tijd dat Jonkman besloot dat het voor zijn eigen ontwikkeling beter was zijn vele kwaliteiten zo'n anderhalf jaar te laten rijpen onder de bezielende leiding van Folkert van Dijk in Eastermar 2, besloot een nog piepjonge Kees Schotanus solidair te zijn. Hij bedacht zijn eigen kwaliteiten enkele tijd in de week te zetten bij de jeugd van O.N.T.

Hier groeide hij in zijn tijd bij de plaatselijke A1 uit tot een absolute legende.

Hij wist in één seizoen zoveel doelpunten te maken dat hij tot de dag van vandaag officieus topscorer is van de gehele ONT vereniging.

Na datzelfde seizoen besloot Jonkman weer naar V.V.E. 1 te verhuizen en dus kwam ook Schotanus weer retour.

Tegenwoordig zitten de beide heerschappen alweer enkele jaren samen in V.V.E. 1, Schotanus dankt dagelijks de Heer op zijn blote knietjes dat hij wekelijks veld en douche mag delen met zijn grote held Jonkman.

Lytse Dikke.

Dit is de bijnaam die Schotanus sinds enkele jaren heeft. Hij deelt deze met de zoon van Folkert: Oege van Dijk.

Oege is geen broer van Tsjalling.

Schotanus heeft tevergeefs geprobeerd van de nodige zwangerschaps- kilo's en dus ook van zijn bijnaam af te komen middels een aantal Yoga lessen. Wel werd hij ietsje helderder tussen de oortjes en kwamen er voorzichtig hier en daar weer wat doelpuntjes die hem tot de drempel van 200 brachten.

Ondanks het feit de Keus het type mens is dat na het passeren van een wegversmalling, demonstratief geen hand op steekt naar de wachtende tegenligger heeft hij door zijn niet geringe grote bekje toch een aardige schare fans opgebouwd. Velen daarvan zouden hem van de nodige mentale steun voorzien in deze zesde poging tot het beslechten van de 200 grens.

Het had overigens niet veel gescheeld of de superspits had een hele andere taak gehad, in zijn jeugdjaren werd hij door de Eastermarder scout Bert aangewezen als keeper. Ondanks dat Schotanus vond dat hij ook daar bovennatuurlijk goed in was koos hij toch voor het maken van doelpunten.

Schotanus, op Msn beter bekend als hc_4L is sinds kort weer een fervent hardcore mannetje: Petje, trainingsbroekje en sportschoentjes.

Toch heeft Andé Hazes de soundtrack van zijn leven afgeleverd: “Alle hoeken van het veld”.

Waarvan hij het gedeelte “Linker Hoekie, rechter hoekie. Uit het boekie, zo gaat ie er weer in” tijdens menig Awayday veelvuldig mee heeft lopen zingen.

Justjes voordat hij met Els overging tot het maken van kinderen had Kesse een kortstondig edoch heftige liefdesaffaire met collega Wilco de Vries. Hun liefde voor steigers en tosti's “May Mayo” bracht hen samen. Uiteindelijk kwamen ze er echter beide achter dat ze toch meer van de vrouwtjes waren. Nu zijn het gewoon goede collega's may mayo.

Onder het bewind van Eric Boersma wist Kees Schotanus het woord “Kistje” tot een begrip te maken. Om dit Kees zijn stopwoordje te noemen zou een understatement zijn.

Als geweten van de ploeg voelt het spitsje uitstekend aan welke straffen er uitgedeeld dienen te worden. Vaak kan het met 1 kistje worden afgedaan, waarvan hij dan uiteraard wel een potje mee leeg dient te drinken.

In de 15e minuut was het dan zover, tegen titelkandidaat s.c. Twijzel kreeg Schotanus de bal in zijn beheer.

Hij bevond zich op zo'n 37 meter van het vijandelijk doel maar twijfelde geen 10 seconden voordat hij de bal goed voor zijn rechter legde.

Vervolgens schoot hij met rechts hard tegen de bal aan. Dit gebeurde allemaal exact zoals trainer Eric Boersma hem dat in de wedstrijdbespreking verteld had te doen.

De bal schoot als een komeet via de binnenkant paal langs de verbijsterde keeper tegen de touwen: numero 200 was een feit! De drempel bedwongen, een last van zijn schouders!

Dat er een last van zijn obesitas schoudertjes was gevallen bleek in de 90e minuut, Schotanus kreeg de bal dit keer randje 16 voor de voeten, zette met één enkele lichaamsbeweging drie twijfelende Twijzelaars op het verkeerde been en schoot vervolgens met een prachtige stuit de bal voorbij de klauwen van de keeper: 201!

Dit houdt in dat Kees, sinds zijn jeugd naast aanbidder van Jurryt ook alles verafgoodde wat met Feyenoord te maken heeft, (op 27 jarige leeftijd zelfs slaapt in een Rotterdamse pyama plus teddybeer) eindelijk die achtste ster bij kan schrijven. Dat dat er maar liefst vijf meer zijn dan Ajax bij elkaar heeft weten te sprokkelen bewijst maar weer eens dat Kees Schotanus en Feyenoord, Ajax op alle fronten de baas zijn.

Dat er nog vele doelpunten mogen volgen!

Na de wedstrijd had trainer Eric Boersma een prachtige speech voor Schotanus in petto, die namens de spelersgroep een prachtige trofee toegeschoven kreeg.

Boersma vertelde dat hij in zijn functie bij sc Heerenveen ervaring op had gedaan met goalgetters als Alves, Allback, Huntelaar, van Nistelrooij, Gijp, Lenstra, Veerman,Vonk en Kees Kist.

Boersma zag in zijn eerste wedstrijd als trainer van Eastermar (4-3 tegen Oostergo) dat een andere Kees Kist: Schotanus, met zijn kwaliteiten voor de goal moeiteloos aan kon schuiven in dat rijtje superspitsen. Het zal je gezegd worden, goeiedag.

Met die mooie woorden, gevolgd door een kistje koude kletsers van Schotanus kwam er een einde aan een prachtige voetbalmiddag.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar komt maar niet uit neerwaartse spiraal

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 27 maart 2017 14:13

Op de dag dat V.V. Eastermar JO-17 met de verslaggevende vliegende keeper Max Dam in de gelederen een voetbalreisje naar Ameland op de planning had staan stond voor het andere vlaggenschip van de Broekophâlders de vaak wel aardig lastige uitwedstrijd tegen Trynwâlden op het programma.

Het bizar matige kunstgras in Trynwâlden was geen grote onbekende voor de geel-blauwen, in de winterstop werd hier immers Arum nog compleet zoek gespeeld.

De technische staf van de broekophâlders, onder leiding van Eric Boersma, kon andermaal flink aan de puzzel.

De een week tevoren nog niet onverdienstelijk in de basis acterende jongelingen Jelte Heidbuurt en Wouter Langman zaten in hetzelfde schuitje als Max Dam.

Verder waren Sander Smedema en Tsjalling van Dijk midweeks geblesseerd geraakt.

Naast de al langer afwezigen; Jurryt Jonkman, Jille van der Wal, Harm Tseard Heidbuurt, Ronald Vanger en al die anderen was er van een brede selectie inmiddels geen sprake meer.

Aan de positieve kant van de medaille waren alle drie de Brouwers een nacht tevoren teruggekomen uit de sneeuw.

Trainer Boersma besloot de selectie aan te vullen met een drietal toppers van het tweede elftal.

Het betrof Simon Dijkstra, die wel vaker bereid was bij te springen en twee leden van de fanclub app “Grutsk op Hannes”, Hannes kunt u kennen van het Sbs6 programma “Ninja Warrior”, van het fierljeppen, van de klompen en van zijn kabels van armen.

Deze zaterdag was het zaak voor Hendrik Hoekstra en Rienk Wind hun idool Hannes Scherjon eens trots te maken.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser stond tussen de witte palen.

De verdediging bestond uit Albert Brouwer, Stefan Brouwer, Mark de Vries en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond bal af pakker Stefan Erwin Venema samen met Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra. Voor die laatste twee betekende dit een compleet nieuwe positie.

In de spits werd Kees Schotanus geflankeerd door Lieuwe Nijboer en Jan Jochem Kootstra.

Kees Schotanus staat op de drempel van het maken van zijn 200e officiële doelpunt.

De drempel is echter wat aan de hoge kant voor onze kleine dikkerd, Schotanus lijkt het scoren in de winterstop verleerd te zijn… wel strooit hij hier en daar nog met assistjes.

Op de bank zaten Rienk Wind, Hendrik Hoekstra en Kors Tadema.

Omdat het tweede was afgelast stond er een flinke delegatie van dat team langs de zijlijn, ze hadden hun barre platte kar mee gesleept om vandalisme te voorkomen.

Om half drie floot de heer P. Maas op zijn fluit voor de start van een voetbalmiddag.

De eerste minuten waren overduidelijk voor de bezoekers. Ze wonnen alle duels en konden aardig druk op de tegenstander zetten.

Dit leverde voornamelijk Kees Schotanus en Simon Dijkstra enkele ferme tikken op.

De grootste kansen waren voor Thomas van Holsteijn (die echter stuitte op de keeper) en Simon Dijkstra, die na een formidabel overstapje van Kootstra helaas recht in de handen van diezelfde doelman schoot.

In de 14e minuut werd langs de zijlijn het prachtige rode burd van Hendrik Hoekstra besproken met Tsjalling van Dijk. Van Dijk, jaloers als hij was, begon snel over het gerucht dat er in Surhuisterveen een heuse “Borbershop” zou komen.

Hidde Faber wist te vermelden dat daar dan waarschijnlijk de biertjes snel verboden zouden worden.

Tsjalling trok ondertussen wat wit weg, wat Oege van Dijk deed besluiten een zware shag te adviseren.

In het veld beten de Broekophâlders ondertussen van zich af en al snel ging de ene na de andere Trynwâldster met het nodige gemekker naar de grond.

Dit ging weer gepaard met de nodige afgunst van een groep thuissupporters die rondjes rond het veld liepen. Één van hen was justjes kleiner dan de boarding.

Hem werd door een Eastermar supporter aangeboden even opgetild te worden, zodat hij het lelijkste kunstgrasveld van Fryslân ook kon zien.

Het kleine heerschap, Jappie geheten, werd al snel door een aantal handlangers bijgestaan. Op de vraag of er lijen gezocht werd antwoorde Jappie “Se witte net heal mei wa se te krijen ha, ik ha ek wollis ien yn'e sek biten”

Zo liep deze nakende confrontatie tussen beide hooligangroepen met een sisser af.

In de 37e minuut werd Eastermarder supportergroepering “de positivo's” verteld dat het kunstgrasveld binnen een jaar totaal vernieuwd zou worden.

Hun collectieve conclusie was dat het hoe dan ook een “wijvenveld” zal blijven. Er gaat niets boven wat klooien in de drek.

In de 44e minuut werd Tsjalling van Dijk gebeld. Het bleek zijn vader, die was er niet helemaal gerust op dat zijn zoon wel genoeg drinken kreeg. Van Dijk had inderdaad nog niet alle kleur terug in de wangetjes, vaders kwam dan ook met het bindende advies snel de kantine op te zoeken voor een biertje.

In de rust bestelde Tsjalling van Dijk naast zijn biertje een bakje patatjes met oorlog.

De pindasaus kon niet op zijn goedkeuring rekenen, het was lafjes aangelengd met justjes teveel water.

Jelte Soepboer vond dat het meer op satésaus leek, volgens de etiquette zou er onvervalste pindasaus bij patat moeten. Satésaus was voor bij de nasi bedoeld.

Jelte is ambtenaar en zal dit dus wel weten.

Ondertussen begon Oege van Dijk aan zijn tosti, ook die kreeg geen voldoende.

Van Dijk had al na één hap door dat hij te maken had met een diepvriestosti.

Die leek na een minuut in het tosti ijzer wel rijp te zijn, echter was hij dan alleen van buiten bruingebakken en gaar, van binnen was het nog steeds een koude rauwe massa.

In de tweede helft deed al gauw blijken dat fietsboy Cor Brouwer niet langs de zijlijn stond. Hij koos ervoor na een week skiën lekker in het nest te blijven liggen.

Dit besluit kon voornamelijk bij Molle Heidbuurt op alle begrip van wereld rekenen.

Zijn plek naast Molle Heidbuurt, Jannes Hamstra en Michel van Holsteijn werd door de beste ski-kameraad van Simon Dijkstra: Auke Kramer ingevuld. Zodat de fietsboys toch in alle oorlogssterkte aanwezig waren.

Rond de vijftigste minuut was het dan zover. Na een uitleenbeurt aan Rottefalle gevolgd door een opfriscursus bij vvEastermar2, mocht Hendrik Hoekstra zich klaarmaken voor zijn comeback in V.V.E. 1. Hij kwam binnen de lijnen voor Kootstra.

Niet veel later zouden ook Rienk Wind en Kors Tadema het veld betreden.

In de 66e minuut werd een bal door een Eastermarder buiten geschoten. De volledige Eastermarder begeleiding liet de bal rollen waarna twee beppes achter de thuis dug-out riepen “Wy ha de tiid wol!”

Een bepaald iemand van de bezoekende delegatie beantwoorde dit met een “Jim alle tiid bepkes? Dat tocht ik net!”

Hopend dat dit de bekjes van de dames zou snoeren. Ze bleken echter te maken te hebben met het plaatselijke komisch duo Jantsje en Japke, gepaard met hun waffels als scharen.

Het zou nog lang onrustig blijven langs de lijnen…..

De trainer van Trynwalden Dick Schambach, verontschuldigde zich na de wedstrijd bij alle aanwezige Eastermarders voor het feit dat zijn team toch wel een “jankploegje” was. Hij probeerde van alles uit om het ge-eamel eruit te krijgen, tevergeefs.

Overigens sloegen de mannen van JO-17 de eilanders met een overtuigende 1-2 om de oren.

Meer hierover in het verslag van Maximiliano Dam, te vinden op de facebookpagina van V.V. Eastermar.

Jurryt Jonkman

   

Eastermarders met de 3 punten terug ‘t schip in!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 26 maart 2017 15:02

Zaterdag 25 maart, de dag dat het Nederlands elftal zorgde voor een blamage in Bulgarije. De dag dat het vlaggenschip van Eastermar niet wist te winnen in en tegen Trynwâlden, maar ook de dag dat de jongens onder de 17 van Eastermar hun tripje naar Ameland mochten volbrengen met de hoop om met de 3 punten terug naar Eastermar te keren.

Op de woensdagtraining was het rustig gebleven deze week. Wouter Langman kwam aanzetten met de nieuwe trend: de haarband. Verder waren er maar liefst 16 (!) man op de training van Andries Schievink aanwezig. Dezelfde trainer was overigens een aantal weken geleden 61 jaar geworden en daarom had hij belooft dat de JO-17 van Eastermar na het tripje op Ameland nog even in Kollum langs konden komen om een biertje.

Om 12:30 moesten de mannen van Wybe Hogendorp zaterdag aanwezig zijn om via de centrale as richting Holwerd te rijden. Arjen van der Heide kwam aan op het sportcomplex Burgerkamp met een flinke bult op zijn voorhoofd. Hij vertelde dat hij die avond te voren maar liefst 4 kopstoten had uitgedeeld! Of deze informatie klopt, kun u navragen aan Tristan Lahuis, hij had het allemaal gezien zei hij luidt en duidelijk.

Nadat de Eastermarders waren aangekomen bij het sportcomplex van Geel Wit op het moment dat eigenlijk het beginsignaal had moeten klinken, concludeerde de scheidsrechter dat de wedstrijd een half uur later kon beginnen. Daarom kon Wybe de opstelling rustig voordragen. Tussen de palen mocht keeper Max Dam plaatsnemen. De achterhoede bestond uit: Knilles Kootstra vanaf links, Rindert Venema mocht de spits onder zijn hoede houden, Bonze Zeilstra mocht starten vanaf rechts en haarband Wouter mocht als slot op de deur spelen vandaag. Het middenveld bestond uit: Jurre Dam, Menno Dijkstra en Jelte Heidbuurt. De 3 aanvallers waren Arjen van der Heide, spits Willem Veenstra die de dag tevoren 15 jaar was geworden maar momenteel al rond de 1 meter en 90 centimeter lang is en vanaf de rechterflank mocht Jelle van der Bij starten. Sander Pultrum wou deze wedstrijd wel als grensrechter bedienen en de C junioren Bram van der Bij en Tristan Lahuis mochten op de bank plaatsnemen.

De 1e helft van de Eastermarders was van de zwakke kant. De Amelanders waren gemeen en de Eastermarders waren dat dit seizoen niet gewend. Na een aantal kansen aan beide kanten en een zeer thuis fluitende scheids, wisten de Amelanders door de Eastermar defensie te breken, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust waren er wat geïrriteerde kopjes in de Eastermarder kleedkamer, trainer Wybe zei dat de Eastermarders te lief waren. Wees niet bang om eens een tik uit te delen en ‘Klets er boven op!’. Met deze intentie gingen de Eastermarders de 2e helft in. Eastermar begon scherp aan deze 2e helft en dat leidde na zo’n 4 minuten tot een corner. Jelte Heidbuurt mocht aantreden om deze te trappen. Bij de eerste paal was het Arjen met zijn dikke bult op zijn hoofd die zijn kopje tegen deze bal wist krijgen. Deze bal hing strak in het net, 1-1! Zo’n 5 minuten later was het doorstomende Rindert Venema die combineerde met Menno Dijkstra op het middenveld. Rindert Venema wist een schot op doel te lossen, hij baalde zo erg dat hij mistte hoe Jurre Dam de rebound er wist in te werken, 1-2! Vanaf dat moment werden de Amelanders weer wakker. Ze waren de rest van de 2e helft constant op de helft van de Eastermarders te vinden. Nadat Wouter met zijn haarband en Knilles Kootstra de speech van Wybe redelijk serieus namen, mocht Wouter met een gele kaart 10 minuten inrukken. Eastermar wist deze voorsprong toch te behouden de 2e helft en mocht daarom met de 3 punten naar huis! De conclusie van deze wedstrijd: met 10 minuten goed voetbal kunnen de JO-17 van Eastermar een wedstrijd winnen, een puike prestatie.

Na afloop was bekend geworden dat dit eerste wedstrijd was die de scheidsrechter floot in zijn leven. Willem Veenstra was er van overtuigd dat de scheidsrechter zijn reputatie als thuisfluiter prima opgebouwd had vandaag. Weer bij de pier aangekomen besloten Jelle van der Bij en Max Dam een paar flinke stenen de zee in te gooien. Dit zag de burgemeester van Ameland al van een afstandje al aankomen. Hij besloot de heren een hand te geven met de welverdiende felicitaties met de gewonnen wedstrijd.

Volgende week wacht de belangrijkste wedstrijd voor de JO-17 dit seizoen, koploper Hurdegaryp komt op bezoek om 10:30 in Eastermar. Het Hurdegaryp heeft dit seizoen 1 maal verloren en 1 maal een wedstrijd met een remise (tegen Eastermar) afgesloten. Eastermar JO-17 speelde dit seizoen 1 maal gelijk en wist de rest allen winnend af te sluiten. Eastermar kan dus een flink gat slaan (als het gaat om verliespunten) met de koploper. Als Eastermar al hun inhaalwedstrijden weet te winnen is het kampioenschap binnen hand bereik. Komt dat zien!

Max Dam

   

Pagina 10 van 24