Wedstrijdverslagen

Eastermar JO-17 laat geen punten liggen in titelrace

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 08 mei 2017 13:45

De dag voor de voorlaatste knotsgekke Eredivisie speelronde, was er ook een kraker in de 2e klasse 08. Koploper Eastermar mocht het opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst; Nicator. De vorige wedstrijd liep flink uit de hand op het sportcomplex Burgerkamp. De Leeuwarders waren er toen van uitgegaan dat ze Eastermar JO17-1 wel even op zouden rollen. Nadat ze de wind van voren kregen en met 5-1 op achterstand werden gezet, besloten ze alle schuld maar op scheidsrechter Jan Brander af te schuiven. Jan Brander had op een gegeven moment genoeg van de zeurende Leeuwarders en besloot daarom maar om iemand even 10 minuten af te laten koelen. De Leeuwarders beseften dat ze met 10 man al helemaal geen schijn van kans meer zouden maken en besloten maar om het veld te verlaten en niet meer terug te komen. Na wat woorden over en weer raakten de Leeuwarders nog meer van slag en probeerden ze nog wat onrust te gaan stoken in Eastermar. De mannen van Wybe Hogendorp, Andries Schievink en Tjeerd Dijkstra gedroegen zich wel volwassen genoeg en besloten om maar de voeten te laten spreken in de volgende wedstrijd tegen deze tegenstander. Spektakel gegarandeerd dus!

De Eastermarders begonnen in de volgende opstelling: Max Dam mocht tussen de palen plaatsnemen. Knilles Kootstra begon als linksback, Rindert Venema mocht de spits onder zijn hoede houden met Wouter ‘haarband’ ‘Hinne de Boer’ Langman achter zich en Sander Pultrum als rechtsback. Johannes Couperus, Menno Dijkstra en Jurre Dam mochten het middenveld bewandelen. Arjen van der Heijde, Willem Veenstra en Jelle van der Bij vormden het aanvalstrio voor Eastermar. Op de bank mochten naast de geblesseerde Jelte Heidbuurt, de C junioren Theun de Haan en Tristan Lahuis plaatsnemen. Ook de niet 100% fitte Bonze Zeilstra besloot plaats te nemen in de dug-out.

De laatste wedstrijd van de Eastermarders dateerde 8 april, een gebrek aan wedstrijdritme kunt u wel zeggen ja. Dat bleek ook in de eerste minuten van deze wedstrijd. De Eastermarders begonnen slap en maakten te veel onnodige foutjes. Nicator kreeg vertrouwen en zetten volop druk. In de 9eminuut kreeg Johannes Couperus de bal aan de linkerkant. Door de druk van Nicator werd Johannes gedwongen om de bal naar achteren te spelen. Het was de bedoeling om doelman Max te bereiken maar de pass miste enige zuiverheid en daardoor kreeg de spits van Nicator een cadeautje toegeworpen dankzij de slechte communicatie tussen de doelman en de linkshalf van Eastermar. De spits die geen enkele bal goed wist te raken deze wedstrijd wist dit buitenkansje wel te benutten en daardoor kwam de stand al snel op 1-0. De ‘broekophâlders’ schrokken wakker en besloten maar eens even flink aan te zetten. Zo kwam Jelle op de rechterflank in balbezit. Hij besloot hard voor te geven richting Willem Veenstra. Willem stond al bijna te juichen en dat is waarschijnlijk ook de reden geweest om flink over de bal heen te maaien. Doordat Willem de bal onbewust wel licht toucheerde kwam Johannes in stelling om voor leeg goal in te schieten, 1-1! Johannes en Willem stonden ook aan de basis van het 2e doelpunt van Eastermar. Johannes kwam via een fraaie actie in stelling om een voorzet te geven vanaf de linkerkant. Willem kopte bij de 1e paal door naar de aanstormende Jurre Dam. Die wist ook zijn hoofd er tegen aan te zetten en dat betekende: 1-2! Goaltjesdief Willem Veenstra tekende ook voor de 1-3, hoe deze goal tot stand is gekomen, is mij een raadsel geworden. Excuus Willem, maar de 1-3 stond wel op het scorebord! Met deze stand konden de teams rust nemen.

Er kwam 1 wijziging aan de Eastermarder kant in de rust. Arjen werd afgelost door Tristan Lahuis en dat betekende dat Johannes door kon schuiven naar de linksvoor.

De 2e helft ging beter van start dan de 1e helft, behalve bij Jurre Dam. Door een ongelukkige sliding kon Jurre met een gele kaart 10 minuten inrukken. Dat betekende niet dat de rest van Eastermar minder ging voetballen, integendeel zelfs. Een schot van Willem werd niet goed verwerkt door de doelman van Nicator en daardoor wist Menno Dijkstra de rebound te benutten en daarmee stand op 1-4 te zetten, met 10 man! Na een prachtige showduik van doelman Max Dam op een vrije trap van Nicator besloot Wouter ook maar eens een kunstje te proberen in het 16 meter gebied. Daarbij raakte hij de pootjes van de spits van Nicator en dus mocht iemand van de thuisploeg aanleggen van 11 meter en deze wist de penalty ook te benutten, 2-4. Eastermar wist met deze voorsprong uiteindelijk de wedstrijd wel zakelijk uit te voetballen en zo viel er ook nog een doelpunt in de slotfase. Nadat Nicator weer eens flink aan het schutteren was in de eigen achterhoede, kon Jurre Dam via de keeper de 2-5 aantekenen, chapeau! Jurre Dam mocht na deze 2 doelpunten en een gele kaart ook nog zijn debuut maken in het 1e elftal van Eastermar, van harte nog! Zo tekende Eastermar JO17 voor de 12e overwinning van dit seizoen aan en blijft het (als het al haar inhaalwedstrijden weet te winnen) de trotse koploper.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen degradatie kandidaat Be Quick D. Een klusje dat nog wel even geklaard moet worden, maar de 3 punten zullen vast wel weer in Eastermar terecht komen!

 

Afscheidstournee Eastermar in vierde klasse nadert einde

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 01 mei 2017 08:45

In de week dat er maar weer eens wat verhalen over het gevoerde wanbeleid bij de KNVB aan het licht kwamen stond in de 4e klasse B de uitzwaaiwedstrijd van Theo Douwes op het programma: Ropta-Ea. Zeker de helft van Eastermarder vlaggenschip zou de reis naar Oosternijkerk onder leiding van Bouwe Boersma in een busje van Waaksma afleggen. Noodzakelijk omdat de gastvereniging besloten had een heuse Neon-party te organiseren. Dit om de volgende feiten te vieren: Het tweede van Ropta zou kampioen worden in hun wedstrijd tegen de Westerein, de A-selectie was trotse lijstaanvoerder in het “Gezelligste bezoekers” klassement van sportpark de Burgerkamp, vv Eastermar kon officieel degraderen en zoals eerder vermeld zou Theo Douwes weer eens een poging doen te stoppen met keepen.

De rest van het team verspreidde zich over de vijf auto's die het busje zouden mogen begeleiden. Waar het 2e van Ropta dus kampioen werd daar deed ook de lekke praam die VVE2 heet goede zaken in hun titelrace, het won, ondanks dat Floris Mols het eigenlijk nooit een was met scheidsrechter Minne Okkema, wederom. Toen de Eastermarder karavaan langs Dokkum scheurde werd in het busje van Waaksma de rise and fall van de videoband besproken. “Harm” de welbekende eigenaar van de videotheek runt tegenwoordig een allah snackbar in Dokkum, vandaar dat Tsjalling van Dijk dit als gespreksonderwerp koos. Hij biechtte na enig doorvragen van Albert Brouwer op dat hij inderdaad altijd even per ongeluk voorbij het gordijntje van de 18+ sectie liep, elke week weer, per ongeluk.

Eric Boersma had in al zijn wijsheid besloten over te gaan tot een historisch korte wedstrijd bespreking. Voornamelijk om te voorkomen dat de reeds wachtende chauffeur van Waaksma boos weg zou rijden. Hij presenteerde samen met het feit dat alleen zes punten uit twee wedstrijden nog enig zicht op lijfsbehoud op konden leveren de volgende opstelling:

Theo Douwes zou (waarschijnlijk) voor de laatste maal onder de lat van het eerste verschijnen.

De verdediging bestond uit Jurryt Jonkman, Mark de Vries, Wouter Langman en Richard Brouwer.

Op het middenveld stond Albert Brouwer op de plek van Tjalf Jonkman, die een helft met het tweede en zijn werk verkoos boven het uitstapje naar Oosternijkerk.

Brouwer kreeg gezelschap van Sander Smedema en Stefan Erwin Venema.

Op de flanken stond Thomas van Holsteijn en voorin kreeg Kees Schotanus gezelschap van Jan Jochem Kootstra.

Op de bank zaten Chris Elverdink, Max Dam, Jurre Dam en Lieuwe Nijboer

Dat Nijboer op de bank zat had weinig te maken met zijn buiten kijf staande voetballende kwaliteiten. Mijnheer had de afgelopen week wat last van een turbopolyp op zijn stembanden. Hij was die avond door de thuisvereniging geboekt als special guest van DJ Auke tijdens het Neon feest en dus kon zijn stem alle extra rust en thee gebruiken.

Nadat pupil van de week Henk Jan van der Meer na een solo vanaf de middenlijn doel had weten te treffen en een speler van Ropta vervolgens justjes voor 15:00 na een zware bevalling een kurk uit had weten te poepen besloot de heer van Os het startsein van de wedstrijd te geven.

Onder toeziend oog van de massaal voor het mooie weer op komen dravende publiek was de eerste helft volledig in evenwicht. Eastermar bleef ondanks een drietal kansen voor Ropta aardig op de been en wist zelf een tweetal kansen te creëren totdat het dan toch weer mis ging. Jonkman wist middels een snoekduik een voorzet onschadelijk te maken, het leer kwam echter jammerlijk voor de voeten van Erik de Vries. 1-0. Meteen hierna werd de geblesseerde Venema vervangen door Chris Elverdink. Eastermar rechtte de rug en zag dit beloond worden met twee 100% kansen waar er nul procent van tegen de touwen zou janken.

Het zal u dan ook niet verbazen dat er gerust werd met een 1-0 achterstand. De rust duurde ietwat langer dan de gebruikelijke 15 minuten omdat de aanvoerder van Ropta Boys, Geert Linthof, eerst al zijn haartjes in model wilde hebben.

De tweede helft had verschilde niet veel van de eerste. Eastermar wilde wel maar het scoren lukte niet. In de 75e minuut besloot Eric Boersma één op één te gaan spelen. Dit leidde tot een enerverende slotfase die pas in de blessuretijd doelpunten opleverde. Eerst was het wederom Erik de Vries die de bal in het lege doel wist te tikken. Het slotakkoord was voor topscorer Kees Schotanus die prachtig binnenschoot van zo'n 23 meter:2-1.

Zo wist V.V. Eastermar de afscheidswedstrijd van Theo Douwes volledig in de stijl van dit seizoen af te sluiten: met de tiende verliespartij op rij. Bedankt voor alle bewezen diensten, Douwes!

Trainer D. Groen van Ropta biechtte tijdens de derde helft naast het feit dat hij een nagelnieuw hemd droeg op dat hij komend seizoen als trainer naar Twijzel zou vertrekken en hoopte dat die nog zouden promoveren want “Hij was wel klaar met de 4e klasse”. Hier was de voltallige Eastermarder selectie het uiteraard volledig mee eens, enige verschil is dat zij al zekerheid hebben in deze.

Tsjalling van Dijk had die middag op google gezocht naar de betekenis van Neon, in die stijl zou het georganiseerde feest immers plaatsvinden. Mede door zijn dyslectie kwam hij al gauw bij de Neo-nazi's uit. Van Dijk stond die middag/avond dan ook vol trots met een geschminkt mini snorretje in de verduisterde Ropta kantine.

Nadat Richard Brouwer de bokaal die bij het “Gezelligste bezoekende team” hoort uit had gereikt aan de aanvoerder van de thuisploeg en dit beloond zag worden met een vers en fris kratje pils begon Lieuwe Nijboer aan zijn beroemde optreden. Hij kon door zijn stemproblemen helaas maar één nummer ten gehore brengen, Nijboer deed dit echter zo vol overgave dat het voor dj Auke vervolgens een hele toer was om dit niveau over te pakken.

Ropta, het was gezellig! tot over een jaartje of twee!

Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, het Friese Boys van Jacob Postma komt op bezoek. Een laatste winstpartij zou toch wel tof zijn, komt u ons aanmoedigen?

14:30 op sportpark de Burgerkamp, wees wolkom! (Er stond eerst 14.00, maar de laatste twee speelrondes worden altijd gehouden om 14.30. red.)

Groeten thuis,

Jurryt Jonkman.

   

Eastermarder Woonschip vaart door richting titel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 28 april 2017 17:52

Nadat door onderstaande schrijver een aantal dagen geleden werd gemeld dat de wedstrijd tegen SV Suwâld 2 afgelopen zaterdag zou doen worden afgelast, vond deze verbazingwekkend snel toch plaats. De dinsdag nadien zouden de heren uit Suawoude al afreizen naar Eastermar, dit twee dagen voor Willem zijn 50e verjaardag, van harte nog! Volgende week een kisje? Het feit dat ze gedurende 90 minuten vooral op- en aanmerkingen zouden hebben op de arbitrage meldde men jammer genoeg er niet bij. Dat deze wedstrijd zo snel al zou zijn, deed Jacob de V. echter zo schrikken dat hij omviel en amper nog kon lopen. Voetballen werd hem daarom helemaal niet meer maar gelukkig kwam (alweer) een ster van de roeiboot van Eastermar genaamd VVE 1 hem vervangen: de eer was aan Jan Jochem K.

In de 10 minuten aanwezigheid van leider Anne E. op voorhand van wedstrijd, kon hij toch een prima opstelling de nu wel goed verlichte weide insturen, Freerk K. en Dennis van H. zouden voor de rest zorgen. Op goal mocht Max"imaal" D. onder het genot van een bakje bami zijn plicht vervullen. Het bakje zou dan wel even naast de paal moeten worden geparkeerd. Achterin zouden Chris E., Sytze T. en Jelte W. worden aangestuurd door Floris M. die met een griepje onder de leden alleen maar beter zou kunnen spelen zo meldde hij voor aanvang van de warming-up. Op het middenveld mocht regisseur Geale T. de lakens uitdelen met aan zijn rechterzijde Jacob M. en aan zijn linkerzijde Oege van D. Voorin mocht door zijn sterke optreden tegen VIOD aanvoerder Haije "Kisje" V. vanavond zelfs vanuit de spits beginnen, dit wel nadat hij plechtig had beloofd minimaal 1x te scoren deze avond. Vanaf links werd hij bijgestaan door Johan van der V., vanaf rechts door wereldreiziger Simon D. in een vrije rol.

Verder zat de bank goed vol met fitte, half fitte, niet fitte en geheel afgeschreven spelers. Hieronder de bekende namen Erik D., Jurre D., de als gevolg van een wilde nacht bijelkaar gehechte MikeO., de eerdergenoemde Jan Jochem K. en als laatste de blijkbaar met 198 cm klein zijnde Cornelis H. wiens preek over de wedstrijd tegen VIOD aan de lange kant werd bevonden door o.a. Simon en Chris. Vandaag een herkansing boys!

Ergens rond 19.30 blies scheids Minne O. voor het eerst deze avond en kon men los. Al vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander zich speciaal voor Jacob aan zijn woord hield en dus vrijwel elke beslissing van de arbitrage zou veroordelen en aanvechten. Het praatte zich hiermee meer en meer uit de wedstrijd en na iets meer dan 25 minuten gespeeld werd op weer zo’n moment alert gereageerd door Eastermar. Haije kreeg een goede steekbal vanaf de linkerkant van het middenveld en nam deze prima mee de zestien in. Waar hij anders nog wel eens een bal wil afstaan, koos hij mede door zijn belofte aan Anne nu voor zekerheid en ramde de bal hard en hoog over de keeper in het doel, 1-0 voor het vlaggenschip!

Een aantal ogenblikken later werden de protesten van de tegenstander scheidsrechter Minne teveel en mocht een van de spelers tien minuten afkoelen aan de zijkant. Profiteren deed Eastermar hier niet van jammer genoeg. Wel schrokken er een aantal toeschouwers zo erg van het niet-gepaste taalgebruik dat zij het nodig vonden door de omheining van het veld te zakken, iedereen kwam er gelukkig zonder botbreuken vanaf. Pas tegen het rustsignaal wanneer de betreffende speler al lang en breed weer in het veld is, krijgt Eastermar na goed doorzetten over wederom de linkerkant, vanaf links een corner te nemen. Kroaat Simon kwam al vliegend bij de eerste paal in en schampte daar de bal met zijn hoofd. Na wat gerommel bleef de bal daarna voor de voeten van Johan liggen. Voor de verandering bedacht deze zich eens wel even en produceerde een tactisch rollertje in de hoek, buiten bereik van alle verdedigers en doelman. Daarmee werd er getekend voor de 2-0 ruststand.

In de rust vonden er na wat tactisch overleg 2 wissels plaats. Jan Jochem zou komen voor Johan en Jurre mocht Jelte zijn plaats overnemen. Wat er verder werd besproken, mocht niet naar buiten komen, dit zou eventuele tegenstanders als ook het kunnen helpen zo op het einde van de competitie. Ergens rond 20.30 ging men dan ook maar weer verder.

Voordat alle mensen goed en wel de koffie, thee en groene knuppels ophadden en dus weer “te plak” stonden langs de zijlijn voor de tweede helft, deed Simon iets wat hem voor rust niet lukte. Vrijwel direct uit de aftrap vertrok voor de derde keer deze avond een uitstekende aanval vanaf de linkerkant van het veld. Haije vond zijn kisje wel erg snel dichterbij komen en besloot daarom deze keer de ideale voorzet af te leveren. Opnieuw kwam Simon de vijfmeter invliegen, deze keer raakte hij de bal wel prima en mocht zo tekenen voor de 3-0. Leuk detail is dat Haije een voorspellende gave blijkt te hebben. Al voordat Simon scoorde, juichte hij al. Misschien dat dit het tweede ooit nog eens iets extra’s zal opleveren.

Voor de rest was de tweede helft vooral een van veel commentaar over en weer tussen de beide partijen op al dan niet overtredingen. Omtrent de score zou er nog één wijziging plaatsvinden. Een duidelijke handsbal in de zestienmeter van Suawoude werd door de scheidsrechter terecht bestraft met een penalty voor Eastermar. Na alle klachten hierover even aangehoord te hebben, legde evenals in Driesum voorgaande week, opnieuw Haije aan vanaf de stip. Even onberispelijk als altijd verdween ook deze bal hard en zuiver in de hoek waarmee de teller op 4-0 kwam voor Eastermar. De buit was nu echt binnen en daarmee was de kust veilig voor nog een drietal wissels. Erik maakte zijn rentree voor Oege, Cornelis mocht de moegestreden Floris vervangen en Mike en zijn pleister zouden de resterende speeltijd op rechtsbuiten volmaken. Gescoord werd er niet meer en dus zou de wedstrijd een 20 minuten later ten einde komen.

Met deze 4-0 mag VVE 2 de 15e driepunter van dit seizoen bijschrijven, een aantal waar men bij VVE 1 steeds meer jaloers op wordt. Er gaan zelfs geruchten dat men wel een paar puntjes wil lenen, dit zal echter niet gebeuren want “dat andere” vlaggenschip wil graag over 3 wedstrijden nog steeds bovenaan staan. Wel diende na de wedstrijd zich een volgend probleem aan: de banden van welke kar worden nou eigenlijk al het hele seizoen opgepompt? Niemand aan tafel in de kantine wist het, dit tot grote schrik van de gehele B-selectie. Daarmee vangt de komende weken niet alleen zoektocht naar de laatste punten voor het kampioenschap in reserve 6 I aan of de zoektocht naar een geschikt feestlocatie (men wil niet net als Jurryt J. en zijn teamgenoten feestvieren bij VV Ropta Boys) maar ook de zoektocht naar een geschikte platte kar... Word vervolgd!

Nog nagenietend van wat bami en zoekend naar een sleutel in pakje kauwgom,

Willem, nogmaals van harte nog met je 50e!

Titom

C.

   

Nog een week tot V.V. Ropta uit!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 24 april 2017 13:45

Een week nadat de Eastermarders hun wedstrijd tegen natnek J.H. Kraak met 2-3 wisten te verliezen stond de wedstrijd tegen Beetgum op de rol. In de uitwedstrijd werd voor de winterstop, toen het seizoen er nog vrij rooskleurig uit zag, knap gelijkgespeeld.

Beetgum zou u overigens vooral door Piter Wilkens kunnen kennen. Die schreef namelijk een liedje over de eenhoorn die woonachtig is in de bossen aldaar. Verder hoor ik u denken: “Was er geen jeugdteam van V.V.. Beetgum in beeld in de clip van het nummer “De Ljip” Dat Wilkens samen met mcRemon uitbracht?”. Uit die droom kan ik u vlot helpen, het betrof een jeugdteam van S.S.S.'68, waarvan enkele spelers een shirt van Beetgum in bruikleen aan hadden. Ik weet dit overigens allemaal omdat vriend van V.V. Eastermar 'Robert Tienstra' groot bewonderaar en fan van Piter Wilkens is. Tienstra loopt immer met allerhande weetjes en feitjes over de troubadour te koop, verder heeft hij posters van de Fryske ster boven en onder zijn bed.

Goed, pakken we nu de wedstrijd weer bij de hoorns.

Nadat er door het Eastermarder absolute vlaggenschip midweeks weer op 3e klasse waardig niveau was getraind viel er die vrijdags op de Facebook pagina van de kleine Cornelis Hoogterp te lezen dat het woonarkje van Eastermar (het tweede elftal) ondanks een matige partij met 5-0 had weten te winnen en dat zij de zaterdag vrij zouden zijn. Dit deed Eric Boersma besluiten een viertal spelers van dat kampioenselftal in de dop op te roepen. Dit om de volle ziekenboeg te compenseren maar vooral om het slechte gevoel dat bij een neerwaartse spiraal hoort in te ruilen voor de opwindende rillingen die gepaard gaan met de winnende flow waar het 2e zich in bevind.

In de ziekenboeg lagen mannen als Jille van der Wal, Lieuwe Nijboer, Jan Jochem Kootstra, Pieter Sikkema, Tjitte Hoekstra, Rienk Wind, Simon Dijkstra, en legio anderen geplezierd te worden door Tsjalling van Dijk. Hier kwam nog bij dat Stefan Brouwer door zijn door de heer Kraak uit Oudega sw aangenaaide rode kaart een schorsing van vier wedstrijden op was gelegd door de grijze nitwitten van de K.N.V.B.

Hierdoor besloot Eric Boersma de volgende spelers op te stellen:

Tussen de palen mocht Sjoerd Visser voor de tweede week op rij proberen zijn doel schoon te houden.

Zo'n twintig meter voor hem bestond de verdediging uit Wouter Langman, die zich knap met haarband en al vanuit de jeugd de basis in heeft weten te stoeien. Richard Brouwer, Jurryt Jonkman en de centraal op S. Brouwer zijn positie gekomen Mark de Vries.

Op het middenveld kregen Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Stefan Erwin Venema gezelschap van één van de “flow-boys” van V.V.E. 2: Tjalf Jonkman.

Voorin werd er het één en ander verwacht van topschutter Kees Schotanus (wiens zus die dag in de schijnwerpers stond “30”) en zijn kompaan Albert Brouwer.

Op de bank zaten de volgende wonderboys van V.V.E. 2: Sytze Taekema, Jacob de Vries, Chris Elverdink. Zij kregen daar gezelschap van Max Dam.

Terwijl menig selectiespeler voor de wedstrijd een boekje kocht bij de heer Hoeke Heffner, merkte diezelfde Heffner tot zijn ontsteltenis op dat Jacob de Vries en Sander Smedema naar sportpark “de Burgerkamp” waren gekomen zonder een beurs op zak.

Hoe zouden ze dan in godsnaam na de wedstrijd “Ien keapje???”.

Nadat de bal voor de niet aanwezige pupil van de week massaal was getekend door de mannen van het thuisteam vond scheidsrechter J.H. Kooistra dat het 14:00 was. De eerste helft was aardig in evenwicht, met de grootste kansen voor Eastermar. Helaas wisten de spitsen niet te scoren waarna het onvermijdelijk was dat ook de gasten uit Beetgum één dan wel twee kansen zouden creëren. Die beide kansen werden op magistrale wijze gekeerd door Sjoerd de Duck Visser, die vooral de tweede op formidabele wijze zoals het een echte showkeeper betaamd uit de kruising tikte. De derde kans werd na een aantal verloren duels van de thuisploeg op rij voorgebracht op de linksvoor van Beetgum, die kroop ietwat voor zijn man en wist middels een stuiterend rollertje de onverslaanbare Sjoerd Visser dan toch te verschalken. 0-1 :-(. Meteen hierna schroefden de Eastermarders het tempo en de werklust wat op waarna het de rest van de wedstrijd een duidelijk overwicht zouden hebben. In de 34e minuut vond Jurryt Jonkman middels een uitgekiende verre trap Albert Brouwer, die nadat hij de bal drie keer had laten stuiteren tot de conclusie kwam dat hij alleen voor de keeper stond. Toch wel wat nerveus over dit feit probeerde hij die doelman voorbij te denderen. Dit ging niet helemaal zoals je het wel eens op tv ziet en zodoende werd dit geen doelpunt. Nadat vervolgens ook Kees Schotanus een aantal maal geen doelpunt wist te maken werd er gefloten voor de rust.

In de rust hield trainer Boersma een opbouwende powerspeech die de burger weer moed gaf. Op het veld begon Sytze Taekema aan een wedstrijd latje trap, zijn 1e poging ging raak waarna hij meteen riep dat Max Dam onder de lat moest staan en er vrije trappen genomen moesten worden. Op deze slinkse wijze wist hij zijn comeback bij de Eastermarder A-selectie te bekronen met de winst van het latje trappen.

In de 68e minuut kwam Sytze Taekema, wiens hobby “Kaal kanoën” is, binnen de lijnen voor de moegestreden Stefan Erwin Venema. Taekema heeft overigens al een dikke zes weken de beschikking over een gloednieuwe bril. Saillant detail: die bril mag hij binnen de lijnen niet op van zijn moeder. Vijf minuten later kwam Sjacob de Vries binnen de lijnen voor Wouter Langman. Ondanks een veldoverwicht dat ook de volledige tweede helft in handen van de thuisploeg was werden er geen grote kansen gecreëerd. Ondanks dat in de laatste minuten Sytze Taekema, met zonder bril op, de spitspositie op mocht zoeken werd er niet meer gescoord en dus stonden de Broekophâlders andermaal met legen handen…

Tijdens de derde helft viel ondergetekende de eer ten deel een appje te ontvangen van de heer Tsjalling van Dijk, hier volgt een vrije vertaling van dat appje:

Saillant detail: Beetgum neem geen enkel biertje in de prachtige Eastermarder kantine, het is toch godnondeju niet meer dan normaal om als bezoekende partij even een klein drankje te doen bij uw gastheer? U mag vrij gebruik maken van hun douches, wc's en accommodatie, daarom van mij (Tsjalling van Dijk) de oproep aan de ploegen die Beetgum nog met een bezoek gaan vereren: Neem alstublieft ook daar geen drankjes in de kantine! Als Beetgum deze asociale gewoonte het volledige seizoen vol heeft gehouden is dit egoïsme ten top, om hun eigen pot te spekken.

Misschien iets voor het verslag.

Bij deze Tsjollo!

In het verlengde van deze boodschap kan ik u mededelen dat volgende week de uitwedstrijd tegen Ropta Boys op papier staat. Diezelfde Boys zijn op Sportpark de Burgerkamp de absolute leiders in het “3e Helft” klassement. Ter ere van het hoge bezoek dat hun vereniging volgende week ten deel valt heeft Ropta Boys besloten een heus feest te organiseren. Ondersteund door de muzikale grootheid die DJ Auke toch wel is. Als kers op de taart heeft men besloten de Eastermarder volkszanger Lieuwe Nijboer ook een nummer speeltijd te gunnen, het is nog onbekend welk nummer Nijboer ten gehore zal brengen.

U bent bij deze allen van harte uitgenodigd.

Jurryt Jonkman.

   

Fietslampveldverlichting voorkomt monsteruitslag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 20 april 2017 20:51

Af en toe worden wedstrijden bestempeld als 6-punten-wedstrijd wanneer deze op de ranglijst kunnen leiden tot een gat van 6 punten of juist helemaal geen gat meer. Het Eastermarder vlaggenschip sprak de afgelopen dagen echter niet van een 6 puntenpot maar van een 9-punten-week. Nadat voorgaande donderdagavond al Twijzelerheide iet wat moeizaam opzij werd gezet en afgelopen zaterdag tijdens een vlammende wedstrijd Tzummarrum werd weggespeeld, mocht de ploeg van leiders Anne E. en Freerk K. (vandaag niet fysiek aanwezig) woensdag 19 april afreizen naar Driezum waar de plaatselijke Vooruitgang Is Ons Doel, kortweg V.I.O.D., zijn 3e elftal de tegenstander zou zijn.

Bij winst zou het dreamteam van EA een gaatje kunnen slaan met de achtervolgers op de ranglijst en zo in 7 dagen tijd de 3e driepunter kunnen noteren. Verliezen is geen optie meer in deze fase van het seizoen aangezien het "k"-woord toch her en der steeds meer begint te vallen en men er ook steeds meer in begint te geloven. Dat V.I.O.D. voorstander is van avondpotjes doet blijken uit het feit dat voor winterstop ook al op een avond de wedstrijd V.V.E. 2 – V.I.O.D. 3 (3 op papier, 2 in werkelijkheid) werd gespeeld. Na een “drege jonne” trok geel-blauw gelukkig aan het langste eind zoals zo vaak al dit seizoen, 3-2. Dit “drege” wilde men deze keer graag voorkomen om zo het zelfvertrouwen en de bandjes weer iets te kunnen oppompen.

Al met al werd het belang van de wedstrijd er daarom niet minder op en zodoende was een uitgebreide wedstrijdselectie van welgeteld 15 man en een vlagger opgetrommeld voor deze pot; een aantal waar men bij V.V.E. 1 vaak alleen maar van kan dromen dit seizoen. De keuze was daarmee reuze voor Elverdink, de luxe groot en de mogelijkheden waren er in overvloed. Na wat overleg tussen spelers en leiding bleek er al snel een mooi lijstje met 11 basisspelers te ontstaan, de volgende mensen mochten vanaf de aftrap laten zien kampioenswaardig te zijn:

Op goal stond internethit Gerrit-Jan “Perry Sport” H. nadat hij plechtig had beloofd niet weer rondjes te gaan lopen rondom zijn goal, hij zou vandaag proberen rondom het gehele zestienmetergebied te huppelen. Tevens was zijn harem niet aanwezig vandaag wat dan weer door onder andere Simon D. werd betreurd. Achterin kreeg op eigen advies Floris M. rust waardoor Kors T. samen met Chris E. centraal zouden starten om zo de snelheid van V.I.O.D. voorin te kunnen afstoppen. Jacob de V. zijn carrière als rechtsback kreeg tot zijn grote opluchting een vervolg, tegen V.V.T. was hij daar niet moe geworden en dat stond hem wel aan. Verder ging het gerucht dat Jacob een nogal fysiek uitputtend weekend achter de rug had. De verdere uitleg hield Erik D. voor zich voor zijn eigen veiligheid en die van zijn medebankzitters. Als linksback zou Sytze “Pudding” T. proberen een aantal ballen te raken.

Op het middenveld was het de eer aan Jacob M. om centraal de lijnen uit te zetten, vanaf rechts zou rijzende ster van V.V.E. 1 Jurre D. zijn opwachting maken, hij gaf na de wedstrijd tot grote blijdschap van de gehele groep echter aan ook een plaatsje bij het 2e wel te zien zitten; wordt vervolgd. Linkshalf was het de beurt aan Oege van D. om zijn gemiste kilometers de twee voorgaande wedstrijden ruimschoots in te halen.

Voorin werd gelegenheids-V.V.E.  2 spits Lieuwe N. bijgestaan vanaf links door good-old aanvoerder Haije “Kisje” V. en vanaf rechts door met liefde bedwelmde Mike O.; tijdens het een stevig avondje stappen de nacht voor 1e paasdag sloeg de vonk definitief over en zodoende werden zijn balkunsten vandaag aanschouwd door de lady en skoanheit.

Op de bank namen plaats Erik en Simon D., eerste genoemde kampt nog steeds met de naweeën van een enkelblessure en tweede genoemde wilde alvast wat van zijn vakantie genieten. Verder zaten er nog de weer fitte topauteur Cornelis H. die een literaire bestseller beloofde te schrijven over de wedstrijd alsook de al eerder genoemde Floris M. Als laatste zou de vlag worden gehanteerd door Jelte W. die hier bij uitstek geschikt voor bleek te zijn in de Kelderklasse; zonnebrilletje op en al lekker doorrokend zou hij de hele wedstrijd niet meer dan 20 meter heen en weer lopen en met name pogen de scheids in de war te brengen door óf niet óf de verkeerde kant op de vlaggen.

Vanaf minuut 1 bleek dat voetbal best wel lastig kan zijn als de omstandigheden dat niet toelaten en de tegenstander juist wel. Eastermar zocht vaak (te) snel de diepte en dat leverde het nodige balverlies en dus meerdere onnodige loopmeters op. Maar al rommelend lukte het echter wel nog vrij in het begin van de wedstrijd al de 0-1 op het niet-bediende scorebord te krijgen: na de zoveelste klutsbal naar voren viel deze plotseling goed voor de voeten van Haije. Waar de rest van het team waarschijnlijk in alle paniek zou hebben gefaald, deed Haije zijn eerste plaats op de topscoorderslijst van V.V.E. 2 eer aan en werkte de bal in alle kalmte binnen.

Meteen gonsde het fenomeen “kisje” weer over het veld en door de grote afleidende werking van “sok lekker spul” kreeg ook V.I.O.D. spontaan een kans. Gelukkig had de plaatselijke voorhoede zijn vizier niet op scherp staan en zodoende eindigde hun inzet op de paal. Dit zou ook meteen de enige kans zijn voor de tegenstander want langs de zijlijn werd besloten dat wat tactische omzettingen in het veld geboden waren. “Oas ha we aant ek nog ien omme earen” aldus leider Anne. Sytze verhuisde van de linkerkant achterin naar het midden en Kors zou zijn taak als mandekker overnemen. Daarna zou het iets beter gaan lopen bij Eastermar en na een eindelijk weer eens goed lopende aanval kon Mike de trekker overhalen en tekenen voor 0-2. Dit tot grote vreugde van de lady, hem kon wel eens een mooie avond de wachten staan volgens de nummer 17 van V.I.O.D. In het verdere verloop van de eerste helft zou er niet meer worden gescoord en daarmee was 0-2 de ruststand.

In de rust werd duidelijk dat het vele malen beter kon, meer rust aan de bal was geboden en af en toe een tikkie terug hoefde echt geen schande te wezen aldus Anne E., balbezit is ook een kostbaar goed. De ploeg stemde hier vrijwel unaniem mee in, de uitvoering moest nog even op zich laten wachten. Eén wissel vond er verder plaats: Kors werd bedankt voor bewezen diensten en Floris zou proberen de tweede helft van achteruit wat meer voetbal te brengen.

Al vlot in de tweede helft kreeg Jacob de V. een toch wat uitgeputte uitdruk, waarschijnlijk kwam dit nog voort uit het afgelopen weekend. Hij gaf aan dat het wel tijd werd voor een warme douche. Hij werd gewisseld voor Cornelis die daarmee na een aantal weken blessureleed weer de weide in mocht voor het resterende halfuur. Even later gaf de nieuwe tactiek zijn eerste vruchten af. Na een prima opgezette aanval door het middenveld kon Mike zijn tweede van binnenkoppen; 0-3. Het zou nu zelfs een lange avond én nacht worden aldus de al eerder vermeldde nummer 17 van de tegenstander. Her en der waren er een aantal mensen dat roerend met hem eens. Het resulteerde zelfs in een publiekwissel voor Mike en onder luid applaus verliet hij het veld voor Simon die zijn vakantiegedachtes even paar minuten aan de kant zou moeten laten staan.

Tegen het einde van de wedstrijd dacht V.I.O.D. met één keeper niet meer genoeg bestand te zijn tegen de vrijwel constante druk van Eastermar. Een van de verdedigers besloot hem letterlijk en wat opvallend een handje te helpen wat door de scheids werd gezien en resulteerde in een penalty voor Eastermar. Dat de scheids het zag was feitelijk al een wonder, de verlichting rondom het veld was van een dusdanige kwaliteit dat het uiteinde van Jelte zijn peukje meer licht gaf dan de verlichting zelf. Vanwege de avonturen van penaltykiller Hendrik “Jappie Kommando” H. elders op deze planeet nam aanvoerder Haije zijn verantwoordelijkheid door achter de bal te gaan staan en deze rustig langs de échte keeper te werken; 0-4. Het slotstuk zou voor Simon zijn: na een prima individuele actie dribbelde hij de zestienmeter in om daar af te drukken richting goal. Waar de keeper in eerste instantie nog weerstand kon bieden, zou Simon de rebound wel scoren en daarmee de eindstand 0-5 op het bord zetten, de scheids blies enkele minuten later voor het einde van de wedstrijd. Gemeld dient te worden dat deze scheidsrechter een prima wedstrijd floot, er was weinig op zijn beslissingen aan te merken. Misschien iets voor V.V.E. 1, Jurryt J.?

Na een wat ongelukkige eerste helft en een sterkere tweede helft, mogen er weer 3 punten worden bijgeschreven aan het totaal. Bovenin de ranglijst steekt de trots van Eastermar steeds meer boven de rest uit en men zal er ook alles aan doen dit zo te houden tot en met het einde van het seizoen. Met nog 4 wedstrijden en een paar minuten te gaan komt het gedroomde einde in zicht.

De eerste volgende wedstrijd thuis tegen het ook altijd lastige Suawoude is voor aanstaande zaterdag afgelast wat weer een weekendje vrij betekent voor de heren van V.V.E. 2. Wanneer de volgende wedstrijd is, is op het moment van schrijven nog onzeker, ook wordt vervolgd.

Fiftheen down, four (en 'n bytsje) to go!

Sjuh mar even

Titom

Knilles

   

Pagina 10 van 25