Wedstrijdverslagen

Eastermarder Woonschip vaart door richting titel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 28 april 2017 17:52

Nadat door onderstaande schrijver een aantal dagen geleden werd gemeld dat de wedstrijd tegen SV Suwâld 2 afgelopen zaterdag zou doen worden afgelast, vond deze verbazingwekkend snel toch plaats. De dinsdag nadien zouden de heren uit Suawoude al afreizen naar Eastermar, dit twee dagen voor Willem zijn 50e verjaardag, van harte nog! Volgende week een kisje? Het feit dat ze gedurende 90 minuten vooral op- en aanmerkingen zouden hebben op de arbitrage meldde men jammer genoeg er niet bij. Dat deze wedstrijd zo snel al zou zijn, deed Jacob de V. echter zo schrikken dat hij omviel en amper nog kon lopen. Voetballen werd hem daarom helemaal niet meer maar gelukkig kwam (alweer) een ster van de roeiboot van Eastermar genaamd VVE 1 hem vervangen: de eer was aan Jan Jochem K.

In de 10 minuten aanwezigheid van leider Anne E. op voorhand van wedstrijd, kon hij toch een prima opstelling de nu wel goed verlichte weide insturen, Freerk K. en Dennis van H. zouden voor de rest zorgen. Op goal mocht Max"imaal" D. onder het genot van een bakje bami zijn plicht vervullen. Het bakje zou dan wel even naast de paal moeten worden geparkeerd. Achterin zouden Chris E., Sytze T. en Jelte W. worden aangestuurd door Floris M. die met een griepje onder de leden alleen maar beter zou kunnen spelen zo meldde hij voor aanvang van de warming-up. Op het middenveld mocht regisseur Geale T. de lakens uitdelen met aan zijn rechterzijde Jacob M. en aan zijn linkerzijde Oege van D. Voorin mocht door zijn sterke optreden tegen VIOD aanvoerder Haije "Kisje" V. vanavond zelfs vanuit de spits beginnen, dit wel nadat hij plechtig had beloofd minimaal 1x te scoren deze avond. Vanaf links werd hij bijgestaan door Johan van der V., vanaf rechts door wereldreiziger Simon D. in een vrije rol.

Verder zat de bank goed vol met fitte, half fitte, niet fitte en geheel afgeschreven spelers. Hieronder de bekende namen Erik D., Jurre D., de als gevolg van een wilde nacht bijelkaar gehechte MikeO., de eerdergenoemde Jan Jochem K. en als laatste de blijkbaar met 198 cm klein zijnde Cornelis H. wiens preek over de wedstrijd tegen VIOD aan de lange kant werd bevonden door o.a. Simon en Chris. Vandaag een herkansing boys!

Ergens rond 19.30 blies scheids Minne O. voor het eerst deze avond en kon men los. Al vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander zich speciaal voor Jacob aan zijn woord hield en dus vrijwel elke beslissing van de arbitrage zou veroordelen en aanvechten. Het praatte zich hiermee meer en meer uit de wedstrijd en na iets meer dan 25 minuten gespeeld werd op weer zo’n moment alert gereageerd door Eastermar. Haije kreeg een goede steekbal vanaf de linkerkant van het middenveld en nam deze prima mee de zestien in. Waar hij anders nog wel eens een bal wil afstaan, koos hij mede door zijn belofte aan Anne nu voor zekerheid en ramde de bal hard en hoog over de keeper in het doel, 1-0 voor het vlaggenschip!

Een aantal ogenblikken later werden de protesten van de tegenstander scheidsrechter Minne teveel en mocht een van de spelers tien minuten afkoelen aan de zijkant. Profiteren deed Eastermar hier niet van jammer genoeg. Wel schrokken er een aantal toeschouwers zo erg van het niet-gepaste taalgebruik dat zij het nodig vonden door de omheining van het veld te zakken, iedereen kwam er gelukkig zonder botbreuken vanaf. Pas tegen het rustsignaal wanneer de betreffende speler al lang en breed weer in het veld is, krijgt Eastermar na goed doorzetten over wederom de linkerkant, vanaf links een corner te nemen. Kroaat Simon kwam al vliegend bij de eerste paal in en schampte daar de bal met zijn hoofd. Na wat gerommel bleef de bal daarna voor de voeten van Johan liggen. Voor de verandering bedacht deze zich eens wel even en produceerde een tactisch rollertje in de hoek, buiten bereik van alle verdedigers en doelman. Daarmee werd er getekend voor de 2-0 ruststand.

In de rust vonden er na wat tactisch overleg 2 wissels plaats. Jan Jochem zou komen voor Johan en Jurre mocht Jelte zijn plaats overnemen. Wat er verder werd besproken, mocht niet naar buiten komen, dit zou eventuele tegenstanders als ook het kunnen helpen zo op het einde van de competitie. Ergens rond 20.30 ging men dan ook maar weer verder.

Voordat alle mensen goed en wel de koffie, thee en groene knuppels ophadden en dus weer “te plak” stonden langs de zijlijn voor de tweede helft, deed Simon iets wat hem voor rust niet lukte. Vrijwel direct uit de aftrap vertrok voor de derde keer deze avond een uitstekende aanval vanaf de linkerkant van het veld. Haije vond zijn kisje wel erg snel dichterbij komen en besloot daarom deze keer de ideale voorzet af te leveren. Opnieuw kwam Simon de vijfmeter invliegen, deze keer raakte hij de bal wel prima en mocht zo tekenen voor de 3-0. Leuk detail is dat Haije een voorspellende gave blijkt te hebben. Al voordat Simon scoorde, juichte hij al. Misschien dat dit het tweede ooit nog eens iets extra’s zal opleveren.

Voor de rest was de tweede helft vooral een van veel commentaar over en weer tussen de beide partijen op al dan niet overtredingen. Omtrent de score zou er nog één wijziging plaatsvinden. Een duidelijke handsbal in de zestienmeter van Suawoude werd door de scheidsrechter terecht bestraft met een penalty voor Eastermar. Na alle klachten hierover even aangehoord te hebben, legde evenals in Driesum voorgaande week, opnieuw Haije aan vanaf de stip. Even onberispelijk als altijd verdween ook deze bal hard en zuiver in de hoek waarmee de teller op 4-0 kwam voor Eastermar. De buit was nu echt binnen en daarmee was de kust veilig voor nog een drietal wissels. Erik maakte zijn rentree voor Oege, Cornelis mocht de moegestreden Floris vervangen en Mike en zijn pleister zouden de resterende speeltijd op rechtsbuiten volmaken. Gescoord werd er niet meer en dus zou de wedstrijd een 20 minuten later ten einde komen.

Met deze 4-0 mag VVE 2 de 15e driepunter van dit seizoen bijschrijven, een aantal waar men bij VVE 1 steeds meer jaloers op wordt. Er gaan zelfs geruchten dat men wel een paar puntjes wil lenen, dit zal echter niet gebeuren want “dat andere” vlaggenschip wil graag over 3 wedstrijden nog steeds bovenaan staan. Wel diende na de wedstrijd zich een volgend probleem aan: de banden van welke kar worden nou eigenlijk al het hele seizoen opgepompt? Niemand aan tafel in de kantine wist het, dit tot grote schrik van de gehele B-selectie. Daarmee vangt de komende weken niet alleen zoektocht naar de laatste punten voor het kampioenschap in reserve 6 I aan of de zoektocht naar een geschikt feestlocatie (men wil niet net als Jurryt J. en zijn teamgenoten feestvieren bij VV Ropta Boys) maar ook de zoektocht naar een geschikte platte kar... Word vervolgd!

Nog nagenietend van wat bami en zoekend naar een sleutel in pakje kauwgom,

Willem, nogmaals van harte nog met je 50e!

Titom

C.

 

Nog een week tot V.V. Ropta uit!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 24 april 2017 13:45

Een week nadat de Eastermarders hun wedstrijd tegen natnek J.H. Kraak met 2-3 wisten te verliezen stond de wedstrijd tegen Beetgum op de rol. In de uitwedstrijd werd voor de winterstop, toen het seizoen er nog vrij rooskleurig uit zag, knap gelijkgespeeld.

Beetgum zou u overigens vooral door Piter Wilkens kunnen kennen. Die schreef namelijk een liedje over de eenhoorn die woonachtig is in de bossen aldaar. Verder hoor ik u denken: “Was er geen jeugdteam van V.V.. Beetgum in beeld in de clip van het nummer “De Ljip” Dat Wilkens samen met mcRemon uitbracht?”. Uit die droom kan ik u vlot helpen, het betrof een jeugdteam van S.S.S.'68, waarvan enkele spelers een shirt van Beetgum in bruikleen aan hadden. Ik weet dit overigens allemaal omdat vriend van V.V. Eastermar 'Robert Tienstra' groot bewonderaar en fan van Piter Wilkens is. Tienstra loopt immer met allerhande weetjes en feitjes over de troubadour te koop, verder heeft hij posters van de Fryske ster boven en onder zijn bed.

Goed, pakken we nu de wedstrijd weer bij de hoorns.

Nadat er door het Eastermarder absolute vlaggenschip midweeks weer op 3e klasse waardig niveau was getraind viel er die vrijdags op de Facebook pagina van de kleine Cornelis Hoogterp te lezen dat het woonarkje van Eastermar (het tweede elftal) ondanks een matige partij met 5-0 had weten te winnen en dat zij de zaterdag vrij zouden zijn. Dit deed Eric Boersma besluiten een viertal spelers van dat kampioenselftal in de dop op te roepen. Dit om de volle ziekenboeg te compenseren maar vooral om het slechte gevoel dat bij een neerwaartse spiraal hoort in te ruilen voor de opwindende rillingen die gepaard gaan met de winnende flow waar het 2e zich in bevind.

In de ziekenboeg lagen mannen als Jille van der Wal, Lieuwe Nijboer, Jan Jochem Kootstra, Pieter Sikkema, Tjitte Hoekstra, Rienk Wind, Simon Dijkstra, en legio anderen geplezierd te worden door Tsjalling van Dijk. Hier kwam nog bij dat Stefan Brouwer door zijn door de heer Kraak uit Oudega sw aangenaaide rode kaart een schorsing van vier wedstrijden op was gelegd door de grijze nitwitten van de K.N.V.B.

Hierdoor besloot Eric Boersma de volgende spelers op te stellen:

Tussen de palen mocht Sjoerd Visser voor de tweede week op rij proberen zijn doel schoon te houden.

Zo'n twintig meter voor hem bestond de verdediging uit Wouter Langman, die zich knap met haarband en al vanuit de jeugd de basis in heeft weten te stoeien. Richard Brouwer, Jurryt Jonkman en de centraal op S. Brouwer zijn positie gekomen Mark de Vries.

Op het middenveld kregen Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Stefan Erwin Venema gezelschap van één van de “flow-boys” van V.V.E. 2: Tjalf Jonkman.

Voorin werd er het één en ander verwacht van topschutter Kees Schotanus (wiens zus die dag in de schijnwerpers stond “30”) en zijn kompaan Albert Brouwer.

Op de bank zaten de volgende wonderboys van V.V.E. 2: Sytze Taekema, Jacob de Vries, Chris Elverdink. Zij kregen daar gezelschap van Max Dam.

Terwijl menig selectiespeler voor de wedstrijd een boekje kocht bij de heer Hoeke Heffner, merkte diezelfde Heffner tot zijn ontsteltenis op dat Jacob de Vries en Sander Smedema naar sportpark “de Burgerkamp” waren gekomen zonder een beurs op zak.

Hoe zouden ze dan in godsnaam na de wedstrijd “Ien keapje???”.

Nadat de bal voor de niet aanwezige pupil van de week massaal was getekend door de mannen van het thuisteam vond scheidsrechter J.H. Kooistra dat het 14:00 was. De eerste helft was aardig in evenwicht, met de grootste kansen voor Eastermar. Helaas wisten de spitsen niet te scoren waarna het onvermijdelijk was dat ook de gasten uit Beetgum één dan wel twee kansen zouden creëren. Die beide kansen werden op magistrale wijze gekeerd door Sjoerd de Duck Visser, die vooral de tweede op formidabele wijze zoals het een echte showkeeper betaamd uit de kruising tikte. De derde kans werd na een aantal verloren duels van de thuisploeg op rij voorgebracht op de linksvoor van Beetgum, die kroop ietwat voor zijn man en wist middels een stuiterend rollertje de onverslaanbare Sjoerd Visser dan toch te verschalken. 0-1 :-(. Meteen hierna schroefden de Eastermarders het tempo en de werklust wat op waarna het de rest van de wedstrijd een duidelijk overwicht zouden hebben. In de 34e minuut vond Jurryt Jonkman middels een uitgekiende verre trap Albert Brouwer, die nadat hij de bal drie keer had laten stuiteren tot de conclusie kwam dat hij alleen voor de keeper stond. Toch wel wat nerveus over dit feit probeerde hij die doelman voorbij te denderen. Dit ging niet helemaal zoals je het wel eens op tv ziet en zodoende werd dit geen doelpunt. Nadat vervolgens ook Kees Schotanus een aantal maal geen doelpunt wist te maken werd er gefloten voor de rust.

In de rust hield trainer Boersma een opbouwende powerspeech die de burger weer moed gaf. Op het veld begon Sytze Taekema aan een wedstrijd latje trap, zijn 1e poging ging raak waarna hij meteen riep dat Max Dam onder de lat moest staan en er vrije trappen genomen moesten worden. Op deze slinkse wijze wist hij zijn comeback bij de Eastermarder A-selectie te bekronen met de winst van het latje trappen.

In de 68e minuut kwam Sytze Taekema, wiens hobby “Kaal kanoën” is, binnen de lijnen voor de moegestreden Stefan Erwin Venema. Taekema heeft overigens al een dikke zes weken de beschikking over een gloednieuwe bril. Saillant detail: die bril mag hij binnen de lijnen niet op van zijn moeder. Vijf minuten later kwam Sjacob de Vries binnen de lijnen voor Wouter Langman. Ondanks een veldoverwicht dat ook de volledige tweede helft in handen van de thuisploeg was werden er geen grote kansen gecreëerd. Ondanks dat in de laatste minuten Sytze Taekema, met zonder bril op, de spitspositie op mocht zoeken werd er niet meer gescoord en dus stonden de Broekophâlders andermaal met legen handen…

Tijdens de derde helft viel ondergetekende de eer ten deel een appje te ontvangen van de heer Tsjalling van Dijk, hier volgt een vrije vertaling van dat appje:

Saillant detail: Beetgum neem geen enkel biertje in de prachtige Eastermarder kantine, het is toch godnondeju niet meer dan normaal om als bezoekende partij even een klein drankje te doen bij uw gastheer? U mag vrij gebruik maken van hun douches, wc's en accommodatie, daarom van mij (Tsjalling van Dijk) de oproep aan de ploegen die Beetgum nog met een bezoek gaan vereren: Neem alstublieft ook daar geen drankjes in de kantine! Als Beetgum deze asociale gewoonte het volledige seizoen vol heeft gehouden is dit egoïsme ten top, om hun eigen pot te spekken.

Misschien iets voor het verslag.

Bij deze Tsjollo!

In het verlengde van deze boodschap kan ik u mededelen dat volgende week de uitwedstrijd tegen Ropta Boys op papier staat. Diezelfde Boys zijn op Sportpark de Burgerkamp de absolute leiders in het “3e Helft” klassement. Ter ere van het hoge bezoek dat hun vereniging volgende week ten deel valt heeft Ropta Boys besloten een heus feest te organiseren. Ondersteund door de muzikale grootheid die DJ Auke toch wel is. Als kers op de taart heeft men besloten de Eastermarder volkszanger Lieuwe Nijboer ook een nummer speeltijd te gunnen, het is nog onbekend welk nummer Nijboer ten gehore zal brengen.

U bent bij deze allen van harte uitgenodigd.

Jurryt Jonkman.

   

Fietslampveldverlichting voorkomt monsteruitslag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 20 april 2017 20:51

Af en toe worden wedstrijden bestempeld als 6-punten-wedstrijd wanneer deze op de ranglijst kunnen leiden tot een gat van 6 punten of juist helemaal geen gat meer. Het Eastermarder vlaggenschip sprak de afgelopen dagen echter niet van een 6 puntenpot maar van een 9-punten-week. Nadat voorgaande donderdagavond al Twijzelerheide iet wat moeizaam opzij werd gezet en afgelopen zaterdag tijdens een vlammende wedstrijd Tzummarrum werd weggespeeld, mocht de ploeg van leiders Anne E. en Freerk K. (vandaag niet fysiek aanwezig) woensdag 19 april afreizen naar Driezum waar de plaatselijke Vooruitgang Is Ons Doel, kortweg V.I.O.D., zijn 3e elftal de tegenstander zou zijn.

Bij winst zou het dreamteam van EA een gaatje kunnen slaan met de achtervolgers op de ranglijst en zo in 7 dagen tijd de 3e driepunter kunnen noteren. Verliezen is geen optie meer in deze fase van het seizoen aangezien het "k"-woord toch her en der steeds meer begint te vallen en men er ook steeds meer in begint te geloven. Dat V.I.O.D. voorstander is van avondpotjes doet blijken uit het feit dat voor winterstop ook al op een avond de wedstrijd V.V.E. 2 – V.I.O.D. 3 (3 op papier, 2 in werkelijkheid) werd gespeeld. Na een “drege jonne” trok geel-blauw gelukkig aan het langste eind zoals zo vaak al dit seizoen, 3-2. Dit “drege” wilde men deze keer graag voorkomen om zo het zelfvertrouwen en de bandjes weer iets te kunnen oppompen.

Al met al werd het belang van de wedstrijd er daarom niet minder op en zodoende was een uitgebreide wedstrijdselectie van welgeteld 15 man en een vlagger opgetrommeld voor deze pot; een aantal waar men bij V.V.E. 1 vaak alleen maar van kan dromen dit seizoen. De keuze was daarmee reuze voor Elverdink, de luxe groot en de mogelijkheden waren er in overvloed. Na wat overleg tussen spelers en leiding bleek er al snel een mooi lijstje met 11 basisspelers te ontstaan, de volgende mensen mochten vanaf de aftrap laten zien kampioenswaardig te zijn:

Op goal stond internethit Gerrit-Jan “Perry Sport” H. nadat hij plechtig had beloofd niet weer rondjes te gaan lopen rondom zijn goal, hij zou vandaag proberen rondom het gehele zestienmetergebied te huppelen. Tevens was zijn harem niet aanwezig vandaag wat dan weer door onder andere Simon D. werd betreurd. Achterin kreeg op eigen advies Floris M. rust waardoor Kors T. samen met Chris E. centraal zouden starten om zo de snelheid van V.I.O.D. voorin te kunnen afstoppen. Jacob de V. zijn carrière als rechtsback kreeg tot zijn grote opluchting een vervolg, tegen V.V.T. was hij daar niet moe geworden en dat stond hem wel aan. Verder ging het gerucht dat Jacob een nogal fysiek uitputtend weekend achter de rug had. De verdere uitleg hield Erik D. voor zich voor zijn eigen veiligheid en die van zijn medebankzitters. Als linksback zou Sytze “Pudding” T. proberen een aantal ballen te raken.

Op het middenveld was het de eer aan Jacob M. om centraal de lijnen uit te zetten, vanaf rechts zou rijzende ster van V.V.E. 1 Jurre D. zijn opwachting maken, hij gaf na de wedstrijd tot grote blijdschap van de gehele groep echter aan ook een plaatsje bij het 2e wel te zien zitten; wordt vervolgd. Linkshalf was het de beurt aan Oege van D. om zijn gemiste kilometers de twee voorgaande wedstrijden ruimschoots in te halen.

Voorin werd gelegenheids-V.V.E.  2 spits Lieuwe N. bijgestaan vanaf links door good-old aanvoerder Haije “Kisje” V. en vanaf rechts door met liefde bedwelmde Mike O.; tijdens het een stevig avondje stappen de nacht voor 1e paasdag sloeg de vonk definitief over en zodoende werden zijn balkunsten vandaag aanschouwd door de lady en skoanheit.

Op de bank namen plaats Erik en Simon D., eerste genoemde kampt nog steeds met de naweeën van een enkelblessure en tweede genoemde wilde alvast wat van zijn vakantie genieten. Verder zaten er nog de weer fitte topauteur Cornelis H. die een literaire bestseller beloofde te schrijven over de wedstrijd alsook de al eerder genoemde Floris M. Als laatste zou de vlag worden gehanteerd door Jelte W. die hier bij uitstek geschikt voor bleek te zijn in de Kelderklasse; zonnebrilletje op en al lekker doorrokend zou hij de hele wedstrijd niet meer dan 20 meter heen en weer lopen en met name pogen de scheids in de war te brengen door óf niet óf de verkeerde kant op de vlaggen.

Vanaf minuut 1 bleek dat voetbal best wel lastig kan zijn als de omstandigheden dat niet toelaten en de tegenstander juist wel. Eastermar zocht vaak (te) snel de diepte en dat leverde het nodige balverlies en dus meerdere onnodige loopmeters op. Maar al rommelend lukte het echter wel nog vrij in het begin van de wedstrijd al de 0-1 op het niet-bediende scorebord te krijgen: na de zoveelste klutsbal naar voren viel deze plotseling goed voor de voeten van Haije. Waar de rest van het team waarschijnlijk in alle paniek zou hebben gefaald, deed Haije zijn eerste plaats op de topscoorderslijst van V.V.E. 2 eer aan en werkte de bal in alle kalmte binnen.

Meteen gonsde het fenomeen “kisje” weer over het veld en door de grote afleidende werking van “sok lekker spul” kreeg ook V.I.O.D. spontaan een kans. Gelukkig had de plaatselijke voorhoede zijn vizier niet op scherp staan en zodoende eindigde hun inzet op de paal. Dit zou ook meteen de enige kans zijn voor de tegenstander want langs de zijlijn werd besloten dat wat tactische omzettingen in het veld geboden waren. “Oas ha we aant ek nog ien omme earen” aldus leider Anne. Sytze verhuisde van de linkerkant achterin naar het midden en Kors zou zijn taak als mandekker overnemen. Daarna zou het iets beter gaan lopen bij Eastermar en na een eindelijk weer eens goed lopende aanval kon Mike de trekker overhalen en tekenen voor 0-2. Dit tot grote vreugde van de lady, hem kon wel eens een mooie avond de wachten staan volgens de nummer 17 van V.I.O.D. In het verdere verloop van de eerste helft zou er niet meer worden gescoord en daarmee was 0-2 de ruststand.

In de rust werd duidelijk dat het vele malen beter kon, meer rust aan de bal was geboden en af en toe een tikkie terug hoefde echt geen schande te wezen aldus Anne E., balbezit is ook een kostbaar goed. De ploeg stemde hier vrijwel unaniem mee in, de uitvoering moest nog even op zich laten wachten. Eén wissel vond er verder plaats: Kors werd bedankt voor bewezen diensten en Floris zou proberen de tweede helft van achteruit wat meer voetbal te brengen.

Al vlot in de tweede helft kreeg Jacob de V. een toch wat uitgeputte uitdruk, waarschijnlijk kwam dit nog voort uit het afgelopen weekend. Hij gaf aan dat het wel tijd werd voor een warme douche. Hij werd gewisseld voor Cornelis die daarmee na een aantal weken blessureleed weer de weide in mocht voor het resterende halfuur. Even later gaf de nieuwe tactiek zijn eerste vruchten af. Na een prima opgezette aanval door het middenveld kon Mike zijn tweede van binnenkoppen; 0-3. Het zou nu zelfs een lange avond én nacht worden aldus de al eerder vermeldde nummer 17 van de tegenstander. Her en der waren er een aantal mensen dat roerend met hem eens. Het resulteerde zelfs in een publiekwissel voor Mike en onder luid applaus verliet hij het veld voor Simon die zijn vakantiegedachtes even paar minuten aan de kant zou moeten laten staan.

Tegen het einde van de wedstrijd dacht V.I.O.D. met één keeper niet meer genoeg bestand te zijn tegen de vrijwel constante druk van Eastermar. Een van de verdedigers besloot hem letterlijk en wat opvallend een handje te helpen wat door de scheids werd gezien en resulteerde in een penalty voor Eastermar. Dat de scheids het zag was feitelijk al een wonder, de verlichting rondom het veld was van een dusdanige kwaliteit dat het uiteinde van Jelte zijn peukje meer licht gaf dan de verlichting zelf. Vanwege de avonturen van penaltykiller Hendrik “Jappie Kommando” H. elders op deze planeet nam aanvoerder Haije zijn verantwoordelijkheid door achter de bal te gaan staan en deze rustig langs de échte keeper te werken; 0-4. Het slotstuk zou voor Simon zijn: na een prima individuele actie dribbelde hij de zestienmeter in om daar af te drukken richting goal. Waar de keeper in eerste instantie nog weerstand kon bieden, zou Simon de rebound wel scoren en daarmee de eindstand 0-5 op het bord zetten, de scheids blies enkele minuten later voor het einde van de wedstrijd. Gemeld dient te worden dat deze scheidsrechter een prima wedstrijd floot, er was weinig op zijn beslissingen aan te merken. Misschien iets voor V.V.E. 1, Jurryt J.?

Na een wat ongelukkige eerste helft en een sterkere tweede helft, mogen er weer 3 punten worden bijgeschreven aan het totaal. Bovenin de ranglijst steekt de trots van Eastermar steeds meer boven de rest uit en men zal er ook alles aan doen dit zo te houden tot en met het einde van het seizoen. Met nog 4 wedstrijden en een paar minuten te gaan komt het gedroomde einde in zicht.

De eerste volgende wedstrijd thuis tegen het ook altijd lastige Suawoude is voor aanstaande zaterdag afgelast wat weer een weekendje vrij betekent voor de heren van V.V.E. 2. Wanneer de volgende wedstrijd is, is op het moment van schrijven nog onzeker, ook wordt vervolgd.

Fiftheen down, four (en 'n bytsje) to go!

Sjuh mar even

Titom

Knilles

   

Eastermar zet ranglijst op de kop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 14 april 2017 13:46

Twijzelerheide, 13-04-17

In een kleine kleedkamer op het sportpark de Heide Is het een kabaal van jewelste. Wat is er aan de hand? Het vlaggenschip van voetbal vereniging te Eastermar kan de koppositie herpakken in de reserve 6e klasse.

Het is een week van uitersten voor de mannen van Anne en Freerk. Zo begon Jacob de Vries deze week thuiswonend bij Halbe en Sjo, maar zal hij vrijdag (vandaag red.) bezitter zijn van twee huizen. Hij vertelde trots dat hij grote plannen had om een aantal kippen (vrij te vertalen chicks) aan te schaffen. Wat hij daar dan weer mee wou doen liet hij in het midden.

Waar in het begin van het seizoen nog geen speler van het 1e elftal met het tweede mee wou spelen, is het nu dringen geblazen. Zo vertelde Sjoerd Visser dat hij dit seizoen nog geen punt had gepakt en hij ook wel eens wilde ervaren hoe een ritje op een platte kar zou voelen, maar zo ver zijn we nog niet Sjoerd...

Waar de vorige wedstrijd na 82 minuten, 3 rode kaarten en 8 jammerende heidepieken was geëindigd, was er vandaag goede hoop op het spelen van de volle 90 minuten + 3 punten voor Eastermar. Dat de spanning oploopt voor sommige spelers is goed te zien wanneer blijkt dat Geale Tadema uw slager Cambuurplein zijn veters aan elkaar heeft geknoopt en struikelend het knollenveld betreedt.

Na de aftrap bleek dat de zon zijn positie irritant laag en haaks op het veld had ingenomen. Pieter Kramer moest meteen aan zijn jeugdheld denken en gaf aan om op dat moment maar wat graag in diens schoenen te willen staan. Ook van deze zon zou Edgar Davids immers nooit en te nimmer last hebben gehad. Nu is het genetisch helaas zo bepaald dat Pieter afgezien van zijn voetbalkwaliteiten op geen enkele manier op Edgar Davids lijkt. Wel op Edgar uit Jiskefet, maar die heeft geen zonnebril op en speelt korfbal.

Eastermar maakte zijn favorietenrol waar en zette V.V.T. Twijzelerheide het eerste kwartier met redelijk voetbal vast op eigen helft. Dit zorgde er ook voor dat Geale Tadema uit de kluts met zijn chocoladebeen het openingsdoelpunt kon maken.

Hierna werd er slordig gevoetbald door de titelfavoriet en moest er zowaar een tegendoelpunt worden geïncasseerd. Jelte Wiersinga was in een goede bui en liet zijn directe tegenstander wegdraaien. Op zich zonde want dit zelfde poppetje verschalkte gelegenheidsdoelman Sjoerd Visser met een geplaatst schot.

Maar er leek, op de jammerlijke zon na, geen vuiltje aan de lucht. Er werden met inmiddels iets minder dan redelijk voetbal een legio aan kansen gecreëerd. Helaas hadden diverse spitsen het vizier niet op scherp. Vroeger hadden we in deze situaties nog Hendrik Hoekstra om de ban te doen breken. Dat zijn helaas vervlogen tijden. Hendrik heeft er voor gekozen om naar Lithuania te verkassen om daar het plaatselijke voetbal naar een hoger plan te tillen.

Mede dankzij Hendrik werd er met de paalstand gerust. 1-1 dus.

Jacob de Vries deed er in de rust alles aan om het begrip 'paalstand’ in 'kapstokstand' te veranderen. Hij deed zijn befaamde douchetrucje voor en zocht nog een vrijwilliger om de tweede '1' te doen herrijzen. Helaas was er niemand die zich aanbood en zo hielden we het toch bij het aloude begrip paalstand.

We wilden ons er ook niet te lang over opwinden, zaak was immers om zo snel mogelijk weer de voorsprong te pakken. Freerk bracht daarom wonderboy en topscorer Haije Veenstra (alvast bedankt voor het kistje Haije!) binnen de lijnen. Die zou vast wel weten te scoren, zoals altijd.

Met de frisse krachten koud in het veld, kwam daar een vreemde verschijning het sportcomplex op wandelen. Het was Hidde Faber, hij was naar Kapsalon Piekasso geweest en deze was wel heel fanatiek te werk gegaan. Met de zijkantjes zo glad als babybilletjes werd hij dolenthousiast door de petjesjeugd van Twijzelerheide ontvangen. Hij moest de Pet Shop Boys echter nee verkopen en liep door naar de Eastermarder reservebank waar hij vertelde dat toen vrouwlief even niet oplette, hij stiekem het thuishonk had verlaten zodat hij zijn teamgenoten kon aanmoedigen.

Dit was ook wel nodig want Eastermar begon slap aan de tweede helft. Dit veranderde toen sterspeler Jurre Dam het veld betrad. Hij speelde met veel energie en zorgde ervoor dat Chris Elverdink in stelling werd gebracht en met een bekeken schot de 1-2 kon binnenschieten.

In de 79e minuut klonk in de Eastermarder dug-out “Huilen is te laat voor jou, ik kom niet meer” waar Jorn Hoekstra enthousiast begon mee te zingen, bleek dit de ringtone van Hidde te zijn. Zijn vrouwtje had zijn absentie opgemerkt en Hidde werd gesommeerd weer terug te komen voor hun jaarlijkse witte donderdag activiteit: Rummikub.

Hidde mistte hierdoor het laatste doelpunt. Mike Okkema had besloten zijn vizier dusdanig bij te stellen en dit leverde hem dan eindelijk een doelpunt op. Loon naar werken noemen ze dat.

Het bleef bij 1-3 deze koude lenteavond. Zo draait Eastermar de ranglijst van ’t eerste elftal feilloos om en neemt het de 1e plek weer over van concurrent SC Franeker. Zaterdag speelt VVE 2 de thuiswedstrijd tegen V.V. Tzummarum om 13:30 uur. De uitwedstrijd eindigde in een 3-7 overwinning. Een uitslag waar ze bij KV-DOW bij beginnen te watertanden. Spektakel gegarandeerd dus!

Met vriendelijke groet,

Kind regards,

Simon Dijkstra & Tjalf Jonkman

Verkoop binnendienst

   

Eastermar bestelt er wel een paar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 10 april 2017 14:04

28 jaar nadat Tije en Ginie Dijkstra plotsklaps eigenaar werden van een Erik Dijkstra en een dag voordat Max Verstappen een teleurstellende derde plaats in China behaalde moesten de blauw-gele leeuwen van Eastermar het opnemen tegen de snel aangebrande typetjes van Franeker.

Trainer Eric Boersma had wederom te maken met de nodige personele problemen, zo bleken de net weer fitte Jurryt Jonkman en aanvoerder Albert Brouwer met hun gele kaarten een week tevoren een schorsing aan de broek te hebben gekregen van de grijze dakduiven bij de KNVB.

Verder lagen Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk, Jille van der Wal, Ronald Vanger en Jelte Heidbuurt gezamenlijk knus in een lappenmand.

De van een slepende nek blessure herstelde Sander Smedema was wel weer aanwezig.

Johannes Couperus was ook weer fit, hij moet eerst alleen nog even weer wat ritme op doen bij V.V.E. JO17.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser op doel.

Stefan Brouwer werd als “laatste man” gepositioneerd, naast zich kreeg hij Mark de Vries als rechterhand.

Op de backs stonden Richard Brouwer en Wouter “Hinne de Boer” Langman.

Laatstgenoemde was de donderdagavond tevoren losgeweekt bij Eastermar JO17. Dit ging met frisse tegenzin en alleen als Langman één helft mee mocht doen met zijn op titelkoers liggende eigen team(2-2) en hij op de brommer van Thomas van Holsteijn in Franeker kwam.

Het middenveld werd gevormd door Stefan Erwin Venema, Sander Smedema, Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra.

Het superduo Rienk “Jessias” Wind en Kees ”200” Schotanus vormde wederom de voorhoede.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries (de sterkhouder van het Eastermarder tweede mocht mee omdat zijn eigen wedstrijd niet doorging).

Verder Kors Tadema en de justjes te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezige Jan Jochem Kootstra.

De donderdagtraining begon alles behalve vlekkeloos, Albert Brouwer was de veter van zijn korte broek uit het oog verloren.

Op advies van Max DamDam vloog hij naar Bouwe Boersma die zijn behandeling van Kees Schotanus even onderbrak en het touwtje met een pincet weer tevoorschijn toverde.

Boersma is hier erg handig in, hij vist regelmatig naar snorharen, in soep en dergelijke.

Wouter Langman vergat voor diezelfde training zijn haarband in te doen. Nadat Mark de Vries hem met wat lieve woordjes weer tot bedaren had gebracht bood Langman aan dat de Vries die zaterdag zijn reserve haarband wel op mocht.

Mark ging echter op de wedstrijddag naar de kapper om half elf, dus dat hoefde niet.

Jonkman had tijdens de donderdagavondtraining getracht een aantal hanging baskets aan Boersma te verkopen. Dit met het verkooppraatje dat Bouwe zijn tuin sinds Kerst voorbij is wel erg donker en leeg is.

Boersma hield zijn poot echter stijf, er werd geen handel bedreven die avond.

De heenreis leidde karavaanleider Boersma de stabiel rijdende stoet langs Lieuwe Nijboer zijn gloednieuwe werkvloer: de Sonac.

De kantine te Franeker bleek te beschikken over de nodige steigerhouten meubelen, die door Harm Tseard Heidbuurt met een goedkeurende blik werden bekeken. Wel zou hij zelf de poten onder de staan tafels wat minder uit de kluiten gewassen groot timmeren.

Voor een zacht prijsje zou hij dat met alle plezier aanpassen.

Sjuh mar even.

De uitploeg ging voortvarend van start, had het spel van Franeker goed geanalyseerd, namelijk inzakken en wachten op een foutje van de tegenstander.

In de 16e minuut onderschepte Eastermar een bal op het middenveld, die kwam bij Wouter Langman die nadat hij het leer onder controle had een prachtige boogbal achter de verdediging afleverde.

Hier stond Kees Schotanus op te wachten, hij haalde de achterlijn, kapte terug en legde breed op de inlopende Thomas van Holsteijn:0-1!

Meteen hierna volgden nog een aantal prima kansen op 0-2, helaas deed Eastermar zichzelf te kort en werd er niet nog eens gescoord.

Ondertussen verkeerden HT Heidbuurt en Klaas Jansma in een verhitten discussie. Heidbuurt had net opgebiecht dat hij door alle narigheid met zijn knie in alle wanhoop naar de fles had gegrepen.

Jansma beweerde echter dat er op het feest van het tienjarig bestaan van het Eastermarder Skútsje uit plastic bekers gedronken werd.

De mannen zouden het deze voetbalmiddag niet meer eens worden.

Franeker besloot er vervolgens een schoppartij van te maken. Na elke overtreding die ze maakten gingen ze zelf met een oorverdovend kabaal te gronde, in een poging de leidsman te misleiden. Die doorzag het gelukkig vaak prima.

Hij vergat echter de nummer zes van de thuisploeg, die justjes aan de zware kant was, (laat justjes maar weg trouwens) enige malen van een welverdiende gele prent te voorzien.

Omdat Eastermar dus was vergeten te scoren, Kees Schotanus geblesseerd uitviel en Franeker met alle geluk van de wereld nog wel driemaal doel wist te treffen eindigde deze middag in mineur.

De Eastermarder ploeg bestelde na de wedstrijd onder leiding van de fietsboys en Harm Tseard Heidbuurt nog wel een versnapering in de kantine van de gasten. Zij willen liever niet zoals FC Franeker Za1 bekend staan als een zooitje eigen bier meenemende deunies.

In de kantine te Franeker werd verder duidelijk dat Simon Dijkstra vroeger altijd “glie” zei in plaats van “drie”.

Tegenwoordig besteld hij dit zonder kroepoek erbij.

Ook bekende Mark de Vries dat hij voor zichzelf de bijnaam “Neres van de Wouden” had bedacht.

Dit bleek niet door zijn voetballende kwaliteiten te komen maar doordat de Vries zijn oogleden na een heftige zaterdagnacht menig zondagmorgen net als die van Neres op een uur of half acht balanceren.

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 9 van 24