Wedstrijdverslagen

Eastermar herpakt zich tegen stadjers

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 08 oktober 2017 19:37

In de week dat selectieleden Rienk Wind en Albert Brouwer hun (eigen) vrouwen ten huwelijk vroegen en een dag voordat Minke Brouwer plots Sarah zou zien mocht het Eastermarder vlaggenschip thuis aantreden tegen Lions'66 uit het stukje Nederland dat ingesloten wordt door Friesland.

Omdat er een week tevoren vrij kansloos met maar liefst 5-0 verloren werd van Foarút waren de revanchegevoelens groot bij de geel-blauwen.

Ontdaan van het grote verlies besloten de Eastermarder trainers de dinsdag uit protest geen training te komen geven. De selectie kreeg de opdracht deze zelf in te vullen. Dit werd tot ieders verbazing uiterst fanatiek op gepakt door zo'n 16 jonge honden.

Één van die honden was Sander Smedema, die zo fanatiek was dat hij de doorgaans rappe Harm Tseard Heidbuurt in een sprint over 50 meter het nakijken gaf.

Over Heidbuurt gesproken: mijnheer had vrijdag jongstleden een heuse cursusdag op de planning staan. 's ochtends mocht hij wat proefrijden, de theorie doornemen en wat koffie nuttigen. Tussen de middag kreeg hij een lunch cadeau en 's middags moest het dan gebeuren: het heftruckchauffeurs bewijs!

Na de nodige oppeppende berichten in de V.V. Eastermar groepsapp wist Harm Tseard om 15:42 te melden dat hij ondanks twee ingrepen met vlag en wimpel geslaagd was!

Nu heeft naast Hendrik (Henkie Cola) Hoekstra ook Heidbuurt een liedje van Piter Wilkens dat speciaal voor hem geschreven lijkt: “gjin gedonder en gjin geseur, dit is de heftruckchauffeur”. Helaas niet terug te vinden op spotify.. misschien dat Klaas Jansma het nummer even naar Youtube up kan loaden?

Het door HT Heidbuurt verkregen bewijsje leverde hem echter niet alleen een trotse vader en een liedje op, ook mag hij de selectie trakteren op een aantal groene rakkers: Lokwinske Harm!

De Olympique Lions bleken die zaterdag hun uittenues glad vergeten te zijn en klopten daarom aan bij John van den Hul, hoe dit op korte termijn op te lossen was. John besprak de kwestie met Bouwe Boersma en besloten werd dat in ruil voor een verfrissend kistje bier voor de selectie de gasten de prachtig lichtblauwe uittenues van Eastermar aan mochten hebben. Zo geschiedde, alleen van het kistje ontbreekt tot op heden nog ieder spoor… gehoopt word dat de leeuwen die in de heen wedstrijd zullen schenken.

Eric Boersma stuurde de volgende elf matadoren de weide in:

Op doel stond wederom Jelle van der Wal, die na de vijf tegendoelpunten in Menaam niet weer wenste te hoeven vissen.

De achterhoede kende de nodige wisselingen van de wacht: Richard Brouwer en Jurryt Jonkman hielden hun plek, zij kregen echter gezelschap van Stefan Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Op het middelveld stonden Sander Smedema, de in de basis debuterende Jelmer Dijkstra en Kees Schotanus.

Voorin werden de doelpunten van Jille van der Wal, Harm Tseard Heidbuurt en met name van Simon Dijkstra verwacht.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer, Wouter Langman, Max Dam en Mark de Vries. De Vries zat daar naar verluid omdat de technische staf had besloten dat de warming-up van een week tevoren de schuldige was van het ruime verlies. De Vries als officiële warming-up leider werd dan ook onmiddellijk een ferme sanctie toebedeeld. Vice opwarmer Holsteijn kreeg deze week de opdracht het helemaal anders aan te pakken, en zo geschiedde.

Nadat Wouter Langman de pupil van de week (Renske van der Sluis) klaar had gestoomd voor het verzorgen van de aftrap en deze de bal op verzoek van Langman vervolgens keurig naast het doel van Lions had geschoten vond scheidsrechter D.H. de Jong dat het 14:00 was en er nogmaals afgetrapt kon worden.

Meteen werd duidelijk dat beide teams even moesten wennen aan het zwaar te bespelen natte veld, het was Lions dat als eerst een tweetal keren gevaarlijk voor het Eastermarder doel kwam. Jelle van der Wal wist zijn doel echter schoon te houden.

Vervolgens wisten de gastheren ook een aantal kansen te creëren die echter niet voor het laatst deze middag in al hun schoonheid om zeep werden geholpen door met name S. Dijkstra. De felle aanjager van de thuisploeg leek door zijn goede druk zetten zijn scherpte ietwat te verliezen.

Toen er zo'n 17 minuten op de stadionklok stonden draaide de spits van Lions'66, die als je over je rechter schouder naar hem keek zomaar eens een tweelingbroer van Bas Dost kon zijn, weg bij Jurryt Jonkman, Jonkman zag om een doelpunt te voorkomen het vasthouden van Dost als enige oplossing. Dit leverde de Lions echter wel een vrije trap op een uiterst gevaarlijke plek op. Nadat Jelle van der Wal de muur zo had gezet dat de bal er precies langs naar de kruising kon deed de Lion speler precies dat. Van de Wal had hier echter op gerekend en was al onderweg naar diezelfde kruising. Net voordat de bal de doellijn zou passeren schoof Jelle zijn rechterhand uit en maakte er op spectaculaire wijze een hoekschop van.

In de 30e minuut zette Kees Schotanus druk op de keeper na een prachtige dieptepass van Stefan Brouwer, die de bal weer van Thomas van Holsteijn had verkregen. De keeper schrok hier nogal van en probeerde de bal in bezit te houden middels een sliding, hij miste volledig en zo stond Kees Schotanus plots met de bal achter zich met de rug naar het doel. Hij draaide zich na goed coachen van een 15tal medespelers watervlug om en deed wat van Duinen van Harkemase Boys later dat weekend vergat te doen: voor open doel binnen tikken. 1-0!

Vijf minuten later kwam de leeuwen er nog eens door. De bal werd precies over Heidbuurt heen voor de voeten van de nummer 15 gegeven, dit heerschap had enkele minuten hiervoor middels een heuse fopduik een penalty proberen te versieren en had kunnen weten dat karma op de loer lag: nummer 15 zag zich in het vijf meter gebied met alleen van der Wal nog voor zich. Van der Wal kwam echter met kabaal en zijn uit de kluiten gewassen moffen in de aanslag aan gestampt: het bleef 1-0!

Na nog een aantal kansjes over en weer bleek dit uiteindelijk toch de ruststand te zijn. Nadat trainer Eric Boersma op enkele kopjes thee had getrakteerd deelde hij mede dat er eerst niet gewisseld werd. Mun mocht tevreden zijn over het geleverde spel, al was een doelpuntje extra wel lekkerder geweest. Terwijl Boersma binnen aan het woord was waren Wouter, Mark, Max en Lieuwe op het hoofdveld in de weer met het “latjebokaal klassement”. De Vries en Lieuwe bleken niet in goeden doen, beide kwamen niet verder dan één, Max raakte het horizontale aluminium twee maal en de stramme Kawouter was de absolute winnaar met vier raak.

De tweede helft was volledig in het bezit van Eastermar, dat tegen de wind in speelde maar daar weinig last van leek te hebben. De nodige 100% kansen passeerden de revue, echter werden ze uiteraard allemaal gemist door de Eastermarder spitsen.

Lions wist een driemaal gevaarlijk te worden, ze vonden echter steeds van der Wal op hun pad. Jelle zijn moffen leken door zijn toenemende zelfvertrouwen met de minuut te groeien.

In de 55e minuut speelde de opdribbelende en formidabel spelende Jelmer Dijkstra de bal ietwat te ver voor zich uit, de keeper trapte de bal voor Dijkstra vandaan voor de voeten van HT Heidbuurt. Heidbuurt zette met een subtiel passje meteen Jille van der Wal alleen voor de eerder genoemde keeper. Jille faalde niet: 2-0!

Lieuwe Nijboer en Mark de Vries werden het veld ingebracht voor Kees Schotanus en Richard Brouwer.

Hierna besloot Lions'66 een soort van alles of niets te spelen, ze brachten er een voorhoede speler bij. Om problemen voor te zijn besloot Eric Boersma de Wouten te bellen: nadat Wouter Langman woonachtig in de “Fryske Wouten” vervolgens zijn warming-up klaar had mocht hij het veld betreden voor Jille van der Wal.

Na het laatste fluitsignaal wist de aanvoerder van de Iron Lion Zions te vertellen dat hij Jelle van der Wal nog kende van zijn tijd bij Sumar, toen vond hij hem liever omdat hij daar nog wel eens een balletje door liet. Wij zijn echter wel content met hoe van der Wal net wat verder van de stjonkfabriek presteert.

Waar Eastermar na een misstap de draad wel weer oppakte daar hebben de Sumarders nog steeds te kampen met de naweeën van hun “overwinnings/dorpsfeest”, ditmaal werd er verloren van hekkensluiter TFS. Dit betekent dat Sumar voorlopig de verrassende rode lantaarndrager is in de 5e klasse B.

Volgende week wacht Eastermar de uitwedstrijd tegen WWS te Wirdum. Aldaar is voor de derde helft zanger Hendrik (niet die van Beanka) geregeld, dit en het feit dat Stefan Brouwer het treffen als “interessant” betitelde moet voldoende reden zijn het aanschouwen van deze wedstrijd te overwegen!

Oant sjen!


Mvg,


J.J.

 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 25 september 2017 16:43 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 25 september 2017 16:35

Nadat Eastermar midweeks, na eerdere overwinningen op de Lauwers en Opende, middels een nipt verlies tegen WTOC uit de beker vloog stond die sne-ons de heuse derby tegen buurdorp Sumar op de rol!

Sumar had het volste vertrouwen in een overwinning, mun had derhalve besloten het dorpsfeest in ditzelfde weekend te vieren zodat de mannen na de winst op de Broekophouders meteen gehuldigd konden worden. Het welbekende spreekwoord 'hoogmoed komt voor de val” staat in het Sonacdorp blijkbaar niet in het woordenboek.

Voordat wij deze zomerse 23e van September bij de kop pakken neem ik u uiteraard nog even mee naar de voorgaande weken.

Na een sabbatical van precies één seizoen keert het vlaggenschip van Eastermar met opgeheven schouders terug in de 5e klasse. Het doet dit met een ietwat gewijzigd trainersgilde: John “het platenkanon” van den Hul is het duo Boersma en Boersma komen versterken. John heeft zichzelf eerdaags al eens voorgesteld in een Marnijs (de Eastermarder dorpskrant).

Tsjalling van Dijk heeft de zomerstop gebruikt om naast zijn harde werken voor de baas een cursus bij de lurven te pakken, zodoende weet van Dijk tegenwoordig het exacte verschil tussen links en rechts, wat natuurlijk wel handig is als midmid..

Omdat het heerschap in de zomer dus drukbezet was heeft hij besloten dat hij sinds een week bouwvak mag vieren.

Dat dit ook inhield dat hij zou verzaken bij het oud-papieren was hij vergeten te vermelden, zo stonden Hoeke, Jurryt en Max er alleen voor op de ochtend van de “Slach om'e stjonkfabryk”. Dit werd door van Dijk “afgekocht” met een heerlijk kistje fris pils.

Op een regenachtige trainingsavond in de voorbereiding kwam Lieuwe Nijboer met een flinke banaan in zijn knuisten het trainingsveld betreden. Hij nam vol goede moed deel aan de rondo voorafgaand aan elke training. Nijboer, nog niet helemaal scherp na zijn dagelijkse Whiskey malt, liet het een 40-tal seconden duren alvorens hij op aangeven van Jelmer Dijkstra de bal snoeihard tegen de banaan aan joepte. Deze vloog vervolgens via zijn voorhoofd naar het pas gemaaide gras.

Zijn beloning voor dit hoogstandje: Banaan smerig en hij mocht zich melden in het midden van de op niemand wachtende rondo.

Na de eerder genoemde sabbatical keerden een aantal zeer gewaardeerde krachten van de VVE1 (voorlopig) niet terug op de Eastermarder voetbalweide: Albert Brouwer, Stefan Erwin Venema, Mient van Kammen, Theo Douwes, Sjoerd Visser en iedereen die ik nu even vergeet worden ontzettend bedankt voor de bewezen diensten, hopelijk tot snel!

Zoals u al leest zijn we twee keepers verloren, na lang wikken en wegen bij de daarover oordelende instanties is besloten dat hun plek ingevuld zal mogen worden door Jelle van der Wal uit Burgum.

Omdat hij als Amsteldrinker nog een beetje moet wennen aan het Heineken-leven werd B-junior Max Dam bereid gevonden zijn plek onder de lat in te vullen totdat dit allemaal in orde zal zijn.

Dam heeft dit in de wedstrijden tegen Opende en WTOC op gedenkwaardige wijze gedaan, en ook tegen Sumar kreeg hij het volste vertrouwen.

Met Dam heeft de vereniging een ware toekomstige goudhaan tussen de palen.

De opstelling dan:

Op doel stond het al eerder genoemde wonderkind Max DamDam.

Hij zou vandaag voor het eerst de gloednieuwe van Gjalt Veenstra verkregen handschoenen dragen.

De achterhoede werd gevormd door op rechts Richard Brouwer, centraal Jurryt Jonkman en Jacob de Vries en op links kaWouter Langman.

KaWouter heeft net als zijn grote idool Pieter Sikkema naast de voetbalsport het tennissen als hobby.

Op het middenveld stonden Sander Smedema, die in de zomer zijn teennagels van een knipbeurt had voorzien(naar verluid met één van zijn electrische heggenscharen), Tsjalling van Dijk en de net op tijd fit gekeurde Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin stonden Thomas van Holsteijn, Simon Dijkstra en Kees Schotanus centraal.

Mark de Vries, die in de zomer nog groot in het nieuws was geweest: Tijdens een stedentripje met de lady naar Keulen waren zij na het bezoeken van één van de hoogste punten aldaar vast komen te zitten in de bakje van de kabelbaan die hen weer naar de bewoonde wereld zou brengen.

Nadat zij een kleine 8 uren gevangen hadden gezeten werden ze eindelijk bevrijd. Mark zij dat de afwezigheid van een WC hem het meest had gestoord.

Omdat zijn blaas nog niet helemaal hersteld was van dit avontuur mocht hij plaatsnemen op de wisselbank.

Hij kreeg daar gezelschap van mannen als Johannes Couperus, Jille van der Wal, Rienk Wind en de van een vakantieschorsing wedergekeerde Stefan Brouwer.

Nadat trainer Eric Boersma in een vlammend pleidooi duidelijk had gemaakt hoe hij wilde dat er gespeeld zou worden en meteen ook de opstelling kenbaar had gemaakt werd er begonnen met de warming-up.

Deze stond (zoals in de jongste Marnijs te lezen is) onder leiding van Thomas van Holsteijn.

Tijdens die warming-up werd plots ontdekt dat de oude doelnetten weer tussen de palen en latten hingen in plaats van de gloedjenieuwe, na enige navraag deed blijken dat tot op heden onbekende vandalen de gloednieuwe netten de nacht tevoren helemaal aan gruzelementen hadden geknipt. De klopjacht op deze onverlaten zal in de komende werkweek volledig losbarsten.

Op aandringen van de Sumarders zou de wedstrijd deze middag beginnen om 13:30, zodat hun overwinningsfeestje toch weer een half uurtje langer mocht duren.

Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek wist pupil van de week Falco van der Galiën op onnavolgbare wijze de complete defensie van Sumar voor schut te zetten en vervolgens prachtig te scoren was het de beurt aan Kees Schotanus om na een aanmoedigend fluitje van scheidsrechter J. De Klein deze derby af te trappen.

In het eerste kwartier deed meteen blijken dat Eastermar de ploeg was die wilde voetballen en Sumar die dit voornamelijk tegen wilde gaan met forse overtredingen en lange halen naar voren.

Het was de thuisploeg die meteen een paar keer gevaarlijk voor het doel van de van linksback tot doelman omgeturnde Allert Koster. Hij was niet de enige Koster binnen de lijnen: opgewonden standje Henk Jetze stond linkshalf en de Libero was Johan van de Koster-clan, broerlief Taeke had dan weer besloten de wedstrijd niet te bezoeken en meteen het Sumarder overwinningsfeest in te duiken. Hij zou nog wel eens van een frisse kermis thuis kunnen komen.

Kopballen van Kees Schotanus en halve schoten van Simon Dijkstra bleken echter een makkelijke prooi voor Allert.

De overige vier 100% kansen die de Broekophâlders wisten te creeren stierven eveneens in al hun schoonheid.

De Sumarders wisten met hun lange ballen en overtredingen niet verder te komen dan een drietal gele kaarten.

Zo werd er met de brilstand gerust.

In de rust werd aangegeven dat in de opbouw een beetje meer tempo mocht, de Sumarders, die nu al compleet achter de feiten aanliepen, zouden dan helemaal niet meer weten wat ze met de prachtige geel-blauwe thuisbrigade aanmoesten. De vele voorzetten die tot dan toe waren gegeven waren een aantal tandjes te hoog, dit werd dus even bijgesteld. Gewisseld werd er vooralsnog niet. Wie er won met latje trap is mij onbekend.

Sumar had wel gewisseld en dit zorgde ervoor dat de eerste minuut na rust voor de gasten was. Vervolgens was het weer de thuisploeg die het heft in handen zou nemen.

Grote kansen zoals er in de eerste helft voorbij kwamen bleken in de vervolghelft zeldzamer, wel had Eastermar nog steeds het duidelijke overwicht.

Naast het tackelen en lange ballen aftrappen was Sumar inmiddels ook begonnen met tijdrekken.

Nadat Eastermar dan toch stiekem een paar kansjes had weten te creëren maar er nog steeds niet gescoord was besloot Eric Boersma in te grijpen: Hij haalde kaWouter Langman naar de kant en verving hem voor Jille van der Wal. Dit betekende dat Thomas van Holsteijn een linie zou zakken naar de voor hem welbekende linksback positie.

Binnen een minuut wierp deze wissel zijn vruchten af: Sumar schoot de bal maar weer eens doelloos naar voren. Ditmaal werd hij echter opgepikt door Peter Hoekstra.

Hoekstra wist zich tussen twee Eastermarders door te wurmen en vervolgens een zondagsschot naar de verre hoek af te leveren. Ondanks dat Max Dam een duik uit zijn lichaam perste waar mening Boeiing jaloers op zal zijn, kon hij de bal net niet ver genoeg wegtikken: 0-1..:-(.

Op aandringen van de verse Jille van der Wal werd besloten dat er van paniek geen sprake mocht zijn. Onnodige riskante en kansloze steekpasses moesten niet gegeven worden.

Zodoende bleef Eastermar stug zijn spelletje spelen op zoek naar de 1-1.

Eric Boersma bleek ietwat ongeduldiger, hij had Rienk Wind warm laten lopen en terwijl die langs de zijlijn stond te wachten op zijn entree gaf Kees Schotanus een voorzet op Simon Dijkstra.

Dijkstra, die deze middag met vleugels speelde omdat zijn alom gerespecteerde vader Teije Dijkstra een dag later maar liefst 60 jaar zou worden, bekroonde zijn goede wedstrijd met de altijd belangrijke 1-1!

Vervolgens kwam Wind binnen de lijnen voor Tsjalling van Dijk, die vond dat hij voldoende arbeid had verricht in zijn bouwvak.

Niet veel later kwam Johannes “Hannes Honke” Couperus binnen de lijnen voor Harm Tseard Heidbuurt.

De druk op het groen-witte doel werd almaar groter. Verstandige steekpasses leiden uiteindelijk tot een smerige overtreding op Kees Schotanus op zo'n 30 meter van Allert Koster zijn doel. Schotanus leek de bal eerst zelf op te willen eisen maar zwichtte uiteindelijk voor van der Wal die een woeste blik in de ogen had. Van der Wal legde het leer tussen drie pollen in met het ventiel op half zeven neer. Mat zijn aanloop uit en oefende deze een drietal keer. Vervolgens schoot hij met de precisie van Hendrik Hoekstra zijn sniper-geweer prachtig raak in de goede kant van het linker zijnet: 2-1!!!

Nadat mannen als Henk Jetze en alle gewisselde Sumarders vervolgens nog een keer boos het veld betraden na een overtreding van Rienk Wind op Simon Dijkstra besloot de meer dan uitstekend fluitende J. de Klein dat het wel welletjes was geweest. Zo won Eastermar de drie punten en de fabriek!

De aanwezige pers kwam de thuisploeg vervolgens feliciteren. Een vriendelijk heerschap van kanaal 30 zei dusdanig onder de indruk te zijn dat hij nu al niet kon wachten tot de Broekophâlders hun volgende thuiswedstrijd af mogen werken.

Het “hoogstaande” uit deze titel kwam uiteraard voornamelijk van de thuisploeg, wist hij eveneens te vermelden.

Voor de eerstvolgende thuiswedstrijd zal er gewacht moeten worden tot 7 Oktober. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Foarut, dat in een ware kraker met 4-3 verloor van WWS.

Ps. Sumarders; die fabriek mogen jullie voorlopig nog wel even houden daar hoor, tabé!

JJ.

(Op Kanaal 30 is ook een verslag te lezen over bovenstaande wedstrijd:

http://www2.rtvkanaal30.nl/sport/13-voetbal/1405-eastermar-wint-in-matige-derby-van-suameer.html)

   

D1 laat publiek genieten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 mei 2017 14:46

Voor de jongens onder 13 (D1) stond er niets meer op het spel. Sumar was al kampioen, vooral omdat onze mannen wat moeizaam uit de winterslaap gekomen waren. Hadden onze mannen van meet af aan het huidige niveau gehad dan waren ze zeker kampioen geweest.

Hoe dan ook startten onze mannen vol vuur in de stralende ochtendzon op de Burgerkamp op 20 mei. ONT was de tegenstander en die moest wel te verschalken zijn. Om de lentestemming te benadrukken waren beide ploegen in een gele tint uitgerukt. Ids Jelte nam al na 5 minuten de eerste kans voor zijn rekening. Scheidsrechter Wiebe Postma nam de leiding en zorgde zo nu en dan voor een pedagogisch gesprekje met onze - soms wat woeste - mannen. Er moest hard gewerkt worden: Lukas, Fokke Sjoerd namen het onderscheppen voor hun rekening, Jakob en Aron de afwerking vooraan. Na een kwartier was de tweede kans voor Jurjen. Peke moest daarna vol in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. Coach Edou troostte een gewonde speler met “geen gezeur”, hetgeen een buitengewoon genezend effect had op betrokkene.

Met een prachtige draai brak Peke de ban: onze mannen stonden 1-0 voor. Helaas kon doelman Sjoerd T het doel niet schoonhouden en al gauw was daar de 1-1. Gelukkig was Sjoerd T in de tweede helft een blije spits. Er werd mooi samengewerkt, Wiebe en Albert , Johannes en Lukas lieten pareltjes van samenwerking zien. Bij ’t skoft was het 1-1.

Albert nam de honneurs op het doel waar na rust. Het zou niet erg druk meer worden. Peke tekende al gauw voor de 2-1. Sjoerd S toonde zich een vaardig afpakker van de bal en deed wat hij de laatste tijd elke wedstrijd deed: een keer een lange rush naar voren die helaas niet met een doelpunt beloond werd. Duidelijk werd deze wedstrijd wel dat de mannen van trainer Sipke de Jong geleerd hebben om met hun lijf te werken.

Pieter tekende voor de 3-1 en Peke voor de 4-1. En nog zetten de mannen zich in. Ze bleven mooie combinaties spelen, terwijl de reserves van ONT al omgekeerd op de bank hingen. En Pieter rondde het fraai af met een 5-1. Voor onze mannen wachtte er geen patat, maar wel pannenkoeken, gebakken door scheidend coach Edou. Hij en Wiebren en uiteraard de trainer Sipke de Jong werden bedankt met een fraaie bos bloemen. We gaan deze leiding missen. Alleen het jeugdtoernooi nog en dan wacht de zomerstop. Na de vakantie gaan onze mannen vast verder met feestjes bouwen bij onze vereniging.

 

Wim Stougie

   

V. V. Eastermar JO17 geeft voetballes in Dokkum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 15 mei 2017 10:14

De dag dat Jurryt Jonkman en Stefan Erwin Venema na lang blessureleed hun rentree wisten te maken in VVE2, mocht het echte vlaggenschip, genaamd VV Eastermar JO17 aantreden tegen Be Quick Dokkum JO17-2. Eastermar had deze tegenstander al tweemaal eerder getroffen dit seizoen. In de poulefase van de beker wist Eastermar met 10-1 te winnen en de thuiswedstrijd werd ook met duidelijke cijfers gewonnen: 7-0. Deze middag waren dus veel Eastermarder doelpunten gegarandeerd.

De woensdagtraining werd afgesloten met 6 man. Er werd besloten om maar wat spelletjes te doen deze training waarbij Jelle van der Bij vaak de sigaar was en dus thuis kwam met wat rode kuiten en dijbenen.

Wybe Hogendorp kon niet aanwezig zijn deze zaterdag en dus mocht Tjeerd Dijkstra met trainer Andries Schievink de heren begeleiden in Dokkum. Dijkstra kwam met de volgende opstelling: de niet 100% fitte Max Dam mocht tussen de palen plaatsnemen. Dam was woensdag een balletje aan het trappen in eigen tuin. Het was Dam zijn bedoeling om de bal met links een flinke poeier te geven maar hij zag daarbij het konijnenhok over het hoofd en dus kreeg het konijnenhok i.p.v. de bal een flink trap te verduren. Dam had daardoor last van 2 dikke tenen + een blauwe nagel. Over naar de orde van dag. Max Dam startte dus tussen de palen. De verdediging bestond uit de vertrouwde namen: Sander Pultrum, Rindert Venema, Wouter Langman en Knilles Kootstra. Arjen van der Heide mocht vanaf de linkshalf starten. Menno Dijkstra op 10 en Jurre Dam vanaf rechts. Topscorer en dus aan het einde van het seizoen op een kistje trakterende Johannes Couperus (samen met Haaije ‘kistje’ Veenstra van VVE2) begon als linksvoor, Willem Veenstra als spits en Jelle van der Bij als rechtsvoor.

De 1e 40 minuten was eenrichtingsverkeer richting het doel van Be Quick D. Eastermar speelde rustig zijn spelletje en Be Quick kon alleen maar toekijken. Na een aantal minuten stond het dus ook al 0-2. Het eerste doelpunt kwam op naam van Arjen van der Heide en topscorer Johannes schoot zijn 20e van dit seizoen binnen en dus ook de 2e voor de Eastermarders van deze middag. Daarna ging de storm wat liggen maar Jelle wist de ruststand nog wel op 0-3 te zetten. Daarna kreeg Eastermar nog een wereld aan kansen, maar er werd geen enkele benut, dus de teams gingen met 0-3 aan de thee.

Eastermar wist in de rust eigenlijk dat de buit al wel binnen was maar er werd wel besloten om deze wedstrijd nog wel even op een mooie manier uit te spelen.

De 2e helft was niet veel anders dan de 1e. Behalve de 1e anderhalve minuut van deze 2e helft. Be Quick wist een doelpuntje te maken: 1-3. Eastermar was dus wel weer even wakker en besloot om nu maar eens wat doelpunten te gaan maken. Johannes maakte zijn 2e van de middag en de 4e voor de Eastermarders. Arjen schoot ook zijn 2e van de middag binnen: 1-5. Spits Willem Veenstra mocht aantekenen voor de 1-6. Johannes mocht voor zijn hattrick aantekenen: 1-7. Wouter haarband schoof de 1-8 binnen. En vlak na de 1-8 werd Johannes aangetikt in het strafschopgebied: penalty. Max Dam werd aangewezen om deze strafschop binnen te schieten. Vol overtuiging ging Dam achter de bal staan en zo hard hij tegen het konijnenhok aan trapte, besloot hij deze bal ook maar tegen de touwen aan te jagen: 1-9! Eastermar zocht nog om de 10e maar dat kwam er niet meer van. Eindstand: 1-9.

Volgende week speelt Eastermar thuis tegen subtopper Zwaagwesteinde JO17-1. Omdat alle seniorenteams niet meer op zaterdagmiddag hoeven aan te treden, is het deze zaterdagmiddag 20 mei de beurt aan Eastermar JO17 om te schitteren op het sportcomplex Bugerkamp. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk om 13:00 of 13:30 plaatsvinden. Komt dat zien!

   

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 09 mei 2017 14:34 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 09 mei 2017 14:27

Zaterdag 6 mei stond er in de 6e reserve klasse een ontmoeting tussen de nummer 7 en de nummer 1 op het programma. Wanneer je de 1 aftrekt van de 7 staan er in de voorgaande zin in principe drie zessen maar dit wil niet automatisch zeggen dat het ook een 6 punten wedstrijd was.

Wel stond er wat op het spel. Wanneer directe concurrent SC Twijzel punten zou morsen in Leeuwarden tegen de plaatselijke Zwaluwen en Eastermar wist te winnen kon de kurk van de fles en mochten zij zich officieel kampioen noemen.

Als voorbereiding hierop gingen Renze Kooistra en Sytze Taekema eerder deze week gezamenlijk een hapje eten bij kippenrestaurant de Kakelhof te Opeinde. Diezelfde dag smaakte dat prima, niets loos, alleen was het een dag later dat de mannen het beide aan de dunne kregen. Sytze voelde dit op tijd aankomen en nam een snipperdag op zodat hij de WC-bril thuis warm kon houden. Renze begon de dag echter vol goede moed en koos er voor om de Achterwei al hardlopend te verkennen. Halverwege de Achterwei begon de kip Kooistra zijn darmen zo erg te kietelen dat hij genoodzaakt was om de historische akkers aldaar van een vers laagje mest te voorzien. Arend Timmerman wil bij deze Renze van harte bedanken voor de bewezen diensten.

Goed, over tot de orde van de dag.

Na een uitvoerige veld- en daar ook toe behorende koffieïnspectie van het kunstmatige matje wat de titel hoofdveld droeg, werd er door Anne Elverdink nadat hij een aantal knopen had doorgehakt, de volgende opstelling uit de pet getoverd:

Perry Harmanni mocht het doel verdedigen en zag voor zijn neus dat Floris Mols de leiding nam over collega verdedigers Erik Dijkstra, Renze Kooistra en Sytze Taekema. Op het middenveld stonden van links naar rechts: Tjalf Jonkman, Geale Tadema uw slager Cambuurplein en Chris Elverdink. Voorin mochten er flitsende acties verwacht worden van Mike Okkema, Haije Veenstra en Jacob de Vries.

De bank werd warm gehouden door Oege van Dijk die de aangaf de voorkeur te hebben vanaf de zijkant te genieten van het door zijn concullega’s aangelegde kunstgrasmatje, hij zou het veld na een inspectie goedkeuren voor deze wedstrijd. Verder waren er de van blessures terugkerende Marten van der Veen & Jorn Hoekstra, de al langer aanmodderende Cornelis Hoogterp en de overenthousiaste Simon (“wot bist drok” aldus Rienk Wind) Dijkstra als assistent-scheidsrechter.

Om 15:00 uur mocht er dan eindelijk afgetrapt worden op het 'gras'.

Het eerste gedeelte van de eerste helft was Eastermar de beter voetballende ploeg in de wedstrijd. Op het kunstgras kwam het snelle spel voor het eerst sinds weken weer eens goed uit de verf en men wist een aantal goed kansen te creëren. Deze waren jammer genoeg niet besteed aan onder meer Mike en Hajo, dit in tegenstelling tot laatstgenoemde zijn zoon Willem. In Max Dam zijn daverende verslag valt te lezen hoe hij eerder deze zaterdag wél wist te scoren bij Nicator. Overigens kreeg men wel ongeveer halverwege deze helft, corner nummer zoveel in het eigen voordeel.

Achter de bal ging Jacob de Vries staan, hij zou hem wel eens even lekker voorslingeren was het algemene idee. Echter, scoren was hem afgelopen week tegen Leeuwarden Zwaluwen 7 goed bevallen en daarom was het tijd voor een nieuwe poging. Bewust of niet, hij draaide de bal vanaf de hoek perfect voor de tweede langs het doel in en mocht zo tekenen voor de 0-1, een hele opluchting na de vele gemiste kansen.

Na deze kans ging men meer en meer in het tempo van Berlikum mee. Het vlotte spel viel wat stil en kansen werden er vrijwel niet meer gecreëerd, laat staan afgemaakt. Gelukkig stond de verdediging deze middag als een huis en kreeg ook de tegenstander geen grote kansen. Toen ook de scheidsrechter na een minuut of 45 dorst begon te krijgen, werd het tijd voor een bakje thee en ging men rusten met een 0-1 voorsprong.

Tijdens deze welverdiende 15 minuten pauze voerde Anne een kort moment het woord. Hij drukte de spelers op het hart vooral gas te blijven geven en de defensie van Berlikum helemaal zoek te blijven spelen net zoals in het begin van de eerste helft. De goals zouden dan ook wel volgen. Verder deed Haije zijn eer als aanvoerder aan en sprak de groep een aantal woorden toe over het niet al te uitbundig vieren van mogelijke uitslagen in Leeuwarden bij haar Zwaluwen tegen Twijzel, dit zou tegen de ploeg kunnen gaan werken. De groep beantwoordde dit bevestigend luid en duidelijk met de strijdkreet “kisje”; men was wel weer klaar voor de tweede helft.

Vrijwel direct in de tweede helft gaf het vlaggenschip der Eastermar gevolg aan de verwachting van de leider. Zelf scoren blijkt echter af en toe moeilijk en daarom was Berlikum bereid hierbij te helpen deze middag. Binnen een paar minuten na rust prikte een van de verdedigers een voorzet vanaf rechts in zijn eigen goal; 0-2!

Dit vond men bij Eastermar wat te gortig en daarom besloot de ingevallen Simon toch maar zelf te gaan scoren. Vanuit een voorzet kopte de kleinste man van het veld prima raak en zorgde daarmee voor 0-3. Jusjes later dachten 21 man op het veld aan buiten spel voor Oege. Hijzelf keek daarom ook even naar de grensrechter van dienst, deze hield echter zijn vlag omlaag. Oege bedacht zich minimaal 3x om daarna toch maar door te lopen naar de goal; 0-4. Daarna tekende Simon voor zijn tweede van de middag en voor de 0-5 voor Eastermar.

Een jammerlijk en uiterst zeldzaam moment van verminderde scherpte deze middag achterin bij Eastermar zorgde voor de 1-5. Men had gelukkig snel een antwoord in de vorm van Mike die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een goal. Door de beentjes van de keeper prikte meneer de 1-6 binnen. Slotakkoord mocht er zijn voor Tjalf; vanaf randje zestien haalde hij de trekker bekeken over. De bal draaide netjes om de keeper heen in de rechterhoek en mocht als achtste goal tellen deze middag; 1-7. De scheidsrechter werd hierna vrij moe van het steeds maar weer heen en teruglopen naar de middenlijn voor weer een nieuwe aftrap. Hij zag maar één oplossing en floot voor het laatste deze middag. Eindstand 1-7.

Zo maakt de trots van Eastermar wederom zijn heldenstatus waar en Floris zijn slechte beurt bij de lady weer helemaal goed. Ze kwam ervoor zelfs speciaal naar Berlikum om het schouwspel vast te leggen op de gevoelige plaat. Wederom hiervoor bedankt!

Feit is nu dat wanneer Twijzel de komende anderhalve week geen punten laat liggen, VVE 2 donderdag 18 mei kan aanleggen voor de zo gedroomde titel. Dit ook nog eens in en tegen ditzelfde Twijzel, een uiterst beladen duel dus. U bent allen van harte uitgenodigd dit wonder van de Wâlden te komen aanschouwen.

Tussendoor zal er nog worden geoefend tegen de heren van ASWH 8 uit Hendrik Ido Ambacht, Zuid-Holland. Deze heren waren zodaning onder de indruk van de prestaties van Eastermar op o.a. De Kelderklasse dat men besloot dat men het wel eens met eigen ogen wilde aanschouwen.

Als laatste feliciteert de gehele selectie van VVE 2, het eerste elftal met haar aanstaande rentree in de 5e klasse welke na de zomerstop zal plaatsvinden. Wederom dan weer spektakel gegarandeerd op de Burgerkamp.

Voor nu geldt nog maar 1 ding: op naar 18 mei!

Wij zien u dan…


Bovenstaande is een samenwerking van de heren Jonkman, T. & Hoogterp, C.

   

Pagina 9 van 25