Wedstrijdverslagen

Eastermar 2 zet ongeslagen status voort met zege op Veenwouden 4

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 07 november 2017 14:52 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 06 november 2017 13:34

In de week dat Mark de Vries zijn koalscheppen gevangen Lady verjaarde, Simon Dijkstra jarenlang een kat in huis heeft gehad, Hidde Faber als asfaltdrukker door het leven gaat en Gjalt Veenstra het opleidingstraject van VVE2 heeft afgerond stond de kraker tegen Veenwouden 4 op het programma. Een bijzondere wedstrijd voor Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries. Dit trio, wat garant staat voor minimaal 85 doelpunten per seizoen, sluiten zich weer aan bij VVE2. Ook een bijzonder moment voor de overige spelers van VVE2, indien er vandaag gewonnen werd is dit de 50ste opeenvolgende overwinning op sportpark Burgerkamp voor VVE2.

Anne gaf de volgende spelers de volgende posities: Jappie Vd Bij mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Daarnaast gaven Stefan Erwin Venema, Mark de Vries, Jorn Hoekstra en Kors Tadema de verdediging vorm. Op het middenveld gaf Tjalf Jonkman leiding aan Oege van Dijk en Jurre Dam. Voorin stonden de goudhaantjes Mike Okkema, Haije Veenstra en Lieuwe Nijboer. Enkele opvallende wijzigingen in het elftal die u ongetwijfeld hebt opgemerkt. Zo speelt Haije zijn 500e wedstrijd, is Duracell Jacob zijn brommer vergeten en pakt Mark wellicht zijn 8e gele kaart van het seizoen.

Om 13:30 uur floot de scheidsrechter zo hard op zijn fluitje dat Oege uit paniek de bal een knal naar voren gaf. Jorn besloot hier een stokje voor te steken en wierp zich voor de bal. Hoekstra ging vervolgens in slowmotion naar de grond en gaf aan licht in de hemel te zijn. Na welgeteld 40 seconden werd Jorn naar de kant gehaald. Jelte, die na een zoektocht van 2 ½ jaar naar de juiste auto zich weer volledig op het voetbal kon concentreren nam zijn plek in.

Enkele minuten later stoomde Tjalf op vanaf het middenveld. Hij gaf vervolgens een crosspass op Mark waarna de aanval gezocht werd. Mark zocht zijn tegenstander op, gebruikte hem vervolgens als slagboom, en gaf een steekpass op Haije. Haije gaf vervolgens hoog voor op Mike die hem perfect klaar legt voor Jurre waarna de 1-0 volgde.

Dit was nog niet genoeg voor de geel-blauwe hemden en de druk werd opgevoerd. Na een uitstekende lange bal van keeper Jappie werd Mike alleen voor de keeper gezet. Mike wist hier wel raad mee en de 2-0 volgde, dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de rust vertelde Anne redelijk tevreden over het spel te zijn. Echter, we stonden voor het was alleen nog zaak om dit vast te houden. Er werd besloten om koppeltjes met de tegenstander te maken zodat duidelijk was wie welke tegenstander zou verdedigen. Iedereen mocht zijn voorkeur uitspreken over welke speler hij zou verdedigen en op basis hiervan werd de opstelling bepaald. Nadat iedereen zijn voorkeur bekend had gemaakt bleek dat Mark op mid-mid zou voetballe en Jacob op rechtsmid terecht kwam. Jorn was inmiddels weer wat zwaarder in de hemel en kwam dankzij zijn koppeltje op rechtsback te staan.

Het restant van de tweede helft moest het niet hebben van goed voetbal maar van een gezonde dosis spanning. Mark kwam halverwege de tweede helft erachter dat hij nog geen gele kaart had gepakt en besloot na een forse overtreding op zijn koppeltje de bal weg te schoppen. Haije schreeuwde vervolgens dat hij zulke acties maar bij het eerste van Eastermar moest doen. De scheids was hiervan onder de indruk en besloot Mark geen gele kaart te geven.

De resterende 30 minuten werd door Eastemar zakelijk uitgevoetbald. Eastermar had het meeste balbezit en de bal werd vakkundig rond gespeeld. In dit spektakel werd Haije af en toe vergeten. Hij besprak dit met zijn trouwste fan langs de lijn, de Lady. De Lady vertelde Haije dat Eastermar 4-3-3 speelde en in balbezit compact speelt waardoor er ruimte ontstaat voor de backs. De back kunnen vervolgens een crosspass geven op Haije. En zo geschiede, Jorn gaf een crosspass op Haije die vervolgens venijnig uithaalde waarna de bal op de lat uiteen spatte.

Hierop anticipeerde SC Veenwouden 1 uitstekend. Na een goed uitgevoerde counter werd het 2-1. Dit bleek na 90 minuten ook de eindstand te zijn.

Na de wedstrijd bleek dat VVE2 een uitstekend traject is om van gewone voetballers perfecte spitsen te maken en af te leveren aan de manschappen van Boersma. Zo werd eerder het duo Simon en Lieuwe (60 doelpunten) afgeleverd en deze week werd Gjalt afgeleverd na een intensief begeleidingstraject van Haije. Gjalt besloot de geleerde kunstjes bij het tweede voort te zetten bij VVE1, hierdoor won ook het eerste van Eastermar.

Volgende week wacht de derby tegen Wykels Hallum, wederom op de Burgerkamp waardoor de 51ste overwinning op rij kan plaats vinden voor de geel-blauwe hemden. Volgens de statuten levert dit VVE2 een kistje op namens het bestuur.

Oege.

 

Gouden keeperswissel doet CVO een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 06 november 2017 10:16

Luttele uren nadat één-vierde van de directeuren van Kavel10 live op radio Smelne FM flink huis had gehouden stond op sportpark de Burgerkamp de wedstrijd Eastermar – CVO gepland. Deze zaterdag was tevens de verjaardag van Mark de Vries zijn lady, Monk1237 zou die avond een feestje organiseren ter ere van dat heugelijke feit.

De donderdagavond training werd overgeslagen door de heer Thomas van Holsteijn omdat hij van zijn niet onappetijtelijke juffrouw na moest blijven. Om het verhaal nog wat spannender te maken dan het al is weigert Holsteijn de naam van de meesteres in kwestie prijs te geven…

Verder was het een rustige trainingsweek waarvan de dinsdag editie onder de bezielende leiding van John van den Hul stond en de donderdags Eric Boersma het stokje weer overnam.

Eric Boersma besloot na het beschamende verlies in en tegen Kootstertille maar liefst één wijziging door te voeren in de basiself. Jelmer Dijkstra moest wegens een blessure zijn plek afstaan aan Johannes Couperus. De opstelling was verder als volgt:

Op doel stond Jelle van der Wal (naar verluid geen verre familie van J. Russchen de radiopiraat).

De verdediging bestond uit Richard Brouwer, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld stonden Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Voorin mocht het nodige gevaar verwacht worden van Simon Dijkstra, Jille van der Wal, Johannes Couperus en Kees Schotanus.

Kawouter Langman, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra zouden in de rust strijden om de lat-bokaal.

Trainer Boersma gaf in de wedstrijdbespreking aan dat het de bedoeling was dat Kees Schotanus en Simon Dijkstra pas na rust op eigen initiatief moesten ruilen van stek.

Nadat pupil van de week Niels Tadema op onnavolgbare wijze doel had weten te treffen en op de foto was gegaan met alle aanwezige aanvoerders en scheidsrechters mocht CVO aftrappen.

Eastermar was de eerste helft baas op eigen veld en kreeg middels een drietal lage voorzetten van Johannes Couperus zijn gouden rechterbeen een aantal flinke mogelijkheden de score te openen.

Ook vanaf Jille van der Wal zijn kant werden een aantal veelbelovende kansen gecreëerd. Met name de normaal aan één kans genoeg hebbende Simon Dijkstra had het vizier niet op scherp deze middag.

Dit betekende dat CVO, dat fanatiek de lange bal hanteerde, er in de 26e minuut uit kon komen en wel aan één mogelijkheid genoeg bleek te hebben: 0-1, Benjamin de Mosselman.

Niet veel later werd op het B-veld, waar het 2e elftal de kraker tegen Veenwouden4 afwerkte, Mark de Vries vuig nagetrapt. De Vries, wiens lady Mary die avond met een flinke ladder in de panty op het feestje rond zou paraderen kon de rust net niet bewaren en besloot de dader bij de lurven te krijgen. Dit was dan weer tegen het zere been van nestor Haije Veenstra die met een “Dat dochst mar yn it earste!” de Vries tot bedaren wist te manen.

Nadat op beide velden de rust weder was gekeerd besloot de uitstekend fluitende Johannes de Klein te fluiten voor een bakje thee.

In de rust herinnerde Richard Brouwer het team er aan dat het tijd was voor de spontane wissel van Simon met Kees. Nadat dit geregeld was werd er afgesproken dat er minstens tweemaal gescoord moest worden wilde mun winnen.

Ondertussen was dûmny Chris Elverdink de grote winnaar op het hoofdveld; hij wist maar liefst 4 maal het latwerk te raken!

De tweede helft was wederom in het bezit van de Eastermarders, dat jaagde op de gelijkmaker. Grote kansen werden gecreëerd maar gescoord nog niet..

De gasten wisten ook nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de Eastermarder defensie wist het allemaal te neutraliseren.

In de 65e minuut besloot trainer Eric Boersma in te grijpen: een extra keeper binnen de lijnen zou de wedstrijd wel eens kunnen doen kantelen was de gedachte. Zo werd besloten doelverdediger Gjalt Veenstra (Geen pake-sizzer van Haije) voor spits Johannes Couperus te brengen.

Dit sorteerde het gewenste effect: Met Veenstra zijn eerste balcontact werd via de vijandelijke keeper meteen een corner veroverd.

In de 69e minuut brak Jille van der Wal door over rechts, hij leverde een lage voorzet af op Gjalt Veenstra die met binnenkantje links de bal door de benen van de keeper stuurde: 1-1!

Drie minuten later volgde Kees Schotanus dit goede voorbeeld, hij sneed naar binnen vanaf rechts, kapte een tweetal CVO'tjes uit en schoot vervolgens met zijn melkchocoladebeen: de bal vloog met een wonderschone boog precies de linker kruising in: 2-1!

Justjes voor het eind van de wedstrijd kreeg Simon Dijkstra het op zijn heupen, de druk van het moeten scoren was er af en dus besloot hij na een passeerbeweging de bal voor te geven.

De bal kwam precies achter Schotanus die met een acrobatische sprong de bal nog net met wederom zijn linker wist te beroeren: 3-1!

Hierna besloot Gjalt Veenstra de hoofdrol weer op te eisen. Hij ontving de bal van Sander Smedema, die op zijn beurt de bal verkregen had na uitstekend onderscheppend werk van Thomas van Holsteijn. Veenstra kreeg dus de bal, draaide kort weg á la Bombarda en schoot snel in de korte hoek: 4-1!

Dat CVO in de laatste minuut na een gelukkige solo nog doel wist te treffen mocht de pret niet drukken, na een achterstand bij rust werd er mooi gewonnen met 4-2!

Volgende week wacht er een vrij weekend waarna in het weekend van 18 november de altijd lastige uitwedstrijd tegen Suwâld wacht. Dat zal dan moeten gebeuren zonder keeper Jelle van der Wal, die dan zal trouwen in Amsterdam. Gelukkig is Gjalt Veenstra in topvorm.

Oant sjen.

 

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar 2 laat punten liggen in Drachten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 24 oktober 2017 15:48

Hotseflots! Weer een knap staaltje werk van één van de sterspelers van V.V.Eastermar 2. Ditmaal is het Jappie Vd Bij die met een verslag op de proppen komt. Niet alleen creativiteit op het veld maar ook op typemachine dus!

Saillant detail is wel dat het vice-vlaggenschip inmiddels meer verslaggevers dan punten bezit..

Desondanksalniettemin: Veel leesplezier!

Op zaterdag 21 oktober werd dan eindelijk de wedstrijd gespeeld tussen VV Drachtster Boys 6 en Eastermar 2. De wedstrijd die eerder op 30 september was gepland maar helaas door te weinig spelers van de Eastermarder kant was afgelast.

Deze zaterdagmiddag was de B-selectie van VV Eastermar om 13:30 uur aanwezig op sportpark Burgerkamp. Vanaf daar werd de reis vervolgt naar Drachtster Boys.

De goede sfeer in de kleedkamer kwam als snel ter plaatse door de grote box en goede muziek van Jacob de Vries en hield daar mee de wedstrijd spanning op een laag pitje.

Ook deze week hadden wij weer versterking mee. Kors Tadema, Jacob de Vries, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra en Jan Jochem Kootstra.

Als snel kwam Anne Elverdink (coach) de opstelling en wedstrijd tactiek brengen.

De opstelling was als volgt: Deze keer begon Perry Sport- Harmanni niet onder de lat omdat hij donderdag niet aanwezig was op de training. Dus stond hij zijn plaats af aan Jappie van der Bij.

Rechtsachter: Sytse Tjoelker. Het centrale duo achterin was: Sytze Taekema met daarvoor Kors Tadema. Linksback Jorn Hoekstra.

Rechtsmid: Jacob de Vries. Centraal: Floris Mols, tevens ook aanvoerder. Linksmid: Jelte Wiersinga.

Rechtsvoor: Johan van der Veen. Spits: Gjalt Veenstra. Linksvoor: Jan Jochem Kootstra.

Hierdoor begonnen dus de volgende spelers op de bank: Gerrit-Jan Harmani, Mike Okkema, Oege van Dijk en Chris Elverdink.

Om 14:30 uur na de warming-up klonk dan het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten leek het beide kanten wel wat op te gaan. Wat kansen over en weer. Beide keepers hadden al een keer in moeten grijpen maar het bleef 0-0. Na zo'n 15 min werd er al gewisseld, Sytse Tjoelker moest plaats maken voor Chris Elverdink. En Kors moest naar de back zodat Chris centraal kwam te staan voor Sytste.

Hoe verder we in de eerste helft kwamen hoe sterker we ook werden. Soms een paar mooie combinaties zowel op links als over rechts. Jammer genoeg werd de eerste goal niet gescoord door een mooi combinatie maar een klungelige fout van de keeper. 0-1 voor de bezoekers. En al snel volgde de 0-2.

Na een uittrap van de keeper die over de achterste linie van Drachtster Boys beweerde Gjalt de bal nog hebben aangeraakt en hem zo mee kon geven aan Jan Jochum die de bal in de verre hoek wist te prikken.

Maar het thuis team was zo nu en dan ook niet ongevaarlijk en wist door de Eastermarder laatste linie te breken. De 1 op 1 kans werd gemakkelijk afgemaakt waar door de stand 1-2 werd.

In de rust was het dan tijd voor een bakje thee alleen kwam deze niet. Iemand uit het Drachtster team wist dan ook te bevestigen dat zij het waren vergeten te regelen, dit kwam Eastermar misschien nog wel duur te staan in de tweede helft door energie tekort.

Verder kon er in de rust de tactiek nog even besproken worden en hier en daar wat gewisseld worden. Gerrit-Jan kwam dan ook de onder de lat te staan waardoor Jappie van der Bij naar rechts back werd gebracht.

Floris Mols werd centraal achterin geplaatst en Sytse Teakema naar links back gebracht. Hierdoor werd Oege van de bank gehaald en centraal op het middenveld geplaatst. Voor de rest werden onze twee vleugelaanvallers er uit gehaald en werden Mike (rechts) en Haije (links) hun vervangers.

Het tweede fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging weer van start. Er werd door beide teams weinig weggegeven waardoor de wedstrijd zich groot en deels op het middenveld afspeelde.

Totdat er iemand van Drachten dacht de bal ook met de handen te mogen raken. Penalty voor Eastermar en wie anders dan Haije mocht hiervoor aantreden. Haije wist de keeper te slim af te zijn en schoot de bal in de hoek waar de keeper hem niet verwacht had en 1-3 was dan nu de tussenstand.

Maar toen gebeurden het, waar dat nu precies aan lag weten we zelf ook nog niet. Of het nu het vergeten bakje thee was of dat Eastermar dacht dat ze al gewonnen hadden. In ieder geval heel snel achter elkaar werden er drie goals gescoord en was de tussenstand zomaar in eens 4-3.

Daarna heeft Eastermar het nog geprobeerd er werd zelf even 1 op 1 achter in gespeeld tot Gjalt een gele kaart pakte en voor 10 minuten het veld moest verlaten. Hierdoor moest Eastermar achter uit hangen om niet nog een tegen goal te krijgen.

Het laatste fluitsignaal klonk en de eindstand was duidelijk. Eastermar heeft punten laten liggen in Drachten.

Na de wedstrijd was het erg rustig in kleedkamer, de teleurstelling was groot. Natuurlijk wist Jacob dat te veranderen door een paar kneiter dikke hits af te spelen.

Deze wedstrijd wordt hopelijk snel vergeten want de competitie gaat gewoon door. Daarom hopen we dat we volgende week met frisse moed tegenover VvHardegarijp Vier staan en niet nog een keer punten laten liggen.

MVG,

Jappie

   

Eastermar blaast TFS en bladeren van het eigen veld.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 23 oktober 2017 13:59 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 23 oktober 2017 13:52

Bijna precies een dag voordat Feyenoorder in hart en nieren Eelco Bijlstra (die in een duister verleden ongevraagd uitnaaide met de jongste dochter van de Eastermarder troubadour Simon Dijkstra) thuis huilend op de bank zou zitten tijdens de zoveelste editie van de klassieker stond in de 5e klasse B het onderonsje V.V. Eastermar – TFS gepland.

Omdat Kees Schotanus tegen WWS de gehele wedstrijd had vergeten te scoren besloot trainer Eric Boersma de dinsdagavond training te wijden aan het oplossen van dit probleem. Vrij saillant detail in deze is dat het de vergeetachtige Schotanus totaal ontschoten was dat er getraind diende te worden, hij kwam zogezegd niet opdagen.. De rest van het team wist nu in ieder geval wel dat het vergeten van scoren niet zo handig is.

Die woensdags was Kawouter jarig, ondanks zijn la Chouffe naam doet vermoeden heeft hij toch al de respectabele leeftijd van 18 jaar aangetikt. Hij deed na afloop van de donderdagavond training zijn bijnaam “Big Spend” eer aan door vrijgevig te trakteren op een aantal flesjes godenwater.

Op bokkejûn had aanvoerder Jurryt Jonkman plotsklaps voorzitter Dries van der Ploeg aan de lijn hangen, of er voor de zaterdagochtend om 8 uur drie potige heren van V.V.E. 1 geregeld konden worden. Er diende onder de supervisie van Klaas Land beton gestort te worden. Het tweede elftal besloot Sytze Taekema (zonder zijn nieuwe bril), Jappie van der Bij en Jorn Hoekstra te sturen. Jonkman had bij zijn eigen team de vrijwilligers voor het uitzoeken, uiteindelijk waren Freddy Nijboer en Simon Dijkstra de gelukkigen. Nijboer zou dit vertrouwen ietwat beschamen door zich na een avondje groene bielzen lichtelijk te verslapen.

Het betrof overigens het beton voor de vloer van Bouwe Boersma zijn nieuwe onderkomen, er zou dus met een extra kritische blik naar gekeken worden. Met name door dit feit werd er voor gekozen de zelfbenoemde betonexperts Tsjalling en Sipke van Dijk eens een vrije dag te gunnen, dit vloertje zou gestreken worden door Filippus Hoekstra. Het ware kunstwerk dat af werd geleverd is vanaf heden tot er deuren worden geplaatst te bewonderen onder de rook van het Eastermarder tennisveld. Later zal het te aanschouwen zijn na het betalen van een niet al te hoge entreeprijs.

Tijdens het storten viel het de scheidsrechter bij de jeugd van dienst (Harm Tseard Heidbuurt) en voorzitter Dries van der Ploeg op dat er stiekem wat bladeren op het hoofdveld waren gedwarreld. Zonder aarzelen werd meteen Hoeke Hefner zijn bladblazer uit bed gebeld, er was werk aan de winkel!

Nadat de bladeren waren verwijderd, Eric Boersma zijn wedstrijdbespreking en tactieken uit de doeken had gedaan, Kees Schotanus middels het aflassen van een tenniswedstrijd een oppas voor zijn Sjirk had weten te regelen en Klaas Jansma alle wedstrijdboekjes had verkocht was het de beurt aan Jurryt Jonkman om maar weer eens een toss te winnen, er werd door een sterk toenemend Oktober-zonnetje gekozen te ruilen van helft.

Hierna was het de beurt aan pupil van de week Thijs van Dijk (Geen zoon van Tsjalling en Matinga) op aangeven van Kees Schotanus en na een prachtige dribbel de 1-0 op het scorebord te zetten!

Nadat vervolgens TFS op advies van scheidsrechter S. Visser (niet de broer van Thijs Haveman) aftrapte bleek het duel echt gestart te zijn.

De eerste seconden waren voor de gasten. Vervolgens kwam de bal in Eastermarder bezit en die behielden de rest van de wedstrijd, op wat onnauwkeurigheden hier en daar na, het overwicht deze middag.

In de dertiende minuut besloot Simon Dijkstra een steekpass op Jille van der Wal af te leveren. Van der Wal deed een flakka bij de doelman en schoot vervolgens kiezelhard raak: 1-0! Dit betekende voor van der Wal zijn 75e officiële doelpunt voor Eastermar en dat betekent dan weer dat hij een derde ster bij mag schrijven! Vanaf heden is Jille van der Wal dus precies even goed dan een profclub uit de hoofdstad van Nederland. Als aandenken aan dit heugelijke feit mag hij een sterren-polo uitzoeken op www.voetbalnederland.nl. Het betekent tevens dat het team dat hem van 75 assists voorzag knap dorstig is..

Tien minuten later dribbelde Harm Tseard Heidbuurt op over de rechter flank, nadat hij de achterlijn had weten te bereiken gaf hij hem terug op de meegelopen Kees Schotanus: 2-0!

Vervolgens werden er nog een aantal kansjes om zeep geholpen door de thuisploeg, die zo nu en dan de moeilijkste weg verkoos boven de makkelijkste en bij tijden leek te combineren om het combineren. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet meer.

In de rust stapte Max Dam als grote winnaar van het veld, mede door een enkel latschot dat het horizontale aluminium maar liefst tweemaal beroerde. Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jurre Dam vonden allen dat deze maar voor één mocht tellen maar de scheidsrechter en tevens aanvoerder stelde Max Dam in het gelijk, lokwinske.

Nadat de scheidsrechter mede was gedeeld dat er geen stiekeme wissels plaats hadden gevonden kon de wedstrijd weer opgepakt worden.

Nadat de eerste secondes in de tweede helft voor de thuisploeg waren was het vervolgens TFS dat een aantal keer gevaarlijk wilde worden. Ze slaagden hier niet helemaal in en gescoord werd er dan ook niet. Wel kregen ze keeper van der Wal zo nerveus dat hij na een duikpartij naar de rechter hoek besloot zich te laten wisselen, hij kon de spanning die vaker bij een tweede thuiswedstrijd in een kuit komt kijken niet meer aan en besloot zijn plek af te staan aan Max Dam.

Rond het moment van die wissel bouwde de thuisploeg aan het fundament voor een volgende kans, Simon Dijkstra, Harm Tseard Heidbuurt en Jelmer Dijkstra brachten de bal met zijn drieën naar voren, de laatste Dijkstra kreeg vervolgens de eer toebedeeld de bal voor te geven op Jille van der Wal die middels een snoekduik de jacht op de vierde ster opende: 3-0!

Op een gegeven moment tijdens deze wedstrijd in het najaar van 2017 werd Thomas van Holsteijn maar weer eens hard neergehaald, Stefan Brouwer stak zijn onvrede hierover niet onder stoelen en banken. De gasten doken bij elk muizentikkie met het lawaai van 10 Gjalt Veenstra's naar de aarde, Brouwer zijn directe tegenstander kwam echter met het verweer dat dat wel mocht omdat zij een leeftijd hadden. Zo was dit gesprek rap ten einde.

Lieuwe Nijboer en Jurre Dam kwamen op een gegeven moment in de ploeg voor Harm Tseard Heidbuurt en Richard Brouwer.

Direct na Freddy Nijboer zijn entree werd hij alleen op de doelman afgestuurd en schoot hij kiezelhard binnen, het doelpunt werd echter afgekeurd door de met enige regelmaat discutabel vlaggende grensrechter.

Een minuut voor tijd kreeg Kees Schotanus de bal in zijn bezit op links, na een actietje hier en daar besloot hij uiteindelijk de bal hoog voor te geven op Simon Dijkstra, die in de regio bekend staat om zijn kopkunsten: 4-0!

Meteen hierna maakte Jelmer Dijkstra maar weer eens een prima actie, vervolgens zette Kees Schotanus goed door. Hierdoor kwam de bal andermaal voor de voeten van Nijboer die nu besloot rustig en bekeken af te ronden, dit kon de grensrechter wel waarderen en vandaar werd de stand naar 5-0 getrokken!

Omdat Simon Dijkstra vervolgens op aangeven van Jurre Dam een levensgrote kans om zeep hielp (lat) was dit tevens de eindstand.

Na de wedstrijd wilde het thuisteam de overwinning vieren door Bouwe Boersma onder de douche te trekken, hij was hier niet van gediend en dreigde de waterzak over de aanvoerder heen te gooien. Die wist zijn leider tot bedaren te brengen door op zijn beurt te dreigen het aan Karin te vertellen. Het is algemeen bekend dat die thuis de vrede bewaard door het beheer over de kerstspullen in eigen hand te houden: Is Bouwe stout dan verdwijnt er een lichtjeslijn/pop/boom.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Kootstertille, waar het door enige wegwerkzaamheden hier en daar eerst voor nog uitvogelen wordt hoe daar precies te komen.

Mvg,

JJ.

   

V.V. Eastermar 2 - VCR 2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 15 oktober 2017 21:56

Een waterig zonnetje, 19 graden, kort gemaaid gras en twee tot op het bot gemotiveerde teams. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd waren afgelopen zaterdag aanwezig op sportcomplex de Burgerkamp.

Op het affiche stond de kraker Eastermar 2 - SV VCR 2. Waar de bezoekers er alles aan wilde doen om hun ongeslagen status te behouden was aan Eastermar de taak om de nare nasmaak van het eerste puntverlies sinds maanden weg te spoelen. Een week eerder werd er immers verloren van SC Leovardia. Wel moet hierbij gezegd worden dat de Leeuwarderadeel speciaal voor deze pot een blik met Finse internationals had opengetrokken.

Anne Elverdink stuurde na een inspirerende peptalk, waar de nadruk op strijdlust lag, de volgende 11 hokkelingen de weide in. Perry-Jan Harmanni was net op tijd hersteld van een lekke band en nam plaats onder de lat. In de achterste linie nam Floris Mols de leiding over zijn medeverdedigers Jurre Dam, Stefan Erwin Venema en Kors Tadema.

Op het middenveld werd Geale Tademageflankeerd door Jacob de Vries en Oege van Dijk.

Voorin werden de flitsende acties verwacht van Johan van der Veen, Ondergetekende en Mike Okkema.

Er zou uit een ander vaatje dan een week eerder getapt moeten worden dus werden de mouwen tot halverwege de armtak opgestroopt en betrad het sterrenensemble het vers gemaaide veld.

Ondanks alle goede bedoelingen moest Eastermar toezien hoe de favoriet uit Rinsumageest de bal achterin vrolijk rond kon spelen. Het geluk was dat de bezoekers weinig kansen konden creëren mede door het kordate optreden van de Eastermarder defensie.

En werd er wel wat gecreëerd dan was daar altijd nog de plaatselijke linksbuiten, het best te omschrijven als een mengelmoes van John de Wolf en Catweazle, die met al zijn ervaring de meest gemakkelijke kansen vakkundig om zeep wist te helpen. Waarvoor dank.

Eastermar werd gedurende de eerste helft via snelle uitbraken driemaal gevaarlijk. Eerst wist Floris Mols de bal na een goede voorzet van Jacob de Vries niet voorbij de keeper te koppen vervolgens vond diezelfde de Vries de deklat op zijn weg en ook Mike Okkema wist het net niet te vinden en schoot uit kansrijke positie voorlangs.

Zo werd er met de alom bekende brilstand op zak aan de lauwwarme thee genipt.

Eigenlijk was iedereen het wel met elkaar eens in de rust, het was lekker voetbalweer en we mochten niet ongelukkig zijn met deze stand. Tegelijkertijd heerste het gevoel dat er meer haalbaar was. Dus werden de mouwen nog wat hoger opgestroopt, nu tot net onder de lichtelijk transpirerende oksels.

Anne Elverdink vond Kors Tadema en Johan van der Veen rijp voor de slacht en bracht Jorn Hoekstra en Gjalt Veenstra in het veld.

De teams gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder. VCR werd echter wel slordiger in bal bezit en dit zorgde er voor dat Eastermar steeds dichterbij het vijandelijke doelgebied kon komen.

Zo was het in de 55e minuut raak. De goalie verkeek zich op een verraderlijk hoge corner van Jacob de Vries en Gjalt Veenstra was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te knikken. 1-0.

Hierdoor veranderde het spelbeeld. Het andere Oranje hanteerde meer de lange bal en dit kwam hun spel niet ten goede. Zaak voor Eastermar om de boel tegen te houden, en dit gebeurde met verve. Door de vele energie die de geelblauw hemden in de duels legden, raakten de bezoekers erg gefrustreerd. Deze frustratie was vooral gericht op de scheidsrechter, Dhr. de Jong, die zich genoodzaakt voelde om één van deze grote monden middels een gele kaart plus bijbehorende tijdstraf te snoeren. Meneer was het hier niet mee eens en gaf de leidsman een niet vriendelijk bedoelde bijnaam, 'klootzak'.

Nogmaals werd de gele kaart getoond en omdat geel plus geel rood is moesten de bezoekers verder met tien man.

Met deze tien man kwamen ze nog een aantal keer gevaarlijk dicht in de buurt van Perry maar die hield zijn doel met kunst en vliegwerk schoon. Eenmaal vond Perry het nodig om de bal buiten zijn zo geliefde doelgebied met de handen te beroeren. De strenge woorden van de arbiter en vrije trap die hier op volgde leverde geen gevaar op.

Eindstand: 1-0!

Eastermar 2 doet hiermee uitstekende zaken en behoud de aansluiting met de top.

Volgende week mag Eastermar op bezoek in Drachten bij VV Drachtster Boys 6.

Oant Sjen!

   

Pagina 8 van 25