Wedstrijdverslagen

Eastermar 2 laat punten liggen in Drachten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 24 oktober 2017 15:48

Hotseflots! Weer een knap staaltje werk van één van de sterspelers van V.V.Eastermar 2. Ditmaal is het Jappie Vd Bij die met een verslag op de proppen komt. Niet alleen creativiteit op het veld maar ook op typemachine dus!

Saillant detail is wel dat het vice-vlaggenschip inmiddels meer verslaggevers dan punten bezit..

Desondanksalniettemin: Veel leesplezier!

Op zaterdag 21 oktober werd dan eindelijk de wedstrijd gespeeld tussen VV Drachtster Boys 6 en Eastermar 2. De wedstrijd die eerder op 30 september was gepland maar helaas door te weinig spelers van de Eastermarder kant was afgelast.

Deze zaterdagmiddag was de B-selectie van VV Eastermar om 13:30 uur aanwezig op sportpark Burgerkamp. Vanaf daar werd de reis vervolgt naar Drachtster Boys.

De goede sfeer in de kleedkamer kwam als snel ter plaatse door de grote box en goede muziek van Jacob de Vries en hield daar mee de wedstrijd spanning op een laag pitje.

Ook deze week hadden wij weer versterking mee. Kors Tadema, Jacob de Vries, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra en Jan Jochem Kootstra.

Als snel kwam Anne Elverdink (coach) de opstelling en wedstrijd tactiek brengen.

De opstelling was als volgt: Deze keer begon Perry Sport- Harmanni niet onder de lat omdat hij donderdag niet aanwezig was op de training. Dus stond hij zijn plaats af aan Jappie van der Bij.

Rechtsachter: Sytse Tjoelker. Het centrale duo achterin was: Sytze Taekema met daarvoor Kors Tadema. Linksback Jorn Hoekstra.

Rechtsmid: Jacob de Vries. Centraal: Floris Mols, tevens ook aanvoerder. Linksmid: Jelte Wiersinga.

Rechtsvoor: Johan van der Veen. Spits: Gjalt Veenstra. Linksvoor: Jan Jochem Kootstra.

Hierdoor begonnen dus de volgende spelers op de bank: Gerrit-Jan Harmani, Mike Okkema, Oege van Dijk en Chris Elverdink.

Om 14:30 uur na de warming-up klonk dan het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten leek het beide kanten wel wat op te gaan. Wat kansen over en weer. Beide keepers hadden al een keer in moeten grijpen maar het bleef 0-0. Na zo'n 15 min werd er al gewisseld, Sytse Tjoelker moest plaats maken voor Chris Elverdink. En Kors moest naar de back zodat Chris centraal kwam te staan voor Sytste.

Hoe verder we in de eerste helft kwamen hoe sterker we ook werden. Soms een paar mooie combinaties zowel op links als over rechts. Jammer genoeg werd de eerste goal niet gescoord door een mooi combinatie maar een klungelige fout van de keeper. 0-1 voor de bezoekers. En al snel volgde de 0-2.

Na een uittrap van de keeper die over de achterste linie van Drachtster Boys beweerde Gjalt de bal nog hebben aangeraakt en hem zo mee kon geven aan Jan Jochum die de bal in de verre hoek wist te prikken.

Maar het thuis team was zo nu en dan ook niet ongevaarlijk en wist door de Eastermarder laatste linie te breken. De 1 op 1 kans werd gemakkelijk afgemaakt waar door de stand 1-2 werd.

In de rust was het dan tijd voor een bakje thee alleen kwam deze niet. Iemand uit het Drachtster team wist dan ook te bevestigen dat zij het waren vergeten te regelen, dit kwam Eastermar misschien nog wel duur te staan in de tweede helft door energie tekort.

Verder kon er in de rust de tactiek nog even besproken worden en hier en daar wat gewisseld worden. Gerrit-Jan kwam dan ook de onder de lat te staan waardoor Jappie van der Bij naar rechts back werd gebracht.

Floris Mols werd centraal achterin geplaatst en Sytse Teakema naar links back gebracht. Hierdoor werd Oege van de bank gehaald en centraal op het middenveld geplaatst. Voor de rest werden onze twee vleugelaanvallers er uit gehaald en werden Mike (rechts) en Haije (links) hun vervangers.

Het tweede fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging weer van start. Er werd door beide teams weinig weggegeven waardoor de wedstrijd zich groot en deels op het middenveld afspeelde.

Totdat er iemand van Drachten dacht de bal ook met de handen te mogen raken. Penalty voor Eastermar en wie anders dan Haije mocht hiervoor aantreden. Haije wist de keeper te slim af te zijn en schoot de bal in de hoek waar de keeper hem niet verwacht had en 1-3 was dan nu de tussenstand.

Maar toen gebeurden het, waar dat nu precies aan lag weten we zelf ook nog niet. Of het nu het vergeten bakje thee was of dat Eastermar dacht dat ze al gewonnen hadden. In ieder geval heel snel achter elkaar werden er drie goals gescoord en was de tussenstand zomaar in eens 4-3.

Daarna heeft Eastermar het nog geprobeerd er werd zelf even 1 op 1 achter in gespeeld tot Gjalt een gele kaart pakte en voor 10 minuten het veld moest verlaten. Hierdoor moest Eastermar achter uit hangen om niet nog een tegen goal te krijgen.

Het laatste fluitsignaal klonk en de eindstand was duidelijk. Eastermar heeft punten laten liggen in Drachten.

Na de wedstrijd was het erg rustig in kleedkamer, de teleurstelling was groot. Natuurlijk wist Jacob dat te veranderen door een paar kneiter dikke hits af te spelen.

Deze wedstrijd wordt hopelijk snel vergeten want de competitie gaat gewoon door. Daarom hopen we dat we volgende week met frisse moed tegenover VvHardegarijp Vier staan en niet nog een keer punten laten liggen.

MVG,

Jappie

 

Eastermar blaast TFS en bladeren van het eigen veld.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 23 oktober 2017 13:59 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 23 oktober 2017 13:52

Bijna precies een dag voordat Feyenoorder in hart en nieren Eelco Bijlstra (die in een duister verleden ongevraagd uitnaaide met de jongste dochter van de Eastermarder troubadour Simon Dijkstra) thuis huilend op de bank zou zitten tijdens de zoveelste editie van de klassieker stond in de 5e klasse B het onderonsje V.V. Eastermar – TFS gepland.

Omdat Kees Schotanus tegen WWS de gehele wedstrijd had vergeten te scoren besloot trainer Eric Boersma de dinsdagavond training te wijden aan het oplossen van dit probleem. Vrij saillant detail in deze is dat het de vergeetachtige Schotanus totaal ontschoten was dat er getraind diende te worden, hij kwam zogezegd niet opdagen.. De rest van het team wist nu in ieder geval wel dat het vergeten van scoren niet zo handig is.

Die woensdags was Kawouter jarig, ondanks zijn la Chouffe naam doet vermoeden heeft hij toch al de respectabele leeftijd van 18 jaar aangetikt. Hij deed na afloop van de donderdagavond training zijn bijnaam “Big Spend” eer aan door vrijgevig te trakteren op een aantal flesjes godenwater.

Op bokkejûn had aanvoerder Jurryt Jonkman plotsklaps voorzitter Dries van der Ploeg aan de lijn hangen, of er voor de zaterdagochtend om 8 uur drie potige heren van V.V.E. 1 geregeld konden worden. Er diende onder de supervisie van Klaas Land beton gestort te worden. Het tweede elftal besloot Sytze Taekema (zonder zijn nieuwe bril), Jappie van der Bij en Jorn Hoekstra te sturen. Jonkman had bij zijn eigen team de vrijwilligers voor het uitzoeken, uiteindelijk waren Freddy Nijboer en Simon Dijkstra de gelukkigen. Nijboer zou dit vertrouwen ietwat beschamen door zich na een avondje groene bielzen lichtelijk te verslapen.

Het betrof overigens het beton voor de vloer van Bouwe Boersma zijn nieuwe onderkomen, er zou dus met een extra kritische blik naar gekeken worden. Met name door dit feit werd er voor gekozen de zelfbenoemde betonexperts Tsjalling en Sipke van Dijk eens een vrije dag te gunnen, dit vloertje zou gestreken worden door Filippus Hoekstra. Het ware kunstwerk dat af werd geleverd is vanaf heden tot er deuren worden geplaatst te bewonderen onder de rook van het Eastermarder tennisveld. Later zal het te aanschouwen zijn na het betalen van een niet al te hoge entreeprijs.

Tijdens het storten viel het de scheidsrechter bij de jeugd van dienst (Harm Tseard Heidbuurt) en voorzitter Dries van der Ploeg op dat er stiekem wat bladeren op het hoofdveld waren gedwarreld. Zonder aarzelen werd meteen Hoeke Hefner zijn bladblazer uit bed gebeld, er was werk aan de winkel!

Nadat de bladeren waren verwijderd, Eric Boersma zijn wedstrijdbespreking en tactieken uit de doeken had gedaan, Kees Schotanus middels het aflassen van een tenniswedstrijd een oppas voor zijn Sjirk had weten te regelen en Klaas Jansma alle wedstrijdboekjes had verkocht was het de beurt aan Jurryt Jonkman om maar weer eens een toss te winnen, er werd door een sterk toenemend Oktober-zonnetje gekozen te ruilen van helft.

Hierna was het de beurt aan pupil van de week Thijs van Dijk (Geen zoon van Tsjalling en Matinga) op aangeven van Kees Schotanus en na een prachtige dribbel de 1-0 op het scorebord te zetten!

Nadat vervolgens TFS op advies van scheidsrechter S. Visser (niet de broer van Thijs Haveman) aftrapte bleek het duel echt gestart te zijn.

De eerste seconden waren voor de gasten. Vervolgens kwam de bal in Eastermarder bezit en die behielden de rest van de wedstrijd, op wat onnauwkeurigheden hier en daar na, het overwicht deze middag.

In de dertiende minuut besloot Simon Dijkstra een steekpass op Jille van der Wal af te leveren. Van der Wal deed een flakka bij de doelman en schoot vervolgens kiezelhard raak: 1-0! Dit betekende voor van der Wal zijn 75e officiële doelpunt voor Eastermar en dat betekent dan weer dat hij een derde ster bij mag schrijven! Vanaf heden is Jille van der Wal dus precies even goed dan een profclub uit de hoofdstad van Nederland. Als aandenken aan dit heugelijke feit mag hij een sterren-polo uitzoeken op www.voetbalnederland.nl. Het betekent tevens dat het team dat hem van 75 assists voorzag knap dorstig is..

Tien minuten later dribbelde Harm Tseard Heidbuurt op over de rechter flank, nadat hij de achterlijn had weten te bereiken gaf hij hem terug op de meegelopen Kees Schotanus: 2-0!

Vervolgens werden er nog een aantal kansjes om zeep geholpen door de thuisploeg, die zo nu en dan de moeilijkste weg verkoos boven de makkelijkste en bij tijden leek te combineren om het combineren. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet meer.

In de rust stapte Max Dam als grote winnaar van het veld, mede door een enkel latschot dat het horizontale aluminium maar liefst tweemaal beroerde. Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jurre Dam vonden allen dat deze maar voor één mocht tellen maar de scheidsrechter en tevens aanvoerder stelde Max Dam in het gelijk, lokwinske.

Nadat de scheidsrechter mede was gedeeld dat er geen stiekeme wissels plaats hadden gevonden kon de wedstrijd weer opgepakt worden.

Nadat de eerste secondes in de tweede helft voor de thuisploeg waren was het vervolgens TFS dat een aantal keer gevaarlijk wilde worden. Ze slaagden hier niet helemaal in en gescoord werd er dan ook niet. Wel kregen ze keeper van der Wal zo nerveus dat hij na een duikpartij naar de rechter hoek besloot zich te laten wisselen, hij kon de spanning die vaker bij een tweede thuiswedstrijd in een kuit komt kijken niet meer aan en besloot zijn plek af te staan aan Max Dam.

Rond het moment van die wissel bouwde de thuisploeg aan het fundament voor een volgende kans, Simon Dijkstra, Harm Tseard Heidbuurt en Jelmer Dijkstra brachten de bal met zijn drieën naar voren, de laatste Dijkstra kreeg vervolgens de eer toebedeeld de bal voor te geven op Jille van der Wal die middels een snoekduik de jacht op de vierde ster opende: 3-0!

Op een gegeven moment tijdens deze wedstrijd in het najaar van 2017 werd Thomas van Holsteijn maar weer eens hard neergehaald, Stefan Brouwer stak zijn onvrede hierover niet onder stoelen en banken. De gasten doken bij elk muizentikkie met het lawaai van 10 Gjalt Veenstra's naar de aarde, Brouwer zijn directe tegenstander kwam echter met het verweer dat dat wel mocht omdat zij een leeftijd hadden. Zo was dit gesprek rap ten einde.

Lieuwe Nijboer en Jurre Dam kwamen op een gegeven moment in de ploeg voor Harm Tseard Heidbuurt en Richard Brouwer.

Direct na Freddy Nijboer zijn entree werd hij alleen op de doelman afgestuurd en schoot hij kiezelhard binnen, het doelpunt werd echter afgekeurd door de met enige regelmaat discutabel vlaggende grensrechter.

Een minuut voor tijd kreeg Kees Schotanus de bal in zijn bezit op links, na een actietje hier en daar besloot hij uiteindelijk de bal hoog voor te geven op Simon Dijkstra, die in de regio bekend staat om zijn kopkunsten: 4-0!

Meteen hierna maakte Jelmer Dijkstra maar weer eens een prima actie, vervolgens zette Kees Schotanus goed door. Hierdoor kwam de bal andermaal voor de voeten van Nijboer die nu besloot rustig en bekeken af te ronden, dit kon de grensrechter wel waarderen en vandaar werd de stand naar 5-0 getrokken!

Omdat Simon Dijkstra vervolgens op aangeven van Jurre Dam een levensgrote kans om zeep hielp (lat) was dit tevens de eindstand.

Na de wedstrijd wilde het thuisteam de overwinning vieren door Bouwe Boersma onder de douche te trekken, hij was hier niet van gediend en dreigde de waterzak over de aanvoerder heen te gooien. Die wist zijn leider tot bedaren te brengen door op zijn beurt te dreigen het aan Karin te vertellen. Het is algemeen bekend dat die thuis de vrede bewaard door het beheer over de kerstspullen in eigen hand te houden: Is Bouwe stout dan verdwijnt er een lichtjeslijn/pop/boom.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Kootstertille, waar het door enige wegwerkzaamheden hier en daar eerst voor nog uitvogelen wordt hoe daar precies te komen.

Mvg,

JJ.

   

V.V. Eastermar 2 - VCR 2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 15 oktober 2017 21:56

Een waterig zonnetje, 19 graden, kort gemaaid gras en twee tot op het bot gemotiveerde teams. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd waren afgelopen zaterdag aanwezig op sportcomplex de Burgerkamp.

Op het affiche stond de kraker Eastermar 2 - SV VCR 2. Waar de bezoekers er alles aan wilde doen om hun ongeslagen status te behouden was aan Eastermar de taak om de nare nasmaak van het eerste puntverlies sinds maanden weg te spoelen. Een week eerder werd er immers verloren van SC Leovardia. Wel moet hierbij gezegd worden dat de Leeuwarderadeel speciaal voor deze pot een blik met Finse internationals had opengetrokken.

Anne Elverdink stuurde na een inspirerende peptalk, waar de nadruk op strijdlust lag, de volgende 11 hokkelingen de weide in. Perry-Jan Harmanni was net op tijd hersteld van een lekke band en nam plaats onder de lat. In de achterste linie nam Floris Mols de leiding over zijn medeverdedigers Jurre Dam, Stefan Erwin Venema en Kors Tadema.

Op het middenveld werd Geale Tademageflankeerd door Jacob de Vries en Oege van Dijk.

Voorin werden de flitsende acties verwacht van Johan van der Veen, Ondergetekende en Mike Okkema.

Er zou uit een ander vaatje dan een week eerder getapt moeten worden dus werden de mouwen tot halverwege de armtak opgestroopt en betrad het sterrenensemble het vers gemaaide veld.

Ondanks alle goede bedoelingen moest Eastermar toezien hoe de favoriet uit Rinsumageest de bal achterin vrolijk rond kon spelen. Het geluk was dat de bezoekers weinig kansen konden creëren mede door het kordate optreden van de Eastermarder defensie.

En werd er wel wat gecreëerd dan was daar altijd nog de plaatselijke linksbuiten, het best te omschrijven als een mengelmoes van John de Wolf en Catweazle, die met al zijn ervaring de meest gemakkelijke kansen vakkundig om zeep wist te helpen. Waarvoor dank.

Eastermar werd gedurende de eerste helft via snelle uitbraken driemaal gevaarlijk. Eerst wist Floris Mols de bal na een goede voorzet van Jacob de Vries niet voorbij de keeper te koppen vervolgens vond diezelfde de Vries de deklat op zijn weg en ook Mike Okkema wist het net niet te vinden en schoot uit kansrijke positie voorlangs.

Zo werd er met de alom bekende brilstand op zak aan de lauwwarme thee genipt.

Eigenlijk was iedereen het wel met elkaar eens in de rust, het was lekker voetbalweer en we mochten niet ongelukkig zijn met deze stand. Tegelijkertijd heerste het gevoel dat er meer haalbaar was. Dus werden de mouwen nog wat hoger opgestroopt, nu tot net onder de lichtelijk transpirerende oksels.

Anne Elverdink vond Kors Tadema en Johan van der Veen rijp voor de slacht en bracht Jorn Hoekstra en Gjalt Veenstra in het veld.

De teams gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder. VCR werd echter wel slordiger in bal bezit en dit zorgde er voor dat Eastermar steeds dichterbij het vijandelijke doelgebied kon komen.

Zo was het in de 55e minuut raak. De goalie verkeek zich op een verraderlijk hoge corner van Jacob de Vries en Gjalt Veenstra was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te knikken. 1-0.

Hierdoor veranderde het spelbeeld. Het andere Oranje hanteerde meer de lange bal en dit kwam hun spel niet ten goede. Zaak voor Eastermar om de boel tegen te houden, en dit gebeurde met verve. Door de vele energie die de geelblauw hemden in de duels legden, raakten de bezoekers erg gefrustreerd. Deze frustratie was vooral gericht op de scheidsrechter, Dhr. de Jong, die zich genoodzaakt voelde om één van deze grote monden middels een gele kaart plus bijbehorende tijdstraf te snoeren. Meneer was het hier niet mee eens en gaf de leidsman een niet vriendelijk bedoelde bijnaam, 'klootzak'.

Nogmaals werd de gele kaart getoond en omdat geel plus geel rood is moesten de bezoekers verder met tien man.

Met deze tien man kwamen ze nog een aantal keer gevaarlijk dicht in de buurt van Perry maar die hield zijn doel met kunst en vliegwerk schoon. Eenmaal vond Perry het nodig om de bal buiten zijn zo geliefde doelgebied met de handen te beroeren. De strenge woorden van de arbiter en vrije trap die hier op volgde leverde geen gevaar op.

Eindstand: 1-0!

Eastermar 2 doet hiermee uitstekende zaken en behoud de aansluiting met de top.

Volgende week mag Eastermar op bezoek in Drachten bij VV Drachtster Boys 6.

Oant Sjen!

   

De tweede uitwedstrijd van Eastermar is ook weer afgewerkt

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 15 oktober 2017 20:57

Twee dagen nadat Maradonnie aka Macaronie aka Dingdondonnie speciaal voor Jelmer Dijkstra en Kawouter Langman een optreden verzorgde in de Groningse Oosterpoort, Mark de Vries een jaar bij de vrouw was en een dag nadat de jaarlijkse ledenvergadering plaats vond stond op papier dat de wedstrijd WWS – V.V. Eastermar afgewerkt diende te worden in de 5e klasse B.

Op die ledenvergadering kwam onder andere ter sprake dat de sponsorcommissie redelijk op koers lag, wel werd iedereen er nog eens op geattendeerd dat de sponsorborden zichzelf niet verkopen. Uw mond op mond reclame is meer dan welkom in dezen.

Wanneer er dan wel weer eens een bord was verkocht en opgehangen mocht worden was Molle Heidbuurt een x-aantal keren zo opgewonden geworden van dit barren dat hij de boutjes glad vergat. Tegenwoordig redt de onderhoudscommissie hiermee en blijven alle borden mooi tussen en onder de buizen hangen.

Door precies diezelfde sponsorcommissie werd het nieuwe “club van 100” bord onthuld. mocht u de Burgerkamp eens met een bezoekje vereren, aanschouw dan vooral dit bord, het wordt onder meer versierd door een prachtige actiefoto van Haije Veenstra in zijn glorie jaren.

Mark de Vries en Harm Tseard Heidbuurt, die voorafgaand aan de vergadering een hapje hadden genuttigd in eetcafé het Breed, kwamen hier met de nodige nuttige weetjes vandaan voor de wedstrijd tegen WWS in Wirdum. Het was Agepedia Nicolay die hen de volgende feiten uit de doeken deed:

De vader van Meint Tjoelker was in het verleden de melkboer van Kornhorn toen hij de mogelijkheid kreeg die van Wirdum over te nemen, zo'n prachtig aanbod laat een man niet schieten en zo werd er snel verhuisd naar dit dorp boven de rook van Ljouwert.

Het toeval wilde dat de vader van Klaske Tuinstra de ijscoboer van hetzelfde plaatsje was, u raad het al, Meint en Klaske vormden al snel “in spantsje” en eindigden uiteindelijk in Eastermar, alwaar Karst en Sietse voor de VV tegen menig bal zouden trappen. Waar Karst elders loopt te filosoferen daar is Sietse Tjoelker tegenwoordig speler van VVE2.

Nicolay zelf woonde in die tijd overigens naast Bouwe van Dijk, de vader van VVE1 speler Tsjalling van Dijk.

Met de beschikking over deze achtergrondinformatie zou het bedenken van een passend strijdplan tegen de WWSers zeker moeten slagen.

Tijdens de dinsdagtraining deed Lieuwe “Freddy” Nijboer tot ieders verbazing actief mee aan de conditie oefeningen. Freddy bekende dat hij thuis tegenwoordig commentaar kreeg over zijn groeiende navelstreek. Er werd zelfs overwogen het gesponsorde patatje oorlog dat hij per doelpunt bij mocht schrijven af te schaffen.

Na de training deed blijken dat Freddy Nijboer en Simon Dijkstra overwegen het EDE |(Eastermarder Dance Event) te organiseren. Tijdens de openingsavond van het Eastermarder doarpsfeest deden ze trainer Eric Boersma de belofte 60 doelpunten te maken dit seizoen. Nu ze al ruim voor de winterstop op 54 zitten (de heren tellen voor het gemak de trainingsdoelpunten ook mee) dreigen ze er na 60 mee te stoppen voor dit seizoen en al hun vrije tijd in EDE te stoppen.

Nog niet op de hoogte van dit naderende onheil stuurde Eric Boersma de volgende mannen de wei in:

Op doel kreeg Jelle van der Wal de handschoenen weer aan, hij mocht dit met het nodige zelfvertrouwen doen want in de wedstrijd tegen Lions '66 zaten ze hem als gegoten.

De verdediging bestond wederom uit Thomas van Holsteijn, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer.

Op het middenveld stonden Sander Smedema, Freddie Nijboer en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin mochten gingen Simon Dijkstra, Kees Schotanus en Jille van der Wal het proberen.

Mark de Vries, Wouter Langman, Jelmer Dijkstra en Max Dam zaten op de bank.

Omdat de wedstrijd plaatsvond in Wirdum, gelegen onder de rook van het nieuwe van der Valk hotel te Techum en Jurre Dam nog steeds geen geschikte bestemming voor de bijbehorende uit de kluiten gewassen reclamezuil had bedacht werd besloten hem niet op te roepen voor deze wedstrijd. Er werd 100% concentratie vereist.

Max Dam vertelde Harm Tseard Heidbuurt tijdens de rit naar Wirdum dat er een stukje afgebroken AUX kabel vast zat in zijn telefoon. Heidbuurt had hier de perfecte tip voor; zijn broertje had dit ook eens gehad en het was opgelost middels wat lijm op zijn stokje te smeren en het er op die manier uit te vissen. Later diende het vieze ding uiteraard wel gewassen te worden.

Kees bedacht zich op diezelfde heenreis dat hij wat vergeten was, hij kon er de vinger echter niet op leggen en dacht dat het hem later wel te binnen zou schieten.

Tijdens het omkleden in Wirdum merkte een ieder dat de uit shirts van baby-blauw naar fluoriserend oranje waren getransformeerd. Waarschijnlijk heeft de wasser zijn/haar werkkleding er al dan niet per ongeluk bij gedaan in de machine.

Voor de tweede keer dit seizoen werd een wedstrijd van V.V. Eastermar om half drie afgetrapt. Saillant detail bij deze editie was dat aanvoerder Jurryt Jonkman voor het eerst in deze voetbaljaargang de toss verloor. Hierdoor moest Jelle van der Wal met van der Valk in de rug starten.

Omdat WWS deze middag vergeten was te voorzien van een pupil van de week mocht Kees Schotanus meteen voor het eggie aftrappen. Nadat WWS vervolgens na een dikke minuut in balbezit had weten te komen kwam het ook meteen gevaarlijk voor het doel van van der Wal. Van der Wal bleek echter ook deze week scherp en tikte de bal behendig naast.

De zelf wild om zich heen schoppende WWS'ers klaagden over het feit dat zij de eerste gele kaart van de wedstrijd zagen. Wanneer er echter maar naar hen geblazen werd lagen zij luid kermend op de grond, de scheidsrechter trapte hier enkele malen volledig in, wat uiteindelijk tot 6 gele kaarten voor vv Eastermar zou leiden, waarvoor dank.

De gasten hadden onder toeziend oog van de aanvoerder van vorig jaar (Albert Brouwer) het betere van het spel, WWS hanteerde veelal de lange bal naar redelijk lange spits en probeerde vervolgens via de snelle flankjes gevaar te stichten. Eastermar trachtte via verzorgd positiespel naar voren te komen. Dit lukte ondanks het 4 kontjes hoge gras enkele malen wonderwel.

In de 19e minuut zette het complete “andere Oranje” (niet te verwarren met VCR2) druk naar voren, dit leidde tot balbezit voor Harm Tseard Heidbuurt, die na het uitvoeren van een drietal half gelukte akka's de bal inleverde bij Sander Smedemapro. Smedema had een prima steekbal op Simon Dijkstra in petto, die dankzij de bezielende coaching van Heidbuurt de rust wist te bewaren en doel wist te treffen: 0-1!

Niet veel later liep Schotanus toch wat geïrriteerd rond, het zat hem dwars dat hij nog steeds niet wist wat hij nou toch vergeten was… dit leidde uiteindelijk tot een wilde tackle op zijn tegenstander waarvoor hij door diens gezemel de gele kaart zag.

De 0-1 was de ruststand. In de rust werd duidelijk dat er niet gewisseld werd door Eastermar. De uitslag van het latje trappen is mij nog niet bekend, dus wat mij betreft gaan we snel door naar de tweede helft.

De gastheren voerden wel een wissel toe, ondanks dat Kees Schotanus schreeuwde dat dit niets uitmaakte had dit wel tot gevolg dat de eerste kans na rust wederom voor de thuisploeg was; er werd voorlangs geschoten.

De volgende drie 103% kansen waren voor Eastermar, tweemaal werd er na goed voorbereidend werk van Jille van der Wal gemist door Kees Schotanus.

Jelmer Dijkstra kwam binnen de lijnen voor Lieuwe Nijboer, toen Eastermar een hoekschop kreeg te nemen. Van der Wal en Schotanus hadden een korte variant in petto, deze werd echter doorzien door WWS en zij veroverden de bal dan ook al dan niet middels een overtreding op Kees Schotanus. Deze uitbraak leidde tot de derde kans van WWS deze middag. Tot ieders spijt was het ditmaal wel raak:1-1, tegen alle aanwezige verhoudingen in.

Vervolgens kwam Mark de Vries binnen de lijnen voor de moegestreden Richard Brouwer.

Het kostte de Vries maximaal 10 minuten en twee fikse overtredingen om de scheidsrechter hem de deur te wijzen. De Vries zag tweemaal geel en mocht vroegtijdig douchen. Dit leidde tot een ietwat hectische slotfase waarin de gastheren dachten dat er wat te halen was en de gasten middels een counter toe trachten te slaan. Gescoord werd er niet meer en zodoende kreeg ieder een puntje toebedeeld.

Onder de bezielende begeleiding van zanger Hendrik had Kees Schotanus dan toch zijn Eureka moment! Hij wist wat hij vergeten was: Het maken van een doelpunt!

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen TFS uit Drachtstercompagnie. Komt u maar.

JJ.

   

Leovardia 11 - Eastermar 2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 11 oktober 2017 13:54

Een verslag geschreven door Mighty Mike

Zaterdag 7 oktober - Een regenachtige, donkere dag. De 2e wedstrijd van de competitie. Na dat Eastermar de eerste wedstrijd met 7-1 gewonnen hadden waren ze klaar voor de volgende pot. 2 weken heeft het geduurd voordat het magische 2e van VV Eastermar weer kon stralen op het veld. Dat beloofde wat. Nadat iedereen zich gemeld had sergeant Anne E. & commandant Freerk K. op het Burgerkamp werden de tassen weer opgeraapt en de navigatie weer aan gedaan. De weg kon vervolgd worden naar Leeuwarden.

Eenmaal in Leeuwarden aangekomen bij de club Leovardia was het gestopt met regenen. Richting de kleedkamers werd er gevraagd door een vrouw van de club naar een telefoon nummer, Jurre alias Eppie was er als de kippen bij en begon met het spreken van de eerste cijfers van zijn 06-nummer. Maar Gjalt greep zijn kans ook met beide handen aan en liep er snel naar toe om vervolgens zijn nummer dan maar te geven voordat Eppie de eerste 4 cijfers had genoemd.

De kleedkamer was gevonden. Kleedkamer 8. Iedereen maakte zich klaar en niemand wist wat ons te wachten stond. In de kleedkamer kwamen sergeant Anne E. & commandant Freerk K. om ons een goeie peptalk te geven. Anne sprak, iedereen was stil, en ging op in zijn of haar concentratie. Er werd kort maar krachtig gesproken. Daaruit kwam ook de opstelling en toen iedereen lekker in zijn vel zat mochten ze het veld betreden zich op te warmen en klaar te maken voor een mooie wedstrijd!

Floris M. Alias Mr. Mols was mee maar zonder voetbal spullen als klederdracht, hij kwam ter ondersteuning van het team. Het Magnifieke trio J,S,J waar de Namen Johan, Sytze & Jurre bij horen, zaten op de bank om eerst wat informatie op te doen hoe het dan eventueel anders kan wanneer het wel mis gaat De scheidsrechter met een Italiaans accent , helemaal over gekomen van Italië, was klaar om deze pot te fluiten.

Het fluitsignaal klonk. De pot was begonnen. Het begon als een pingpong wedstrijd zo goed als in het eerste half uur kwam. Het was lastig om goed voetbal in het spel te krijgen. VV Eastermar kwam er achter dat het een jong team met snelle kwaliteiten was. Daar kwam Jan yoghurt met een sprint van de middenlijn naar het 16 meter gebied maar verloor helaas ook de bal, zonde van die mooie sprit. Maar dankzij het goede verdedigende spel van Eastermar Kon Leovardia het in de eerste helft bijna niet voor elkaar krijgen om bij keeper Perry in de buurt te komen. Maar toch iets te vroeg gejuicht, kwam de spits van Leeuwarden er toch net tussen door waardoor het eerste doelpunt van de wedstrijd helaas een thuis goal was. De koppen moesten omhoog blijven en er moest door gegaan worden. Er was nog helemaal niks verloren. Eastermar moest iets veler worden want Leovardia begon steeds sneller te tikken en door te stromen. Dat was dus totaal niet wat Anne E. in gedachten had. En opeens kwam er een lekkere bak regen in Leeuwarden. Terwijl commandant Freerk K. nog zo had gezegd dat het Nooit regent in Leeuwarden. Haije, Mike en Gjalt hadden er wat moeite mee om de bal in het net te krijgen. De keeper van Leovardia hoefde niet optijd thuis te zijn want hij kon zo een half uur wachten met de bal. Dat hadden Mike en Gjalt door die dan vervolgens door liepen op de keeper als hij de bal kreeg van een mede speler. Toen kon Mike de bal 1x onderscheppen van de keeper maar slaagde er helaas ook niet in om de bal in het net te krijgen. Eastermar begon wat in te kakken. Er kwamen wat vervelende tegen aanvallen. Makkelijk was anders.

In de rust kon de wedstrijd van 2 kanten bekeken worden volgens sergeant Anne E., aan de ene kant was het knap dat het toch zo ging ondanks de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. Aan de andere kant kon VV Eastermar in het algemeen beter presteren dan wat ze nu hebben laten zien. Het Magnifieke trio mocht er in en Haije, Jan yoghurt en Jacobs mochten de bank even warm houden. we konden ons weer klaarmaken voor de 2e helft.

Ze waren weer los. De wedstrijd was weer begonnen. Er werd alles aan gedaan om een tegen doelpunt tegen te houden en geprobeerd om de bal zo dicht mogelijk bij het net van de tegenstander te krijgen. Het ging hard tegen hard en er kwamen veel overtredingen boven water. Niet nodige sleidingen en een grote mond daar kwam het steeds meer op neer. Maar toen in de 60e minuut van de tweede helft wist toch de linksvoor van Leovardia net tussen een klein gaatje van de verdediging te komen waardoor het 2-0 werd. Toen brak de hel eventjes los. Jappie alias Japster had gedonder met zijn tegenstander. Het werd een verhit gesprek waar Japster het niet mee eens was. Er werd toch maar een wissel ingezet, Japster verliet het veld en Jan yoghurt kwam nog even aan de beurt. Eastermar moest nu echt alles op alles zetten om nog punten mee terug te nemen naar huis. Maar voordat Eastermar het zich kon bedenken kwam direct de 3-0, die niemand zag aan komen. Maar er moest hoe dan ook door gevochten worden. De wedstijd werd ook verhit er kwamen steeds meer slordige overtredingen van beide kanten. De Italiaanse scheidsrechter wist niet wat hands was maar als dat wel het geval was, was de wedstijd een en al in het teken van vrije trappen. Ondanks alles ging Eastermar ook vol voor! Gjalt werd gewisselt en Jacobs mocht de rest van de meters vullen. Er kwamen kansen. Eppie kwam een paar keer goed uit de hoek met top voorzetten en Oege alias Gewoan Oege kreeg hem buiten de het 16 metergebied op de volley. De bal had er geen zin in dus hij belande jammer genoeg net niet in het net. Het werd weer een pingpong pot. De bal ging heen en weer. Maar toen kwam Eastermar met een top actie waardoor Sytze T. hem in het doel probeerde te krijgen waardoor Mik O. hem voor de voeten kreeg en er een doelpunt uithaalde. Het scorebord stond op 3-1. Eastermar bleef doorvoetballen en de minuten teller kwam al in de buurt van de 90. Leovardia deed ook nog mee en kwam plotseling naar voren. Toch slaagde Leovardia er in om het scorebord toch nog een tikje te geven om er 4-1 op te zetten. De Italiaan keek eens op zijn klokje en besloot de fluit in zijn mond te doen om er vervolgens keihard op te gaan fluiten. De 2e wedstrijd van het seizoen was gespeeld en geëindigd in 4-1.

Vaak zit het mee en heel soms zit het even tegen. Een dag dat het even niet mee zat. Een dag om te vergeten. Een dag om te verbeteren.

Volgende week nieuwe ronde met nieuwe kansen. Eastermar 2 is nog lang niet klaar met het verslinden van nieuwe tegenstanders.

Bedankt !

   

Pagina 8 van 25