Wedstrijdverslagen

Eastermarder Duitser wordt Sumarder

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 10 december 2017 17:05

Negen/twaalf/tweeduizendzeventien. Deze datum stond dikgedrukt in een flink aantal agenda’s in het gebied met de netnummers 0511 en 0512. Dit om een drietal redenen:

1: Omdat er op de kerstmarkt bij Meerzigt Eastermar te Eastermar een magnifiek optreden van Koardinaasje gepland stond, vooral de solo’s van @Martsje Mud waren om over naar het ouderlijk huis te schrijven;

2: Omdat Floris Mols de hele vrijdag had besteed om tijdens deze kerstmarkt met een prima erwtensoepje op de spreekwoordelijke proppen te komen. Saillant detail is dat Floris zijn snert mede dankzij het bijbehorende weer al een half uur voor aanvang van de kerstmarkt uit was verkocht. Zelfs liefje Cindy Hiemstra was te laat om hier foto's van te maken.

Maar vooral reden drie was een reden van naam: de derby V.V.Eastermar - VV Suameer stond op het programma. Beter bekend als:


‘De slag om Nedohl’

 

Omdat in de voorgaande edities vakkundig de stinkfabriek, Kinderopvang 't Krobbehiem en Restaurant/Partycentrum Klein Zwitserland waren vergeven aan de winnaar van deze pot was het nu de beurt aan Nedohl a.k.a. Stefan Erwin Venema om zich gewillig kandidaat te stellen

Venema, woonachtig op de Herenweg te Suameer maar getogen in en spelend voor Eastermar, wilde zijn huid duur verkopen en besloot dat hij dit op neutraal terrein het best kon doen. Hij verkaste daarom voor een nachtje naar onze oosterburen en zocht zijn heil in Dortmund. Hij was hier te gast bij de uitzwaaiwedstrijd van ‘jij kan echt niet trainen Petertje’ Bosz.

Leider Elverdink toverde de volgende 11 basisspelers uit zijn pet: Kersvers winterkampioen Max Dam mocht de plaats van Gerrit-Jan Harmanni onder de lat overnemen.

Voor hem stonden van links naar rechts: Sytse T., Sytze T., Mark de Vries en Jappie Vd Bij.

Op het middenveld had Floris Mols de taak om de woest aantrekkelijke Jelte Wiersinga en Kors Tadema in toom te houden.

In de luie spitspositie nam Oege van Dijk zijn plek in en werd geflankeerd door Mike Okkema en Tjalf Jonkman.

Voordat scheidsrechter Filippus Hoekstra voor het eerst op zijn ietwat grote fluit mocht blazen trok Sytze Teakema nog een boetekleed aan. Hoewel het hele team netjes om 12:45 uur aanwezig was op sportpark de Burgerkamp, kwam Sytze pas om 12:55 uur aantoffelen. De boze blikken van zijn teammakkers jegens hem verdwenen nadat hij verkondigde dat dit kwam doordat zijn muze Anne-Wieke Postma om 12:43 uur nog een heerlijke knäckebröd met kaas voor hem had gemaakt. Oege van Dijk keurde dit goed maar zette er wel een kanttekening bij: een knäckebröd is ook met een laagje jam en daaroverheen een paar hageltjes slag prima te verorberen. Grootste voordeel hiervan was volgens van Dijk dat je geen boter meer hoefde te kopen.

Om 13:30 uur precies was het dan eindelijk Filippus Hoekstra die zijn momentje pakte en een ferm fluitgeluid wist te produceren.

Dit kunststukje herhaalde hij driekwartier later in driefout. Het was tijd voor een peptalk en een kopje thee.

In de rust kon teruggekeken worden op een eerste helft, dit gebeurde dan ook. Tevens werd er vooruitgeblikt naar de tweede helft.

Verder was het taak voor Marten van der Veen om in de tweede helft nog 90 minuten te voetballen. Hij kwam in het veld voor Kors Tadema. Jan Jochem Kootstra was eerder al in het veld gekomen voor Tjalf Jonkman. Jonkman had er voor gekozen toch maar geen handschoentjes aan te doen. Dit kwam hem duur te staan en werd in de eerste helft door zijn eigen knie gevloerd.

In de 73e minuut was het dan eindelijk raak voor Eastermar, en hoe! De naar voren geschoven libero Floris Mols speelde Jan Jochem Kootstra met een subtiel hakje aan die op volle snelheid het doel van Sumar kon bestormen. Kootstra bleef uiterst koel en liet het net bollen. Een doelpunt! Hiermee verstevigde hij zijn topscoorderstitel en komt een barbecue bij de familie Kootstra wel heel dichtbij. Zin in, Freerk Kootstra!

Ontiegelijk zonde was wel dat Sumar dit ook al viermaal had gedaan.

Het zat er vandaag niet in voor Eastermar. Een collectief falen is een understatement. Dat uitgerekend in deze derby de slechtste prestatie van het seizoen op de mat wordt gelegd is jammer. Een extra bittere pil is dat sfeermaker Stefan Erwin Venema zijn eigen overschrijfformulier kan indienen bij de KNVB. Dit betekend ook dat V.V.Eastermar op zoek is naar een nieuwe penningmeester en tevens ledenadministrateur. Belangstellenden kunnen zich melden bij kersvers Technisch Commissaris Sjoerd Visser.

Langs deze weg wil ik Geale Tadema en zijn mokkeltje Thea Tadema nog van harte feliciteren met hun 12,5 jarig huwelijk. Dit moeten velen van ons nog maar zien te bereiken. Geniet nog even van jullie verdiende weekendje weg.

Behalve Haije Veenstra komt niemand in de buurt van deze prestatie. Veenstra is al dik 25 jaar bij zijn meissie. Ze leerden elkaar kennen in de de nadagen van hun middelbare schoolperiode. Nadat Haije 4 jaar lang ging studeren en zijn dienstplicht volbracht (ja zo oud is hij al), besloten ze in de huwelijkssloep te stappen. Vervolgens kochten ze samen een cactus. Deze is op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen in hun pastorieachtige stulpje en bedraagt inmiddels dezelfde lengte als neefje Cornelis Hoogterp. Letterlijk een prestatie van formaat Haije, chapeau!

Bijna winterstop. Nog één horde. Volgende week komt V. V. Marrum 2 op bezoek in het kader van de KNVB beker. Komt Eastermar weer een stapje dichterbij de Kuip?

Kom dat zien! Zestien twaalf tweeduizendzeventien. 13:30 uur, te Eastermar. Mooi man.

Kusje, nee doe maar twee,

Tjalf.

 

Eastermar overleeft frisse Zaterdag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 december 2017 21:09

Op de dag dat Seye de tuindeurenman langs Amsterdam naar Dokkum toog om te demonstreren voor het recht op demonstreren en de vrijheid van meningsuiting, stond in Tzummarum de wedstrijd Tzummarum – Eastermar op de planning.

Ondanks de vrieskou en de nodige gevallen waterdruppels van die week lag het veld bovenin Fryslân er puik bij. Volgens vlagger Sietze Dijkstra kwam dit doordat het veld afgelopen jaar een blokje om was geweest.

Eerder die week bekende Johannes Couperus, bijnaam Hannes Scherjon, dat hij niet wist wat het alom bekende begrip “Skerjontsjes” inhield. Nadat de complete A-selectie inclusief aanhang een beetje bekomen was van de verbazing werd dit door een emotionele Mark de Vries op ferme wijze rechtgezet.

Eastermar zou het zonder eerste doelman Jelle van der Wal moeten doen. Sinds Jelle zijn trouwerij van een aantal weken geleden heeft hij besloten een aantal onafgedane zaken af te ronden. Deze middag was zijn A-diploma aan de beurt. Naar verluid slaagde hij met vlag en wimpel, lokwinske!

Verder lieten Pieter Sikkema en Tsjalling van Dijk deze wedstrijd schieten omdat zij hun prille relatie vierden met een romantisch weekendje weg naar Zoutkamp.

Max Dam stond tussen de palen met voor zich Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Wouter Langman, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema, Harm Tseard Heidbuurt, Kees Schotanus, Gjalt Veenstra, Hannes Scherjon en Jille van der Wal.

Op de bank zaten de heren Simon Dijkstra, Richard Brouwer, Chris Elverdink en Jacob de Vries. Dijkstra was zo nerveus voor zijn bankplek deze middag dat hij die dag vier verschillende huisjes had bezocht voor een flinke boodschap.

Na de wedstrijdbespreking van trainer Eric Boersma bekende Sander Smedema dat hij vergeten was te tanken. Een pissige B. Boersma gaf hem toestemming het tankje vol te gooien bij Sumar, hij moest het wel snel doen want de leider van V.V. Eastermar wilde midden op de kruising blijven staan te wachten. Omdat Sander toch wat dreech was vond er een aantal maal een levensgevaarlijke inhaalactie plaats van achteropkomend verkeer. Er zouden geen gewonden vallen en zo werd de weg weer hervat.

Ter hoogte van Dronryp kwam men de stoet van Seye tegemoet, de goedlachse vakman immer in het bezit van een stevige mening, werd begeleid door een onmeunig grote politiemacht. Ietwat overdreven naar een mopperende Kees Schotanus zijn smaak. Schotanus had recht van spreken want onder andere hij zou garant moeten staan voor de kosten van dit uitje.

De wedstrijd zelf verliep verder niet echt volgens plan, die zal ik u dan ook besparen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Noordbergum, wederom een pittige pot in de subtop van de 5e klasse B. u bent van harte welkom.

   

Eastermar 2 neemt een punt mee naar huis

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 december 2017 12:27

Daar waar de anti-pieten demonstranten op weg waren richting Dokkum en daar hartelijk werden ontvangen, was ook het tweede elftal van Eastermar vertrokken richting het hoge noorden. Onder politiebegeleiding namen de mannen van Freerk en Anne deel aan deze parade, maar door een afslag te vroeg te nemen waren de heren aangekomen op het sportpark ‘Us Halehonk' te Damwald. Het was wel duidelijk dat dit weekend in het teken stond van het sinterklaasfeest en zo werd er net als het vorig seizoen een plekje ingeruimd voor Haije op de reservebank, zodat hij nog wat aan zijn dichtkunsten kon werken om op tijd klaar te zijn. Aangekomen in Dantumawoude, wisten de broekophalders niet hoe snel ze zich moesten haasten naar het omkleedhok, omdat de temperatuur het niet toe liet, om aan de kant van het veld te wachten. Voor deze heugelijke dag achtte Stefan Erwin zichzelf vrijaf te geven, omdat hij niet had getraind en de laatste wedstrijden teveel minuten had gemaakt en bovendien sinterklaas verwachtte.

Tijdens het omkleden, wist Anne de aandacht op te eisen en gaf de namen door die deze middag aan de wedstrijd zouden beginnen. Omdat Perry in de verkeerde bus zat en daardoor vertraging had, stond hij zijn plek af aan alleskunner Jappie die het doel mocht verdedigen. Centraal achterin zou lange Sytze de leiding tot zich nemen op de verdediging. Te weten: de nog langere Cornelis, gele kaartenpakker Mark en kattenliefhebber Jorn.

Op het middenveld was er plaats ingeruimd voor Jurre op rechts, centraal Floris en de terugkerende Marten op links. Voorin mochten Lieuwe en Jan Jochum starten met daarachter centraal Oege.

Met een mooi gedicht wist Anne nog te melden dat Broekster Boys met name achterin goed de bal kon laten rondgaan. Het was ons dus aangelegen om de opbouw te verstoren van de tegenstander en van daaruit het gewenste spel te spelen. Hieraan wist Anne ook nog toe te voegen dat er in alle gespeelde uitwedstrijden nog geen punt bij elkaar werd gesprokkeld en thuis wel de volle buit werd behaald. Met deze wijze woorden werden de mannen richting het kunstgrasveld gestuurd voor de warming up.

De verkleumende scheidsrechter wist 2 minuten vooraf aan de wedstrijd het veld te betreden en Floris wist op zijn beurt de toss te winnen en zo mocht Eastermar aan de aftrap beginnen. Ook aan de zijkant van het veld werd er getosst wie mocht vlagen en deze werd gewonnen door andere Sietse, zodat Jelte de pineut was om aan de zijlijn de scheids te assisteren.

Stipt half 3 blies arbiter Olger Raap op zijn fluitje en was het duidelijk dat de thuisploeg het initiatief zou nemen. Doordat Eastermar nog wat zoekende was, werden de mannen van Freerk en Anne vanaf het begin onder druk gezet door Broekster Boys. Toch probeerde Eastermar bij balbezit op te bouwen van achteruit, wat ook meteen werd afgestraft. Tot twee maal toe wist de blauwgele formatie niet de rust te vinden, zodra keeper Van der Bij de bal in bezit had. De bal werd onnauwkeurig rondgespeeld en dat leidde tot twee identieke momenten. De Eastermarders wisten na amper vijf minuten twee cadeautjes weg te geven en zodoende stond Broekster Boys met 2-0 voor. Toch wist Eastermar na deze domper zich te herpakken en zo wisten zij zich in de wedstrijd te spelen. Tussendoor kreeg Jorn een flink tikkie te verwerken en moest Anne hem wisselen. Sietse zou hierop de plaats van Jorn overnemen.

Het middenveld werd gaandeweg in handen genomen door de Eastermarders en zo wisten zij ook wat speldenprikjes uit te delen. In dit sinterklaasweekend wist ook de scheidsrechter zich te onderscheidden, omdat hij niet anders kon dan een penalty toe te kennen, nadat hij hands constateerde bij een speler van Damwald. Dit cadeautje werd onberispelijk laag in de linkerhoek geschoven door Jurre, 2-1.

Met hang en vliegwerk wist de Eastermarder defensie de tegenstander van zich af te houden en was het wederom aan de blauwgeel hemden dat een tegenaanval opstartte. Via de zijkant werd een harde voorzet geplaatst in het strafschopgebied van de Broekster Boys en zo ook voor een tweede keer hands gemaakt. Wederom wist scheidsrechter Raap naar de strafschopstip te wijzen.

Omdat Jurre vorige week van Kees Schotanus had geleerd dat je geen twee penalty's in een wedstrijd moet nemen, nam dit keer Floris de verantwoordelijkheid om ook net als Jurre de bal hard in het linkerhoekje te plaatsen: 2-2.

Hierna werden de gastheren wat grimmiger en hadden zij steeds meer overtredingen nodig, om Eastermar uit het spel te halen. De spelers van 'tusken de Mar en de Leyen' lieten zich niet uit het spel halen en zette wederom een aanval op. Oege wist een kopduel op rechts te winnen en zo belandde de bal bij Floris die met een vlijmscherpe pass de bal aan Jan Jochum meegaf. Jan Jochum wist zich dan ook wel raad met dit buitenkansje en verzilverde zo zijn poging en schoot de bal achter de goalie: 2-3

De tegenstander zag zich genoodzaakt om nog wat meer overtredingen te maken en bij wederom een dieptepass, wisten zij de doorgebroken Jan Jochum te vloeren. Geel en dus 10 minuten afkoelen! Nog luttele minuten streken voort en nog voordat de arbiter op zijn fluitje kon blazen voor de pauze, kreeg Floris nog een elleboog in zijn rug en zodoende gestrekt ging. Hierop reageerde ‘de lady van' om het veld in te lopen om hem mede te delen: "Do wurdst ald". Freerk kon deze opmerking wel waarderen!

In de rust werden de wisselingen kenbaar gemaakt: Jelte zou de positie van Marten overnemen en had Haije zijn gedicht al klaar zodat hij in plaats kwam van Lieuwe. Na wat goede aanwijzingen van de leiding en een lauw bakje thee met speculaas achter de kiezen, betraden de twee teams weer het veld.

Broekster Boys nam wederom ook in het tweede bedrijf meteen het initiatief en wist Eastermar meteen onder druk te zetten. Daar waar je soms sober moet verdedigen en niet moet prutsen in de opbouw, waren de Broekophalders weer te gehaast en te nonchalant bij de opbouw. Dit leidde dan ook meteen tot een doelpunt van de thuisploeg. Weliswaar een schitterende boogballetje vanaf de zijkant die over Jappie heen waaide in de verre hoek: 3-3.

Broekster Boys bleef ook geheel de tweede helft bezig om een aantal venijnige overtredingen te maken, wanneer Eastermar een nieuwe aanval opzette. Het spelbeeld golfde op en neer en beide teams wisten enkele aanvallen op te zetten wat gevaar opleverde voor beide goals.

Een doelpoging van Haije vloog nog richting de rechter kruising, alleen mistte zijn schot kracht. De beste kans was nog voor Jan Jochum, die na een scherpe pass van Floris in stelling werd gebracht en wederom de keeper leek te verschalken. Een meegelopen verdediger Van Broekster Boys wist de inzet van Jan Jochum na een perfecte sliding van de lijn te halen. Uiteindelijk floot de arbiter na 90 minuten af en mochten beide teams tevreden zijn na dit gelijke spel. Het eerste puntje behaald in een uitwedstrijd, werd dan ook hartelijk in ontvangst genomen.

Met een koud weekend voor de boeg kon er voor een aantal spelers van de B-selectie, van een heerlijk avondje worden genoten!

PS: Wij willen bij deze als B-selectie Geale en Thea op zondag 3 december van harte feliciteren met hun 'Koperen Huwelijksjubileum’!

Ook zijn we Cindy wederom zeer erkentelijk voor de gemaakte foto’s!

Goed wykein!

McMoles

   

Eastermar komt sterk uit herfststop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 27 november 2017 10:18

Op de dag dat linksback Thomas van Holsteijn 21 jaar werd en een dag voordat vliegende keeper Gjalt Veenstra 23 jaar zou worden stond in de 5e klasse B de kraker SSS'68 op het programma.

De beide ploegen stonden voor het laatst tegenover elkaar in het seizoen 2011-2012. De Eastermarders wisten toen beide wedstrijden redelijk ruim te winnen (5-2 en 0-4).

Omdat de wedstrijd van vorige week tegen Suawoude rond 13:00 's middags afgelast werd en de week daarvoor sowieso al te boek stond als vrije zaterdag waarop met de vrouw van Tsjalling van Dijk gewinkeld kon worden, zouden de manschappen van trainer Eric Boersma flink uitgeslapen aan de aftrap staan.

Stefan Brouwer en zijn breur Richard Brouwer zouden die zaterdagochtend retour komen van een tripje Ethiopië, hun plekken in de basiself zouden ingevuld worden door KaWouter Langman en Jacob de Vries.

Simon Dijkstra, die een weekje in een Moskee te Egypte achter de rug had was wel ruim op tijd terug voor de voorbereiding op het treffen met de Marsumers. Hij mocht centraal voorin starten.

Op doel stond de pas in Amsterdam getrouwde Jelle van der Wal.

De verdediging bestond uit aanvoerder Jurryt Jonkman, jarige job Thomas van Holsteijn, big spender Kawouter Langman en kapitein Jacob de Vries.

Het middenveld bestond uit Sander SmedemaPro, Harm Tseard Heidbuurt en Jille van der Wal.

Voorin zou Kees Schotanus vanaf links starten met naast zich Simon Dijkstra en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Jurre Dam en Chris Elverdink.

Omdat Sietze Dijkstra die middag op pepernotenjacht zou werd Gjalt Veenstra bereid gevonden de vlag ter hand te nemen.

Erg saillant detail bij deze clash was dat de leiders van beide elftallen Boersma heten.

Voor aanvang van de wedstrijd zou er een minuut stilte in acht worden genomen wegens het overlijden van erelid Roelof Annema, tevens zou er door Eastermar met rouwbanden gespeeld worden.

Nadat SSS'68 de toss had weten te winnen en scheidsrechter Roel Dijkstra het startschot had geblazen kwam Eastermar voortvarend uit de startblokken, de tegenstander werd bij de horens gevat en er werd langzaamaan gezocht naar een 1-0.

In de 19e minuut kreeg het hier na een overduidelijke handsbal van een SSS'er een opgelegde kans voor: penalty.

Kees Schotanus eiste het leer op het schoot rap binnen voordat de zenuwen een rol konden spelen: 1-0!

We schrijven niet veel later toen Kees Schotanus wederom een strafschot kreeg te nemen. Ditmaal vloog de bal ook knap tussen de palen voorbij de doelman, Schotanus was echter vergeten de bal onder de deklat door te sturen. Zodoende bleef het nog even 1-0.

in de 24e minuut speelde Simon Dijkstra zichzelf vrij voordat hij vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. De bal zou absoluut niet van richting worden veranderd door een tegenstander en uiteindelijk met een mooie boog over de doelman in het net belanden: 2-0!

Tussen de nul en dertig minuten later kwam Eastermar er middels een snelle aanval over de rechterkant weer eens door. Schotanus kreeg in eerste instantie de bal in de zestien aangespeeld met de rug naar het doel. Hij had op dit moment de vrijstaande Thomas van Holsteijn al aan kunnen spelen maar zag de pass geblokkeerd worden door een verdediger. Zodoende belandde de bal voor de voeten van Sander Smedema die zonder nadenken besloot uit te halen. De bal smoorde wederom in het oerwoud van SSS'ers. Thomas van Holsteijn, die nog steeds vrij stond, zag tot zijn vreugde dat hij nu wel in het bezit van het ronde geval kwam. De bal zou de grond nooit meer raken voordat het het net achter de SSS goalie op had doen krullen: 3-0!

In de rust was met name Jan Renkema uitermate te spreken over het geleverde spel van de thuisploeg, hij besloot de tweede helft ook te aanschouwen!

Omdat Kees Schotanus bij het nemen van de tweede penalty een poging deed tot het kapen van de latjestraptrofee van die dag besloten de wissels in de rust de lat met rust te laten.

De aftredende trainer E. Boersma besloot in de rust flink wat verwarring bij de tegenstanders te zaaien door Gjalt Veenstra als vlagger te vervangen door Jurre Dam.

In de tweede helft liet het thuisteam de teugels flink vieren en zodoende hadden de bezoekers de meeste dreiging.

Eric Boersma dacht middels het wederom wisselen van de grensrechter (Sietze Dijkstra voor Jurre Dam) het wedstrijd beeld te doen veranderen.

Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap op aan de rechterzijde van het veld. Sander Smedema slingerde de bal met een flinke boog tot voorbij de tweede paal, alwaar Thomas van Holsteijn de bal prima over de doelman terug voor het doel knikte, daar stond Kawouter Langman, die met een mooie volley zijn eerste doelpunt voor het Eastermarder vlaggenschip zou maken: 4-0!

Dit was uiteindelijk ook wel een mooie eindstand, zo werd besloten.

Meteen na de wedstrijd werd er gebrainstormd over het volgende te organiseren teamuitje, vooralsnog ligt het gezamelijk installeren van Bouwe Boersma zijn kersttuinversiering aan kop.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tzummarum, dat met een wedstrijd meer gespeeld precies één punt meer heeft dan de Superfriezen uit Eastermar.

 

JJ.

   

Gouden keeperswissel doet ook Wykels Hallum een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 12 november 2017 21:33

Allereerst gaat den dank voor deze schitterende titel uit naar de gebroeders Jonkman & Jonkman. T. deed ons herinneren aan J. zijn literaire meesterwerk van verleden week, met name de titel bleek voor herhaling vatbaar. Tevens is dit een pracht bruggetje naar zaterdag jongstleden met als datum 11 november.

11-11 is niet alleen de verjaardag van St. Maarten (niet te verwarren met dat beschadigde zandplaatje in het Caribisch gebied). Uit een blik op de sociale media deed ook blijken dat de zelf volprezen aanvoerder van de A-selectie Jonkman J., die van de iet wat afwezige Pieter K. (PK in de volksmond) en vaste kracht Jorn “Bombie” H. op deze dag mogen verjaren. Jorn valt sinds zijn enkelbanden weer op een normale lengte functioneren, niet meer weg te denken uit het vlaggenschip van de VV Eastermar.

Met de vele verjaardagen en de nodige kisjes in het vooruitzicht, besloot trainer Floris M. de donderdag voorafgaande aan deze 11-11 het eens over een andere boeg te gooien. Het ouderwetse afronden liet hij links liggen en met een tactische training inclusief de nodige uitleg probeerde hij de aanwezige teamleden iets bij te brengen over “de basis” van het voetbal. Moe maar voldaan vertelde hij na afloop van de training dat het ook bedoeling was dat men iets van dit alles zaterdag zou toepassen, ‘sju mar even’ dus.

De volgende mensen mochten het deze middag laten zien: achterin had Stefan E. V. de leiding over Mark de V., Sytse Tj. en jarige job Jorn. Te midden van het veld zou ‘El Capitano’ Geale T. de lijnen uitzetten met rechts Chris E. en links een van de gebroeders Jonkman; in dit geval Sjalf. Voorin werden zoals wel vaker doelpunten verwacht van Johan v/d V., Gjalt V. en Haije V. (geen familie). Hajo mocht tot ieders verbazing zijn opwachting maken nadat keeper Jappie v/d B. in de warming-up geblesseerd moest afhaken en zo Mike O. van linksvoor naar het doel verschoof. Zodoende mocht Haije toch vanaf het begin de weide in.

Nadat scheidsrechter Minne O. ergens rond 13.30 uur voor het eerst deze middag zijn fluit liet klinken, begonnen men te voetballen. Het eerste gedeelte van de eerste helft was het vooral aftasten van beide kanten, men probeerde geen fouten te maken. Al combinerend vanuit ‘de basis’, zoals gewenst door Floris, kwam EA toch eens even in de 16 meter van zijn tegenstander. Na een beste beuk van een tegenstander kon Tjalf niets anders dan Bouwe zijn wat sompige grasmat eens van dichtbij bekijken. Bijbehorende strafschop werd zoals altijd feilloos benut door Haije, 1-0.

Even later deed eenzelfde situatie zich opnieuw voor. Men vond deze keer een duw niet nodig bij de Wykels, een handsballetje zou moeten volstaan. Helaas misrekende een ieder zich op het feit dat ook dit een strafschop voor VVE betekende. Tot ieders verbazing gunde Haije deze aan Gjalt: hij telde niet minder dan de eerste, 2-0.

De rest van de eerste helft legde men goed veldspel op de mat wat nog voor meerdere kansen zorgde, helaas werd er niet meer gescoord. De enkele kans die men tegen kreeg, wist invalkeeper Mike prima te keren en zo was het na strak 45 minuten tijd voor een bakje thee.

In de rust werd duidelijk dat zowel Floris, Anne als Freerk zeer content waren met het spel, vooral zo doorgaan dus. Wonder boven wonder werd datgene waar op getraind was ook enigszins uitgevoerd. Gewisseld werd als volgt: Tjalf, Haije en Jorn mochten plaats maken voor Jan Jochem K. en voor de rentree van zowel Marten van der V. als ook die van ondergetekende. Na een zomerstop van een maand of vijf om na te genieten van het kampioenschap, vonden beide heren het wel weer eens tijd om zich op de grasmat te melden.

Het begin van de tweede helft verliep erg rommelig. Grote kansen kreeg men niet tegen maar na de wisselingen in het team was het even zoeken naar de juiste manier van spelen. En daar waar het de overige 10 man maar niet lukte om een fatsoenlijke aanval op te zetten, besloot JJ het dan maar zelf te doen. Vanaf zo goed als de linker achterlijn prikte hij nummer drie van de middag op schitterende wijze binnen, 3-0.

Daarna was het spreekwoordelijke hek van de dam. Enkele wat hardere charges van beide kanten liet scheidsrechter Minne doorgaan om zoveel mogelijk te kunnen blijven voetballen. Gevolg was dat men bij de tegenpartij juist helemaal stopte met voetballen en overstapte op het geven van de nodige commentaar op de leiding. Handig gebruik werd hiervan gemaakt door JJ en Gjalt. Beide vechten een onderlinge strijd uit voor de titel ‘topscorer van het jaar’. En of dit nou geldt voor ‘t 1e of ‘t 2e, blijft een raadsel gezien Gjalt zijn capriolen van verleden week in dat andere seniorenelftal van Eastermar. Verder is het onbekend of Haije het hier eigenlijk wel mee eens is, zijn positie als topscorer staat nu immers ter discussie, wordt vervolgd… Feit is dat de eerste slag in deze strijd werd uitgedeeld door JJ, van dichtbij kon hij 4-0 binnen prikken.

Lichtelijk boos over deze treffer besloot even later Gjalt ook de trekker over te halen. Met behulp van een grabbelende keeper betekende dit schot de 5-0 van deze wedstrijd. Achterin gaf men verder niets meer weg en ook de overige heren op het veld vonden het wel genoeg geweest voor vanmiddag. Zonder al te veel tijd bij te trekken was het na de gebruikelijke 90 minuten dan ook wel voldoende voor deze middag.

Eindstand 5-0.

Deze uitslag betekende de 51e thuisoverwinning op een rij in de competitie, het bijbehorende kistje wordt hopelijk binnenkort ontvangen van het bestuur. Verder doet de 8e gele kaart van het seizoen voor Mark nog even op zich wachten en spoedt Floris zich snel naar huis voor een lekker bordje boerenkool met de lady.

Volgende week wacht de immer lastige uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 4, winst is genoodzaakt om aan te blijven haken bij de bovenste plaatsen.

U bent van harte uitgenodigd dit spektakel te komen aanschouwen op de betreffende locatie!

C.

   

Pagina 7 van 25