Wedstrijdverslagen

Eastermar 2 neemt een punt mee naar huis

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 december 2017 12:27

Daar waar de anti-pieten demonstranten op weg waren richting Dokkum en daar hartelijk werden ontvangen, was ook het tweede elftal van Eastermar vertrokken richting het hoge noorden. Onder politiebegeleiding namen de mannen van Freerk en Anne deel aan deze parade, maar door een afslag te vroeg te nemen waren de heren aangekomen op het sportpark ‘Us Halehonk' te Damwald. Het was wel duidelijk dat dit weekend in het teken stond van het sinterklaasfeest en zo werd er net als het vorig seizoen een plekje ingeruimd voor Haije op de reservebank, zodat hij nog wat aan zijn dichtkunsten kon werken om op tijd klaar te zijn. Aangekomen in Dantumawoude, wisten de broekophalders niet hoe snel ze zich moesten haasten naar het omkleedhok, omdat de temperatuur het niet toe liet, om aan de kant van het veld te wachten. Voor deze heugelijke dag achtte Stefan Erwin zichzelf vrijaf te geven, omdat hij niet had getraind en de laatste wedstrijden teveel minuten had gemaakt en bovendien sinterklaas verwachtte.

Tijdens het omkleden, wist Anne de aandacht op te eisen en gaf de namen door die deze middag aan de wedstrijd zouden beginnen. Omdat Perry in de verkeerde bus zat en daardoor vertraging had, stond hij zijn plek af aan alleskunner Jappie die het doel mocht verdedigen. Centraal achterin zou lange Sytze de leiding tot zich nemen op de verdediging. Te weten: de nog langere Cornelis, gele kaartenpakker Mark en kattenliefhebber Jorn.

Op het middenveld was er plaats ingeruimd voor Jurre op rechts, centraal Floris en de terugkerende Marten op links. Voorin mochten Lieuwe en Jan Jochum starten met daarachter centraal Oege.

Met een mooi gedicht wist Anne nog te melden dat Broekster Boys met name achterin goed de bal kon laten rondgaan. Het was ons dus aangelegen om de opbouw te verstoren van de tegenstander en van daaruit het gewenste spel te spelen. Hieraan wist Anne ook nog toe te voegen dat er in alle gespeelde uitwedstrijden nog geen punt bij elkaar werd gesprokkeld en thuis wel de volle buit werd behaald. Met deze wijze woorden werden de mannen richting het kunstgrasveld gestuurd voor de warming up.

De verkleumende scheidsrechter wist 2 minuten vooraf aan de wedstrijd het veld te betreden en Floris wist op zijn beurt de toss te winnen en zo mocht Eastermar aan de aftrap beginnen. Ook aan de zijkant van het veld werd er getosst wie mocht vlagen en deze werd gewonnen door andere Sietse, zodat Jelte de pineut was om aan de zijlijn de scheids te assisteren.

Stipt half 3 blies arbiter Olger Raap op zijn fluitje en was het duidelijk dat de thuisploeg het initiatief zou nemen. Doordat Eastermar nog wat zoekende was, werden de mannen van Freerk en Anne vanaf het begin onder druk gezet door Broekster Boys. Toch probeerde Eastermar bij balbezit op te bouwen van achteruit, wat ook meteen werd afgestraft. Tot twee maal toe wist de blauwgele formatie niet de rust te vinden, zodra keeper Van der Bij de bal in bezit had. De bal werd onnauwkeurig rondgespeeld en dat leidde tot twee identieke momenten. De Eastermarders wisten na amper vijf minuten twee cadeautjes weg te geven en zodoende stond Broekster Boys met 2-0 voor. Toch wist Eastermar na deze domper zich te herpakken en zo wisten zij zich in de wedstrijd te spelen. Tussendoor kreeg Jorn een flink tikkie te verwerken en moest Anne hem wisselen. Sietse zou hierop de plaats van Jorn overnemen.

Het middenveld werd gaandeweg in handen genomen door de Eastermarders en zo wisten zij ook wat speldenprikjes uit te delen. In dit sinterklaasweekend wist ook de scheidsrechter zich te onderscheidden, omdat hij niet anders kon dan een penalty toe te kennen, nadat hij hands constateerde bij een speler van Damwald. Dit cadeautje werd onberispelijk laag in de linkerhoek geschoven door Jurre, 2-1.

Met hang en vliegwerk wist de Eastermarder defensie de tegenstander van zich af te houden en was het wederom aan de blauwgeel hemden dat een tegenaanval opstartte. Via de zijkant werd een harde voorzet geplaatst in het strafschopgebied van de Broekster Boys en zo ook voor een tweede keer hands gemaakt. Wederom wist scheidsrechter Raap naar de strafschopstip te wijzen.

Omdat Jurre vorige week van Kees Schotanus had geleerd dat je geen twee penalty's in een wedstrijd moet nemen, nam dit keer Floris de verantwoordelijkheid om ook net als Jurre de bal hard in het linkerhoekje te plaatsen: 2-2.

Hierna werden de gastheren wat grimmiger en hadden zij steeds meer overtredingen nodig, om Eastermar uit het spel te halen. De spelers van 'tusken de Mar en de Leyen' lieten zich niet uit het spel halen en zette wederom een aanval op. Oege wist een kopduel op rechts te winnen en zo belandde de bal bij Floris die met een vlijmscherpe pass de bal aan Jan Jochum meegaf. Jan Jochum wist zich dan ook wel raad met dit buitenkansje en verzilverde zo zijn poging en schoot de bal achter de goalie: 2-3

De tegenstander zag zich genoodzaakt om nog wat meer overtredingen te maken en bij wederom een dieptepass, wisten zij de doorgebroken Jan Jochum te vloeren. Geel en dus 10 minuten afkoelen! Nog luttele minuten streken voort en nog voordat de arbiter op zijn fluitje kon blazen voor de pauze, kreeg Floris nog een elleboog in zijn rug en zodoende gestrekt ging. Hierop reageerde ‘de lady van' om het veld in te lopen om hem mede te delen: "Do wurdst ald". Freerk kon deze opmerking wel waarderen!

In de rust werden de wisselingen kenbaar gemaakt: Jelte zou de positie van Marten overnemen en had Haije zijn gedicht al klaar zodat hij in plaats kwam van Lieuwe. Na wat goede aanwijzingen van de leiding en een lauw bakje thee met speculaas achter de kiezen, betraden de twee teams weer het veld.

Broekster Boys nam wederom ook in het tweede bedrijf meteen het initiatief en wist Eastermar meteen onder druk te zetten. Daar waar je soms sober moet verdedigen en niet moet prutsen in de opbouw, waren de Broekophalders weer te gehaast en te nonchalant bij de opbouw. Dit leidde dan ook meteen tot een doelpunt van de thuisploeg. Weliswaar een schitterende boogballetje vanaf de zijkant die over Jappie heen waaide in de verre hoek: 3-3.

Broekster Boys bleef ook geheel de tweede helft bezig om een aantal venijnige overtredingen te maken, wanneer Eastermar een nieuwe aanval opzette. Het spelbeeld golfde op en neer en beide teams wisten enkele aanvallen op te zetten wat gevaar opleverde voor beide goals.

Een doelpoging van Haije vloog nog richting de rechter kruising, alleen mistte zijn schot kracht. De beste kans was nog voor Jan Jochum, die na een scherpe pass van Floris in stelling werd gebracht en wederom de keeper leek te verschalken. Een meegelopen verdediger Van Broekster Boys wist de inzet van Jan Jochum na een perfecte sliding van de lijn te halen. Uiteindelijk floot de arbiter na 90 minuten af en mochten beide teams tevreden zijn na dit gelijke spel. Het eerste puntje behaald in een uitwedstrijd, werd dan ook hartelijk in ontvangst genomen.

Met een koud weekend voor de boeg kon er voor een aantal spelers van de B-selectie, van een heerlijk avondje worden genoten!

PS: Wij willen bij deze als B-selectie Geale en Thea op zondag 3 december van harte feliciteren met hun 'Koperen Huwelijksjubileum’!

Ook zijn we Cindy wederom zeer erkentelijk voor de gemaakte foto’s!

Goed wykein!

McMoles

 

Eastermar komt sterk uit herfststop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 27 november 2017 10:18

Op de dag dat linksback Thomas van Holsteijn 21 jaar werd en een dag voordat vliegende keeper Gjalt Veenstra 23 jaar zou worden stond in de 5e klasse B de kraker SSS'68 op het programma.

De beide ploegen stonden voor het laatst tegenover elkaar in het seizoen 2011-2012. De Eastermarders wisten toen beide wedstrijden redelijk ruim te winnen (5-2 en 0-4).

Omdat de wedstrijd van vorige week tegen Suawoude rond 13:00 's middags afgelast werd en de week daarvoor sowieso al te boek stond als vrije zaterdag waarop met de vrouw van Tsjalling van Dijk gewinkeld kon worden, zouden de manschappen van trainer Eric Boersma flink uitgeslapen aan de aftrap staan.

Stefan Brouwer en zijn breur Richard Brouwer zouden die zaterdagochtend retour komen van een tripje Ethiopië, hun plekken in de basiself zouden ingevuld worden door KaWouter Langman en Jacob de Vries.

Simon Dijkstra, die een weekje in een Moskee te Egypte achter de rug had was wel ruim op tijd terug voor de voorbereiding op het treffen met de Marsumers. Hij mocht centraal voorin starten.

Op doel stond de pas in Amsterdam getrouwde Jelle van der Wal.

De verdediging bestond uit aanvoerder Jurryt Jonkman, jarige job Thomas van Holsteijn, big spender Kawouter Langman en kapitein Jacob de Vries.

Het middenveld bestond uit Sander SmedemaPro, Harm Tseard Heidbuurt en Jille van der Wal.

Voorin zou Kees Schotanus vanaf links starten met naast zich Simon Dijkstra en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Jurre Dam en Chris Elverdink.

Omdat Sietze Dijkstra die middag op pepernotenjacht zou werd Gjalt Veenstra bereid gevonden de vlag ter hand te nemen.

Erg saillant detail bij deze clash was dat de leiders van beide elftallen Boersma heten.

Voor aanvang van de wedstrijd zou er een minuut stilte in acht worden genomen wegens het overlijden van erelid Roelof Annema, tevens zou er door Eastermar met rouwbanden gespeeld worden.

Nadat SSS'68 de toss had weten te winnen en scheidsrechter Roel Dijkstra het startschot had geblazen kwam Eastermar voortvarend uit de startblokken, de tegenstander werd bij de horens gevat en er werd langzaamaan gezocht naar een 1-0.

In de 19e minuut kreeg het hier na een overduidelijke handsbal van een SSS'er een opgelegde kans voor: penalty.

Kees Schotanus eiste het leer op het schoot rap binnen voordat de zenuwen een rol konden spelen: 1-0!

We schrijven niet veel later toen Kees Schotanus wederom een strafschot kreeg te nemen. Ditmaal vloog de bal ook knap tussen de palen voorbij de doelman, Schotanus was echter vergeten de bal onder de deklat door te sturen. Zodoende bleef het nog even 1-0.

in de 24e minuut speelde Simon Dijkstra zichzelf vrij voordat hij vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. De bal zou absoluut niet van richting worden veranderd door een tegenstander en uiteindelijk met een mooie boog over de doelman in het net belanden: 2-0!

Tussen de nul en dertig minuten later kwam Eastermar er middels een snelle aanval over de rechterkant weer eens door. Schotanus kreeg in eerste instantie de bal in de zestien aangespeeld met de rug naar het doel. Hij had op dit moment de vrijstaande Thomas van Holsteijn al aan kunnen spelen maar zag de pass geblokkeerd worden door een verdediger. Zodoende belandde de bal voor de voeten van Sander Smedema die zonder nadenken besloot uit te halen. De bal smoorde wederom in het oerwoud van SSS'ers. Thomas van Holsteijn, die nog steeds vrij stond, zag tot zijn vreugde dat hij nu wel in het bezit van het ronde geval kwam. De bal zou de grond nooit meer raken voordat het het net achter de SSS goalie op had doen krullen: 3-0!

In de rust was met name Jan Renkema uitermate te spreken over het geleverde spel van de thuisploeg, hij besloot de tweede helft ook te aanschouwen!

Omdat Kees Schotanus bij het nemen van de tweede penalty een poging deed tot het kapen van de latjestraptrofee van die dag besloten de wissels in de rust de lat met rust te laten.

De aftredende trainer E. Boersma besloot in de rust flink wat verwarring bij de tegenstanders te zaaien door Gjalt Veenstra als vlagger te vervangen door Jurre Dam.

In de tweede helft liet het thuisteam de teugels flink vieren en zodoende hadden de bezoekers de meeste dreiging.

Eric Boersma dacht middels het wederom wisselen van de grensrechter (Sietze Dijkstra voor Jurre Dam) het wedstrijd beeld te doen veranderen.

Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap op aan de rechterzijde van het veld. Sander Smedema slingerde de bal met een flinke boog tot voorbij de tweede paal, alwaar Thomas van Holsteijn de bal prima over de doelman terug voor het doel knikte, daar stond Kawouter Langman, die met een mooie volley zijn eerste doelpunt voor het Eastermarder vlaggenschip zou maken: 4-0!

Dit was uiteindelijk ook wel een mooie eindstand, zo werd besloten.

Meteen na de wedstrijd werd er gebrainstormd over het volgende te organiseren teamuitje, vooralsnog ligt het gezamelijk installeren van Bouwe Boersma zijn kersttuinversiering aan kop.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tzummarum, dat met een wedstrijd meer gespeeld precies één punt meer heeft dan de Superfriezen uit Eastermar.

 

JJ.

   

Gouden keeperswissel doet ook Wykels Hallum een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 12 november 2017 21:33

Allereerst gaat den dank voor deze schitterende titel uit naar de gebroeders Jonkman & Jonkman. T. deed ons herinneren aan J. zijn literaire meesterwerk van verleden week, met name de titel bleek voor herhaling vatbaar. Tevens is dit een pracht bruggetje naar zaterdag jongstleden met als datum 11 november.

11-11 is niet alleen de verjaardag van St. Maarten (niet te verwarren met dat beschadigde zandplaatje in het Caribisch gebied). Uit een blik op de sociale media deed ook blijken dat de zelf volprezen aanvoerder van de A-selectie Jonkman J., die van de iet wat afwezige Pieter K. (PK in de volksmond) en vaste kracht Jorn “Bombie” H. op deze dag mogen verjaren. Jorn valt sinds zijn enkelbanden weer op een normale lengte functioneren, niet meer weg te denken uit het vlaggenschip van de VV Eastermar.

Met de vele verjaardagen en de nodige kisjes in het vooruitzicht, besloot trainer Floris M. de donderdag voorafgaande aan deze 11-11 het eens over een andere boeg te gooien. Het ouderwetse afronden liet hij links liggen en met een tactische training inclusief de nodige uitleg probeerde hij de aanwezige teamleden iets bij te brengen over “de basis” van het voetbal. Moe maar voldaan vertelde hij na afloop van de training dat het ook bedoeling was dat men iets van dit alles zaterdag zou toepassen, ‘sju mar even’ dus.

De volgende mensen mochten het deze middag laten zien: achterin had Stefan E. V. de leiding over Mark de V., Sytse Tj. en jarige job Jorn. Te midden van het veld zou ‘El Capitano’ Geale T. de lijnen uitzetten met rechts Chris E. en links een van de gebroeders Jonkman; in dit geval Sjalf. Voorin werden zoals wel vaker doelpunten verwacht van Johan v/d V., Gjalt V. en Haije V. (geen familie). Hajo mocht tot ieders verbazing zijn opwachting maken nadat keeper Jappie v/d B. in de warming-up geblesseerd moest afhaken en zo Mike O. van linksvoor naar het doel verschoof. Zodoende mocht Haije toch vanaf het begin de weide in.

Nadat scheidsrechter Minne O. ergens rond 13.30 uur voor het eerst deze middag zijn fluit liet klinken, begonnen men te voetballen. Het eerste gedeelte van de eerste helft was het vooral aftasten van beide kanten, men probeerde geen fouten te maken. Al combinerend vanuit ‘de basis’, zoals gewenst door Floris, kwam EA toch eens even in de 16 meter van zijn tegenstander. Na een beste beuk van een tegenstander kon Tjalf niets anders dan Bouwe zijn wat sompige grasmat eens van dichtbij bekijken. Bijbehorende strafschop werd zoals altijd feilloos benut door Haije, 1-0.

Even later deed eenzelfde situatie zich opnieuw voor. Men vond deze keer een duw niet nodig bij de Wykels, een handsballetje zou moeten volstaan. Helaas misrekende een ieder zich op het feit dat ook dit een strafschop voor VVE betekende. Tot ieders verbazing gunde Haije deze aan Gjalt: hij telde niet minder dan de eerste, 2-0.

De rest van de eerste helft legde men goed veldspel op de mat wat nog voor meerdere kansen zorgde, helaas werd er niet meer gescoord. De enkele kans die men tegen kreeg, wist invalkeeper Mike prima te keren en zo was het na strak 45 minuten tijd voor een bakje thee.

In de rust werd duidelijk dat zowel Floris, Anne als Freerk zeer content waren met het spel, vooral zo doorgaan dus. Wonder boven wonder werd datgene waar op getraind was ook enigszins uitgevoerd. Gewisseld werd als volgt: Tjalf, Haije en Jorn mochten plaats maken voor Jan Jochem K. en voor de rentree van zowel Marten van der V. als ook die van ondergetekende. Na een zomerstop van een maand of vijf om na te genieten van het kampioenschap, vonden beide heren het wel weer eens tijd om zich op de grasmat te melden.

Het begin van de tweede helft verliep erg rommelig. Grote kansen kreeg men niet tegen maar na de wisselingen in het team was het even zoeken naar de juiste manier van spelen. En daar waar het de overige 10 man maar niet lukte om een fatsoenlijke aanval op te zetten, besloot JJ het dan maar zelf te doen. Vanaf zo goed als de linker achterlijn prikte hij nummer drie van de middag op schitterende wijze binnen, 3-0.

Daarna was het spreekwoordelijke hek van de dam. Enkele wat hardere charges van beide kanten liet scheidsrechter Minne doorgaan om zoveel mogelijk te kunnen blijven voetballen. Gevolg was dat men bij de tegenpartij juist helemaal stopte met voetballen en overstapte op het geven van de nodige commentaar op de leiding. Handig gebruik werd hiervan gemaakt door JJ en Gjalt. Beide vechten een onderlinge strijd uit voor de titel ‘topscorer van het jaar’. En of dit nou geldt voor ‘t 1e of ‘t 2e, blijft een raadsel gezien Gjalt zijn capriolen van verleden week in dat andere seniorenelftal van Eastermar. Verder is het onbekend of Haije het hier eigenlijk wel mee eens is, zijn positie als topscorer staat nu immers ter discussie, wordt vervolgd… Feit is dat de eerste slag in deze strijd werd uitgedeeld door JJ, van dichtbij kon hij 4-0 binnen prikken.

Lichtelijk boos over deze treffer besloot even later Gjalt ook de trekker over te halen. Met behulp van een grabbelende keeper betekende dit schot de 5-0 van deze wedstrijd. Achterin gaf men verder niets meer weg en ook de overige heren op het veld vonden het wel genoeg geweest voor vanmiddag. Zonder al te veel tijd bij te trekken was het na de gebruikelijke 90 minuten dan ook wel voldoende voor deze middag.

Eindstand 5-0.

Deze uitslag betekende de 51e thuisoverwinning op een rij in de competitie, het bijbehorende kistje wordt hopelijk binnenkort ontvangen van het bestuur. Verder doet de 8e gele kaart van het seizoen voor Mark nog even op zich wachten en spoedt Floris zich snel naar huis voor een lekker bordje boerenkool met de lady.

Volgende week wacht de immer lastige uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 4, winst is genoodzaakt om aan te blijven haken bij de bovenste plaatsen.

U bent van harte uitgenodigd dit spektakel te komen aanschouwen op de betreffende locatie!

C.

   

Eastermar 2 zet ongeslagen status voort met zege op Veenwouden 4

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 07 november 2017 14:52 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 06 november 2017 13:34

In de week dat Mark de Vries zijn koalscheppen gevangen Lady verjaarde, Simon Dijkstra jarenlang een kat in huis heeft gehad, Hidde Faber als asfaltdrukker door het leven gaat en Gjalt Veenstra het opleidingstraject van VVE2 heeft afgerond stond de kraker tegen Veenwouden 4 op het programma. Een bijzondere wedstrijd voor Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries. Dit trio, wat garant staat voor minimaal 85 doelpunten per seizoen, sluiten zich weer aan bij VVE2. Ook een bijzonder moment voor de overige spelers van VVE2, indien er vandaag gewonnen werd is dit de 50ste opeenvolgende overwinning op sportpark Burgerkamp voor VVE2.

Anne gaf de volgende spelers de volgende posities: Jappie Vd Bij mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Daarnaast gaven Stefan Erwin Venema, Mark de Vries, Jorn Hoekstra en Kors Tadema de verdediging vorm. Op het middenveld gaf Tjalf Jonkman leiding aan Oege van Dijk en Jurre Dam. Voorin stonden de goudhaantjes Mike Okkema, Haije Veenstra en Lieuwe Nijboer. Enkele opvallende wijzigingen in het elftal die u ongetwijfeld hebt opgemerkt. Zo speelt Haije zijn 500e wedstrijd, is Duracell Jacob zijn brommer vergeten en pakt Mark wellicht zijn 8e gele kaart van het seizoen.

Om 13:30 uur floot de scheidsrechter zo hard op zijn fluitje dat Oege uit paniek de bal een knal naar voren gaf. Jorn besloot hier een stokje voor te steken en wierp zich voor de bal. Hoekstra ging vervolgens in slowmotion naar de grond en gaf aan licht in de hemel te zijn. Na welgeteld 40 seconden werd Jorn naar de kant gehaald. Jelte, die na een zoektocht van 2 ½ jaar naar de juiste auto zich weer volledig op het voetbal kon concentreren nam zijn plek in.

Enkele minuten later stoomde Tjalf op vanaf het middenveld. Hij gaf vervolgens een crosspass op Mark waarna de aanval gezocht werd. Mark zocht zijn tegenstander op, gebruikte hem vervolgens als slagboom, en gaf een steekpass op Haije. Haije gaf vervolgens hoog voor op Mike die hem perfect klaar legt voor Jurre waarna de 1-0 volgde.

Dit was nog niet genoeg voor de geel-blauwe hemden en de druk werd opgevoerd. Na een uitstekende lange bal van keeper Jappie werd Mike alleen voor de keeper gezet. Mike wist hier wel raad mee en de 2-0 volgde, dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de rust vertelde Anne redelijk tevreden over het spel te zijn. Echter, we stonden voor het was alleen nog zaak om dit vast te houden. Er werd besloten om koppeltjes met de tegenstander te maken zodat duidelijk was wie welke tegenstander zou verdedigen. Iedereen mocht zijn voorkeur uitspreken over welke speler hij zou verdedigen en op basis hiervan werd de opstelling bepaald. Nadat iedereen zijn voorkeur bekend had gemaakt bleek dat Mark op mid-mid zou voetballe en Jacob op rechtsmid terecht kwam. Jorn was inmiddels weer wat zwaarder in de hemel en kwam dankzij zijn koppeltje op rechtsback te staan.

Het restant van de tweede helft moest het niet hebben van goed voetbal maar van een gezonde dosis spanning. Mark kwam halverwege de tweede helft erachter dat hij nog geen gele kaart had gepakt en besloot na een forse overtreding op zijn koppeltje de bal weg te schoppen. Haije schreeuwde vervolgens dat hij zulke acties maar bij het eerste van Eastermar moest doen. De scheids was hiervan onder de indruk en besloot Mark geen gele kaart te geven.

De resterende 30 minuten werd door Eastemar zakelijk uitgevoetbald. Eastermar had het meeste balbezit en de bal werd vakkundig rond gespeeld. In dit spektakel werd Haije af en toe vergeten. Hij besprak dit met zijn trouwste fan langs de lijn, de Lady. De Lady vertelde Haije dat Eastermar 4-3-3 speelde en in balbezit compact speelt waardoor er ruimte ontstaat voor de backs. De back kunnen vervolgens een crosspass geven op Haije. En zo geschiede, Jorn gaf een crosspass op Haije die vervolgens venijnig uithaalde waarna de bal op de lat uiteen spatte.

Hierop anticipeerde SC Veenwouden 1 uitstekend. Na een goed uitgevoerde counter werd het 2-1. Dit bleek na 90 minuten ook de eindstand te zijn.

Na de wedstrijd bleek dat VVE2 een uitstekend traject is om van gewone voetballers perfecte spitsen te maken en af te leveren aan de manschappen van Boersma. Zo werd eerder het duo Simon en Lieuwe (60 doelpunten) afgeleverd en deze week werd Gjalt afgeleverd na een intensief begeleidingstraject van Haije. Gjalt besloot de geleerde kunstjes bij het tweede voort te zetten bij VVE1, hierdoor won ook het eerste van Eastermar.

Volgende week wacht de derby tegen Wykels Hallum, wederom op de Burgerkamp waardoor de 51ste overwinning op rij kan plaats vinden voor de geel-blauwe hemden. Volgens de statuten levert dit VVE2 een kistje op namens het bestuur.

Oege.

   

Gouden keeperswissel doet CVO een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 06 november 2017 10:16

Luttele uren nadat één-vierde van de directeuren van Kavel10 live op radio Smelne FM flink huis had gehouden stond op sportpark de Burgerkamp de wedstrijd Eastermar – CVO gepland. Deze zaterdag was tevens de verjaardag van Mark de Vries zijn lady, Monk1237 zou die avond een feestje organiseren ter ere van dat heugelijke feit.

De donderdagavond training werd overgeslagen door de heer Thomas van Holsteijn omdat hij van zijn niet onappetijtelijke juffrouw na moest blijven. Om het verhaal nog wat spannender te maken dan het al is weigert Holsteijn de naam van de meesteres in kwestie prijs te geven…

Verder was het een rustige trainingsweek waarvan de dinsdag editie onder de bezielende leiding van John van den Hul stond en de donderdags Eric Boersma het stokje weer overnam.

Eric Boersma besloot na het beschamende verlies in en tegen Kootstertille maar liefst één wijziging door te voeren in de basiself. Jelmer Dijkstra moest wegens een blessure zijn plek afstaan aan Johannes Couperus. De opstelling was verder als volgt:

Op doel stond Jelle van der Wal (naar verluid geen verre familie van J. Russchen de radiopiraat).

De verdediging bestond uit Richard Brouwer, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld stonden Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Voorin mocht het nodige gevaar verwacht worden van Simon Dijkstra, Jille van der Wal, Johannes Couperus en Kees Schotanus.

Kawouter Langman, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra zouden in de rust strijden om de lat-bokaal.

Trainer Boersma gaf in de wedstrijdbespreking aan dat het de bedoeling was dat Kees Schotanus en Simon Dijkstra pas na rust op eigen initiatief moesten ruilen van stek.

Nadat pupil van de week Niels Tadema op onnavolgbare wijze doel had weten te treffen en op de foto was gegaan met alle aanwezige aanvoerders en scheidsrechters mocht CVO aftrappen.

Eastermar was de eerste helft baas op eigen veld en kreeg middels een drietal lage voorzetten van Johannes Couperus zijn gouden rechterbeen een aantal flinke mogelijkheden de score te openen.

Ook vanaf Jille van der Wal zijn kant werden een aantal veelbelovende kansen gecreëerd. Met name de normaal aan één kans genoeg hebbende Simon Dijkstra had het vizier niet op scherp deze middag.

Dit betekende dat CVO, dat fanatiek de lange bal hanteerde, er in de 26e minuut uit kon komen en wel aan één mogelijkheid genoeg bleek te hebben: 0-1, Benjamin de Mosselman.

Niet veel later werd op het B-veld, waar het 2e elftal de kraker tegen Veenwouden4 afwerkte, Mark de Vries vuig nagetrapt. De Vries, wiens lady Mary die avond met een flinke ladder in de panty op het feestje rond zou paraderen kon de rust net niet bewaren en besloot de dader bij de lurven te krijgen. Dit was dan weer tegen het zere been van nestor Haije Veenstra die met een “Dat dochst mar yn it earste!” de Vries tot bedaren wist te manen.

Nadat op beide velden de rust weder was gekeerd besloot de uitstekend fluitende Johannes de Klein te fluiten voor een bakje thee.

In de rust herinnerde Richard Brouwer het team er aan dat het tijd was voor de spontane wissel van Simon met Kees. Nadat dit geregeld was werd er afgesproken dat er minstens tweemaal gescoord moest worden wilde mun winnen.

Ondertussen was dûmny Chris Elverdink de grote winnaar op het hoofdveld; hij wist maar liefst 4 maal het latwerk te raken!

De tweede helft was wederom in het bezit van de Eastermarders, dat jaagde op de gelijkmaker. Grote kansen werden gecreëerd maar gescoord nog niet..

De gasten wisten ook nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de Eastermarder defensie wist het allemaal te neutraliseren.

In de 65e minuut besloot trainer Eric Boersma in te grijpen: een extra keeper binnen de lijnen zou de wedstrijd wel eens kunnen doen kantelen was de gedachte. Zo werd besloten doelverdediger Gjalt Veenstra (Geen pake-sizzer van Haije) voor spits Johannes Couperus te brengen.

Dit sorteerde het gewenste effect: Met Veenstra zijn eerste balcontact werd via de vijandelijke keeper meteen een corner veroverd.

In de 69e minuut brak Jille van der Wal door over rechts, hij leverde een lage voorzet af op Gjalt Veenstra die met binnenkantje links de bal door de benen van de keeper stuurde: 1-1!

Drie minuten later volgde Kees Schotanus dit goede voorbeeld, hij sneed naar binnen vanaf rechts, kapte een tweetal CVO'tjes uit en schoot vervolgens met zijn melkchocoladebeen: de bal vloog met een wonderschone boog precies de linker kruising in: 2-1!

Justjes voor het eind van de wedstrijd kreeg Simon Dijkstra het op zijn heupen, de druk van het moeten scoren was er af en dus besloot hij na een passeerbeweging de bal voor te geven.

De bal kwam precies achter Schotanus die met een acrobatische sprong de bal nog net met wederom zijn linker wist te beroeren: 3-1!

Hierna besloot Gjalt Veenstra de hoofdrol weer op te eisen. Hij ontving de bal van Sander Smedema, die op zijn beurt de bal verkregen had na uitstekend onderscheppend werk van Thomas van Holsteijn. Veenstra kreeg dus de bal, draaide kort weg á la Bombarda en schoot snel in de korte hoek: 4-1!

Dat CVO in de laatste minuut na een gelukkige solo nog doel wist te treffen mocht de pret niet drukken, na een achterstand bij rust werd er mooi gewonnen met 4-2!

Volgende week wacht er een vrij weekend waarna in het weekend van 18 november de altijd lastige uitwedstrijd tegen Suwâld wacht. Dat zal dan moeten gebeuren zonder keeper Jelle van der Wal, die dan zal trouwen in Amsterdam. Gelukkig is Gjalt Veenstra in topvorm.

Oant sjen.

 

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 7 van 25