Wedstrijdverslagen

In Leeuwarden aangekondigde liefdesbaby leidt tot ontketend Eastermar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 25 maart 2018 18:37

In het weekend dat na een bindend referendum op Instagram bleek dat Rienk Wind en Irene Bijlsma uit de kast moesten komen als zwanger paar stond in de 5e klasse B de wedstrijd tussen de nummers 4 en 14 gepland.

Eerder dit seizoen werd er door de Eastermarders thuis met 5-0 gewonnen.

Op de dinsdagtraining werd dat andere referendum (sleepwet) kort bij de kop gepakt door Stefan Brouwer, hij legde aan zijn teamgenoten uit dat het betekende dat wanneer je er tijdens het autorijden met de bealch in kwam te zitten het verplicht was er dan uitgesleept te worden. Omdat zijn vervoersmiddel daar wel toe in staat geacht wordt vond hij het wel een goed idee en dus was hij voor.

Op de donderdag training bracht Jille van der Wal middels het ten gehore brengen van alle oneliners van de grote Don en Ad een eerbetoon aan dat iconische duo.

Dit prachtige stukje acteerwerk sneeuwde echter jammerlijk onder toen bleek dat Mark de Vries een lange trainingsbroek uit de tas pakte en vervolgens aantrok.. De Vries staat er tot in de wijde omtrek om bekend tijdens trainingen slechts gekleed te gaan in piepkleine korte broeken.

Tijdens de Belgische beer (Ewoud) periode bezocht hij de oefensessies zelfs gekleed in niets meer dan zijn blonde flinke bos blonde beenharen.

Kwade tongen beweren dat de lady Marijke hier achter zat.

Tijdens Eric Boersma zijn langste wedstrijdbespreking tot nu toe kwam de volgende opstelling uit diens “spreekwoordelijke” hoge hoed:

Tussen de palen stond assist-koning Jelle van der Wal.

Op de laatste man positie stond de na de bekendmaking van Irene Bijlsma naar de naam Don Jurryt luisterende aanvoerder Jonkman.

Jonkman had zich die ochtend door schaarkunstenaar en voormalig topvoetballer Pieter Piekasso een kapsel aan laten meten dat beter past bij zijn naderende eretitel: “Godfather”.

Stefan “sleepwet” Brouwer stond voorstopper en toekomstig burgemeester Richard Brouwer en joyrider Jurre Dam bevolkten de back-posities.

Op het middenveld stonden de in de zaal aan de lopende band scorende Sander Smedema, Dûmnyseun Chris Elverdink en de sinds een week van een basisplek verzekerde Albert Brouwer.

Voorin stonden de penalty deskundigen Simon Dijkstra en Jille van der Wal, zij kregen gezelschap van Jelmer Dijkstra.

Op de bank zaten Johannes Couperus, Gjalt Veenstra en Harm Tseard“Bezem” (hierover volgende week meer) Heidbuurt

Nadat Jurre Dam de auto van zijn moeder zonder vragen had gekaapt kon de reis naar Drachtster Compagnie van start gaan.

Een paar van de deze middag gevallen doelpunten gingen als volgt:

Meteen vanaf de aftrap vond de knap uitgeslapen Jelmer Dijkstra het de hoogste tijd aan te leggen voor een hoekschop. Hij krulde de bal richting de lange Simon Dijkstra die zag dat de bal ietwat achter hem kwam.

Dijkstra schoot vervolgens á la Zlatan met een achterwaardse hakbal raak, dit gebeurde allemaal, evenals Rienk Wind dat begin Januari deed te Leeuwarden, binnen enkele seconden!

Vlak voor rust kreeg Jelle van der Wal de bal in zijn bezit, hij riep de op de helft van de tegenstander geparkeerde Albert Brouwer toe dat hij het leer door moest koppen en schopte de bal vervolgens precies richting Brouwer zijn kruin. Brouwer kopte de bal met het nodige gevoel in zijn kuif door op de weggesnelde Jelmer Dijkstra die vervolgens voorgaf op Jille van der Wal: 0-4!

Niet getreurd, Jille van der Wal en Simon Dijkstra (die een week tevoren elk een penalty misten in het van deze kant verslagloze treffen met Kootstertille) wisten ook in deze wedstrijd een aantal 100% kansen om zeep te helpen.

Zodoende was de ruststand 0-4!.

In de rust werd Chris Elverdink naar de kant gehaald voor de op vrijdag voor zijn rijbewijs geslaagde snotlepel Johannes Couperus.

Trainer Eric Boersma drukte zijn spelers op het hart dat als men dit seizoen nog eens tot dubbele cijfers wilde komen deze middag in principe wel geschikt was.

Wat de stand van zaken is in de latje-trap competitie is is mij geheel onbekend.

In de tweede helft kreeg vvEastermar een steuntje in de rug van de kleine Wind die plots opstak uit de richting van de Elizabethstraat te Leeuwarden.

Dit zorgde voor maar liefst 8 doelpunten in één helft, waarbij vermeld moet worden dat het er makkelijk 10 hadden kunnen zijn. Gjalt Veenstra schoot echter een aantal keren alleen voor de keeper staand knap mis.

Wel volgde er weer een penalty voor de Broekophâlders. Omdat Simon Dijkstra en Jille van der Wal een week tevoren elk een elfmetertrap hadden weten te missen sprinten ze na het fluitje van de scheids snel richting eigen keeper Jelle van der Wal.

Johannes Couperus had op zijn stageplek zo op lopen scheppen over zijn penalty kwaliteiten tegen Herben Gort en Joost ten Berge dat hij geen andere optie had dan de verantwoordelijkheid te nemen.

Hij nam de aanloop zo abominabel slecht dat het aan de uitstekende conditie van het veld te danken was dat de bal uiteindelijk toch nog richting doel stuiterde. Het was Honke zijn geluk dat Albert Brouwer de keeper een hoek ingefluisterd had alwaar diezelfde doelman op de grond op de bal ging liggen wachten. De stuiterbal verdween in de andere hoek: 0-6, ofzo.

Één van de laatste doelpunten werd gemaakt door de tot de laatste minuut uitstekend jagende Richard Brouwer. Hij pikte de bal van zijn directe tegenstander af, dribbelde op Messiaanse wijze tussen twee naast elkaar staande tegenstanders door, glipte langs nog een TFS'er en punterde van hoek vijfmetergebied snoeihard (evenals Rienk begin Janu… eh u snapt het wel) raak!

De eindstand was uiteindelijk 0-12 waardoor het doelsaldo van Eastermar ineens niet meer zo zielig afsteekt bij dat van de concurrenten. Jelmer Dijkstra had met zo'n 6 assists en één doelpunt een prachtige middag. De overige doelpuntenmakers waren volgens Voetbalnoord: Simon Dijkstra 3, Jille van der Wal 4, Stefan Brouwer 1, Richard Brouwer 1, Johannes Couperus 1, en de plaatselijke Jurryt Jonkman 1 (eigen doelpunt.)

Volgende week wacht de altijd lastige thuiswedstrijd tegen Suawoude, dat een prima seizoen beleeft.

Lokwinske en bedankt foar de puntsjes R&I!

 

Mvg,

JJ.

 

Schijterig Eastermar 2 haalt punt in Veenwouden

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 13 maart 2018 15:20

Natuurlijk staat 10 maart bij alle lezers in het geheugen gegrift als ‘de verjaardag van Hidde Faber’. Naast dit heugelijke feit was de editie van 2018 tevens de dag dat het affiche van de kampioenskraker SC Veenwouden 4 – V.V. Eastermar 2 op het programma stond.

Beide teams wisten in het seizoen 2016/2017 kampioen te worden in diens klasse en zo te promoveren naar de reserve 5e klasse.

Veenwouden uit is vooral voor topscoorder van weleer Haije Veenstra een beladen wedstrijd. Halverwege de vorige eeuw besloten hij en liefje Rieneke zich vanwege het gunstige openbaar vervoer te settelen in dit dorp. Omdat overgewicht op de loer lag ging Haije voetballen bij de Veenwoudster SC. Helaas kon Haije de verleiding van de lusten niet weerstaan en zo werd hij na trainingen en wedstrijden steeds vaker gespot bij de plaatselijke Chinees. Dit resulteerde in de toepasselijke bijnaam ‘Fu Yong Haije’. Haije had zijn volgevreten buikje hier op een gegeven moment zo van vol dat hij onder zijn doopnaam Willem ging voetballen. Toen de tortelduifjes later hun heil in Eastermar op de Lytse Teije Tolstraat zochten, begon voor Haije zijn meest doelpuntrijke periode uit zijn carrière. Dat hij dit vanzelfsprekend onder de naam Lytse Haije Tol deed mocht de pret niet drukken.

Terug naar het heden. Stipt 12:30 uur stonden Tjalf Jonkman en Oege van Dijk klaar voor vertrek, helaas liep het halverwege de telefoonboom spaak en was er niet aan de heren doorgegeven dat ze nog prima een uurtje hadden kunnen bankhangen. Dit was hen trouwens prima uitgekomen daar dit duo aan de dunne was. Later bleek ook dat Sytze Taekema en Sytse Tjoelker ook last van sproeipoep hadden. Iemand van deze vier ongeluksvogels wist dit treffend te verwoorden: “ik haw fannemoarn wol fjouwer kear út de kont miege!”.

Uiteindelijk was het 13:30 uur toen dit team op halve krachten richting Veenwouden stiefelde, dit overigens zonder Freerk Kootstra en Anne die zang- en werkverplichtingen hadden.

Floris Mols toverde de volgende opstelling uit de hoge hoed:

Jappie Vd Bij mocht op doel beginnen omdat Perry nog herstellende is van iets. Voor Jappie had Sytze Teakema de leiding over Sytse Tjoelker, Jorn Hoekstra en Mark de Vries.

Op de middenlinie stonden de vroege vogels Jonkman en van Dijk centraal en zij werden bevleugeld door Johannes Couperus en Jan Jochem Kootstra. Haije ‘Willem’ Veenstra en Lieuwe Nijboer stonden gezamenlijk in de spits.

Om stipt 14:30 uur floot de dienstdoende scheidsrechter, Dhr. Huiberts, op de fluit. Bij deze alvast een korte recensie over hoe mister Huiberts zijn taak deze middag volbracht. Ik wil vooropstellen dat ik diep respect heb voor deze vrijwilliger die op zijn leeftijd het onnavolgbare tempo van deze wedstrijd nog prima kon bijbenen. Wel is het zo dat hij zo nu en dan een overtreding of een handsbal over het oog zag. Dit deed hij dan weer zo consequent beide kanten op dat alleen een kniesoor hier over zou vallen. Van mij krijgt meneer Huiberts 4 sterren, of zoals Sylvana zou zeggen: 4 reeten.

Veenwouden begon de wedstrijd gesteund door het thuispubliek furieus en had in de openingsfase verreweg het meeste balbezit. Dit resulteerde in een tweetal kansen maar interim doelman Jappie van der Bij bleek beide keren een niet te passeren station.

Na 15 minuten kon Sytse Tjoelker het echt niet meer inhouden. Jelte Wiersinga kwam voor hem in het veld en Sytse liep met samengeknepen billetjes naar het toilet.

Eastermar wist via snelle uitbraken over de vleugels een aantal keren gevaarlijk voor het doel te verschijnen en uiteindelijk ook te scoren. Johannes Couperus zette de bal voor op Haije Veenstra die met zijn minst sterke been de bal voorbij de keeper kreeg, 0-1.

Kort hierna leek Johannes Couperus zelf ook te gaan scoren maar zijn geplaatste schot werd stijlvol door de bebrilde keeper uit de kruising getikt, een wereldredding!

Kort voor rust kwam Veenwouden op gelijke hoogte. Na een onvervalste scrimmage waar volgens velen een handsbal van de doelpuntenmaker over het hoofd werd gezien, wist de rechtsbuiten de bal over de lijn te frommelen, 1-1 en rust.

Op weg naar de kleedkamers kwam Veenwouden-spits Tjalling Dijk bij ondergetekende vragen of hij die avond mee mocht rijden naar Eastermar. Omdat ik na de wedstrijd het liefst even een momentje voor mezelf neem heb ik dit geweigerd. Tjalling had alle verdedigers van Eastermar al gevraagd dus ik gaf hem het advies de tweede helft als laatste man te gaan fungeren. Zo geschiedde.

Plaatsvervangend leider Floris Mols zette het team tactisch anders neer. Er werd teruggegrepen naar het vertrouwde 4-3-3 systeem. Tjalf Jonkman bleef centraal staan maar Oege van Dijk verhuisde naar linksmid, hierdoor schoof Johannes Couperus door naar spitspositie. Mike Okkema kwam in het veld voor Haije Veenstra.

In de tweede helft was er van mooi voetbal geen sprake meer en werd het over de fysieke boeg gegooid. Dit vormde bij sommige spelers tot hoogoplopende irritaties. Toen er in de 63e minuut weer eens een opstootje ontstond was Tjalling Dijk er als de kippen bij om verhaal te halen. Na aan Mike Okkema gevraagd te hebben hoe oud hij was, antwoord: “achttien”. De vervolgvraag was of Okkema zijn rijbewijs al had. Okkema begreep deze hint van Dijk helaas niet en zo moest laatstgenoemde later die avond toch op de fiets naar Eastermar.

Omdat ik niet echt heel veel zin meer heb om nog meer anekdotes te bedenken en, op een enkele doodsbedreiging na, er simpelweg niets noemenswaardig meer gebeurde laat ik het hierbij.

Less is more, ommers.

Eindstand: 1-1. Hier konden beide moegestreden teams prima mee leven.

 

Klein kusje,

Tjalf Jonkman

   

Eastermar rolt overtuigend uit winterweken

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 12 maart 2018 15:05

Nadat de Belgische beer en zijn bange saapjen na een tweetal gezellige weken plots verdwenen uit Nederland besloot de KNVB dat er weer gevoetbald mocht worden.

Voor Eastermar betekende dit de tweede competitiewedstrijd van 2018: CVO uit.

CVO staat voor Combinatie Vrouwenparochie Oude Leijen, dat de Leijen één van de twee meren rond Eastermar is maakt deze wedstrijd extra beladen, het eigendom van dit water stond op het spel.

De wedstrijd zou plaatsvinden in Froubuurt, gelegen onder de rook van Radarpost Noord van de Koninklijke luchtmacht, het gevaarte heeft het uiterlijk van een zwak aftreksel van de Deinumer Siepel.

De vorige drie uitwedstrijden tegen CVO werden allen gewonnen door de bezoekende partij (1-6, 0-7 en 0-1). Dat dit geen garantie is voor drie punten hoef ik u niet uit te leggen, dus deze zin is misschien ergens wel een beetje overbodig.

De bonus winterstop werd door bijna de voltallige defensie van V.V. Eastermar1 (Stefan Brouwer, Richard Brouwer, Jurryt Jonkman en Jacob de Vries) benut door een weekje trainingskamp naar Bad Gastein te boeken, achteraf bekeken was het niet verkeerd geweest als er een aantal aanvallers mee waren gegaan tijdens deze hoogtestage.

Met name uitblinker Jacob de Vries wist als verdediger tijdens deze week zijn aanvallende kwaliteiten een boost te geven middels de aanwezigheid van een Iers spitsje. Deze was uiteindelijk geen partij voor de Vries. Of trainer Boersma hem zou belonen met een basisplek was de vraag.

Nadat trainer Eric Boersma (na het bekijken en kort bespreken van Jacob de Vries zijn actiebeelden tijdens de week tevoren) de kracht van de stilte had laten spreken gedurende vijf intense minuten van de wedstrijdbespreking drukte hij zijn manschappen op het hart dat winst genoodzaakt was als men wilde voldoen aan de voor het seizoen afgesproken doelstellingen.

Jelle van der Wal mocht verrassend tussen de palen en in de rug van voorstopper Stefan Brouwer, aanvoerder Jurryt Jonkman, rechtsback Richard Brouwer en linksback Jurre Dam plaatsnemen. Dit betekende geen basisplek voor de Ier verslindende Jacob de Vries. Trainer Boersma kwam met de plausibele verklaring dat er bij CVO precies nul Ieren in het veld zouden staan.

Op het middenveld stonden middenvelder Harm Tseard Heidbuurt, linksback Sander Smedema en middenvelder Chris Elverdink.

Voorin stonden Jille van der wal, Simon Dijkstra en Jelmer Dijkstra. Waarvan die laatste twee geen zusjes schijnen te zijn.

De bank bestond uit de inmiddels Iers sprekende Jacob de Vries, de oudste Brouwertelg van de selectie Albert en de van keeper naar spits getransformeerde Gjalt Veenstra.

Terwijl Eastermar-leider Bouwe Boersma volledig uit zijn rol viel door wat te mopperen over de aanwezige krijtlijnen rond het veld sloot Jurryt Jonkman de toss winnend af, er werd door hem/mij besloten bij gebrek aan wind en zon te ruilen van helft omdat de tegenpartij dat liever niet had.

Vervolgens volgde een indrukwekkende minuut stilte waarna scheidsrechter H. Swart (naar verluid geen familie van de V.V. Eastermar legende Henkie Zwartie) op zijn fluit floot voor het begin van deze wedstrijd.

De bezoekers gingen voortvarend van start en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Na vijf minuten was wel duidelijk dat op deze grasweide van verzorgd voetbal geen sprake kon zijn en dat CVO met name de nodige moeite had met de kopsterke Jelmer Dijkstra, die als een ware zeehond overal opdook waar de bal rondstuiterde.

Dit leidde in de 11e minuut tot alweer de derde kans voor Eastermar. Dijkstra had wederom een hoog balletje met zijn kruintje weten te verlengen, wist het leer vervolgens knap laag en strak voor te geven op de inlopende Simon Dijkstra, die gelukkig geen tijd had om na te denken en daarom raak schoot: 0-1!

De gehele eerste helft bleef het overwicht aan de bezoekende zijde, kansen werden zelfs via vloeiende combinaties gecreëerd maar telkens gemist. De solide verdediging wist één kans weg te geven aan CVO maar gescoord werd er eerst niet meer.

In de rust kreeg de Eastermarder voorhoede en middenlinie op hun falie van trainer Boersma.

Wanneer een team zo'n grip op een wedstrijd had was het zaak dit in de score te doen uiten. Hoe ze het in hun hoofd hadden gehaald niet met de verdediging op hoogtestage te gaan begrijpt nog steeds niemand.

Nadat de Vries vervolgens nog wat Ierse krachttermen de kleedkamer door had gesmeten was het tijd voor de tweede helft.

Meteen na rust kreeg Eastermar een hoekschop te nemen, Sander Smedema slingerde de bal voor die daar aangekomen weg werd gekopt door een plaatselijke verdediger. De bal viel echter precies voor de voeten van Harm Tseard Heidbuurt die rustig bleef en hard raak schoot: 0-2!

Dit gebeurde allemaal onder toeziend oog van de Fietsboys, die deze middag onder aanvoering van brommerboy Thomas van Holsteijn de reis naar Froubuurt af hadden gelegd.

Nadat Chris Elverdink zijn directe tegenstander werd gewisseld voor een verse directe tegenstander kantelde de wedstrijd ietwat. Harm Tseard Heidbuurt kreeg wat last van zijn lente-knibbels en gaf daarom in de 65e minuut een penalty weg middels een handsbal. 1-2.

Dit deed trainer besluiten Albert Brouwer en Gjalt Veenstra te brengen. Niet veel later werd ook Jacob de Vries gebracht, de laatste met als opdracht te strijden voor volk en Ierland!

Deze wissels leiden tot twee gigantische kansen voor Simon Dijkstra (voor open doel hoog over) en Gjalt Veenstra (alleen voor de veertienjarige keeper tegen die ene keeper), die ze zoals u tussen de haakjes kunt lezen knap wisten te missen.

Nadat Albert Brouwer en Gjalt Veenstra in de 75e minuut ondanks ferm coachen van eerstgenoemde hard met elkaar in botsing kwamen waarna voornamelijk laatstgenoemde over een ietwat zwakkere schedel bleek te beschikken en half geblesseerd op een handjevol paracetamolletjes die Chris Kooistra toevallig op zak had door moest spelen, was het mooiste deel van de middag wel voorbij.

Het was aan de uiterst fitte en sportieve achterhoede te danken dat er niet meer gescoord werd en de winst meegenomen mocht worden naar de Fryske Wâlden en Ierland.

Volgende week wacht de immer lastige thuiswedstrijd tegen directe concurrent Kootstertille.

Ciao,

Jurryt J.

   

Eastermar belandt in flow

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 30 januari 2018 15:22

Twee dagen voordat de nestor van het Eastermarder vlaggenschip (Bouwe Boersma) weer eens een lente minder jong werd stond in de Kelderklasse de altijd spannende clash tussen Eastermar en Ouwe Syl gepland.

Eastermar, dat een week tevoren oefende tegen de fiere koploper van de 3e klasse A: DWP, dat het tijdens de rust op een knappe 1-0 nederlaag trakteerde, had tot het treffen met de Ouwe Sylsters de nog niet overdreven veel trainingsminuten in de benen.

Omdat door een brandje bij keeper Jelle van der Wal in de achtertuin ook het jaarlijkse Tytsjerksteradiel cupje toernooi met de bijbehorende “Mark de Vries” bokaal voor de topschutter niet doorging was de enige lichaamsbeweging die de Eastermarder spelers binnenkregen die van het dansen in de verschillende kroegjes die bezocht werden om de fantastische eerste seizoenshelft te vieren.

De Eastermarder selectie heeft na de winterperiode een ietwat ander aangezicht gekregen.

Zo besloot Wouter Langman, die na het bezoek van Gaston en de zijnen zijn bijnaam “big spender” plots met recht weet te dragen, na het innen van zijn lot voorlopig te stoppen bij het vlaggenschip. Mijnheer wil zich naast het guldens tellen volledig richten op het halen van zijn basisschooldiploma. Het kistje dat doorgaans op tafel wordt gezet wanneer mun midden in het seizoen besluit een team in het hemd te laten staan wordt nog van Langman verwacht.

Langman zijn concurrent ongelovige Thomas van Holsteijn besloot ook zijn voetbalschoenen op zolder te hangen. Ook hier dient nog uitgedeeld te worden.

Hier stond tegenover dat Albert Brouwer terug werd gehaald van een proefperiode van het derde van Groen Geel te Groningen. Het ietwat tegenvallende niveau van de Grunnigers was er debet aan dat de vereniging niet overweldigend uit Brouwer zijn test kwam.

Zodoende is Brouwer per direct beschikbaar voor de tweede seizoenshelft in de 5e klasse B.

Als pleister op de wonde heeft de Eastermarder A-selectie besloten Pieter Sikkema aan te bieden bij de groepsapp van Groen Geel. Voor diens nummer dient contact op te worden genomen met Bouwe Boersma van de vvEastermar app.

In zijn hoogtijdagen bij de VVE stond Brouwer samen met Kees Schotanus in de wijde omtrek bekend als het “scHeerenveenMachientsj”. Of ze dit kunnen evenaren zal de komende tijd doen blijken, spannend!

Verder was er nog het goede nieuws van keeper Jelle van der Wal. Die omdat hij in de persoon van Age Nicolay een hele beste kameraad in Eastermar heeft wonen, en hij besloten heeft om na het het behaalde A-diploma ook voor B te willen gaan aan heeft gegeven tevens het seizoen 2018/2019 onder te blauw-gele lat te willen staan. Lokwinske VVE1!

Omdat de eerste week na oud en nieuw nu toch benoemd is kan ook Lieuwe Nijboer besproken worden: Hij besloot van alle publiciteit gebruik te maken om het merk “zanger Lieuwe Nijboer” eens goed in de etalage te zetten. Zo bezocht hij de plaatselijke kapsalon maar liefs 34 keer omdat dat een broedplaats van cameraploegen bleek. Een plek waar hij tot dan toe vrijwel nooit kwam. De zangpartij op het eindfeest ging jammerlijk aan Zanger zijn neus voorbij, naar verluid omdat Andréetje Hazes niet onterecht jaloers is op de zuivere stem van zijn concurrent.

Wel wist Lieuwe in het oefenduel met DWP het winnende doelpunt te maken. Omdat al deze ervaringen er nogal in wegen werd besloten hem mee te sturen met VVE2, alwaar Haye Veenstra een oogje op hem kon houden.

Lieuwe wist daar het winnende doelpunt te maken en werd door moeders Joukje getrakteerd op een “High Beer” bij paviljoen de Leijen.

Trainer Eric Boersma, die een trainingskamp in Thailand geregeld had voor zijn ploeg maar door een foutje met de tickets alleen voor zichzelf en de lady geboekt bleek te hebben kwam met de volgende opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal stond onder de lat met voor zich Jurre Dam, Richard Brouwer, Stefan Brouwer en Jurryt Jonkman.

Op het middenveld kreeg Chris Elverdink de leiding over Sander Smedema.

Voorin stonden Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Jelmer Dijkstra en Harm Tseard Heidbuurt.

Heidbuurt zijn vader Molle had in de winterstop via een online veiling een vest van Lamborghini op de kop weten te tikken. Eenmaal afgeleverd bleek het echter net een maatje te klein te zijn.

Op de bank zaten Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Veenstra woont sinds deze week op Facebook samen met zijn Linda.

Johannes Couperus viel de eer ten deel op te mogen treden als vlagger, een taak die hij met verve inkleurde.

Eric gaf zijn manschappen mee dat winnen altijd wel even lekker is als je fris de winterstop uit stapt.

Met die gedachte in het achterhoofd verloor aanvoerder Jurryt Jonkman de toss en mocht Simon Dijkstra na het fluitje van Wilbert Gort (zou het familie zijn van de Gerben Gort van het eerder genoemde Groen Geel3?) aftrappen.

De Eerste helft was lichtelijk voor de bezoekende partij dat via CVM Chris Elverdink tot een tweetal kansen wist te komen. Keeper Jelle van der Wal en zijn defensie wisten het doel echter schoon te houden.

In de 28e minuut kreeg Jille van der Wal een vrije trap te nemen ergens linksvoor op het hoofdveld. Van der Wal sneed de bal strak naar de eerste paal alwaar de eerder genoemde Chris Elverdink met een mooie voetbeweging doel wist te treffen: 1-0!

Na nog wat speldenprikjes over en weer wilde Ouwe Syl in de 43e minuut een penalty bij elkaar schreeuwen. Dat er absoluut niets gebeurt was wat niet door een blokjesbeugel kon was voor scheidsrechter Gort reden genoeg om geen gehoor te geven aan dat gezever.

In diezelfde minuut besloot Jille van der Wal maar weer eens druk te zetten op de Ouwe Sylster opbouw. Hij ontfutselde de verdediger de bal, dribbelde de zestien binnen en gaf laag voor op Simon Dijkstra. Dijkstra, die in het verleden evenals Richard Brouwer nog wel eens wist te missen voor open doel besloot dat dit keer niet te doen: 2-0!

In de rust bliezen Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra de strijd om de latje trapbokaal nieuw leven in. Het werd een bloedeloos gelijkspel, mede door de hoge spanning die dit klassement met zich mee brengt kwam mun niet verder dan de brilstand met een extra glas.

In de 59e minuut wist de na rust ingevallen trainer van de bezoekers (Jelmer Helfferich) de aansluitingstreffer te noteren.

Verder gebeurde er weinig in de afsluitende 45 minuten. Wel had een leider van de bezoekers het nodig gevonden de complete tweede helft van de nodige vloekwoorden te voorzien.

Toen Eric Boersma hem na de wedstrijd op het hart drukte dat 'zijn' team van zo overdreven veel vloeken waarschijnlijk niet veel meer doelpunten zou maken ontstak hij in een ontroostbare woede uitbarsting waar men op dit moment in Groningen de naweeën van zou kunnen ondervinden. Sterkte aldaar.

Volgende week wacht de Eastermarders de wedstrijd van het jaar: Sumar út!

   

Eastermar doet de punten cadeau

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 11 december 2017 10:16

Tijdens de inktzwarte dagen tussen Sinterklaas en derde kerstdag en dan in het bijzonder op de dag dat het dorp Eastermar afstand besloot te doen van de sportieve diensten van Stefan Erwin Venema. Stond op het hoofdveld van sportpark de Burgerkamp; Noardburgum – Eastermar op de planning.

Die 9e van December bleek tevens de verjaardag van Eastermar haar vijfde spits: Rienk Wind te zijn. Wind was net terug van zijn laatste shift op het booreiland “Nieuw-Zeeland”. De heer Wind heeft de ambitie om na de winterstop geruisloos aan te sluiten bij de wedstrijdselecties van het Eastermarder vlaggenschip.

Spits, middenvelder en linksback Simon Dijkstra besloot als voorbereiding op deze topper in de vijfde klasse B over te gaan tot de koop van een theepot. Achteraf bleek de winkelhulp bij de Drachtster kringloop hem een gloednieuwe thermoskan aangesmeerd te hebben, Dijkstra heeft zich het hele weekend af lopen vragen wat de verschillen tussen beide objecten zijn.

De dinsdagavond had aftredende trainer Eric Boersma een aparte oefening voor zijn matadoren in petto. De kleine doeltjes stonden á la ijshockey (maar dan omgekeerd) in het veld opgesteld. Dit werd de immer achteruit lopende Jacob de Vries fataal. Lytse Sjo tackelde een onschuldig doeltje en dit leverde hem een zwaar gekneusd aarsbonkje danwel bovenbeen op.

Eric Boersma toverde de volgende opstelling uit zijn hoge hoed: Jelle van der Wal, Jurryt Jonkman, Thomas van Holsteijn, Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Chris Elverdink, Sander Smedema, Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Gjalt Veenstra en Kees Schotanus.

De wedstrijd werd vervolgens afgewerkt met een knappe roedel publiek langs de zijlijnen. O.a. Oud aanvoerders Tsjalling van Dijk en Albert Brouwer huppelden rond het veld. Tsjalling van Dijk had na zijn romantische weekend met Pieter Sikkema besloten er een hete midweek naar Vliebiza met zijn breur Sipke achteraan te gooien. Van Dijk zat na deze liefdevolle week weer vol positieve energie.

Brouwer zijn voorbereiding op het aanschouwen van deze topper bestond uit een avondje FIFA met zijn breur Richard Brouwer en diens poes.

Terwijl op het B-veld het tweede elftal uitermate ongewenst geïntimideerd werd door de buren uit Sumar, onder aanvoering van Taeke Koster vond op het hoofdveld een bewonderenswaardig staaltje tactiek plaats van trainer Boersma. Hij zag zijn nummer 10 Simon Dijkstra wat indutten en besloot in te grijpen. Van der Wal werd ingefluisterd een vrije trap te versieren. Vervolgens kreeg Dijkstra de taak zich in de muur van de tegenstander te positioneren.

Dijkstra kreeg de bal vervolgens vol tegen de muil getetterd, dit leverde een dik tevreden Eric Boersma en een wakker geschudde Simon Dijkstra op.

Uiteindelijk zou het geen drie punten opleveren. Ondanks een beeldschoon doelpunt van Jille van der Wal werd de Krieg met 1-2 verloren. Voor Eastermar komt de winterstop net te laat, zo doen de afgelopen twee wedstrijden blijken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Drogeham en dan is de winterstop dan toch eindelijk aan de beurt.

JJ.

   

Pagina 6 van 25