Wedstrijdverslagen

Eastermar rolt overtuigend uit winterweken

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 12 maart 2018 15:05

Nadat de Belgische beer en zijn bange saapjen na een tweetal gezellige weken plots verdwenen uit Nederland besloot de KNVB dat er weer gevoetbald mocht worden.

Voor Eastermar betekende dit de tweede competitiewedstrijd van 2018: CVO uit.

CVO staat voor Combinatie Vrouwenparochie Oude Leijen, dat de Leijen één van de twee meren rond Eastermar is maakt deze wedstrijd extra beladen, het eigendom van dit water stond op het spel.

De wedstrijd zou plaatsvinden in Froubuurt, gelegen onder de rook van Radarpost Noord van de Koninklijke luchtmacht, het gevaarte heeft het uiterlijk van een zwak aftreksel van de Deinumer Siepel.

De vorige drie uitwedstrijden tegen CVO werden allen gewonnen door de bezoekende partij (1-6, 0-7 en 0-1). Dat dit geen garantie is voor drie punten hoef ik u niet uit te leggen, dus deze zin is misschien ergens wel een beetje overbodig.

De bonus winterstop werd door bijna de voltallige defensie van V.V. Eastermar1 (Stefan Brouwer, Richard Brouwer, Jurryt Jonkman en Jacob de Vries) benut door een weekje trainingskamp naar Bad Gastein te boeken, achteraf bekeken was het niet verkeerd geweest als er een aantal aanvallers mee waren gegaan tijdens deze hoogtestage.

Met name uitblinker Jacob de Vries wist als verdediger tijdens deze week zijn aanvallende kwaliteiten een boost te geven middels de aanwezigheid van een Iers spitsje. Deze was uiteindelijk geen partij voor de Vries. Of trainer Boersma hem zou belonen met een basisplek was de vraag.

Nadat trainer Eric Boersma (na het bekijken en kort bespreken van Jacob de Vries zijn actiebeelden tijdens de week tevoren) de kracht van de stilte had laten spreken gedurende vijf intense minuten van de wedstrijdbespreking drukte hij zijn manschappen op het hart dat winst genoodzaakt was als men wilde voldoen aan de voor het seizoen afgesproken doelstellingen.

Jelle van der Wal mocht verrassend tussen de palen en in de rug van voorstopper Stefan Brouwer, aanvoerder Jurryt Jonkman, rechtsback Richard Brouwer en linksback Jurre Dam plaatsnemen. Dit betekende geen basisplek voor de Ier verslindende Jacob de Vries. Trainer Boersma kwam met de plausibele verklaring dat er bij CVO precies nul Ieren in het veld zouden staan.

Op het middenveld stonden middenvelder Harm Tseard Heidbuurt, linksback Sander Smedema en middenvelder Chris Elverdink.

Voorin stonden Jille van der wal, Simon Dijkstra en Jelmer Dijkstra. Waarvan die laatste twee geen zusjes schijnen te zijn.

De bank bestond uit de inmiddels Iers sprekende Jacob de Vries, de oudste Brouwertelg van de selectie Albert en de van keeper naar spits getransformeerde Gjalt Veenstra.

Terwijl Eastermar-leider Bouwe Boersma volledig uit zijn rol viel door wat te mopperen over de aanwezige krijtlijnen rond het veld sloot Jurryt Jonkman de toss winnend af, er werd door hem/mij besloten bij gebrek aan wind en zon te ruilen van helft omdat de tegenpartij dat liever niet had.

Vervolgens volgde een indrukwekkende minuut stilte waarna scheidsrechter H. Swart (naar verluid geen familie van de V.V. Eastermar legende Henkie Zwartie) op zijn fluit floot voor het begin van deze wedstrijd.

De bezoekers gingen voortvarend van start en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Na vijf minuten was wel duidelijk dat op deze grasweide van verzorgd voetbal geen sprake kon zijn en dat CVO met name de nodige moeite had met de kopsterke Jelmer Dijkstra, die als een ware zeehond overal opdook waar de bal rondstuiterde.

Dit leidde in de 11e minuut tot alweer de derde kans voor Eastermar. Dijkstra had wederom een hoog balletje met zijn kruintje weten te verlengen, wist het leer vervolgens knap laag en strak voor te geven op de inlopende Simon Dijkstra, die gelukkig geen tijd had om na te denken en daarom raak schoot: 0-1!

De gehele eerste helft bleef het overwicht aan de bezoekende zijde, kansen werden zelfs via vloeiende combinaties gecreëerd maar telkens gemist. De solide verdediging wist één kans weg te geven aan CVO maar gescoord werd er eerst niet meer.

In de rust kreeg de Eastermarder voorhoede en middenlinie op hun falie van trainer Boersma.

Wanneer een team zo'n grip op een wedstrijd had was het zaak dit in de score te doen uiten. Hoe ze het in hun hoofd hadden gehaald niet met de verdediging op hoogtestage te gaan begrijpt nog steeds niemand.

Nadat de Vries vervolgens nog wat Ierse krachttermen de kleedkamer door had gesmeten was het tijd voor de tweede helft.

Meteen na rust kreeg Eastermar een hoekschop te nemen, Sander Smedema slingerde de bal voor die daar aangekomen weg werd gekopt door een plaatselijke verdediger. De bal viel echter precies voor de voeten van Harm Tseard Heidbuurt die rustig bleef en hard raak schoot: 0-2!

Dit gebeurde allemaal onder toeziend oog van de Fietsboys, die deze middag onder aanvoering van brommerboy Thomas van Holsteijn de reis naar Froubuurt af hadden gelegd.

Nadat Chris Elverdink zijn directe tegenstander werd gewisseld voor een verse directe tegenstander kantelde de wedstrijd ietwat. Harm Tseard Heidbuurt kreeg wat last van zijn lente-knibbels en gaf daarom in de 65e minuut een penalty weg middels een handsbal. 1-2.

Dit deed trainer besluiten Albert Brouwer en Gjalt Veenstra te brengen. Niet veel later werd ook Jacob de Vries gebracht, de laatste met als opdracht te strijden voor volk en Ierland!

Deze wissels leiden tot twee gigantische kansen voor Simon Dijkstra (voor open doel hoog over) en Gjalt Veenstra (alleen voor de veertienjarige keeper tegen die ene keeper), die ze zoals u tussen de haakjes kunt lezen knap wisten te missen.

Nadat Albert Brouwer en Gjalt Veenstra in de 75e minuut ondanks ferm coachen van eerstgenoemde hard met elkaar in botsing kwamen waarna voornamelijk laatstgenoemde over een ietwat zwakkere schedel bleek te beschikken en half geblesseerd op een handjevol paracetamolletjes die Chris Kooistra toevallig op zak had door moest spelen, was het mooiste deel van de middag wel voorbij.

Het was aan de uiterst fitte en sportieve achterhoede te danken dat er niet meer gescoord werd en de winst meegenomen mocht worden naar de Fryske Wâlden en Ierland.

Volgende week wacht de immer lastige thuiswedstrijd tegen directe concurrent Kootstertille.

Ciao,

Jurryt J.

 

Eastermar belandt in flow

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 30 januari 2018 15:22

Twee dagen voordat de nestor van het Eastermarder vlaggenschip (Bouwe Boersma) weer eens een lente minder jong werd stond in de Kelderklasse de altijd spannende clash tussen Eastermar en Ouwe Syl gepland.

Eastermar, dat een week tevoren oefende tegen de fiere koploper van de 3e klasse A: DWP, dat het tijdens de rust op een knappe 1-0 nederlaag trakteerde, had tot het treffen met de Ouwe Sylsters de nog niet overdreven veel trainingsminuten in de benen.

Omdat door een brandje bij keeper Jelle van der Wal in de achtertuin ook het jaarlijkse Tytsjerksteradiel cupje toernooi met de bijbehorende “Mark de Vries” bokaal voor de topschutter niet doorging was de enige lichaamsbeweging die de Eastermarder spelers binnenkregen die van het dansen in de verschillende kroegjes die bezocht werden om de fantastische eerste seizoenshelft te vieren.

De Eastermarder selectie heeft na de winterperiode een ietwat ander aangezicht gekregen.

Zo besloot Wouter Langman, die na het bezoek van Gaston en de zijnen zijn bijnaam “big spender” plots met recht weet te dragen, na het innen van zijn lot voorlopig te stoppen bij het vlaggenschip. Mijnheer wil zich naast het guldens tellen volledig richten op het halen van zijn basisschooldiploma. Het kistje dat doorgaans op tafel wordt gezet wanneer mun midden in het seizoen besluit een team in het hemd te laten staan wordt nog van Langman verwacht.

Langman zijn concurrent ongelovige Thomas van Holsteijn besloot ook zijn voetbalschoenen op zolder te hangen. Ook hier dient nog uitgedeeld te worden.

Hier stond tegenover dat Albert Brouwer terug werd gehaald van een proefperiode van het derde van Groen Geel te Groningen. Het ietwat tegenvallende niveau van de Grunnigers was er debet aan dat de vereniging niet overweldigend uit Brouwer zijn test kwam.

Zodoende is Brouwer per direct beschikbaar voor de tweede seizoenshelft in de 5e klasse B.

Als pleister op de wonde heeft de Eastermarder A-selectie besloten Pieter Sikkema aan te bieden bij de groepsapp van Groen Geel. Voor diens nummer dient contact op te worden genomen met Bouwe Boersma van de vvEastermar app.

In zijn hoogtijdagen bij de VVE stond Brouwer samen met Kees Schotanus in de wijde omtrek bekend als het “scHeerenveenMachientsj”. Of ze dit kunnen evenaren zal de komende tijd doen blijken, spannend!

Verder was er nog het goede nieuws van keeper Jelle van der Wal. Die omdat hij in de persoon van Age Nicolay een hele beste kameraad in Eastermar heeft wonen, en hij besloten heeft om na het het behaalde A-diploma ook voor B te willen gaan aan heeft gegeven tevens het seizoen 2018/2019 onder te blauw-gele lat te willen staan. Lokwinske VVE1!

Omdat de eerste week na oud en nieuw nu toch benoemd is kan ook Lieuwe Nijboer besproken worden: Hij besloot van alle publiciteit gebruik te maken om het merk “zanger Lieuwe Nijboer” eens goed in de etalage te zetten. Zo bezocht hij de plaatselijke kapsalon maar liefs 34 keer omdat dat een broedplaats van cameraploegen bleek. Een plek waar hij tot dan toe vrijwel nooit kwam. De zangpartij op het eindfeest ging jammerlijk aan Zanger zijn neus voorbij, naar verluid omdat Andréetje Hazes niet onterecht jaloers is op de zuivere stem van zijn concurrent.

Wel wist Lieuwe in het oefenduel met DWP het winnende doelpunt te maken. Omdat al deze ervaringen er nogal in wegen werd besloten hem mee te sturen met VVE2, alwaar Haye Veenstra een oogje op hem kon houden.

Lieuwe wist daar het winnende doelpunt te maken en werd door moeders Joukje getrakteerd op een “High Beer” bij paviljoen de Leijen.

Trainer Eric Boersma, die een trainingskamp in Thailand geregeld had voor zijn ploeg maar door een foutje met de tickets alleen voor zichzelf en de lady geboekt bleek te hebben kwam met de volgende opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal stond onder de lat met voor zich Jurre Dam, Richard Brouwer, Stefan Brouwer en Jurryt Jonkman.

Op het middenveld kreeg Chris Elverdink de leiding over Sander Smedema.

Voorin stonden Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Jelmer Dijkstra en Harm Tseard Heidbuurt.

Heidbuurt zijn vader Molle had in de winterstop via een online veiling een vest van Lamborghini op de kop weten te tikken. Eenmaal afgeleverd bleek het echter net een maatje te klein te zijn.

Op de bank zaten Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Veenstra woont sinds deze week op Facebook samen met zijn Linda.

Johannes Couperus viel de eer ten deel op te mogen treden als vlagger, een taak die hij met verve inkleurde.

Eric gaf zijn manschappen mee dat winnen altijd wel even lekker is als je fris de winterstop uit stapt.

Met die gedachte in het achterhoofd verloor aanvoerder Jurryt Jonkman de toss en mocht Simon Dijkstra na het fluitje van Wilbert Gort (zou het familie zijn van de Gerben Gort van het eerder genoemde Groen Geel3?) aftrappen.

De Eerste helft was lichtelijk voor de bezoekende partij dat via CVM Chris Elverdink tot een tweetal kansen wist te komen. Keeper Jelle van der Wal en zijn defensie wisten het doel echter schoon te houden.

In de 28e minuut kreeg Jille van der Wal een vrije trap te nemen ergens linksvoor op het hoofdveld. Van der Wal sneed de bal strak naar de eerste paal alwaar de eerder genoemde Chris Elverdink met een mooie voetbeweging doel wist te treffen: 1-0!

Na nog wat speldenprikjes over en weer wilde Ouwe Syl in de 43e minuut een penalty bij elkaar schreeuwen. Dat er absoluut niets gebeurt was wat niet door een blokjesbeugel kon was voor scheidsrechter Gort reden genoeg om geen gehoor te geven aan dat gezever.

In diezelfde minuut besloot Jille van der Wal maar weer eens druk te zetten op de Ouwe Sylster opbouw. Hij ontfutselde de verdediger de bal, dribbelde de zestien binnen en gaf laag voor op Simon Dijkstra. Dijkstra, die in het verleden evenals Richard Brouwer nog wel eens wist te missen voor open doel besloot dat dit keer niet te doen: 2-0!

In de rust bliezen Albert Brouwer, Kees Schotanus en Gjalt Veenstra de strijd om de latje trapbokaal nieuw leven in. Het werd een bloedeloos gelijkspel, mede door de hoge spanning die dit klassement met zich mee brengt kwam mun niet verder dan de brilstand met een extra glas.

In de 59e minuut wist de na rust ingevallen trainer van de bezoekers (Jelmer Helfferich) de aansluitingstreffer te noteren.

Verder gebeurde er weinig in de afsluitende 45 minuten. Wel had een leider van de bezoekers het nodig gevonden de complete tweede helft van de nodige vloekwoorden te voorzien.

Toen Eric Boersma hem na de wedstrijd op het hart drukte dat 'zijn' team van zo overdreven veel vloeken waarschijnlijk niet veel meer doelpunten zou maken ontstak hij in een ontroostbare woede uitbarsting waar men op dit moment in Groningen de naweeën van zou kunnen ondervinden. Sterkte aldaar.

Volgende week wacht de Eastermarders de wedstrijd van het jaar: Sumar út!

   

Eastermar doet de punten cadeau

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 11 december 2017 10:16

Tijdens de inktzwarte dagen tussen Sinterklaas en derde kerstdag en dan in het bijzonder op de dag dat het dorp Eastermar afstand besloot te doen van de sportieve diensten van Stefan Erwin Venema. Stond op het hoofdveld van sportpark de Burgerkamp; Noardburgum – Eastermar op de planning.

Die 9e van December bleek tevens de verjaardag van Eastermar haar vijfde spits: Rienk Wind te zijn. Wind was net terug van zijn laatste shift op het booreiland “Nieuw-Zeeland”. De heer Wind heeft de ambitie om na de winterstop geruisloos aan te sluiten bij de wedstrijdselecties van het Eastermarder vlaggenschip.

Spits, middenvelder en linksback Simon Dijkstra besloot als voorbereiding op deze topper in de vijfde klasse B over te gaan tot de koop van een theepot. Achteraf bleek de winkelhulp bij de Drachtster kringloop hem een gloednieuwe thermoskan aangesmeerd te hebben, Dijkstra heeft zich het hele weekend af lopen vragen wat de verschillen tussen beide objecten zijn.

De dinsdagavond had aftredende trainer Eric Boersma een aparte oefening voor zijn matadoren in petto. De kleine doeltjes stonden á la ijshockey (maar dan omgekeerd) in het veld opgesteld. Dit werd de immer achteruit lopende Jacob de Vries fataal. Lytse Sjo tackelde een onschuldig doeltje en dit leverde hem een zwaar gekneusd aarsbonkje danwel bovenbeen op.

Eric Boersma toverde de volgende opstelling uit zijn hoge hoed: Jelle van der Wal, Jurryt Jonkman, Thomas van Holsteijn, Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Chris Elverdink, Sander Smedema, Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Gjalt Veenstra en Kees Schotanus.

De wedstrijd werd vervolgens afgewerkt met een knappe roedel publiek langs de zijlijnen. O.a. Oud aanvoerders Tsjalling van Dijk en Albert Brouwer huppelden rond het veld. Tsjalling van Dijk had na zijn romantische weekend met Pieter Sikkema besloten er een hete midweek naar Vliebiza met zijn breur Sipke achteraan te gooien. Van Dijk zat na deze liefdevolle week weer vol positieve energie.

Brouwer zijn voorbereiding op het aanschouwen van deze topper bestond uit een avondje FIFA met zijn breur Richard Brouwer en diens poes.

Terwijl op het B-veld het tweede elftal uitermate ongewenst geïntimideerd werd door de buren uit Sumar, onder aanvoering van Taeke Koster vond op het hoofdveld een bewonderenswaardig staaltje tactiek plaats van trainer Boersma. Hij zag zijn nummer 10 Simon Dijkstra wat indutten en besloot in te grijpen. Van der Wal werd ingefluisterd een vrije trap te versieren. Vervolgens kreeg Dijkstra de taak zich in de muur van de tegenstander te positioneren.

Dijkstra kreeg de bal vervolgens vol tegen de muil getetterd, dit leverde een dik tevreden Eric Boersma en een wakker geschudde Simon Dijkstra op.

Uiteindelijk zou het geen drie punten opleveren. Ondanks een beeldschoon doelpunt van Jille van der Wal werd de Krieg met 1-2 verloren. Voor Eastermar komt de winterstop net te laat, zo doen de afgelopen twee wedstrijden blijken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Drogeham en dan is de winterstop dan toch eindelijk aan de beurt.

JJ.

   

Eastermarder Duitser wordt Sumarder

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 10 december 2017 17:05

Negen/twaalf/tweeduizendzeventien. Deze datum stond dikgedrukt in een flink aantal agenda’s in het gebied met de netnummers 0511 en 0512. Dit om een drietal redenen:

1: Omdat er op de kerstmarkt bij Meerzigt Eastermar te Eastermar een magnifiek optreden van Koardinaasje gepland stond, vooral de solo’s van @Martsje Mud waren om over naar het ouderlijk huis te schrijven;

2: Omdat Floris Mols de hele vrijdag had besteed om tijdens deze kerstmarkt met een prima erwtensoepje op de spreekwoordelijke proppen te komen. Saillant detail is dat Floris zijn snert mede dankzij het bijbehorende weer al een half uur voor aanvang van de kerstmarkt uit was verkocht. Zelfs liefje Cindy Hiemstra was te laat om hier foto's van te maken.

Maar vooral reden drie was een reden van naam: de derby V.V.Eastermar - VV Suameer stond op het programma. Beter bekend als:


‘De slag om Nedohl’

 

Omdat in de voorgaande edities vakkundig de stinkfabriek, Kinderopvang 't Krobbehiem en Restaurant/Partycentrum Klein Zwitserland waren vergeven aan de winnaar van deze pot was het nu de beurt aan Nedohl a.k.a. Stefan Erwin Venema om zich gewillig kandidaat te stellen

Venema, woonachtig op de Herenweg te Suameer maar getogen in en spelend voor Eastermar, wilde zijn huid duur verkopen en besloot dat hij dit op neutraal terrein het best kon doen. Hij verkaste daarom voor een nachtje naar onze oosterburen en zocht zijn heil in Dortmund. Hij was hier te gast bij de uitzwaaiwedstrijd van ‘jij kan echt niet trainen Petertje’ Bosz.

Leider Elverdink toverde de volgende 11 basisspelers uit zijn pet: Kersvers winterkampioen Max Dam mocht de plaats van Gerrit-Jan Harmanni onder de lat overnemen.

Voor hem stonden van links naar rechts: Sytse T., Sytze T., Mark de Vries en Jappie Vd Bij.

Op het middenveld had Floris Mols de taak om de woest aantrekkelijke Jelte Wiersinga en Kors Tadema in toom te houden.

In de luie spitspositie nam Oege van Dijk zijn plek in en werd geflankeerd door Mike Okkema en Tjalf Jonkman.

Voordat scheidsrechter Filippus Hoekstra voor het eerst op zijn ietwat grote fluit mocht blazen trok Sytze Teakema nog een boetekleed aan. Hoewel het hele team netjes om 12:45 uur aanwezig was op sportpark de Burgerkamp, kwam Sytze pas om 12:55 uur aantoffelen. De boze blikken van zijn teammakkers jegens hem verdwenen nadat hij verkondigde dat dit kwam doordat zijn muze Anne-Wieke Postma om 12:43 uur nog een heerlijke knäckebröd met kaas voor hem had gemaakt. Oege van Dijk keurde dit goed maar zette er wel een kanttekening bij: een knäckebröd is ook met een laagje jam en daaroverheen een paar hageltjes slag prima te verorberen. Grootste voordeel hiervan was volgens van Dijk dat je geen boter meer hoefde te kopen.

Om 13:30 uur precies was het dan eindelijk Filippus Hoekstra die zijn momentje pakte en een ferm fluitgeluid wist te produceren.

Dit kunststukje herhaalde hij driekwartier later in driefout. Het was tijd voor een peptalk en een kopje thee.

In de rust kon teruggekeken worden op een eerste helft, dit gebeurde dan ook. Tevens werd er vooruitgeblikt naar de tweede helft.

Verder was het taak voor Marten van der Veen om in de tweede helft nog 90 minuten te voetballen. Hij kwam in het veld voor Kors Tadema. Jan Jochem Kootstra was eerder al in het veld gekomen voor Tjalf Jonkman. Jonkman had er voor gekozen toch maar geen handschoentjes aan te doen. Dit kwam hem duur te staan en werd in de eerste helft door zijn eigen knie gevloerd.

In de 73e minuut was het dan eindelijk raak voor Eastermar, en hoe! De naar voren geschoven libero Floris Mols speelde Jan Jochem Kootstra met een subtiel hakje aan die op volle snelheid het doel van Sumar kon bestormen. Kootstra bleef uiterst koel en liet het net bollen. Een doelpunt! Hiermee verstevigde hij zijn topscoorderstitel en komt een barbecue bij de familie Kootstra wel heel dichtbij. Zin in, Freerk Kootstra!

Ontiegelijk zonde was wel dat Sumar dit ook al viermaal had gedaan.

Het zat er vandaag niet in voor Eastermar. Een collectief falen is een understatement. Dat uitgerekend in deze derby de slechtste prestatie van het seizoen op de mat wordt gelegd is jammer. Een extra bittere pil is dat sfeermaker Stefan Erwin Venema zijn eigen overschrijfformulier kan indienen bij de KNVB. Dit betekend ook dat V.V.Eastermar op zoek is naar een nieuwe penningmeester en tevens ledenadministrateur. Belangstellenden kunnen zich melden bij kersvers Technisch Commissaris Sjoerd Visser.

Langs deze weg wil ik Geale Tadema en zijn mokkeltje Thea Tadema nog van harte feliciteren met hun 12,5 jarig huwelijk. Dit moeten velen van ons nog maar zien te bereiken. Geniet nog even van jullie verdiende weekendje weg.

Behalve Haije Veenstra komt niemand in de buurt van deze prestatie. Veenstra is al dik 25 jaar bij zijn meissie. Ze leerden elkaar kennen in de de nadagen van hun middelbare schoolperiode. Nadat Haije 4 jaar lang ging studeren en zijn dienstplicht volbracht (ja zo oud is hij al), besloten ze in de huwelijkssloep te stappen. Vervolgens kochten ze samen een cactus. Deze is op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen in hun pastorieachtige stulpje en bedraagt inmiddels dezelfde lengte als neefje Cornelis Hoogterp. Letterlijk een prestatie van formaat Haije, chapeau!

Bijna winterstop. Nog één horde. Volgende week komt V. V. Marrum 2 op bezoek in het kader van de KNVB beker. Komt Eastermar weer een stapje dichterbij de Kuip?

Kom dat zien! Zestien twaalf tweeduizendzeventien. 13:30 uur, te Eastermar. Mooi man.

Kusje, nee doe maar twee,

Tjalf.

   

Eastermar overleeft frisse Zaterdag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 december 2017 21:09

Op de dag dat Seye de tuindeurenman langs Amsterdam naar Dokkum toog om te demonstreren voor het recht op demonstreren en de vrijheid van meningsuiting, stond in Tzummarum de wedstrijd Tzummarum – Eastermar op de planning.

Ondanks de vrieskou en de nodige gevallen waterdruppels van die week lag het veld bovenin Fryslân er puik bij. Volgens vlagger Sietze Dijkstra kwam dit doordat het veld afgelopen jaar een blokje om was geweest.

Eerder die week bekende Johannes Couperus, bijnaam Hannes Scherjon, dat hij niet wist wat het alom bekende begrip “Skerjontsjes” inhield. Nadat de complete A-selectie inclusief aanhang een beetje bekomen was van de verbazing werd dit door een emotionele Mark de Vries op ferme wijze rechtgezet.

Eastermar zou het zonder eerste doelman Jelle van der Wal moeten doen. Sinds Jelle zijn trouwerij van een aantal weken geleden heeft hij besloten een aantal onafgedane zaken af te ronden. Deze middag was zijn A-diploma aan de beurt. Naar verluid slaagde hij met vlag en wimpel, lokwinske!

Verder lieten Pieter Sikkema en Tsjalling van Dijk deze wedstrijd schieten omdat zij hun prille relatie vierden met een romantisch weekendje weg naar Zoutkamp.

Max Dam stond tussen de palen met voor zich Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Wouter Langman, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema, Harm Tseard Heidbuurt, Kees Schotanus, Gjalt Veenstra, Hannes Scherjon en Jille van der Wal.

Op de bank zaten de heren Simon Dijkstra, Richard Brouwer, Chris Elverdink en Jacob de Vries. Dijkstra was zo nerveus voor zijn bankplek deze middag dat hij die dag vier verschillende huisjes had bezocht voor een flinke boodschap.

Na de wedstrijdbespreking van trainer Eric Boersma bekende Sander Smedema dat hij vergeten was te tanken. Een pissige B. Boersma gaf hem toestemming het tankje vol te gooien bij Sumar, hij moest het wel snel doen want de leider van V.V. Eastermar wilde midden op de kruising blijven staan te wachten. Omdat Sander toch wat dreech was vond er een aantal maal een levensgevaarlijke inhaalactie plaats van achteropkomend verkeer. Er zouden geen gewonden vallen en zo werd de weg weer hervat.

Ter hoogte van Dronryp kwam men de stoet van Seye tegemoet, de goedlachse vakman immer in het bezit van een stevige mening, werd begeleid door een onmeunig grote politiemacht. Ietwat overdreven naar een mopperende Kees Schotanus zijn smaak. Schotanus had recht van spreken want onder andere hij zou garant moeten staan voor de kosten van dit uitje.

De wedstrijd zelf verliep verder niet echt volgens plan, die zal ik u dan ook besparen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Noordbergum, wederom een pittige pot in de subtop van de 5e klasse B. u bent van harte welkom.

   

Pagina 6 van 25