Wedstrijdverslagen

Eastermar werkt generale repetitie voor #VVESUM af

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op woensdag 07 november 2018 15:43 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 07 november 2018 15:32

Na een roerig Eastermarder weekje waarin Jappie van der Bij een geschoren hoofd als verlaat verjaardagscadeau ontving, stond in Eastermar de wedstrijd GSVV – Eastermar gepland. Op de donderdag voorafgaand aan deze confrontatie werd tijdens de nabespreking van het trainer besloten een verkiezing te organiseren voor wie als eerst een burd zou weten te laten staan. Het gaat hierbij om Johannes, Menno en Jacob. Lieuwe Nijboer dingt als dispensatiespeler mee naar deze prijs, hij scheerde immers reeds tweemaal de snor. Haye Veenstra ontging dit allemaal, hij was flink in zijn nopjes met zijn nieuwe vest en was druk met het uitdelen van schouderklopjes aan zichzelf.

De opstelling van trainer Marco van der Veen, die zijn ploeg een week eerder teleurstellend gelijk zag spelen tegen koploper Boornburgum lag er als volgt bij:

Jelle van der Wal stond met zijn body op doel

Voor hem kregen Jurre Dam, Stefan Brouwer, Stefan Erwin Venema en Mark de Vries (die 's ochtends nog een wetterfretter voor de vrouw had gehaald) de taak zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen.

Op het middenveld stonden Richard Brouwer en Jochum Kootstra op de flankjes.

Jurryt Jonkman, die 's avonds vader zou worden van Gossekees, mocht wederom op tien starten.

De voorhoede bestond uit de voltallige vuurtorenbrigade van de VVE1.

Op de bank zaten Jacob de Vries, die gespaard werd voor het aanstaande duel van de onder 23. Rienk Wind, die zijn voetbalschoenen twee weken terug weer uit het vet had weten te vissen en Gjalt Veenstra die eveneens rust kreeg voor de belangrijke pot die de -23 de dinsdag erna zou spelen.

Werd er van GSVV gewonnen dan zou trainer Marco van der Veen een kistje plus acht euro doneren aan zijn selectie.

De eerste helft was voornamelijk voor de gasten, hun kansen stranden echter steeds bij de in bloedvorm verkerende body van Jelle van der Wal..

In de 35 minuut wisten ze uit een hoekschop op de een of andere manier wel doel te treffen. 0-1.

In de 42e minuut besloten de Eastermarder voorwaartsen, onder aanvoering van Abe er nog eenmaal vol in te gaan. De bal kwam voor de voeten van Johannes Couperus, die een vlijmscherp schot op doel loste. De keeper bokste de bal voor de voeten van Jille van der Wal die middels een schijntrap zijn directe tegenstander het Stroobos instuurde. Hierna nam hij het wijze besluit de bal in te leveren bij Jurryt Jonkman die de bal met rechts controleerde en vervolgens met zijn fluwelen linkerbeen met een stiftje à la Michel Vlap binnenschoot: 1-1! Na afloop zou Simon Dijkstra zeggen: Het is dat Abe eerder geboren is, anders had Lenstra de bijnaam Jurryt Jonkman gehad.

In de rust besloot Marco zijn volledige elftal om te zetten. Jurre Dam mocht zijn shirtje aan Gjalt Veenstra geven. Veenstra kwam vervolgens op Abe zijn plek maar dan wat dieper te staan, laatstgenoemde kreeg de libero-positie toebedeeld. Tevens vond er op het middenveld een stoelendans plaats.

De tweede helft was compleet in handen van Eastermar, dat ook de nodige grote kansen wist te creëren.

Het duurde echter tot de 71e minuut voordat er wat mee gedaan werd. De inmiddels op zes spelende Stefan Erwin Venema was door Abe naar voren gestuurd met de opdracht tegen de spitsen te zeggen dat er wel eens gescoord mocht worden. Voorin aangekomen merkte hij dat Jille van der Wal bezig was met een inworp, de bal vloog naar Richard Brouwer die perfect doorkopte. Venema zag de bal voor het doel langs vliegen en besloot er bij de tweede paal een tikje tegen te geven: 2-1!

Toen mun klaar was met juichen schrok het dorp op van een schreeuw vanaf het B-veld. Even later deed blijken dat Lieuwe Nijboer doel had weten te treffen, de vreugdekreet was afkomstig geweest van zijn kapster die elke thuiswedstrijd van het tweede steevast vanaf haar zelf meegebrachte stoeltje bekijkt. De dochter van deze Beimababe had justjes eerder die week haar rijbewijs weten te halen bij Bert de Vries en dus werd er deze week 4 keer patat gegeten in huize Nijboer.

Op het hoofdveld werd er ondanks het inbrengen van Rienk Wind en het op de bank laten zitten van Jacob de Vries niet meer gescoord en dus gaat Eastermar als trotse nummer twee het duel met angstgegner Sumar tegemoet.

 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 16 oktober 2018 09:29

Enkele uren nadat materiaalbeheerder en terreinconsul Bouwe Boersma met de hulp van zijn speciaal voor deze taak opgeleide hond het hoofdveld weer speelklaar had gemaakt voor volgende week, stond voor de Broekophâlders de uitwedstrijd tegen VVT op de planning. Een wedstrijd waar weinig teams ongeschonden de strijd weten te verlaten. Sander Smedema was bij voorbaat al wat benauwd voor de schopploeg die VVT vaak blijkt te zijn, hij besloot zijn scheenbeen wat donker te schminken en zich met een louche verhaal wedstrijdziek te melden bij de trainer. De rest van de selectie was op Harm Tseard- en Jelte Berend Heidbuurt na wel redelijk compleet. Trainer Marco van der Veen kon dus vasthouden aan zijn “never change a winning team” strategie, Sander Smedema zijn plek werd ingenomen door Jelmer Dijkstra. Jelmer zijn achternaamgenoot Simon zat ondanks zijn winnende doelpunt van vorige week terecht op de bank. Hij had een roerig midweekje achter de rug: ten eerste rustte de taak van de aanschaf van een nieuw bluetooth boxje voor enige muzikale klanken in aanloop naar de wedstrijden op zijn schouders. Daarnaast is Simon Dijkstra ook spitsentrainer van de Eastermarder voetbaldames. Een team dat qua doelpuntenproductie gelijke tred houdt met Simonides. De dames maakten die vrijdagavond, niet geheel toevallig onder leiding van de fluitende Hearrenfeanmachine, hun eerste officiële doelpunt. Lokwinske! Tijdens de donderdag training die deze week samenviel met “Coming out day” kwam Tsjalling van Dijk met de mededeling dat hij besloten had nog maximaal een jaar in de kast te blijven. Hierna besloot ook Chris Elverdink zijn hart te luchten, Elverdink heeft besloten een carrière als rapper na te willen jagen. Jelle van der Wal stond tussen de palen, met voor zich dezelfde heren als een week tevoren: Stefan Brouwer, Mark de Vries, Jacob de Vries en Tsjalling van Dijk. Op het middenveld stonden Stefan Erwin Venema, Jelmer Dijkstra, Abe Lenstra en Richard Brouwer. Laatstgenoemde werd ooit door Eric Boersma tijdens het VVT- Eastermar affiche voor het eerst op de rechtsback positie gebruikt, een positie die hij vele jaren de zijne mocht noemen. Van der Veen gebruikt hem sinds kort echter in een ietwat meer aanvallende rol. Voorin stond de Vuurtorenbrigade Jille van der Wal en Johannes Couperus. Beide hebben de beschikking over een rood toefje schaamhaar, zodoende. Rond half drie mocht de wedstrijd wel beginnen van de heer D.A. Dijkstra.

Het werd meteen duidelijk dat VVT voornamelijk op de lange bal gokte en Eastermar datzelfde geval liever wat lager bij de grond hield. In de vierde minuut besloot Jille van der Wal de trukendoos open te gooien op de achterlijn. Hij toverde een ware Zidane move tevoorschijn waarmee hij een tackelaar paneerde, die hem vervolgens in de zestien alsnog neer schoffelde: penalty. Deze werd door Jille zijn rode broeder Johannes Couperus feilloos binnen getikt: 0-1! In de negende minuut had Eastermar weer een penalty moeten krijgen maar de fluitmeneer durfde het niet helemaal aan. In de 22e en de 38e minuut wisten de gastheren te scoren. Jacob de Vries bleek teveel last te hebben van de zomers temperaturen, hij werd rond een minuutje of 36 gewisseld voor DJ Simon Dijkstra. Ondertussen had de spits van VVT na smerig doorgaan op de Eastermarder doelman (een grapje dat die ploeg een week eerder tegen Boornburgum ook uit had gehaald is mij verteld) ervoor gezorgd dat Jelle van der Wal niet geheel fit meer tussen de latten en onder de paal stond. Nadat Eastermar nog enkele aanslagen had weten te incasseren was het tijd voor een bakje thee.

In de rust werd medegedeeld dat keeper van der Wal de wedstrijd moest verlaten, hij werd vervangen voor de vlaggende spits en voormalig topkeeper Gjalt Veenstra. Veenstra zou in de tweede helft zijn doel uitstekend schoon weten te houden. Trainer Marco van der Veen lepelde alle verbeterpunten op (dit waren er wel een paar) en melde vervolgens dat hij zijn ploeg nog wel gewoon zag winnen, weinig reden tot paniek.

In de 61e minuut kwam Jille van der Wal tot een hard schot op doel, de keeper wist het vlammende balletje niet klemvast te pakken. Couperus was hier als de kippen bij en maakte zodoende zijn tweede van de middag: 2-2! Vervolgens werd Simon Dijkstra de wedstrijd uit getrapt, hij werd vervangen door weer een andere achternaamgenoot: Menno Dijkstra. Drie minuten later was het wederom Jille van der Wal die gevaarlijk de vijandelijke zestien penetreerde alvorens hij vanaf de achterlijn de bal terug legde op de ingelopen Johannes Couperus: 2-3! De thuisploeg probeerde hier en daar gevaarlijk te worden maar kon niks bedenken waar Gjalt Veenstra ook maar een beetje van wist te schrikken. In de 67e minuut kwam de meer dan uitstekend invallende Menno Dijkstra op de rechterflank aan de bal. Hij besloot deze redelijk strak naar de tweede paal te slingeren alwaar Jille van der Wal middels een beheerst hupje op ideale kophoogte bivakkeerde: 2-4! Vervolgens mistten de bezoekers enkele kansen op de 2-5 en probeerden de gastheren met enkele lange ballen het een en ander te forceren. In de 88e minuut vond er weer een geoliede Eastermarder aanval over de linkerflank plaats. Jelmer Dijkstra werd ingespeeld, hij maakte een onnavolgbare actie en stuurde zo twee man het kiekeboskje in. Vervolgens rondde hij koel af: 2-5. Om alle geïncasseerde schoppen te wreken werd door de Eastermarder equipe besloten geen gas terug te nemen: Johannes maakte op de rechterflank een actie, gaf de bal vervolgens hard voor richting tweede paal. Hier stond Jille van der Wal, hij nam de bal ditmaal aan, voordat de bal echter de grond wist te raken had hij echter alweer snoeihard raak weten te volleyen: 2-6! Helaas was hier na de tijd op..

Na de wedstrijd kreeg de Broekophâldende Eastermarder ploeg de nodige complimentjes van de fietsboys en co. Onder het genot van enkele muzikale klankjes verzorgd door DJ Hobbit. Volgende week wacht een vrije zaterdag, donderdag wordt er geoefend tegen het in de vierde klasse acterende Opende van oud Eastermar trainer Marcel Hiemstra.

Hoi.

 

JJ

   

Eastermar heeft Hearrenfean machientsj

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op donderdag 11 oktober 2018 13:59 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 11 oktober 2018 13:46

Een week na de fenomenale winstpartij tegen Suwâld mochten de #Fitkechs van trainer Marco van der Veen wederom de voetbalweide betreden. Op bezoek kwamen de oud dorpsgenoten van Kees Schotanus. Die u misschien kent van het befaamde Eastermarder “Ajax machientsj” dat hij bij Eastermar jarenlang samen met Albert Brouwer vormde. Drogeham kwam even langs dus. De gasten hadden 6 punten weten te sprokkelen uit de eerste twee wedstrijden en stonden zodoende samen met the Wombats op het eerste plekje. Na afloop van de donderdag training liet Stefan Brouwer vol trots zijn boxert aan collega verdediger Mark de Vries zien. Brouwer had door overmatig gebruik een gat weten te creëren ter hoogte van zijn perineum. Beide heren waren lyrisch over deze creatie: “Dêr kinst “m moai troch hinne hingje”. In de kantine aangekomen bleek Mark de Vries sowieso al in een euforische bui te verkeren. Hij had namelijk (na een grondige check bij de consumentenbond) besloten over te gaan tot de aanschaf van een gloednieuwe airfryer. Mark is ongezien al dik tevreden met zijn aanwinst, hij heeft zich wel laten vertellen dat je die dingen eerst even goed af moet laten koelen voor gebruik. Vandaar dat het apparaat een week extra bij Sjouke in de winkel staat. De Vries zal het dinsdag ophalen, hij heeft hier speciaal een dag voor vrij genomen bij de baas. De sleutel tot het succes van een week tevoren; Jurryt Jonkman, had zich midweeks de woede van sponsorman Cor Brouwer op de hals gehaald. Er was vergeten af te tikken voor de aanwezigheid van de A-selectie op het club van honderd bord. Dit kwam Jonkman op een woeste mail vol CAPSLOCK en uitroeptekens te staan. Waarna toch maar tot betaling werd overgegaan. Evenzogoed staat Jur nu bij de Cor te boek als DubDeb. Trainer Marco van der Veen nam meteen na de training Simon Dijkstra apart, met de mededeling dat hij een treurige mededeling voor Dijkstra had. Het liep Simon even dun door de broek voordat zijn ergste angst toch werkelijkheid werd, er was besloten zijn geliefde baantje als vlagger naar Harm Tseard Heidbuurt door te schuiven.. Dijkstra mocht zich bij de selectie voegen.

“Never change a winning team” dacht de Eastermarder technische staf, en dus besloten ze Jurre Dam uit de basiself te halen voor de uit de ziekenboeg gestapte Jacob de Vries. Verder bleef het team intact, en dus stond de Eastermarder Abe Lenstra wederom op nummer tien. Op doel Jelle van der Wal met voor zich Stefan Brouwer, Tsjalling van Dijk, Jacob de Vries en Mark de Vries. Op het middenveld Sander Smedema, Richard Brouwer en Stefan Erwin Venema. Voorin de kleurlingen Jille van der Wal en Johannes Couperus. Op de bank zaten Jurre Dam, Simon Dijkstra en Jelmer Dijkstra. Nadat aanvoerder Jurryt Jonkman, met wat broodnodige hulp van pupil van de week Djimmer-Jan Buruma, de toss had weten te winnen en nadat diezelfde Djimmer op aangeven van Jille van der Wal meteen uit de aftrap op wonderlijke wijze doel had weten te treffen mocht scheidsrechter F. Feenstra het startsein fluiten.

Eastermar zette de tegenstander meteen vast op eigen helft. Die niet veel verder dan wat lange ballen naar voren kwam. Eastermar probeerde op haar beurt via verzorgd voetbal over de flanken gevaar te stichten. Dit leidde in de 9e minuut tot een kansje voor nummer 10, Jonkman, die na uitstekend doorkoppen van de rode Johannes Couperus op respectabele afstand alleen voor de doelman kwam. Het leer werd ineens op de pantoffel genomen en schoot rakelings over de lat.

Drogeham wist de stand tot de 15e minuut op brilniveau te houden. Toen besloot linksback Jacob de Vries aan een Maradonnie gelijke dribbel te beginnen. Hij kapte maar liefst drie Hamsters uit en begon zich toen af te vragen wat te doen met de bal. Jille van der Wal, die zoals mun op de training had geleerd de hoek in was gedoken zag dat de weg richting doel er eenzaam bij lag. Hij besloot dit geheim met Jurryt Jonkman te delen, die vervolgens als een hazewindhond het gat in dook. Jacob de Vries tikte de bal met rechtsbuiten precies in de loop van Jonkman mee. De snelste speler van Drogeham (Anne-Roy Visser) probeerde nog een stokje voor dit naderende voetbalwonder te steken maar het mocht niet baten: Jonkman nam de bal vanuit de lucht met een wonderschone rabona op de slof. Eerder had hij de keeper al met een lichaamsschijnbeweging waar Micheal Jackson jaloers op geworden zou zijn naar de verkeerde hoek gestuurd. De bal viel na een prachtige curve te hebben gemaakt uiteraard via de linkerpaal binnen: 1-0!

Beide teams hadden even tijd nodig te herstellen van al deze indrukken. Het was Drogeham dat na wederom een kwartier als eerst weer bij de voetballes was. Een hoekschop werd door Eastermar niet lekker weggewerkt waarna Anne-Roy de vrijstaande J. Spinder wist te vinden: 1-1.

Dit bleek tevens de ruststand. In de rust besloot trainer van der Veen het een en ander om te zetten.

De volledige tweede helft was weer in handen van de Broekophâlders. Het wachten was op grote kansen. Veertien minuten nadat Jonkman de Drogehamster lijnrechter volledig terecht de zegen had gegeven werd door van der Veen besloten hem zijn verdiende publiekswissel te gunnen. Niet lang nadat hij onder luid applaus de douche had bezocht viel ook nummer twee van de Heerenveen tandem (Jacob de Vries) die eer ten deel. Dat de voor Jonkman ingevallen vlagger Simon Dijkstra in de 86e minuut wist te scoren gaf de wedstrijd zo mogelijk nog meer glans dan het al had. Wie via Unibet een euro op een doelpunt van Dijkstra had gegokt zou hier overigens 237 voor retour krijgen, uiteraard had niemand dit aangedurfd.

Na de wedstrijd stelde Tsjalling de hamvraag van de dag: zou Jonkman stoppen op zijn hoogtepunt of zet hij nog even door…

De deze middag aanwezige Kees Schotanus meldde dat hij Jonkman nog wel tot zijn zestigste door zag gaan op nummer tien bij het eerste van Eastermar. Nu eindelijk duidelijk is dat een Heerenveen machine superieur is aan die van Ajax. Schotanus zei de aanschaf van een Heerenveen shirt met “Jonkman” achterop te overwegen. Volgende week zal Eastermar al dan niet onder aanvoering van de Heerenveen machine op bezoek bij V.V.T. Dat nipt verloor bij koploper Wombats en dus een uiterst lastige tegenstander zal worden.

JJ.

   

Winst is wel zo noflik

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op woensdag 03 oktober 2018 21:49 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 03 oktober 2018 21:40

Het was exact en precies één dag voor het flitsende optreden van de grote voorbeelden van Lieuwe Nijboer: Ruurd Woltring met special guest Benjamin de Ruiter te Neushoorn. Dit was tevens een week na de beschamende thuis 0-1 tegen TFS. Op deze dag kreeg Eastermar de kans het nodige recht te breien. Mun mocht op bezoek bij Suwâld. De vorige editie van dit affiche eindigde in een 3-0 voor de thuisploeg, dus aan revanchegevoelens geen gebrek bij de Eastermarder vlaggenschuit. Trainer Marco van der Veen kreeg van alle geblesseerden en geschorsten de heren Mark de Vries en Jurryt Jonkman terug als mogelijke toevoegingen op zijn wedstrijdformulier. Of hier gebruik van werd gemaakt weet u binnen vijf alinea's. De geblesseerde Simon Dijkstra werd bereid gevonden de vlag ter hand te nemen. Simon luidt zijn weekend iedere donderdag met veel bombarie in, dit gebeurt steevast met het nummer “Dikke tieten kartoffelsalat” op repeat. De legende wil dat buurman Remco al dikwijls de politie heeft gebeld ivm geluidsoverlastjes. Op de donderdag training maakte de heer van der Veen bekend dat de rode rakkers (Johannes en Jille) de diepste voorhoede zouden vormen. Gjalt Veenstra zat in een heuse feestweek wegens het verjaren van zijn echtgenote, hem werd een rustig middagje op de bank gegund. Om toch een beetje beschaving aan de verder zielloze voorhoede toe te voegen werd door Marco besloten om de veelal als libero gebruikte aanvoerder Jurryt Jonkman op de verbindende nummer 10 positie te posteren. Verder stond Jelle van der Wal tussen de palen met Tsjalling van Dijk, Mark de Vries, Stefan Brouwer en Jurre Dam voor zich. De heer Dam had de hele zomerstop gedaan over het kweken van een mannelijk vlasbaardje, deze werd door Simon Dijkstra echter aangewezen als schuldige van het verlies een week tevoren. Het burdje is inmiddels gesneuveld. Op het middenveld stonden Richard Brouwer, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema. De bank werd warm gehouden door Gjalt Veenstra, Menno Dijkstra en Chris Elverdink. Trainer van der Veen drukte zijn strijders op het hart dat de wil om te winnen uit moest worden gestraald. Penalty's dienden dwars door de netten te worden geschoten en duels mochten wel eens gewonnen worden.

Om half drie werd door de scheidsrechter van dienst besloten dat de wedstrijd wel van start mocht gaan. Dit gebeurde nadat de toss werd gewonnen door Eastermar en er van speelhelft geruild was. De complete wedstrijd was in handen van de bezoekende partij, wat in de 28e minuut leidde tot een vrije trap aan de linkerzijde van het veld. Sander Smedema krulde de bal naar de rechterpaal vanwaar Jille van der Wal prachtig raak kopte. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens buitenspel ofzo. Niet veel later werd van der Wal wederom diep gestuurd. Hij tufte alleen op de keeper af en wachtte precies lang genoeg met schieten om de doelman een hoek te zien kiezen. Jille tikte de bal keurig in het andere hoekje en zo stond er een dikverdiende 0-1 in het boekje van de scheidsrechter. Justjes later scoorde Eastermar wederom volgens de scheidsrechter. Hij had vervolgens echter meer vertrouwen in zijn grensrechter dan in zichzelf en daarom werd ook dit doelpunt afgekeurd. Suwâld kreeg in deze eerste helft één hoekschop te nemen en dus werd er gedoucht met een 1-1 tussenstand.

In de rust werd medegedeeld dat er gescoord diende te worden als mun vandaag wilde winnen.

In de 59e minuut werd Jille van der Wal in de vijandelijke zestien door twee man getorpedeerd: penalty. Evenals een week tevoren ging Johannes Couperus achter de bal staan. Met het enige verschil dat er nu wel overtuigend binnen werd geschoten: 1-2! Los van een ingooi die zonder aanraking achter Jelle van der Wal verdween en dus niet telde werd er niet meer gescoord deze middag. Zo werd er eindelijk weer eens een driepunter gepakt door de Broekophâlders

Na twee ronden in deze nieuwste competitie kan er geconcludeerd worden dat er geen grote uitslagen zijn gevallen en iedereen van elkaar zou moeten kunnen winnen. Verder zijn er vier ploegen die wel eens een verslagje afleveren en er zijn drie ploegen die alleen uit medeklinkers bestaan. Jacob de Vries was donderdag jongstleden jarig geweest. Mijnheer had na afloop van de zaterdagse voetbalwedstrijd een kistje bier toegezegd. Hij verdween echter geruisloos via de achteruitgang toen het mocht heven. Over eventuele sancties volgen nog een aantal vergaderingen.

JJ.

   

Een goede generale, is een slechte repetitie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op vrijdag 28 september 2018 17:49 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 25 september 2018 14:03

“Het wordt al echt herfst, de dagen worden korter en de rokjes van de kechs worden langer”


Na een ideale voorbereiding die de A-selectie langs menig ijsbaan en kunstgrasveld bracht stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de deur. Van de vijf oefen- cq. bekerwedstrijden werd er slechts één gewonnen, dat dit net de laatste van de vijf tegen de hoger aangeslagen buurvrouw Rottefalle (4-1) was zorgde ervoor dat de equipe van de nieuwe trainer Marco van der Veen overliep van zelfvertrouwen.


Nadat Eastermar voor de zomer na een dienstverband van vier jaar afscheid nam van professor Eric Boersma werd in de persoon van de een kleine twee meter zeventien lange Marco van der Veen (voor de beeldvorming, spits Simon Dijkstra past in de lengte zo'n 4 keer in de heer van der Veen) de ideale opvolger gevonden. Inmiddels zijn met name zijn conditie oefeningen berucht in Eastermar en omkriten.


Omdat Simon Dijkstra, Harm Tseard Heidbuurt, Jelmer Dijkstra, Jelte Berend Heidbuurt, Max Dam en Jan Jochem Kootstra geblesseerd waren en Mark de Vries en Jurryt Jonkman een schorsing van vorig jaar mee hadden genomen werd door de nieuwe technische staf besloten hen buiten de wedstrijdselectie te laten, een opvallend en spraakmakend besluit.


Ook Rienk Wind en Irene Bijlsma zouden geen acte de présence geven, Irene beviel 12 Augustus jongstleden van hun eerste zoon: Jort Jelte. J.J. is evenals zijn heit nog niet geheel wedstrijdfit, verwacht wordt dat de goaltjesdief met zo'n 15 jaar aan zal sluiten bij het Eastermarder vlaggenschip, over wanneer mun Rienk weer eens op het sportveld zal zien is minder te zeggen.


Overigens had de onvolprezen leider/verzorger/alleskunner van de afgelopen seizoenen (Bouwe Boersma) besloten solidair te zijn met Eric Boersma, het wekelijkse optrekken met mannen als Stefan Brouwer en Sander Smedema vond hij wel even mooi geweest. Bouwe zal zeker gemist worden, al heeft de club een uitstekende opvolger weten te vinden. Boersma zijn voormalige plek langs de lijn zal de komende decennia in worden gevuld door Floris Mols. Mcmoles heeft zich reeds ingekocht met een groen kistje, vandaar ook het gemeende warme welkom middels deze alinea.


Over de wedstrijd kan ik verder lekker kort zijn:


Doordat het de dag van de ginger was kreeg Eastermar in de 89e minuut een penalty te verdelen onder de beide roodharigen die het team rijk is: Jille van der Wal en Johannes Couperus. Omdat Johannes in een vrij nabijgelegen verleden eens een elfmetertrap binnen had weten te jengelen viel hem de eer ten deel dit buitenkansje te verzilveren. Uiteraard werd er gemist, dit was wel aardig typerend voor het Eastermarder aandeel in deze wedstrijd.


TFS had in de eerste helft weten te scoren nadat de bal van achter de doellijn met goedkeuring van scheidsrechter door een TFS speler terug het veld in was gehaald (de scheidsheer J. Dijkstra mompelde iets over nieuwe regels). Dat vlagger Harrie (Haije) Veenstra met zijn vlag richting de zon wees mocht niet baten, Harrie werd genegeerd en het doelpunt bleef staan.

 

Dat Harrie de kalmte wist te bewaren mag een wonder heten, in de afsluitende wedstrijd van het afgelopen seizoen had hij de vlag mogen hanteren tijdens de wedstrijd van zijn eigen elftal (It twadde). Hij had toen de opbouwende kritieken van zijn eigen ploeg niet helemaal lekker begrepen, het vlaggetje werd destijds met veel misbaar en woede een 28 meter de bosjes ingegooid en van de woeste Harrie werd pas na de zomerstop weer iets vernomen. Gelukkig deed tegen TFS blijken dat zelfs een heerschap met de respectabele leeftijd van Veenstra nog wel eens wat op kan steken van zijn eigen gemaakte fouten. Bedankt voor het grensrechteren Harrie!

 

Door de eerder genoemde scheidsrechterlijke dwaling en omdat Eastermar zelf uitermate ondermaats presteerde en nul van de desondanks vijf gecreëerde goede kansen wist te scoren zou de thuisploeg exact nul punten overhouden aan deze openingswedstrijd.


Zo is het einde van dit onsamenhangende verhaal eindelijk in zicht, rest mij alleen nog te vermelden dat volgende week de traditioneel zware uitwedstrijd tegen Suwâld wacht, vorig jaar ging Eastermar nog met 3-0 het schip in. Een steuntje in de rug van bijvoorbeeld de fietsboys zou een welkome verrassing zijn!

Oant sjen.

J.J.

   

Pagina 4 van 25