Wedstrijdverslagen

VVT 1 - Eastermar 1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 september 2014 07:05

20 september 2014, de dag dat voormalig vvEastermar sterspeler Tjalf Jonkman 25 jaar mocht worden stond voor zijn oude teammakkers een ware kraker op het programma: VVT uit.

Eastermar wist in de twee voorgaande wedstrijden twee goede helften te spelen, helaas stond het bij aanvang van die goede helft steeds met 3-0 achter en bleek dit andermaal een brug te ver.

Door die slechte eerste helften en door het feit dat Albert Brouwer in de wolken zat, Pieter Sikkema laptopjes aan de man moest brengen, Jille van der Wal te kampen had met ouderdomsproblemen en Rienk Wind weer eens naar zijn eiland was vertrokken, waren er de nodige aanpassingen in de Eastermarder opstelling:
Mark de Vries en Richard Brouwer fungeerden ditmaal als backs, Stefan Erwin Venema mocht verdedigende middenvelder spelen, youngsters Thomas van Holsteijn en Lieuwe Nijboer bemanden de flanken. Jurryt Jonkman veranderde van plaatselijke nummer drie naar ďnummer 4Ē en Kees Schotanus stond in de spits. Omdat er nog 3 posities over waren, mochten Tsjalling van Bouwe van Dijk, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt deze bloedwarme zaterdag middag ook mee doen.
Op de bank zaten de twee sterkhouders van #VVE2, Robert Stienstra en Evert Hendrikus Dijkstra naast #VVE1 speler Eddie Wedzinga te azen op een invalbeurt.

Waar de plaatselijke Sander verdediger is en speciaal ingevlogen werd vanaf de Huttenheugte om deze wedstrijd te spelen, daar is de Sander van Eastermar een middenvelder die een dag tevoren alle Earnew‚ldster vakantiehuistuintjes maaide en lekker in z'n eigen bed sliep.

De voorbespreking werd als gewoonlijk verzorgd door trainer Eric Boersma en blijft wederom binnenskamers, wel mag verklapt worden dat het uiterst oppeppend was.
Zo begon Eastermar heerlijk uitgeslapen en vol goede moed aan de derde wedstrijd van het seizoen, die eindelijk eens drie hele punten op moest leveren.
Eastermar mocht aftrappen en liet VVT meteen weten dat het de bedoeling was zelf het spel te maken, duelletjes te winnen en uiteindelijk te scoren.
In de 2e minuut brak Kees Schotanus voor de eerste maal door, hij leek alleen op de keeper af te kunnen maar werd onrechtmatig afgeremd door de lokale Sander waarvoor hij meteen een gele kaart kreeg gepresenteerd door de uiterst sterk fluitende scheidsrechter. De vrije trap verdween vervolgens maar net naast het doel.
De gehele eerste helft bleef VVE de bovenliggende partij maar tot echt grote kansen leidde dit op een lekker zwabberende vrije trap van Harm Tseard na, nog niet.
Uitdaging was vooral geen drie doelpunten tegen te krijgen voor de rust. Dit lukte!
In de rust kon Eric B. voor de verandering eens vertellen dat hij aardig tevreden was over het getoonde spel. Wel werd even benadrukt dat de teugels de tweede helft niet gevierd mochten worden want dat zou uiteraard afgestraft worden door de Twijzelerheidenaars.
In de eerste minuten na rust wist VVT de schroom ietwat van zich af te werpen, ze wisten wat meer duels te winnen en een paar kansjes te creŽren, gevaarlijker dan een drietal corners wist het echter niet te worden.
Daarna pikte Eastermar de draad weer op en probeerde het wederom middels de lange en de korte bal hun spits in stelling te brengen.
Omdat Bouwe Boersma vergeten is de minuut van het doelpunt door te appen gok ik dat het in de 76e minuut was dat het volgende plaatsvond: Mark de Vries mocht met een ingooi HT Heidbuurt †aanspelen, deze kopte door naar Sander Smedema die hem terugkaatste op Harm Tseard, HT hoorde Kees Schotanus verderop al wat om-eamelen en besloot hem dan toch maar aan te spelen.
Schotanus stond plots vrij voor keeper Sietse W. en wist zoals zo vaak wel raad met deze situatie: 0-1!
Na dit doelpunt was VVT ietwat van slag wat leidde tot de ene na de andere overtreding.
In de 83e minuut verdiende Eastermar wederom een vrije trap op een mooie positie, Kees S. poeierde het leer op de binnenkant paal, HT Heidbuurt vloog achter de wegrollende bal aan maar werd in de sprint neergehaald door de keeper, wat VVE uiteraard een penalty opleverde.
Kees Schotanus durfde na zijn gemiste penalty in het seizoen '12-'13 tegen Harkema Opeinde eindelijk weer eens ťťn op te eisen. Hij werd door de keeper nog gevraagd in welke hoek hij hem zou schieten en ook werd vermeld dat ze hem in de kleedkamer wel snelle Kees noemden.
Schotanus reageerde hier uiterst koel op en zei maar niets, iets wat de Eastermarders toch wel zorgen baarde want dat doet hij doorgaans helaas niet zo vaak.
Nadat de keeper zich eindelijk stilhield, blies de scheids op zijn fluit en mocht Kees beginnen aan zijn aanloop, hij keek uitsluitend naar de bal en zag dan ook niet dat keeper Sietse alvast in de rechter hoek ging liggen.
Omdat Kees alleen naar de bal keek en Oost-Indisch doof was wat alle aanwijzingen en bruikbare tips aangaande de positie van de keeper betrof, schoot hij de bal precies in de handen van Sietse. Mis!
Zo beloofde het nog een uiterst spannend slotstuk te worden, VVT werkte alleen nog met de lange bal en Eastermar kwam er via de meer dan uitstekend spelende B-junior Lieuwe Nijboer telkens met vlijmscherpe counters uit, Lieuwe, Kees en Stefan Erwin wisten echter niet meer te scoren.
Omdat ook bij VVT niemand Gjalt Veenstra wist te passeren bleef het 0-1 en heeft Eastermar zijn eerste punten binnen, welverdiend!
En zo konden Molle Heidbuurt, Cor Brouwer en Bert de Vries onder begeleiding van voorzitter Dries van der Ploeg met een gerust hart op hun fietsje stappen voor de terugreis naar de Eastermarder kantine, waar volgende week de thuiswedstrijd tegen Kootstertille wacht.
Mvg. Jurryt Jonkman.
 

Eastermar pakt na thriller de volle nul punten.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 08 september 2014 06:50

Zaterdag 6 september stond dan eindelijk het seizoen '14-'15 op de stoep bij de mannen van vv Eastermar 1. Een uitwedstrijd in Ee bij de voetballers van Oostergo moch gespeeld worden in de 5e klasse C.

Na wederom een mislukt nacompetitie avontuur besloot een Broekoph‚lder dat het tijd werd voor vers bloed in Eastermar.
Eerder was al bekend gemaakt dat de wegen van VVE en trainer Marcel Hiemstra zouden scheiden, Marcel verdient na een 2e plek in 12/13, een 3e plek in 13/14 en twee bijbehorende periodetitels zeker wel een bedankje voor bewezen diensten, dus die krijgt hij bij deze, succes bij het vinden van weer zo'n mooie club!

Om het achtergebleven gapende gat adequaat in te vullen werd wonderboy Eric Boersma gecontracteerd. Boersma is tevens werkzaam bij de trots van het noorden, sc Heerenveen alwaar hij uiteraard veel opsteekt van de levende legendes die daar dagelijks rond paraderen, gehoopt word dan ook dat hij een eredivisie waardig elftal weet te smeden in Eastermar.

Verder werden Gjalt Veenstra (keeper), Sander Smedema (middenvelder) en Pieter Sikkema (Spitske) toegevoegd aan de Eastermarder A-selectie en later dit seizoen zal er nog een heuse Balinees volgen, Simonides Dijkstra zal rond de winterstop in worden gevlogen om de bank van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Zij worden in de komende weken uitgebreid aan u voorgesteld want daar is in de inleiding van deze week ijlkst geen plek meer voor..

Over Ilkst gesproken, Eastermar bekerde dit jaar tegen Ijvc (4-3 verlies), Hylpen (2-1 winst en buurman Jistrum (1-4 winst), voeg hier een geflatteerde 2-0 nederlaag tegen Gsvv aan toe en de voorbereiding van vv Eastermar is compleet.
Na deze schamele 6 punten uit 4 wedstrijden reden de Eastermarders evenzogoed met volle moed naar Ee.
De blauw-gele voetbalmachine kreeg als opdracht mee om vooral in het eerste kwartier goed druk te zetten en zodoende de tegenstander bij de strot te pakken.
De mannen van Oostergo hadden echter hetzelfde snode plannetje en zij slaagden hier een stuk beter in. De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Eastermar maar in de volgende minuten werd Oostergo gevaarlijker en gevaarlijker wat al in de 9e minuut resulteerde tot de 1-0, gemaakt door de plaatselijke Sikkema (geen familie van Pieter.) †Eastermar kon hierna zijn eigen spelletje niet spelen, de bal werd veel te snel ingeleverd en duels werden verloren.
In de 37e minuut werd W. Sikkema maar weer eens diep gestuurd, hij kwam uiteindelijk alleen voor keeper Gjalt die in eerste instantie de bal nog weg kon slaan, vervolgens was Willem echter eerder bij het leer en wist deze met een boogje in het lege doel te werken. In de minuten hierna creŽerde Eastermar een drietal kansen op de aansluitingstreffer, deze werden helaas allemaal vakkundig om zeep geholpen en zo kon het geschieden dat Julius de Jong een seconde voor het rustsignaal de 3-0 tegen de touwen drukte.
In de rust gingen de W‚ldpiken eerst even bij zichzelf te rade alvorens trainer Boersma vertelde dat er toch het een en ander moest veranderen, al was het maar om de meegereisde fans toch nog een beetje waar te geven voor dat onmenselijke stuk rijden. Verder werd Richard Brouwer vervangen door zijn broeder Albert die op de verdedigende middenvelder positie mocht spelen, Sander Smedema verhuisde naar de rechtshalf.
Het eerste kansje in de 2e helft was nog voor Oostergo maar al snel daarna ging het beter draaien bij de Eastermarders, duels werden gewonnen en men rukte steeds meer op richting het vijandelijke doel.
In de 64e minuut mocht de van Obesitas herstelde spits Kees Schotanus aanleggen voor een zuur verdiende vrije trap, hij schoot het leer snoeihard recht op de keeper af, deze kon niets anders dan de bal recht voor de voeten van de net ingebrachte Jille vd Wal stompen: 3-1.
Dit bracht weer wat geloof in de blauw gele harten wat al gauw resulteerde in de 3-2. Voorstopper Tsjalling van Dijk zocht Kees Schotanus met een lange bal, deze speelde met 1 beweging zijn tegenstander uit op randje 5 metergebied, liet de keeper duiken middels een schijntrap en joeg de bal in het dak van het doel.
De wedstrijd lag weer helemaal open en het was vooral Eastermar dat zocht naar nog een doelpunt, toch was het Oostergo dat in de volgende minuten een levensgrote kans kreeg op de 4-2, deze werd echter gemist.
In de 78e minuut was het wederom Kees Schotanus die, op aangeven van Pieter Sikkema en na het uitspelen van een mannetje of drie, de bal vol op de buitenkant wreef nam, vol de kruising in: 3-3!
Met nog een kwartier te spelen en Oostergo op de slachtbank was er nog genoeg kans om te winnen deze middag. Het liep echter anders, in de 85 minuut kwam Oostergo er via een counter nog eenmaal uit, de rechtsvoor kon voorgeven en de bal werd bij de 2e paal tegendraads ingekopt: 4-3 voor de thuisploeg.
In de laatste minuten creŽerde Eastermar nog een x aantal kansen maar gescoord werd er niet meer. Zo verloor Eastermar haar eerste competitie wedstrijd onder Boersma en Boersma waar een gelijkspel niet onverdiend was geweest. Toch hopen wij dat krullebol Molle Heidbuurt en consorten ondanks de regendrupjes en de eerste helft een mooie middag hebben gehad.
De verliespartij kan gelukkig volgende week al weer goed worden gemaakt, Noordbergum komt op bezoek bij de Burgerkamp te Eastermar. Jannes heeft om een uur of 14:00 uur de koffie warm en bruin en de buisjes gedopt en koud, wees welkom!
   

Pagina 25 van 25