Wedstrijdverslagen

Eastermar stapt uit hoek waar de klappen vallen.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 03 maart 2015 16:12 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 03 maart 2015 16:06

Op 28 februari van het jaar 2015 mocht vvEastermar na twee verliespartijen eerder in datzelfde jaar, zich opmaken voor een broodnodige driepunter tegen en bij Blue Boys, Nij Beets.

De eerste competitie wedstrijd in het nieuwe jaar werd geflatteerd met 3-0 verloren van Kootstertille, de tweede met 0-4 van VenV '68. Eastermar kwam dus niet overdreven goed uit de winterstop.

Tegen VenV '68 moesten de geel-blauwen het doen zonder laatste man, “vice” Jurryt Jonkman (een plaatselijke Ebola aanval) en aanvoerder Tsjalling van Dijk (nog half geblesseerd aan zijn winter-enkel), tevens vielen aanvallende middenvelders Jille van der Wal en Harm Tseard Heidbuurt uit met “kleine” blessures. Al deze sterkhouders van VVE1 waren tegen Blue Boys weer present en zo was Eastermar op volle oorlogssterkte, want ook eilandganger Rienk Wind had de vaste wal weer onder de voeten weten te krijgen.

Enige afwezigen waren Eddy Skreuder,naar verluid op de weg terug en keeper Gjalt Veenstra die zich ten tijde van de wedstrijd in Oostenrijk vol lag te gooien met allerhande alcoholische versnaperingen, hij werd vervangen door good “old” Theo Douwes.

Eastemar trof met Blue Boys de perfecte tegenstander om uit de winterdipcrisis te klimmen, de gastheren verloren immers met exact hetzelfde doelsaldo als Eastermar hun laatste twee wedstrijden (Boornburgum en de Sweach). Ze zouden dus gebrand zijn iets goed te maken en zo heeft VVE1 zijn prooi het liefst.

De thuiswedstrijd tegen de blauwe fietstas jongens leverde eerder dit seizoen een benauwde 2-1 zege op voor Eastermar.

Tijdens de voorbespreking werd het de Broekophâlders duidelijk dat trainer Eric Boersma wat verrassingen uit zijn spreekwoordelijke hoge hoed had getoverd, centrale middenvelders Jille vd Wal en Harm Tseard Heidbuurt mochten op de flanken plaatsnemen, hun plek werd ingenomen door de teruggekeerde Tsjalling van Dijk en flankspeler Sander Smedema. Kees Schotanus mocht ondanks zijn vormcrisis in de spits beginnen. Stefan Erwin Venema werd wederom controleerbeer.

 

Achterin kreeg de weer topfitte Jurryt Jonkman de leiding over een drietal Brouwers: de bijna jarige Jet, Albert als voorstopper, zijn jongere broer Stefan linksback en de jongste van het spul Richard mocht rechts achterin rond trippelen.

Mochten de vijandige aanvallers langs dit stel komen dan was het aan keeper Theo Douwes om de bal te keren.

Nadat de Eastermarder karavaan achter de immer haastige Bouwe Boersma aan naar Nij Beets was geracet en het niet zuinig sterke bakje kofje van de kastelijn in de kantine aldaar achterover had geslagen, vervolgens de wc was bezocht en het team zich aangekleed en opgewarmd had floot de in het dagelijks leven als notaris werkzaam zijnde scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Eastermar probeerde van achteren op te bouwen en de blauwe jongens probeerden de bal af te pakken en dan tot kansen te komen. Dat lukt in de 6e minuut voor het eerst, een blue boy wist de bal te veroveren, snel zijn spits in te spelen, die stuitte daarna echter op de uiterst scherpe Theo Douwes.

Na nog een aantal kleine kansjes over en weer was het Eastermar dat in de 17e minuut een corner kreeg, de bal werd afgeslagen maar belandde vervolgens in de handige pootjes van Kees Schotanus, die zijn mannetje een kiekebosje instuurde en met een stiftje voorgaf, de bal vloog door de kuif van Stefan Brouwer en vond daarna het hoofd van de goed ingelopen Jille vd Wal: 0-1!

Vrijwel meteen na de aftrap kreeg Blue Boys een uitstekende kans op de 1-1, het was echter wederom Theodorus die een ware sta in de weg bleek te zijn.

Zo'n tien minuten later kreeg Blue Boys zijn derde hoekschop, de bal werd weggekopt door een verdediger, het leer belandde echter in de voeten van Remco Hielkema die een zwak schotje afleverde die gemakkelijk gevangen kon worden door Douwes, echter was het de net van de kapper teruggekeerde Stefan Erwin Venema die de bal toch even op zijn kortgeknipte koppie wou voelen, hij stuurde de bal secuur over Douwes heen de kruising in. Het doelpunt van de dag was een feit: 1-1!

Zo'n tien minuten voor rust werd de met een dik enkel rondlopende linksback Stefan Brouwer vervangen voor Mark de Vries. Ook Jurryt Jonkman (hij ontving een ijsbeentje van de ruige spits Sander Hoekstra) en Albert Brouwer (zware beentjes) waren niet fris onder de oksels maar zij konden voorlopig nog wel even mee.

Na nog wat kansen over en weer werd in overleg besloten eerst even te schaften.

Trainer Eric Boersma was in de rust gematigd positief. De tegenstander was niet overdreven gevaarlijk geweest en Eastermar had in de persoon van Kees Schotanus een aantal uitstekende kansen gecreëerd, zijn persoonlijke crisis duurde echter nog even voort en gescoord had ie dan ook niet. Dit kon alleen maar beter gaan in de tweede helft en dat bood weer hoop op een mooie eindstand.

De eerste 10 minuten na rust was de wedstrijd aardig in evenwicht, Eastermar probeerde van achteruit op de bouwen en Blue Boys probeerden met behulp van de wind een doorgang te vinden door de Eastermarder defensie, tot grote kansen leidde dit echter aan beide kanten niet.

In de 56e minuut ontving Tsjalling van Dijk de bal op het middenveld, zijn aanname was perfect waardoor hij direct een steekpass op Jille van der Wal af kon leveren, deze sprintte zijn man eruit en kwam een op een met de plaatselijke goalie, in plaats van zelf af te drukken gunde hij de bal aan Kees Schotanus, die het missen van deze kans wel wat te guitig vond en dus de 1-2 liet noteren!

Zo'n tien minuten later kreeg Sander Hoekstra met een gelukje aan zijn kant en een ongelukkige balbehandeling van Stefan Erwin, de bal mee en kon alleen afstomen op Theo Douwes die hij verschalken wou middels een stiftje, Douwes is echter een stuk sluwer dan hij er uit ziet en hij wist middels een katachtige reflex de bal over te tikken. Had iemand de moeite genomen dit moment vast te leggen dan ging het vast en zeker viraal op het wereld wijde web.

Uit de hoekschop die volgde kwam geen doelpunt.

In de 70e minuut wist de ontketende Kees Schotanus middels een klein handje van god de bal mee te nemen, was vervolgens twee lokale sportievelingen te snel en slim af en kwam voor de 3e maal deze middag 1 op 1 met de Blue Boyster keeper, ditmaal was het wel raak: 1-3!!

Direct hierna werd Jille van der Wal vervangen voor Thomas van Holsteijn en zo'n tien minuten later werd Jurryt Jonkman uit zijn lijden verlost door Pieter en zijn sikje.

De 1-3 werd niet meer uit handen gegeven en zo zagen de fietsboys Cor Brouwer en de onlangs verjaarde Molle Heidbuurt en de rest van het massaal uitegerukte Eastermarder publiek dat Eastermar weer eens wist te winnen! Een prestatie die Joke Brander en Wander Kooistra nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Boornbergum.

 

Groeten,

 

Jurryt Jonkman.

 

Eastermar blijft punten pakken!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 09 december 2014 15:27 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 09 december 2014 15:16

V.V. Eastermar – VVT

Een dag nadat half Nederland Sinterklaas vierde en op de dag dat de andere helft dit zou doen stond in Eastermar de kraker VVE-VVT op het programma. De uitwedstrijd eerder dit seizoen betekende voor Eastermar een ware ommekeer, voor die wedstrijd werd alleen verloren en na diezelfde clash werd er elke wedstrijd minstens een punt gepakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat Eastermar uitgegroeid is tot de naaste uitdager van koploper ODV. Om dit te blijven dient er gewonnen te worden van de gasten uit Twijzelerheide die op slechts 6 punten achterstand van de thuisploeg (met een wedstrijd minder gespeeld) op de 7e stek van de ranglijst vertoeven. Een echte drie-punten wedstrijd dus!

Voordat dit verslag verdergaat moet ik even met u stilstaan bij het heugelijke feit dat de spelersgroep samen met de technische commissie en Siemen Atsma eerder deze week besloten hebben dat trainer Eric Boersma, ondanks zijn belabberde seizoensstart, voor een extra jaar bij mocht tekenen.
Boersma zelf besloot dat hij, ondanks de naderende crisis begin dit seizoen, de uitdaging aangaat voor een 2e seizoen in de Wâlden. Super!

Zo dan pak ik nu de wedstrijd weer bij de lurven:

Eastermar mistte deze zonnige wintermiddag een aantal basisklanten: Stefan Erwin Venema  moest zijn een week eerder verkregen 4e gele kaart van het seizoen bekopen met een schorsing. Verder was Albert Brouwer voor zijn werk naar Brazilië lag Eddie Wedzinga nog in de lappenmand en bivakkeert Rienk Wind sinds een week op de Noordzee.
De positie van A. Brouwer werd opgevuld door diens broer Stefan Brouwer, dit zorgde ervoor dat Mark de Vries  basisklant werd op de linksback.
Verder mocht Richard Brouwer rechts achterin schitteren. Jurryt Jonkman zou zorgen voor de nodige rugdekking en als hij het even niet meer wist was daar altijd nog de van een schouderblessure herstelde keeper Gjalt Veenstra.

Op het middenveld werd de van VVE2 geleende vergruizer Robert Tienstra het slot op de deur, hij kreeg als opdracht mee de ballen af te pakken en dan zo snel mogelijk in te leveren bij een teamgenoot, dit omdat hij inmiddels een aardige reputatie heeft opgebouwd wat het maken van eigen doelpunten betreft.
De rechterflank was voor het vriendje van de dochter van de leider, Sander Smedema, centraal stond Tsjalling van Dijk samen met zijn winterknibbels en de sinds een week of twee schroomvrije Harm Tseard Heidbuurt.
Op de linkerflank stond Thomas van Holsteijn omdat hij dan eindelijk een kapper had bezocht, Foppe mag trots op hem zijn. Tevens slaagde hij deze week voor zijn rijbewijs, verwacht werd dan ook dat hij de nodige meters zou maken deze middag.
Voorin stond de deze middag uiterst gemotiveerde spits van Eastermar: Kees Schotanus. De belhamel is namelijk het neefje van VVTer Jan Piet.

Op de bank zaten de inmiddels topfitte Jille van der Wal, Pieter Sikkema en Kors Tadema

Pupil van de week Simon Dijkstra durfde niet en zo kon er zonder oponthoud begonnen worden aan de eerste helft.
Eastermar leek ondanks alle tips en waarschuwingen vooraf het uitstekende spel van een week tevoren niet te kunnen herhalen, het opbouwen van achteruit ging niet van harte en de tweede bal werd veelal verloren, dit zorgde ervoor dat de gasten in de eerste helft een klein overgewicht op de wedstrijd hadden.
Veel gevaarlijker dan een afstandsschot op doel, dat uitstekend gepakt werd door “Charly Luske fan” Gjalt Veenstra, en een pegel voorlangs wisten ze in de eerste 20 minuten echter niet te worden.
De thuisploeg kwam in de 21e minuut tot een spaarzame uitbraak, dit leidde tot een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Deze werd genomen door Kees Schotanus die een setje winterknibbels naar de eerste paal zag sprinten, hij stuurde het leer die kant ook op en of het nou Tsjalling van Dijk, zijn knieen of zijn directe tegenstander was die de bal het laatst raakte mag de ietwat betweterige Joost weten. Feit is wel dat het ronde geval over de keeper van VVT in de verre hoek van het doel belandde: 1-0!
Een luttele 13 minuten later was het wederom raak, Sander Smedema wist door goed doordrukken de bal te veroveren op het middenveld en bekroonde dit met een ingenieuze steekpass op Kees Schotanus die vervolgens zijn tegenstander uitkapte en middels een verraderlijk schot inclusief stuit de korte hoek wist te vinden: 2-0! deze stand gaf het evenwicht tussen de beide ploegen niet helemaal correct weer maar daar kon Bouwe Boersma niet mee zitten, dus die bleef keurig naast de dug-out staan.
Het was in de 38e minuut toen VVT een makkelijk verkregen vrije trap mocht nemen van zo'n 25 meter, bij nader inzien was het misschien ook wel 20 meter. De bal draaide richting de tweede paal waar drie VVTers geheel vrij stonden en in discussie raakten over wie raak mocht knikken. Omdat 1 van de drie nogal langdradig van stof was mistten ze allen de bal..
Het projectiel had echter zo'n curve meegekregen van Jacob dat hij zonder aanraking evengoed tegen de touwen sloeg: 2-1.
Dit was ook meteen de rust en “spoiler alert” eindstand.
In de rust kregen de Broekophâlders te maken met een uiterst teleurgestelde Eric Boersma, hij had gezien dat er vooral zonder bal te weinig beweging in het team was waardoor de bal niet in de ploeg gehouden kon worden en veel duels verloren werden. Hij dreigde met wissels en hoopte stiekem dat dit voldoende zou zijn voor een betere tweede helft.
De tweede helft was aan Eastermarder kant iets beter dan de eerste, de bal kon steeds een x-aantal seconden langer in de ploeg gehouden worden en er werden zelfs een paar uitgelezen kansen gecreëerd. VVE blijkt dit seizoen echter over een paar analfabeten te beschikken en gescoord werd er dan ook niet meer.
VVT wist er ook nog een paar keer gevaarlijk door te komen maar al hun plaagstootjes werden geneutraliseerd door Gjalt Veenstra, Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Mark de Vries, Jurryt Jonkman, Robert Tienstra, Pieter Sikkema, Jille van der Wal, HT Heidbuurt Sander Smedema en Kees Schotanus.
Opmerkelijk in de tweede helft was dat scheidsrechter J. Struijs na de rust bij elk dode spel moment  tijdrekken vermoedde, hij ging hierin zo ver dat hij tamelijk respectloos optrad richting verzorger Bouwe Boersma en verbood Boersma uiteindelijk zelfs het veld nog te betreden.
Nadat iedereen net een beetje gewend was aan die onzin besloot de heer Struijs af te fluiten en zo bleven de drie punten waar ze thuishoren, in Eastermar!
Na de wedstrijd kreeg iedere selectiespeler een ferme handdruk van voorzitter Dries van der Ploeg, dit ging gepaard met het complimenteuze woord: “super!”.

Voor Fietsboy Molle betekende deze driepunter een mooi einde van een enerverende week, hij was midweeks namelijk op heterdaad betrapt bij de Action alwaar hij een nieuwe bandenplakset aanschaftte voor Sinterklaas die het dan weer aan Harm Tseard Heidbuurt mocht schenken, verder had hij weer tientallen verzoeken om hulpsinterklaas (door zijn bos lange krullen wordt hij elk jaar weer gevraagd) te spelen af moeten wijzen.

Stefan Erwin Venema wist na de wedstrijd de reden van het belabberde spel te benoemen, hij vertelde bescheiden dat dat uiteraard kwam doordat hij met zijn looks ontbrak op het middenveld.
Dit maakte het echter wel mogelijk dat hij met zijn kuif veruit de knapste toeschouwer was. De aan zijn enkel geblesseerde Eddie Wedzinga wist dat te beamen.

Dan is het nu tijd voor de welverdiende winterstop maar niet voordat aanstaande donderdag een wedstrijd tussen de A- en B-selectie plaatsvindt, u bent allen welkom vanaf een uurtje of 19:30!

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op zeven februari, Eastermar moet dan op bezoek bij Kootstertille.

Dan gooi ik bij deze de pen in het vet! Tot Februari!

Jurryt Jonkman.
   

Eastermar doet uitstekende zaken!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 01 december 2014 11:37

Een week nadat Eastermar moeizaam met 2-3 won van de hekkensluiter van de 5e klasse C, mocht het het opnemen tegen de trotse koploper van diezelfde klasse.
Ondanks dat de Broekophâlders het zichzelf een week tevoren onnodig lastig hadden gemaakt, was het geloof in een goed resultaat deze koude zaterdagmiddag goed vertegenwoordigd.

Het affiche VVE-ODV staat de laatste drie seizoenen garant voor veel spanning, de ploegen zijn doorgaans aan elkaar gewaagd en zelden werd er dik gewonnen door een van de twee.
Dit seizoen heeft de selectie van ODV echter een ware facelift ondergaan, er is flink verjongt.
Waar normaal gesproken Eastermar bekend staat om zijn jonge ploeg (22,7) daar worden ze dit jaar afgetroefd door ODV (21,9). Ondanks dat de Wynjewâldsters beschikken over veel jeugd zijn ze deze jaargang akelig constant, er werd slechts 1 keer verloren en de rest werd gewonnen.
Het verhaal van Eastermar is u inmiddels bekend en dit heeft ervoor gezorgd dat ODV met zeven punten voorsprong op de thuisploeg de wedstrijd inging.

Trainer Eric Boersma zou voor deze kraker de opstelling op enkele punten wijzigen; Pieter Sikkema moest ondanks dat zijn schoenen midweeks uit de kast waren gekomen plaatsmaken voor de revelatie van dit seizoen: Thomas van Holsteijn.

Verder moest keeper Michel Zandstra met het 2e keepen in de kraker tegen Jitrum 2. Hierdoor mocht Sjoerd Visser zijn voetbalschoenen weer uit het vet halen.
Omdat Stefan Brouwers enkel de vertrouwde afmetingen weer had aangenomen kon hij linksback staan, centraal achterin stonden Albert Brouwer en Jurryt Jonkman en rechtsback Richard Brouwer.

De gehele achterhoede had de voorgaande week ter inspiratie een concert bezocht; de Brouwers naar de Scorpions in Ahoy en de heer Jonkman kon niet achterblijven en vertrok met diens broer naar een optreden van Typhoon in Snits. Verder bezocht de geblesseerde keeper Gjalt Veenstra een show van Charly Luske. Dan bent u op cultureel vlak ook weer even op de hoogte.

Op het middenveld kregen Stefan Erwin Venema, Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk en Sander Smedema dus gezelschap van Thomas van Holsteijn, die ondanks dat hij een kappersbezoek pertinent weigert middels zijn goede spel en omdat hij pas jarig was geweest toch een basisplek verdiende.

In de spits stond “de beste spits van Eastermar ooit: Kees Schotanus” aldus Wybe Hoogendorp.

Op de bank zaten Mark de Vries, Pieter Sikkema, Gjalt Veenstra en de pas sinds een week weer volop meetrainende Jille van der Wal.

Van tevoren werd de Eastermarders verteld vooral in zichzelf te vertrouwen, ODV mocht dan behendige snelle en jonge aanvallers hebben maar de geel blauwen hadden daar een minstens zo flexibele defensie tegenover staan. Tevens had trainer Eric Boersma op de trainingen geconstateerd dat de Eastermarders het positiespel uiterst goed beheersen. De speech van de trainer in de kleedkamer bleek zo inspirerend dat de inleidende “Heu” voordat de box verlaten werd  tweemaal zo hard door de catacomben schalde dan normaal.

Nadat pupil van de week Stefan Dijkstra alias “Lysze Siesze” na een mooie slalom de Wynjewâldster keeper in twee keer verschalkte mocht ODV aftrappen voor deze clash der titanen.
Het eerste kwartier was duidelijk voor de gasten, Eastermar kwam er moeizaam uit en ODV probeerde een doorgang naar het thuisdoel te forceren. Dit lukte ze slechts twee keer, die beide keren stond keeper Sjoerd Visser uitstekend naar de bal te kijken en zo bleef het 0-0.
Dit gaf Eastermar het nodige vertrouwen en men begon wat meer naar voren te spelen, de bal werd  langer in de ploeg gehouden en kleine kansjes werden er gecreëerd. Omdat ODV niet voor niets lijstaanvoerder is ging dit gepaard met de nodige energie en zodoende was de eindpass steeds onzorgvuldig.
Vlak voor rust kreeg rechts-mid Sander Smedema een 100% kans op het openingsdoelpunt, hij wist het net echter niet te vinden en zo bleef de brilstand intact.
Terwijl men van het veld liep voor een kop thee mopperde een ODV speler nog op de scheids om, wat hier de reden voor was mag Joost weten, wel kwam hem dit op een welverdiende praatkaart te staan.
In de rust werd genoten van een heerlijk bakje thee en ondertussen had een over het algemeen tevreden E. Boersma nog wat tips voor zijn ploeg, die hopelijk zouden leiden tot de drie punten. Gewisseld werd er niet.

Bij het betreden van het veld keek scheidsrechter R. Wijnstra ietwat bedrukt, toen de Eastermarder vice-aanvoerder poolshoogte kwam nemen werd hem duidelijk dat de heer Wijnstra door miscommunicatie spijtig genoeg geen thee had gekregen in de rust. Gevreesd werd dat hij dit mee zou nemen in zijn beslissingen in het vervolg van deze wedstrijd. Dit zou niet het geval zijn werd beloofd.
Eastermar kwam voortvarend uit de startblokken en wist meteen een grote kans te creëren.  Gescoord werd er niet, want het scorebord was liep nog niet.
De tweede helft had de thuisploeg op een tiental minuten na een duidelijk overwicht in deze wedstrijd, ODV wist er alleen middels counters uit te komen. Vaak werden hun vleugel spelers buitenspel gezet door de scherp spelende achterhoede, dit frustreerde hen zo dat ze boos werden op de scheidsrechter en de grensrechter aan Eastermar haar kant, laatst genoemde vlagde echter weer eens op eredivisie  niveau en de uitstekend fluitende scheids wuifde iedere kritische noot dan ook resoluut weg.
VVE kwam tot maar liefst 7 duidelijke doelkansen in de tweede helft, tot de 80e minuut werden ze echter allemaal om zeep geholpen, scoren blijft een vak apart.
In die 80e minuut werd de net ingevallen Pieter Sikkema hard op zijn glimmende schoenen geschopt, dit leidde tot een vrije trap die door de eveneens pas ingevallen Jille van der Wal genomen mocht worden.
Hij leverde een heerlijk lange edoch strakke bal richting de tweede paal af, waar Albert Brouwer zich losrukte van zijn directe tegenstander en door vervolgens maar weer eens wat vliegminuten te pakken de bal vol op zijn donkerblonde haardos ontving, hij knikte het leer hard voorbij de gastgoalie en bracht zo het massaal aanwezige thuispubliek in extase 1-0!!
Als laatste redmiddel zette de uitploeg hun vlagger in, die stak zijn apparaat omhoog en jokte dat het buitenspel was, de scheidsrechter had echter op 1 lijn gestaan en keurde de treffer terecht goed.
Commentaar op de scheidsrechter kwam de opgejutte nummer 8 van ODV op een gele kaart te staan, 2 minuten later duwde hij de uitstekend spelende Eastermarder rechtsback Richard Brouwer opzichtig tegen de grond, dit werd ook met geel bestraft. De scheidsrechter had niet meteen door dat dit rood betekende maar werd hier door een uiterst attente snor op gewezen.
In de resterende minuten probeerde ODV met de moed der wanhoop een puntje veilig te stellen, mede door een buiten de zestien meespelende keeper Sjoerd Visser en de overal tussen zittende Harm Tseard Heidbuurt werden ze niet overdreven gevaarlijk en bleven de volle drie punten in Eastermar!
Puntje van kritiek op deze frisse maar verder prachtige voetbaldag is er dan voor de leiding van het uitspelende team, lijstaanvoerder en zoals vermeld jonge ploeg. Die leiding gaf het slechte voorbeeld door de schuld bij de scheidsrechter te leggen in plaats van het verlies als een kerel te incasseren. Na de wedstrijd moest de scheidsrechter zelfs nog verdedigd worden tegen woedende ODV mannen door matchwinner Albert Brouwer en de fietsboys.
Beleving is altijd goed maar je kunt ook doordraaien. Gelukkig namen de jonge spelers van ODV het verlies heel wat mannelijker op.

Doordat de concurrenten allemaal punten lieten liggen klimt het vlaggenschip van Eastermar naar de 2e plek, 4 punten achter ODV.

Volgende week wacht de uiterst lastige thuiswedstrijd tegen VVT, gehoopt wordt op evenveel steun van het thuispubliek!

Michel Zandstra hield op het B-veld van Eastermar de 0 tegen buur Jistrum, de immer ronddartelende Jorn Hoekstra maakte 1 van de 7 treffers.
Jurryt Jonkman.
   

Eastermar maakt het zichzelf lastig.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 24 november 2014 10:26

Eastermar maakt het zichzelf lastig.
SvSuwâld-vvEastermar.
Op de dag dat Sinterklaas in menig Fries dorp zijn entree maakte mocht de nummer 12 van de 5e klasse c het opnemen tegen de nummer 4: sv Suwâld-vvEastermar.

Het voorgaande competitievrije weekend werd door Eastermar ingevuld met een oefenwedstrijd tegen het een klasse hoger acterende vv Anjum van voormalig vv Eastermar trainer Jacob Postma.
Het thuispubliek werd vermaakt met een levendige 2-3 nederlaag waar een gelijkspel of een stiekeme overwinning zeker niet onterecht was geweest, maar goed, zo won Jacob “de fleispet” Postma ook weer eens in Eastermar.
Wat de mannen van Suwâld een week tevoren uitspookten wilden ze niet delen met de schrijvende pers en zo was de toon meteen gezet.

Omdat keeper Gjalt Veenstra sinds de wedstrijd bij Jistrum geblesseerd aan zijn schouder was en Sjoerd Visser, Albert Brouwer en Richard Brouwer al een wedstrijd hadden gekeept was het nu de beurt aan Michel Zandstra of Theo Douwes.
Omdat Zandstra heel graag wilde bedacht Douwes dat hij wel een ander putje kon bedenken voor deze frisse edoch fruitige zaterdagmiddag.

Zo was de keeperspositie weer voorzien en kon het volgende probleem aangepakt worden: Tjeerd Jan Brouwer had na de donderdagse training last gekregen van Rienk Wind en een dik enkel en zodoende ontstond er een opening op de linksback positie. Gelukkig was daar nog Mark de Vries “vlug en precies” om dat gaatje vakkundig te stoppen.

Dan was er nog een vlagger nodig, vaste vlagger Johannes gaf eenmalig het stokje door aan alleskunner Sietze Dijkstra.

Verder had Richard Brouwer de keepersmoffen ingeruild voor wat nagellak en kon hij keurig op de rechtsback plaatsnemen, centraal stonden Jurryt Jonkman en Albert Brouwer.

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin nummer 6 op de rug geplakt en mochten Pieter Sikkema en Sander Smedema de flankjes bezet houden, verder mochten ook Harm Tseard Heidbuurt en Tsjalling van Dijk op het midden ronddartelen.
In de spits mocht goaltjesdief Kees Schotanus na een wedstrijd bankzitten weer in de basis starten.

Op de bank zaten Thomas van Holsteijn (hij had nog steeds geen kapper bezocht) en Rienk Wind.

Van tevoren werd vermeld dat hoe eerder de 0-1 viel hoe beter dat was en tevens dat des te langer het  0-0 bleef, het steeds een beetje lastiger werd, kwestie van moraal.
Ook moesten Jurryt Jonkman en Kees Schotanus deze middag maatjes zijn, bij voorbaat al een knap lastige onderneming.

Nadat de Eastermarders gearriveerd waren in de plaatselijke kantine, zich doodschrokken van de hoge koffie en pilsch prijzen, zich vergaapt hadden aan de sfeervolle inrichting aldaar en de toch maar aangeschafte koffie achter de kiezen hadden gesmeten mochten ze zich omkleden. De stylist van Eastermar, Tsjalling van Dijk, had voor deze gelegenheid het babyblauwe tenue uit de kast getoverd en zo stonden de Broekophâlders á la Manchester city aan de aftrap.

Voordat de aftrap genomen kon worden moest eerst Kees Schotanus overeind geholpen worden, hij had net vernomen dat het veld bovengemiddeld glad was en vertelde dit in geuren en kleuren aan zijn teammakkers.
Eastermar moest duidelijk even wennen aan het veld, aan de bal, het weer en de verdere leefomstandigheden in Suwâld en kwam zodoende maar langzaam in het eigen spel. De eerste kans was wel al snel voor vve, Pieter Sikkema raakte na een scherpe aanval de lat.
De rest van de eerste helft was eenrichtingsverkeer met zo nu en dan Suwâld dat middels de lange bal een counter probeerde te forceren, echt gevaarlijk werden ze echter niet. Eastermar wist daarentegen, ondanks dat er te vaak te lang gelopen werd met de bal ipv. die snel af te spelen, wel een aantal uitstekende kansen te creëren. Het scoren blijft echter een struikelblok.
Het duurde maar liefst tot de 36e minuut voordat de Eastermar fans mochten juichen, Kees Schotanus ontving de bal net in de zestien, penetreerde deze nog verder tot hij oog in oog kwam met de goalie, vervolgens lepelde hij de bal hoog in het doel: 0-1!
Verder werden er door de thuisploeg nog de nodige schoppen uitgedeeld, die door de uitploeg weer geïncasseerd mochten worden en daarna was het al snel rust.

In de rust werd verteld dat de bal best sneller van speler naar speler mocht en dat Stefan Erwin Venema de douche op mocht zoeken. Eastermar had immers nog geen kans tegen gehad en daar moest verandering in komen, Tsjalling van Dijk ging op 6 spelen en Thomas van Holsteijn moest met zijn blonde manen de linkerkant van het veld onveilig maken.
De tweede helft begon voortvarend, van Holsteijn hield het links goed breed en wist middels zijn swingende tred menig tegenstander het bos in te leiden.
In de 49e minuut werd een mooie actie van Thomas op de achterlijn door Sander Smedema gepromoveerd tot doelpunt! 0-2!
Hierna kwam het wekelijkse 'inkak-moment' bij de Eastermarders, ballen werden makkelijk verloren en Suwâld was steeds vaker op de vijandelijke helft te vinden.
Dit leidde in de 54e minuut tot een vrije trap op zo'n 19 meter van Michel Zandstra. De bal werd rechtstreeks naar de muur getrapt, alwaar Tsjalling van Dijk ietwat benauwd aan de kant sprong en zo voorrang verleende aan het leer, dat vervolgens op kniehoogte naar de Eastermarder goalie vloog.
In plaats van de bal weg te schoppen of te vangen besloot Zandstra het volleyballend op te lossen, dit ging echter gruwelijk mis en zo stond het plots 1-2.
In de 65e minuut probeerde Suwâld er weer eens met een counter uit te komen, de bal belandde in het vijf meter gebied van Eastermar waar Richard Brouwer en Jurryt Jonkman rustig wachten tot doelman Zandstra de bal op zou rapen, de aangesnelde Tsjalling van Dijk dacht hier echter anders over, hij trapte de bal hard tegen Richard Brouwer aan waarna het ronde geval met een boog naar de enige Suwâld speler aanwezig vloog, deze kreeg het leer op zijn kruin en u raad het al, de stand was weer gelijk: 2-2.
Op dat moment zat Stefan Erwin Venema stiekem in zijn vuistje te lachen, dit was hem natuurlijk nooit gebeurt.
De laatste 25 minuten waren eenrichtingsverkeer. Kansen kwamen er bij de vleet maar telkens werd de bal geblokt, over getrapt of op een andere manier gemist.
In de 85e minuut besloot trainer Eric Boersma de joker in te brengen, Rienk Wind kwam met zijn lange stelten het veld in voor Mark de Vries en Eastermar ging achterin 1 op 1 spelen.
De Vries zat nog niet vlug en precies of Harm Tseard Heidbuurt besloot dat het wel lang genoeg had geduurd. Onder toeziend oog van zijn binnenkort emigrerende liefje dribbelde hij de zestien in, kapte en draaide een x-aantal maal en schoot vervolgens snoeihard binnenkantpaal raak. 2-3!
Thomas van Holsteijn was de enige Eastermarder die vervolgens stond te balen, hij werd door dit doelpunt gedegradeerdnaar de linksbackpositie.
Nadat Suwâld voor de vorm nog wat schoppen uitdeelde en Eastermar voor diezelfde vorm nog wat 100% kansen mistte floot scheidsrechter M. Brouwer (nee niet die tennisbabe die menig donderdagavond acte de présence geeft op Eastermarder tennisbaan) voor het einde van deze wedstrijd.
De punten waren dan wel binnen, volgende week zal er echter uit een totaal ander vaatje getapt moeten worden, de bijna ongeslagen koploper ODV komt op bezoek. Geen onbekende voor VVE maar dit seizoen zijn de remmen los in Wynjewâld, de mannen staan na 10 wedstrijden al minimaal 6 punten boven de rest.

In de Suwâld kantine vertelde Zandstra dat de bal “te maklik” was en dat hij het daarom maar zo op had gelost. Tsjalling van Dijk keek alleen wat schaapachtig voor zich uit en beloofde de gehele ploeg dinsdag na het trainen te trakteren op een biertje om het goed te maken.

Verder werden de handen geschud van de “VVE bicycle boys”. Michel, Bert, Cor en Molle hadden ondanks de kou wederom voor hun vertrouwde vervoersmiddel gekozen. Ze moesten hun laatste biertje echter laten staan want Molle had geen licht op de fiets en hij durfde het zonder datzelfde licht niet aan. Zelfs niet in gezelschap van zijn heldhaftige maten, dat respecteren we natuurlijk maar gelukkig is zijn zoon toch ietwat stoerder.
Jurryt Jonkman.
   

VvEastermar-vvdeSweach

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 10 november 2014 08:03

8-11-2014 Een dag nadat sc Heerenveen aanvoerder en tevens hartstochtelijke lover van Ricarda Kilian (zus van voormalig Eastermarder baltovenaar Imilio Marengo) Marten de Roon samen met Sietse Nijboer (broer van toekomstig Eastermar sterspeler Lieuwe Nijboer) het prachtige sc Heerenveen reclame bord kwamen onthullen op de burgerkamp. Was het de taak aan de Eastermarder leeuwen om hun slechte voorstelling van een week tevoren goed te maken.

Diezelfde week tevoren was er dan wel met 1-2 gewonnen maar gezien de stand op de ranglijst was het vertoonde spel op z'n charmanst gezegd beschamend te noemen. Met name de immer positieve Jan Renkema en degene die zaterdags altijd naast hem zit in het achterste hoekje aan de bar in de Eastermarder kantine hadden geen goed woord over voor de prestaties van VVE1.

Trainer Eric Boersma moest ietwat puzzelen wat de opstelling betrof; Jille van der Wal was een week tevoren uitgevallen met een spierblessure aan zijn dinges. Ook Gjalt Veenstra was niet ongeschonden uit de strijd om de skûlenboarcher brêche gekomen, hij was geblesseerd aan zijn schouder en zou deze week samen met zijn varkentjes aandachtig toeschouwer zijn.

Van der Wal zijn plek in de selectie werd opgevuld door de van zijn eiland teruggekeerde spits Rienk Wind, die ondanks dat zijn vader twee weken tevoren vervelend geïntimideerd was door een koe gewoon op de bank plaats kon nemen. De plek van keeper Gjalt werd wederom ingenomen van de er niet jonger op geworden Sjoerd Visser, Visser had een week tevoren de stacaravan bij zijn zelfgebouwde huis verwijderd, de ter isolatie aangebrachte stro had hij vervolgens op een bult gemjukst, zodoende mocht hij dit weekend keepen van de vrouw.

Verder stond Stefan Brouwer links achter en Richard Brouwer op rechts. De rol van laatste man werd vervuld door Jurryt Jonkman, ditmaal zonder de aanvoerdersband want die mocht de zoon van Bouwe en Giny weer omknopen.
Op de voorstopper kwam Jacob de Vries te staan.

Stefan Erwin was wederom het slot op de deur van het middenveld, Pieter Sikkema en Sander Smedema hadden de linker en rechter flanken tot hun beschikking en Harm Tseard van de Heidbuurtwei en Tsjalling van Dijk waren de aanvallende middenvelders.

Kees Schotanus alias Klokpomp mocht ondanks vier slechte trainingsweken in de spits staan.

Thomas van Holsteijn moest op de bank omdat zijn haar volgens de door Eric Boersma aangehouden “Foppe de Haan maatstaven” duidelijk te lang was. Het excuus dat hij een avond tevoren door het op de foto gaan met Marten de Roon en Sietse Nijboer zijn afspraak met kapster Joukje Nijboer had gemist was aan Bouwe zijn dovenmanssnor gericht. Thomas had op de bank gezelschap van de eerder genoemde Rienk Wind, Eddie (vrij van kuttepiel activiteiten) Wedzinga en Mark de Vries.
Voor de wedstrijd kreeg Stefan Erwin Venema als opdracht mee zo kort als mogelijk met zijn geslachtsdeel en al op zijn directe tegenstander te zitten.

Over de tegenstander viel er verder weinig te melden, niemand van de Eastermarders had ooit eerder het genoegen gehad tegen ze te voetballen en ook trainer Eric Boersma was ze nooit eerder tegengekomen.

Nadat pupil van de week Wilco de Boer op wonderbaarlijke wijze had gescoord was het aan de Sweach om af te trappen.
Dankzij veldfluisteraar Bouwe Boersma lag het veld er op het oog als een biljartlaken bij, door de regen van de afgelopen weken was het echter voor de spelers een “zwaar” veld, dus.
De Sweach liet in de eerste seconden meteen zien dat ze over de nodige kwaliteiten beschikten. Wat leidde tot goedkeurende knikjes van Sjoerd Visser naar vice aanvoerder Jurryt Jonkman en vice versa, er kon deze middag aan de winkel gewerkt worden!
Eastermar liet tegen de bevelen van de trainer in, de Sweach ietwat komen in de eerste minuut om er vervolgens in de counter meteen gevaarlijk uit te komen, de eerste kans bleek echter niet besteed aan Schotanus.
Omdat Stefan Brouwer, Jacob de Vries en Richard Brouwer hun mannen uitstekend in de tang hadden de eerste helft en ook Stefan Erwin Venema zijn mannetje “bezighield” werd de Sweach de gehele eerste helft niet bijster gevaarlijk.
Hoe anders was het aan de andere kant, waar vooral Eastermar aanvaller Pieter Sikkema maar liefst drie 100% kansen voorgeschoteld kreeg, de ene iets meer 100% dan de ander maar toch. Het was maar goed dat zijn vrouwelijke wederhelft niet aanwezig was want het had hem een zekere draai om de oren opgeleverd. Een straf die zijn ploeggenoten hem bespaarden.
1 van Pieter zijn acties leidde overigens tot een overduidelijk zuiver doelpunt, dat echter niet werd toegekend door de grensrechter. Omdat Scheidsrechter A. Adema fout gepositioneerd stond durfde ook hij niet te fluiten. Het zou niet zijn enige discutabele moment blijken deze middag maar de Broekophâlders zijn inmiddels wel wat gewend en het laatste woord is daar dan ook bij deze over gezegd.
Omdat ook Harm Tseard Heidbuurt en Jacob de Vries niet wisten te scoren bleef de brilstand intact tot en met de rust.
In de rust werd vermeld dat wanneer het puntje bij het paaltje kwam het helemaal zo slecht niet ging, het was zaak de 2e helft precies zo door te gaan en dan de verkregen kansen wel af te maken. Na deze bemoedigende woorden van de trainer mocht een ieder zijn kopje thee opdrinken, behalve Jacob de Vries, want die lust geen thee, de Vries had liever een kopje koffie.
De eerste kans na rust was verrassend genoeg voor de Sweach dat aardig fel uit de onzichtbare startblokken sprong, het was echter keeper Sjoerd de Vries die doordat Hylkje Lijzenga een dag tevoren de ramen secuur gelapt had uitstekend zicht op de situatie had en zodoende voortijdig ingreep.
Nadat in de daaropvolgende minuten weer drie kansen door Eastermar werden verprutst vond de thuisspelende trainer het zaak in te grijpen, Thomas van Holsteijn werd met zijn lange lokken in een haarnetje het veld ingestuurd en de deze zaterdag ongelukkig spelende mediamarkt medewerker Pieter Sikkema mocht op de bank plaatsnemen.
In de hier opvolgende minuten bleef de bal voornamelijk op het middenveld. Het was het aan de gelukkigste van de twee teams een doorbraak te versieren.
In de 63e minuut werd de juist ingevallen Thomas Holsteijn, wiens vader een avond tevoren slechts 1 van de drie 35+ wedstrijden winnend af had weten te sluiten, op links, Thomas gaf zonder twijfelen laag voor. De strak voorgegeven bal werd op waarde geschat door goalgetter Kees Schotanus. 1-0!
Voor de Broekophâlders was het nu zaak de nul te houden en stiekem te zoeken naar de 2-0.
De Sweach gaf zich echter niet verloren en drukte middels hun lopende mensen op het middenveld steeds meer naar voren, dit leidde in de 77e minuut tot een bal naar de linksvoor van de Sweachenaren. Deze persoon gaf de bal vervolgens met uiterste precisie voor op de snel inkomende midmid met de net wat te laat reagerende Tsjalling van Dijk in zijn kielzog. Robert Boek wist met deze buitenkans wel raad en kopte het leer achter Sjoerd Visser. 1-1.
Meteen hierna gaf Eastermarder nummer 6 Stefan Erwin Venema aan dat hij volledig stijf en leeg was, hij had de taak van de trainer tot in de perfectie uitgevoerd en was niet meer in staat te presteren. Stefan kan duidelijk nog het een en ander leren van Eastermar2 speler Jorn Hoekstra die de daad maar liefst 6 maal in uitvoering weet te brengen binnen 24 uur.
Na deze wissel en een aantal speldenprikjes aan beide kanten werd wel duidelijk dat er niet meer gescoord zou worden deze middag. Eastermar baalde voornamelijk vanwege het feit dat het duidelijk de meeste kansen had, en de Sweach omdat het niet langer dan 90 minuten mocht voetballen op deze prachtige mat.
Ondanks dat Eastermar eerder dit seizoen al tweemaal verloor vonden een x-aantal spelers dat de Sweach de beste tegenstander tot nu toe was. Een compliment dat ze bij deze nog even nagetrapt krijgen.

Na de wedstrijd werd er nog woest nagepraat in de kantine. De wedstrijd van het tweede werd nagesproken (3-1 winst zonder een eigen doelpunt van Robert Tienstra) alsook de camera's van Bynt-Sport een dag tevoren, de komst van de media had de plaatselijke 35 plus echter jammer genoeg niet weten te inspireren tot hoge prestaties, die teleurstelling werd in de kantine door middel van het nodige cabaret echter knap gemaskeerd .

Het normaal zo spannende Rad van Fortuin bleek deze week een prooi voor Cor Brouwer, die alle bordjes opkocht en de nodige prijzen in de wacht wist te slepen, dit moest in de kroeg gevierd worden met zijn fietsmatties Bert de Vries en Molle Heidbuurt. Zo bleef vrouwlief Minke moederziel alleen thuiszitten met de gebakken peren.

Volgende week wacht een oefenwedstrijd en de week erna mag VVE1 naar Suwâld voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen de naamgenoten van datzelfde dorp.
Jurryt Jonkman.
   

Pagina 24 van 25