Wedstrijdverslagen

VvEastermar-vvdeSweach

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 10 november 2014 08:03

8-11-2014 Een dag nadat sc Heerenveen aanvoerder en tevens hartstochtelijke lover van Ricarda Kilian (zus van voormalig Eastermarder baltovenaar Imilio Marengo) Marten de Roon samen met Sietse Nijboer (broer van toekomstig Eastermar sterspeler Lieuwe Nijboer) het prachtige sc Heerenveen reclame bord kwamen onthullen op de burgerkamp. Was het de taak aan de Eastermarder leeuwen om hun slechte voorstelling van een week tevoren goed te maken.

Diezelfde week tevoren was er dan wel met 1-2 gewonnen maar gezien de stand op de ranglijst was het vertoonde spel op z'n charmanst gezegd beschamend te noemen. Met name de immer positieve Jan Renkema en degene die zaterdags altijd naast hem zit in het achterste hoekje aan de bar in de Eastermarder kantine hadden geen goed woord over voor de prestaties van VVE1.

Trainer Eric Boersma moest ietwat puzzelen wat de opstelling betrof; Jille van der Wal was een week tevoren uitgevallen met een spierblessure aan zijn dinges. Ook Gjalt Veenstra was niet ongeschonden uit de strijd om de skûlenboarcher brêche gekomen, hij was geblesseerd aan zijn schouder en zou deze week samen met zijn varkentjes aandachtig toeschouwer zijn.

Van der Wal zijn plek in de selectie werd opgevuld door de van zijn eiland teruggekeerde spits Rienk Wind, die ondanks dat zijn vader twee weken tevoren vervelend geïntimideerd was door een koe gewoon op de bank plaats kon nemen. De plek van keeper Gjalt werd wederom ingenomen van de er niet jonger op geworden Sjoerd Visser, Visser had een week tevoren de stacaravan bij zijn zelfgebouwde huis verwijderd, de ter isolatie aangebrachte stro had hij vervolgens op een bult gemjukst, zodoende mocht hij dit weekend keepen van de vrouw.

Verder stond Stefan Brouwer links achter en Richard Brouwer op rechts. De rol van laatste man werd vervuld door Jurryt Jonkman, ditmaal zonder de aanvoerdersband want die mocht de zoon van Bouwe en Giny weer omknopen.
Op de voorstopper kwam Jacob de Vries te staan.

Stefan Erwin was wederom het slot op de deur van het middenveld, Pieter Sikkema en Sander Smedema hadden de linker en rechter flanken tot hun beschikking en Harm Tseard van de Heidbuurtwei en Tsjalling van Dijk waren de aanvallende middenvelders.

Kees Schotanus alias Klokpomp mocht ondanks vier slechte trainingsweken in de spits staan.

Thomas van Holsteijn moest op de bank omdat zijn haar volgens de door Eric Boersma aangehouden “Foppe de Haan maatstaven” duidelijk te lang was. Het excuus dat hij een avond tevoren door het op de foto gaan met Marten de Roon en Sietse Nijboer zijn afspraak met kapster Joukje Nijboer had gemist was aan Bouwe zijn dovenmanssnor gericht. Thomas had op de bank gezelschap van de eerder genoemde Rienk Wind, Eddie (vrij van kuttepiel activiteiten) Wedzinga en Mark de Vries.
Voor de wedstrijd kreeg Stefan Erwin Venema als opdracht mee zo kort als mogelijk met zijn geslachtsdeel en al op zijn directe tegenstander te zitten.

Over de tegenstander viel er verder weinig te melden, niemand van de Eastermarders had ooit eerder het genoegen gehad tegen ze te voetballen en ook trainer Eric Boersma was ze nooit eerder tegengekomen.

Nadat pupil van de week Wilco de Boer op wonderbaarlijke wijze had gescoord was het aan de Sweach om af te trappen.
Dankzij veldfluisteraar Bouwe Boersma lag het veld er op het oog als een biljartlaken bij, door de regen van de afgelopen weken was het echter voor de spelers een “zwaar” veld, dus.
De Sweach liet in de eerste seconden meteen zien dat ze over de nodige kwaliteiten beschikten. Wat leidde tot goedkeurende knikjes van Sjoerd Visser naar vice aanvoerder Jurryt Jonkman en vice versa, er kon deze middag aan de winkel gewerkt worden!
Eastermar liet tegen de bevelen van de trainer in, de Sweach ietwat komen in de eerste minuut om er vervolgens in de counter meteen gevaarlijk uit te komen, de eerste kans bleek echter niet besteed aan Schotanus.
Omdat Stefan Brouwer, Jacob de Vries en Richard Brouwer hun mannen uitstekend in de tang hadden de eerste helft en ook Stefan Erwin Venema zijn mannetje “bezighield” werd de Sweach de gehele eerste helft niet bijster gevaarlijk.
Hoe anders was het aan de andere kant, waar vooral Eastermar aanvaller Pieter Sikkema maar liefst drie 100% kansen voorgeschoteld kreeg, de ene iets meer 100% dan de ander maar toch. Het was maar goed dat zijn vrouwelijke wederhelft niet aanwezig was want het had hem een zekere draai om de oren opgeleverd. Een straf die zijn ploeggenoten hem bespaarden.
1 van Pieter zijn acties leidde overigens tot een overduidelijk zuiver doelpunt, dat echter niet werd toegekend door de grensrechter. Omdat Scheidsrechter A. Adema fout gepositioneerd stond durfde ook hij niet te fluiten. Het zou niet zijn enige discutabele moment blijken deze middag maar de Broekophâlders zijn inmiddels wel wat gewend en het laatste woord is daar dan ook bij deze over gezegd.
Omdat ook Harm Tseard Heidbuurt en Jacob de Vries niet wisten te scoren bleef de brilstand intact tot en met de rust.
In de rust werd vermeld dat wanneer het puntje bij het paaltje kwam het helemaal zo slecht niet ging, het was zaak de 2e helft precies zo door te gaan en dan de verkregen kansen wel af te maken. Na deze bemoedigende woorden van de trainer mocht een ieder zijn kopje thee opdrinken, behalve Jacob de Vries, want die lust geen thee, de Vries had liever een kopje koffie.
De eerste kans na rust was verrassend genoeg voor de Sweach dat aardig fel uit de onzichtbare startblokken sprong, het was echter keeper Sjoerd de Vries die doordat Hylkje Lijzenga een dag tevoren de ramen secuur gelapt had uitstekend zicht op de situatie had en zodoende voortijdig ingreep.
Nadat in de daaropvolgende minuten weer drie kansen door Eastermar werden verprutst vond de thuisspelende trainer het zaak in te grijpen, Thomas van Holsteijn werd met zijn lange lokken in een haarnetje het veld ingestuurd en de deze zaterdag ongelukkig spelende mediamarkt medewerker Pieter Sikkema mocht op de bank plaatsnemen.
In de hier opvolgende minuten bleef de bal voornamelijk op het middenveld. Het was het aan de gelukkigste van de twee teams een doorbraak te versieren.
In de 63e minuut werd de juist ingevallen Thomas Holsteijn, wiens vader een avond tevoren slechts 1 van de drie 35+ wedstrijden winnend af had weten te sluiten, op links, Thomas gaf zonder twijfelen laag voor. De strak voorgegeven bal werd op waarde geschat door goalgetter Kees Schotanus. 1-0!
Voor de Broekophâlders was het nu zaak de nul te houden en stiekem te zoeken naar de 2-0.
De Sweach gaf zich echter niet verloren en drukte middels hun lopende mensen op het middenveld steeds meer naar voren, dit leidde in de 77e minuut tot een bal naar de linksvoor van de Sweachenaren. Deze persoon gaf de bal vervolgens met uiterste precisie voor op de snel inkomende midmid met de net wat te laat reagerende Tsjalling van Dijk in zijn kielzog. Robert Boek wist met deze buitenkans wel raad en kopte het leer achter Sjoerd Visser. 1-1.
Meteen hierna gaf Eastermarder nummer 6 Stefan Erwin Venema aan dat hij volledig stijf en leeg was, hij had de taak van de trainer tot in de perfectie uitgevoerd en was niet meer in staat te presteren. Stefan kan duidelijk nog het een en ander leren van Eastermar2 speler Jorn Hoekstra die de daad maar liefst 6 maal in uitvoering weet te brengen binnen 24 uur.
Na deze wissel en een aantal speldenprikjes aan beide kanten werd wel duidelijk dat er niet meer gescoord zou worden deze middag. Eastermar baalde voornamelijk vanwege het feit dat het duidelijk de meeste kansen had, en de Sweach omdat het niet langer dan 90 minuten mocht voetballen op deze prachtige mat.
Ondanks dat Eastermar eerder dit seizoen al tweemaal verloor vonden een x-aantal spelers dat de Sweach de beste tegenstander tot nu toe was. Een compliment dat ze bij deze nog even nagetrapt krijgen.

Na de wedstrijd werd er nog woest nagepraat in de kantine. De wedstrijd van het tweede werd nagesproken (3-1 winst zonder een eigen doelpunt van Robert Tienstra) alsook de camera's van Bynt-Sport een dag tevoren, de komst van de media had de plaatselijke 35 plus echter jammer genoeg niet weten te inspireren tot hoge prestaties, die teleurstelling werd in de kantine door middel van het nodige cabaret echter knap gemaskeerd .

Het normaal zo spannende Rad van Fortuin bleek deze week een prooi voor Cor Brouwer, die alle bordjes opkocht en de nodige prijzen in de wacht wist te slepen, dit moest in de kroeg gevierd worden met zijn fietsmatties Bert de Vries en Molle Heidbuurt. Zo bleef vrouwlief Minke moederziel alleen thuiszitten met de gebakken peren.

Volgende week wacht een oefenwedstrijd en de week erna mag VVE1 naar Suwâld voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen de naamgenoten van datzelfde dorp.
Jurryt Jonkman.
 

Eastermar winnaar in uiterst kwalitatieve slach om 'e brêche!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 03 november 2014 07:28

Een week minus één dag nadat de wintertijd in Nederland in was gegaan mochten de mannen van trainer Nico den Heijer het opnemen tegen de strijders van trainer Eric Boersma.
Eastermar had de puntenpakflow te pakken, sinds 13 september werd niet meer verloren.
Jistrum daarentegen had die flow niet bij de lurven weten te krijgen, het had sinds diezelfde dertiende van september alleen nog maar weten te verliezen.

De twee ploegen stonden begin dit seizoen op hetzelfde veld ook tegenover elkaar, het betrof hier een bekerwedstrijd die met 1-4 door Eastermar gewonnen werd, de doelpunten werden gedeeld door Pieter Sikkema en Rienk Wind, laatstgenoemde zou in de herkansing echter ontbreken wegens eilandverplichtingen.

Trainer Eric Boersma van VVE had dit weekend bijna dezelfde spelers dan een week tevoren tot zijn beschikking, alleen de van zijn dikke teen genezen aangewezen aanvoerder Tsjalling van Dijk werd ingewisseld voor Eddie Wedzinga, die met zijn bandje “Fanfare Joost Wiersma” aan het oefenen was in café de Phoenix gelegen in precies hetzelfde Jistrum als zijn Teammakkers een voetbalwedstrijd af mochten werken. Eddie bespeeld in dit gezelschap de “Kuttepiel”, een instrument dat zijn bekendheid vooral aan het beroemde duo Pigmeat te danken heeft.

Omdat Tsjalling van Dijk pas hersteld was van zijn lelijke teen, Albert Brouwer net was thuisgekomen van zijn tripje naar Timboektoe en Thomas van Holsteijn vorige week zo goed inviel, dus dit vandaag waarschijnlijk wel weer zou doen mochten deze drie op de bank plaatsnemen.

In de basis maakte keeper Gjalt Veenstra zijn rentree onder de lat, voor hem stond Jurryt Jonkman die, net als een week tevoren, de deze week extra pikante groen-witte aanvoerdersband mocht dragen. Linksback maakte Mark de Vries zijn basisrentree, Stefan Brouwer schoof naar het midden en broerlief Richard Brouwer mocht op zijn vertrouwde stekkie plaatsnemen: rechtsachter.

Op het middenveld ruilden Jille van de Wal en Sander Smedema van plaats, zodat laatst genoemde in het centrum kwam en Jille op de flank, Stefan Erwin speelde weer op “6” en Pieter Sikkema kreeg de linkerflank tot zijn beschikking.

Kees Schotanus, bekend om zijn slaapproblemen en penalty's, mocht helemaal voorin staan.

Nadat de plaatselijke vrouwelijke pupil van de week  (Anouk Hofstra) na een sublieme rush de bal tegen de touwen joeg mocht Jistrum aftrappen, dit mocht omdat Jurryt Jonkman de toss had gewonnen, een overwinning die hem een stevige reprimande van Kees Schotanus opleverde.
De eerste helft begon rommelig, Eastermar was wel van plan om de tegenstander meteen onder druk te zetten maar het gebeurde eerder plichtmatig dan met volle overtuiging, Jistrum wist dan ook overeind te blijven en kwam er zelfs zo nu en dan middels een aanval over de flanken uit.
Een van deze aanvallen leidde in de 11e minuut tot een hoge voorzet vanaf rechts, de bal waaide naar randje 16 maar keeper Gjalt Veenstra vond het gevaarlijk genoeg om heen te klauteren, hij sprong over de hoofden van Stefan Brouwer en diens tegenstander, sloeg de bal weg en bedacht zich op dat moment dat hij ook weer naar beneden moest, een reis die pijnlijk eindigde.
Grensrechter Johannes van Eastermar dook plotseling achter de reclameborden omdat hij een kudde losgeslagen barchjes in volle aanval vermoedde te horen, het was echter keeper Gjalt die het uitschreeuwde van de pijn. Gevreesd werd voor een schouder uit de kom en dus was het einde wedstrijd voor Veenstra.
Dit betekende dat Albert Brouwer de handschoenen aan mocht trekken, hij was na Gjalt uiteraard eerste keus omdat hij verreweg de meeste ervaring had met vliegen.
Na dit ongemakkelijke moment waren de Eastermarders toch even uit hun doen, ze waren ongerust over hun eerste keeper en wisten mede hierdoor de wedstrijd niet helemaal in handen te krijgen.
De Jistrumers roken hun kans en ze zorgden er dan ook snel voor dat ze een corner versierden.
Deze hoekschop werd teruggespeeld, heel Eastermar werd de 16 uitgestuurd door hun aanvoerder evenals hun keeper, er bleven echter twee verstekelingen achter die het buitenspel van zo'n 4 Jistrumers teniet deden, 1 van de groen-witten wist de bal rakelings langs Albert Brouwer te bonjouren: 1-0!
Hierna was het voor de Eastermarders zaak zich te herpakken, de koppen moesten omhoog en een bepaald vloekwoord moest in de beulich opgeroepen worden. Of dit ook lukte laat ik in het midden maar het was pas in de 36e minuut tot er verandering in de stand kwam.
De op papier linksvoor spelende Sikkema wist aan de rechterkant van de vijandelijke 16 een vrije trap te veroveren, de bal werd opgeëist door de zoon van Molle Heidbuurt en snoeihard in de linker benedenhoek getrapt door Harm Tseard Heidbuurt: 1-1!
Vlak na deze opsteker kregen de broekophâlders andermaal met een tegenslag te maken, Jille van der Wal verstapte zich en moet zich laten vervangen. Voor hem kwam Thomas van Holsteijn (bijnaam “de machinist”,de oorsprong van deze naam is te vinden in de nu in de bioscoop draaiende film “Fury”) het veld in.
Ondanks dat VVE na de 1-1 wat beter in de wedstrijd was gekomen werd er gerust met de paalstand.

In de rust kregen de geel blauwe mijnheren te horen dat ze vooral tegen zichzelf voetbalden, teveel foute keuzes werden gemaakt en de ruimtes te weinig benut. Dit zou uiteraard beter moeten en dat werd dan ook plechtig beloofd.
Ook kwam Jille nog even vertellen dat hij inlichtingen had verzameld bij een plaatselijke verloskundige en dat zijn knie niet gekoeld maar verhit moest worden. Een bezigheid waar verzorger Bouwe Boersma zijn handen absoluut niet aan branden wou.
De 2e helft was voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het Jistrumse doel, de plaatselijke mannschaft verdedigde met man en macht zodat er na de wedstrijd minstens een puntje te vieren viel met de altijd goedlachse Grutte Geart als muzikaal slotakkoord in de kantine.
Alle kansen die Eastermar wist te creëren, veelal middels het slanke edoch gespierde en vooral behendige onderstel van invaller Thomas van Holsteijn, waren echter niet besteed aan Kees Schotanus en Pieter Sikkema. Sikkema ontpopte zich, samen met de vlagger van Jistrum,  uiteindelijk tot de opper kansen-misser van deze zomerse winternamiddag.
Tussen deze kansen door wist Jistrum zowaar nog een aantal keer gevaarlijk te worden, eenmaal was het gelegenheidskeeper Albert Brouwer die knap redding bracht en de tweede keer was het de lat die precies laag genoeg hing om de bal tegen te houden. De derde keer hing het hoofd van Stefan Erwin Venema in de lucht om de klap op te vangen, het was Jistrum speler Gijsbert Nicolai die Venema vol tegen zijn bakkes kopte, een actie die leidde tot een fikse hoofdwond. Met wat wonder vaseline van Bouwe Boersma kon er gelukkig gewoon doorgespeeld worden.
Er werd gesproken over de 84e minuut toen Eastermar wederom een vrije trap kreeg, ditmaal tegen de rechter zijlijn aan. Sander Smedema, die onder de ogen van zijn moeder niet de allerbeste wedstrijd uit zijn VVE carrière afwerkte nam de bal op de rechterpantoffel, verraste alles en iedereen door deze perfect te raken en strak naar de rechterpaal te sturen, waar de bal vlak voorbij de plaatselijke keeper op Thomas van Holsteijn zijn blonde manen belandde, 1-2 door de machinist!
Dit was tevens de eindstand, en zo wist Eastermar met de hakken over de sloot de drie punten in de tas te punteren.
Zo staat Eastermar na de dramatische seizoenstart “netjes” op plek drie, 1 punt achter Noordbergum en maar liefst 8 punten achter het onoverwinnelijke team uit Wijnjewoude: ODV.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer 7: de Sweach, een tegenstander die compleet nieuw is voor Eric Boersma, Bouwe Boersma, Johannes van Houten en hun jongens. Kom dat spannende duel dus vooral aanschouwen!
Za. 8-11-2014 Burgerkamp te Eastermar! Aanvang uurtje of 14:30!

Door het beschamende spel van de door hen zo geliefde boys van Eastermar, fietsten Bert de Vries, Cor Brouwer en Molle Heidbuurt deze zaterdag zonder al te veel tromgeroffel en poespas stilletjes naar de eigen kantine in Eastermar, om er daar stiekem toch een kleintje op te drinken.

Epiloog:

Albert als doelman, het schijnt in zijn bloed te zitten, zijn vader heeft nog altijd een keepersrecord op zijn naam staan, namelijk: 27 tegentreffers in 1 wedstrijd, waarvan een helft slechts 20 minuten telde, deze mooie anekdote is ondergetekende in vertrouwen toegefluisterd door kantine beheerder en halve Canadees Jannes Hamstra.
Jurryt Jonkman.
   

Eastermar blijft punten pakken.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 27 oktober 2014 07:13

Het was de dag dat Cambuurtrainer Henk de Jong naar sportpark de Burgerkamp af mocht reizen om wat tips te ontvangen van VVE trainer Eric Boersma, onder andere dat meeleven met je team goed is maar dat je op bepaalde momenten toch ook kalm en rustig moet blijven om bijvoorbeeld wedstrijdstakingen te voorkomen. Henk mocht omdat hij er toch was ook het reclamebord onthullen van zijn 23 kilometer verderop gelegen club. Het was op deze dag dat Eastermar - Boornbergum gespeeld mocht worden.

Deze twee ploegen zitten sinds het seizoen '11-'12 bij elkaar in de competitie en van de voorgaande 6 ontmoetingen wisten de Broekophâlders er vier te winnen, 1 gelijk te spelen en slechts eenmaal te verliezen. Ondanks dat deze statistieken duidelijk in het voordeel van Eastermar zijn mocht er van onderschatting geen sprake zijn; Boornbergum wist een week eerder 3-3 tegen Noordbergum te spelen, een ploeg waar Eastermar eerder dit seizoen met 1-4 van verloor.

De dit seizoen aangetrokken doelverdediger Gjalt Veenstra was een weekendje op werkbezoek naar Berlijn, om daar de keepers van Herta BSC en HSV aan het werk te zien. Zodoende moest de met pensioen gestuurde Sjoerd Visser, met de goedkeuring van zijn prachtige vriendin Hylkje, weer van stal worden gehaald.

Verder mocht Stefan Brouwer zijn basisrentree maken op de linksbackpositie, dit ging te koste van de altijd guitige Mark de Vries. Rechtsback en voorstopper waren wederom Richard Brouwer en Albert Brouwer. Mocht Yvette Brouwer lid zijn geweest van de vvEastermar dan had zij vast en zeker Jurryt Jonkman uit de basiself verdreven om zodoende voor een complete Brouwer defensie te zorgen. Dit was echter niet het geval en zo kon Jonkman deze middag de aanvoerdersband van de geblesseerde Tsjalling van Dijk omknopen. Evenzogoed waren Cor en Minke trotse ouders van 75% van de Eastermarder achterhoede, een prestatie van formaat!

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema de leiding over Jille van der Wal en Harm Tseard Heidbuurt en mochten Sander Smedema en Pieter Sikkema de flanken bewandelen.

Voorin stond de altijd uitgeslapen Kees Schotanus (teamuitjes exclusief) te popelen om zijn seizoenstotaal van 7 doelpunten op te krikken.

Nadat pupil van de week Andries van der Ploeg direct vanaf de aftrap het complete Boornbergum elftal voorbij was gelopen, doel had getroffen en tussen wisselspelers Eddy Wedzinga en Thomas van Holsteijn was gaan zitten, was het de beurt aan Kees S. en Pieter S. om af te trappen.
Dankzij de regen van de afgelopen week was het veld, ondanks alle goede zorgen van Bouwe Boersma, zwaar te bespelen. Ballen stuiterden soms onverwacht op en dit zorgde ervoor dat de openingsfase vrij rommelig was.
Het was Eastermar dat het eerst gevaarlijk werd, in de 5e minuut stoomde Pieter Sik de vijandelijke 16 in en ging liggen, dit resulteerde in een snelle penalty. Voordat de grapjes over al zijn eerder gemiste strafschoppen de kop weer opstaken schoot Kees de bal in de linkerhoek: 1-0!
Ondertussen werd in de Eastermarder defensie gepoogd orde op zaken te stellen, in de voorgaande minuten was gebleken dat het niet helemaal lekker stond, dit zou de rest van de wedstrijd  beter moeten. Terwijl nog werd geprakkiseerd hoe dit op te lossen, kwam de Boornbergumer spits sneaky door op rechts, dumpte een verdediger op snelheid en dacht Sjoerd Visser te passeren met een geplaatst schot, daar dacht de Eastermarder krasse knar anders over en zo bleef het nog even 1-0.
In de 15e minuut besloot Kees Schotanus weer eens van zich te laten horen, op de achterlijn liep hij twee verdedigers voorbij en probeerde de bal door de keeper te schieten, deze sloeg het leer  richting de penaltystip waar Harm Tseard toe stond te kijken, hij maakte van dit buitenkansje gebruik en zo was het 2-0!
Na een aantal discutabele besluiten van de arbiter, plus het feit dat deze in dezelfde kleuren floot als het thuisteam speelde, besloot de trainer er wat van te zeggen. Geïnspireerd door een filmpje van voormalig Eastermar speler Andries Rusken besloot hij dit middels een ABCtje te doen. Hier was de scheidsrechter niet van gediend en hij besloot 5 minuten voor de officiële rust een afkoelperiode in te lassen. Na zo'n 5 minuten maakte de heer Rozenberg in het zwart zijn rentree, hij zou de rest van de wedstrijd meer dan uitstekend fluiten.
In de rust werd de turbulente eerste helft vurig nabesproken. Uiteindelijk werd bepaald dat we er nog niet waren en we het onszelf middels een mooie 3-0 gemakkelijk moesten maken.
Daarna was het tijd voor de inmiddels lauw geworden thee.
De tweede helft liet zien wat in het programmaboekje reeds werd aangegeven, Eastermar heeft in bijna elke wedstrijd te kampen met een terugval waardoor zo nu en dan het onheil over zichzelf wordt afgeroepen. De eerste kansen na rust waren dan ook voor Boornbergum. Sjoerd Visser liet echter zien ondanks zijn leeftijd nog steeds een paar uitstekende reddingen in huis te hebben.
Zo belanden we rond 16:00 deze middag in de 69e minuut. Het was Pieter Sikkema die na een mooie counter over verschillende schijven het beslissende tikje voor de 3-0 gaf.
Bij Boornbergum gingen de kopjes nu hangen en Eastermar stroopte de mouwen op om ook aan de tweede doelstelling van deze middag te voldoen: Doelpunten!
Jille van der Wal werd gewisseld voor Thomas van Holsteijn.
Vier minuten na de 3-0 schoot Kees Schotanus na een snelle uitbraak en een uitstekende pass van Pieter Sikkema de 4-0 tegen de touwen.
Weer twee minuten later bediende Thomas van H, Kees Schotanus, deze scoorde met een voetbeweging, waar Messi en Daley Sinkgraven hun hoed voor af zouden nemen, met buitenkantje rechts de 5-0!
Na deze snelle doelpunten ging het gas er wat af, Eastermar probeerde krachten te sparen voor de battle of the bridge volgende week in en tegen Jistrum en Boornbergum gaf de moed tot een goed resultaat op.
In de 87e minuut volgde toch nog een toetje, Sander Smedema ontving de bal op rechts, zag de boomlange Thomas van Holsteijn bij de tweede paal staan en bediende deze met een perfecte hoge voorzet. Thomas knikte de bal keurig naar beneden en passeerde zodoende de keeper en de doellijn, 6-0!
Dit bleek tevens de uitslag die doorgegeven kon worden aan Voetbalnoord en iedereen die het maar wilde weten.
Zo beleefden Cor, Bert en Molle wederom een puntenrijk weekend, voor laatstgenoemde was het helemaal een feest, vrijdag verjaarde zijn oudste en tevens jongste dochter, zaterdag wist zijn oudste zoon te scoren en hijzelf werd veelvuldig gefotografeerd door de plaatselijke paparazzi.
Zoals eerder vermeld volgt volgende week de Waldclash in en tegen Jistrum, u bent van harte uitgenodigd op het sportpark aldaar!

ps. Sjoerd, bedankt voor het keepen en succes met de spierpijn deze week ouwe!

Jurryt Jonkman.
   

Eastermar boekt eerste thuiswinst van het seizoen.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 13 oktober 2014 07:25

11-10-2014.Een week na dierendag en luttele uren voor het altijd belangrijke teamuitje stond voor de Eastermarders de thuiswedstrijd tegen Blue Boys op het programma.
Omdat beide ploegen in principe wel willen voetballen staat dit affiche al enkele jaren garant voor het nodige spektakel.
Vorig jaar wist Eastermar onder toeziend oog van Jank Bok de uitwedstrijd met 0-1 te winnen, in de thuiswedstrijd werd het echter 2-2 door een tegentreffer in blessuretijd. Iets wat de Broekophâlders eerder dit seizoen tegen Kootstertille ook overkwam, een uiterst pijnlijke ervaring die niet voor herhaling vatbaar is.

Eastermar moest het deze week zonder de zieke Sander Smedema doen, hij werd in quarantaine gehouden in de thuis dug-out. Verder waren Lieuwe Nijboer en Eddie Skreuder afwezig, zij mochten met het 2e mee om de neerwaartse spiraal aldaar een halt toe te roepen. Gehoopt werd dat ze Robert Tienstra van het scoren van eigen doelpunten af konden houden, of dat gelukt is laat ik in het altijd nieuwsgierige midden.

Wel weer zo goed als wedstrijdfit waren Jille van der Wal en de vorige week nog zieke Tsjalling van Dijk. Jille mocht samen met Rienk Wind en Stefan Brouwer in de quarantaine bunker van Sander Smedema plaatsnemen. Van Dijk schoof van stopper door naar aanvallende middenvelder.
Verder was de opstelling exact gelijk aan die van een week tevoren.

Het plan de campagne was ook nagenoeg gelijk aan die van een week tevoren met als kanttekening dat het aantal doelkansen tegen in het eerste kwartier wel een tikkeltje minder mocht.
Bij het ontbreken van een pupil van de week werd er zonder dit stukje voorspel afgetrapt door Fieter Sikkema en Kees Schotanus, die de bal inleverde bij Jurryt Jonkman die op zijn beurt Albert Brouwer vond middels een pass over 7 meter, Brouwer speelde het leer vervolgens diep.
Ondanks dat de Eastermarder manschappen voor goud gingen en vaak als winnaar uit de duels kwamen was het Blue Boys dat als eerst gevaarlijk werd. Na een mooie steekpass over de hele kwam hun rechtsvoor alleen voor keeper Gjalt Veenstra, die liet echter zien ook zonder masker een uitstekende redding in huis te hebben en zo zorgde hij ervoor dat de brilstand aanwezig bleef op het scorebord.
Na wat speldenprikjes van Eastermar en een aantal counters van Blue Boys was het Tsjalling roodbaard van Dijk die uit een corner raak wilde schieten, zijn aanname was echter matig en zo schopte hij tegen de noppen van zijn tegenstander. Dit zorgde ervoor dat de popelende ceremoniemeester Jille van der Wal zijn rentree op de Eastermarder grasmat mocht maken.
De frisse vd Wal liet meteen zien dat hij er zin in had en werd vaak op harde wijze gestopt door de Blue Boys verdedigers, dit resulteerde in de 29e minuut in een vrije trap vlak voor de Eastermarder dug out. Deze mocht genomen worden door steigerhoutkunstenaar Harm Tseard Heidbuurt, hij liet zien dat ie met een bal ook een aardig kunstje kan. Het ronde geval krulde strak naar de verre hoek, werd onderweg door precies niemand aangeraakt, stuitte een keer en verdween tegen de touwen: 1-0!
In de 33e minuut kwam de praatgrage en immer scherpe spits van Blue Boys (Sander Hoekstra) door op rechts, hij prikte de bal gelukkig langs Gjalt naar een ingekomen collega-spits, die samen met Richard Brouwer vocht om het raken van diezelfde bal. Het was Richard die de bal loeihard richting eigen doel schoot, hier stond echter Albert Brouwer opgesteld, hij wist het leer met zijn eigen ballen op magistrale wijze buiten het doel te houden.
2 minuten later kreeg Fieter Sikkema de bal rond de vijandelijke 16 in zijn bezit, hij ging meteen over op de kenmerkende Fieter tactiek, niet links niet rechts maar dwars door de tegenstander heen dribbelde hij tot hij vlak voor de keeper stond, hier aangekomen zag hij dat hij de bal alleen via de keeper bij Kees Schotanus kon krijgen, zo geschiedde en Kees scoorde de 2-0 onder toeziend oog van zijn wyfke! Hierdoor werd de ballenreactie van Albert Brouwer even hiervoor nog belangrijker.
Omdat scheidsrechter Wagenaar verzuimd had een tweetal overduidelijke penalty's toe te kennen aan de thuisploeg was deze 2-0 tevens de ruststand. In de rust werd de eerste helft binnenstebuiten geanalyseerd en geconcludeerd werd dat het beangstigend veel leek op de eerste helft tegen V en V '68. De tactiek van de tweede helft een week tevoren kon dus weer uit de kast worden getrokken. Middels het winnen van de duels het eerste kwartier na rust de stand op 2-0 houden en dan middels het gebruiken van de ruimtes die Blue Boys wel moest laten, uitbouwen naar 1-4.
Alles ging volgens plan de 2e helft, in de 60e minuut stond het nog keurig 2-0 en de blauw-gelen van de altijd intensief meelevende trainer Eric Boersma konden op zoek gaan naar de 3-0.
Kansen werden er bij de spreekwoordelijke vleet gecreëerd. Fieter Sikkema, Jille van der Wal en Kees Schotanus vonden echter dat er al genoeg gescoord was deze middag en elk van hen verprutste   de verkregen kansen uiterst vakkundig.
Dit zorgde ervoor dat het na de 75e minuut weer spannend werd.
In deze minuut kwam Blue Boys er weer eens door, dit leidde uiteindelijk tot een hoge voorzet die door keeper Gjalt Veenstra niet klemvast werd gepakt, hij liet het leer 1 keer stuiteren, op dit moment gaf spits Sander Hoekstra hem een slim drukkertje waardoor hij de bal in bezit kreeg. Sander werkte de bal vervolgens met effect tergend langzaam langs de op de doellijn gepositioneerde Albert Brouwer, die zijn ballen dit keer niet in de buurt van de bal kon krijgen en dus de 2-1 binnen zag rollen.
In het resterende kwartier zag Kees Schotanus een zuiver doelpunt afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel en wisten de blauwe jongens nog een paar corners te versieren. Gescoord werd er echter niet meer en zo konden de blauw-gele handen de lucht in: Er konden wederom drie punten de tas in!
Volgende week is wegens het teamuitje vanavond een rustweekend ingelast voor de Eastermarder Broekophâlders, een week na volgende week mogen Cor Brouwer, Bert de Vries en de altijd complimenteuze Molle Heidbuurt de fietsen weer uit het vet trekken voor wederom een thuiswedstrijd. Dan komen de mannen van Boornbergum op bezoek!

ps. de Man of the match was deze week onmogelijke te benoemen, hierdoor is beslist voor deze keer een Man of the evening aan te wijzen. Ik heb unaniem beslist dat dit Lieuwe Nijboer is geworden!
Gefeliciteerd!
Mvg.
Jurryt Jonkman
   

VVT 1 - Eastermar 1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 september 2014 07:05

20 september 2014, de dag dat voormalig vvEastermar sterspeler Tjalf Jonkman 25 jaar mocht worden stond voor zijn oude teammakkers een ware kraker op het programma: VVT uit.

Eastermar wist in de twee voorgaande wedstrijden twee goede helften te spelen, helaas stond het bij aanvang van die goede helft steeds met 3-0 achter en bleek dit andermaal een brug te ver.

Door die slechte eerste helften en door het feit dat Albert Brouwer in de wolken zat, Pieter Sikkema laptopjes aan de man moest brengen, Jille van der Wal te kampen had met ouderdomsproblemen en Rienk Wind weer eens naar zijn eiland was vertrokken, waren er de nodige aanpassingen in de Eastermarder opstelling:
Mark de Vries en Richard Brouwer fungeerden ditmaal als backs, Stefan Erwin Venema mocht verdedigende middenvelder spelen, youngsters Thomas van Holsteijn en Lieuwe Nijboer bemanden de flanken. Jurryt Jonkman veranderde van plaatselijke nummer drie naar “nummer 4” en Kees Schotanus stond in de spits. Omdat er nog 3 posities over waren, mochten Tsjalling van Bouwe van Dijk, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt deze bloedwarme zaterdag middag ook mee doen.
Op de bank zaten de twee sterkhouders van #VVE2, Robert Stienstra en Evert Hendrikus Dijkstra naast #VVE1 speler Eddie Wedzinga te azen op een invalbeurt.

Waar de plaatselijke Sander verdediger is en speciaal ingevlogen werd vanaf de Huttenheugte om deze wedstrijd te spelen, daar is de Sander van Eastermar een middenvelder die een dag tevoren alle Earnewâldster vakantiehuistuintjes maaide en lekker in z'n eigen bed sliep.

De voorbespreking werd als gewoonlijk verzorgd door trainer Eric Boersma en blijft wederom binnenskamers, wel mag verklapt worden dat het uiterst oppeppend was.
Zo begon Eastermar heerlijk uitgeslapen en vol goede moed aan de derde wedstrijd van het seizoen, die eindelijk eens drie hele punten op moest leveren.
Eastermar mocht aftrappen en liet VVT meteen weten dat het de bedoeling was zelf het spel te maken, duelletjes te winnen en uiteindelijk te scoren.
In de 2e minuut brak Kees Schotanus voor de eerste maal door, hij leek alleen op de keeper af te kunnen maar werd onrechtmatig afgeremd door de lokale Sander waarvoor hij meteen een gele kaart kreeg gepresenteerd door de uiterst sterk fluitende scheidsrechter. De vrije trap verdween vervolgens maar net naast het doel.
De gehele eerste helft bleef VVE de bovenliggende partij maar tot echt grote kansen leidde dit op een lekker zwabberende vrije trap van Harm Tseard na, nog niet.
Uitdaging was vooral geen drie doelpunten tegen te krijgen voor de rust. Dit lukte!
In de rust kon Eric B. voor de verandering eens vertellen dat hij aardig tevreden was over het getoonde spel. Wel werd even benadrukt dat de teugels de tweede helft niet gevierd mochten worden want dat zou uiteraard afgestraft worden door de Twijzelerheidenaars.
In de eerste minuten na rust wist VVT de schroom ietwat van zich af te werpen, ze wisten wat meer duels te winnen en een paar kansjes te creëren, gevaarlijker dan een drietal corners wist het echter niet te worden.
Daarna pikte Eastermar de draad weer op en probeerde het wederom middels de lange en de korte bal hun spits in stelling te brengen.
Omdat Bouwe Boersma vergeten is de minuut van het doelpunt door te appen gok ik dat het in de 76e minuut was dat het volgende plaatsvond: Mark de Vries mocht met een ingooi HT Heidbuurt  aanspelen, deze kopte door naar Sander Smedema die hem terugkaatste op Harm Tseard, HT hoorde Kees Schotanus verderop al wat om-eamelen en besloot hem dan toch maar aan te spelen.
Schotanus stond plots vrij voor keeper Sietse W. en wist zoals zo vaak wel raad met deze situatie: 0-1!
Na dit doelpunt was VVT ietwat van slag wat leidde tot de ene na de andere overtreding.
In de 83e minuut verdiende Eastermar wederom een vrije trap op een mooie positie, Kees S. poeierde het leer op de binnenkant paal, HT Heidbuurt vloog achter de wegrollende bal aan maar werd in de sprint neergehaald door de keeper, wat VVE uiteraard een penalty opleverde.
Kees Schotanus durfde na zijn gemiste penalty in het seizoen '12-'13 tegen Harkema Opeinde eindelijk weer eens één op te eisen. Hij werd door de keeper nog gevraagd in welke hoek hij hem zou schieten en ook werd vermeld dat ze hem in de kleedkamer wel snelle Kees noemden.
Schotanus reageerde hier uiterst koel op en zei maar niets, iets wat de Eastermarders toch wel zorgen baarde want dat doet hij doorgaans helaas niet zo vaak.
Nadat de keeper zich eindelijk stilhield, blies de scheids op zijn fluit en mocht Kees beginnen aan zijn aanloop, hij keek uitsluitend naar de bal en zag dan ook niet dat keeper Sietse alvast in de rechter hoek ging liggen.
Omdat Kees alleen naar de bal keek en Oost-Indisch doof was wat alle aanwijzingen en bruikbare tips aangaande de positie van de keeper betrof, schoot hij de bal precies in de handen van Sietse. Mis!
Zo beloofde het nog een uiterst spannend slotstuk te worden, VVT werkte alleen nog met de lange bal en Eastermar kwam er via de meer dan uitstekend spelende B-junior Lieuwe Nijboer telkens met vlijmscherpe counters uit, Lieuwe, Kees en Stefan Erwin wisten echter niet meer te scoren.
Omdat ook bij VVT niemand Gjalt Veenstra wist te passeren bleef het 0-1 en heeft Eastermar zijn eerste punten binnen, welverdiend!
En zo konden Molle Heidbuurt, Cor Brouwer en Bert de Vries onder begeleiding van voorzitter Dries van der Ploeg met een gerust hart op hun fietsje stappen voor de terugreis naar de Eastermarder kantine, waar volgende week de thuiswedstrijd tegen Kootstertille wacht.
Mvg. Jurryt Jonkman.
   

Pagina 23 van 24