Wedstrijdverslagen

Eastermar pakt na thriller de volle nul punten.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 08 september 2014 06:50

Zaterdag 6 september stond dan eindelijk het seizoen '14-'15 op de stoep bij de mannen van vv Eastermar 1. Een uitwedstrijd in Ee bij de voetballers van Oostergo moch gespeeld worden in de 5e klasse C.

Na wederom een mislukt nacompetitie avontuur besloot een Broekophâlder dat het tijd werd voor vers bloed in Eastermar.
Eerder was al bekend gemaakt dat de wegen van VVE en trainer Marcel Hiemstra zouden scheiden, Marcel verdient na een 2e plek in 12/13, een 3e plek in 13/14 en twee bijbehorende periodetitels zeker wel een bedankje voor bewezen diensten, dus die krijgt hij bij deze, succes bij het vinden van weer zo'n mooie club!

Om het achtergebleven gapende gat adequaat in te vullen werd wonderboy Eric Boersma gecontracteerd. Boersma is tevens werkzaam bij de trots van het noorden, sc Heerenveen alwaar hij uiteraard veel opsteekt van de levende legendes die daar dagelijks rond paraderen, gehoopt word dan ook dat hij een eredivisie waardig elftal weet te smeden in Eastermar.

Verder werden Gjalt Veenstra (keeper), Sander Smedema (middenvelder) en Pieter Sikkema (Spitske) toegevoegd aan de Eastermarder A-selectie en later dit seizoen zal er nog een heuse Balinees volgen, Simonides Dijkstra zal rond de winterstop in worden gevlogen om de bank van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Zij worden in de komende weken uitgebreid aan u voorgesteld want daar is in de inleiding van deze week ijlkst geen plek meer voor..

Over Ilkst gesproken, Eastermar bekerde dit jaar tegen Ijvc (4-3 verlies), Hylpen (2-1 winst en buurman Jistrum (1-4 winst), voeg hier een geflatteerde 2-0 nederlaag tegen Gsvv aan toe en de voorbereiding van vv Eastermar is compleet.
Na deze schamele 6 punten uit 4 wedstrijden reden de Eastermarders evenzogoed met volle moed naar Ee.
De blauw-gele voetbalmachine kreeg als opdracht mee om vooral in het eerste kwartier goed druk te zetten en zodoende de tegenstander bij de strot te pakken.
De mannen van Oostergo hadden echter hetzelfde snode plannetje en zij slaagden hier een stuk beter in. De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Eastermar maar in de volgende minuten werd Oostergo gevaarlijker en gevaarlijker wat al in de 9e minuut resulteerde tot de 1-0, gemaakt door de plaatselijke Sikkema (geen familie van Pieter.)  Eastermar kon hierna zijn eigen spelletje niet spelen, de bal werd veel te snel ingeleverd en duels werden verloren.
In de 37e minuut werd W. Sikkema maar weer eens diep gestuurd, hij kwam uiteindelijk alleen voor keeper Gjalt die in eerste instantie de bal nog weg kon slaan, vervolgens was Willem echter eerder bij het leer en wist deze met een boogje in het lege doel te werken. In de minuten hierna creëerde Eastermar een drietal kansen op de aansluitingstreffer, deze werden helaas allemaal vakkundig om zeep geholpen en zo kon het geschieden dat Julius de Jong een seconde voor het rustsignaal de 3-0 tegen de touwen drukte.
In de rust gingen de Wâldpiken eerst even bij zichzelf te rade alvorens trainer Boersma vertelde dat er toch het een en ander moest veranderen, al was het maar om de meegereisde fans toch nog een beetje waar te geven voor dat onmenselijke stuk rijden. Verder werd Richard Brouwer vervangen door zijn broeder Albert die op de verdedigende middenvelder positie mocht spelen, Sander Smedema verhuisde naar de rechtshalf.
Het eerste kansje in de 2e helft was nog voor Oostergo maar al snel daarna ging het beter draaien bij de Eastermarders, duels werden gewonnen en men rukte steeds meer op richting het vijandelijke doel.
In de 64e minuut mocht de van Obesitas herstelde spits Kees Schotanus aanleggen voor een zuur verdiende vrije trap, hij schoot het leer snoeihard recht op de keeper af, deze kon niets anders dan de bal recht voor de voeten van de net ingebrachte Jille vd Wal stompen: 3-1.
Dit bracht weer wat geloof in de blauw gele harten wat al gauw resulteerde in de 3-2. Voorstopper Tsjalling van Dijk zocht Kees Schotanus met een lange bal, deze speelde met 1 beweging zijn tegenstander uit op randje 5 metergebied, liet de keeper duiken middels een schijntrap en joeg de bal in het dak van het doel.
De wedstrijd lag weer helemaal open en het was vooral Eastermar dat zocht naar nog een doelpunt, toch was het Oostergo dat in de volgende minuten een levensgrote kans kreeg op de 4-2, deze werd echter gemist.
In de 78e minuut was het wederom Kees Schotanus die, op aangeven van Pieter Sikkema en na het uitspelen van een mannetje of drie, de bal vol op de buitenkant wreef nam, vol de kruising in: 3-3!
Met nog een kwartier te spelen en Oostergo op de slachtbank was er nog genoeg kans om te winnen deze middag. Het liep echter anders, in de 85 minuut kwam Oostergo er via een counter nog eenmaal uit, de rechtsvoor kon voorgeven en de bal werd bij de 2e paal tegendraads ingekopt: 4-3 voor de thuisploeg.
In de laatste minuten creëerde Eastermar nog een x aantal kansen maar gescoord werd er niet meer. Zo verloor Eastermar haar eerste competitie wedstrijd onder Boersma en Boersma waar een gelijkspel niet onverdiend was geweest. Toch hopen wij dat krullebol Molle Heidbuurt en consorten ondanks de regendrupjes en de eerste helft een mooie middag hebben gehad.
De verliespartij kan gelukkig volgende week al weer goed worden gemaakt, Noordbergum komt op bezoek bij de Burgerkamp te Eastermar. Jannes heeft om een uur of 14:00 uur de koffie warm en bruin en de buisjes gedopt en koud, wees welkom!
 

Pagina 22 van 22