Wedstrijdverslagen

35+ skoart

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 26 mei 2015 18:19 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 26 mei 2015 17:50

Nei't de 'Ald-âld-âld 35plus'-ploech ferline wike fan har hearre liet, stean no de échte 35-plussers yn it ljocht.
Ofrûne freedtejûn waarden de spilers, ûnder lieding fan trener-spiler Roel van der Ploeg, de winner fan
ien fan 'e foarrondes foar 35+ploegen. Yn in eardere poule mei 4 spyljûnen dizze maaitiid tsjin
Noardburgum, Ryptsjerk en Jistrum wienen hja nei trije wedstriidjûnen al kampioen fan dy poule.

As ferfolch dêrop moast der op 'e jûn fan freed 22 maaie yn 'e Westereen spile wurde.
De tsjinstanners kamen út in gruttere regio. 35Plussers út Niekerk, Westergeast/Triemen/Aldwâld
(=fuotbalklub W.T.O.C.) en Westereen wienen de tsjinstanners fan ús blau-giele Broekophâlders.
Tsjin de Westereenders waard gelyk spile (1-1), fan W.T.O.C. waard wûn (1-0) en de Grinslanners út Niekerk
waarden mei in 3-0 oerwinning foar VVE ûnder it keunstgers stoppe (dêr kin VVE-1 noch wat fan leare...)
en koe de kampioensbeker (klik hjir foar in foto) mei nei Eastermar.

Sa't it no liket moatte Roel en syn maten kommende freedtejûn nei Roden om har segetocht fierder ôf te lizzen
rjochting lannelike finale yn Zeist. Sukses mannen!
Soe der in bus ride?

 

Aldpluskes – OVE: 3-7

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 18 mei 2015 21:57

Op Himelfeartsdei is it sa stadichoan tradysje dat de âld-35+spilers fan VV Eastermar in wedstriid spylje tsjin de sportivelingen fan de ‘Ondernemers Vereniging Eastermar’. Sûnt ferline jier is de ynset fan dit fuotbalevenemint de ‘Klaas van der Ploeg-bokaal’. Klaas van der Ploeg wie in tige wurdearre kollega-fuotballer, dy’t him boppedat op it sportkompleks sjen liet as tennisser, wylst er ek syn spoaren fertsjinne as bestjoerslid fan de Burgerkampbehearsstifting. Klaas ferstoar yn ‘e maitiid fan 2013.

 

Hoewol’t de publike belangstelling wat minder wie as foarich jier, wienen de wol oanwêzige taskôgers tsjûge fan in doelpuntefestijn. De âldpluskes moasten yn de

OVE-ers har meardere erkenne, want mei in 3–7 útslach mocht OVE-oanfierder

Jannes Hamstra út hannen fan Klaas’ soan Ids Catrinus van der Ploeg de bokaal yn ûntfangst nimme. Yn de ‘tredde helte’ waarden de hichtepunten fan de earste twa spylhelten ûnder it genot fan in hapke en in drankje nochris oereide.

 

De earste helte begûn goed foar de pluskes, want in OVE-ferdigener makke hands yn ‘e eigen sechtjin en doe wie it foar spits Molle Heidbuurt net sa dreech om keeper Jannes Hamstra te passearen (1–0). It wie krekt oft dêrmei it OVE-tiim wekkerskodde waard. It slagge de sportive ûndernimmers om mei har – foar de plussen te – rappe oanfallers it net achter doelman Floor Schoenmakers trije kear te finen. Sa kaam de rêst mei in 1–3 foarsprong foar de OVE.

 

Nei ’t skiedsrjochter Cor Brouwer de twadde helte start hie, gienen de dochs wol wat

fluggere en technysker OVE-ers fierder mei har oanfallen en it wie samar 1–7. Sa’n útslach woenen de plussen fansels net op har gewisse ha en Hindrik Tadema gie dêrom foarop yn ‘e striid. Hy skeat op bjusterbaarlike wize in pingel achter Jannes Hamstra. “It makket net út hoe’t je in pingel nimme, as er der mar yn giet”, wie Hindriks kommintaar nei ôfrin. Oaren mienden dat syn skot as ‘in platte Panenka’ de skiednisboeken yn moast.

 

De einstân 3–7 kaam op ’t skoareboerd troch in technysk heechsteande assist fan Hindrik dy’t Molle stylfol ôfmakke.

   

Eastermar wint voor 8e keer op rij.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 04 mei 2015 08:41

Noordbergum – V.V. Eastermar

 

Zaterdag 2 mei stond voor vvEastermar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen “14/”15 in de 5e klasse c op het programma. Omdat de nacompetitie reeds veilig was gesteld zou je denken dat er voor de geel-blauwen niets meer op het spel stond tegen Noordbergum.

Eerder dit seizoen werd er echter met een geflatteerde 1-4 verloren en dus waren de revanche gevoelens groot bij Mark de Vries en consorten.

 

Toch gunde trainer Eric Boersma een aantal basiskrachten een verdiend zaterdagje rust, zo kreeg de dit seizoen uiterst blessuregevoelige Jille van der Wal vrij, hij was eerder deze maand onderuit gegaan op Thomas van Holsteijn zijn brommer en had nog te kampen met enige naweeën van dit avontuur. Van der Wal zou wel op de bank plaatsnemen maar uitzicht op een invalbeurt had hij niet.

Omdat van Holsteijn na dat ongeval eerder deze maand zijn brommer verloor en daarmee ook zijn goede vorm, werd ook hij op de bank geplaatst.

Nadat Lieuwe Nijboer zijn krantenwijk had afgerond zou ook hij als wissel te boek staan.

Grote verrassing op de bank was Stefan Brouwer, die koud onder de MRI vandaan meteen aan mocht schuiven bij deze wedstrijd. Brouwer had dit seizoen welgeteld 137 minuten meegespeeld in het vlaggenschip van Eastermar, maar de botkneuzing in zijn enkel bleek zo goed als voorbij en dus haakt hij net voor de nacompetitie begint weer aan bij de ploeg van Eric Boersma.

 

Keeper Gjalt Veenstra was nog altijd geblesseerd en zal vermoedelijk geen minuten meer maken dit seizoen.

 

Verder kreeg Stefan Erwin Venema een plek op de tribune toegewezen, hij stond na het behalen van 7 gele kaarten al enkele weken op scherp en met het oog op de naderende nacompetitie konden de Eastermarders een schorsing van hun creatieve meesterbrein niet gebruiken.

 

Zijn plek in de basis werd ingenomen door de vergruizer Robert Tienstra, die als opdrachten meekreeg de bal vooral niet te vragen, niet te lopen met die bal als hij hem onverhoopt toch in zijn bezit kreeg en vooral niet in de weg te lopen.

 

Theo Douwes nam plaats onder de lat en kreeg Jurryt Jonkman, Albert Brouwer, Mark de Vries en Richard Brouwer als verdedigers voor zijn neus.

 

Op het middenveld namen HT Heidbuurt en Tsjalling van Dijk centraal de honneurs waar. De flanken werden bezet door de Burgumers Sander Smedema en Pieter Sikkema.

 

In de spits mocht de door Binne Kramer aanbeden Kees Schotanus á la Jorn Hoekstra ronddartelen.

 

Nadat trainer Eric Boersma in de Eastermarder tenniskantine zijn strijders op een recordspeech van drie minuten had getrakteerd vertrokken de Broekophâlders onder aanvoering van karavaanleider Bouwe Boersma naar Noordbergum alwaar men zag dat er op het tweede speelveld gespeeld mocht worden.

 

Nadat men van deze schrik was bekomen bleek het al bijna 14:30 te zijn en werd er dus begonnen met de wedstrijd.

 

De wedstrijd begon voor de uitploeg bijzonder voortvarend, nog voordat Hoeke Huffner gearriveerd was vond Richard Brouwer in de 2e minuut Kees Schotanus met een bekeken zuivere pass, Schotanus nam de bal mee en gaf strak voor, alwaar HT Heidbuurt in kwam lopen, omdat Pieter Sikkema door de vele gemaakte voetbalminuten iets is afgeslankt en HT Heidbuurt met de week een dikker koppie krijgt worden deze twee nogal eens door elkaar gehaald, zo viel er op Kanaal30 en voetbalnoord.nl te lezen dat Sikkema scoorde, waar het toch echt, met het hoofd, HT Heidbuurt was die de bal binnenprikte, 0-1!

 

Vijf minuten later was het wederom raak,

Robert Tienstra, die bekend staat om zijn “Noaster“ voor de pré-assist, gaf het balletje secuur aan Kees Schotanus, die naar binnen kapte en de bal voorgaf op Albert Brouwer, wiens “noaster” toevalligerwijs ook een roemrucht verleden heeft.

Brouwer kopte de bal tegendraads via de grond langs de keeper. 0-2!

 

Weer 7 minuten later besloot Robert Tienstra te beginnen aan een demarrage van zo'n veertig meter, dit opdribbelen was hem met klem verboden, toch kon hij het niet laten.

Het resulteerde dan ook in een botsing, hij kwam hard met zijn blonde kop tegen het hoofd van een tegenstander en veranderde plotsklaps in een onvervalste Ariër: blauw haar met bonde ogen. Dit zinde de uiterst ijdele Tienstra voor geen meter en hij liet zich dan ook meteen vervangen door Thomas van Holsteijn, die de rechtsvoor positie ging bevolken, Sander Smedema kwam naast HT Heidbuurt te staan en Tsjalling van Dijk mocht vergruizen. Een positie die hem eerder dit seizoen twee tegendoelpunten opleverde.

 

Na deze “noodzakelijke” wissel zakten de Eastermarders wat in en kwam Noordbergum met enkele speldenprikjes aanzetten. Dit leverde de thuisploeg in de 34e minuut een vrijetrap op de rand van het 16 meter gebied op, de bal werd hard over de muur in de verre hoek getrapt en zo was de spanning enigszins terug in de wedstrijd.

 

Eastermar rook de rust al en dat zorgde ervoor dat Noordburgum er in de 44e minuut nog 1 keer door kwam. Het leverde een scrimmage op in de Eastermarder 16 waarna de bal hoog richting keeper Theo Douwes kwam. Hij werd in het vijf metergebied door een man in de buik gesprongen waarna een andere springende thuisspeler de bal in het lege net kopte. Dit doelpunt werd op aanraden van grensrechter Jehannes van Houten uiterst terecht afgekeurd. Omdat de scheids het in eerste instantie echter goed had gekeurd verloren enkele Noordbergumers hun verstand en besloten ze de scheids te bestoken met verwensingen die je in de meest afgelegen bordelen nog niet tegenkomt. Dit had minstens drie spelers een rode kaart op moeten leveren maar de scheidsrechter spaarde allen en besloot tot een afkoelperiode van een kwartier.

 

Toen beide ploegen na dit kwartier weer op het veld stonden werd de ene minuut tot de rust uitgespeeld en vervolgens mocht er van helft gewisseld worden.

 

De toch wel aangedane en bang ogende scheidsrechter vond het in verband met zijn eigen hachje verstandig om alleen in het voordeel van Noordbergum te fluiten. Wat hem door de fatsoenlijk blijvende broekophâlders niet bepaal in dank werd afgenomen, er werd echter besloten om geen voorbeeld te nemen aan de thuisploeg en dus bleef het schelden en debiel doen achterwege.

 

In de 54e minuut besloot de skeids dat het tijd was voor zijn ultieme “goedmaker”, een overduidelijke schwalbe werd dan ook tot penalty gepromoveerd waarna de stand plotsklaps naar 2-2 sprong.

 

Hierna besloot Eric Boersma in te grijpen: Kees Schotanus en Tsjalling van Dijk werden vervangen door Lieuwe Nijboer en Stefan Brouwer.

 

Na deze wissels kreeg Eastermar weer een soort van grip op de wedstrijd.

 

Richard Brouwer kwam in de 88e minuut met een snelle ingooi naar Pieter Sikkema op de proppen, Sikkema speelde de bal naar Thomas van Holsteijn, die het leer vervolgens naar Sander Smedema bonjourde.

Smedema had een lange bal richting de aan de zijlijn onnozel voor zich uitkijkende Gjalt Veenstra in gedachten.

Voordat de bal daar aankwam plukte de voor Kees Schotanus ingevallen Lieuwe Nijboer het leer uit de lucht en stoomde alleen op de keeper van de thuisploeg af. In plaats van te scoren wist hij de bal via diezelfde keeper in de voeten van de meegelopen Sander Smedema te krijgen. Smedema ronde vervolgens middels een subtiel tikje met de binnenkant van zijn rechtervoet af en liet zo zijn derde doelpunt van zijn eerste seizoen in Eastermarder dienst noteren.

Omdat de Noordbergumer grensrechter maar weer eens besloot te vlaggen en zijn bezwaar afgewezen werd hadden sommige thuisspelers zichzelf wederom niet onder controle, dit resulteerde in een rode praatkaart en in een rode kaart wegens spugen in het gezicht van de arbiter.

 

Dat volwassen mannen in een wedstrijd die nergens meer over gaat zichzelf zo kunnen laten gaan, daar snapt ook de Binne Kramer award weinig van. Een schorsing van een seizoen zou niet misstaan.

 

Dit late doelpunt van Smedema betekende voor Eastermar wel de 8e overwinning op rij en zo kunnen de mannen van Boersma en Boersma vol zelfvertrouwen de nacompetitie in, alwaar Boerakker wacht.

 

Langs deze weg wil Pieter Sikkema u dan ook allemaal oproepen vvEastermar te steunen in hun strijd om promotie naar de 4e klasse, 16 mei aanstaande is de thuiswedstrijd.

 

Mvg.

 

 

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar verstoort kampioensfeestje ODV!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 20 april 2015 09:01 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 20 april 2015 08:57

O.D.V. - V.V. Eastermar

 

18 april 2015 was de dag dat de zaterdag-mannen van Wynjewâld kampioen dachten te worden in een rechtstreeks duel met de nummer 2 in de 5e klasse c.

op de plaatselijke internetsite werd zelfs een oproep gedaan aan de fans vooral te komen kijken/aanmoedigen/vieren. Dit alles maakte het voor de bezoekende partij deste aantrekkelijker om te winnen, het was namelijk Eastermar dat als tegenstander op het programma stond.

En Eastermar staat bekend als ware Partycrasher, normaliter verstieren ze voornamelijk hun eigen feestjes (de laatste 5 jaar werd de nacompetitie tot een slecht eind gebracht). Dus was het verzieken van het kampioensfeest van ODV koren op de blauw-gele Eastermarder molen.

 

Ondanks dat dit alles motiverend genoeg moest zijn kwam trainer Eric Boersma met een uiterst uitgekiende speech op de proppen. Hierin vermeldde hij nog maar eens dat bij winst gerekend kon worden op een kratje koude rakkers van Hoeke Heffner @mansion.

Dan was er ook nog het feit dat als de uitslag tussen Oostergo en VenV '68 gunstig was en er gewonnen werd in Wynjewâld, nacompetitie voor het 6e jaar op rij veilig zou worden gesteld door de Broekophâlders.

 

En dan was er natuurlijk de alles overtreffende engel op de schouders van Sander Smedema en Pieter Sikkema, waar alle Eastermarder mannen een flinke stap extra voor zouden doen!

 

De opstelling van deze middag zou weinig tot niets verschillen van die van een week tevoren.

 

Sjoerd Visser mocht het nog een keer onder de lat proberen, Gjalt Veenstra wil namelijk maar niet herstellen van zijn schouderblessure.

 

Ondanks dat er aan hem getrokken wordt vanuit het 2e van Eastermar kreeg libero Jurryt Jonkman gewoon de leiding over voorstopper/libero Albert Brouwer, solokoning en houthakker Robert Tienstra alsook over de regelmatig in de stress schietende Mark de Vries.

 

Op het middenveld bespeelden Jille van der Wal en Pieter Sikkema de flanken, centraal kregen Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt de verdedigende touwtjes in handen en mocht Stefan Erwin Venema het creatieve brein zijn.

 

In de spits kreeg Kees Schotanus maar weer eens een kans.

 

Dat Eastermar dit seizoen de beschikking heeft over een uitermate sterke selectie blijkt alleen al uit het feit dat er beroep kan worden gedaan op 6 verschillende “reserve”keepers en tevens uit de sterkte van de reservebank deze middag.

Hier zaten namelijk kapper Thomas van Holsteijn, raddraaier Richard Brouwer, “Lytse Bouwe” Sander Smedema en supersub Rienk Wind!

 

Nadat de Eastermarder ploeg hun Yell: HUP ODV, TABÉ 5C MAAR NIET HEUTÉ! Over de velden had laten schallen vond de scheidsrechter van dienst het tijd worden voor de hoofdwedstrijd van deze middag.

 

Hij floot onder toeziend oog van de Eastermarder Fietsboys, met deze middag Stefan Brouwer als gastlid in de gelederen, en de rest van de toegestroomde Eastermar fans voor het begin van de wedstrijd.

 

Pieter Sikkema besloot de bal na de aftrap gelijk naar Albert Brouwer te spelen, Brouwer werd verrast door de snel toegestroomde ODV spitsen en wist de bal nog net op tijd weg te werken. De bal kwam echter meteen weer retour en werd uiteindelijk door Mark de Vries tot corner verwerkt.

Uit deze hoekschop zou verder geen gevaar komen maar de thuisspelende partij dacht dat ze de toon wel even hadden gezet.

 

Toen na zo'n 10 minuten spelen de trainersvrouw ook nog eens arriveerde ging er door de ploeg van E. Boersma een ware golf van onoverwinnelijkheid, die wedstrijd was slechts nog een formaliteit, er zou uiteraard gewoon gewonnen worden.

 

In diezelfde tiende minuut was het dan ook Kees Schotanus die zijn mannetje voorbij speelde en de achterlijn wist te halen voordat hij de bal met veel gevoel over de keeper wipte, daar was het Jille van der Wal die hem net mistte en zo ging de bal via de paal buiten.

 

De wedstrijd speelde zich hierna voornamelijk af op het middenveld, waar met name Jille van der Wal de nodige meters wist te maken.

 

ODV wist nimmer gevaarlijk te worden, keeper Sjoerd Visser hoefde alleen in actie te komen wanneer hij te maken kreeg met een terugspeelbal.

Ook de keeper aan de overkant van het veld had het vrij rustig, de Eastermarder ploeg moest duidelijk wennen aan het moeilijk te bespelen veld, dat te vergelijken was met de gortdroge biersloten in Afrika, ballen stuiterden met enige regelmaat van de voeten.

Dit alles werd echter gecompenseerd met de nodige inzet en dit zorgde er dan ook voor dat de blauw gelen een klein overwicht op de wedstrijd kregen.

 

Tot doelpunten leidde dit voor de rust niet en zo floot de scheidsrechter om 15:19 voor de thee!

 

In de rust werd medegedeeld dan men het zeuren op de scheidsrechter maar aan de thuisspelende partij over moesten laten, die waren daar zo bedreven in dat die strijd bij voorbaat al verloren was. Dan moest het maar met de beentjes gebeuren!

 

In de 2e helft hadden de bezoekers de zon in de rug en dat kwam het veldspel duidelijk ten goede.

Pieter Sikkema wist ballen ineens in de voeten te houden en Mark de Vries was het steeds vaker eens met de scheidsrechter.

 

We schrijven de 51e minuut toen Pieter Sikkema een lange bal beheerst op de borst aannam, hij passeerde zijn man vervolgens middels een mooie sleepbeweging met zijn befaamde linker en zette daarna meteen met rechts voor, alwaar Kees Schotanus als een echte spits voor zijn man kroop en de bal vanuit de lucht richting het linker hoekie stuurde: 0-1!

Dit doelpunt werd ingetogen door de voltallige Eastermarder ploeg gevierd bij de vijandelijke cornervlag, er waren immers nog heel wat minuten de spelen

 

Van ODV werd verwacht dat ze na dit doelpunt wel even zouden laten zien waarom ze koploper waren. Ze probeerden hun tempo wel wat op te schroeven en scoorden zelfs een doelpunt, dat wegens uitermate gevaarlijk spel tegen Sjoerd Visser meer dan terecht af werd gekeurd.

In diezelfde minuut kwamen ze er nog eens door op rechts, de bal vloog over iedereen heen naar de tweede paal, waar de uiterst alerte Mark de Vries de bal net op tijd op acrobatische wijze voor een inlopend blauwhemd weg wist te werken.

 

Op deze twee momentjes na had de Eastermarder defensie alle zaakjes keurig op orde.

 

De broekophâlders wisten na het inbrengen van Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn (deze middag helaas zonder brommer) en Sander Smedema zelf ook nog een aantal kansen te creëren.

 

Gescoord mocht er echter niet meer worden, dus toen na 8 minuten blessuretijd de wedstrijd dan echt afgelopen bleek stonden de Eastermarders met de vuisten in de lucht en dropen de ODVers verdrietig af.

 

Een eindstand die volgens de trainer van de tegenpartij niet meer dan terecht was zo verkondigde hij tegen een passerende VVE speler, ODV mocht van geluk spreken dat het slechts 1 tegengoal kreeg en dat het eindigde met elf man.

 

Omdat Oostergo-VenV '68 in een 1-1 gelijkspel eindigde mag Eastermar zich wederom opmaken voor de nacompetitie, zesmaal scheepsrecht zullen we maar zeggen!

 

Mvg,

 

Jurryt Jonkman.

   

V.V. Eastermar - S.V. Suwâld

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 13 april 2015 15:36

Eastermar doet goede zaken!

 

 

Precies een dag na de eerste zomerse lentedag in Fryslân en omstreken was het de beurt aan hekkensluiter Suwâld om vv Eastermar op sportpark de Burgerkamp uit te komen dagen.

Dat dit geen automatische drie punten voor de Eastermarders mochten betekenen was een viertal weken eerder duidelijk geworden, Suwâld had toen onder toeziend oog van Omrop Fryslân koploper ODV met 3-2 verslagen. Datzelfde kon de runner up natuurlijk ook overkomen en dus waren de Eastermarders lichtelijk gespannen.

 

Trainer Eric Boersma had zijn ploeg het paasweekend noodgedwongen vrij moeten geven, geen enkele club werd bereid gevonden om te dienen als sparringpartner en dus kon Tsjalling van Dijk weer eens met zijn denkbeeldige vrouw te winkelen. Een ander deel van de selectie reisde naar Ee om de wedstrijd Oostergo – Kootstertille te aanschouwen, dit zijn namelijk concurrenten wat het alom gewilde 2e plekkie betreft. De wedstrijd eindigde in een geflatteerde 3-1 voor de thuisploeg en zo kwam Oostergo op drie punten van Eastermar.

 

De mannen van de Boersma's hadden een onstuimige trainingsweek achter de rug, dinsdag werd getraind op het goed onderhouden 2e speelveld, toen de schemering zijn intrede deed werd de geblesseerde keeper Gjalt Veenstra eropuit gestuurd om de lichten aan te drukken, dit ging echter faliekant mis en zo mocht Harm Tseard Heidbuurt zijn bekrulde vader een dag later met de hoogwerker in de weer.

De verloren trainingstijd werd door de heer E. Boersma niet vergeten, hij haalde donderdag dan ook een extra zweep over de selectie.

 

Nadat de spelers enigszins hersteld waren van al dat traingeweld stonden de mannen van Suwâld alweer op de stoep. Deze zouden bestreden worden met de volgende opstelling:

De niet jonger wordende Sjoerd Visser werd na het wegvallen van Gjalt Veenstra bereid gevonden onder de lat plaats te nemen.

De van het 2e overgekomen Robert Tienstra had in de voorgaande weken op de een of andere manier zo'n goede indruk achtergelaten bij trainer Boersma dat hij ten koste van keeper Richard Brouwer mocht starten op de rechtsback positie, de achterhoede werd verder bevolkt door reserve keeper Albert Brouwer, Jurryt Jonkman en Mark de Vries.

 

Op het middenveld mocht nog weer een andere reserve keeper (Pieter Sikkema) starten op de rechterflank, Jille van der Wal liep naar de andere kant van het veld en Stefan Erwin Venema, Harm Tseard Heidbuurt en Tsjalling van Dijk stonden centraal.

 

In de spits stond Kees Schotanus, hem was vroeger altijd door Bert verteld dat hij wel keeper kon worden, hoogstwaarschijnlijk wordt hij dus VVE's achtste keeper dit seizoen.

 

Op de bank zaten Sander Smedema, Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn en Rienk Wind.

 

Omdat Bouwe Boersma om onverklaarbare redenen wou dat de Eastermarders 5 minuten eerder dan normaal op het veld zouden staan begon trainer Eric om half 2 aan zijn wekelijkse peptalk, deze was deze week dermate confronterend dat hier geen details over uit mogen lekken.

 

Geen pupil had deze zaterdag dienst en zo floot scheidsrechter Heisenberg in zijn eentje om 14:30 voor het begin van deze topper in de 5e klasse c.

 

Omdat Suwâld de toss won en besloot niet van kant te wisselen mochten Kees Schotanus en Jille van der Wal aftrappen.

Eastermar probeerde haar eigen spel te spelen, vroeg druk te zetten en binnen het kwartier te scoren, laatstgenoemde lukte echter wederom niet. Ditmaal bleef de ploeg echter rustig en voetbalde het stug door, zoekend naar een voorsprong.

In de 29e minuut mocht het dan heven: Kees Schotanus probeerde op doel te schieten, raakte het leer verkeerd en leverde zo een prachtige voorzet af, die voor het vijandelijke doel in de kluts belande.

Hier stond Pieter Sikkema net zijn fieters te strikken, nadat hij content was met het resultaat tikte hij de bal beheerst binnen: 1-0!

 

10 minuten later was het wederom Pieter Sikkema die een hoofdrol had bij een doelpunt, Robert Tienstra speelde de bal te ver voor zich uit waarna een Suwâld verdediger loeihard uit probeerde te verdedigen, de bal belandde echter in Sikkema zijn goedgevulde buik en veerde zo voor de voeten van Tsjalling van Dijk die nadat hij de afstand tussen hem en het doel tot een kleine 25 meter had gebracht met precisie in het linkerhoekje raakschoot: 2-0!

 

Nadat Robert Tienstra nog een geslaagde rush langs de volledige rechterflank tot een goed einde had gebracht floot de scheidsrechter voor de rust.

 

0-2 was tevens de ruststand in de uitwedstrijd, toen kwamen de Suwâld mannen echter rap terug tot 2-2 en daarom waarschuwde de trainer Tsjalling van Dijk en Sjoerd Visser, dit mocht niet weer gebeuren! Gewisseld werd er eerst nog niet.

 

Nadat de thee achter de kiezen lag en de lange tocht naar het veld zonder tegenslagen was volbracht floot scheidsrechter Heisenberg voor de 2e helft.

 

Eastermar speelde hetzelfde spelletje als voor rust, kansen werden bij de vleet gecreëerd maar zoals zo vaak dit seizoen bleek afronden te lastig.

 

In de 58e minuut was het dan toch weer raak, Jurryt Jonkman stoomde op over rechts, speelde de bal vervolgens op de aan de zijlijn vastgeplakte Pieter Sikkema die op zijn beurt Harm Tseard Heidbuurt de hoek instuurde, Heidbuurt penetreerde het 16 meter gebied en gaf daarna laag voor op de eveneens penetrerende Jille van der Wal die geen kans zag mis te schieten: 3-0!

 

Dit was voor trainer Eric Boersma het teken om de al weken op scherp staande Stefan Erwin Venema naar de kant te halen, zijn taak als vergruizer werd overgenomen door Robert Tienstra en Richard Brouwer werd de nieuwe rechtsback.

Niet veel later zouden ook Thomas van Holsteijn en Sander Smedema het veld betreden.

 

In het vervolg van de wedstrijd creëerde Eastermar nog een kleine 44 opgelegde kansen, ze waren echter allemaal niet besteed aan Kees Schotanus, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Sjoerd Visser.

 

Omdat ook de scheidsrechter geïnspireerd raakte door al deze missers besloot hij een handsbal over het hoofd te zien waarna Wietzeh raak kon schieten: 3-1! Dit was zonder twijfel tevens de eindstand.

 

Doordat ODV ook won behielden zij hun 7 punten voorsprong op VVE. Met nog drie wedstrijden te gaan kan ODV dus volgende week kampioen worden tegen Eastermar. Doel is om dit kampioensfeestje, evenals Heerenveen dat hopelijk doet in en tegen PSV, te verstoren!

Andere reden om volgende week een extra stapje te doen is het kratje bier dat de selectie bij winst aangeboden krijgt door Hoeke “stofjas” van der Ploeg!

 

Het draaiende rad, bespeeld door dj Radjakker en HT Heidbuurt bleek in de derde helft een prooi voor de bezoekers, 5 van de 9 prijzen raakten mee naar Suwâld. Fan herte Lokwinske!

 

Mvg,

 

 

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 21 van 24