Wedstrijdverslagen

Eastermar stuurt Drogeham als rode lantaarndrager de zomerstop in

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op donderdag 23 mei 2019 14:22 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 23 mei 2019 14:13

Een dag voordat de winnaar van het spel der tronen bekend zou worden en precies een week nadat Eastermar tegen directe concurrent GSVV een drie–nul ruststand weg had weten te geven (4-3) mochten de mannen van Marco van der Veen op bezoek bij rode lantaarndrager Drogeham. Over de wedstrijd tegen GSVV durven we het verder niet meer te hebben, dankzij die wedstrijd zal Eastermar deelname aan de nacompetitie niet meer in eigen hand hebben. Tijdens de donderdagtraining werd de voltallige selectie opgeschrikt door de komst van de sinds de voorbereiding geblesseerde Harm puchje Tseard Heidbuurt, Heidbuurt gaf aan alvast te beginnen met de warming up voor zaterdag. Hij zou dan als onderdeel van zijn revalidatieproces de vlag ter hand nemen. Simon Dijkstra had de trainer eerder die week verteld dat hij helaas familieweekend had en dus afwezig was tijdens deze wedstrijd. Justjes voor de training kwam hij echter met de mededeling dat hij de baas van de familie, mem Giny, even lief had aangekeken en toch negentig minuten mee mocht doen.

Na het debacle van een week eerder kwam trainer van der Veen met een ietwat gewijzigde opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal tussen de palen met voor zich aanvoerder Jurryt, Rindert op links, Stefan Erwin op rechts en andere Stefan op voorstopper.

Op het middenveld mochten Richard en Simon de balans bewaren en van Menno werd hier en daar wat creatiefs verwacht.

Voorin stonden Jan Jochum, Kees en Jelmer.

Op de bank zaten Mark, Max, Mike en Willem (drie keer een M en één M op de kop, toevallig)

Johannes Couperus, die een week geleden nog een prachtige parketvloer had weten aan te leggen in een in de haven liggende boot, had zich ziekgemeld bij de technische staf. Er zat hem iets dwars in de borstregio waaraan hij na het weekend pas geholpen kon worden. Een spoedig herstel toegewenst keerl.

Nadat aanvoerder Jonkman de toss had weten te winnen en puur om te etteren besloot van speelhelft te wisselen floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.

Eastermar moest eerst nog even kijken hoe ze het moeilijk te bespelen droge veld eens aan zouden pakken. Zo bestond het dat nummer laatst Drogeham in het eerste kwartier de grootste mogelijkheden kreeg. Na de puike voorzetten stond er echter steeds niemand op de juiste positie.

In de twintigste minuut kwam er een aanval van de in het oranje (inclusief vreselijk onplezierig zittende zwarte pamperpants) acterende Eastermarders over rechts. De bal werd laag voorgegeven, Simon Dijkstra stapte na een schijntrap behendig over de bal heen zodat deze voor de voeten van Kees Schotanus belandde: 0-1!

Voor het volgende doelpunt moest gewacht worden tot de 45e minuut. De uitploeg kreeg een hoekschop te nemen. Stefan Brouwer was lekker irritant aanwezig zodat de bal net over de keeper bij Simon Dijkstra in de voeten wist te belanden. Dijkstra kapte met één enkele beweging twee verdedigers en de keeper uit en ramde de bal vervolgens hoog tegen de touwen. 0-2!

In de rust werd nog even gerefereerd naar de wedstrijd van een week tevoren (waar we het vanaf nu verder nooit meer over zullen hebben). Verder werd er op gehamerd dat het allemaal wel wat vriendelijker mocht tegen elkaar, het was tenslotte toch gewoon een lekker weekend.

In de vijftigste minuut kreeg spits Schotanus de bal weer eens. Hij kapte hier en daar wat rond het zestienmetergebied totdat hij zich nabij het vijfmetergebied bevond en schoot vervolgens raak: 0-3!

In de tachtigste minuut begon de ingevallen Willem Veenstra aan een slalom in het vijandelijke zestienmetergebied. Hij wist eerst bijna te stranden bij de keeper maar kwam deze op onnavolgbare wijze toch nog voorbij: 0-4!

In de negentigste minuut ging de eerder genoemde Willem Veenstra een kopduel aan met de vijandelijke keeper. De keeper won en knikte de bal precies voor de voeten van de op de middenlijn wachtende Mike Okkema. Okkema twijfelde niet en nam het leer meteen op de wreef: 0-5!

Dit was tevens de eindstand.

Na deze wedstrijd bleek Drogeham het enige team in klasse 5c te zijn met twintig gespeelde wedstrijden. Dit betekent dat hun seizoen er plotsklaps opzit.

Voor Eastermar wacht nog een uiterst spannende zaterdag. Er moet zelf gewonnen worden van het altijd lastige VVT en tevens moeten concurrenten punten laten liggen, alleen dan is er kans op de nacompetitie. Mocht dit allemaal nog niet spannend genoeg zijn: Het is tevens de dag van het grote Series en Movies feest van Sytze en Erik.


Hoi.

EAbe.

Jurryt.

 

Eastermar werkt bevrijdende pot af tegen Boornbergum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 08 mei 2019 14:33

Na een welverdiende break van een kleine maand voor de mannen van Marco van der Veen mocht dan plots de competitie hervat worden: het voor de winterstop oppermachtige Boornbats kwam op bezoek. De gasten waren na de winterstop afgezakt naar de tweede plek en mochten deze stek afstaan aan de broekophâlders, mits de thuisploeg wist te winnen.

Na de donderdagtraining begon Jacob de Vries zijn wasstrategie voor de sportkleding uit de doeken te doen:

Hij heeft sinds kort twee wasrekjes tot zijn beschikking: op de ene hangt het natte hoopje voetbalwas en op de andere (als het een beetje meezit) de droge. Zo vergeet hij nooit meer wat mee te nemen.

Stefan Brouwer bulderde vervolgens door de kantine dat hij al zijn was uit de droger zo de mand in gooit. Hij moet altijd wel even een kwartiertje zoeken naar alle kledingstukken maar dat heeft hij er graag voor over.

Simon pakt de was altijd half zeven ’s ochtends voor het werken uit de moegestreden machine en hangt die dan te plek.

Bij Mark de Vries en Jacob de Vries (geen breurs) wilde het nog wel eens voorkomen dat de was een dag in de trommel blijft liggen. Sjaak flikt dit tegenwoordig nog wel eens; Mark heeft een flinke tik op de vingers gehad van vrouwlief Mary en hang het terwijl de machine nog piept snel te drogen om represailles te voorkomen - Marijke schijnt binnenskamers nogal een kwaaie te kunnen zijn.

Mark probeerde eerst het ‘was klaar’-geluidje fluitend ten gehore te brengen maar schakelde al snel over naar youtube.

Het werd nog erg gezellig in de kantine.

De kleding van het vlaggenschip wordt overigens altijd brandschoon afgeleverd door Oppie de Haan - helaas houdt zij haar tactieken geheim.

De vorige wedstrijd tegen Boornburgum eindigde voor de Eastermarders in een teleurstellende 2-2; ze hadden de volledige 90 minuten een flink overwicht op de wedstrijd gehad maar incasseerden in de 79e minuut toch nog de gelijkmaker. Er werd afgesproken dat het mooi zou zijn als dat vandaag niet het geval werd.

Marco van der Veen stuurde de volgende heerschappen richting het strijdtoneel:

Jelle van der Wal stond voor, tussen en onder de palen.

De verdediging bestond uit Jurryt Jonkman, Richard Brouwer, Simon Dijkstra, en Stefan Erwin Venema.

Op het middenveld kregen Menno Dijkstra, Sander Smedema en Stefan Brouwer de taak er een mooie dag van te maken.

Voorin stonden Jan Jochem Kootstra, Kees Schotanus en Jelmer Dijkstra.

Op de bank spraken Rindert Venema, Mark de Vries, Max Dam, Willem Veenstra en Jelle van der bij af zo vervelend mogelijk aanwezig te zijn en op deze wijze een invalbeurt af te dwingen (Mark, Rindert en Willem kwamen als winnaars uit de strijd).

Jille van der Wal nam de vlag ter hand.

Nadat pupil van de week Refaat Haj Hasah op slinkse wijze doel had weten te treffen mocht er afgetrapt worden wat scheidstrechter J. Drost betrof.

Kees Schotanus bracht de bal aan het rollen met een pass naar Jurryt Jonkman. Jonkman leverde het leer vakkundig in bij een tegenstander. De dreigende kans van de gasten werd echter rap onschadelijk gemaakt door Stefan Erwin Venema. Veel dichter bij een kans zouden de Boornburgumers in deze helft ook niet meer komen. In de 4e minuut lag de bal ineens voor de voeten van Kees Schotanus. Schotanus twijfelde niet al te lang en verdubbelde vrij vlot daarna zijn doelpuntenaantal van dit seizoen: 1-0! Vervolgens vond de strijd voornamelijk op het middenveld plaats. Tot in de 14e minuut de sterk spelende Menno Dijkstra de bal voor de voeten kreeg; hij stuurde middels een heupbeweging twee tegenstanders het riet in en krulde de bal prachtig naar de verre bovenhoek: 2-0! Hier kan men in Harkema nog een duimpje aan zuigen.

Dit was overigens tevens de ruststand. Trainer Marco drukte zijn manschappen op het hart dat de strijd nog niet gestreden was maar dat ze er natuurlijk wel vrij lekker voor stonden. Het was zaak er zo snel mogelijk één bij te prikken en dan de wedstrijd uit te voetballen.

Nadat Boornbergum de eerste minuut na de rust haar tanden had proberen te laten zien was het toch weer de stoïcijnse thuisploeg die (in de 49e minuut) toe wist te slaan. Er werd ergens een hoekschop genomen. Nadat deze afgeslagen was kwam het leer weer voor het doel alwaar Stefan Brouwer alias ‘onbekende speler’ tussen een kluwen van Boornbatsers stond. Brouwer wist een prachtig stiftje uit zijn onderstel te persen: 3-0! In de 51e minuut zette Kees Schotanus, die de bal na een machtige dribbel van Simon Dijkstra in zijn bezit had gekregen, met een droge wreeftrap de 4-0 eindstand op het scorebord.

Het zou nog lang gezellig blijven in de kantine van sportpark de Burgerkamp, door menigeen de mooiste kantine van Fryslân genoemd. Zelfs vanuit het aan de ‘ferkearde kant fan Ljouwert’ gelegen Sint Annaparochie regent het uitsluitend complimenten over de fantastische thuishaven van de Eastermarder Broekophâlders.

Eastermar heeft nu nog drie finales te spelen waarvan de uitwedstrijd tegen GSVV volgende week de eerste is. Wordt daar verloren dan zal de overwinning van dit weekend niet al te veel meer waard blijken; er zit maar één minuscuul puntje tussen nummer twee (Eastermar) en nummer vijf (de Sweach).

Uw support blijft van harte wolkom!

   

Wij Zijn Eastermar, Wij Zijn Beter Dan Sumar.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 11 maart 2019 17:46

´Wat binne wy goed´

´Wy moatte se swierder ha´

´Lit dy Kosters mar frij´

Exact vier maanden minus één dag nadat Rienk Wind tussen een aantal Kosters, in de 92e minuut de 3-2 in de thuiswedstrijd tegen Sumar tegen de touwen kopte stond de uitwedstrijd op het programma. Midweeks kwam Stefan Brouwer de heerschappen Mike Okkema, Hidde Faber en Jurre Dam tegen, naast zijn voorliefde voor uitlaten gaat laatstgenoemde ook graag samen met zijn kameraden te slippen met de auto. Brouwer constateerde dit door het feit dat Dam de schelpen op het dak had liggen. De vorige week nog wegens school afwezige Jelte Heidbuurt had speciaal voor deze gelegenheid vrij gevraagd bij juf. Hij en Menno Dijkstra konden zich in de met 4-2 gewonnen wedstrijd van de JO19 tegen Kootstertille in de 70e minuut laten wisselen zodat ze tegen Sumar fris op het bankje plaats konden nemen. De van een vakantie wedergekeerde Sander Smedema en van zijn hamstring herstelde Richard Brouwer konden tevens van de absentielijst gehaald worden.

Dit gaf trainer Marco van der Veen de ruimte om Pieter Sikkema voor een middag naar het tweede te sturen, Sikkema zou daar tweemaal scoren en een assist afleveren.

Jelle van der Wal, die in een duister verleden bij de tegenstander speelde, stond onder de lat.

De achterhoede bestond uit Stefan Brouwer, Stefan Erwin Venema Jurre Dam en Mark de Vries.

Laatstgenoemde had sinds de dag dat hij op bevel van vrouwlief de neusharen moest trimmen louter basisplekken veroverd, de soepele tred die hij sindsdien op de mat legt is geen enkele fietsboy ontgaan.

Op het middenveld stonden Jacob de Vries, Johannes Couperus, Jelmer Dijkstra en Sander Smedema.

Voorin stond het 'Hearrenfean machientsje' Kees Schotanus en Jurryt Jonkman.

Op de bank zaten Richard Brouwer, Gjalt Veenstra, Menno Dijkstra en Jelte Heidbuurt.

De geblesseerd Jille van der Wal werd bereid gevonden de vlag ter hand te nemen.

Voor de in de Tike woonachtige Stefan Erwin Venema was het eigenlijk een thuiswedstrijd, toen hij justjes voor het begin van de warming up last kreeg wat van buikkrampjes vertrok hij dan ook nog snel even op het fietsje naar huis voor een groot boodschapje, ideaal.

Jurre Dam kwam met het advies de eerste helft met de wind mee te spelen, diezelfde wind kon in de rust zomaar eens van kant wisselen en dan was Eastermar spekkoper.

Aanvoerder Jonkman sloeg dit advies in de wind en besloot na het winnen van de toss de eerste helft juist tegen de flink aanwezige woei in te spelen.

Eastermar probeerde het leer in die eerste helft laag te houden en vervolgens de helft van de tegenstander te penetreren. Tot grote kansen zou dit niet echt leiden. Sumar hanteerde voornamelijk de lange bal, die door de wind gedragen vaak over de laatste linie vloog. Verder dan een grote kans die door Jelle van der Wal vakkundig om zeep werd geholpen zouden ze niet komen. Wel wist Sumar nog een aantal gele kaarten wegens een onvervalste schwalbe en een aantal grove overtredingen te scoren. Eastermar, dat verder niet inging op dit geouwehoer, speelde de eerste helft zakelijk vol. Ondertussen had Molle Heidbuurt ontdekt dat er meer apparaten in de lucht rondzweefden. Hij had zijn hobby als vliegtuigspotter omgeturnd naar 'luchtvaartspotter' en speurde deze middag de lucht af louter zoekend naar helikopters.

In de rust besloot Marco van der Veen de uitstekend spelende Jacob de Vries naar de kant te halen, voor hem kwam Menno Dijkstra binnen de lijnen. Na een zestal omzettingen toegelicht te hebben kon men de wei weer in.

Eastermar probeerde ondersteund door de wind de wedstrijd naar haar hand te zetten. De bal werd laag gehouden met een eknele uitschieter door de lucht daargelaten. Henk Jetze Koster, die in het vorige treffen nog dienst had gedaan als pupil van de week zag Kees Schotanus in de 67e minuut gewisseld worden voor Jelte Heidbuurt. Het in Sumar befaamde HenkJetzekwartiertje werd ingeluid met een spaarzame lange bal van achteruit. Deze belandde in de loop van Johannes Couperus die net binnen de zestien aangekomen op uiterst onreglementaire wijze gestopt werd. Dat de scheids geen rood gaf mag een wonder heten. Jonkman gaf aan de penalty die volgde erg graag te willen nemen, vaste nemer Menno Dijkstra wilde hier echter niks van weten en eiste de bal onder goedkeurend gebrom van Wybe Hoogendorp zelf op: 0-1! De aangeslagen Couperus werd vervolgens gewisseld voor Gjalt Veenstra. In de 81e minuut kwam Jelmer Dijkstra door op rechts, hij zag een van zijn maten op links staan en gaf de bal met chirurgische precisie breed op de achter zijn man vandaan sprintende Jonkman. Deze nam de bal zonder nadenken op de binnenkant van zijn rechtervoet en stuurde het ronde geval de linker kruising in. Dit prachtige doelpunt werd jammerlijk geannuleerd wegens valselijk vlaggen van de thuisvlagger, wat een boefje. De 90e minuut begon met uitstekend drukzetten van Menno Dijkstra, dit leidde tot paniek bij Taeke Koster die zijn pass op het middenveld onderschept zag worden door de neushaarvrije Mark de Vries. De Vries speelde de bal meteen door naar Jurryt Jonkman die het leer middels een snelle voetbeweging verlengde tot bij Gjalt Veenstra. Veenstra speelde vervolgens breed op de op rechts doorgebroken Sander Smedema. Smedema, die de wind inmiddels op zijn duimpje kende veinsde een voorzet maar gaf de bal zo'n effect mee dat deze gedragen door de woei stiekem mooi op doel af jakkerde. De derde aanwezige Koster (Allert) was compleet verrast en kon niks anders dan toekijken hoe de uiterst verdiende 2-0 tegen de touwen jankte! De scheidsrechter toonde genade voor de thuisclub en floot af. Eastermar had de hele middag gespeeld met de Sumarders en uiterst verdiend de overwinning binnengesleept. Dat het slechts 2-0 werd had Sumar te danken aan het feit dat de Eastermarders besloten niet op vol vermogen te spelen en de drie punten op zichzelf voldoende buit te vinden.

Voor alle meelezende dames, heren en voornamelijk Henk Jetze: Lieuwe Nijboer heeft een nieuw bed besteld.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Lions, gehoopt wordt de winst om de Sonac een gepast vervolg te geven.

Groetnis.

   

Eastermar deponeert punten wederom in een tas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 03 maart 2019 19:15 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 maart 2019 18:58

Eastermar heeft haar tweede officiële wedstrijd na de winterstop gespeeld dus ik mag het tokkiebroeinest dat Facebook heet wederom van wat kwalitatieve content voorzien.

De eerste wedstrijd van dit seizoen werd verrassend met 1-0 verloren van de rakkers uit Drachtster Compagnie. Hier en daar werd verwacht dat deze misstap tijdens de heenwedstrijd rechtgezet zou worden. Als opmaat naar dit treffen werd op dinsdag jongstleden een oefenwedstrijd tegen Voetbalvereniging Boerakker afgewerkt. Het Boerakker dat een aantal seizoenen terug het tweeluik in de nacompetitie tegen Eastermar winnend af wist te sluiten werd ditmaal door Eastermar gedeclasseerd.

In de eerste helft waren het Pieter Sikkema en Jelmer Dijkstra die op aangeven van Eabe doel wisten te treffen, tijdens de tweede helft wist de hierdoor extra getergde Kees Schotanus maar liefst drie assists af te leveren.

De volgende heren waren niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen TFS:

Harm Tseard Heidbuurt was afwezig omdat hij vrouwlief Floor een weekendje uitliet, ze mocht onder begeleiding van de zoon van Elly de steden Utrecht en Amsterdam met een bezoek vereren.

Richard Brouwer zat met een hamstringprobleemp.

Rienk Wind heeft een enkel.

Sander Smedema lag ergens in de sneeuw te spelen.

Simon Dijkstra was op vakantie met zijn vriendje.

Marijke Dijkstra droomde nog wel dat ze de vakantie hadden afgeboekt wegens een onverwacht regenseizoen, dit bleek na het wakker worden slechts een nachtmerrie te zijn.

Jan Jochem Kootstra had ook een hamstring, volgens zijn dokter Agepedia zou hij hierdoor minimaal twee weken uit de running zijn.

Ondanks het zachte weer zit Tsjalling Van Dijk met zijn winterknibbels.

Chris Elverdink was even anders druk.

Jelte Heidbuurt moest naar school.

Jille van der Wal was bij zijn breur op visite.

En last but not least Menno Dijkstra sloeg dit potje over infoband met vrees voor een aanslag van de overbelasting.

Dit betekende dat Marco van der Veen aardig moest improviseren. Zo kon het tegen alle voetbalwetten in gebeuren dat hij besloot Jurryt Jonkman van zijn vertrouwde nummer negen te halen, er mocht deze wedstrijd met nummer 10 gespeeld worden.

In de spits stonden nu Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Achterin mochten Mark de Vries, Jurre Dam en Stefan Erwin Venema de snelle tegenstanders afstoppen.

Op doel stond Jelle van der Wal.

Op het middenveld stonden Steffie Brouwer, Jelmer Dijkstra, Pieter Sikkema en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Rindert en Willem gezellig naast Jacob.

Grensrechter van dienst was alleskunner Fu yong Haie Veenstra.

Om half drie besloot de scheidsrechter van dienst dat er afgetrapt mocht worden.

Afgelopen donderdag werd op airport Eelde het nieuwe vliegtuig van het Kavel10 van VVE1 spelers Richard en Stefan feestelijk onthaald. VV Eastermar superfan en fietsboy Molle Heidbuurt zou tijdens dat festijn uit de kast komen als vliegtuigspotter. Het had hem altijd al in het bloed gezeten, zo vertelde hij, hij kon de drang tot spotten nu echt niet meer onderdrukken. De verrekijker kwam uit de bûse en de nieuwste K10 Tecnam werd van alle hoeken bekeken. Van de wedstrijd tegen TFS heeft de over een weelderige krullenbos beschikkende heer Heidbuurt weinig meegekregen, er werd constant naar de hemel getuurd in de hoop een luchtvaartuig te ontdekken en vervolgens te volgen. Molle zou uiteindelijk weinig missen. Eastermar besloot dit seizoen maar liefst zas punten cadeau te doen aan de Drachtster Compagkniesters..

Volgende week wacht de derby tegen Sumar. Er zal dan uit een ander al dan niet spreekwoordelijk vaatje getapt moeten worden wil het sterrenensemble van van der Veen die winnend afsluiten.

Wees gegroet.

   

Eastermar houdt punten in de tas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 25 februari 2019 16:10

Pak haar beet een maand nadat Simon Dijkstra faalde in zijn draai Januari mag ik weer in de pen kruipen voor een verslag over een veldslag van het Eastermarder vlaggenschip.

Komtie.

Na ongeslagen te zijn gebleven in de oefenwedstrijden tegen Aengwirden (1-1) en Wardy (5-1) stond voor vvEastermar op de 23e van Februari dan eindelijk het eerste competitieduel na de winterstop op het programma. De geel-blauwen mochten het onder het genot van een prachtig lentezonnetje opnemen tegen de collega voetballers van Suwâld. Dat die mannen drager zijn van de rode lantaarn in de 5e klasse C mocht niets afdoen aan de spanning, uit werd nipt met 1-2 gewonnen. Zoals mijn erg gewaardeerde collega (de schrijver van het voorwoord) in het programmablaadje van deze wedstrijd al opmerkte had trainer Marco van der Veen midweeks besloten libero en aanvoerder Abe Jonkman om te turnen tot spits. Dit werd in de oefenwedstrijd tegen Wardy beloond met twee doelpunten en een assist op Menno Dijkstra. Laatstgenoemde zou er tegen Suwâld niet bij zijn.

De heer Kees Schotanus, die vorig seizoen naast een ingelijst VVE shirt met nummer 9 een heuse afscheidswedstrijd (tegen het Noordbergum waar zijn beste kameraad Sjouke Anne een blauwe maandag voetbalde) cadeau kreeg. Werd ondanks het feit dat nummer 9 na de winterstop uitsluitend door Jurryt Jonkman gedragen zal worden door Marco van der Veen bereid gevonden de rest van het seizoen aan te haken bij de eerste selectie. Naar verluid moet Schotanus de afscheidswedstrijd nu weer inleveren.

Harm Tseard Heidbuurt voetbalt al een aantal maand niet meer mee, hij is:

- Blessa

- Geblesseerd

- Gepikeerd

Jelle van der Wal stond na het missen van de eerder genoemde oefenwedstrijden weer onder de lat, hij kreeg Richard Brouwer en Stefan Erwin Venema voor zijn neus geparkeerd.

Mark de Vries was met zijn lady naar het prachtige Gambia geweest om de oudere vrouwen die aldaar achter de lokale jongere heren aanzitten in het wild te spotten. Uitermate onder de indruk van deze enerverende ervaring vergat Mark zijn handdoek mee te nemen naar de eerste training na de winterbreak, dit weerhield van der Veen er niet van hem gewoon naast Venema en Brouwer op te stellen.

Op het middenveld stonden Jan Jochem Kootstra, Jelmer Dijkstra, Sander Smedema, Stefan Brouwer en de Zondag naar de Filistijnen vertrekkende Simon Dijkstra.

Voorin stonden goalgetters Johannes Couperus en Jurryt Jonkman.

Op de bank mocht Jurre Dam plaatsnemen naast de zwaargewichten Kees Schotanus en Pieter Sikkiema.

Saillant en tevens pikant detail: de wedstrijd zou onder leiding staan van de heer J. van Houten, die in een vroegere fase van zijn carrière onder contract stond bij de VVE als vlaggist. De vlag zou vandaag door de geblesseerde Jille van der Wal ter hand worden genomen. Mocht er deze wedstrijd aan Eastermar kant een praatkaart vallen dan mocht de gelukkige in kwestie trakteren op een kistje bier.

De eerste helft was in het bezit van de thuisploeg, dat het lastig vond mooi verzorgd voetbal op de mat te leggen. Grote kansen werden dan in de eerste 7 minuten ook niet gecreëerd. In de 8e minuut kreeg Eastermar een hoekschop te nemen. De bal kwam na een kortstondige reis door de lucht voor de voeten van Sander Smedema die het leer controleerde en bekeken richting de handen van de keeper van Suwâld schoot. De doelman keek recht tegen de zon in en zo kon het geschieden dat het leer door de handen tegen het net stuiterde: 1-0! Simon Dijkstra mistte nog 1 op 1 met de keeper en een andere aanval strandde bij Johannes Couperus door een gevalletje miscommunicatie, erg opwindend was de eerste helft niet.

In de rust besloot de trainer mijnheer Kootstra naar de kant te halen. Zijn positie zou worden ingenomen door Johannes Couperus. Op de vacature die vrijkwam voor de spitspositie wist Kees Schotanus met succes te solliciteren. Marco bleek niet erg enthousiast over de eerste helft en deelde dit even met zijn selectie. S. Dijkstra kon zich hier wel in vinden.

De tweede helft had nagenoeg hetzelfde beeld als de eerste. Al werden er wel wat meer kansen gecreëerd door de thuisploeg. In de 74e minuut kwam de bal voor de voeten van Kees Schotanus, die na een kleine kapbeweging op doel schoot. De net ingevallen Pieter Sikkema verlengde het leer met zijn knie: 2-0! Ondertussen merkte Jurre op de bank op dat de cup a soup erwt smaakte naar snert.Niet veel later mocht hij invallen. In de blessa-tijd scoorde Suwâld nog eenmaal en kreeg het een rode praatkaart (de eerdergenoemde sanctie gold helaas niet voor hen), de overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Na de wedstrijd kwam Mark de Vries met het gerucht op de proppen dat J. Jonkman evenals Kees Schotanus een uit de kluiten gewassen 9 op zijn kuit zou laten tatoeëren.

Door deze overwinning klimt Eastermar naar de derde plek. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen TFS. De eerste wedstrijd van het huidige seizoen werd thuis met 1-0 van deze keerls verloren.

Ik heb vandaag ontdekt dat er karnemelk met bosvruchtensmaak bestaat, daar neem ik nu nog een paar lurkjes van. Tsjoch!

 

Groetnis, Abe alias Eabe.

   

Pagina 3 van 25