Wedstrijdverslagen

Eastermar heeft Hearrenfean machientsj

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op donderdag 11 oktober 2018 13:59 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 11 oktober 2018 13:46

Een week na de fenomenale winstpartij tegen Suwâld mochten de #Fitkechs van trainer Marco van der Veen wederom de voetbalweide betreden. Op bezoek kwamen de oud dorpsgenoten van Kees Schotanus. Die u misschien kent van het befaamde Eastermarder “Ajax machientsj” dat hij bij Eastermar jarenlang samen met Albert Brouwer vormde. Drogeham kwam even langs dus. De gasten hadden 6 punten weten te sprokkelen uit de eerste twee wedstrijden en stonden zodoende samen met the Wombats op het eerste plekje. Na afloop van de donderdag training liet Stefan Brouwer vol trots zijn boxert aan collega verdediger Mark de Vries zien. Brouwer had door overmatig gebruik een gat weten te creëren ter hoogte van zijn perineum. Beide heren waren lyrisch over deze creatie: “Dêr kinst “m moai troch hinne hingje”. In de kantine aangekomen bleek Mark de Vries sowieso al in een euforische bui te verkeren. Hij had namelijk (na een grondige check bij de consumentenbond) besloten over te gaan tot de aanschaf van een gloednieuwe airfryer. Mark is ongezien al dik tevreden met zijn aanwinst, hij heeft zich wel laten vertellen dat je die dingen eerst even goed af moet laten koelen voor gebruik. Vandaar dat het apparaat een week extra bij Sjouke in de winkel staat. De Vries zal het dinsdag ophalen, hij heeft hier speciaal een dag voor vrij genomen bij de baas. De sleutel tot het succes van een week tevoren; Jurryt Jonkman, had zich midweeks de woede van sponsorman Cor Brouwer op de hals gehaald. Er was vergeten af te tikken voor de aanwezigheid van de A-selectie op het club van honderd bord. Dit kwam Jonkman op een woeste mail vol CAPSLOCK en uitroeptekens te staan. Waarna toch maar tot betaling werd overgegaan. Evenzogoed staat Jur nu bij de Cor te boek als DubDeb. Trainer Marco van der Veen nam meteen na de training Simon Dijkstra apart, met de mededeling dat hij een treurige mededeling voor Dijkstra had. Het liep Simon even dun door de broek voordat zijn ergste angst toch werkelijkheid werd, er was besloten zijn geliefde baantje als vlagger naar Harm Tseard Heidbuurt door te schuiven.. Dijkstra mocht zich bij de selectie voegen.

“Never change a winning team” dacht de Eastermarder technische staf, en dus besloten ze Jurre Dam uit de basiself te halen voor de uit de ziekenboeg gestapte Jacob de Vries. Verder bleef het team intact, en dus stond de Eastermarder Abe Lenstra wederom op nummer tien. Op doel Jelle van der Wal met voor zich Stefan Brouwer, Tsjalling van Dijk, Jacob de Vries en Mark de Vries. Op het middenveld Sander Smedema, Richard Brouwer en Stefan Erwin Venema. Voorin de kleurlingen Jille van der Wal en Johannes Couperus. Op de bank zaten Jurre Dam, Simon Dijkstra en Jelmer Dijkstra. Nadat aanvoerder Jurryt Jonkman, met wat broodnodige hulp van pupil van de week Djimmer-Jan Buruma, de toss had weten te winnen en nadat diezelfde Djimmer op aangeven van Jille van der Wal meteen uit de aftrap op wonderlijke wijze doel had weten te treffen mocht scheidsrechter F. Feenstra het startsein fluiten.

Eastermar zette de tegenstander meteen vast op eigen helft. Die niet veel verder dan wat lange ballen naar voren kwam. Eastermar probeerde op haar beurt via verzorgd voetbal over de flanken gevaar te stichten. Dit leidde in de 9e minuut tot een kansje voor nummer 10, Jonkman, die na uitstekend doorkoppen van de rode Johannes Couperus op respectabele afstand alleen voor de doelman kwam. Het leer werd ineens op de pantoffel genomen en schoot rakelings over de lat.

Drogeham wist de stand tot de 15e minuut op brilniveau te houden. Toen besloot linksback Jacob de Vries aan een Maradonnie gelijke dribbel te beginnen. Hij kapte maar liefst drie Hamsters uit en begon zich toen af te vragen wat te doen met de bal. Jille van der Wal, die zoals mun op de training had geleerd de hoek in was gedoken zag dat de weg richting doel er eenzaam bij lag. Hij besloot dit geheim met Jurryt Jonkman te delen, die vervolgens als een hazewindhond het gat in dook. Jacob de Vries tikte de bal met rechtsbuiten precies in de loop van Jonkman mee. De snelste speler van Drogeham (Anne-Roy Visser) probeerde nog een stokje voor dit naderende voetbalwonder te steken maar het mocht niet baten: Jonkman nam de bal vanuit de lucht met een wonderschone rabona op de slof. Eerder had hij de keeper al met een lichaamsschijnbeweging waar Micheal Jackson jaloers op geworden zou zijn naar de verkeerde hoek gestuurd. De bal viel na een prachtige curve te hebben gemaakt uiteraard via de linkerpaal binnen: 1-0!

Beide teams hadden even tijd nodig te herstellen van al deze indrukken. Het was Drogeham dat na wederom een kwartier als eerst weer bij de voetballes was. Een hoekschop werd door Eastermar niet lekker weggewerkt waarna Anne-Roy de vrijstaande J. Spinder wist te vinden: 1-1.

Dit bleek tevens de ruststand. In de rust besloot trainer van der Veen het een en ander om te zetten.

De volledige tweede helft was weer in handen van de Broekophâlders. Het wachten was op grote kansen. Veertien minuten nadat Jonkman de Drogehamster lijnrechter volledig terecht de zegen had gegeven werd door van der Veen besloten hem zijn verdiende publiekswissel te gunnen. Niet lang nadat hij onder luid applaus de douche had bezocht viel ook nummer twee van de Heerenveen tandem (Jacob de Vries) die eer ten deel. Dat de voor Jonkman ingevallen vlagger Simon Dijkstra in de 86e minuut wist te scoren gaf de wedstrijd zo mogelijk nog meer glans dan het al had. Wie via Unibet een euro op een doelpunt van Dijkstra had gegokt zou hier overigens 237 voor retour krijgen, uiteraard had niemand dit aangedurfd.

Na de wedstrijd stelde Tsjalling de hamvraag van de dag: zou Jonkman stoppen op zijn hoogtepunt of zet hij nog even door…

De deze middag aanwezige Kees Schotanus meldde dat hij Jonkman nog wel tot zijn zestigste door zag gaan op nummer tien bij het eerste van Eastermar. Nu eindelijk duidelijk is dat een Heerenveen machine superieur is aan die van Ajax. Schotanus zei de aanschaf van een Heerenveen shirt met “Jonkman” achterop te overwegen. Volgende week zal Eastermar al dan niet onder aanvoering van de Heerenveen machine op bezoek bij V.V.T. Dat nipt verloor bij koploper Wombats en dus een uiterst lastige tegenstander zal worden.

JJ.

 

Winst is wel zo noflik

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op woensdag 03 oktober 2018 21:49 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 03 oktober 2018 21:40

Het was exact en precies één dag voor het flitsende optreden van de grote voorbeelden van Lieuwe Nijboer: Ruurd Woltring met special guest Benjamin de Ruiter te Neushoorn. Dit was tevens een week na de beschamende thuis 0-1 tegen TFS. Op deze dag kreeg Eastermar de kans het nodige recht te breien. Mun mocht op bezoek bij Suwâld. De vorige editie van dit affiche eindigde in een 3-0 voor de thuisploeg, dus aan revanchegevoelens geen gebrek bij de Eastermarder vlaggenschuit. Trainer Marco van der Veen kreeg van alle geblesseerden en geschorsten de heren Mark de Vries en Jurryt Jonkman terug als mogelijke toevoegingen op zijn wedstrijdformulier. Of hier gebruik van werd gemaakt weet u binnen vijf alinea's. De geblesseerde Simon Dijkstra werd bereid gevonden de vlag ter hand te nemen. Simon luidt zijn weekend iedere donderdag met veel bombarie in, dit gebeurt steevast met het nummer “Dikke tieten kartoffelsalat” op repeat. De legende wil dat buurman Remco al dikwijls de politie heeft gebeld ivm geluidsoverlastjes. Op de donderdag training maakte de heer van der Veen bekend dat de rode rakkers (Johannes en Jille) de diepste voorhoede zouden vormen. Gjalt Veenstra zat in een heuse feestweek wegens het verjaren van zijn echtgenote, hem werd een rustig middagje op de bank gegund. Om toch een beetje beschaving aan de verder zielloze voorhoede toe te voegen werd door Marco besloten om de veelal als libero gebruikte aanvoerder Jurryt Jonkman op de verbindende nummer 10 positie te posteren. Verder stond Jelle van der Wal tussen de palen met Tsjalling van Dijk, Mark de Vries, Stefan Brouwer en Jurre Dam voor zich. De heer Dam had de hele zomerstop gedaan over het kweken van een mannelijk vlasbaardje, deze werd door Simon Dijkstra echter aangewezen als schuldige van het verlies een week tevoren. Het burdje is inmiddels gesneuveld. Op het middenveld stonden Richard Brouwer, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema. De bank werd warm gehouden door Gjalt Veenstra, Menno Dijkstra en Chris Elverdink. Trainer van der Veen drukte zijn strijders op het hart dat de wil om te winnen uit moest worden gestraald. Penalty's dienden dwars door de netten te worden geschoten en duels mochten wel eens gewonnen worden.

Om half drie werd door de scheidsrechter van dienst besloten dat de wedstrijd wel van start mocht gaan. Dit gebeurde nadat de toss werd gewonnen door Eastermar en er van speelhelft geruild was. De complete wedstrijd was in handen van de bezoekende partij, wat in de 28e minuut leidde tot een vrije trap aan de linkerzijde van het veld. Sander Smedema krulde de bal naar de rechterpaal vanwaar Jille van der Wal prachtig raak kopte. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens buitenspel ofzo. Niet veel later werd van der Wal wederom diep gestuurd. Hij tufte alleen op de keeper af en wachtte precies lang genoeg met schieten om de doelman een hoek te zien kiezen. Jille tikte de bal keurig in het andere hoekje en zo stond er een dikverdiende 0-1 in het boekje van de scheidsrechter. Justjes later scoorde Eastermar wederom volgens de scheidsrechter. Hij had vervolgens echter meer vertrouwen in zijn grensrechter dan in zichzelf en daarom werd ook dit doelpunt afgekeurd. Suwâld kreeg in deze eerste helft één hoekschop te nemen en dus werd er gedoucht met een 1-1 tussenstand.

In de rust werd medegedeeld dat er gescoord diende te worden als mun vandaag wilde winnen.

In de 59e minuut werd Jille van der Wal in de vijandelijke zestien door twee man getorpedeerd: penalty. Evenals een week tevoren ging Johannes Couperus achter de bal staan. Met het enige verschil dat er nu wel overtuigend binnen werd geschoten: 1-2! Los van een ingooi die zonder aanraking achter Jelle van der Wal verdween en dus niet telde werd er niet meer gescoord deze middag. Zo werd er eindelijk weer eens een driepunter gepakt door de Broekophâlders

Na twee ronden in deze nieuwste competitie kan er geconcludeerd worden dat er geen grote uitslagen zijn gevallen en iedereen van elkaar zou moeten kunnen winnen. Verder zijn er vier ploegen die wel eens een verslagje afleveren en er zijn drie ploegen die alleen uit medeklinkers bestaan. Jacob de Vries was donderdag jongstleden jarig geweest. Mijnheer had na afloop van de zaterdagse voetbalwedstrijd een kistje bier toegezegd. Hij verdween echter geruisloos via de achteruitgang toen het mocht heven. Over eventuele sancties volgen nog een aantal vergaderingen.

JJ.

   

Een goede generale, is een slechte repetitie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op vrijdag 28 september 2018 17:49 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 25 september 2018 14:03

“Het wordt al echt herfst, de dagen worden korter en de rokjes van de kechs worden langer”


Na een ideale voorbereiding die de A-selectie langs menig ijsbaan en kunstgrasveld bracht stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de deur. Van de vijf oefen- cq. bekerwedstrijden werd er slechts één gewonnen, dat dit net de laatste van de vijf tegen de hoger aangeslagen buurvrouw Rottefalle (4-1) was zorgde ervoor dat de equipe van de nieuwe trainer Marco van der Veen overliep van zelfvertrouwen.


Nadat Eastermar voor de zomer na een dienstverband van vier jaar afscheid nam van professor Eric Boersma werd in de persoon van de een kleine twee meter zeventien lange Marco van der Veen (voor de beeldvorming, spits Simon Dijkstra past in de lengte zo'n 4 keer in de heer van der Veen) de ideale opvolger gevonden. Inmiddels zijn met name zijn conditie oefeningen berucht in Eastermar en omkriten.


Omdat Simon Dijkstra, Harm Tseard Heidbuurt, Jelmer Dijkstra, Jelte Berend Heidbuurt, Max Dam en Jan Jochem Kootstra geblesseerd waren en Mark de Vries en Jurryt Jonkman een schorsing van vorig jaar mee hadden genomen werd door de nieuwe technische staf besloten hen buiten de wedstrijdselectie te laten, een opvallend en spraakmakend besluit.


Ook Rienk Wind en Irene Bijlsma zouden geen acte de présence geven, Irene beviel 12 Augustus jongstleden van hun eerste zoon: Jort Jelte. J.J. is evenals zijn heit nog niet geheel wedstrijdfit, verwacht wordt dat de goaltjesdief met zo'n 15 jaar aan zal sluiten bij het Eastermarder vlaggenschip, over wanneer mun Rienk weer eens op het sportveld zal zien is minder te zeggen.


Overigens had de onvolprezen leider/verzorger/alleskunner van de afgelopen seizoenen (Bouwe Boersma) besloten solidair te zijn met Eric Boersma, het wekelijkse optrekken met mannen als Stefan Brouwer en Sander Smedema vond hij wel even mooi geweest. Bouwe zal zeker gemist worden, al heeft de club een uitstekende opvolger weten te vinden. Boersma zijn voormalige plek langs de lijn zal de komende decennia in worden gevuld door Floris Mols. Mcmoles heeft zich reeds ingekocht met een groen kistje, vandaar ook het gemeende warme welkom middels deze alinea.


Over de wedstrijd kan ik verder lekker kort zijn:


Doordat het de dag van de ginger was kreeg Eastermar in de 89e minuut een penalty te verdelen onder de beide roodharigen die het team rijk is: Jille van der Wal en Johannes Couperus. Omdat Johannes in een vrij nabijgelegen verleden eens een elfmetertrap binnen had weten te jengelen viel hem de eer ten deel dit buitenkansje te verzilveren. Uiteraard werd er gemist, dit was wel aardig typerend voor het Eastermarder aandeel in deze wedstrijd.


TFS had in de eerste helft weten te scoren nadat de bal van achter de doellijn met goedkeuring van scheidsrechter door een TFS speler terug het veld in was gehaald (de scheidsheer J. Dijkstra mompelde iets over nieuwe regels). Dat vlagger Harrie (Haije) Veenstra met zijn vlag richting de zon wees mocht niet baten, Harrie werd genegeerd en het doelpunt bleef staan.

 

Dat Harrie de kalmte wist te bewaren mag een wonder heten, in de afsluitende wedstrijd van het afgelopen seizoen had hij de vlag mogen hanteren tijdens de wedstrijd van zijn eigen elftal (It twadde). Hij had toen de opbouwende kritieken van zijn eigen ploeg niet helemaal lekker begrepen, het vlaggetje werd destijds met veel misbaar en woede een 28 meter de bosjes ingegooid en van de woeste Harrie werd pas na de zomerstop weer iets vernomen. Gelukkig deed tegen TFS blijken dat zelfs een heerschap met de respectabele leeftijd van Veenstra nog wel eens wat op kan steken van zijn eigen gemaakte fouten. Bedankt voor het grensrechteren Harrie!

 

Door de eerder genoemde scheidsrechterlijke dwaling en omdat Eastermar zelf uitermate ondermaats presteerde en nul van de desondanks vijf gecreëerde goede kansen wist te scoren zou de thuisploeg exact nul punten overhouden aan deze openingswedstrijd.


Zo is het einde van dit onsamenhangende verhaal eindelijk in zicht, rest mij alleen nog te vermelden dat volgende week de traditioneel zware uitwedstrijd tegen Suwâld wacht, vorig jaar ging Eastermar nog met 3-0 het schip in. Een steuntje in de rug van bijvoorbeeld de fietsboys zou een welkome verrassing zijn!

Oant sjen.

J.J.

   

Tsja...

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 07 mei 2018 15:47

18 uur nadat heel Nederland zich eindelijk eens even de bek mocht houden stond in de beruchte 5e klasse B de wedstrijd V.V. Eastermar – W.W.S. op de rol.

Dat was knap beroerd gepland van de grijze dakduiven bij de KNVB want op deze 5e van Mei zijn er de nodige feestjes te vieren.

De vorige wedstrijd eindigde in een voor Eastermar uiterst teleurstellende remise. Teleurstellend omdat destijds in de eerste helft zo'n 4700 kansen werden gemist, uiteindelijk werd er met veel moeite een 1-1 over de streep getrokken, dit ging moeizaam omdat Mark de Vries in de 69e minuut twee uiterst nuttige gele kaarten wist te pakken.

Midweeks kwam trainer Eric Boersma met de melding dat keeper Jelle van der Wal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste competitiewedstrijd voor de V.V.E. gespeeld heeft wat betreft het huidige seizoen. Het is nu zaak hem klaar te stomen voor de mogelijke en prestigieuze Tytsjerksteradiel cup, die deze zomer op gras plaats gaan vinden.

Van der Wal kreeg na de wedstrijd tegen de Lions zoveel last van zijn bealch, dat zelfs liggen pijn deed. De dokter stuurde hem meteen voor echo's naar het ziekenhuis, daar bleek Jelle niet zwanger te zijn.

Omdat de ziekenhuis medewerkers een penetrante Beerenburg geur opvingen bij van der Wal werd ook zijn lever onderzocht. Daar bleek zich ook geen kind te bevinden.

Uiteindelijk werd Jelle van der Wal zo'n zes weken (en dus geen 9 maand) rust voorgeschreven.

Ook Kees Schotanus wordt niet meer terug gezien, hij besloot al zijn teammakkers in het hemd te laten staan en de rest van het lopende seizoen bij vrouw en kinderen op de bank plaats te nemen.

Van Kees zijn beste kameraad Johannes “mun is een team” van H. (die in een ver verleden bij het Eastermarder vlaggenschip dienst deed als vaste vlagmeneer) wordt verwacht dat hij weer diep teleurgesteld zal zijn. Hij kon wel weer eens uit een willekeurige groepsapp stappen mag u wel rekenen. Bedankt Kees!

De dit jaar als topschutter binnengehaalde Albert Brouwer moest deze middag verstek laten gaan wegens te behalen vlieguren. Saillant detail bij de wedergekeerde A. Brouwer is dat niet hij maar juist zijn jongere breur sinds zijn komst de doelpunten aaneen rijgt.

De met de toss altijd gelukkige captain Jurryt Jonkman bleek deze week minder gelukkig met de potentiële vriendinvrouwmens, hij mocht maar weer eens een pijnlijke bons bijzetten in zijn bonzenkast. Kans was klein dat dit meer voetballende blunders op zou leveren dan in de wedstrijd tegen Tzumarrum (2) en dus besloot trainer Eric Boersma Jonkman ondanks zijn labiele staat gewoon op te stellen.

Boersma besloot Jonkman juist op dit moment in het zonnetje te zetten en overhandigde hem een luchtbokaal met de inscriptie “beste libero van de 5e tot en met de 2e klasse met een mogelijke uitloop naar de hoofdklasse en als hij een tweetal jaren jonger was de Primera Division”. Deze mocht tevens bijgezet worden in de bonzenkast op het Harstepaed, dit ter compensatie van al het aanwezige ongeluk in diezelfde kast.

Bedankt nog vanaf deze kant!

De wedstrijd was wederom voor 100% in handen van de Eastermarders maar evenals in de uitwedstrijd werden de nodige kansen gemist. Op een prachtige vrije trap van Jille van der Wal na.

Omdat de wazige leidsman er een 14 maal naast zat en tweemaal geen elfmetertrap toe durfde te kennen en W.W.S. hun beide kansen wel verzilverden stond het in de 80e minuut 1-2.

In de 85e minuut kwam de levende V.V. Eastermar legende en huidig AZ'er Imilio Marengo het sportpark met een bezoek vereren.

Hij liet zijn jaloersmakend knappe gezin zien waar hem het voetballen was bijgebracht door onder andere de huidige aanvoerder J. Jonkman. In de 5 minuten die nog resteerden keek hij weer op van het hoge niveau dat Eastermar altijd weer op de mat weet te leggen.

Na diezelfde 5 zonnige minuten zat de wedstrijd er ook alweer op.

De scheidsrechter werd de bealch nog even terecht vol gefoeterd en toen mocht er eindelijk afgereisd worden naar de verscheidene locaties waar ze versnaperingen serveerden.

Dit gold uiteraard niet voor de vierde verzaker die dit verslag rijk is: Messi aanbidder Robert Tienstra, hij had besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen om meer aandacht te kunnen besteden aan zijn zeilcarriere en vrije tijd. Hij mocht de hele dag in de stormende zon op een bootje zitten terwijl zijn ex-ploegmakkers druk in de weer waren met het buitenzetten van bloemen.

Komende woensdag wacht de derby in en tegen Sumar, een wedstrijd die altijd op zichzelf staat en ondanks dat beide ploegen nergens meer voor strijden toch het bekijken waard is.

Sjuh mar even.

   

Eastermar haakt

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 17 april 2018 09:40 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 17 april 2018 09:30

Een dag voordat de komende week voor het eerst weer meetrainende levende legende Kees Schotanus zijn favoriete profclub PSV tegen Ajax middels een prachtige 3-0 overwinning het welverdiende landskampioenschap binnen zag jengelen stond in de 5e klasse B een heuse kraker op het program. Met als inzet: een nacompetitie plek of een reis naar de middenmoot.

Eerder dit seizoen hadden de Eastermarders overtuigend met maar liefst 2-1 weten te winnen van Ouwe Syl, een tegenstander die past in het rijtje ODV, Sumar, TFS, Jistrum. Spanning gegarandeerd.

Op verzoek van Albert Brouwer werd ervoor gekozen de heenreis langs Jelsum te nemen, dit infoband met het Fryske Folksliet dat daar gezongen wordt door de asfalt-rockers.

Diezelfde Fryske Folksliet dyk werd echter niet gevonden door reisleider Bouwe Boersma, dit leverde een “ver Bouwe reerde” Albert Brouwer op. Het was zelfs zo erg gesteld met Brouwer dat hij een plek op de bank aanvroeg.

In navolging van Hidde Faber zijn grote aankopen deze week (een prachtig gloednieuw vest en een racetruitje) besloot Jacob de Vries een nieuwe auto aan te schaffen. Ter hoogte van Jurre Dam zijn reclamezuil bij Techum kwam de Vries tot de ontdekking dat zijn auto inclusief een entree voor een AUX- kabel was. Vervolgens schalde de gehele reis de Vries zijn lievelingsband de Venga Boys door de speakers.

Ondertussen analyseerde Harm Tseard de rijstijl van leider Bouwe, deze werd door Heidbuurt als “alternatief” betiteld. Boersma heeft er een handje van het rustig aan te doen op de grote wegen, de daar verloren tijd wordt ingehaald op de binnenwegen middels plankgas te geven (spreekwoordelijk, Bouwe legt uiteraard niet echt een plankje op zijn gas).

Waar het dorp Eastermar een loterij wist te winnen daar heeft de voetbalclub Ouwe Syl besloten een huis te verloten. Het is te hopen dat ze van het verkregen geld een veldmeester met de statuur van ik noem een Bouwe Boersma aan zullen trekken, de mat die ze nu gebruiken is abominabel slecht en kelderklasse onwaardig.

In de voorbespreking gebruikte trainer Eric Boersma een uitspraak die hij toevallig hoorde van keeper Jelle van der Wal, het zou die middag “aanhaken op afhaken” worden. Noh sa.

Nadat aanvoerder Jurryt Jonkman de toss maar weer eens wist te winnen vond de arbiter van de middag het tijd om de bal te laten rollen.


De eerste helft had Eastermar een klein overwicht, gescoord werd er echter niet.

Wel deelde het propke een drietal gele kaarten uit.

De hoofdrol van die eerste helft was voor fietsboy Molle Heidbuurt. Molle is wat eigenwijzer geworden sinds hij een hoofdrol in een programma op Radio één, Nieuwsuur genoot.

Heidbuurt is van mening dat mun bij het vlaggenschip wat te lief voor elkaar is en geeft daarom buiksprekend de oudere spelers imiterend de jongste spelers flink over de bealch. Het resultaat mag er zijn, de jeugd kikkert er zichtbaar van op.

Dat overigens op die manier linksbacks Thomas van Holsteijn en Wouter Langman al weg zijn gepest heeft hij zichzelf vergeven.

 

In de rust mocht de door M. Heidbuurt goed aangepakte Jurre Dam het veld ruimen voor Albert Brouwer. Harm Tseard Heidbuurt zou naar de linksback verhuizen om vanaf daar bepalend te zijn.

 

In de tweede helft had Ouwe Syl een klein overgewicht. Het was echter Eastermar dat scoorde via een prachtige aanval die eindigde met een schitterende lage breedtepass van Jille van der Wal op Johannes Couperus, die hard in de rechterhoek schoot: 0-1!

Helaas scoorde de thuisploeg een tiental minuten later de gelijkmaker.

Het was aan arbiter Dijkstra te danken dat de Eastermarders hun overtuigende slot-offensief niet beloond zagen worden met een elfmetertrap. Hij durfde niet te fluiten voor de overduidelijke overtreding in de zestien van Ouwe Syl. Ook mag het een wonder heten dat de Ouwe Sylsters met elf man de 90e minuut haalden, voornamelijk Jille van der Wal kreeg een aantal grove aanslagen te verduren.


Zo werd er niet aangehaakt en niet afgehaakt. Eastermar zal alle wedstrijden vanaf nu moeten winnen om nog enigszins druk op de ketel te houden. Te beginnen met dinsdag, wanneer het op bezoek gaat bij Suwâld.

   

Pagina 3 van 24