Wedstrijdverslagen

Wij Zijn Eastermar, Wij Zijn Beter Dan Sumar.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 11 maart 2019 17:46

´Wat binne wy goed´

´Wy moatte se swierder ha´

´Lit dy Kosters mar frij´

Exact vier maanden minus één dag nadat Rienk Wind tussen een aantal Kosters, in de 92e minuut de 3-2 in de thuiswedstrijd tegen Sumar tegen de touwen kopte stond de uitwedstrijd op het programma. Midweeks kwam Stefan Brouwer de heerschappen Mike Okkema, Hidde Faber en Jurre Dam tegen, naast zijn voorliefde voor uitlaten gaat laatstgenoemde ook graag samen met zijn kameraden te slippen met de auto. Brouwer constateerde dit door het feit dat Dam de schelpen op het dak had liggen. De vorige week nog wegens school afwezige Jelte Heidbuurt had speciaal voor deze gelegenheid vrij gevraagd bij juf. Hij en Menno Dijkstra konden zich in de met 4-2 gewonnen wedstrijd van de JO19 tegen Kootstertille in de 70e minuut laten wisselen zodat ze tegen Sumar fris op het bankje plaats konden nemen. De van een vakantie wedergekeerde Sander Smedema en van zijn hamstring herstelde Richard Brouwer konden tevens van de absentielijst gehaald worden.

Dit gaf trainer Marco van der Veen de ruimte om Pieter Sikkema voor een middag naar het tweede te sturen, Sikkema zou daar tweemaal scoren en een assist afleveren.

Jelle van der Wal, die in een duister verleden bij de tegenstander speelde, stond onder de lat.

De achterhoede bestond uit Stefan Brouwer, Stefan Erwin Venema Jurre Dam en Mark de Vries.

Laatstgenoemde had sinds de dag dat hij op bevel van vrouwlief de neusharen moest trimmen louter basisplekken veroverd, de soepele tred die hij sindsdien op de mat legt is geen enkele fietsboy ontgaan.

Op het middenveld stonden Jacob de Vries, Johannes Couperus, Jelmer Dijkstra en Sander Smedema.

Voorin stond het 'Hearrenfean machientsje' Kees Schotanus en Jurryt Jonkman.

Op de bank zaten Richard Brouwer, Gjalt Veenstra, Menno Dijkstra en Jelte Heidbuurt.

De geblesseerd Jille van der Wal werd bereid gevonden de vlag ter hand te nemen.

Voor de in de Tike woonachtige Stefan Erwin Venema was het eigenlijk een thuiswedstrijd, toen hij justjes voor het begin van de warming up last kreeg wat van buikkrampjes vertrok hij dan ook nog snel even op het fietsje naar huis voor een groot boodschapje, ideaal.

Jurre Dam kwam met het advies de eerste helft met de wind mee te spelen, diezelfde wind kon in de rust zomaar eens van kant wisselen en dan was Eastermar spekkoper.

Aanvoerder Jonkman sloeg dit advies in de wind en besloot na het winnen van de toss de eerste helft juist tegen de flink aanwezige woei in te spelen.

Eastermar probeerde het leer in die eerste helft laag te houden en vervolgens de helft van de tegenstander te penetreren. Tot grote kansen zou dit niet echt leiden. Sumar hanteerde voornamelijk de lange bal, die door de wind gedragen vaak over de laatste linie vloog. Verder dan een grote kans die door Jelle van der Wal vakkundig om zeep werd geholpen zouden ze niet komen. Wel wist Sumar nog een aantal gele kaarten wegens een onvervalste schwalbe en een aantal grove overtredingen te scoren. Eastermar, dat verder niet inging op dit geouwehoer, speelde de eerste helft zakelijk vol. Ondertussen had Molle Heidbuurt ontdekt dat er meer apparaten in de lucht rondzweefden. Hij had zijn hobby als vliegtuigspotter omgeturnd naar 'luchtvaartspotter' en speurde deze middag de lucht af louter zoekend naar helikopters.

In de rust besloot Marco van der Veen de uitstekend spelende Jacob de Vries naar de kant te halen, voor hem kwam Menno Dijkstra binnen de lijnen. Na een zestal omzettingen toegelicht te hebben kon men de wei weer in.

Eastermar probeerde ondersteund door de wind de wedstrijd naar haar hand te zetten. De bal werd laag gehouden met een eknele uitschieter door de lucht daargelaten. Henk Jetze Koster, die in het vorige treffen nog dienst had gedaan als pupil van de week zag Kees Schotanus in de 67e minuut gewisseld worden voor Jelte Heidbuurt. Het in Sumar befaamde HenkJetzekwartiertje werd ingeluid met een spaarzame lange bal van achteruit. Deze belandde in de loop van Johannes Couperus die net binnen de zestien aangekomen op uiterst onreglementaire wijze gestopt werd. Dat de scheids geen rood gaf mag een wonder heten. Jonkman gaf aan de penalty die volgde erg graag te willen nemen, vaste nemer Menno Dijkstra wilde hier echter niks van weten en eiste de bal onder goedkeurend gebrom van Wybe Hoogendorp zelf op: 0-1! De aangeslagen Couperus werd vervolgens gewisseld voor Gjalt Veenstra. In de 81e minuut kwam Jelmer Dijkstra door op rechts, hij zag een van zijn maten op links staan en gaf de bal met chirurgische precisie breed op de achter zijn man vandaan sprintende Jonkman. Deze nam de bal zonder nadenken op de binnenkant van zijn rechtervoet en stuurde het ronde geval de linker kruising in. Dit prachtige doelpunt werd jammerlijk geannuleerd wegens valselijk vlaggen van de thuisvlagger, wat een boefje. De 90e minuut begon met uitstekend drukzetten van Menno Dijkstra, dit leidde tot paniek bij Taeke Koster die zijn pass op het middenveld onderschept zag worden door de neushaarvrije Mark de Vries. De Vries speelde de bal meteen door naar Jurryt Jonkman die het leer middels een snelle voetbeweging verlengde tot bij Gjalt Veenstra. Veenstra speelde vervolgens breed op de op rechts doorgebroken Sander Smedema. Smedema, die de wind inmiddels op zijn duimpje kende veinsde een voorzet maar gaf de bal zo'n effect mee dat deze gedragen door de woei stiekem mooi op doel af jakkerde. De derde aanwezige Koster (Allert) was compleet verrast en kon niks anders dan toekijken hoe de uiterst verdiende 2-0 tegen de touwen jankte! De scheidsrechter toonde genade voor de thuisclub en floot af. Eastermar had de hele middag gespeeld met de Sumarders en uiterst verdiend de overwinning binnengesleept. Dat het slechts 2-0 werd had Sumar te danken aan het feit dat de Eastermarders besloten niet op vol vermogen te spelen en de drie punten op zichzelf voldoende buit te vinden.

Voor alle meelezende dames, heren en voornamelijk Henk Jetze: Lieuwe Nijboer heeft een nieuw bed besteld.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Lions, gehoopt wordt de winst om de Sonac een gepast vervolg te geven.

Groetnis.

 

Eastermar deponeert punten wederom in een tas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 03 maart 2019 19:15 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 03 maart 2019 18:58

Eastermar heeft haar tweede officiële wedstrijd na de winterstop gespeeld dus ik mag het tokkiebroeinest dat Facebook heet wederom van wat kwalitatieve content voorzien.

De eerste wedstrijd van dit seizoen werd verrassend met 1-0 verloren van de rakkers uit Drachtster Compagnie. Hier en daar werd verwacht dat deze misstap tijdens de heenwedstrijd rechtgezet zou worden. Als opmaat naar dit treffen werd op dinsdag jongstleden een oefenwedstrijd tegen Voetbalvereniging Boerakker afgewerkt. Het Boerakker dat een aantal seizoenen terug het tweeluik in de nacompetitie tegen Eastermar winnend af wist te sluiten werd ditmaal door Eastermar gedeclasseerd.

In de eerste helft waren het Pieter Sikkema en Jelmer Dijkstra die op aangeven van Eabe doel wisten te treffen, tijdens de tweede helft wist de hierdoor extra getergde Kees Schotanus maar liefst drie assists af te leveren.

De volgende heren waren niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen TFS:

Harm Tseard Heidbuurt was afwezig omdat hij vrouwlief Floor een weekendje uitliet, ze mocht onder begeleiding van de zoon van Elly de steden Utrecht en Amsterdam met een bezoek vereren.

Richard Brouwer zat met een hamstringprobleemp.

Rienk Wind heeft een enkel.

Sander Smedema lag ergens in de sneeuw te spelen.

Simon Dijkstra was op vakantie met zijn vriendje.

Marijke Dijkstra droomde nog wel dat ze de vakantie hadden afgeboekt wegens een onverwacht regenseizoen, dit bleek na het wakker worden slechts een nachtmerrie te zijn.

Jan Jochem Kootstra had ook een hamstring, volgens zijn dokter Agepedia zou hij hierdoor minimaal twee weken uit de running zijn.

Ondanks het zachte weer zit Tsjalling Van Dijk met zijn winterknibbels.

Chris Elverdink was even anders druk.

Jelte Heidbuurt moest naar school.

Jille van der Wal was bij zijn breur op visite.

En last but not least Menno Dijkstra sloeg dit potje over infoband met vrees voor een aanslag van de overbelasting.

Dit betekende dat Marco van der Veen aardig moest improviseren. Zo kon het tegen alle voetbalwetten in gebeuren dat hij besloot Jurryt Jonkman van zijn vertrouwde nummer negen te halen, er mocht deze wedstrijd met nummer 10 gespeeld worden.

In de spits stonden nu Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Achterin mochten Mark de Vries, Jurre Dam en Stefan Erwin Venema de snelle tegenstanders afstoppen.

Op doel stond Jelle van der Wal.

Op het middenveld stonden Steffie Brouwer, Jelmer Dijkstra, Pieter Sikkema en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Rindert en Willem gezellig naast Jacob.

Grensrechter van dienst was alleskunner Fu yong Haie Veenstra.

Om half drie besloot de scheidsrechter van dienst dat er afgetrapt mocht worden.

Afgelopen donderdag werd op airport Eelde het nieuwe vliegtuig van het Kavel10 van VVE1 spelers Richard en Stefan feestelijk onthaald. VV Eastermar superfan en fietsboy Molle Heidbuurt zou tijdens dat festijn uit de kast komen als vliegtuigspotter. Het had hem altijd al in het bloed gezeten, zo vertelde hij, hij kon de drang tot spotten nu echt niet meer onderdrukken. De verrekijker kwam uit de bűse en de nieuwste K10 Tecnam werd van alle hoeken bekeken. Van de wedstrijd tegen TFS heeft de over een weelderige krullenbos beschikkende heer Heidbuurt weinig meegekregen, er werd constant naar de hemel getuurd in de hoop een luchtvaartuig te ontdekken en vervolgens te volgen. Molle zou uiteindelijk weinig missen. Eastermar besloot dit seizoen maar liefst zas punten cadeau te doen aan de Drachtster Compagkniesters..

Volgende week wacht de derby tegen Sumar. Er zal dan uit een ander al dan niet spreekwoordelijk vaatje getapt moeten worden wil het sterrenensemble van van der Veen die winnend afsluiten.

Wees gegroet.

   

Eastermar houdt punten in de tas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 25 februari 2019 16:10

Pak haar beet een maand nadat Simon Dijkstra faalde in zijn draai Januari mag ik weer in de pen kruipen voor een verslag over een veldslag van het Eastermarder vlaggenschip.

Komtie.

Na ongeslagen te zijn gebleven in de oefenwedstrijden tegen Aengwirden (1-1) en Wardy (5-1) stond voor vvEastermar op de 23e van Februari dan eindelijk het eerste competitieduel na de winterstop op het programma. De geel-blauwen mochten het onder het genot van een prachtig lentezonnetje opnemen tegen de collega voetballers van Suwâld. Dat die mannen drager zijn van de rode lantaarn in de 5e klasse C mocht niets afdoen aan de spanning, uit werd nipt met 1-2 gewonnen. Zoals mijn erg gewaardeerde collega (de schrijver van het voorwoord) in het programmablaadje van deze wedstrijd al opmerkte had trainer Marco van der Veen midweeks besloten libero en aanvoerder Abe Jonkman om te turnen tot spits. Dit werd in de oefenwedstrijd tegen Wardy beloond met twee doelpunten en een assist op Menno Dijkstra. Laatstgenoemde zou er tegen Suwâld niet bij zijn.

De heer Kees Schotanus, die vorig seizoen naast een ingelijst VVE shirt met nummer 9 een heuse afscheidswedstrijd (tegen het Noordbergum waar zijn beste kameraad Sjouke Anne een blauwe maandag voetbalde) cadeau kreeg. Werd ondanks het feit dat nummer 9 na de winterstop uitsluitend door Jurryt Jonkman gedragen zal worden door Marco van der Veen bereid gevonden de rest van het seizoen aan te haken bij de eerste selectie. Naar verluid moet Schotanus de afscheidswedstrijd nu weer inleveren.

Harm Tseard Heidbuurt voetbalt al een aantal maand niet meer mee, hij is:

- Blessa

- Geblesseerd

- Gepikeerd

Jelle van der Wal stond na het missen van de eerder genoemde oefenwedstrijden weer onder de lat, hij kreeg Richard Brouwer en Stefan Erwin Venema voor zijn neus geparkeerd.

Mark de Vries was met zijn lady naar het prachtige Gambia geweest om de oudere vrouwen die aldaar achter de lokale jongere heren aanzitten in het wild te spotten. Uitermate onder de indruk van deze enerverende ervaring vergat Mark zijn handdoek mee te nemen naar de eerste training na de winterbreak, dit weerhield van der Veen er niet van hem gewoon naast Venema en Brouwer op te stellen.

Op het middenveld stonden Jan Jochem Kootstra, Jelmer Dijkstra, Sander Smedema, Stefan Brouwer en de Zondag naar de Filistijnen vertrekkende Simon Dijkstra.

Voorin stonden goalgetters Johannes Couperus en Jurryt Jonkman.

Op de bank mocht Jurre Dam plaatsnemen naast de zwaargewichten Kees Schotanus en Pieter Sikkiema.

Saillant en tevens pikant detail: de wedstrijd zou onder leiding staan van de heer J. van Houten, die in een vroegere fase van zijn carričre onder contract stond bij de VVE als vlaggist. De vlag zou vandaag door de geblesseerde Jille van der Wal ter hand worden genomen. Mocht er deze wedstrijd aan Eastermar kant een praatkaart vallen dan mocht de gelukkige in kwestie trakteren op een kistje bier.

De eerste helft was in het bezit van de thuisploeg, dat het lastig vond mooi verzorgd voetbal op de mat te leggen. Grote kansen werden dan in de eerste 7 minuten ook niet gecreëerd. In de 8e minuut kreeg Eastermar een hoekschop te nemen. De bal kwam na een kortstondige reis door de lucht voor de voeten van Sander Smedema die het leer controleerde en bekeken richting de handen van de keeper van Suwâld schoot. De doelman keek recht tegen de zon in en zo kon het geschieden dat het leer door de handen tegen het net stuiterde: 1-0! Simon Dijkstra mistte nog 1 op 1 met de keeper en een andere aanval strandde bij Johannes Couperus door een gevalletje miscommunicatie, erg opwindend was de eerste helft niet.

In de rust besloot de trainer mijnheer Kootstra naar de kant te halen. Zijn positie zou worden ingenomen door Johannes Couperus. Op de vacature die vrijkwam voor de spitspositie wist Kees Schotanus met succes te solliciteren. Marco bleek niet erg enthousiast over de eerste helft en deelde dit even met zijn selectie. S. Dijkstra kon zich hier wel in vinden.

De tweede helft had nagenoeg hetzelfde beeld als de eerste. Al werden er wel wat meer kansen gecreëerd door de thuisploeg. In de 74e minuut kwam de bal voor de voeten van Kees Schotanus, die na een kleine kapbeweging op doel schoot. De net ingevallen Pieter Sikkema verlengde het leer met zijn knie: 2-0! Ondertussen merkte Jurre op de bank op dat de cup a soup erwt smaakte naar snert.Niet veel later mocht hij invallen. In de blessa-tijd scoorde Suwâld nog eenmaal en kreeg het een rode praatkaart (de eerdergenoemde sanctie gold helaas niet voor hen), de overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Na de wedstrijd kwam Mark de Vries met het gerucht op de proppen dat J. Jonkman evenals Kees Schotanus een uit de kluiten gewassen 9 op zijn kuit zou laten tatoeëren.

Door deze overwinning klimt Eastermar naar de derde plek. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen TFS. De eerste wedstrijd van het huidige seizoen werd thuis met 1-0 van deze keerls verloren.

Ik heb vandaag ontdekt dat er karnemelk met bosvruchtensmaak bestaat, daar neem ik nu nog een paar lurkjes van. Tsjoch!

 

Groetnis, Abe alias Eabe.

   

Eastermar vergeet te winnen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 27 november 2018 09:39

Een dikke negen maanden na de verjaardag van Molle Heidbuurt mochten de strijders van Marco van der Veen het opnemen tegen Friese Boys. In de seizoenen 90/91 en 16/17 had mun de degens ook al eens lopen kruizen, dit eindigde in een respectievelijke 1-1 en 2-4.

Omdat over de verloren wedstrijd van een week hiervoor tegen Lions geen verslag verscheen is het nodig hier te vermelden dat de een dezer dagen van een blessure terugkerende Simon Dijkstra een nieuwe boxershort had aangeschaft bij de AC tion. De nog middenin een blessure bivakkerende Harm Tseard Heidbuurt deelde mede dat hij de heup er waarschijnlijk scheef op heeft staan, hem werd door Dijkstra een corrigerend setje ondergoed aangeraden om het spul wat recht te trekken. Met een beetje geluk sluit Heidbuurt met deze tip na de winterstop weer bij de selectie aan.

Johannes Couperus, de jongste van de twee ziellozen die de Eastermarder A-selectie rijk is, loopt zijn ploegmaten al zo'n twee weken flink te teasen met foto's van zijn uitermate appetijtelijke stagebegeleidster. Haar identiteit durft hij echter niet prijs te geven. Wel verwacht hij dat ze tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop (komende zaterdag bij de Sweach) voor hem langs de zijlijn zal staan te supporteren. Hartstikke leuk natuurlijk.

Na de donderdagavond training kwam een uiterst gepikeerde Haije Veenstra bij de verslaggever van de A-selectie melden dat hij er niet van gediend was steeds op de gevoelige plaat gezet te worden. Mocht dit nog eens gebeuren had hij de permissie van zijn Rieneke om zijn vuisten het woord te laten doen.

Bij deze de oproep: ziet u Haije? Leg hem vast en zet de foto als reactie onder de laatste post op de V.V. Eastermar facebookpagina. Bvd.

 

Tsjalling van Dijk die in Eastermar en omkriten bekend staat om zijn “biertheorie”. Namelijk dat de oorsprong van dit goddelijk bocht ligt in de droge sloten van Afrika. Om deze bewering te ondersteunen was hij de afgelopen weken met zijn voltallige familie in Egypte te vinden. Over of hij er daadwerkelijk droge sloten gevuld met bier tegen wist te komen is de heer van Dijk tot op heden uiterst geheimzinnig. Verwacht wordt dat dit op het Eastermarder Spanbân festival bekend wordt gemaakt.

Op een gegeven moment lag Jorn Hoekstra te lassen in de ween van Sytse Tjoelker. Jorn lag languit. De auto vloog in de hens. Hoekstra had niks door maar Sytse en zijn heit duwden meteen de auto de garage uit met Jorn nog in de vuurlinie. Vervolgens werd er geblust wat ervoor zorgde dat de heer Hoekstra paniekerig en boos wakker schrok “Wat iddit jong, wat iddit jong, węrom goaie jim wetter oer my hinne?”. Met Jorn en de auto gaat het naar omstandigheden goed.

Nadat Jille van der Wal en Richard Brouwer even te poeien waren geweest en pupil van de week Justin Hoekstra meteen vanaf de middenlijn op miraculeuze wijze raak had geschoten gaf Kooistra het startsein voor de wedstrijd.

Zoals gezegd wacht volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Eastermar mag op bezoek bij het op de 5e plek staande de Sweach, dat bij een overwinning over de Broekophâlders heen stapt.

ABE.

   

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op vrijdag 16 november 2018 09:40 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 16 november 2018 09:32

Precies een dag voordat de Eastermarder Abe weer een jaartje bij mocht schrijven kregen de Broekophâlders de buren van Sumar op visite. Vorig jaar werd er afgetekend gewonnen door de thuisploeg (2-1) en omdat er ook dit jaar reeds een flink gaatje tussen de twee ploegen te bespeuren is op de ranglijst werden de drie punten alvast met potlood genoteerd.

Eerder deze week was medegedeeld dat de ramen naast de overkapping voor de Eastermarder kantine aan de club geschonken waren door Nanning Lemstra en zijn makkers van Alrako. Omdat tijdens de ledenvergadering een lid van de korfbalvereniging vol tegen de veel te schone beglazing op was gelopen zijn deze sinds kort behangen met de nodige vogeltjes.

De drukbezochte klaverjasavond werd door VVE1-youngster Richard Brouwer op zijn naam gezet. Hij liet hiermee de zelfbekroonde klaverjaskampioenen Molle Heidbuurt en de Boersma's achter zich.

Die andere Brouwer: Stefan stond de ochtend voor de voetbalwedstrijd bij Sjouke in de kantine. Hij had de reis ondernomen omdat zijn WC-papier schoon op was. Eenmaal in de drukke winkel wilde hij niet lang gezien worden in de afveeg-sector. Vandaar dat hij het eerste het beste pak met witte rollen onder de arm schoof en mee naar huis nam. Toen hij thuis net klaar was met de volgende boodschap kwam hij er achter dat het wc-papier van Sjouke wel een erg groot formaat had. Het deed blijken dat Steffie de schoonmaakklus na zijn boodschapje ditmaal met de net door hem gekochte rol keukenpapier moest zien te klaren.

Toen dit allemaal even was besproken kwam Marco van der Veen met de opstelling op de proppen. Dat de technische staf erg fan is van het motto “never change a winning team” deed wederom blijken. De normaal op tien acterende Abe vond zichzelf terug als libero en verder zagen Jurre Dam en Richard Brouwer dat zij mochten wisselen van positie. Gjalt Veenstra werd voor zijn goede tweede helft tegen GSVV beloond met een basisplek.

Last but not least werd besloten doelman Jelle van der Wal op werkbezoek naar een buitenlandse club te sturen, zijn plek onder de lat werd ingenomen door Max Dam. Die 's ochtends met 4-5 had weten te verliezen van de JO-19 van Drachtster boys.

Bij gebrek aan een pupil van de week voor dit gevoelige treffen besloot de tegenpartij Henk Jetze Koster op te stellen, zo huppelde er toch nog wat schattigs over het veld.

Om precies 14:00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De thuisploeg nam meteen het heft in handen en drukte de bezoekers ver terug op eigen helft. Dit resulteerde in de zevende minuut in een prachtige aanval die uiteindelijk door Gjalt Veenstra binnen werd getikt: 1-0!

Hierna volgde nog een levensgrote kans op de 2-0.

Daarna was het over met de Eastermarder hegemonie tijdens deze eerste helft. Sumar nam het heft over en wist de 1-1 de maken. De thuisploeg kwam vervolgens goed weg toen de 1-2 wegens buitenspel af werd gekeurd. Eerst maar even om een bakje.

In de 74e minuut vroeg de stukgespeelde Gjalt Veenstra een wissel aan. Toevalligerwijze was trainer Marco van de Veen dit al van plan en zo kon de reeds klaargestoomde Menno Dijkstra meteen het veld betreden. Gjalt liep zo te smachten naar de warme douche dat hij zijn shirt meteen de dug-out in wierp en er met zijn laatste krachten een sprint richting die douche uit perste die al zijn sprints tijdens de wedstrijd op wandelen deden lijken.

Nadat ook Jan Jochem binnen de lijnen was verschenen wist Liekele Paulusma met het hoofd de uitkomende Max Dam te verschalken, en zo stonden de bezoekers zwaar tegen alle verhoudingen in plots met 1-2 voor.

Eastermar ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en meer en zette Sumar met de rug tegen de muur.

Tien minuten later was het Jille van der Wal die op aangeven van Sander Smedema de bal fenomenaal tegen de touwen jankte. 2-2!

Niet veel later had de immer eerlijke grensrechter Simon Dijkstra (Door een bepaalde Eastermar speler wel eens Roomser de de Paus genoemd) het na een aantal rechtvaardige beslissingen flink aan de stok met de hooligans van Sumar. Deze middag leek het er erg op dat deze “fans” niet zozeer voor het spelletje langs de lijn staan maar eerder om een ieder die het waagt in hun blikveld rond te paraderen (zowel Eastermarder als Sumarder) een flinke scheldkanonnade cadeau te doen, eh noh als de mantsjes daar blij van worden..

In de 92e minuut besloot Johannes Couperus het avontuur op de linkerflank eens op te zoeken. Hij kapte en draaide tot zelfs de niet aanwezige Robert Tienstra er scheel van keek. Het duurde de net ingevallen supersub Rienk Wind allemaal een fractie te lang en dus schreeuwde hij “jouw dat ding gewoan foar man!” Honke Couperus aarzelde niet en slingerde de bal voor het doel langs. Rienk Wind, die zich tussen de drie Kosters bevond kietelde de Theo van dit stel net even achter het oor zodat die helemaal in de war van dit prettige en tintelende gevoel aan de grond genageld bleef. Allert en Henk Jetze werden met een scheetje het riet ingestuurd waarna Wind met een ferme kopbal onderkant lat raak kopte! 3-2!

Dit doelpunt werd door Simon Dijkstra en Jurryt Jonkman (die op aanraden van diezelfde Dijkstra en Mark de Vries voor zijn verjaardag een air-fryer had gevraagd en gekregen. Zodat hij middels deze stukjes nog meer gebakken lucht kan verkopen) samen met de Sumarder hooligans flink gevierd! Pas thuis in Sumar kwamen deze regelmatig agressief schreeuwende heerschappen er achter dat niet hun dorp maar het mooiere Eastermar had weten te winnen.

De wedstrijd werd niet veel later door de uitstekend fluitende scheidsrechter beëindigd en zo bleven de drie punten dik verdiend in Eastermar.

Er is na goed overleg besloten de stjonkfabryk toch maar in Sumar te laten staan.

Doei!

Abe.

   

Pagina 3 van 25