Wedstrijdverslagen

Eastermar komt sterk uit herfststop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 27 november 2017 10:18

Op de dag dat linksback Thomas van Holsteijn 21 jaar werd en een dag voordat vliegende keeper Gjalt Veenstra 23 jaar zou worden stond in de 5e klasse B de kraker SSS'68 op het programma.

De beide ploegen stonden voor het laatst tegenover elkaar in het seizoen 2011-2012. De Eastermarders wisten toen beide wedstrijden redelijk ruim te winnen (5-2 en 0-4).

Omdat de wedstrijd van vorige week tegen Suawoude rond 13:00 's middags afgelast werd en de week daarvoor sowieso al te boek stond als vrije zaterdag waarop met de vrouw van Tsjalling van Dijk gewinkeld kon worden, zouden de manschappen van trainer Eric Boersma flink uitgeslapen aan de aftrap staan.

Stefan Brouwer en zijn breur Richard Brouwer zouden die zaterdagochtend retour komen van een tripje Ethiopië, hun plekken in de basiself zouden ingevuld worden door KaWouter Langman en Jacob de Vries.

Simon Dijkstra, die een weekje in een Moskee te Egypte achter de rug had was wel ruim op tijd terug voor de voorbereiding op het treffen met de Marsumers. Hij mocht centraal voorin starten.

Op doel stond de pas in Amsterdam getrouwde Jelle van der Wal.

De verdediging bestond uit aanvoerder Jurryt Jonkman, jarige job Thomas van Holsteijn, big spender Kawouter Langman en kapitein Jacob de Vries.

Het middenveld bestond uit Sander SmedemaPro, Harm Tseard Heidbuurt en Jille van der Wal.

Voorin zou Kees Schotanus vanaf links starten met naast zich Simon Dijkstra en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Jurre Dam en Chris Elverdink.

Omdat Sietze Dijkstra die middag op pepernotenjacht zou werd Gjalt Veenstra bereid gevonden de vlag ter hand te nemen.

Erg saillant detail bij deze clash was dat de leiders van beide elftallen Boersma heten.

Voor aanvang van de wedstrijd zou er een minuut stilte in acht worden genomen wegens het overlijden van erelid Roelof Annema, tevens zou er door Eastermar met rouwbanden gespeeld worden.

Nadat SSS'68 de toss had weten te winnen en scheidsrechter Roel Dijkstra het startschot had geblazen kwam Eastermar voortvarend uit de startblokken, de tegenstander werd bij de horens gevat en er werd langzaamaan gezocht naar een 1-0.

In de 19e minuut kreeg het hier na een overduidelijke handsbal van een SSS'er een opgelegde kans voor: penalty.

Kees Schotanus eiste het leer op het schoot rap binnen voordat de zenuwen een rol konden spelen: 1-0!

We schrijven niet veel later toen Kees Schotanus wederom een strafschot kreeg te nemen. Ditmaal vloog de bal ook knap tussen de palen voorbij de doelman, Schotanus was echter vergeten de bal onder de deklat door te sturen. Zodoende bleef het nog even 1-0.

in de 24e minuut speelde Simon Dijkstra zichzelf vrij voordat hij vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. De bal zou absoluut niet van richting worden veranderd door een tegenstander en uiteindelijk met een mooie boog over de doelman in het net belanden: 2-0!

Tussen de nul en dertig minuten later kwam Eastermar er middels een snelle aanval over de rechterkant weer eens door. Schotanus kreeg in eerste instantie de bal in de zestien aangespeeld met de rug naar het doel. Hij had op dit moment de vrijstaande Thomas van Holsteijn al aan kunnen spelen maar zag de pass geblokkeerd worden door een verdediger. Zodoende belandde de bal voor de voeten van Sander Smedema die zonder nadenken besloot uit te halen. De bal smoorde wederom in het oerwoud van SSS'ers. Thomas van Holsteijn, die nog steeds vrij stond, zag tot zijn vreugde dat hij nu wel in het bezit van het ronde geval kwam. De bal zou de grond nooit meer raken voordat het het net achter de SSS goalie op had doen krullen: 3-0!

In de rust was met name Jan Renkema uitermate te spreken over het geleverde spel van de thuisploeg, hij besloot de tweede helft ook te aanschouwen!

Omdat Kees Schotanus bij het nemen van de tweede penalty een poging deed tot het kapen van de latjestraptrofee van die dag besloten de wissels in de rust de lat met rust te laten.

De aftredende trainer E. Boersma besloot in de rust flink wat verwarring bij de tegenstanders te zaaien door Gjalt Veenstra als vlagger te vervangen door Jurre Dam.

In de tweede helft liet het thuisteam de teugels flink vieren en zodoende hadden de bezoekers de meeste dreiging.

Eric Boersma dacht middels het wederom wisselen van de grensrechter (Sietze Dijkstra voor Jurre Dam) het wedstrijd beeld te doen veranderen.

Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap op aan de rechterzijde van het veld. Sander Smedema slingerde de bal met een flinke boog tot voorbij de tweede paal, alwaar Thomas van Holsteijn de bal prima over de doelman terug voor het doel knikte, daar stond Kawouter Langman, die met een mooie volley zijn eerste doelpunt voor het Eastermarder vlaggenschip zou maken: 4-0!

Dit was uiteindelijk ook wel een mooie eindstand, zo werd besloten.

Meteen na de wedstrijd werd er gebrainstormd over het volgende te organiseren teamuitje, vooralsnog ligt het gezamelijk installeren van Bouwe Boersma zijn kersttuinversiering aan kop.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tzummarum, dat met een wedstrijd meer gespeeld precies één punt meer heeft dan de Superfriezen uit Eastermar.

 

JJ.

 

Gouden keeperswissel doet ook Wykels Hallum een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 12 november 2017 21:33

Allereerst gaat den dank voor deze schitterende titel uit naar de gebroeders Jonkman & Jonkman. T. deed ons herinneren aan J. zijn literaire meesterwerk van verleden week, met name de titel bleek voor herhaling vatbaar. Tevens is dit een pracht bruggetje naar zaterdag jongstleden met als datum 11 november.

11-11 is niet alleen de verjaardag van St. Maarten (niet te verwarren met dat beschadigde zandplaatje in het Caribisch gebied). Uit een blik op de sociale media deed ook blijken dat de zelf volprezen aanvoerder van de A-selectie Jonkman J., die van de iet wat afwezige Pieter K. (PK in de volksmond) en vaste kracht Jorn “Bombie” H. op deze dag mogen verjaren. Jorn valt sinds zijn enkelbanden weer op een normale lengte functioneren, niet meer weg te denken uit het vlaggenschip van de VV Eastermar.

Met de vele verjaardagen en de nodige kisjes in het vooruitzicht, besloot trainer Floris M. de donderdag voorafgaande aan deze 11-11 het eens over een andere boeg te gooien. Het ouderwetse afronden liet hij links liggen en met een tactische training inclusief de nodige uitleg probeerde hij de aanwezige teamleden iets bij te brengen over “de basis” van het voetbal. Moe maar voldaan vertelde hij na afloop van de training dat het ook bedoeling was dat men iets van dit alles zaterdag zou toepassen, ‘sju mar even’ dus.

De volgende mensen mochten het deze middag laten zien: achterin had Stefan E. V. de leiding over Mark de V., Sytse Tj. en jarige job Jorn. Te midden van het veld zou ‘El Capitano’ Geale T. de lijnen uitzetten met rechts Chris E. en links een van de gebroeders Jonkman; in dit geval Sjalf. Voorin werden zoals wel vaker doelpunten verwacht van Johan v/d V., Gjalt V. en Haije V. (geen familie). Hajo mocht tot ieders verbazing zijn opwachting maken nadat keeper Jappie v/d B. in de warming-up geblesseerd moest afhaken en zo Mike O. van linksvoor naar het doel verschoof. Zodoende mocht Haije toch vanaf het begin de weide in.

Nadat scheidsrechter Minne O. ergens rond 13.30 uur voor het eerst deze middag zijn fluit liet klinken, begonnen men te voetballen. Het eerste gedeelte van de eerste helft was het vooral aftasten van beide kanten, men probeerde geen fouten te maken. Al combinerend vanuit ‘de basis’, zoals gewenst door Floris, kwam EA toch eens even in de 16 meter van zijn tegenstander. Na een beste beuk van een tegenstander kon Tjalf niets anders dan Bouwe zijn wat sompige grasmat eens van dichtbij bekijken. Bijbehorende strafschop werd zoals altijd feilloos benut door Haije, 1-0.

Even later deed eenzelfde situatie zich opnieuw voor. Men vond deze keer een duw niet nodig bij de Wykels, een handsballetje zou moeten volstaan. Helaas misrekende een ieder zich op het feit dat ook dit een strafschop voor VVE betekende. Tot ieders verbazing gunde Haije deze aan Gjalt: hij telde niet minder dan de eerste, 2-0.

De rest van de eerste helft legde men goed veldspel op de mat wat nog voor meerdere kansen zorgde, helaas werd er niet meer gescoord. De enkele kans die men tegen kreeg, wist invalkeeper Mike prima te keren en zo was het na strak 45 minuten tijd voor een bakje thee.

In de rust werd duidelijk dat zowel Floris, Anne als Freerk zeer content waren met het spel, vooral zo doorgaan dus. Wonder boven wonder werd datgene waar op getraind was ook enigszins uitgevoerd. Gewisseld werd als volgt: Tjalf, Haije en Jorn mochten plaats maken voor Jan Jochem K. en voor de rentree van zowel Marten van der V. als ook die van ondergetekende. Na een zomerstop van een maand of vijf om na te genieten van het kampioenschap, vonden beide heren het wel weer eens tijd om zich op de grasmat te melden.

Het begin van de tweede helft verliep erg rommelig. Grote kansen kreeg men niet tegen maar na de wisselingen in het team was het even zoeken naar de juiste manier van spelen. En daar waar het de overige 10 man maar niet lukte om een fatsoenlijke aanval op te zetten, besloot JJ het dan maar zelf te doen. Vanaf zo goed als de linker achterlijn prikte hij nummer drie van de middag op schitterende wijze binnen, 3-0.

Daarna was het spreekwoordelijke hek van de dam. Enkele wat hardere charges van beide kanten liet scheidsrechter Minne doorgaan om zoveel mogelijk te kunnen blijven voetballen. Gevolg was dat men bij de tegenpartij juist helemaal stopte met voetballen en overstapte op het geven van de nodige commentaar op de leiding. Handig gebruik werd hiervan gemaakt door JJ en Gjalt. Beide vechten een onderlinge strijd uit voor de titel ‘topscorer van het jaar’. En of dit nou geldt voor ‘t 1e of ‘t 2e, blijft een raadsel gezien Gjalt zijn capriolen van verleden week in dat andere seniorenelftal van Eastermar. Verder is het onbekend of Haije het hier eigenlijk wel mee eens is, zijn positie als topscorer staat nu immers ter discussie, wordt vervolgd… Feit is dat de eerste slag in deze strijd werd uitgedeeld door JJ, van dichtbij kon hij 4-0 binnen prikken.

Lichtelijk boos over deze treffer besloot even later Gjalt ook de trekker over te halen. Met behulp van een grabbelende keeper betekende dit schot de 5-0 van deze wedstrijd. Achterin gaf men verder niets meer weg en ook de overige heren op het veld vonden het wel genoeg geweest voor vanmiddag. Zonder al te veel tijd bij te trekken was het na de gebruikelijke 90 minuten dan ook wel voldoende voor deze middag.

Eindstand 5-0.

Deze uitslag betekende de 51e thuisoverwinning op een rij in de competitie, het bijbehorende kistje wordt hopelijk binnenkort ontvangen van het bestuur. Verder doet de 8e gele kaart van het seizoen voor Mark nog even op zich wachten en spoedt Floris zich snel naar huis voor een lekker bordje boerenkool met de lady.

Volgende week wacht de immer lastige uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 4, winst is genoodzaakt om aan te blijven haken bij de bovenste plaatsen.

U bent van harte uitgenodigd dit spektakel te komen aanschouwen op de betreffende locatie!

C.

   

Eastermar 2 zet ongeslagen status voort met zege op Veenwouden 4

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 07 november 2017 14:52 Geschreven door PR maandag 06 november 2017 13:34

In de week dat Mark de Vries zijn koalscheppen gevangen Lady verjaarde, Simon Dijkstra jarenlang een kat in huis heeft gehad, Hidde Faber als asfaltdrukker door het leven gaat en Gjalt Veenstra het opleidingstraject van VVE2 heeft afgerond stond de kraker tegen Veenwouden 4 op het programma. Een bijzondere wedstrijd voor Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries. Dit trio, wat garant staat voor minimaal 85 doelpunten per seizoen, sluiten zich weer aan bij VVE2. Ook een bijzonder moment voor de overige spelers van VVE2, indien er vandaag gewonnen werd is dit de 50ste opeenvolgende overwinning op sportpark Burgerkamp voor VVE2.

Anne gaf de volgende spelers de volgende posities: Jappie Vd Bij mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Daarnaast gaven Stefan Erwin Venema, Mark de Vries, Jorn Hoekstra en Kors Tadema de verdediging vorm. Op het middenveld gaf Tjalf Jonkman leiding aan Oege van Dijk en Jurre Dam. Voorin stonden de goudhaantjes Mike Okkema, Haije Veenstra en Lieuwe Nijboer. Enkele opvallende wijzigingen in het elftal die u ongetwijfeld hebt opgemerkt. Zo speelt Haije zijn 500e wedstrijd, is Duracell Jacob zijn brommer vergeten en pakt Mark wellicht zijn 8e gele kaart van het seizoen.

Om 13:30 uur floot de scheidsrechter zo hard op zijn fluitje dat Oege uit paniek de bal een knal naar voren gaf. Jorn besloot hier een stokje voor te steken en wierp zich voor de bal. Hoekstra ging vervolgens in slowmotion naar de grond en gaf aan licht in de hemel te zijn. Na welgeteld 40 seconden werd Jorn naar de kant gehaald. Jelte, die na een zoektocht van 2 ½ jaar naar de juiste auto zich weer volledig op het voetbal kon concentreren nam zijn plek in.

Enkele minuten later stoomde Tjalf op vanaf het middenveld. Hij gaf vervolgens een crosspass op Mark waarna de aanval gezocht werd. Mark zocht zijn tegenstander op, gebruikte hem vervolgens als slagboom, en gaf een steekpass op Haije. Haije gaf vervolgens hoog voor op Mike die hem perfect klaar legt voor Jurre waarna de 1-0 volgde.

Dit was nog niet genoeg voor de geel-blauwe hemden en de druk werd opgevoerd. Na een uitstekende lange bal van keeper Jappie werd Mike alleen voor de keeper gezet. Mike wist hier wel raad mee en de 2-0 volgde, dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de rust vertelde Anne redelijk tevreden over het spel te zijn. Echter, we stonden voor het was alleen nog zaak om dit vast te houden. Er werd besloten om koppeltjes met de tegenstander te maken zodat duidelijk was wie welke tegenstander zou verdedigen. Iedereen mocht zijn voorkeur uitspreken over welke speler hij zou verdedigen en op basis hiervan werd de opstelling bepaald. Nadat iedereen zijn voorkeur bekend had gemaakt bleek dat Mark op mid-mid zou voetballe en Jacob op rechtsmid terecht kwam. Jorn was inmiddels weer wat zwaarder in de hemel en kwam dankzij zijn koppeltje op rechtsback te staan.

Het restant van de tweede helft moest het niet hebben van goed voetbal maar van een gezonde dosis spanning. Mark kwam halverwege de tweede helft erachter dat hij nog geen gele kaart had gepakt en besloot na een forse overtreding op zijn koppeltje de bal weg te schoppen. Haije schreeuwde vervolgens dat hij zulke acties maar bij het eerste van Eastermar moest doen. De scheids was hiervan onder de indruk en besloot Mark geen gele kaart te geven.

De resterende 30 minuten werd door Eastemar zakelijk uitgevoetbald. Eastermar had het meeste balbezit en de bal werd vakkundig rond gespeeld. In dit spektakel werd Haije af en toe vergeten. Hij besprak dit met zijn trouwste fan langs de lijn, de Lady. De Lady vertelde Haije dat Eastermar 4-3-3 speelde en in balbezit compact speelt waardoor er ruimte ontstaat voor de backs. De back kunnen vervolgens een crosspass geven op Haije. En zo geschiede, Jorn gaf een crosspass op Haije die vervolgens venijnig uithaalde waarna de bal op de lat uiteen spatte.

Hierop anticipeerde SC Veenwouden 1 uitstekend. Na een goed uitgevoerde counter werd het 2-1. Dit bleek na 90 minuten ook de eindstand te zijn.

Na de wedstrijd bleek dat VVE2 een uitstekend traject is om van gewone voetballers perfecte spitsen te maken en af te leveren aan de manschappen van Boersma. Zo werd eerder het duo Simon en Lieuwe (60 doelpunten) afgeleverd en deze week werd Gjalt afgeleverd na een intensief begeleidingstraject van Haije. Gjalt besloot de geleerde kunstjes bij het tweede voort te zetten bij VVE1, hierdoor won ook het eerste van Eastermar.

Volgende week wacht de derby tegen Wykels Hallum, wederom op de Burgerkamp waardoor de 51ste overwinning op rij kan plaats vinden voor de geel-blauwe hemden. Volgens de statuten levert dit VVE2 een kistje op namens het bestuur.

Oege.

   

Gouden keeperswissel doet CVO een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 06 november 2017 10:16

Luttele uren nadat één-vierde van de directeuren van Kavel10 live op radio Smelne FM flink huis had gehouden stond op sportpark de Burgerkamp de wedstrijd Eastermar – CVO gepland. Deze zaterdag was tevens de verjaardag van Mark de Vries zijn lady, Monk1237 zou die avond een feestje organiseren ter ere van dat heugelijke feit.

De donderdagavond training werd overgeslagen door de heer Thomas van Holsteijn omdat hij van zijn niet onappetijtelijke juffrouw na moest blijven. Om het verhaal nog wat spannender te maken dan het al is weigert Holsteijn de naam van de meesteres in kwestie prijs te geven…

Verder was het een rustige trainingsweek waarvan de dinsdag editie onder de bezielende leiding van John van den Hul stond en de donderdags Eric Boersma het stokje weer overnam.

Eric Boersma besloot na het beschamende verlies in en tegen Kootstertille maar liefst één wijziging door te voeren in de basiself. Jelmer Dijkstra moest wegens een blessure zijn plek afstaan aan Johannes Couperus. De opstelling was verder als volgt:

Op doel stond Jelle van der Wal (naar verluid geen verre familie van J. Russchen de radiopiraat).

De verdediging bestond uit Richard Brouwer, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld stonden Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Voorin mocht het nodige gevaar verwacht worden van Simon Dijkstra, Jille van der Wal, Johannes Couperus en Kees Schotanus.

Kawouter Langman, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra zouden in de rust strijden om de lat-bokaal.

Trainer Boersma gaf in de wedstrijdbespreking aan dat het de bedoeling was dat Kees Schotanus en Simon Dijkstra pas na rust op eigen initiatief moesten ruilen van stek.

Nadat pupil van de week Niels Tadema op onnavolgbare wijze doel had weten te treffen en op de foto was gegaan met alle aanwezige aanvoerders en scheidsrechters mocht CVO aftrappen.

Eastermar was de eerste helft baas op eigen veld en kreeg middels een drietal lage voorzetten van Johannes Couperus zijn gouden rechterbeen een aantal flinke mogelijkheden de score te openen.

Ook vanaf Jille van der Wal zijn kant werden een aantal veelbelovende kansen gecreëerd. Met name de normaal aan één kans genoeg hebbende Simon Dijkstra had het vizier niet op scherp deze middag.

Dit betekende dat CVO, dat fanatiek de lange bal hanteerde, er in de 26e minuut uit kon komen en wel aan één mogelijkheid genoeg bleek te hebben: 0-1, Benjamin de Mosselman.

Niet veel later werd op het B-veld, waar het 2e elftal de kraker tegen Veenwouden4 afwerkte, Mark de Vries vuig nagetrapt. De Vries, wiens lady Mary die avond met een flinke ladder in de panty op het feestje rond zou paraderen kon de rust net niet bewaren en besloot de dader bij de lurven te krijgen. Dit was dan weer tegen het zere been van nestor Haije Veenstra die met een “Dat dochst mar yn it earste!” de Vries tot bedaren wist te manen.

Nadat op beide velden de rust weder was gekeerd besloot de uitstekend fluitende Johannes de Klein te fluiten voor een bakje thee.

In de rust herinnerde Richard Brouwer het team er aan dat het tijd was voor de spontane wissel van Simon met Kees. Nadat dit geregeld was werd er afgesproken dat er minstens tweemaal gescoord moest worden wilde mun winnen.

Ondertussen was dûmny Chris Elverdink de grote winnaar op het hoofdveld; hij wist maar liefst 4 maal het latwerk te raken!

De tweede helft was wederom in het bezit van de Eastermarders, dat jaagde op de gelijkmaker. Grote kansen werden gecreëerd maar gescoord nog niet..

De gasten wisten ook nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de Eastermarder defensie wist het allemaal te neutraliseren.

In de 65e minuut besloot trainer Eric Boersma in te grijpen: een extra keeper binnen de lijnen zou de wedstrijd wel eens kunnen doen kantelen was de gedachte. Zo werd besloten doelverdediger Gjalt Veenstra (Geen pake-sizzer van Haije) voor spits Johannes Couperus te brengen.

Dit sorteerde het gewenste effect: Met Veenstra zijn eerste balcontact werd via de vijandelijke keeper meteen een corner veroverd.

In de 69e minuut brak Jille van der Wal door over rechts, hij leverde een lage voorzet af op Gjalt Veenstra die met binnenkantje links de bal door de benen van de keeper stuurde: 1-1!

Drie minuten later volgde Kees Schotanus dit goede voorbeeld, hij sneed naar binnen vanaf rechts, kapte een tweetal CVO'tjes uit en schoot vervolgens met zijn melkchocoladebeen: de bal vloog met een wonderschone boog precies de linker kruising in: 2-1!

Justjes voor het eind van de wedstrijd kreeg Simon Dijkstra het op zijn heupen, de druk van het moeten scoren was er af en dus besloot hij na een passeerbeweging de bal voor te geven.

De bal kwam precies achter Schotanus die met een acrobatische sprong de bal nog net met wederom zijn linker wist te beroeren: 3-1!

Hierna besloot Gjalt Veenstra de hoofdrol weer op te eisen. Hij ontving de bal van Sander Smedema, die op zijn beurt de bal verkregen had na uitstekend onderscheppend werk van Thomas van Holsteijn. Veenstra kreeg dus de bal, draaide kort weg á la Bombarda en schoot snel in de korte hoek: 4-1!

Dat CVO in de laatste minuut na een gelukkige solo nog doel wist te treffen mocht de pret niet drukken, na een achterstand bij rust werd er mooi gewonnen met 4-2!

Volgende week wacht er een vrij weekend waarna in het weekend van 18 november de altijd lastige uitwedstrijd tegen Suwâld wacht. Dat zal dan moeten gebeuren zonder keeper Jelle van der Wal, die dan zal trouwen in Amsterdam. Gelukkig is Gjalt Veenstra in topvorm.

Oant sjen.

 

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar 2 laat punten liggen in Drachten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR dinsdag 24 oktober 2017 15:48

Hotseflots! Weer een knap staaltje werk van één van de sterspelers van V.V.Eastermar 2. Ditmaal is het Jappie Vd Bij die met een verslag op de proppen komt. Niet alleen creativiteit op het veld maar ook op typemachine dus!

Saillant detail is wel dat het vice-vlaggenschip inmiddels meer verslaggevers dan punten bezit..

Desondanksalniettemin: Veel leesplezier!

Op zaterdag 21 oktober werd dan eindelijk de wedstrijd gespeeld tussen VV Drachtster Boys 6 en Eastermar 2. De wedstrijd die eerder op 30 september was gepland maar helaas door te weinig spelers van de Eastermarder kant was afgelast.

Deze zaterdagmiddag was de B-selectie van VV Eastermar om 13:30 uur aanwezig op sportpark Burgerkamp. Vanaf daar werd de reis vervolgt naar Drachtster Boys.

De goede sfeer in de kleedkamer kwam als snel ter plaatse door de grote box en goede muziek van Jacob de Vries en hield daar mee de wedstrijd spanning op een laag pitje.

Ook deze week hadden wij weer versterking mee. Kors Tadema, Jacob de Vries, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra en Jan Jochem Kootstra.

Als snel kwam Anne Elverdink (coach) de opstelling en wedstrijd tactiek brengen.

De opstelling was als volgt: Deze keer begon Perry Sport- Harmanni niet onder de lat omdat hij donderdag niet aanwezig was op de training. Dus stond hij zijn plaats af aan Jappie van der Bij.

Rechtsachter: Sytse Tjoelker. Het centrale duo achterin was: Sytze Taekema met daarvoor Kors Tadema. Linksback Jorn Hoekstra.

Rechtsmid: Jacob de Vries. Centraal: Floris Mols, tevens ook aanvoerder. Linksmid: Jelte Wiersinga.

Rechtsvoor: Johan van der Veen. Spits: Gjalt Veenstra. Linksvoor: Jan Jochem Kootstra.

Hierdoor begonnen dus de volgende spelers op de bank: Gerrit-Jan Harmani, Mike Okkema, Oege van Dijk en Chris Elverdink.

Om 14:30 uur na de warming-up klonk dan het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten leek het beide kanten wel wat op te gaan. Wat kansen over en weer. Beide keepers hadden al een keer in moeten grijpen maar het bleef 0-0. Na zo'n 15 min werd er al gewisseld, Sytse Tjoelker moest plaats maken voor Chris Elverdink. En Kors moest naar de back zodat Chris centraal kwam te staan voor Sytste.

Hoe verder we in de eerste helft kwamen hoe sterker we ook werden. Soms een paar mooie combinaties zowel op links als over rechts. Jammer genoeg werd de eerste goal niet gescoord door een mooi combinatie maar een klungelige fout van de keeper. 0-1 voor de bezoekers. En al snel volgde de 0-2.

Na een uittrap van de keeper die over de achterste linie van Drachtster Boys beweerde Gjalt de bal nog hebben aangeraakt en hem zo mee kon geven aan Jan Jochum die de bal in de verre hoek wist te prikken.

Maar het thuis team was zo nu en dan ook niet ongevaarlijk en wist door de Eastermarder laatste linie te breken. De 1 op 1 kans werd gemakkelijk afgemaakt waar door de stand 1-2 werd.

In de rust was het dan tijd voor een bakje thee alleen kwam deze niet. Iemand uit het Drachtster team wist dan ook te bevestigen dat zij het waren vergeten te regelen, dit kwam Eastermar misschien nog wel duur te staan in de tweede helft door energie tekort.

Verder kon er in de rust de tactiek nog even besproken worden en hier en daar wat gewisseld worden. Gerrit-Jan kwam dan ook de onder de lat te staan waardoor Jappie van der Bij naar rechts back werd gebracht.

Floris Mols werd centraal achterin geplaatst en Sytse Teakema naar links back gebracht. Hierdoor werd Oege van de bank gehaald en centraal op het middenveld geplaatst. Voor de rest werden onze twee vleugelaanvallers er uit gehaald en werden Mike (rechts) en Haije (links) hun vervangers.

Het tweede fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging weer van start. Er werd door beide teams weinig weggegeven waardoor de wedstrijd zich groot en deels op het middenveld afspeelde.

Totdat er iemand van Drachten dacht de bal ook met de handen te mogen raken. Penalty voor Eastermar en wie anders dan Haije mocht hiervoor aantreden. Haije wist de keeper te slim af te zijn en schoot de bal in de hoek waar de keeper hem niet verwacht had en 1-3 was dan nu de tussenstand.

Maar toen gebeurden het, waar dat nu precies aan lag weten we zelf ook nog niet. Of het nu het vergeten bakje thee was of dat Eastermar dacht dat ze al gewonnen hadden. In ieder geval heel snel achter elkaar werden er drie goals gescoord en was de tussenstand zomaar in eens 4-3.

Daarna heeft Eastermar het nog geprobeerd er werd zelf even 1 op 1 achter in gespeeld tot Gjalt een gele kaart pakte en voor 10 minuten het veld moest verlaten. Hierdoor moest Eastermar achter uit hangen om niet nog een tegen goal te krijgen.

Het laatste fluitsignaal klonk en de eindstand was duidelijk. Eastermar heeft punten laten liggen in Drachten.

Na de wedstrijd was het erg rustig in kleedkamer, de teleurstelling was groot. Natuurlijk wist Jacob dat te veranderen door een paar kneiter dikke hits af te spelen.

Deze wedstrijd wordt hopelijk snel vergeten want de competitie gaat gewoon door. Daarom hopen we dat we volgende week met frisse moed tegenover VvHardegarijp Vier staan en niet nog een keer punten laten liggen.

MVG,

Jappie

   

Pagina 3 van 21