Wedstrijdverslagen

Vermagerd Eastermar laat kampioensdroom uiteenspatten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 20 februari 2017 00:03

Een week na het door moeder natuur ingelaste vrije competitie weekend stond in de 4e klasse B onder andere de wedstrijd A.S.C. – V.V. Eastermar op de welbekende rol. Eastermar had het vrijgekomen weekend overigens benut met een oefenwedstrijd op het kunstgras van Udiros tegen O.D.V. (0-0).

Om meteen de titel maar even van een stukje duiding te voorzien:

Naast de voor langere tijd uitgeschakelde Rienk Wind (Pine KnieKap), Jille van der Wal (zat plotsklaps geblesseerd in Bali) Gjalt Veenstra en de onverwacht uitgenaaide Robert Tienstra besloten de gebroeders Harm Tseard Heidbuurt en Simon Dijkstra dit weekend uit te kiezen voor hun jaarlijkse Langlauf-trip. Overigens was ook Sjoerd Visser er niet bij, hij had deze middag een vlag buiten te hangen.

De titel slaat uiteraard voornamelijk op de na de winterstop onvindbare Pieter Sikkema, die op zijn reis naar de sneeuw bij zijn eerste valpartij meteen zijn schouder wist te ontwrichten.

In zijn verse vrije tijd probeert hij nu op aanraden van de fysio een andere hobby nieuw leven in te blazen: Darten.

Het is dus voornamelijk de schuld van Sikkema zijn fysiotherapeut dat de A-selectie van Eastermar ondanks de aanwezigheid van Kees Schotanus niet overdreven veel vet meer op de bonken heeft.

Omdat het eerste toch vrij was besloot uitbater Raimondo Drenth van het Eastermarder eetcafé “It Breed” de voltallige B-selectie van een nieuwe outfit te voorzien.

Rekening houdend met mannen als Jacob de Vries, Hidde Faber en Oege van Dijk is er gekozen voor een tenue dat maximaal afkleedt.

Onderweg naar de wedstrijdbespreking verkondigde Mark de Vries dat het tegen al zijn verwachtingen in nog steeds geen weer was voor een koud biertje in de tuin maar meer voor een frisse groene kletser op de bank met de CV op standje zweetzak.

Dit gezegd hebbende kwamen de Brouwers onder aanvoering van Klaas Land trots de hoek om gestapt. Met had namens stichting de Burgerkamp even een cheque van 3000 euro opgehaald uit Heerenveen. Super!

Land liet de Broekophâlders wel beloven dat het mooi zou zijn als daar drie punten tegenover kwamen te staan. Dat zou wel goed komen verzekerde Tsjalling van Dijk, hij verzuimde echter een datum bij deze afspraak te noemen...

Vervolgens kwam Eric Boersma in de tenniskantine met de volgende opstelling op de onvolprezen proppen:

Doelman was deze middag Theo Douwes.

De achterhoede bestond uit Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Het middenveld bestond voor het eerst ooit uit Jurryt Jonkman, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema.

Voorin kreeg spits Albert Brouwer steuntjes in de zij van Kees Schotanus en Lieuwe Nijboer

Op de bank zaten Mark de Vries, Jan Jochem Kootstra en Kors Tadema.

Onderweg naar Stynsgea werd er in de Dodge onder aanvoering van Albert Brouwer een discussie ingezet aangaande Smedemapro zijn beroep, de stelling luidde als volgt:

“Zou een hovenier zijn eigen tuin ook inrichten en onderhouden, of zou hij die uurtjes bij anderen aan het werk gaan en vervolgens voor zijn eigen tuin een net wat goedkopere collega inhuren?”

Justjes voordat de discussie zijn kookpunt dreigde te bereiken verkondigde Stefan Brouwer uiterst overtuigend dat Sander Smedema in een flat zonder tuin woonde…

Terwijl Albert Brouwer vervolgens druk zat te broeden hoe hier tegenin te gaan arriveerde mun op sportpark Easterbuorren.

Nadat Tsjalling van Dijk koffieautomaat aldaar van de nodige kritische noten had voorzien, de koffie werd niet met de hand gezet en dat gebrek aan liefde proefde de heer van Dijk zelfs met gesloten ogen, werd de box opgezocht voor de wekelijkse verkleedpartij.

Zo'n vijfentwintig minuten later floot de heer Jongeling voor het eerst.

Slechts vier fluitjes later kreeg Eastermar voor de derde keer een lange trap van A.S.C. te verwerken. De tactiek van de thuisploeg was van tevoren tot in detail uit de doeken gedaan door een bepaald persoon: “lange bal van achteren op de stevige flankspeler, die houdt het leer in bedwang, draait en levert af op zijn watervlugge collega”.

Omdat ditmaal de eerste horde in dezen werd overgeslagen en de bal meteen richting de hazewindhond ging kon het gebeuren dat die oog in oog kwam met Theo Douwes en helaas niet wist te falen: 1-0.

Eastermar kreeg nog een aantal malen te maken met lange ballen van de thuisploeg maar wist dit verder wel adequaat op te vangen. Het balbezit percentage wees wel uit dat V.V.E. er alles aan gelegen was de gelijkmaker te maken: 73 om 27.

Het werd middels een aantal prachtig aangesneden voorzetten een vier keer levensgevaarlijk voor het A.S.C.-doel. Helaas wist de thuisploeg met het nodige kunst en vliegwerk telkens een tegendoelpunt te voorkomen

In de 43e minuut, terwijl Jille van der Wal in Bali met zijn ladyboy Berend op zoek ging naar een kop met liefde gezette koffie, liet Kees Schotanus de zoveelste verkregen vrije trap ditmaal nemen door Sander Smedema. Die gaf de bal heerlijk strak voor alwaar Lieuwe Nijboer en Stefan Erwin Venema beide het laatste drukkertje wisten te geven: 1-1.

In de rust werd er niet gewisseld, wel werden er hier en daar wat woorden gewisseld.

De tweede helft besloot de thuisploeg dat er wel wat meer geschopt kon worden. Met name Jurryt Jonkman was hier enkele malen de dupe van.

Het intellect dat Stynsgea rijk is bevond zich niet langs de zijlijn.

De wel aanwezige fans van de thuisploeg probeerden met de nodige willekeurige lettergrepen de scheidsrechter te beïnvloeden. Die na wederom een schandalige overtreding duidelijk onder de indruk van al dat verbale geweld geen rode kaart durfde te trekken.

Ondanks alle wanklanken van de overkant van het veld wisten de supporters van Eastermar beschaafd en keurig als altijd te blijven. Een knappe prestatie!

In de 87e minuut, justjes na het inbrengen van Jan Jochem Kootstra, die meteen een door hemzelf opgezette vlijmscherpe counter van VVE jammerlijk zag stranden, de bal nog terug probeerde te veroveren, struikelde, waarna ook Stefan Erwin Venema de bal niet weg wist te werken. De bal schoof vervolgens door naar Han die een sprintduel met Richard Brouwer opzette.

Theo Douwes dacht de bal randje zestien te onderscheppen, Han tikte echter net daarvoor de bal voorbij Douwes vlak langs de paal.

Zo bleven al de drie punten tegen alle verhoudingen in bij de mannen van A.S.C. en kreeg Edwin Kooistra helaas met zijn in de slotfase voorspelde nederlaag voor Eastermar helemaal gelijk met zijn TOTO.

Eastermar kan het kampioenschap na deze nederlaag wel uit zijn hoofd zetten en mag zich op gaan maken voor een heuse degradatiestrijd.

Jurryt Jonkman.

 

Eastermar klimt!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 06 februari 2017 23:58 Geschreven door PR maandag 06 februari 2017 23:40

Gosjedorie! Was de winterstop ook alweer voorbij!

Waar een week eerder de wedstrijd tegen Birdaard wegens het winterweer af werd gelast daar was het een week later perfect weer voor de hervatting van de competitie.

In de winterstop had mun niet stilgezeten, zo was er deelgenomen aan de Tytsjerksteradiel-cup en was er geoefend tegen Arum.

De oefenwedstrijd tegen Arum was in Trynwâlden gespeeld, terwijl de geplande thuiswedstrijd onder de aanwezige ideale weersomstandigheden prima plaats had kunnen vinden.

Hier deed maar weer eens blijken dat de leider van V.V.E. 1 een ware centrale-as aanbidder is.

Over die leider gesproken, hij vierde Zondag 29 Januari maar weer eens een verjaardag van hemzelf, omdat mijnheer ook een voorliefde voor felicitaties heeft is mijn dringende advies: “Schroom niet en schud hem de snor!”

Nogmaals fan herte Bouwe en bedankt foar it kistje!

De scheidsrechter voor de wedstrijd Eastermar-Arum werd door penningmeester Stefan Erwin Venema zelf gehuurd en betaald uit eigen beurs. Stemmen gaan op om op de eerstvolgende vrije zaterdag een scheidsrechter te huren en deze dan met Tsjalling van Dijk mee te sturen. Het is algemeen bekend dat van Dijk geen vrije zaterdag onbenut laat om met de vrouw te gaan winkelen, omdat dit wel gauw eens uit de klauwen loopt is wat professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Omdat de doelpuntenproductie van Kees Schotanus toch ietwat tegenvalt dit seizoen is besloten hem naar een cursus Yoga te sturen. Gekozen werd voor Yn Balâns, alwaar hij door lerares Anne van der Vaart stevig onder handen is genomen. Mocht Schotanus vandaag doel treffen dan weet u de reden…

Overigens zijn er nog wat matten vrij, google Yn balâns anders maar even!

Thomas zijn wederhelft was eerder dit seizoen op uitzending naar Griekenland gestuurd door de Eastermarder activiteiten commissie, dit om de heer Holsteijn zijn vormcrisis in goede banen te leiden. Omdat de resultaten van V.V.E. 1 ook na haar afwezigheid niet om over naar huis te schrijven waren is besloten de jongedame weer naar huis te halen. Zij was dan ook een van de vele getuigen van de aftrap om 14:00.

Overigens was dit niet de enige drastische maatregel om de neerwaartse spiraal te ontspringen: zo werd er getraind op woensdag ipv donderdag, was er geen live muziek van Die Antwoord in de kleedkamer en deed Tsjalling van Dijk geen twee paar linkersokken aan.

Jurryt Jonkman, die in de oefenpartij tegen Arum na enkele puike partijen (Schotanus zijn woorden) op nummer 6 plots weer dienst had gedaan als libero, had eerdaags besloten dat het dit weekend wel eens tijd was voor een frisse neus in de bergen van Duitsland. Om ook het spelletje op die latten wat onder de knie te krijgen.

Of hij überhaupt een basisplek had gehad is de grote vraag aber Tsjalling van Dijk stond nu plots op de libero positie.

Van Dijk kreeg gezelschap van Thomas van Holsteijn en Richard Brouwer op de backs, centraal naast hem stond Stefan Brouwer.

Theo Douwes kreeg de Moffen omgeschoven.

Op het middenveld stond Stefan Erwin Venema op zes, voor hem stonden Sander Smedema (die voor de gelegenheid zijn lange onderbroek weer van stal had gehaald) en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werd spits Albert Brouwer geflankeerd door Simon Dijkstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Jan Jochem Wobbes, Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en die mannen wat.

Zoals ik al zei werd er om 14:00 afgetrapt, wat er toen allemaal gebeurde vertel ik in de volgende alinea's even:

In de zevenentwintigste minuut werd de bal op de linker speelhelft onderschept. Albert Brouwer werd aangespeeld, de nieuwbakken aanvalsleider wist de ruimte die Kees Schotanus en Simon Dijkstra voor hem creëerden maximaal te benutten, hierdoor zag hij zichzelf ineens oog in oog met de vijandelijke keeper. Het verstand ging op nul en de bal vloog kiezelhard tegen de door Bouwe Boersma eigenhandig geweven touwtjes: 1-0!

Vijf minuten later was het de beurt aan de laatste man van Ternaard om in te dribbelen, de diepste Brouwer besloot hem te laten lopen en ook op het middenveld vonden ze het wel best. Tsjalling van Dijk werd vervolgens uitgekapt, Theo Douwes wist in eerste instantie nog te redden maar in de rebounty was het dan toch raak: 1-1.

Dertien minuten later was het rust.

Omdat Tsjalling van Dijk tegenwoordig met de dag een week ouder wordt besloot hij in de rust een wissel aan te vragen.

Dit betekende dat Albert Brouwer weer helemaal naar achteren werd gehaald en Jan Jochem Kootstra rechtsvoor kwam.

Nadat iedereen gezien had hoe van Dijk zich langzaam uit had gekleed en net wat minder dan schaars gekleed de douche opzocht kon de groene wei weer worden betreden.

In de zevenenvijftigste minuut pakte de Ternaarder linksbuiten, die door Richard Brouwer als buitenaards goed werd bestempeld, een bal op die zojuist nog uitverdedigt werd. De voorzet die volgde werd door Stefan Erwin Venema weg gekopt. Helaas was de afvallende bal wederom voor een tegenstander, die schoot het leer verwoestend langs Theo Douwes: 1-2..

In de vijfenzestigste minuut werd een bal vanaf het Eastermarder middenveld achter de verdediging gelegd. Schotanus snelde er op af maar zag tot zijn verdriet dat de keeper er stukken eerder arriveerde.

Kees bevond zich echter in een emotionele rollercoaster, zo kon het gebeuren dat de keeper met een vlijmscherpe mispeer op de proppen kwam, Schotanus zijn verdriet sloeg om in een blijdschap die hij normaal gesproken voor de slaapkamer reserveerde: 2-2!

Waar Eastermar in de eerste helft veelal de overhand had gehad daar kwam Ternaard in de tweede helft met een onvervalst Haags kwartiertje op de proppen. Tot gigantisch grote kansen zou het niet leiden en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te Stefannen.

92e minuut: Harm Tseard Heidbuurt onderschepte met behulp van zijn fysieke onderstel de bal rechts op het middenveld gaf vervolgens een crosspass naar de linkerzijde van het speelveld. Door deze wereldbal zag Kees Schotanus zichzelf plots in kansrijke positie: 3-2!

93e minuut: Ternaard kwam na een poeier van jewelste nog voorbij Theo Douwes, die had echter een engeltje naast de paal staan en zo spatte de bal uiteen op de lat: 3-2!

94e minuut: Tijd voor wat onvervalste groene koude rakkers!

Jurryt Jonkman

   

B-selectie VV Eastermar Winterkoning!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 19 december 2016 15:08 Geschreven door PR maandag 19 december 2016 15:02

Op de middag dat de dames van het Nederlandse handbalteam op het EK moesten aantreden tegen Denemarken in de halve finale, stond er een heuse kraker op het programma bij de plaatselijke voetbalvereniging Eastermar. De B-selectie van V.V.E. mocht het afleggen tegen de koploper en tevens de jonge mannen van SC Franeker 5. Weliswaar niet EK-waardig, maar doch een topper in de reserve 6e klasse.

Het was aan de gastheren om tegen Franeker de punten in eigen huis te houden om zichzelf winterkampioen te mogen noemen. In elk ander geval mochten de gasten met deze eer strijken.

Het thuisspelend team mocht aantonen dat ze ook tegen een geduchte tegenstander hun wedstrijd konden omzetten tot winst, daar waar ze tegen Blauw Wit het kaas van het brood lieten eten (2-0 verlies) en in de gestaakte wedstrijd thuis tegen V.V.T., vanuit een achterstand niet verder kwamen dan een 2-2 stand (waarbij vermeld moet worden dat er nog 10 minuten resterend is om uit te spelen en V.V.T. nog met 9 mensen in het veld stond).

De mannen van de leiders Anne Elverdink en Freerk Kootstra hadden donderdagavond nog een pittige training weten af te leggen en aan de trainingsopkomst te zien, 18 man sterk, was het aan de spelers om het de leiders zo moeilijk mogelijk te maken een opstelling te kunnen bedenken, waar iedereen zich in kon schikken. Het was dan ook uit de speech van Anne op te merken, dat het teambelang van deze wedstrijd voorop stond en dat er ingegrepen zou gaan worden als de kantjes er vanaf gelopen zou worden. ‘Hjoed is it der op of der onder’, waren de woorden van Anne om iedereen op scherp te krijgen.

Vervolgens toverde Anne de volgende namen uit de hoge hoed, voor de opstelling: Perry Harmanni mocht zijn doel proberen schoon te houden. Achterin zou Floris Mols de mandekkers leiding geven, te weten: Jelte Wiersinga, Cornelis Hoogterp en Jacob de Vries. Het middenveld zou gedirigeerd worden door Geale Tadema samen met zijn kompanen Jacob Mulder, Tjalf Jonkman en Oege (kistje) van Dijk. De aanvalslinie zou worden ingevuld door Hidde Faber en Haije Veenstra.

Doordat de gasten door onsamenhangende en tegenstrijdige verklaringen op zich lieten wachten begon de wedstrijd 15 minuten later dan gepland, die door arbiter Gerard Boersma zou worden geleid.

Het eerste fluitsignaal had geklonken en de mannen van V.V.E. gingen los tegen de 'jonge honden' uit Franeker. De gasten spelend in het Blauw Geel, ook de clubkleuren van Eastermar en daardoor spelend in het lichtblauw, zetten vanaf het eerste moment druk op de bal en probeerden Eastermar achteruit te drukken. Maar door het fysiek sterkere en goed georganiseerde verdedigingswerk, leidde dit tot enkel en alleen wat kleine speldenprikjes. Gezien het wedstrijdbeeld van de eerste helft leek het erop dat de gasten in de tijd vooraf aan de wedstrijd teveel Red Bulls hadden genuttigd. De energie van de koplopers spatte er vanaf, maar tot uitgespeelde kansen kwam dat niet. De gesponsorde Nike Air’s waarop de 'Klokkendieven' zich versnelden, leverde hen niet het gewenste kwaliteitsimpuls op die Michael Jordan in zijn glorietijd als NBA-speler wel bezat en daardoor in zijn eentje een heel team kon oprollen (dan kun je beter Chicago Bulls gaan drinken).

Na zo’n klein half uurtje, vond Hidde het wel prima. Moegestreden en zin in een bakje koffie, toonde hij zich als een waardige teamspeler, door zichzelf te wisselen voor Simon Dijkstra. Naarmate de minuten in de eerste helft wegsijpelde, kreeg V.V.E. enkele dubieuze, maar terechte vrije schoppen tegen en doordat de thuisploeg niet echt in hun spel kwam, leidde dit tot frustraties die gericht waren naar de prima leidende scheidsrechter. Arbiter Boersma was hier echter niet van gediend en voorzag enkele spelers van het thuisspelend team van reprimande.

Eastermar liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zo wist good old Haije in de 41e minuut het balletje vast te houden en kon hij op zijn buurt Simon in stelling brengen. Simon wist wel raad met de situatie en kon de vijandelijke goalie verschalken, door de bal fraai met een boogje over hem heen te lepelen, 1-0. Na deze treffer was het dan ook paniek in de Franeker dug-out, die als reactie meteen hun reservedoelman liet warmlopen.

Doordat Franeker geen uitgelezen kansen wisten te creëren, konden de ‘Broekophâlders' de kleedkamers opzoeken na een zwaarbevochten eerste helft met een minieme voorsprong. Enkele tactische aanwijzingen werden aangereikt door Anne en er zou worden gewisseld om de voorsprong te consolideren.

Zo kwam alleskunner Erik Dijkstra in het veld voor Jelte en mocht Lieuwe Nijboer zijn kunsten aan de aanwezige toeschouwers vertonen om voor Tjalf in te vallen.

Het spelbeeld in de tweede helft was uit een heel ander vaatje getapt, dan die van het eerste bedrijf en de gevaarlijkste aanval kwam dan ook meteen van het thuisspelend gezelschap. Ondanks dat Franeker probeerde om het niveau van de eerste helft vast te houden, was het Eastermar die een aantal goed gecreëerde kansen onbenut liet gaan en zo geschiedde dat de gasten in de wedstrijd bleven. Het was duidelijk dat de Red Bull bij de tegenstander zijn uitwerking had gedaan en daardoor waren zij niet meer bij machte om het de Eastermarder defensie lastig te maken. Perry moest alleen handelend ingrijpen, bij een boogballetje van afstand, die hij vakkundig over de lat wipte.

Wel was het aan Eastermarder zijde dat Simon, Lieuwe en Haije goede kansen kregen om de score uit te breiden, maar zij faalden allen oog in oog met de keeper van de gasten. Duidelijk was het dat het team van Anne en Freerk op zoek was naar de bevrijdende tweede treffer en zo wist Oege in een scrimmage nog de paal te raken. Dat was tevens zijn laatste kunstje en Jorn Hoekstra, die goed inviel, zou de resterende tijd uitspelen.

Jacob de Vries wist ex-international bij het aso-team en tevens topschutter van de gasten, te weten Aso Hamedi, volledig uit de wedstrijd te spelen en deze werd dan ook geslachtofferd in de 75e minuut door de leiding van de Frentsjers.

In de 83e minuut bezorgde uitgerekend goudhaantje Haije zijn waarde door eindelijk de verdiende 2-0 op het scorebord te zetten en hij vierde zijn treffer met een enorme vreugdekreet, waarvan vrouwlief Rieneke nooit had kunnen bevroeden dit nog met deze goalgetter mee te mogen maken (uit betrouwbare bron: Haije was na de wedstrijd meteen op appél huiswaarts gekeerd en in geen velden of wegen te bekennen; wij weten wel waarom). Kort na de Eastermarder vreugde was het Franeker dat nog een verwoede poging deed om het tij te keren. Bij een strakke voorzet vanaf de zijkant waarbij hands werd geconstateerd en de voordeelregel werd toegepast, belandde de bal zowaar voor de voeten van een 'klokkendiefke' die hier wel raad mee wist, 2-1.

Uiteindelijk wist het 2e elftal van de V.V.E. de wedstrijd professioneel uit te spelen en de verdiende 3 punten thuis te houden wat betekent dat zij zich Winterkoning mogen noemen!

Voor de geïnteresseerden onder ons: Het Nederlandse dames handbalteam wonnen hun wedstrijd met 26-22 van de Deense dames en staan zondag in de finale van het EK tegen Noorwegen!

McMoles

   

Eastermar vergeet zichzelf te belonen na miraculeuze comeback

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 04 december 2016 21:15

Een paar uurtjes voordat de winterstoptijd officieel in zou gaan stond er voor de Broekophoudende leeuwen van V.V. Eastermar nog één duel op het programma.

De mannen van trainer Eric Boersma mochten het opnemen tegen het Friese Boys van oude bekende Jacob Postma. Postma had de baan van Boersma zo'n drie jaar in handen gehad, was in zijn laatste jaar zelfs kampioen geworden maar was in de nacompetitie duels die dat onbegrijpelijke wijze tot gevolg had vergeten te promoveren. Dit kunststukje was de huidige trainer dan weer wel gelukt. Hieruit bleek maar weer dat de manke Eric Boersma en de kale Jacob Postma aan elkaar gewaagd waren.

Omdat Boersma na een squashpartijtje plots op krukken liep had hij besloten de dinsdagtraining over te slaan. De spelersgroep besloot die avond te benutten voor een heus teamuitje. Omdat het tweede al besloten had te gaan paintballen en dat ook weinig origineel was kwam de feestcommissie van VVE1 met een veldkeuring op de proppen, met eventueel toch een kleine training tot gevolg. Vrijwel iedereen stond wel te trappelen om ondanks de kou even serieus tegen een balletje te trappen. Het was echter Sander Smedema die zijn collega Burgumer Gjalt Veenstra middels het imiteren van een varkentje constant liep te jennen. Voordat het heilige avondje op een fiasco uit zou lopen werd besloten iedereen huiswaarts te sturen.

De donderdag training stond onder leiding van aanvoerder Albert Brouwer, die onder toeziend oog van Eric Boersma met wat pionnetjes de nodige lijntjes uit mocht zetten. Nadat er zo'n anderhalf uur lekker getraind was door menigeen besloten de beide ietwat oversizede en weinig uitvoerende spitsjes Kees Schotanus en Pieter Sikkema iedereen verbaal van het nodige negatieve commentaar te voorzien. Ditmaal werd het trainen pas gestopt toen de beide heren rood van woede vol frustratie over het veld banjerden. Als straf werd besloten ze in de winterstop met elkander tot een tiental relatietherapie sessies te verplichten.

Pieter Sikkema verdween na de training met onmiddellijke ingang van het toneel, Kees Schotanus bleef wel rondhangen maar deed dit als eilandje: SchiermonnikKees.

Na afloop van deze bewogen training biechtte Lieuwe Nijboer aan zijn kleedkamergenoten op waarom hij toch altijd een hemd droeg. Het was niet zo dat hij zijn grote idolen Erik Dijkstra en Sytze Taekema wou kopiëren. Droeg hij namelijk geen hemd, kreeg hij onmiddellijk last van de nodige buikpijnen. Dat zijn nôlepluisjes doorgaans dezelfde kleur hebben als zijn hemd zal voor u geen verrassing zijn.

De keeper van deze week zou naar de naam Sjoerd Visser luisteren. Hij zou zich wel meteen na de wedstrijd thuis moeten melden.

De achterhoede bestond evenals een week tevoren uit de Brouwers Richard, Stefan en Albert. Met op links Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld mocht Jurryt Jonkman de gevreesde nummer tien van de tegenpartij in bedwang proberen te houden.

Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt stonden wat dieper op het veld.

Voorin werd Pieter Sikkema geflankeerd door Jan Jochem Kootstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten latjetrapkoning Mark de Vries, Lieuwe “pluisje” Nijboer en Stefan Erwin “El banano” Venema.

Rienk Wind, Tsjalling “Karbonkel” van Dijk, Jille van der Wal en al die mannen die ik in de afgelopen week al eens heb genoemd liggen nog in de ziekenboeg te jammeren.

De een week tevoren als enige uitermate ondermaats presterende Pieter Sikkema werd door de trainer in de wedstrijdbespreking psychologisch bewerkt. Er werd voor gekozen Sikkema van de nodige complimenten over zijn spel te voorzien, de spits trapte hier volledig in het stapte als een pauw met een flink harde clitoris vol zelfvertrouwen de tenniskantine uit. Dat dit die middag tot de nodige doelpunten zou leiden werd door een ieder gehoopt.

Tijdens de reis naar Kollumerzwaag kwam Albert Brouwer tot de ontdekking dat hij zich toch een beetje verkeken had op de temperatuur die middag. Waar hij wel twee paar sokken droeg was hij de dubbele laagjes over de rest van zijn bealch volledig vergeten.

Nadat de pupil van de week niet op kwam dagen, het gehele sportpark een minuut stilte in acht had gehouden en de toss afgehandeld was besloot scheidsrechter Gerry van der Werff te fluiten voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft was voornamelijk in handen van de thuisploeg. Eastermar probeerde dezelfde oogstrelende tactiek van een week tevoren toe te passen maar had deze middag met een compleet verschillende tegenstander te maken. Friese Boys bestreed dit namelijk met bewegende flankjes en wist deze middels de ver schietende keeper veelal te bereiken.

Het enige doelpunt van die eerste helft kwam dan ook weinig verrassend uit een van de vele lange ballen naar de flank, vandaar kwam een strakke voorzet naar de volledig vrijstaande spits die middels een kopbal de 1-0 ruststand noteerde.

De tweede helft had een totaal ander beeld. Eastermar zette de tegenstander vanaf minuut 45 goed onder druk en wist de bal meestal binnen de acht seconden te veroveren.

Het was jammerlijk Friese Boys dat tegen alle verhoudingen in middels een vlijmscherpe counter de 2-0 maakte.

De uitploeg liet de koppies niet hangen en bleef de tegenstander op de nodige felheid trakteren. Tot doelpunten leidde dit tot de 85e minuut echter niet.

Vanaf de 80e minuut besloot trainer Eric Boersma dat Albert Brouwer een linie door mocht schuiven naar het middenveld, alwaar Jurryt Jonkman zijn tegenstander aardig moe had gestreden. Jonkman zakte een linie.

In de 85e minuut kreeg Richard Brouwer de bal, hij speelde locomotief Harm Tseard Heidbuurt aan die vervolgens de ingevallen Lieuwe Nijboer van een bal voorzag. Nijboer besloot de bal voor te geven op Albert Brouwer: 1-2!

Meteen werd er achterin één op één gespeeld en volop gejaagd op de meer dan verdiende gelijkmaker.

In de 92e minuut was het wederom Richard Brouwer die de bal naar voren jengelde, invaller Stefan Erwin Venema besloot in al zijn wijsheid over te gaan tot een klungelig overstapje. Zo kwam de bal plots in het bezit van Kees Schotanus die zich alleen voor de keeper bevond: 2-2! dit doelpunt werd uiteraard uitbundig gevierd.

In de dodende seconden van de wedstrijd raakte Harm Tseard Heidbuurt de bal volledig verkeerd op het middenveld, het was zo'n ongelofelijk mispeer dat het uiteindelijk zelfs een hoekschop voor de Friese Boys opleverde.

Tijdens de daaropvolgende voorzet ging Mark de Vries tussen twee man het kopduel aan, hij kreeg een duwtje in de rug en omdat hij zijn hand toch al ter hemel geheven had besloot hij de bal á la Reinder Nummerdor weg te slaan, in de hoop dat dit tot een vrije trap voor de uitploeg zou leiden.

Helaas besloot de scheidsrechter een penalty toe te kennen. 3-2.

In eerste instantie was de Vries woedend op de scheidsrechter, echter toen zijn woede eenmaal enigszins bekoeld was zag ook hij in dat de schuld eerder bij HT Heidbuurt of de Rabobank gezocht mocht worden.

Zo verloor Eastermar zijn laatste wedstrijd voor de winterstop dan toch nog in wat een vrolijk weerzien met de twee ex-coaches (Gerry en Jacob) had moeten worden. Na de wedstrijd gaf Postma sportief toe dat Eastermar de winst meer had verdiend en er gesproken mocht worden van zes gestolen punten. (Althans, zo interpreteerde ik een aantal van zijn woorden.)

Gehoopt wordt dat de thuiswedstrijd een stuk positiever zal verlopen.

Aanvoerder Albert Brouwer vertelde tijdens een interview met de aanwezige vliegende radioreporter dat de woede en het verdriet dat de nederlaag tot gevolg kon hebben met twee kistjes in de kleedkamer onderschept zou worden.

De kistjes zijn echter nooit gearriveerd en zo dreigt het toch wel een erg sombere winterstop te worden..

Muzikale noot: Editors bv.

Jurryt Jonkman.

   

Haije haalt de deadline justjes op tijd

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR dinsdag 29 november 2016 23:46

Leeuwarder Zwaluwen 7 - V.V. Eastermar 2

Afgelopen zaterdag mocht het tweede elftal van VV Eastermar afreizen naar de grote stad om het daar op te gaan nemen tegen het zevende elftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Op voorhand mocht dit niet gezien worden als een al te groot obstakel en zo was dus alleen winst een optie. Om te voorkomen dat de verraderlijke term ‘onderschatting’ roet in het eten kon gaan gooien bereidden verschillende spelers zich op hun eigen kenmerkende manier voor op deze wedstrijd. Zo verklapte Gaele Tadema dat hij naast voetballen nog een grote passie had, bladblazen. Hij had diezelfde ochtend samen met zijn Stihl-bladblazer ervoor gezorgd dat er op ’t Heechsân geen enkel blaadje meer te vinden was. De voorbereiding van Jacob de Vries zag er iets anders uit. Hij bleef ’s ochtends binnen om op zijn zolderkamertje diverse filmpjes van tongende vrienden te analyseren. Zo vond hij dat Jille van der Wal en Mark de Vries wel erg fanatiek waren in het tongspel. Jacob zou dit zelf anders aanpakken, met meer passie. Hier moet wel bij vermeld worden dat zowel Jille als Mark inmiddels maar raak kunnen tongen met de door hen veroverde dames en Jacob er nog steeds niet in geslaagd is een passend dekseltje op zijn potje te vinden.

Dan nu de door Haije Veenstra, Floris Mols en Freerk Kootstra vakkundig in elkaar geflansde opstelling:

Max Dam mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Floris Mols, Jelte Wiersinga, Cornelis Hoogterp en Kors Tadema gaven de verdediging vorm. Op het middenveld dirigeerde Gaele Tadema samen met Tjalf Jonkman, Pieter Kramer en Jacob de Vries het spel en in de spits stonden goudhaantjes Simon Dijkstra en Hidde Faber. Drie dingen zullen u ongetwijfeld opvallen aan deze opstelling. Pieter Kramer maakt zijn rentree, Jelte Wiersinga zijn haar zit weer puik in de kuif en Haije Veenstra heeft zichzelf uit de basiself gepraat. Hij had hier wel een gegronde reden voor. Veenstra had van ene Sint Nicolaas een deadline meegekregen en moest voor 15:00 uur een gedicht inleveren. Omdat Veenstra een mannetje van het laatste moment is besloot hij dit al zittend op een kratje te doen tijdens de eerste helft. Zo wist hij de deadline justjes op tijd te behalen.

Eastermar ging flitsend van start en dit resulteerde al in de eerste helft in een 4-0 voorsprong. Eerst was het Jacob de Vries die zijn eerste schot op doel verbazingwekkend genoeg in dat zelfde doel zag belanden. Vervolgens wist Simon Dijkstra nadat hij 3 man had gepasseerd en het vijandelijke strafschopgebied in gepenetreerd was de tussenstand te verdubbelen. 0-2. Hoogtepunt was het derde doelpunt van de dag. Hidde Faber kreeg de bal op zo’n 25 van het doel. Omdat geen van zijn medespelers de bal wilde hebben schoot hij de bal maar op doel. De keeper verkeek zich jammerlijk op dit vlammende schot die heerlijk tussen de palen plofte. Tien minuten voor rust tekende de Pirlo van de Wâlden, Geale Tadema, met een diagonaal schot voor de vierde treffer. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Dit dachten de mannen van V.V. Eastermar ook en dit zal er mede voor gezorgd hebben dat de Zwaluwen middels een vrije trap en een schot uit een afgeslagen corner de ruststand wist te bepalen op 2-4.

In de rust wilde de zo trots als een pauw zijnde Haije Veenstra zijn net geschreven gedicht ten gehore brengen. Hidde Faber wist hier gelukkig een stokje voor te steken om vluchtig aan leider Anne Elverdink te vermelden dat hij eigenlijk de put er wel een beetje uit had. Elverdink stuurde op zijn beurt Veenstra de box uit en het veld op. Veenstra droop met de staart tussen de benen af en begon gedesillusioneerd aan een warming-up. Verder kwamen Oege van Dijk en Jorn Hoekstra er in voor Tjalf Jonkman en Kors Tadema.

De tweede helft was nog maar een luttel aantal minuten oud toen Jacob de Vries een hoekschop mocht nemen. Deze wist hij panklaar op het hoofd van Oege van Dijk te doen belandden die vervolgens strak de bal in het doel kopte. Kijk vooral ook even het filmpje onderaan deze pagina. Hierna gebeurde er heel lang niets. Eigenlijk was er maar één hoogtepunt te noemen en dat was het overvliegen van een helikopter. Pieter Kramer, die inmiddels gewisseld was en zo buiten het veld stond, wist te vermelden dat dit de Lifeliner 4 was. Hij voegde hier aan toe dat de Lifeliner 5 voor een APK-keuring in Duitsland bivakkeerde. Pieter vluchtte hierop de box in om te gaan douchen, helikopteren en vervolgens op Twitter uit te zoeken of de door hem gegeven informatie eigenlijk wel klopte. Helaas bleek dit niet het geval. Het betrof hier geen Lifeliner maar een nieuw aangeschafte helikopter die patiëntenvluchten doet vanaf de eilanden enzo. Ik verwacht van Pieter dat hij voor de volgende wedstrijd zijn huiswerk wel een beetje beter gaat doen. Vrij vlot hierna was het wederom Jacob de Vries die voor de tigste keer Haije Veenstra wist te bedienen. Nadat hij de vorige kansen stuk voor stuk wist te verkwisten, schatte hij deze kans wel op waarde en maakte hem zowaar af. Blij als een kind liep Haije terug naar eigen helft en fluisterde Jacob liefdevol in: “bedankt voor het geschonken vertrouwen, pop” Een aantal minuten later lukte het Haije weer om te scoren. Ik weet niet precies hoe dit doelpunt is gegaan want ik stond al een tijdje onder de warme douche. Van horen zeggen heb ik gehoord dat ze zeiden dat het wel een aardig doelpuntje was. Dit betekend overigens wel dat Haije nu de nieuwe topscorer is. Hoe Erik Dijkstra hierop zal reageren wachten wij in spanning af. Van de eerder genoemde bronnen kreeg ik ook ingefluisterd dat de Zwaluwen nog tweemaal het doel troffen. Een penalty en een gewoon doelpunt. Eindstand 4-7.

Feit is dat na deze wedstrijd de bandjes weer gloedjestrak stonden van de spanning. V.V. Eastermar is goed op weg en blijft meedraaien in de bovenste regionen. Volgende week zal dit worden gevierd met een paintball-uitje met als kers op de taart een schnitzelmenu’tje bij Eetcafé ’t Breed.

Tjalf

   

Pagina 1 van 13