Wedstrijdverslagen

Fietslampveldverlichting voorkomt monsteruitslag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR donderdag 20 april 2017 20:51

Af en toe worden wedstrijden bestempeld als 6-punten-wedstrijd wanneer deze op de ranglijst kunnen leiden tot een gat van 6 punten of juist helemaal geen gat meer. Het Eastermarder vlaggenschip sprak de afgelopen dagen echter niet van een 6 puntenpot maar van een 9-punten-week. Nadat voorgaande donderdagavond al Twijzelerheide iet wat moeizaam opzij werd gezet en afgelopen zaterdag tijdens een vlammende wedstrijd Tzummarrum werd weggespeeld, mocht de ploeg van leiders Anne E. en Freerk K. (vandaag niet fysiek aanwezig) woensdag 19 april afreizen naar Driezum waar de plaatselijke Vooruitgang Is Ons Doel, kortweg V.I.O.D., zijn 3e elftal de tegenstander zou zijn.

Bij winst zou het dreamteam van EA een gaatje kunnen slaan met de achtervolgers op de ranglijst en zo in 7 dagen tijd de 3e driepunter kunnen noteren. Verliezen is geen optie meer in deze fase van het seizoen aangezien het "k"-woord toch her en der steeds meer begint te vallen en men er ook steeds meer in begint te geloven. Dat V.I.O.D. voorstander is van avondpotjes doet blijken uit het feit dat voor winterstop ook al op een avond de wedstrijd V.V.E. 2 – V.I.O.D. 3 (3 op papier, 2 in werkelijkheid) werd gespeeld. Na een “drege jonne” trok geel-blauw gelukkig aan het langste eind zoals zo vaak al dit seizoen, 3-2. Dit “drege” wilde men deze keer graag voorkomen om zo het zelfvertrouwen en de bandjes weer iets te kunnen oppompen.

Al met al werd het belang van de wedstrijd er daarom niet minder op en zodoende was een uitgebreide wedstrijdselectie van welgeteld 15 man en een vlagger opgetrommeld voor deze pot; een aantal waar men bij V.V.E. 1 vaak alleen maar van kan dromen dit seizoen. De keuze was daarmee reuze voor Elverdink, de luxe groot en de mogelijkheden waren er in overvloed. Na wat overleg tussen spelers en leiding bleek er al snel een mooi lijstje met 11 basisspelers te ontstaan, de volgende mensen mochten vanaf de aftrap laten zien kampioenswaardig te zijn:

Op goal stond internethit Gerrit-Jan “Perry Sport” H. nadat hij plechtig had beloofd niet weer rondjes te gaan lopen rondom zijn goal, hij zou vandaag proberen rondom het gehele zestienmetergebied te huppelen. Tevens was zijn harem niet aanwezig vandaag wat dan weer door onder andere Simon D. werd betreurd. Achterin kreeg op eigen advies Floris M. rust waardoor Kors T. samen met Chris E. centraal zouden starten om zo de snelheid van V.I.O.D. voorin te kunnen afstoppen. Jacob de V. zijn carrière als rechtsback kreeg tot zijn grote opluchting een vervolg, tegen V.V.T. was hij daar niet moe geworden en dat stond hem wel aan. Verder ging het gerucht dat Jacob een nogal fysiek uitputtend weekend achter de rug had. De verdere uitleg hield Erik D. voor zich voor zijn eigen veiligheid en die van zijn medebankzitters. Als linksback zou Sytze “Pudding” T. proberen een aantal ballen te raken.

Op het middenveld was het de eer aan Jacob M. om centraal de lijnen uit te zetten, vanaf rechts zou rijzende ster van V.V.E. 1 Jurre D. zijn opwachting maken, hij gaf na de wedstrijd tot grote blijdschap van de gehele groep echter aan ook een plaatsje bij het 2e wel te zien zitten; wordt vervolgd. Linkshalf was het de beurt aan Oege van D. om zijn gemiste kilometers de twee voorgaande wedstrijden ruimschoots in te halen.

Voorin werd gelegenheids-V.V.E.  2 spits Lieuwe N. bijgestaan vanaf links door good-old aanvoerder Haije “Kisje” V. en vanaf rechts door met liefde bedwelmde Mike O.; tijdens het een stevig avondje stappen de nacht voor 1e paasdag sloeg de vonk definitief over en zodoende werden zijn balkunsten vandaag aanschouwd door de lady en skoanheit.

Op de bank namen plaats Erik en Simon D., eerste genoemde kampt nog steeds met de naweeën van een enkelblessure en tweede genoemde wilde alvast wat van zijn vakantie genieten. Verder zaten er nog de weer fitte topauteur Cornelis H. die een literaire bestseller beloofde te schrijven over de wedstrijd alsook de al eerder genoemde Floris M. Als laatste zou de vlag worden gehanteerd door Jelte W. die hier bij uitstek geschikt voor bleek te zijn in de Kelderklasse; zonnebrilletje op en al lekker doorrokend zou hij de hele wedstrijd niet meer dan 20 meter heen en weer lopen en met name pogen de scheids in de war te brengen door óf niet óf de verkeerde kant op de vlaggen.

Vanaf minuut 1 bleek dat voetbal best wel lastig kan zijn als de omstandigheden dat niet toelaten en de tegenstander juist wel. Eastermar zocht vaak (te) snel de diepte en dat leverde het nodige balverlies en dus meerdere onnodige loopmeters op. Maar al rommelend lukte het echter wel nog vrij in het begin van de wedstrijd al de 0-1 op het niet-bediende scorebord te krijgen: na de zoveelste klutsbal naar voren viel deze plotseling goed voor de voeten van Haije. Waar de rest van het team waarschijnlijk in alle paniek zou hebben gefaald, deed Haije zijn eerste plaats op de topscoorderslijst van V.V.E. 2 eer aan en werkte de bal in alle kalmte binnen.

Meteen gonsde het fenomeen “kisje” weer over het veld en door de grote afleidende werking van “sok lekker spul” kreeg ook V.I.O.D. spontaan een kans. Gelukkig had de plaatselijke voorhoede zijn vizier niet op scherp staan en zodoende eindigde hun inzet op de paal. Dit zou ook meteen de enige kans zijn voor de tegenstander want langs de zijlijn werd besloten dat wat tactische omzettingen in het veld geboden waren. “Oas ha we aant ek nog ien omme earen” aldus leider Anne. Sytze verhuisde van de linkerkant achterin naar het midden en Kors zou zijn taak als mandekker overnemen. Daarna zou het iets beter gaan lopen bij Eastermar en na een eindelijk weer eens goed lopende aanval kon Mike de trekker overhalen en tekenen voor 0-2. Dit tot grote vreugde van de lady, hem kon wel eens een mooie avond de wachten staan volgens de nummer 17 van V.I.O.D. In het verdere verloop van de eerste helft zou er niet meer worden gescoord en daarmee was 0-2 de ruststand.

In de rust werd duidelijk dat het vele malen beter kon, meer rust aan de bal was geboden en af en toe een tikkie terug hoefde echt geen schande te wezen aldus Anne E., balbezit is ook een kostbaar goed. De ploeg stemde hier vrijwel unaniem mee in, de uitvoering moest nog even op zich laten wachten. Eén wissel vond er verder plaats: Kors werd bedankt voor bewezen diensten en Floris zou proberen de tweede helft van achteruit wat meer voetbal te brengen.

Al vlot in de tweede helft kreeg Jacob de V. een toch wat uitgeputte uitdruk, waarschijnlijk kwam dit nog voort uit het afgelopen weekend. Hij gaf aan dat het wel tijd werd voor een warme douche. Hij werd gewisseld voor Cornelis die daarmee na een aantal weken blessureleed weer de weide in mocht voor het resterende halfuur. Even later gaf de nieuwe tactiek zijn eerste vruchten af. Na een prima opgezette aanval door het middenveld kon Mike zijn tweede van binnenkoppen; 0-3. Het zou nu zelfs een lange avond én nacht worden aldus de al eerder vermeldde nummer 17 van de tegenstander. Her en der waren er een aantal mensen dat roerend met hem eens. Het resulteerde zelfs in een publiekwissel voor Mike en onder luid applaus verliet hij het veld voor Simon die zijn vakantiegedachtes even paar minuten aan de kant zou moeten laten staan.

Tegen het einde van de wedstrijd dacht V.I.O.D. met één keeper niet meer genoeg bestand te zijn tegen de vrijwel constante druk van Eastermar. Een van de verdedigers besloot hem letterlijk en wat opvallend een handje te helpen wat door de scheids werd gezien en resulteerde in een penalty voor Eastermar. Dat de scheids het zag was feitelijk al een wonder, de verlichting rondom het veld was van een dusdanige kwaliteit dat het uiteinde van Jelte zijn peukje meer licht gaf dan de verlichting zelf. Vanwege de avonturen van penaltykiller Hendrik “Jappie Kommando” H. elders op deze planeet nam aanvoerder Haije zijn verantwoordelijkheid door achter de bal te gaan staan en deze rustig langs de échte keeper te werken; 0-4. Het slotstuk zou voor Simon zijn: na een prima individuele actie dribbelde hij de zestienmeter in om daar af te drukken richting goal. Waar de keeper in eerste instantie nog weerstand kon bieden, zou Simon de rebound wel scoren en daarmee de eindstand 0-5 op het bord zetten, de scheids blies enkele minuten later voor het einde van de wedstrijd. Gemeld dient te worden dat deze scheidsrechter een prima wedstrijd floot, er was weinig op zijn beslissingen aan te merken. Misschien iets voor V.V.E. 1, Jurryt J.?

Na een wat ongelukkige eerste helft en een sterkere tweede helft, mogen er weer 3 punten worden bijgeschreven aan het totaal. Bovenin de ranglijst steekt de trots van Eastermar steeds meer boven de rest uit en men zal er ook alles aan doen dit zo te houden tot en met het einde van het seizoen. Met nog 4 wedstrijden en een paar minuten te gaan komt het gedroomde einde in zicht.

De eerste volgende wedstrijd thuis tegen het ook altijd lastige Suawoude is voor aanstaande zaterdag afgelast wat weer een weekendje vrij betekent voor de heren van V.V.E. 2. Wanneer de volgende wedstrijd is, is op het moment van schrijven nog onzeker, ook wordt vervolgd.

Fiftheen down, four (en 'n bytsje) to go!

Sjuh mar even

Titom

Knilles

 

Kraak en Smaak

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 16 april 2017 09:49

In de week dat publiekslieveling Lieuwe Nijbier de respectabele leeftijd van 20 jaar aan wist te tikken stond in een vierde klasse de clash tussen Oostergo en Eastermar op de rol.

Eerder dit seizoen wist Kees Schotanus de geel roden met vier doelpunten te vellen.

Omdat het tweede vlaggenschip van Eastermar die ochtend door doelpunten van Jorn Hoekstra, Floris Mols zijn lady en de harem van de om het doel rennende Perry sport met 3-1 wist te winnen van een niet op komen dagende tegenstander konden spelers als Simon Dijkstra en Tjalf Jonkman met dat andere vlaggenschip mee.

Omdat ze al een wedstrijd in de benen hadden mochten ze op de bank plaatsnemen.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser mocht nadat hij midweeks voor het eerst een driepunter had weten te bemachtigen met het tweede van Ea plaatsnemen onder de lat.

De achterhoede bestond uit Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld stonden Albert Brouwer, Thomas van Holsteijn. Sander Smedema en Stefan Erwin Venema.

Voorin stond het S.C. Heerenveen machientje Rienk Wind en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Simon Dijkstra, Tjalf Jonkman, Max Damdam, Jan Jochem Kootstra en Wouter (Hinne) Langman.

Nadat Aiden Rijswijk onder toezicht van zijn moeder en Floris Mols na een indrukwekkende solo doel wist te treffen besloot de heer J.H. Kraak te fluiten voor de start van “zijn” voetbalmiddag.

Eastermar koos ervoor de eerste helft tegen de heftige wind in te boksen, een tactiek die hen vorig seizoen menig punt opleverde.

Omdat bijna iedere lange trap van de thuisploeg bijna even hard retour kwam voelde het voor de Broekophâlders alsof ze constant onder druk stonden.

Hier kwam nog eens bij dat vanaf de 12e minuut begonnen werd met de J.H. Kraak show.

Mijnheer startte zijn praktijken met het terugfluiten van een heftige dochs rechtvaardige sliding van Mark de Vries. Een overtreding geven kon hem vergeven worden maar dat hij vanaf een afstand van zo'n 50 meter besloot de gele kaart te trekken was een staaltje marchanderen in optima forma.

Hierna zou de heer Kraak niet meer in de wedstrijd komen.

Na zo'n 17 minuten gespeeld te hebben besloot de kale leidinggevende een hoekschop toe te kennen aan Oostergo.

De bal werd hoog voor getrapt, de heer Kraak had in de volgende secondes geen goed zicht op de bal.

Waar op de heer Kraak zijn leeftijd in de vorm van een bril of lenzen of een geraniums betere hulpmiddelen voor handen zijn besloot hij Richard Brouwer vol tegen Sjoerd Visser aan te drukken voor een beter zicht. Dit creëerde een gaatje waar een bezoekende spits na een flinke klutssituatie wel raad mee wist: 0-1.

Gelukkig werd na zo'n 10 lange minuten Kees Schotanus diep gestuurd, hij hield in zijn eentje drie bezoekers bezig en schrok vervolgens van een luid roepende Sander Smedema, die over de rechterkant geheel vrij aan kwam lopen. Smedema kreeg de bal en schoot snoeihard diagonaal en laag raak: 1-1.

zo'n vijf minuten later kreeg Jurryt Jonkman een vrije trap te nemen. Hij plaatste het leer echter net wat te diep op het veld naar de heer Kraak zijn mening. Dit kwam hem op een flinke reprimande van de heer Kraak te staan. Jonkman zou een dissonant persoon zijn werd hem toegebeten door de leidsheer. De heer Kraak had kennelijk niet in de gaten dat de enige aanwezige die die middag volledig uit de toon viel zijn eigen persoontje was.

De 1-1 bleek de ruststand te zijn.

In de rust betoogde Eric Boersma dat de thuisploeg ondanks de tegenwind zeker niet de mindere was. De 1-1 tussenstand bood voldoende aanknopingspunten voor een verdiende overwinning.

Verder werd Mark de Vries gewisseld voor Wouter Langman, dit onder andere om te voorkomen dat de Vries zijn tweede geel zou pakken.

Helaas bleek het Oostergo dat meteen na rust de 1-2 maakte.

Het volledige vervolg van de wedstrijd was in de handen van de thuisclub dat plankgas op zoek ging naar de gelijkmaker.

Nadat Jonkman in de 60e minuut er wederom flink van langs kreeg van de heer Kraak nadat hij Wouter Langman toeriep dat die er lekker bij zat werd Kees Schotanus in een counter andermaal diep gestuurd.

Schotanus kwam alleen op de vijandelijke keeper af, omspeelde hem maar werd in die actie met het nodige geweld naar de grond gewerkt.

De heer Kraak die dit van zo'n 70 meter gadesloeg kwam vervolgens toe gesprint (in hoeverre er sprake kan zijn van sprinten met een uiterlijke leeftijd van rond de 78)

Hij besloot de smerige overtreding op een doorgebroken Schotanus, die anders voor een open doel had gestaan af te doen met geel…

Dit ging gepaard met de redenering dat volgens de heer J.H. Kraak van Oudega dat “Een overtreding met de voet kan nooit rood zijn”.

Zulke scheidsrechters werken agressie jegens hen in de hand, al zullen ze dat zelf waarschijnlijk anders “zien”.

J.H. Kraak, die “toevalligerwijze precies de leeftijd en het gedrag heeft om een dikke eeuw geleden van de verkeerde kant te zijn geweest”. Hier quote ik overigens even een toevallige voorbijganger, die na deze constatering weer met de noorderzon vertrok.

De vrije trap die volgde verdween in de muur.

Overigens had de keeper volgens alle regels die de KNVB heeft diep rood moeten hebben, dan was de wedstrijd in ieder geval eerlijk 11 tegen 11 vervolgd, mhagoed.

In de 72e minuut onderschepte de zojuist ingevallen Tjalf Jonkman met een heerlijke vliegende tackle de bal. vervolgens werd Sander Smedema op rechts de diepte in gestuurd. Hij dacht even na over een strakke voorzet maar besloot de bal na enig aarzelen hoog over de keeper in het linker zijnet te deponeren: 2-2!

Dat dit doelpunt tegen het zere been was van de heer Kraak, ondervond J. Jonkman zo'n drie minuten later. De libero van Eastermar werd aan de zijlijn gemeen neer geschopt. De heer Kraak besloot echter een vrije trap aan Oostergo toe te kennen. Gepaard met de geschreeuwde woorden: “D'r ûntgiet my neat” liep hij vervolgens agressief op Jonkman af. Die reageerde niet en ook dit beviel de heer Kraak niet: “BIST DOOF” schreeuwde hij driemaal. Toen ook hier niet op gereageerd werd droop Kraak af.

In de 83e minuut wist Sjoerd Visser op het middenveld een bal te onderscheppen, hij tikte het leer echter tot zijn eigen ontsteltenis en tot volle tevredenheid van de kale leidsheer precies voor de voeten van een spits van Oostergo, die kon vervolgens alleen op Sjoerd Visser zelf af.

Waar Visser in de eerste helft nog enige malen uiterst knap redding had weten te brengen op één op één situaties moest hij nu een antwoord schuldig blijven.

Zo verloor Eastermar uiterst onverdiend met 2-3 van Oostergo.

Ondanks dat de incompetentie (Wat fluiten betreft, alhoewel de rest niet uit te sluiten valt) van de heer Kraak werd hij vriendelijk uitgezwaaid bij het verlaten van de kantine.

Het is zoals eerder vermeld wel het soort scheidsrechter dat agressie jegens zijn eigen soort in de hand werkt, gelukkig viel V.V. Eastermar niet in die val.

In tegenstelling tot de heer J. Kraak wisten mannen als viskenner Albert Land, visser Henk van der Veen en de zojuist van de zeevaart wedergekeerde Henry de Jong het vervolg van de middag van de nodige vrolijke noten te voorzien. Zo eindigde deze tot dan toe armzalige middag gelukkig niet in mineur.

Zo'n middag bewijst maar weer eens dat de hedendaagse scheidsrechter tegen hun eigen overtuiging in geen monopoly op de waarheid heeft en het voor menig skeids toch een gelegenheid blijft om onder het juk van de vrouw (of in dit geval man) thuis vandaan te geraken. Mannen als Kraak doen het prachtige vak van Scheids het nodige onrecht aan.

Jurryt Jonkman.

Dit verslag is volledig op persoonlijke titel geschreven.

De heer J.H. Kraak heeft volledige op de titel van de KNVB gefloten.

Sjuh maar even.

Voorzichtig met de kernwapens dit weekend.

Vrolijk pasen.

Kind regards.

Verkoop binnendienst.

Peace out.

   

Eastermar zet ranglijst op de kop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR vrijdag 14 april 2017 13:46

Twijzelerheide, 13-04-17

In een kleine kleedkamer op het sportpark de Heide Is het een kabaal van jewelste. Wat is er aan de hand? Het vlaggenschip van voetbal vereniging te Eastermar kan de koppositie herpakken in de reserve 6e klasse.

Het is een week van uitersten voor de mannen van Anne en Freerk. Zo begon Jacob de Vries deze week thuiswonend bij Halbe en Sjo, maar zal hij vrijdag (vandaag red.) bezitter zijn van twee huizen. Hij vertelde trots dat hij grote plannen had om een aantal kippen (vrij te vertalen chicks) aan te schaffen. Wat hij daar dan weer mee wou doen liet hij in het midden.

Waar in het begin van het seizoen nog geen speler van het 1e elftal met het tweede mee wou spelen, is het nu dringen geblazen. Zo vertelde Sjoerd Visser dat hij dit seizoen nog geen punt had gepakt en hij ook wel eens wilde ervaren hoe een ritje op een platte kar zou voelen, maar zo ver zijn we nog niet Sjoerd...

Waar de vorige wedstrijd na 82 minuten, 3 rode kaarten en 8 jammerende heidepieken was geëindigd, was er vandaag goede hoop op het spelen van de volle 90 minuten + 3 punten voor Eastermar. Dat de spanning oploopt voor sommige spelers is goed te zien wanneer blijkt dat Geale Tadema uw slager Cambuurplein zijn veters aan elkaar heeft geknoopt en struikelend het knollenveld betreedt.

Na de aftrap bleek dat de zon zijn positie irritant laag en haaks op het veld had ingenomen. Pieter Kramer moest meteen aan zijn jeugdheld denken en gaf aan om op dat moment maar wat graag in diens schoenen te willen staan. Ook van deze zon zou Edgar Davids immers nooit en te nimmer last hebben gehad. Nu is het genetisch helaas zo bepaald dat Pieter afgezien van zijn voetbalkwaliteiten op geen enkele manier op Edgar Davids lijkt. Wel op Edgar uit Jiskefet, maar die heeft geen zonnebril op en speelt korfbal.

Eastermar maakte zijn favorietenrol waar en zette V.V.T. Twijzelerheide het eerste kwartier met redelijk voetbal vast op eigen helft. Dit zorgde er ook voor dat Geale Tadema uit de kluts met zijn chocoladebeen het openingsdoelpunt kon maken.

Hierna werd er slordig gevoetbald door de titelfavoriet en moest er zowaar een tegendoelpunt worden geïncasseerd. Jelte Wiersinga was in een goede bui en liet zijn directe tegenstander wegdraaien. Op zich zonde want dit zelfde poppetje verschalkte gelegenheidsdoelman Sjoerd Visser met een geplaatst schot.

Maar er leek, op de jammerlijke zon na, geen vuiltje aan de lucht. Er werden met inmiddels iets minder dan redelijk voetbal een legio aan kansen gecreëerd. Helaas hadden diverse spitsen het vizier niet op scherp. Vroeger hadden we in deze situaties nog Hendrik Hoekstra om de ban te doen breken. Dat zijn helaas vervlogen tijden. Hendrik heeft er voor gekozen om naar Lithuania te verkassen om daar het plaatselijke voetbal naar een hoger plan te tillen.

Mede dankzij Hendrik werd er met de paalstand gerust. 1-1 dus.

Jacob de Vries deed er in de rust alles aan om het begrip 'paalstand’ in 'kapstokstand' te veranderen. Hij deed zijn befaamde douchetrucje voor en zocht nog een vrijwilliger om de tweede '1' te doen herrijzen. Helaas was er niemand die zich aanbood en zo hielden we het toch bij het aloude begrip paalstand.

We wilden ons er ook niet te lang over opwinden, zaak was immers om zo snel mogelijk weer de voorsprong te pakken. Freerk bracht daarom wonderboy en topscorer Haije Veenstra (alvast bedankt voor het kistje Haije!) binnen de lijnen. Die zou vast wel weten te scoren, zoals altijd.

Met de frisse krachten koud in het veld, kwam daar een vreemde verschijning het sportcomplex op wandelen. Het was Hidde Faber, hij was naar Kapsalon Piekasso geweest en deze was wel heel fanatiek te werk gegaan. Met de zijkantjes zo glad als babybilletjes werd hij dolenthousiast door de petjesjeugd van Twijzelerheide ontvangen. Hij moest de Pet Shop Boys echter nee verkopen en liep door naar de Eastermarder reservebank waar hij vertelde dat toen vrouwlief even niet oplette, hij stiekem het thuishonk had verlaten zodat hij zijn teamgenoten kon aanmoedigen.

Dit was ook wel nodig want Eastermar begon slap aan de tweede helft. Dit veranderde toen sterspeler Jurre Dam het veld betrad. Hij speelde met veel energie en zorgde ervoor dat Chris Elverdink in stelling werd gebracht en met een bekeken schot de 1-2 kon binnenschieten.

In de 79e minuut klonk in de Eastermarder dug-out “Huilen is te laat voor jou, ik kom niet meer” waar Jorn Hoekstra enthousiast begon mee te zingen, bleek dit de ringtone van Hidde te zijn. Zijn vrouwtje had zijn absentie opgemerkt en Hidde werd gesommeerd weer terug te komen voor hun jaarlijkse witte donderdag activiteit: Rummikub.

Hidde mistte hierdoor het laatste doelpunt. Mike Okkema had besloten zijn vizier dusdanig bij te stellen en dit leverde hem dan eindelijk een doelpunt op. Loon naar werken noemen ze dat.

Het bleef bij 1-3 deze koude lenteavond. Zo draait Eastermar de ranglijst van ’t eerste elftal feilloos om en neemt het de 1e plek weer over van concurrent SC Franeker. Zaterdag speelt VVE 2 de thuiswedstrijd tegen V.V. Tzummarum om 13:30 uur. De uitwedstrijd eindigde in een 3-7 overwinning. Een uitslag waar ze bij KV-DOW bij beginnen te watertanden. Spektakel gegarandeerd dus!

Met vriendelijke groet,

Kind regards,

Simon Dijkstra & Tjalf Jonkman

Verkoop binnendienst

   

Eastermar bestelt er wel een paar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 10 april 2017 14:04

28 jaar nadat Tije en Ginie Dijkstra plotsklaps eigenaar werden van een Erik Dijkstra en een dag voordat Max Verstappen een teleurstellende derde plaats in China behaalde moesten de blauw-gele leeuwen van Eastermar het opnemen tegen de snel aangebrande typetjes van Franeker.

Trainer Eric Boersma had wederom te maken met de nodige personele problemen, zo bleken de net weer fitte Jurryt Jonkman en aanvoerder Albert Brouwer met hun gele kaarten een week tevoren een schorsing aan de broek te hebben gekregen van de grijze dakduiven bij de KNVB.

Verder lagen Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk, Jille van der Wal, Ronald Vanger en Jelte Heidbuurt gezamenlijk knus in een lappenmand.

De van een slepende nek blessure herstelde Sander Smedema was wel weer aanwezig.

Johannes Couperus was ook weer fit, hij moet eerst alleen nog even weer wat ritme op doen bij V.V.E. JO17.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser op doel.

Stefan Brouwer werd als “laatste man” gepositioneerd, naast zich kreeg hij Mark de Vries als rechterhand.

Op de backs stonden Richard Brouwer en Wouter “Hinne de Boer” Langman.

Laatstgenoemde was de donderdagavond tevoren losgeweekt bij Eastermar JO17. Dit ging met frisse tegenzin en alleen als Langman één helft mee mocht doen met zijn op titelkoers liggende eigen team(2-2) en hij op de brommer van Thomas van Holsteijn in Franeker kwam.

Het middenveld werd gevormd door Stefan Erwin Venema, Sander Smedema, Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra.

Het superduo Rienk “Jessias” Wind en Kees ”200” Schotanus vormde wederom de voorhoede.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries (de sterkhouder van het Eastermarder tweede mocht mee omdat zijn eigen wedstrijd niet doorging).

Verder Kors Tadema en de justjes te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezige Jan Jochem Kootstra.

De donderdagtraining begon alles behalve vlekkeloos, Albert Brouwer was de veter van zijn korte broek uit het oog verloren.

Op advies van Max DamDam vloog hij naar Bouwe Boersma die zijn behandeling van Kees Schotanus even onderbrak en het touwtje met een pincet weer tevoorschijn toverde.

Boersma is hier erg handig in, hij vist regelmatig naar snorharen, in soep en dergelijke.

Wouter Langman vergat voor diezelfde training zijn haarband in te doen. Nadat Mark de Vries hem met wat lieve woordjes weer tot bedaren had gebracht bood Langman aan dat de Vries die zaterdag zijn reserve haarband wel op mocht.

Mark ging echter op de wedstrijddag naar de kapper om half elf, dus dat hoefde niet.

Jonkman had tijdens de donderdagavondtraining getracht een aantal hanging baskets aan Boersma te verkopen. Dit met het verkooppraatje dat Bouwe zijn tuin sinds Kerst voorbij is wel erg donker en leeg is.

Boersma hield zijn poot echter stijf, er werd geen handel bedreven die avond.

De heenreis leidde karavaanleider Boersma de stabiel rijdende stoet langs Lieuwe Nijboer zijn gloednieuwe werkvloer: de Sonac.

De kantine te Franeker bleek te beschikken over de nodige steigerhouten meubelen, die door Harm Tseard Heidbuurt met een goedkeurende blik werden bekeken. Wel zou hij zelf de poten onder de staan tafels wat minder uit de kluiten gewassen groot timmeren.

Voor een zacht prijsje zou hij dat met alle plezier aanpassen.

Sjuh mar even.

De uitploeg ging voortvarend van start, had het spel van Franeker goed geanalyseerd, namelijk inzakken en wachten op een foutje van de tegenstander.

In de 16e minuut onderschepte Eastermar een bal op het middenveld, die kwam bij Wouter Langman die nadat hij het leer onder controle had een prachtige boogbal achter de verdediging afleverde.

Hier stond Kees Schotanus op te wachten, hij haalde de achterlijn, kapte terug en legde breed op de inlopende Thomas van Holsteijn:0-1!

Meteen hierna volgden nog een aantal prima kansen op 0-2, helaas deed Eastermar zichzelf te kort en werd er niet nog eens gescoord.

Ondertussen verkeerden HT Heidbuurt en Klaas Jansma in een verhitten discussie. Heidbuurt had net opgebiecht dat hij door alle narigheid met zijn knie in alle wanhoop naar de fles had gegrepen.

Jansma beweerde echter dat er op het feest van het tienjarig bestaan van het Eastermarder Skútsje uit plastic bekers gedronken werd.

De mannen zouden het deze voetbalmiddag niet meer eens worden.

Franeker besloot er vervolgens een schoppartij van te maken. Na elke overtreding die ze maakten gingen ze zelf met een oorverdovend kabaal te gronde, in een poging de leidsman te misleiden. Die doorzag het gelukkig vaak prima.

Hij vergat echter de nummer zes van de thuisploeg, die justjes aan de zware kant was, (laat justjes maar weg trouwens) enige malen van een welverdiende gele prent te voorzien.

Omdat Eastermar dus was vergeten te scoren, Kees Schotanus geblesseerd uitviel en Franeker met alle geluk van de wereld nog wel driemaal doel wist te treffen eindigde deze middag in mineur.

De Eastermarder ploeg bestelde na de wedstrijd onder leiding van de fietsboys en Harm Tseard Heidbuurt nog wel een versnapering in de kantine van de gasten. Zij willen liever niet zoals FC Franeker Za1 bekend staan als een zooitje eigen bier meenemende deunies.

In de kantine te Franeker werd verder duidelijk dat Simon Dijkstra vroeger altijd “glie” zei in plaats van “drie”.

Tegenwoordig besteld hij dit zonder kroepoek erbij.

Ook bekende Mark de Vries dat hij voor zichzelf de bijnaam “Neres van de Wouden” had bedacht.

Dit bleek niet door zijn voetballende kwaliteiten te komen maar doordat de Vries zijn oogleden na een heftige zaterdagnacht menig zondagmorgen net als die van Neres op een uur of half acht balanceren.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar JO17-1 heeft de titel binnen handbereik!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR donderdag 06 april 2017 22:49

Deze week was er een doordeweekse speelronde in de Nederlandse Eredivisie waar Ajax en Feyenoord geen steek wisten te laten vallen in de titelrace, niet alleen in de Eredivisie maar ook in de 2e klasse 08 was er een belangrijke (inhaal) wedstrijd deze woensdag 5 april. De JO-17 van Eastermar mocht het opnemen tegen koploper V.V. Hardegarijp JO-17. De Hurdegarypers wisten dit seizoen éénmaal te verliezen terwijl Eastermar nog ongeslagen door deze competitie heen stoomt. Maar dankzij de vele teams die niet op durfden te boksen tegen dit felle Eastermar besloten ze aantal wedstrijden maar uit te stellen. Zo ook Hardegarijp afgelopen zaterdag.

Woensdag 5 april was het dan toch zover, de massaal toegestroomde fans mochten zich opmaken voor de wedstrijd Eastermar JO17-1 versus Hurdegaryp JO17-1. Welgeteld door haarband Wouter, ook wel de Lasse Schöne van Eastermar genoemd, waren er wel zo’n 104 mensen toegestroomd op het mooie sportcomplex Burgerkamp.

De mannen van Wybe Hogendorp en Andries Schievink en voor een deel ook tegenwoordig Eric Boersma, mochten de wei in met de volgende 11 namen. Keeper Max Dam mocht zoals gewoonlijk weer plaats nemen onder de lat. De 4 mans achterhoede bestond uit v.l.n.r. Knilles Kootstra, Rindert Venema (die mocht de spits weer onder zijn hoede houden), Wouter haarband Langman en Bonze Zeilstra. Rindert Venema was overigens de dag tevoren 17 jaar geworden en besloot daarom om de week te voren ook maar eens met een nieuw trainingspak het trainingsveld te bestormen, dat terzijde. Het middenveld bestond uit: Jurre Dam, Menno Dijkstra en Jelte Berend Heidbuurt. Het aanvalstrio betond uit: Arjen van der Heide (de bult was wel weer aardig weggetrokken dus er werden vandaag geen kopgoals verwacht). Willem Veenstra stond in de spits en Jelle van der Bij op de rechterflank.

Om 19:37 wist scheidsrechter Jan Brander zijn fluit te vinden en besloot daarom om de wedstrijd maar eens te laten beginnen. Beide teams besloten om het toegestroomde publiek maar eens flink te vermaken. De Eastermarders waren dominanter maar moesten waken voor de vlijm scherpe counters van Hurdegaryp. Zo ook in minuut 7 waar weer eens een lange bal vanaf de achterhoede van Hurdegaryp richting het Eastermarder doel kwam. Het was de bedoeling dat Jurre Dam de bal een flinke poeier zou geven maar hij besloot maar eens flink door het gras te maaien (hij vond het gras niet kort genoeg). Daardoor kon de rechtsback de bal voorgeven en wist de krullenbol van Hurdegaryp de bal strak in het net te schieten, 0-1. De Eastermarders waren wel wakker geschrokken en besloten daarom maar eens flink druk te gaan zetten op de twijfelende Hurdagarypse defensie. Dit pakte goed uit en Jelte Heidbuurt kwam in balbezit op de rechterflank. Hij wist met een prachtige steekpass Menno Dijkstra te bereiken en die wist onberispelijk raak te schieten, 1-1! Het druk zetten ging door en daar wist de 1 meter 25 lange keeper niet al te veel raad mee. Bij een terugspeelbal besloot hij net als Jurre Dam het gras maar een stukje korter te maken, de keeper maaide flink langs de bal en deze kwam terecht bij spits Willem Veenstra die voor leeg doel raak wist te schieten, 2-1! Dit was tevens de ruststand.

In de rust is er maar eigenlijk 1 ding besproken in de Eastermarder kleedkamer, blijf zo doorgaan. Bij de andere kleedkamer ging het er wat ruiger aan toe. Nadat Oege van Dijk en Hidde Faber het eerste biertje op wisten te kauwen besloot Jan Brander van start te gaan met de 2e helft.

De Eastermarders gingen vrolijk verder met het spelletje waarmee ze waren begonnen. Tot tegenstelling van Hurdegaryp. Het was duidelijk dat het al wat laat werd voor deze jongens en besloten maar eens wat flinke schoppen uit te delen. Zo was Knilles Kootsra als eerste de sigaar. Brancard Haaije Veenstra bracht Knilles naar de warme douche en zo mocht Sander Pultrum voor hem invallen. Een aantal tellen later besloten de Hardegarypers ook maar om Jelte Heidbuurt de weg naar de douche te verwijzen met nog altijd het idee dat ze deze wedstrijd zouden gaan winnen, Theun de Haan was zijn invaller. Een aantal minuten later was het de beurt aan Johannes Couperus zijn rentree te maken na een avondje stappen in Drachten. Ook mocht Piet Hogendorp aantreden om nog wat minuten te maken. Dit allen pakte goed uit, zo wist Menno Dijkstra met een goede kopbal de bal op het middenveld te onderscheppen en daarmee Willem Veenstra alleen voor het doel te zetten. De spits schoot bloedeloos zijn 2e van de avond binnen, 3-1! De Hudegarypers waren de weg nu helemaal bijster en opeens was Eastermar daar weer met 3 mensen voor de goal van Hurdegaryp, de bal kwam bij invaller Piet Hogendorp terecht en die wist de keeper en de laatste verdediger uit te kappen en zo in te schieten voor leeg doel, 4-1! De winst was binnen voor de Eastermarders en die wisten de wedstrijd met deze stand prima uit te spelen. Bij doelman Max Dam en laatste man Wouter Langman was de dorst van het gezicht af te lezen en dat zag ook skeisdsrjochter Jan Brander natuurlijk vandaag en daarom besloot hij maar af te fluiten, winst voor de Eastermarders + een feestje in de kleedkamer!

Zo is Eastermar (als hij al zijn inhaalwedstrijden weet te winnen) 6 punten los van de dan nummer 2 Hurdegaryp. Zo kan de platte kar van Eastermar uitgebreid worden want ook het 2e van de V.V.E. ligt op titelkoers. Groot feest deze zomer in Eastermar gegarandeerd dus. Zaterdag wacht de wedstrijd op het betonnen kunstgras van Trynwâlden (hiervoor verwijs ik u door naar de facebook pagina van Jurryt Jonkman) op het programma om 10:15.

Max Dam

   

Pagina 1 van 15