Tsja...

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

18 uur nadat heel Nederland zich eindelijk eens even de bek mocht houden stond in de beruchte 5e klasse B de wedstrijd V.V. Eastermar – W.W.S. op de rol.

Dat was knap beroerd gepland van de grijze dakduiven bij de KNVB want op deze 5e van Mei zijn er de nodige feestjes te vieren.

De vorige wedstrijd eindigde in een voor Eastermar uiterst teleurstellende remise. Teleurstellend omdat destijds in de eerste helft zo'n 4700 kansen werden gemist, uiteindelijk werd er met veel moeite een 1-1 over de streep getrokken, dit ging moeizaam omdat Mark de Vries in de 69e minuut twee uiterst nuttige gele kaarten wist te pakken.

Midweeks kwam trainer Eric Boersma met de melding dat keeper Jelle van der Wal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste competitiewedstrijd voor de V.V.E. gespeeld heeft wat betreft het huidige seizoen. Het is nu zaak hem klaar te stomen voor de mogelijke en prestigieuze Tytsjerksteradiel cup, die deze zomer op gras plaats gaan vinden.

Van der Wal kreeg na de wedstrijd tegen de Lions zoveel last van zijn bealch, dat zelfs liggen pijn deed. De dokter stuurde hem meteen voor echo's naar het ziekenhuis, daar bleek Jelle niet zwanger te zijn.

Omdat de ziekenhuis medewerkers een penetrante Beerenburg geur opvingen bij van der Wal werd ook zijn lever onderzocht. Daar bleek zich ook geen kind te bevinden.

Uiteindelijk werd Jelle van der Wal zo'n zes weken (en dus geen 9 maand) rust voorgeschreven.

Ook Kees Schotanus wordt niet meer terug gezien, hij besloot al zijn teammakkers in het hemd te laten staan en de rest van het lopende seizoen bij vrouw en kinderen op de bank plaats te nemen.

Van Kees zijn beste kameraad Johannes “mun is een team” van H. (die in een ver verleden bij het Eastermarder vlaggenschip dienst deed als vaste vlagmeneer) wordt verwacht dat hij weer diep teleurgesteld zal zijn. Hij kon wel weer eens uit een willekeurige groepsapp stappen mag u wel rekenen. Bedankt Kees!

De dit jaar als topschutter binnengehaalde Albert Brouwer moest deze middag verstek laten gaan wegens te behalen vlieguren. Saillant detail bij de wedergekeerde A. Brouwer is dat niet hij maar juist zijn jongere breur sinds zijn komst de doelpunten aaneen rijgt.

De met de toss altijd gelukkige captain Jurryt Jonkman bleek deze week minder gelukkig met de potentiële vriendinvrouwmens, hij mocht maar weer eens een pijnlijke bons bijzetten in zijn bonzenkast. Kans was klein dat dit meer voetballende blunders op zou leveren dan in de wedstrijd tegen Tzumarrum (2) en dus besloot trainer Eric Boersma Jonkman ondanks zijn labiele staat gewoon op te stellen.

Boersma besloot Jonkman juist op dit moment in het zonnetje te zetten en overhandigde hem een luchtbokaal met de inscriptie “beste libero van de 5e tot en met de 2e klasse met een mogelijke uitloop naar de hoofdklasse en als hij een tweetal jaren jonger was de Primera Division”. Deze mocht tevens bijgezet worden in de bonzenkast op het Harstepaed, dit ter compensatie van al het aanwezige ongeluk in diezelfde kast.

Bedankt nog vanaf deze kant!

De wedstrijd was wederom voor 100% in handen van de Eastermarders maar evenals in de uitwedstrijd werden de nodige kansen gemist. Op een prachtige vrije trap van Jille van der Wal na.

Omdat de wazige leidsman er een 14 maal naast zat en tweemaal geen elfmetertrap toe durfde te kennen en W.W.S. hun beide kansen wel verzilverden stond het in de 80e minuut 1-2.

In de 85e minuut kwam de levende V.V. Eastermar legende en huidig AZ'er Imilio Marengo het sportpark met een bezoek vereren.

Hij liet zijn jaloersmakend knappe gezin zien waar hem het voetballen was bijgebracht door onder andere de huidige aanvoerder J. Jonkman. In de 5 minuten die nog resteerden keek hij weer op van het hoge niveau dat Eastermar altijd weer op de mat weet te leggen.

Na diezelfde 5 zonnige minuten zat de wedstrijd er ook alweer op.

De scheidsrechter werd de bealch nog even terecht vol gefoeterd en toen mocht er eindelijk afgereisd worden naar de verscheidene locaties waar ze versnaperingen serveerden.

Dit gold uiteraard niet voor de vierde verzaker die dit verslag rijk is: Messi aanbidder Robert Tienstra, hij had besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen om meer aandacht te kunnen besteden aan zijn zeilcarriere en vrije tijd. Hij mocht de hele dag in de stormende zon op een bootje zitten terwijl zijn ex-ploegmakkers druk in de weer waren met het buitenzetten van bloemen.

Komende woensdag wacht de derby in en tegen Sumar, een wedstrijd die altijd op zichzelf staat en ondanks dat beide ploegen nergens meer voor strijden toch het bekijken waard is.

Sjuh mar even.