Bouwe maakt indruk!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Zes dagen nadat Albert Brouwer zijn tot monobrauw getransformeerde snor bij mocht scheren stond de wedstrijd Eastermar – Foarút op het programma. Bij Foarút is Tetman de Boer de clubtopscorer aller tijden. Bij het horen over deze topschutter moest met name Jelmer Dijkstra even ferm giechelen.

De uitwedstrijd on Menaam was het debuut van keeper Jelle van der Wal geweest. Mede door de uitslag van dat treffen besloot van der Wal geen risico te nemen en de vispas op zak te houden.

De opstelling was precies gelijk aan die van een week tevoren. Dat was echter buiten twee posities gerekend: Gjalt Veenstra en Johannes Couperus vervingen de geblesseerde Simon Dijkstra en Chris Elverdink. Op de bank werd op deze manier een plek ingeruimd voor de al weken niet onaardig trainende Jan Jochgum Kootstra. Dus zo exact hetzelfde was het misschien ook weer niet.

Vlak voordat aanvoerder Jurryt Jonkman voor het achtste treffen op rij de toss had weten te winnen en op aanraden van zijn keeper besloot te ruilen van helft, kreeg Jurre Dam nog even flink op zijn falie van mem. Dam had de autosleutels van diezelfde mem nog in de broekzak van zijn voetbalbroekje waardoor moeder de vrouw de boodschappen voor de kantine al lopend naar de Burgerkamp had moeten brengen.

Meteen na de aftrap werd duidelijk dat Eastermar geleerd had van zijn fouten in de uitwedstrijd. Er werd nu niet zo naïef ingevlogen als destijds en aan de bal was met bij tijd en wijle wat nauwkeuriger. Koploper Foarút wist niet helemaal wat het er mee aan moest en dat was goed.

In de 30e minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een aanval via Jille van der Wal leidde tot een levensgrote kans voor Albert Brouwer. De keeper wist echter redding te brengen, tijdens deze redding had hij geen rekening gehouden met de meelopende Gjalt Veenstra: dikverdiend 1-0!

Dit doelpunt werd met een flink dansje gevierd, de altijd scherpe Bouwe Boersma ontging dit niet, hij noteerde de daders en de plek op het veld. Daar zou hij het gras in de rust weer flink wakker prikken met de speciaal daarvoor aangeschafte hooivork.

In de rust werd verteld dat de donderdagavond besproken tactiek perfect uit werd gevoerd, mun moest maar mooi zo door gaan. Gewisseld werd er daarom eerst ook even niet.

In de 76e minuut werd Stefan Brouwer gemeen neergehaald middels een flinke schop in de rug, ondanks dat het verrekte veel zeer deed besloot hij na een kort onderonsje met de scheidsrechter, de eveneens als verzorger acterende Bouwe Boersma rust te gunnen voor de belangrijke dag van morgen.

In de 80e minuut gooide Simon Dijkstra een bidon richting een om drinken vragende speler. Het flesje viel echter ongelukkig op de grond, verloor zijn dop en liep helemaal leeg. Dit was tegen het zere been van Bouwe Boersma die geheel tegen zijn aard in een moppie begon te mopperen.

Aanvoerder Jurryt Jonkman was de kwaadste niet en spoot zijn bidon leeg in de richting van Boersma, zodat die ook zijn verdiende dosis verkoeling kon genieten.

Veel meer noemenswaardigs kwam er niet voor in deze wedstrijd geloof ik.

Zondag was dan uiteindelijk de grote dag. Bouwe Boersma mocht rond de wedstrijd tegen fc Groningen zorg dragen voor de mat in het Abe Lenstra stadion. Gewapend met zijn vrouw, dochter, hooivork, scHeerenveen polo en vers gewassen snor toog hij vol goede moed af naar Heerenveen.

Om hem van de nodige steun te voorzien was een heuse touringcar vanuit Eastermar geregeld.

Alleen Gjalt Veenstra, Mark de Vries en Johannes Couperus verzaakten, zij vreesden anders een straf voor hun derde been en trachten dit te voorkomen door met de lady naar de musical over de “Leijen king” te gaan.

Boersma zijn eerste wapenfeit was het streng wegsturen van Eric Boersma, die het waagde tijdens het begroeten van Bouwe het veld te betreden.

Vervolgens trakteerde Boersma het volle stadion op de nodige hoogtepunten. Met name vlak voor de aftrap en in de rust liet hij zien uiterst bedreven te zijn in het hanteren van zijn op maat gemaakte hooivork.

Thuis heeft hij ook de beschikking over een kleinere versie van die vork, die wordt echter alleen gebruikt voor het kammen van de vlak onder de neus bevindende regionen.

De belijning rond het veld viel ook onder Bowie zijn verantwoordelijkheid, hiervoor had hij een oude haspel meegenomen waarlangs hij met de krijtspuit een kaarsrechte lijn kon spuiten.

Dat sc Heerenveen niet verder kwam dan een teleurstellende 1-1 tegen degradatie kandidaat Groningen heeft hem absoluut niet aan het veld gelegen. Vanaf deze kant nog even een welgemeend chapeau voor veldmeester Bouwe Boersma!

 

J.J.