In Leeuwarden aangekondigde liefdesbaby leidt tot ontketend Eastermar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

In het weekend dat na een bindend referendum op Instagram bleek dat Rienk Wind en Irene Bijlsma uit de kast moesten komen als zwanger paar stond in de 5e klasse B de wedstrijd tussen de nummers 4 en 14 gepland.

Eerder dit seizoen werd er door de Eastermarders thuis met 5-0 gewonnen.

Op de dinsdagtraining werd dat andere referendum (sleepwet) kort bij de kop gepakt door Stefan Brouwer, hij legde aan zijn teamgenoten uit dat het betekende dat wanneer je er tijdens het autorijden met de bealch in kwam te zitten het verplicht was er dan uitgesleept te worden. Omdat zijn vervoersmiddel daar wel toe in staat geacht wordt vond hij het wel een goed idee en dus was hij voor.

Op de donderdag training bracht Jille van der Wal middels het ten gehore brengen van alle oneliners van de grote Don en Ad een eerbetoon aan dat iconische duo.

Dit prachtige stukje acteerwerk sneeuwde echter jammerlijk onder toen bleek dat Mark de Vries een lange trainingsbroek uit de tas pakte en vervolgens aantrok.. De Vries staat er tot in de wijde omtrek om bekend tijdens trainingen slechts gekleed te gaan in piepkleine korte broeken.

Tijdens de Belgische beer (Ewoud) periode bezocht hij de oefensessies zelfs gekleed in niets meer dan zijn blonde flinke bos blonde beenharen.

Kwade tongen beweren dat de lady Marijke hier achter zat.

Tijdens Eric Boersma zijn langste wedstrijdbespreking tot nu toe kwam de volgende opstelling uit diens “spreekwoordelijke” hoge hoed:

Tussen de palen stond assist-koning Jelle van der Wal.

Op de laatste man positie stond de na de bekendmaking van Irene Bijlsma naar de naam Don Jurryt luisterende aanvoerder Jonkman.

Jonkman had zich die ochtend door schaarkunstenaar en voormalig topvoetballer Pieter Piekasso een kapsel aan laten meten dat beter past bij zijn naderende eretitel: “Godfather”.

Stefan “sleepwet” Brouwer stond voorstopper en toekomstig burgemeester Richard Brouwer en joyrider Jurre Dam bevolkten de back-posities.

Op het middenveld stonden de in de zaal aan de lopende band scorende Sander Smedema, Dûmnyseun Chris Elverdink en de sinds een week van een basisplek verzekerde Albert Brouwer.

Voorin stonden de penalty deskundigen Simon Dijkstra en Jille van der Wal, zij kregen gezelschap van Jelmer Dijkstra.

Op de bank zaten Johannes Couperus, Gjalt Veenstra en Harm Tseard“Bezem” (hierover volgende week meer) Heidbuurt

Nadat Jurre Dam de auto van zijn moeder zonder vragen had gekaapt kon de reis naar Drachtster Compagnie van start gaan.

Een paar van de deze middag gevallen doelpunten gingen als volgt:

Meteen vanaf de aftrap vond de knap uitgeslapen Jelmer Dijkstra het de hoogste tijd aan te leggen voor een hoekschop. Hij krulde de bal richting de lange Simon Dijkstra die zag dat de bal ietwat achter hem kwam.

Dijkstra schoot vervolgens á la Zlatan met een achterwaardse hakbal raak, dit gebeurde allemaal, evenals Rienk Wind dat begin Januari deed te Leeuwarden, binnen enkele seconden!

Vlak voor rust kreeg Jelle van der Wal de bal in zijn bezit, hij riep de op de helft van de tegenstander geparkeerde Albert Brouwer toe dat hij het leer door moest koppen en schopte de bal vervolgens precies richting Brouwer zijn kruin. Brouwer kopte de bal met het nodige gevoel in zijn kuif door op de weggesnelde Jelmer Dijkstra die vervolgens voorgaf op Jille van der Wal: 0-4!

Niet getreurd, Jille van der Wal en Simon Dijkstra (die een week tevoren elk een penalty misten in het van deze kant verslagloze treffen met Kootstertille) wisten ook in deze wedstrijd een aantal 100% kansen om zeep te helpen.

Zodoende was de ruststand 0-4!.

In de rust werd Chris Elverdink naar de kant gehaald voor de op vrijdag voor zijn rijbewijs geslaagde snotlepel Johannes Couperus.

Trainer Eric Boersma drukte zijn spelers op het hart dat als men dit seizoen nog eens tot dubbele cijfers wilde komen deze middag in principe wel geschikt was.

Wat de stand van zaken is in de latje-trap competitie is is mij geheel onbekend.

In de tweede helft kreeg vvEastermar een steuntje in de rug van de kleine Wind die plots opstak uit de richting van de Elizabethstraat te Leeuwarden.

Dit zorgde voor maar liefst 8 doelpunten in één helft, waarbij vermeld moet worden dat het er makkelijk 10 hadden kunnen zijn. Gjalt Veenstra schoot echter een aantal keren alleen voor de keeper staand knap mis.

Wel volgde er weer een penalty voor de Broekophâlders. Omdat Simon Dijkstra en Jille van der Wal een week tevoren elk een elfmetertrap hadden weten te missen sprinten ze na het fluitje van de scheids snel richting eigen keeper Jelle van der Wal.

Johannes Couperus had op zijn stageplek zo op lopen scheppen over zijn penalty kwaliteiten tegen Herben Gort en Joost ten Berge dat hij geen andere optie had dan de verantwoordelijkheid te nemen.

Hij nam de aanloop zo abominabel slecht dat het aan de uitstekende conditie van het veld te danken was dat de bal uiteindelijk toch nog richting doel stuiterde. Het was Honke zijn geluk dat Albert Brouwer de keeper een hoek ingefluisterd had alwaar diezelfde doelman op de grond op de bal ging liggen wachten. De stuiterbal verdween in de andere hoek: 0-6, ofzo.

Één van de laatste doelpunten werd gemaakt door de tot de laatste minuut uitstekend jagende Richard Brouwer. Hij pikte de bal van zijn directe tegenstander af, dribbelde op Messiaanse wijze tussen twee naast elkaar staande tegenstanders door, glipte langs nog een TFS'er en punterde van hoek vijfmetergebied snoeihard (evenals Rienk begin Janu… eh u snapt het wel) raak!

De eindstand was uiteindelijk 0-12 waardoor het doelsaldo van Eastermar ineens niet meer zo zielig afsteekt bij dat van de concurrenten. Jelmer Dijkstra had met zo'n 6 assists en één doelpunt een prachtige middag. De overige doelpuntenmakers waren volgens Voetbalnoord: Simon Dijkstra 3, Jille van der Wal 4, Stefan Brouwer 1, Richard Brouwer 1, Johannes Couperus 1, en de plaatselijke Jurryt Jonkman 1 (eigen doelpunt.)

Volgende week wacht de altijd lastige thuiswedstrijd tegen Suawoude, dat een prima seizoen beleeft.

Lokwinske en bedankt foar de puntsjes R&I!

 

Mvg,

JJ.