Eastermar doet de punten cadeau

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Tijdens de inktzwarte dagen tussen Sinterklaas en derde kerstdag en dan in het bijzonder op de dag dat het dorp Eastermar afstand besloot te doen van de sportieve diensten van Stefan Erwin Venema. Stond op het hoofdveld van sportpark de Burgerkamp; Noardburgum – Eastermar op de planning.

Die 9e van December bleek tevens de verjaardag van Eastermar haar vijfde spits: Rienk Wind te zijn. Wind was net terug van zijn laatste shift op het booreiland “Nieuw-Zeeland”. De heer Wind heeft de ambitie om na de winterstop geruisloos aan te sluiten bij de wedstrijdselecties van het Eastermarder vlaggenschip.

Spits, middenvelder en linksback Simon Dijkstra besloot als voorbereiding op deze topper in de vijfde klasse B over te gaan tot de koop van een theepot. Achteraf bleek de winkelhulp bij de Drachtster kringloop hem een gloednieuwe thermoskan aangesmeerd te hebben, Dijkstra heeft zich het hele weekend af lopen vragen wat de verschillen tussen beide objecten zijn.

De dinsdagavond had aftredende trainer Eric Boersma een aparte oefening voor zijn matadoren in petto. De kleine doeltjes stonden á la ijshockey (maar dan omgekeerd) in het veld opgesteld. Dit werd de immer achteruit lopende Jacob de Vries fataal. Lytse Sjo tackelde een onschuldig doeltje en dit leverde hem een zwaar gekneusd aarsbonkje danwel bovenbeen op.

Eric Boersma toverde de volgende opstelling uit zijn hoge hoed: Jelle van der Wal, Jurryt Jonkman, Thomas van Holsteijn, Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Chris Elverdink, Sander Smedema, Jille van der Wal, Simon Dijkstra, Gjalt Veenstra en Kees Schotanus.

De wedstrijd werd vervolgens afgewerkt met een knappe roedel publiek langs de zijlijnen. O.a. Oud aanvoerders Tsjalling van Dijk en Albert Brouwer huppelden rond het veld. Tsjalling van Dijk had na zijn romantische weekend met Pieter Sikkema besloten er een hete midweek naar Vliebiza met zijn breur Sipke achteraan te gooien. Van Dijk zat na deze liefdevolle week weer vol positieve energie.

Brouwer zijn voorbereiding op het aanschouwen van deze topper bestond uit een avondje FIFA met zijn breur Richard Brouwer en diens poes.

Terwijl op het B-veld het tweede elftal uitermate ongewenst geïntimideerd werd door de buren uit Sumar, onder aanvoering van Taeke Koster vond op het hoofdveld een bewonderenswaardig staaltje tactiek plaats van trainer Boersma. Hij zag zijn nummer 10 Simon Dijkstra wat indutten en besloot in te grijpen. Van der Wal werd ingefluisterd een vrije trap te versieren. Vervolgens kreeg Dijkstra de taak zich in de muur van de tegenstander te positioneren.

Dijkstra kreeg de bal vervolgens vol tegen de muil getetterd, dit leverde een dik tevreden Eric Boersma en een wakker geschudde Simon Dijkstra op.

Uiteindelijk zou het geen drie punten opleveren. Ondanks een beeldschoon doelpunt van Jille van der Wal werd de Krieg met 1-2 verloren. Voor Eastermar komt de winterstop net te laat, zo doen de afgelopen twee wedstrijden blijken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Drogeham en dan is de winterstop dan toch eindelijk aan de beurt.

JJ.