Eastermar overleeft frisse Zaterdag

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Op de dag dat Seye de tuindeurenman langs Amsterdam naar Dokkum toog om te demonstreren voor het recht op demonstreren en de vrijheid van meningsuiting, stond in Tzummarum de wedstrijd Tzummarum – Eastermar op de planning.

Ondanks de vrieskou en de nodige gevallen waterdruppels van die week lag het veld bovenin Fryslân er puik bij. Volgens vlagger Sietze Dijkstra kwam dit doordat het veld afgelopen jaar een blokje om was geweest.

Eerder die week bekende Johannes Couperus, bijnaam Hannes Scherjon, dat hij niet wist wat het alom bekende begrip “Skerjontsjes” inhield. Nadat de complete A-selectie inclusief aanhang een beetje bekomen was van de verbazing werd dit door een emotionele Mark de Vries op ferme wijze rechtgezet.

Eastermar zou het zonder eerste doelman Jelle van der Wal moeten doen. Sinds Jelle zijn trouwerij van een aantal weken geleden heeft hij besloten een aantal onafgedane zaken af te ronden. Deze middag was zijn A-diploma aan de beurt. Naar verluid slaagde hij met vlag en wimpel, lokwinske!

Verder lieten Pieter Sikkema en Tsjalling van Dijk deze wedstrijd schieten omdat zij hun prille relatie vierden met een romantisch weekendje weg naar Zoutkamp.

Max Dam stond tussen de palen met voor zich Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Wouter Langman, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema, Harm Tseard Heidbuurt, Kees Schotanus, Gjalt Veenstra, Hannes Scherjon en Jille van der Wal.

Op de bank zaten de heren Simon Dijkstra, Richard Brouwer, Chris Elverdink en Jacob de Vries. Dijkstra was zo nerveus voor zijn bankplek deze middag dat hij die dag vier verschillende huisjes had bezocht voor een flinke boodschap.

Na de wedstrijdbespreking van trainer Eric Boersma bekende Sander Smedema dat hij vergeten was te tanken. Een pissige B. Boersma gaf hem toestemming het tankje vol te gooien bij Sumar, hij moest het wel snel doen want de leider van V.V. Eastermar wilde midden op de kruising blijven staan te wachten. Omdat Sander toch wat dreech was vond er een aantal maal een levensgevaarlijke inhaalactie plaats van achteropkomend verkeer. Er zouden geen gewonden vallen en zo werd de weg weer hervat.

Ter hoogte van Dronryp kwam men de stoet van Seye tegemoet, de goedlachse vakman immer in het bezit van een stevige mening, werd begeleid door een onmeunig grote politiemacht. Ietwat overdreven naar een mopperende Kees Schotanus zijn smaak. Schotanus had recht van spreken want onder andere hij zou garant moeten staan voor de kosten van dit uitje.

De wedstrijd zelf verliep verder niet echt volgens plan, die zal ik u dan ook besparen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Noordbergum, wederom een pittige pot in de subtop van de 5e klasse B. u bent van harte welkom.