Eastermar 2 neemt een punt mee naar huis

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Daar waar de anti-pieten demonstranten op weg waren richting Dokkum en daar hartelijk werden ontvangen, was ook het tweede elftal van Eastermar vertrokken richting het hoge noorden. Onder politiebegeleiding namen de mannen van Freerk en Anne deel aan deze parade, maar door een afslag te vroeg te nemen waren de heren aangekomen op het sportpark ‘Us Halehonk' te Damwald. Het was wel duidelijk dat dit weekend in het teken stond van het sinterklaasfeest en zo werd er net als het vorig seizoen een plekje ingeruimd voor Haije op de reservebank, zodat hij nog wat aan zijn dichtkunsten kon werken om op tijd klaar te zijn. Aangekomen in Dantumawoude, wisten de broekophalders niet hoe snel ze zich moesten haasten naar het omkleedhok, omdat de temperatuur het niet toe liet, om aan de kant van het veld te wachten. Voor deze heugelijke dag achtte Stefan Erwin zichzelf vrijaf te geven, omdat hij niet had getraind en de laatste wedstrijden teveel minuten had gemaakt en bovendien sinterklaas verwachtte.

Tijdens het omkleden, wist Anne de aandacht op te eisen en gaf de namen door die deze middag aan de wedstrijd zouden beginnen. Omdat Perry in de verkeerde bus zat en daardoor vertraging had, stond hij zijn plek af aan alleskunner Jappie die het doel mocht verdedigen. Centraal achterin zou lange Sytze de leiding tot zich nemen op de verdediging. Te weten: de nog langere Cornelis, gele kaartenpakker Mark en kattenliefhebber Jorn.

Op het middenveld was er plaats ingeruimd voor Jurre op rechts, centraal Floris en de terugkerende Marten op links. Voorin mochten Lieuwe en Jan Jochum starten met daarachter centraal Oege.

Met een mooi gedicht wist Anne nog te melden dat Broekster Boys met name achterin goed de bal kon laten rondgaan. Het was ons dus aangelegen om de opbouw te verstoren van de tegenstander en van daaruit het gewenste spel te spelen. Hieraan wist Anne ook nog toe te voegen dat er in alle gespeelde uitwedstrijden nog geen punt bij elkaar werd gesprokkeld en thuis wel de volle buit werd behaald. Met deze wijze woorden werden de mannen richting het kunstgrasveld gestuurd voor de warming up.

De verkleumende scheidsrechter wist 2 minuten vooraf aan de wedstrijd het veld te betreden en Floris wist op zijn beurt de toss te winnen en zo mocht Eastermar aan de aftrap beginnen. Ook aan de zijkant van het veld werd er getosst wie mocht vlagen en deze werd gewonnen door andere Sietse, zodat Jelte de pineut was om aan de zijlijn de scheids te assisteren.

Stipt half 3 blies arbiter Olger Raap op zijn fluitje en was het duidelijk dat de thuisploeg het initiatief zou nemen. Doordat Eastermar nog wat zoekende was, werden de mannen van Freerk en Anne vanaf het begin onder druk gezet door Broekster Boys. Toch probeerde Eastermar bij balbezit op te bouwen van achteruit, wat ook meteen werd afgestraft. Tot twee maal toe wist de blauwgele formatie niet de rust te vinden, zodra keeper Van der Bij de bal in bezit had. De bal werd onnauwkeurig rondgespeeld en dat leidde tot twee identieke momenten. De Eastermarders wisten na amper vijf minuten twee cadeautjes weg te geven en zodoende stond Broekster Boys met 2-0 voor. Toch wist Eastermar na deze domper zich te herpakken en zo wisten zij zich in de wedstrijd te spelen. Tussendoor kreeg Jorn een flink tikkie te verwerken en moest Anne hem wisselen. Sietse zou hierop de plaats van Jorn overnemen.

Het middenveld werd gaandeweg in handen genomen door de Eastermarders en zo wisten zij ook wat speldenprikjes uit te delen. In dit sinterklaasweekend wist ook de scheidsrechter zich te onderscheidden, omdat hij niet anders kon dan een penalty toe te kennen, nadat hij hands constateerde bij een speler van Damwald. Dit cadeautje werd onberispelijk laag in de linkerhoek geschoven door Jurre, 2-1.

Met hang en vliegwerk wist de Eastermarder defensie de tegenstander van zich af te houden en was het wederom aan de blauwgeel hemden dat een tegenaanval opstartte. Via de zijkant werd een harde voorzet geplaatst in het strafschopgebied van de Broekster Boys en zo ook voor een tweede keer hands gemaakt. Wederom wist scheidsrechter Raap naar de strafschopstip te wijzen.

Omdat Jurre vorige week van Kees Schotanus had geleerd dat je geen twee penalty's in een wedstrijd moet nemen, nam dit keer Floris de verantwoordelijkheid om ook net als Jurre de bal hard in het linkerhoekje te plaatsen: 2-2.

Hierna werden de gastheren wat grimmiger en hadden zij steeds meer overtredingen nodig, om Eastermar uit het spel te halen. De spelers van 'tusken de Mar en de Leyen' lieten zich niet uit het spel halen en zette wederom een aanval op. Oege wist een kopduel op rechts te winnen en zo belandde de bal bij Floris die met een vlijmscherpe pass de bal aan Jan Jochum meegaf. Jan Jochum wist zich dan ook wel raad met dit buitenkansje en verzilverde zo zijn poging en schoot de bal achter de goalie: 2-3

De tegenstander zag zich genoodzaakt om nog wat meer overtredingen te maken en bij wederom een dieptepass, wisten zij de doorgebroken Jan Jochum te vloeren. Geel en dus 10 minuten afkoelen! Nog luttele minuten streken voort en nog voordat de arbiter op zijn fluitje kon blazen voor de pauze, kreeg Floris nog een elleboog in zijn rug en zodoende gestrekt ging. Hierop reageerde ‘de lady van' om het veld in te lopen om hem mede te delen: "Do wurdst ald". Freerk kon deze opmerking wel waarderen!

In de rust werden de wisselingen kenbaar gemaakt: Jelte zou de positie van Marten overnemen en had Haije zijn gedicht al klaar zodat hij in plaats kwam van Lieuwe. Na wat goede aanwijzingen van de leiding en een lauw bakje thee met speculaas achter de kiezen, betraden de twee teams weer het veld.

Broekster Boys nam wederom ook in het tweede bedrijf meteen het initiatief en wist Eastermar meteen onder druk te zetten. Daar waar je soms sober moet verdedigen en niet moet prutsen in de opbouw, waren de Broekophalders weer te gehaast en te nonchalant bij de opbouw. Dit leidde dan ook meteen tot een doelpunt van de thuisploeg. Weliswaar een schitterende boogballetje vanaf de zijkant die over Jappie heen waaide in de verre hoek: 3-3.

Broekster Boys bleef ook geheel de tweede helft bezig om een aantal venijnige overtredingen te maken, wanneer Eastermar een nieuwe aanval opzette. Het spelbeeld golfde op en neer en beide teams wisten enkele aanvallen op te zetten wat gevaar opleverde voor beide goals.

Een doelpoging van Haije vloog nog richting de rechter kruising, alleen mistte zijn schot kracht. De beste kans was nog voor Jan Jochum, die na een scherpe pass van Floris in stelling werd gebracht en wederom de keeper leek te verschalken. Een meegelopen verdediger Van Broekster Boys wist de inzet van Jan Jochum na een perfecte sliding van de lijn te halen. Uiteindelijk floot de arbiter na 90 minuten af en mochten beide teams tevreden zijn na dit gelijke spel. Het eerste puntje behaald in een uitwedstrijd, werd dan ook hartelijk in ontvangst genomen.

Met een koud weekend voor de boeg kon er voor een aantal spelers van de B-selectie, van een heerlijk avondje worden genoten!

PS: Wij willen bij deze als B-selectie Geale en Thea op zondag 3 december van harte feliciteren met hun 'Koperen Huwelijksjubileum’!

Ook zijn we Cindy wederom zeer erkentelijk voor de gemaakte foto’s!

Goed wykein!

McMoles