Leovardia 11 - Eastermar 2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Een verslag geschreven door Mighty Mike

Zaterdag 7 oktober - Een regenachtige, donkere dag. De 2e wedstrijd van de competitie. Na dat Eastermar de eerste wedstrijd met 7-1 gewonnen hadden waren ze klaar voor de volgende pot. 2 weken heeft het geduurd voordat het magische 2e van VV Eastermar weer kon stralen op het veld. Dat beloofde wat. Nadat iedereen zich gemeld had sergeant Anne E. & commandant Freerk K. op het Burgerkamp werden de tassen weer opgeraapt en de navigatie weer aan gedaan. De weg kon vervolgd worden naar Leeuwarden.

Eenmaal in Leeuwarden aangekomen bij de club Leovardia was het gestopt met regenen. Richting de kleedkamers werd er gevraagd door een vrouw van de club naar een telefoon nummer, Jurre alias Eppie was er als de kippen bij en begon met het spreken van de eerste cijfers van zijn 06-nummer. Maar Gjalt greep zijn kans ook met beide handen aan en liep er snel naar toe om vervolgens zijn nummer dan maar te geven voordat Eppie de eerste 4 cijfers had genoemd.

De kleedkamer was gevonden. Kleedkamer 8. Iedereen maakte zich klaar en niemand wist wat ons te wachten stond. In de kleedkamer kwamen sergeant Anne E. & commandant Freerk K. om ons een goeie peptalk te geven. Anne sprak, iedereen was stil, en ging op in zijn of haar concentratie. Er werd kort maar krachtig gesproken. Daaruit kwam ook de opstelling en toen iedereen lekker in zijn vel zat mochten ze het veld betreden zich op te warmen en klaar te maken voor een mooie wedstrijd!

Floris M. Alias Mr. Mols was mee maar zonder voetbal spullen als klederdracht, hij kwam ter ondersteuning van het team. Het Magnifieke trio J,S,J waar de Namen Johan, Sytze & Jurre bij horen, zaten op de bank om eerst wat informatie op te doen hoe het dan eventueel anders kan wanneer het wel mis gaat De scheidsrechter met een Italiaans accent , helemaal over gekomen van Italië, was klaar om deze pot te fluiten.

Het fluitsignaal klonk. De pot was begonnen. Het begon als een pingpong wedstrijd zo goed als in het eerste half uur kwam. Het was lastig om goed voetbal in het spel te krijgen. VV Eastermar kwam er achter dat het een jong team met snelle kwaliteiten was. Daar kwam Jan yoghurt met een sprint van de middenlijn naar het 16 meter gebied maar verloor helaas ook de bal, zonde van die mooie sprit. Maar dankzij het goede verdedigende spel van Eastermar Kon Leovardia het in de eerste helft bijna niet voor elkaar krijgen om bij keeper Perry in de buurt te komen. Maar toch iets te vroeg gejuicht, kwam de spits van Leeuwarden er toch net tussen door waardoor het eerste doelpunt van de wedstrijd helaas een thuis goal was. De koppen moesten omhoog blijven en er moest door gegaan worden. Er was nog helemaal niks verloren. Eastermar moest iets veler worden want Leovardia begon steeds sneller te tikken en door te stromen. Dat was dus totaal niet wat Anne E. in gedachten had. En opeens kwam er een lekkere bak regen in Leeuwarden. Terwijl commandant Freerk K. nog zo had gezegd dat het Nooit regent in Leeuwarden. Haije, Mike en Gjalt hadden er wat moeite mee om de bal in het net te krijgen. De keeper van Leovardia hoefde niet optijd thuis te zijn want hij kon zo een half uur wachten met de bal. Dat hadden Mike en Gjalt door die dan vervolgens door liepen op de keeper als hij de bal kreeg van een mede speler. Toen kon Mike de bal 1x onderscheppen van de keeper maar slaagde er helaas ook niet in om de bal in het net te krijgen. Eastermar begon wat in te kakken. Er kwamen wat vervelende tegen aanvallen. Makkelijk was anders.

In de rust kon de wedstrijd van 2 kanten bekeken worden volgens sergeant Anne E., aan de ene kant was het knap dat het toch zo ging ondanks de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. Aan de andere kant kon VV Eastermar in het algemeen beter presteren dan wat ze nu hebben laten zien. Het Magnifieke trio mocht er in en Haije, Jan yoghurt en Jacobs mochten de bank even warm houden. we konden ons weer klaarmaken voor de 2e helft.

Ze waren weer los. De wedstrijd was weer begonnen. Er werd alles aan gedaan om een tegen doelpunt tegen te houden en geprobeerd om de bal zo dicht mogelijk bij het net van de tegenstander te krijgen. Het ging hard tegen hard en er kwamen veel overtredingen boven water. Niet nodige sleidingen en een grote mond daar kwam het steeds meer op neer. Maar toen in de 60e minuut van de tweede helft wist toch de linksvoor van Leovardia net tussen een klein gaatje van de verdediging te komen waardoor het 2-0 werd. Toen brak de hel eventjes los. Jappie alias Japster had gedonder met zijn tegenstander. Het werd een verhit gesprek waar Japster het niet mee eens was. Er werd toch maar een wissel ingezet, Japster verliet het veld en Jan yoghurt kwam nog even aan de beurt. Eastermar moest nu echt alles op alles zetten om nog punten mee terug te nemen naar huis. Maar voordat Eastermar het zich kon bedenken kwam direct de 3-0, die niemand zag aan komen. Maar er moest hoe dan ook door gevochten worden. De wedstijd werd ook verhit er kwamen steeds meer slordige overtredingen van beide kanten. De Italiaanse scheidsrechter wist niet wat hands was maar als dat wel het geval was, was de wedstijd een en al in het teken van vrije trappen. Ondanks alles ging Eastermar ook vol voor! Gjalt werd gewisselt en Jacobs mocht de rest van de meters vullen. Er kwamen kansen. Eppie kwam een paar keer goed uit de hoek met top voorzetten en Oege alias Gewoan Oege kreeg hem buiten de het 16 metergebied op de volley. De bal had er geen zin in dus hij belande jammer genoeg net niet in het net. Het werd weer een pingpong pot. De bal ging heen en weer. Maar toen kwam Eastermar met een top actie waardoor Sytze T. hem in het doel probeerde te krijgen waardoor Mik O. hem voor de voeten kreeg en er een doelpunt uithaalde. Het scorebord stond op 3-1. Eastermar bleef doorvoetballen en de minuten teller kwam al in de buurt van de 90. Leovardia deed ook nog mee en kwam plotseling naar voren. Toch slaagde Leovardia er in om het scorebord toch nog een tikje te geven om er 4-1 op te zetten. De Italiaan keek eens op zijn klokje en besloot de fluit in zijn mond te doen om er vervolgens keihard op te gaan fluiten. De 2e wedstrijd van het seizoen was gespeeld en geëindigd in 4-1.

Vaak zit het mee en heel soms zit het even tegen. Een dag dat het even niet mee zat. Een dag om te vergeten. Een dag om te verbeteren.

Volgende week nieuwe ronde met nieuwe kansen. Eastermar 2 is nog lang niet klaar met het verslinden van nieuwe tegenstanders.

Bedankt !