Wij zijn Eastermar, wij zijn in bepaalde wedstrijden de beste

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Na de prachtige winst van Eastermar op Sumar te 23 September 2017 stond precies een week en anderhalf uur later de uitwedstrijd tegen Foarút van Menaam op de rol. Na het winnen van de Sonac fabriek te Sumar is na een unanieme stemronde besloten Lieuwe Nijboer aldaar te stationeren om de boel in de gaten te houden. Dit betekende wel dat Nijboer er tegen Foarút niet bij kon zijn...

Foarút was niet geheel onbekend voor de Broekophâlders; in 2015 stonden de beide haantjes reeds tegenover elkaar in het bekertoernooi. Eastermar wist toen nipt te winnen. Tevens wist Rienk Wind destijds een nakende Menamer bijenplaag in de kiem te smoren. Wind sloeg met zijn blote mannen klauwen een tiental stuks van het ongedierte morsdood. Een prestatie die hem kortstondig de geuzennaam “Wespinator” opleverde.

Jan Jochem Kootstra wist zich een kleine 10 minuten nadat Eric Boersma zijn wedstrijdbespreking begon te melden op Sportpark de Burgerkamp, dit in gezelschap van het feit dat Kootstra in de voorbije geschiedenis zijn negentiende verjaardag vierde betekent dat hij de A-selectie een vol kistje groene rakkers verschuldigd is, die zijn doorgaans zo lekker.

De dinsdag voorafgaand aan het treffen met vooruit kwam Mark de Vries na het trainen een vol kwartier later dan de rest de kleedkamer binnen schuifelen. Na een aantal kritische vragen bekende hij dat hij vrije trappen (al dan niet voor de latje-trap competitie in de rust van iedere wedstrijd) had lopen oefenen met de trainer.

Op diezelfde training haakte de tegen Sumar verdienstelijk spelende Jacob de Vries af met een knie-blessure, dit betekende dat hij afhaakte voor de eerstvolgende wedstrijd en een basisplek voor de net genoemde Mark de Vries binnen handbereik kwam. De Vries zou hierdoor wel de 2e editie van het latje trappen '17-'18 missen.

Op de ochtend van 30 September 2017 maakte bij de Eastermarder jeugd een scheidsrechterlijk talent van formaat zijn debuut bij een officiële wedstrijd, Haije Veenstra kreeg meteen de uiterst lastige jongens van JO17 voor de kiezen. Ondanks een op papier klinkende 6-2 overwinning werden er door Veenstra toch twee belhamels (tijdelijk) naar de kant gestuurd, saillant detail is dat één van die rakkers mede door Veenstra zelf geproduceerd is. Evenzogoed: Welkom bij de club Haije!

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte Eric Boersma de volgende opstelling bekend:

Jelle van der Wal zou voor het eerst het doel verdedigen van een Eastermarder voetbalteam, hij was de dinsdag tevoren medisch gekeurd en voldoende fit en kundig verklaar voor deze taak. Dit betekende dat de jeugdige Max Dam met een gerust hart af kon reizen naar zijn dokter om zich te laten helpen aan een plaatselijke ingegroeide teennagel, dit resulteerde in een operatie. We wensen Dam een spoedig herstel toe.

Op de backs stonden kaWouter Langman (Om te kijken of zijn voor- of achternaam zijn postuur beschrijft nodig ik u van harte uit eens een wedstrijd van VVE1 te bezoeken en het met eigen ogen te aanschouwen) en Richard Brouwer.

Centraal verving Mark de Vries inderdaad de geblesseerde Jacob de Vries, hij mocht rugdekking verwachten van Jurryt Jonkman.

Op het middenveld stonden Kees Schotanus, Sander Smedema, Simon Dijkstra en Thomas van Holsteijn.

In de spits stonden Harm Tseard Heidbuurt en Jille van der Wal.

Op de bank hielden Stefan Brouwer, Jurre Dam, Jelmer Dijkstra en Jan Jochem Kootstra elkaar gezelschap.

Gjalt Veenstra zou de vlag ter hand nemen.

Dit gezegd hebbende (plus de nodige tactische tips) kon er begonnen worden aan de reis voorbij Ljouwert.

Terwijl de rits auto's voorbij Techum denderde biechtte Jurre Dam op dat hij binnenkort dacht te solliciteren bij de daar zojuist neergekwakte van der Valk vestiging. Hij wilde echter eerst uitvogelen wat te doen met de daar aanwezige reclamezuil. Verder dan het daar op laten verschijnen van de begintijden van de eerstvolgende wedstrijden in de 5e klasse B was hij nog niet gekomen. Tips mag u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , bvd.

Nadat de stoet arriveerde in Menaam melde Eric Boersma (die het complete stuk de gelederen had gesloten) het team dat wanneer hij ietwat achterop raakte, de rest van de karavaan toch in het zicht wist te houden middels de witte dodge van Stefan Brouwer. Brouwer werd hierdoor logischerwijs meteen gedoopt tot de “Siepel van Deinum”. Een erenaam die na het vertrek van Tjerk Koops niet meer toebedeeld was binnen de vereniging. welverdiend, lokwinske.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, ondanks de toegestroomde Eastermar fans leek de ware wil om te winnen afwezig bij de uitploeg. Dit zorgde voor een desastreus debuut van keeper Jelle van der Wal, hij mocht ondanks dat hij een aantal prima ingrepen had maar liefst vijf keer vissen.

De in de tweede helft eveneens debuterende Jelmer Dijkstra kon ondanks een aantal verfijnde acties en het bijna maken van een doelpunt na een schitterende combinatie door het centrum van Foarút ook weinig doen om de eindstrand te veranderen.

Omdat Eastermar dit seizoen zelf nog niet erg koelbloedig voor het vijandige doel blijkt stond het na 89 minuten dan ook 5-0 voor Foarút. Trainer Eric Boersma keerde zich tot zijn bank en melde hen dat hij de aanwezigen aldaar een wissel niet aan zou doen. Jurre Dam zei meteen dat hij wel wilde en voegde direct de daad bij het woord, de trainingsbroek en jas vlogen uit en scheidsrechter W.J. Krimp werd gewenkt voor een wissel. Wie Dam naar de kant wilde halen zal altijd een raadsel blijven want de heer Krimp floot voor het einde van deze voor Eastermar dramatische wedstrijd.

De vele doelpunten zorgen er wel voor dat de thuisclub het gloednieuwe scorebord eens flink kon testen, qua doelpuntentelling ging alles prima, het gevaarte bleek echter nog niet echt bij de tijd.

Volgende week krijgen de Eastermarders in de thuiswedstrijd tegen Lions '66 de kans zich te revancheren voor deze wanprestatie. Gehoopt wordt dat de toeschouwers die dit weekend weinig voldoening voor hun verre (fiets)reizen kregen het op kunnen brengen het eerste van Eastermar toch nog een kans geven.

7-10-2017:

V.V. Eastermar – Lions '66

“Sportpark de Burgerkamp”

14:00.

 

mvg,

 

JJ.