Verslag Eastermar-Noardburgum

Eastermar – Noordbergum

Een kleine drie dagen na de fantastische overwinning op concurrent Westerkwartier besloot Marco van der Veen een oefenwedstrijd tegen Bakkeveen af te werken. Doel van deze wedstrijd was om na alle winstpartijen tegen derde- en vijfdeklassers weer met beide beentjes op de grond te geraken. Dankzij de 4-1 uitslag slaagde men prima in deze opzet.

Donderdag bleek de dubbele gele kaart van de heer Kootstra dan toch verwerkt te zijn door de KNVB. Dit betekende helaas dat hij niet mee mocht doen tegen het Noordbergum van Klaas de Boer.

De Eastermarders moesten JO19 speler Knilles Kootstra en leider John van den Hul aan de selectie toevoegen om zich tot een ploeg met veertien spelers te transformeren.

Waar Eastermar een week tevoren afgetekend met 2-5 had weten te winnen van Westerkwartier, daar had tegenstander Noordbergum het lastige ASC knap op 2-2 weten te houden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was Noordburgum gedeeld koploper met VCR. Eastermar volgde samen met Westerkwartier op vijf punten.

Nadat het Eastermarder talent Sverre Oosterman na een prachtige dribbel raak had weten te schieten mocht er van scheidsrechter Remco Hamstra worden afgetrapt.

De gastheren zouden geen moment in de wedstrijd komen. Na 45 minuten werd er met een 0-2 achterstand de thee opgezocht.

Tijdens de wandeling naar de kleedkamer zocht de Noordbergumer balvirtuoos Huy Tran de Eastermarder goalie Max Dam op. Er werden enkele gemeende excuses aangeboden voor de geroepen dingen tijdens de uitwedstrijd. Dam accepteerde deze en zo was die lucht weer geklaard.

De Eastermarders trachtten met een alles of niets poging de wedstrijd te doen kantelen. Dit mislukte faliekant en zo was de ruststand na tien minuten in de tweede helft plots verdubbeld.

Er volgde wat later in de wedstrijd nog één treffer en toen stond de eindstand op het bord.

Vanaf de 70e minuut begon een groepje Noordburgumer jongetjes te zingen dat ze een ‘artikeltje’ vanuit Eastermar wilden. Vandaag worden ze op hun wenken bediend - better let as net.!

Waar de uitwedstrijd volledig in handen was geweest van de Eastermarders maar er vergeten werd te scoren, daar was het ditmaal Noordbergum dat de totale controle had. Met als enige verschil dat de gasten vandaag uitermate doeltreffend waren. Zo werd Eastermar met duidelijke cijfers overklast…

De titel mag nu definitief uit het hoofd worden gezet. Gelukkig wist Sumar prachtig met 5-4 te winnen van Westerkwartier, zo behoudt Eastermar zijn derde plek en kan het seizoen nog tot een relatief goed einde worden gebracht.

Er volgen nu een aantal verdiende vrije weekjes en dan moeten de mauwen flink opgestroopt worden om de gewenste nacompetitie binnen te slepen.

Gehoopt wordt dat het verslag ditmaal geen sponsoren zal doen laten vertrekken.

Met een vriendelijke groet,

JJ.