KNVB viert 130 jaar voetbal

In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren brengt de bond dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt.

Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Zoals vaak wordt gezegd: we verdedigen onze clubkleuren.

Uniek voetbalshirt

Om het 130-jarig jubileum te vieren, heeft de KNVB we een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen.

Op deze manier worden 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt verenigd. Een waar collector's item dat hopelijk een mooie plaats in de kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat éénieder met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geeft.

Shirtje ruilen

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB in de komende maanden niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Ook V.V. Eastermar doet mee aan deze traditie. Erelid Bouwe Boersma heeft shirts geruild met oud-prof. scheidsrechter Auke van der Horn. Klik hier om de foto te bekijken