Eastermar presteert het onmogelijke!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Zaterdag 25 mei, de dag dat Erik en Sytze hun movies en series feestje op de agenda stond en tevens de wedstrijd Eastermar tegen VVT afgewerkt diende te worden. VVT stond natuurlijk altijd behoorlijk bekend als een ploeg die nogal van het uitdelen van flinke schoppen en overtredingen hield. In Twijzelheide wil men wel graag van dat imago af.

Voor Eastermar stond het behalen van de nacompetitie op het spel. Zelf moest er gewonnen worden en één van de concurrenten Lions en GSVV moesten punten laten liggen tegen respectievelijk de Sweach en Sumar. Daar Eastermar door de sportieve oorlog met het eerste van Sumar waarschijnlijk niet echt kon rekenen op hulp uit die hoek was de hoop volledig gevestigd op de Sweach, dat zelf ook nog een minieme kans had op de nacompetitie. Belangrijk was wel dat Eastermar zelf even won van het absoluut niet schoppende VVT.

De speech van de trainer alvorens hij zijn manschappen de prachtig geprepareerde voetbalweide in zou sturen ging volledig over de nummer tien van de gasten. Zijn volledige opstelling was aangepast aan deze vervelend sterke speler. Nadat hij zo’n acht minuten aan het woord was geweest en uit de doeken had gedaan dat Stefan Brouwer de taak kreeg die speler uit te schakelen kwam hij met de aap uit de mouw dat diezelfde nummer tien vandaag helemaal niet aanwezig zou zijn…

Nadat de voltallige selectie hier even hartelijk om had lopen giechelen kreeg Marco de kopjes weer strak met de mededeling dat er ongetwijfeld een andere nummer tien binnen de lijnen zou staan.

De opstelling was als volgt:

Tussen de latten stond Jelle van der Wal. Mocht de nacompetitie niet behaald worden dan zou dit zijn laatste wedstrijd voor de VVE zijn.

Achterin stond Jurryt Jonkman met naast zich Mark de Vries, Jurre Dam en Stefan Erwin Venema.

Op nummer zes stond Stefan Brouwer met precies voor de neus Simon Dijkstra en Richard Brouwer.

Voorin stonden Jan Jochem Kootstra, Kees Schotanus en Jelmer Dijkstra.

Op de bank zaten Max Dam, Gjalt Veenstra en Jacob de Vries. Zij zouden in de loop van de eerste helft gezelschap krijgen van Menno Dijkstra, Jelle van der Bij en Willem Veenstra. Laatstgenoemden waren enkele minuten daarvoor middels een 0-9 overwinning kampioen geworden met de JO-19 en zouden dus de nodige positieve energie toe komen voegen.

Langs de drukbevolkte zijlijn bevonden zich ook oud trainer Eric Boersma (die nog elke vrijdagavond braaf met Tsjalling van Dijk belt) en de al enige tijd niet benoemde maar altijd aanwezige fietsboys. Nadat pupil van de week Jelte Douwes (wiens favoriete voetbalclub tot grote vreugde van zijn oom Simon Dijkstra PSV is) na een onnavolgbare dribbel doel had weten te treffen vond scheidsrechter Johannes het tijd om te starten met het hoofdduel.

De eerste helft was in handen van Eastermar. VVT kwam niet verder dan enkele overtredingen op aanvallende Eastermarders. In de 31e minuut kwam Simon Dijkstra alleen voor de keeper. Hij faalde magistraal. Niet veel later kwam Menno Dijkstra binnen de lijnen voor zijn geblesseerd geraakte broer Jelmer. Op slag van rust kreeg Menno nog een uitstekende zelfgecreëerde kans op de 1-0. Deze ging echter ook mis en hierdoor kon er met de brilstand gerust worden.

In de rust werd besproken dat we de uitwedstrijd ook na rust in winst om hadden weten te zetten. Er werd beslist dat er zo nu en dan één op één zou worden gespeeld achterin. Net voor de aftrap kwam trainer van der Veen nog snel even vermelden dat de Sweach voor stond tegen de Lions.

De tweede helft was eenrichtingsverkeer naar het doel van het moegestreden VVT. In de 50e minuut werd de ban gebroken door een eigen doelpunt van een zekere VVT speler. Na doelpunten van Simon, Jan Jochum, Kees, en Jelle was het in de 86e minuut de naar Harkemase Boys vertrekkende Menno Dijkstra die de 6-0 op het scorebord trapte!

Na het laatste fluitsignaal zat de ploeg nog zo’n 10 minuten vol spanning te wachten op de uitslag bij Lions - De Sweach. Trainer Marco van der Veen kwam uiteindelijk met het verlossende antwoord: 2-2!

Eastermar vliegt de nacompetitie in! Zaterdag aanstaande wacht de eerste pot in en tegen Marrum! Hoezee!

Hoi.