Eastermar stuurt Drogeham als rode lantaarndrager de zomerstop in

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Een dag voordat de winnaar van het spel der tronen bekend zou worden en precies een week nadat Eastermar tegen directe concurrent GSVV een drie–nul ruststand weg had weten te geven (4-3) mochten de mannen van Marco van der Veen op bezoek bij rode lantaarndrager Drogeham. Over de wedstrijd tegen GSVV durven we het verder niet meer te hebben, dankzij die wedstrijd zal Eastermar deelname aan de nacompetitie niet meer in eigen hand hebben. Tijdens de donderdagtraining werd de voltallige selectie opgeschrikt door de komst van de sinds de voorbereiding geblesseerde Harm puchje Tseard Heidbuurt, Heidbuurt gaf aan alvast te beginnen met de warming up voor zaterdag. Hij zou dan als onderdeel van zijn revalidatieproces de vlag ter hand nemen. Simon Dijkstra had de trainer eerder die week verteld dat hij helaas familieweekend had en dus afwezig was tijdens deze wedstrijd. Justjes voor de training kwam hij echter met de mededeling dat hij de baas van de familie, mem Giny, even lief had aangekeken en toch negentig minuten mee mocht doen.

Na het debacle van een week eerder kwam trainer van der Veen met een ietwat gewijzigde opstelling op de proppen:

Jelle van der Wal tussen de palen met voor zich aanvoerder Jurryt, Rindert op links, Stefan Erwin op rechts en andere Stefan op voorstopper.

Op het middenveld mochten Richard en Simon de balans bewaren en van Menno werd hier en daar wat creatiefs verwacht.

Voorin stonden Jan Jochum, Kees en Jelmer.

Op de bank zaten Mark, Max, Mike en Willem (drie keer een M en één M op de kop, toevallig)

Johannes Couperus, die een week geleden nog een prachtige parketvloer had weten aan te leggen in een in de haven liggende boot, had zich ziekgemeld bij de technische staf. Er zat hem iets dwars in de borstregio waaraan hij na het weekend pas geholpen kon worden. Een spoedig herstel toegewenst keerl.

Nadat aanvoerder Jonkman de toss had weten te winnen en puur om te etteren besloot van speelhelft te wisselen floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.

Eastermar moest eerst nog even kijken hoe ze het moeilijk te bespelen droge veld eens aan zouden pakken. Zo bestond het dat nummer laatst Drogeham in het eerste kwartier de grootste mogelijkheden kreeg. Na de puike voorzetten stond er echter steeds niemand op de juiste positie.

In de twintigste minuut kwam er een aanval van de in het oranje (inclusief vreselijk onplezierig zittende zwarte pamperpants) acterende Eastermarders over rechts. De bal werd laag voorgegeven, Simon Dijkstra stapte na een schijntrap behendig over de bal heen zodat deze voor de voeten van Kees Schotanus belandde: 0-1!

Voor het volgende doelpunt moest gewacht worden tot de 45e minuut. De uitploeg kreeg een hoekschop te nemen. Stefan Brouwer was lekker irritant aanwezig zodat de bal net over de keeper bij Simon Dijkstra in de voeten wist te belanden. Dijkstra kapte met één enkele beweging twee verdedigers en de keeper uit en ramde de bal vervolgens hoog tegen de touwen. 0-2!

In de rust werd nog even gerefereerd naar de wedstrijd van een week tevoren (waar we het vanaf nu verder nooit meer over zullen hebben). Verder werd er op gehamerd dat het allemaal wel wat vriendelijker mocht tegen elkaar, het was tenslotte toch gewoon een lekker weekend.

In de vijftigste minuut kreeg spits Schotanus de bal weer eens. Hij kapte hier en daar wat rond het zestienmetergebied totdat hij zich nabij het vijfmetergebied bevond en schoot vervolgens raak: 0-3!

In de tachtigste minuut begon de ingevallen Willem Veenstra aan een slalom in het vijandelijke zestienmetergebied. Hij wist eerst bijna te stranden bij de keeper maar kwam deze op onnavolgbare wijze toch nog voorbij: 0-4!

In de negentigste minuut ging de eerder genoemde Willem Veenstra een kopduel aan met de vijandelijke keeper. De keeper won en knikte de bal precies voor de voeten van de op de middenlijn wachtende Mike Okkema. Okkema twijfelde niet en nam het leer meteen op de wreef: 0-5!

Dit was tevens de eindstand.

Na deze wedstrijd bleek Drogeham het enige team in klasse 5c te zijn met twintig gespeelde wedstrijden. Dit betekent dat hun seizoen er plotsklaps opzit.

Voor Eastermar wacht nog een uiterst spannende zaterdag. Er moet zelf gewonnen worden van het altijd lastige VVT en tevens moeten concurrenten punten laten liggen, alleen dan is er kans op de nacompetitie. Mocht dit allemaal nog niet spannend genoeg zijn: Het is tevens de dag van het grote Series en Movies feest van Sytze en Erik.


Hoi.

EAbe.

Jurryt.