Eastermar deponeert punten wederom in een tas

Eastermar heeft haar tweede officiële wedstrijd na de winterstop gespeeld dus ik mag het tokkiebroeinest dat Facebook heet wederom van wat kwalitatieve content voorzien.

De eerste wedstrijd van dit seizoen werd verrassend met 1-0 verloren van de rakkers uit Drachtster Compagnie. Hier en daar werd verwacht dat deze misstap tijdens de heenwedstrijd rechtgezet zou worden. Als opmaat naar dit treffen werd op dinsdag jongstleden een oefenwedstrijd tegen Voetbalvereniging Boerakker afgewerkt. Het Boerakker dat een aantal seizoenen terug het tweeluik in de nacompetitie tegen Eastermar winnend af wist te sluiten werd ditmaal door Eastermar gedeclasseerd.

In de eerste helft waren het Pieter Sikkema en Jelmer Dijkstra die op aangeven van Eabe doel wisten te treffen, tijdens de tweede helft wist de hierdoor extra getergde Kees Schotanus maar liefst drie assists af te leveren.

De volgende heren waren niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen TFS:

Harm Tseard Heidbuurt was afwezig omdat hij vrouwlief Floor een weekendje uitliet, ze mocht onder begeleiding van de zoon van Elly de steden Utrecht en Amsterdam met een bezoek vereren.

Richard Brouwer zat met een hamstringprobleemp.

Rienk Wind heeft een enkel.

Sander Smedema lag ergens in de sneeuw te spelen.

Simon Dijkstra was op vakantie met zijn vriendje.

Marijke Dijkstra droomde nog wel dat ze de vakantie hadden afgeboekt wegens een onverwacht regenseizoen, dit bleek na het wakker worden slechts een nachtmerrie te zijn.

Jan Jochem Kootstra had ook een hamstring, volgens zijn dokter Agepedia zou hij hierdoor minimaal twee weken uit de running zijn.

Ondanks het zachte weer zit Tsjalling Van Dijk met zijn winterknibbels.

Chris Elverdink was even anders druk.

Jelte Heidbuurt moest naar school.

Jille van der Wal was bij zijn breur op visite.

En last but not least Menno Dijkstra sloeg dit potje over infoband met vrees voor een aanslag van de overbelasting.

Dit betekende dat Marco van der Veen aardig moest improviseren. Zo kon het tegen alle voetbalwetten in gebeuren dat hij besloot Jurryt Jonkman van zijn vertrouwde nummer negen te halen, er mocht deze wedstrijd met nummer 10 gespeeld worden.

In de spits stonden nu Kees Schotanus en Gjalt Veenstra.

Achterin mochten Mark de Vries, Jurre Dam en Stefan Erwin Venema de snelle tegenstanders afstoppen.

Op doel stond Jelle van der Wal.

Op het middenveld stonden Steffie Brouwer, Jelmer Dijkstra, Pieter Sikkema en Johannes Couperus.

Op de bank zaten Rindert en Willem gezellig naast Jacob.

Grensrechter van dienst was alleskunner Fu yong Haie Veenstra.

Om half drie besloot de scheidsrechter van dienst dat er afgetrapt mocht worden.

Afgelopen donderdag werd op airport Eelde het nieuwe vliegtuig van het Kavel10 van VVE1 spelers Richard en Stefan feestelijk onthaald. VV Eastermar superfan en fietsboy Molle Heidbuurt zou tijdens dat festijn uit de kast komen als vliegtuigspotter. Het had hem altijd al in het bloed gezeten, zo vertelde hij, hij kon de drang tot spotten nu echt niet meer onderdrukken. De verrekijker kwam uit de bûse en de nieuwste K10 Tecnam werd van alle hoeken bekeken. Van de wedstrijd tegen TFS heeft de over een weelderige krullenbos beschikkende heer Heidbuurt weinig meegekregen, er werd constant naar de hemel getuurd in de hoop een luchtvaartuig te ontdekken en vervolgens te volgen. Molle zou uiteindelijk weinig missen. Eastermar besloot dit seizoen maar liefst zas punten cadeau te doen aan de Drachtster Compagkniesters..

Volgende week wacht de derby tegen Sumar. Er zal dan uit een ander al dan niet spreekwoordelijk vaatje getapt moeten worden wil het sterrenensemble van van der Veen die winnend afsluiten.

Wees gegroet.