Eastermar vergeet te winnen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Een dikke negen maanden na de verjaardag van Molle Heidbuurt mochten de strijders van Marco van der Veen het opnemen tegen Friese Boys. In de seizoenen 90/91 en 16/17 had mun de degens ook al eens lopen kruizen, dit eindigde in een respectievelijke 1-1 en 2-4.

Omdat over de verloren wedstrijd van een week hiervoor tegen Lions geen verslag verscheen is het nodig hier te vermelden dat de een dezer dagen van een blessure terugkerende Simon Dijkstra een nieuwe boxershort had aangeschaft bij de AC tion. De nog middenin een blessure bivakkerende Harm Tseard Heidbuurt deelde mede dat hij de heup er waarschijnlijk scheef op heeft staan, hem werd door Dijkstra een corrigerend setje ondergoed aangeraden om het spul wat recht te trekken. Met een beetje geluk sluit Heidbuurt met deze tip na de winterstop weer bij de selectie aan.

Johannes Couperus, de jongste van de twee ziellozen die de Eastermarder A-selectie rijk is, loopt zijn ploegmaten al zo'n twee weken flink te teasen met foto's van zijn uitermate appetijtelijke stagebegeleidster. Haar identiteit durft hij echter niet prijs te geven. Wel verwacht hij dat ze tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop (komende zaterdag bij de Sweach) voor hem langs de zijlijn zal staan te supporteren. Hartstikke leuk natuurlijk.

Na de donderdagavond training kwam een uiterst gepikeerde Haije Veenstra bij de verslaggever van de A-selectie melden dat hij er niet van gediend was steeds op de gevoelige plaat gezet te worden. Mocht dit nog eens gebeuren had hij de permissie van zijn Rieneke om zijn vuisten het woord te laten doen.

Bij deze de oproep: ziet u Haije? Leg hem vast en zet de foto als reactie onder de laatste post op de V.V. Eastermar facebookpagina. Bvd.

 

Tsjalling van Dijk die in Eastermar en omkriten bekend staat om zijn “biertheorie”. Namelijk dat de oorsprong van dit goddelijk bocht ligt in de droge sloten van Afrika. Om deze bewering te ondersteunen was hij de afgelopen weken met zijn voltallige familie in Egypte te vinden. Over of hij er daadwerkelijk droge sloten gevuld met bier tegen wist te komen is de heer van Dijk tot op heden uiterst geheimzinnig. Verwacht wordt dat dit op het Eastermarder Spanbân festival bekend wordt gemaakt.

Op een gegeven moment lag Jorn Hoekstra te lassen in de ween van Sytse Tjoelker. Jorn lag languit. De auto vloog in de hens. Hoekstra had niks door maar Sytse en zijn heit duwden meteen de auto de garage uit met Jorn nog in de vuurlinie. Vervolgens werd er geblust wat ervoor zorgde dat de heer Hoekstra paniekerig en boos wakker schrok “Wat iddit jong, wat iddit jong, wêrom goaie jim wetter oer my hinne?”. Met Jorn en de auto gaat het naar omstandigheden goed.

Nadat Jille van der Wal en Richard Brouwer even te poeien waren geweest en pupil van de week Justin Hoekstra meteen vanaf de middenlijn op miraculeuze wijze raak had geschoten gaf Kooistra het startsein voor de wedstrijd.

Zoals gezegd wacht volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Eastermar mag op bezoek bij het op de 5e plek staande de Sweach, dat bij een overwinning over de Broekophâlders heen stapt.

ABE.