Eastermar werkt generale repetitie voor #VVESUM af

Na een roerig Eastermarder weekje waarin Jappie van der Bij een geschoren hoofd als verlaat verjaardagscadeau ontving, stond in Eastermar de wedstrijd GSVV – Eastermar gepland. Op de donderdag voorafgaand aan deze confrontatie werd tijdens de nabespreking van het trainer besloten een verkiezing te organiseren voor wie als eerst een burd zou weten te laten staan. Het gaat hierbij om Johannes, Menno en Jacob. Lieuwe Nijboer dingt als dispensatiespeler mee naar deze prijs, hij scheerde immers reeds tweemaal de snor. Haye Veenstra ontging dit allemaal, hij was flink in zijn nopjes met zijn nieuwe vest en was druk met het uitdelen van schouderklopjes aan zichzelf.

De opstelling van trainer Marco van der Veen, die zijn ploeg een week eerder teleurstellend gelijk zag spelen tegen koploper Boornburgum lag er als volgt bij:

Jelle van der Wal stond met zijn body op doel

Voor hem kregen Jurre Dam, Stefan Brouwer, Stefan Erwin Venema en Mark de Vries (die 's ochtends nog een wetterfretter voor de vrouw had gehaald) de taak zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen.

Op het middenveld stonden Richard Brouwer en Jochum Kootstra op de flankjes.

Jurryt Jonkman, die 's avonds vader zou worden van Gossekees, mocht wederom op tien starten.

De voorhoede bestond uit de voltallige vuurtorenbrigade van de VVE1.

Op de bank zaten Jacob de Vries, die gespaard werd voor het aanstaande duel van de onder 23. Rienk Wind, die zijn voetbalschoenen twee weken terug weer uit het vet had weten te vissen en Gjalt Veenstra die eveneens rust kreeg voor de belangrijke pot die de -23 de dinsdag erna zou spelen.

Werd er van GSVV gewonnen dan zou trainer Marco van der Veen een kistje plus acht euro doneren aan zijn selectie.

De eerste helft was voornamelijk voor de gasten, hun kansen stranden echter steeds bij de in bloedvorm verkerende body van Jelle van der Wal..

In de 35 minuut wisten ze uit een hoekschop op de een of andere manier wel doel te treffen. 0-1.

In de 42e minuut besloten de Eastermarder voorwaartsen, onder aanvoering van Abe er nog eenmaal vol in te gaan. De bal kwam voor de voeten van Johannes Couperus, die een vlijmscherp schot op doel loste. De keeper bokste de bal voor de voeten van Jille van der Wal die middels een schijntrap zijn directe tegenstander het Stroobos instuurde. Hierna nam hij het wijze besluit de bal in te leveren bij Jurryt Jonkman die de bal met rechts controleerde en vervolgens met zijn fluwelen linkerbeen met een stiftje à la Michel Vlap binnenschoot: 1-1! Na afloop zou Simon Dijkstra zeggen: Het is dat Abe eerder geboren is, anders had Lenstra de bijnaam Jurryt Jonkman gehad.

In de rust besloot Marco zijn volledige elftal om te zetten. Jurre Dam mocht zijn shirtje aan Gjalt Veenstra geven. Veenstra kwam vervolgens op Abe zijn plek maar dan wat dieper te staan, laatstgenoemde kreeg de libero-positie toebedeeld. Tevens vond er op het middenveld een stoelendans plaats.

De tweede helft was compleet in handen van Eastermar, dat ook de nodige grote kansen wist te creëren.

Het duurde echter tot de 71e minuut voordat er wat mee gedaan werd. De inmiddels op zes spelende Stefan Erwin Venema was door Abe naar voren gestuurd met de opdracht tegen de spitsen te zeggen dat er wel eens gescoord mocht worden. Voorin aangekomen merkte hij dat Jille van der Wal bezig was met een inworp, de bal vloog naar Richard Brouwer die perfect doorkopte. Venema zag de bal voor het doel langs vliegen en besloot er bij de tweede paal een tikje tegen te geven: 2-1!

Toen mun klaar was met juichen schrok het dorp op van een schreeuw vanaf het B-veld. Even later deed blijken dat Lieuwe Nijboer doel had weten te treffen, de vreugdekreet was afkomstig geweest van zijn kapster die elke thuiswedstrijd van het tweede steevast vanaf haar zelf meegebrachte stoeltje bekijkt. De dochter van deze Beimababe had justjes eerder die week haar rijbewijs weten te halen bij Bert de Vries en dus werd er deze week 4 keer patat gegeten in huize Nijboer.

Op het hoofdveld werd er ondanks het inbrengen van Rienk Wind en het op de bank laten zitten van Jacob de Vries niet meer gescoord en dus gaat Eastermar als trotse nummer twee het duel met angstgegner Sumar tegemoet.