Winst is wel zo noflik

Het was exact en precies één dag voor het flitsende optreden van de grote voorbeelden van Lieuwe Nijboer: Ruurd Woltring met special guest Benjamin de Ruiter te Neushoorn. Dit was tevens een week na de beschamende thuis 0-1 tegen TFS. Op deze dag kreeg Eastermar de kans het nodige recht te breien. Mun mocht op bezoek bij Suwâld. De vorige editie van dit affiche eindigde in een 3-0 voor de thuisploeg, dus aan revanchegevoelens geen gebrek bij de Eastermarder vlaggenschuit. Trainer Marco van der Veen kreeg van alle geblesseerden en geschorsten de heren Mark de Vries en Jurryt Jonkman terug als mogelijke toevoegingen op zijn wedstrijdformulier. Of hier gebruik van werd gemaakt weet u binnen vijf alinea's. De geblesseerde Simon Dijkstra werd bereid gevonden de vlag ter hand te nemen. Simon luidt zijn weekend iedere donderdag met veel bombarie in, dit gebeurt steevast met het nummer “Dikke tieten kartoffelsalat” op repeat. De legende wil dat buurman Remco al dikwijls de politie heeft gebeld ivm geluidsoverlastjes. Op de donderdag training maakte de heer van der Veen bekend dat de rode rakkers (Johannes en Jille) de diepste voorhoede zouden vormen. Gjalt Veenstra zat in een heuse feestweek wegens het verjaren van zijn echtgenote, hem werd een rustig middagje op de bank gegund. Om toch een beetje beschaving aan de verder zielloze voorhoede toe te voegen werd door Marco besloten om de veelal als libero gebruikte aanvoerder Jurryt Jonkman op de verbindende nummer 10 positie te posteren. Verder stond Jelle van der Wal tussen de palen met Tsjalling van Dijk, Mark de Vries, Stefan Brouwer en Jurre Dam voor zich. De heer Dam had de hele zomerstop gedaan over het kweken van een mannelijk vlasbaardje, deze werd door Simon Dijkstra echter aangewezen als schuldige van het verlies een week tevoren. Het burdje is inmiddels gesneuveld. Op het middenveld stonden Richard Brouwer, Stefan Erwin Venema en Sander Smedema. De bank werd warm gehouden door Gjalt Veenstra, Menno Dijkstra en Chris Elverdink. Trainer van der Veen drukte zijn strijders op het hart dat de wil om te winnen uit moest worden gestraald. Penalty's dienden dwars door de netten te worden geschoten en duels mochten wel eens gewonnen worden.

Om half drie werd door de scheidsrechter van dienst besloten dat de wedstrijd wel van start mocht gaan. Dit gebeurde nadat de toss werd gewonnen door Eastermar en er van speelhelft geruild was. De complete wedstrijd was in handen van de bezoekende partij, wat in de 28e minuut leidde tot een vrije trap aan de linkerzijde van het veld. Sander Smedema krulde de bal naar de rechterpaal vanwaar Jille van der Wal prachtig raak kopte. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens buitenspel ofzo. Niet veel later werd van der Wal wederom diep gestuurd. Hij tufte alleen op de keeper af en wachtte precies lang genoeg met schieten om de doelman een hoek te zien kiezen. Jille tikte de bal keurig in het andere hoekje en zo stond er een dikverdiende 0-1 in het boekje van de scheidsrechter. Justjes later scoorde Eastermar wederom volgens de scheidsrechter. Hij had vervolgens echter meer vertrouwen in zijn grensrechter dan in zichzelf en daarom werd ook dit doelpunt afgekeurd. Suwâld kreeg in deze eerste helft één hoekschop te nemen en dus werd er gedoucht met een 1-1 tussenstand.

In de rust werd medegedeeld dat er gescoord diende te worden als mun vandaag wilde winnen.

In de 59e minuut werd Jille van der Wal in de vijandelijke zestien door twee man getorpedeerd: penalty. Evenals een week tevoren ging Johannes Couperus achter de bal staan. Met het enige verschil dat er nu wel overtuigend binnen werd geschoten: 1-2! Los van een ingooi die zonder aanraking achter Jelle van der Wal verdween en dus niet telde werd er niet meer gescoord deze middag. Zo werd er eindelijk weer eens een driepunter gepakt door de Broekophâlders

Na twee ronden in deze nieuwste competitie kan er geconcludeerd worden dat er geen grote uitslagen zijn gevallen en iedereen van elkaar zou moeten kunnen winnen. Verder zijn er vier ploegen die wel eens een verslagje afleveren en er zijn drie ploegen die alleen uit medeklinkers bestaan. Jacob de Vries was donderdag jongstleden jarig geweest. Mijnheer had na afloop van de zaterdagse voetbalwedstrijd een kistje bier toegezegd. Hij verdween echter geruisloos via de achteruitgang toen het mocht heven. Over eventuele sancties volgen nog een aantal vergaderingen.

JJ.