Welkom bij VV Eastermar

Eastermar bestelt er wel een paar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 10 april 2017 14:04

28 jaar nadat Tije en Ginie Dijkstra plotsklaps eigenaar werden van een Erik Dijkstra en een dag voordat Max Verstappen een teleurstellende derde plaats in China behaalde moesten de blauw-gele leeuwen van Eastermar het opnemen tegen de snel aangebrande typetjes van Franeker.

Trainer Eric Boersma had wederom te maken met de nodige personele problemen, zo bleken de net weer fitte Jurryt Jonkman en aanvoerder Albert Brouwer met hun gele kaarten een week tevoren een schorsing aan de broek te hebben gekregen van de grijze dakduiven bij de KNVB.

Verder lagen Harm Tseard Heidbuurt, Tsjalling van Dijk, Jille van der Wal, Ronald Vanger en Jelte Heidbuurt gezamenlijk knus in een lappenmand.

De van een slepende nek blessure herstelde Sander Smedema was wel weer aanwezig.

Johannes Couperus was ook weer fit, hij moet eerst alleen nog even weer wat ritme op doen bij V.V.E. JO17.

De opstelling was als volgt:

Sjoerd Visser op doel.

Stefan Brouwer werd als “laatste man” gepositioneerd, naast zich kreeg hij Mark de Vries als rechterhand.

Op de backs stonden Richard Brouwer en Wouter “Hinne de Boer” Langman.

Laatstgenoemde was de donderdagavond tevoren losgeweekt bij Eastermar JO17. Dit ging met frisse tegenzin en alleen als Langman één helft mee mocht doen met zijn op titelkoers liggende eigen team(2-2) en hij op de brommer van Thomas van Holsteijn in Franeker kwam.

Het middenveld werd gevormd door Stefan Erwin Venema, Sander Smedema, Thomas van Holsteijn en Simon Dijkstra.

Het superduo Rienk “Jessias” Wind en Kees ”200” Schotanus vormde wederom de voorhoede.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries (de sterkhouder van het Eastermarder tweede mocht mee omdat zijn eigen wedstrijd niet doorging).

Verder Kors Tadema en de justjes te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezige Jan Jochem Kootstra.

De donderdagtraining begon alles behalve vlekkeloos, Albert Brouwer was de veter van zijn korte broek uit het oog verloren.

Op advies van Max DamDam vloog hij naar Bouwe Boersma die zijn behandeling van Kees Schotanus even onderbrak en het touwtje met een pincet weer tevoorschijn toverde.

Boersma is hier erg handig in, hij vist regelmatig naar snorharen, in soep en dergelijke.

Wouter Langman vergat voor diezelfde training zijn haarband in te doen. Nadat Mark de Vries hem met wat lieve woordjes weer tot bedaren had gebracht bood Langman aan dat de Vries die zaterdag zijn reserve haarband wel op mocht.

Mark ging echter op de wedstrijddag naar de kapper om half elf, dus dat hoefde niet.

Jonkman had tijdens de donderdagavondtraining getracht een aantal hanging baskets aan Boersma te verkopen. Dit met het verkooppraatje dat Bouwe zijn tuin sinds Kerst voorbij is wel erg donker en leeg is.

Boersma hield zijn poot echter stijf, er werd geen handel bedreven die avond.

De heenreis leidde karavaanleider Boersma de stabiel rijdende stoet langs Lieuwe Nijboer zijn gloednieuwe werkvloer: de Sonac.

De kantine te Franeker bleek te beschikken over de nodige steigerhouten meubelen, die door Harm Tseard Heidbuurt met een goedkeurende blik werden bekeken. Wel zou hij zelf de poten onder de staan tafels wat minder uit de kluiten gewassen groot timmeren.

Voor een zacht prijsje zou hij dat met alle plezier aanpassen.

Sjuh mar even.

De uitploeg ging voortvarend van start, had het spel van Franeker goed geanalyseerd, namelijk inzakken en wachten op een foutje van de tegenstander.

In de 16e minuut onderschepte Eastermar een bal op het middenveld, die kwam bij Wouter Langman die nadat hij het leer onder controle had een prachtige boogbal achter de verdediging afleverde.

Hier stond Kees Schotanus op te wachten, hij haalde de achterlijn, kapte terug en legde breed op de inlopende Thomas van Holsteijn:0-1!

Meteen hierna volgden nog een aantal prima kansen op 0-2, helaas deed Eastermar zichzelf te kort en werd er niet nog eens gescoord.

Ondertussen verkeerden HT Heidbuurt en Klaas Jansma in een verhitten discussie. Heidbuurt had net opgebiecht dat hij door alle narigheid met zijn knie in alle wanhoop naar de fles had gegrepen.

Jansma beweerde echter dat er op het feest van het tienjarig bestaan van het Eastermarder Skútsje uit plastic bekers gedronken werd.

De mannen zouden het deze voetbalmiddag niet meer eens worden.

Franeker besloot er vervolgens een schoppartij van te maken. Na elke overtreding die ze maakten gingen ze zelf met een oorverdovend kabaal te gronde, in een poging de leidsman te misleiden. Die doorzag het gelukkig vaak prima.

Hij vergat echter de nummer zes van de thuisploeg, die justjes aan de zware kant was, (laat justjes maar weg trouwens) enige malen van een welverdiende gele prent te voorzien.

Omdat Eastermar dus was vergeten te scoren, Kees Schotanus geblesseerd uitviel en Franeker met alle geluk van de wereld nog wel driemaal doel wist te treffen eindigde deze middag in mineur.

De Eastermarder ploeg bestelde na de wedstrijd onder leiding van de fietsboys en Harm Tseard Heidbuurt nog wel een versnapering in de kantine van de gasten. Zij willen liever niet zoals FC Franeker Za1 bekend staan als een zooitje eigen bier meenemende deunies.

In de kantine te Franeker werd verder duidelijk dat Simon Dijkstra vroeger altijd “glie” zei in plaats van “drie”.

Tegenwoordig besteld hij dit zonder kroepoek erbij.

Ook bekende Mark de Vries dat hij voor zichzelf de bijnaam “Neres van de Wouden” had bedacht.

Dit bleek niet door zijn voetballende kwaliteiten te komen maar doordat de Vries zijn oogleden na een heftige zaterdagnacht menig zondagmorgen net als die van Neres op een uur of half acht balanceren.

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar JO17-1 heeft de titel binnen handbereik!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR donderdag 06 april 2017 22:49

Deze week was er een doordeweekse speelronde in de Nederlandse Eredivisie waar Ajax en Feyenoord geen steek wisten te laten vallen in de titelrace, niet alleen in de Eredivisie maar ook in de 2e klasse 08 was er een belangrijke (inhaal) wedstrijd deze woensdag 5 april. De JO-17 van Eastermar mocht het opnemen tegen koploper V.V. Hardegarijp JO-17. De Hurdegarypers wisten dit seizoen éénmaal te verliezen terwijl Eastermar nog ongeslagen door deze competitie heen stoomt. Maar dankzij de vele teams die niet op durfden te boksen tegen dit felle Eastermar besloten ze aantal wedstrijden maar uit te stellen. Zo ook Hardegarijp afgelopen zaterdag.

Woensdag 5 april was het dan toch zover, de massaal toegestroomde fans mochten zich opmaken voor de wedstrijd Eastermar JO17-1 versus Hurdegaryp JO17-1. Welgeteld door haarband Wouter, ook wel de Lasse Schöne van Eastermar genoemd, waren er wel zo’n 104 mensen toegestroomd op het mooie sportcomplex Burgerkamp.

De mannen van Wybe Hogendorp en Andries Schievink en voor een deel ook tegenwoordig Eric Boersma, mochten de wei in met de volgende 11 namen. Keeper Max Dam mocht zoals gewoonlijk weer plaats nemen onder de lat. De 4 mans achterhoede bestond uit v.l.n.r. Knilles Kootstra, Rindert Venema (die mocht de spits weer onder zijn hoede houden), Wouter haarband Langman en Bonze Zeilstra. Rindert Venema was overigens de dag tevoren 17 jaar geworden en besloot daarom om de week te voren ook maar eens met een nieuw trainingspak het trainingsveld te bestormen, dat terzijde. Het middenveld bestond uit: Jurre Dam, Menno Dijkstra en Jelte Berend Heidbuurt. Het aanvalstrio betond uit: Arjen van der Heide (de bult was wel weer aardig weggetrokken dus er werden vandaag geen kopgoals verwacht). Willem Veenstra stond in de spits en Jelle van der Bij op de rechterflank.

Om 19:37 wist scheidsrechter Jan Brander zijn fluit te vinden en besloot daarom om de wedstrijd maar eens te laten beginnen. Beide teams besloten om het toegestroomde publiek maar eens flink te vermaken. De Eastermarders waren dominanter maar moesten waken voor de vlijm scherpe counters van Hurdegaryp. Zo ook in minuut 7 waar weer eens een lange bal vanaf de achterhoede van Hurdegaryp richting het Eastermarder doel kwam. Het was de bedoeling dat Jurre Dam de bal een flinke poeier zou geven maar hij besloot maar eens flink door het gras te maaien (hij vond het gras niet kort genoeg). Daardoor kon de rechtsback de bal voorgeven en wist de krullenbol van Hurdegaryp de bal strak in het net te schieten, 0-1. De Eastermarders waren wel wakker geschrokken en besloten daarom maar eens flink druk te gaan zetten op de twijfelende Hurdagarypse defensie. Dit pakte goed uit en Jelte Heidbuurt kwam in balbezit op de rechterflank. Hij wist met een prachtige steekpass Menno Dijkstra te bereiken en die wist onberispelijk raak te schieten, 1-1! Het druk zetten ging door en daar wist de 1 meter 25 lange keeper niet al te veel raad mee. Bij een terugspeelbal besloot hij net als Jurre Dam het gras maar een stukje korter te maken, de keeper maaide flink langs de bal en deze kwam terecht bij spits Willem Veenstra die voor leeg doel raak wist te schieten, 2-1! Dit was tevens de ruststand.

In de rust is er maar eigenlijk 1 ding besproken in de Eastermarder kleedkamer, blijf zo doorgaan. Bij de andere kleedkamer ging het er wat ruiger aan toe. Nadat Oege van Dijk en Hidde Faber het eerste biertje op wisten te kauwen besloot Jan Brander van start te gaan met de 2e helft.

De Eastermarders gingen vrolijk verder met het spelletje waarmee ze waren begonnen. Tot tegenstelling van Hurdegaryp. Het was duidelijk dat het al wat laat werd voor deze jongens en besloten maar eens wat flinke schoppen uit te delen. Zo was Knilles Kootsra als eerste de sigaar. Brancard Haaije Veenstra bracht Knilles naar de warme douche en zo mocht Sander Pultrum voor hem invallen. Een aantal tellen later besloten de Hardegarypers ook maar om Jelte Heidbuurt de weg naar de douche te verwijzen met nog altijd het idee dat ze deze wedstrijd zouden gaan winnen, Theun de Haan was zijn invaller. Een aantal minuten later was het de beurt aan Johannes Couperus zijn rentree te maken na een avondje stappen in Drachten. Ook mocht Piet Hogendorp aantreden om nog wat minuten te maken. Dit allen pakte goed uit, zo wist Menno Dijkstra met een goede kopbal de bal op het middenveld te onderscheppen en daarmee Willem Veenstra alleen voor het doel te zetten. De spits schoot bloedeloos zijn 2e van de avond binnen, 3-1! De Hudegarypers waren de weg nu helemaal bijster en opeens was Eastermar daar weer met 3 mensen voor de goal van Hurdegaryp, de bal kwam bij invaller Piet Hogendorp terecht en die wist de keeper en de laatste verdediger uit te kappen en zo in te schieten voor leeg doel, 4-1! De winst was binnen voor de Eastermarders en die wisten de wedstrijd met deze stand prima uit te spelen. Bij doelman Max Dam en laatste man Wouter Langman was de dorst van het gezicht af te lezen en dat zag ook skeisdsrjochter Jan Brander natuurlijk vandaag en daarom besloot hij maar af te fluiten, winst voor de Eastermarders + een feestje in de kleedkamer!

Zo is Eastermar (als hij al zijn inhaalwedstrijden weet te winnen) 6 punten los van de dan nummer 2 Hurdegaryp. Zo kan de platte kar van Eastermar uitgebreid worden want ook het 2e van de V.V.E. ligt op titelkoers. Groot feest deze zomer in Eastermar gegarandeerd dus. Zaterdag wacht de wedstrijd op het betonnen kunstgras van Trynwâlden (hiervoor verwijs ik u door naar de facebook pagina van Jurryt Jonkman) op het programma om 10:15.

Max Dam

   

Pagina 5 van 91