Welkom bij VV Eastermar

Hanging-basket-actie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 05 maart 2017 23:23 Geschreven door PR dinsdag 01 maart 2016 14:48

Omdat de hanging-basket-actie van vorig jaar een groot succes was, houdt de V.V. Eastermar 27 maart t/m 2 april as. deze actie opnieuw!

Zoekt u een stijlvolle manier om bijv. uw tuin of balkon op te fleuren? Een Hanging Basket biedt uitkomst!

Een basket kost € 9,00 per stuk.

Mocht u tussen 27 maart en 2 april niet thuis zijn, of is er niemand bij u aan de deur geweest, dan kun u de bestelling ook doorgeven aan Sietze Dijkstra (e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ; Tel.:06-20258682)

De baskets zullen in de week voorafgaand aan moederdag (zondag 14 mei) geleverd worden.​ Maandag 8 mei​ is de uitlevering aan de verkoper (parkeerterrein Burgerkamp).

Koopt allen!
   

Éen zwaluw maakt nog geen zomer

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 05 maart 2017 23:04

Waar met name Tsjalling van Dijk een week geleden na een puike mentale wedstrijdvoorbereiding stond te popelen voor de wedstrijd tegen Oostergo werd deze op het laatste moment jammerlijk afgelast wegens overmatige regenval.

Dit was dan ook weer uitermate sekkig voor Harm Tseard Heidbuurt, die speciaal voor deze wedstrijd Hidde Faber een zetje van een berg had gegeven, die blesseerde daarbij zijn knie, zodat hun wintersportweekje met enkele uren ingekort werd.

Heidbuurt stond dus om half één bij de kantine te wachten op de bespreking van trainer Eric Boersma, niet wetende dat die een weekje werd uitgesteld.

Op de dinsdag training werd dit allemaal uiteraard even besproken voordat er tot de orde van de dag overgegaan kon worden. Scherp als nooit tevoren door zijn verfrissende bergvakantie viel het Harm Tseard Heidbuurt op dat Sander Smedema zijn schoeisel altijd tot in de puntjes verzorgd is.

Voor het gemak ging hij ervan uit dat Smedema de bordeelslippers alleen op trainingsavonden en op enkele Zondagse namiddagen droeg.

Verder werden de beide trainingen met de nodige porties inzet afgewerkt en hier kon trainer Boersma dan ook niets dan tevreden over zijn.

Doordat de wintersporters weer terug waren zag de basisopstelling er ietwat anders uit dan die van het vorige verslag:

Op doel stond Theo Douwes

De defensie werd door Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Thomas van Holsteijn en Richard Brouwer ingevuld.

Op het middenveld stonden Jurryt Jonkman, Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt.

Voorin werd Albert Brouwer geflankeerd door Kees Schotanus en Simon Dijkstra.

Op de bank zaten Lieuwe Nieuwboer, Kors Tadema (geen familie van Jille Bandstra), Jan Jochem Kootstra en Mark de Vries.

De gehele week afwezige Stefan Erwin Venema bleek ook dit weekend afwezig.

De vlag werd gehanteerd door Gjalt Veenstra.

Op de heenreis, die met Bouwe Boersma aan de leiding uiteraard grotendeels over de centrale as plaatsvond, werd in de auto van Albert Brouwer de hovenier discussie weer aangehaald.

Het zat Brouwer niet lekker dat er de gehele week geen bevredigend antwoord op de kwestie was gekomen, Smedemapro had besloten er verder geen gehoor aan te geven.

Gehoopt wordt dat dit in de loop van komende week plaats zal vinden.

De gehele heenreis werd er door Jurryt Jonkman in diezelfde BMW koortsachtig gezocht naar de befaamde voorbeschouwing van de 4e klasse B door Edwin Kooistra. De Burdaarder nummer 10 had het ditmaal uit angst voor geschreven represailles kennelijk niet aangedurfd. Spijtig.

Ondertussen wist Richard Brouwer met een oplossing op de proppen te komen voor de klanten die Bosgra Hardegarijp door Bouwe Boersma zijn centrale as heeft verloren.

Een standje met scheppen bij de dichtstbijzijnde

benzinepomp zou het allemaal rechttrekken, succes!

Nadat de heerlijk vers gezette bakjes pleur in de formidabele kantine van Burdaard na een tiental nipjes achter de kiezen lagen werd er begonnen met de wekelijkse verkleedpartij.

Vlak voordat de scheidsrechter voor de start van deze voetbalmiddag zou fluiten kwam er een man met een pake-petje luid schreeuwend het veld opstappen.

Het bleek fietsboy Cor Brouwer, die bij één van zijn zonen op de kamer een overbodig stel voetbalschoenen had gevonden en deze als een volleerde marktman aan de man probeerde te brengen.

Toen hij het tweetal schoenen eenmaal voor een schappelijk prijsje van de hand had weten te doen keerde de rust rap weder en kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft ging redelijk op en neer tot de 19e minuut, toen ineens een aantal duels op rij werden verloren en de bal plots achter Theo Douwes in de touwen lag.

Twee minuten later was het weer raak, een vrije trap werd ingedraaid en bij de tweede paal kon een speler van de thuisploeg vrij inknikken.

Ondanks wat kleine kansjes voor Eastermar werd er niet meer gescoord in de eerste 45 minuten.

Waar in de eerste helft getracht werd de Burdaard mannen kop cirkel op te vangen was het in de tweede helft zaak het zaakje wat hogerop vast te pakken. Er dienden meer duels gewonnen te worden want anders kon er wel eens met grote cijfers verloren worden.

Het opbouwen mocht ook op een lager pitje gezet worden, lange ballen en oorlog was het devies.

De thuisploeg dacht het tweede bedrijf rustig voort te kunnen borduren op de 2-0 tussenstand en werd dan ook lichtelijk overrompeld door de duelkracht die de Eastermarders ineens wel in huis bleken te hebben.

Dit resulteerde in de 63e minuut tot de aansluitingstreffer van Albert Brouwer.

Ondanks enkele grote kansen en een overwicht van de bezoekers werd er verder niet meer gescoord.

Doordat V en V '68 gelijk wist te spelen tegen Trynwâlden schoof Eastermar dus 1 plekje naar beneden en weet het dat er de rest van het seizoen uit een ander vaatje moet tappen om degradatie te voorkomen.

Alle fans die regelmatig meereizen naar uitwedstrijden mogen verwachten dat de Eastermarder huid duur verkocht wordt en anders in eigen beheer blijft.

Overigens had laatste man Dash Turner van de thuisploeg in eerste instantie niet door dat ze gewonnen hadden, hij besloot al zijn misplaatste frustraties te botvieren op de spits van de gasten.

Toen hij eenmaal doorkreeg dat hij gewoon gewonnen had bleef hij voor de vorm nog even boos.

Op de eerstvolgende training zal hij waarschijnlijk wel kunnen gniffelen om zijn misverstandje.

De titel slaat overigens op het ene doelpunt dat de Broekophâlders wisten te maken, en dat het gewoon nog geen zomer is.

Tot slot mogen wij als voetbalvereniging een andere Eastermarder vereniging welkom heten in de “sociale” wereld die facebook heet: Zwemgroepje “Maarten van der Weijden” Eastermar – Jistrum EO.

Volg vooral hun facebook-pagina voor alle ins en outs over zwemmen op het Burgumermeer.

Zeilers zijn wat mij betreft ook welkom, mits ze het hardvaren op datzelfde Burgumermeer een warm hart toedragen.

Mvg,

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 5 van 85