Welkom bij VV Eastermar

D1 laat publiek genieten

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 22 mei 2017 14:46

Voor de jongens onder 13 (D1) stond er niets meer op het spel. Sumar was al kampioen, vooral omdat onze mannen wat moeizaam uit de winterslaap gekomen waren. Hadden onze mannen van meet af aan het huidige niveau gehad dan waren ze zeker kampioen geweest.

Hoe dan ook startten onze mannen vol vuur in de stralende ochtendzon op de Burgerkamp op 20 mei. ONT was de tegenstander en die moest wel te verschalken zijn. Om de lentestemming te benadrukken waren beide ploegen in een gele tint uitgerukt. Ids Jelte nam al na 5 minuten de eerste kans voor zijn rekening. Scheidsrechter Wiebe Postma nam de leiding en zorgde zo nu en dan voor een pedagogisch gesprekje met onze - soms wat woeste - mannen. Er moest hard gewerkt worden: Lukas, Fokke Sjoerd namen het onderscheppen voor hun rekening, Jakob en Aron de afwerking vooraan. Na een kwartier was de tweede kans voor Jurjen. Peke moest daarna vol in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. Coach Edou troostte een gewonde speler met “geen gezeur”, hetgeen een buitengewoon genezend effect had op betrokkene.

Met een prachtige draai brak Peke de ban: onze mannen stonden 1-0 voor. Helaas kon doelman Sjoerd T het doel niet schoonhouden en al gauw was daar de 1-1. Gelukkig was Sjoerd T in de tweede helft een blije spits. Er werd mooi samengewerkt, Wiebe en Albert , Johannes en Lukas lieten pareltjes van samenwerking zien. Bij ’t skoft was het 1-1.

Albert nam de honneurs op het doel waar na rust. Het zou niet erg druk meer worden. Peke tekende al gauw voor de 2-1. Sjoerd S toonde zich een vaardig afpakker van de bal en deed wat hij de laatste tijd elke wedstrijd deed: een keer een lange rush naar voren die helaas niet met een doelpunt beloond werd. Duidelijk werd deze wedstrijd wel dat de mannen van trainer Sipke de Jong geleerd hebben om met hun lijf te werken.

Pieter tekende voor de 3-1 en Peke voor de 4-1. En nog zetten de mannen zich in. Ze bleven mooie combinaties spelen, terwijl de reserves van ONT al omgekeerd op de bank hingen. En Pieter rondde het fraai af met een 5-1. Voor onze mannen wachtte er geen patat, maar wel pannenkoeken, gebakken door scheidend coach Edou. Hij en Wiebren en uiteraard de trainer Sipke de Jong werden bedankt met een fraaie bos bloemen. We gaan deze leiding missen. Alleen het jeugdtoernooi nog en dan wacht de zomerstop. Na de vakantie gaan onze mannen vast verder met feestjes bouwen bij onze vereniging.

 

Wim Stougie

   

Foto's 20 mei: jeugd en toernooi 35+

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 21 mei 2017 12:18 Geschreven door PR zondag 21 mei 2017 12:05

Er zijn nieuwe foto's te bewonderen van het voetbal op 20 mei:

- 's Ochtends: Jeugd thuis en jeugd in Drachten. https://goo.gl/photos/N7VBSUYT7SSmktPs5

- Namiddag en 's avonds: Toernooi 35. https://goo.gl/photos/kZbMyHtcn3ceTbuS7

Met dank aan Cindy Hiemstra

   

Pagina 5 van 97