Welkom bij VV Eastermar

Help Eastermar JO17 naar het kampioenschap!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR zondag 28 mei 2017 10:12

As. dinsdagavond op 30 mei om 19.15 uur zal ons JO17-1d team aantreden tegen Birdaard JO17-1d. Als Eastermar deze wedstrijd wint zijn ze kampioen!!!

Kom dus massaal naar Birdaard om Eastermar JO17-1 aan te moedigen. Alle steun is welkom!

   

Informatie over seizoen 2017/2018

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 28 mei 2017 10:43 Geschreven door PR vrijdag 19 mei 2017 21:38

Het huidige seizoen 2016/'17 loopt ten einde en waarschijnlijk ben je al bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2017/'18. Een nieuw seizoen waarbij een aantal zaken anders georganiseerd gaat worden dan in eerdere seizoenen, zoals o.a. de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 voor de JO8- en JO9-teams. Om je zo volledig mogelijk te informeren en te ondersteunen, vind je in dit artikel meer informatie die je helpen bij de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

 

Spelregels 6 tegen 6

In de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 zijn ook nieuwe spelregels van kracht. We adviseren deze spelregels breed te delen binnen de vereniging (vrijwilligers, ouders) zodat iedereen op de hoogte is aan de start van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de nieuwe spelregels vind je hier.

 

Competitie

Buiten de nieuwe wedstrijdvorm voor de JO8- en JO9-teams zijn er op competitiegebied nog meerdere wijzigingen (mobiele DWF, dispensaties). Een samenvatting van deze wijzigingen vind je hier. Een handig document om te delen met o.a. de jeugd-wedstrijdsecretaris en de jeugdcommissie.

In deze infographic wordt ook gesproken over de geboortejaar-competities. Deze competities worden vanaf komend seizoen georganiseerd. Ons advies is hier zoveel als mogelijk gebruik van te maken als vereniging, mits uiteraard mogelijk. Door deze geboortejaar-competities kunnen we onze competities nog beter indelen. We bieden 4 niveaus aan zodat ieder team op zijn niveau wedstrijden kan spelen tegen vergelijkbare tegenstanders.

 

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal

Binnen de 6 tegen 6 – wedstrijdvorm doet de ‘spelbegeleider’ zijn intree in het amateurvoetbal. Een overzicht van deze nieuwe rol en de taken die deze persoon uitvoert, vind je hier.

 

Teamindeling en selectiebeleid

Binnen veel verenigingen is men nu druk bezig met de indelingen van de jeugdteams voor komend seizoen. Kijk hier voor meer handige informatie over dit thema.

 

Via onderstaande links is nog extra info te verkrijgen over de nieuwe wijzigingen seizoen 2017-2018:

http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/district-noord/26326/inschrijven-teams-seizoen-2017%E2%80%9918

http://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/25360/overgang-naar-mobiel-dwf-en-digitale-spelerspassen

   

Pagina 4 van 97