Welkom bij VV Eastermar

Interview met Jurryt Jonkman en Menno Dijkstra

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op vrijdag 14 juni 2019 09:07 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar vrijdag 14 juni 2019 08:44

In de Leeuwarder Courant van vrijdag 14 juni staat een leuk artikel gewijd aan de V.V. Eastermar met een interview met Jurryt Jonkman en Menno Dijkstra. Zie onderstaande link:

www.vveastermar.nl/pdf/InterviewJurrytMenno.pdf

   

Eastermar, op vele vlakken thuis

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 13 juni 2019 08:30

Saterdei acht juni stond voor de Eastermarder matadors de tweede in een reeks van drie nacompetitieduels op de planning. Ditmaal was Arum de tegenstander.

Arum kende men in Eastermar op het duimpje, want oud-trainer van V.V. Eastermar Eric Boersma had in zijn tijd bij Eastermar aardig op lopen scheppen over de tactiek en techniek van de Arumers. Tel hier bij op het voorbereidende spionagewerk dat de huidige trainer Marco had verricht en de geelblauwen waren zo klaar als een klontje voor deze wedstrijd.

Terwijl alle spelers het speelveld opliepen stonden er langs de lijn drie prachten van dames obsceen gebarend twee rookbommen aan te steken - het waren de drie hooligans van Eastermar.

Nadat de heer Rutger Feenstra (pupil van de week) doel had weten te treffen wachtte de scheidsrechter nog een klein kwartiertje tot de rookbommen, die geholpen door de machtige wind een prachtige oranje rookwalm over het hele veld stuurden, waren opgebrand. De drie hooligans stonden inmiddels dik tevreden onder hun ene paraplu. Ondertussen snelde de pupil van de week naar de dug-out van Eastermar terwijl hij tegen iedereen die het wilde horen riep dat hij bij het winnende team wilde zitten.

Toen de lucht ietwat was geklaard werd er afgetrapt door de verliezer van de toss: Arum.

Mark de Vries had van de trainer de opdracht gekregen zijn directe tegenstander, Kevin Jaarsma, het voetballen onmogelijk te maken; hij moest hem de gehele wedstrijd schaduwen en eigenlijk mocht de Arumer geen bal raken.

De aftrap van Arum werd breed gelegd en vervolgens lang de hoek van het veld ingetrapt. Bij Eastermar stond iedereen net te kijken van welke kant de wind nou eigenlijk kwam. De linksvoor van Arum profiteerde hiervan en legde de bal voor op de toegesnelde Kevin Jaarsma: 1-0, nog voordat Eastermar de bal überhaupt had weten te raken. De pupil van de week sloop naar de Arumer dug-out.

De blauwgele brigade rechtte de rug en probeerde er vervolgens nog een mooie middag van te maken. In de tiende minuut werd een Eastermarder voorhoedespeler onheus bejegend in de vijandelijke zestien. De scheids twijfelde niet en wees naar de stip. Kees Schotanus, die tijdens de vorige wedstrijd ten tijde van het hele penaltyhorrorgebeuren reeds op de bank zat werd naar voren geschoven om het leer tegen de touwen te janken: 1-1! Na nog wat kansen over en weer bleek dit toch de ruststand.

In de vijfentwintig minuten durende rust haalde Marco van der Veen evenals vorige week een wissel uit de hoge hoed. Het was wederom Sander Smedema die in mocht vallen - ditmaal mocht Richard Brouwer de douche opzoeken.

Marco was de tip die Gert Jacobs een dag eerder tijdens de uiterst succesvolle sponsoravond prijsgaf ter ore gekomen: champagne in de bidons tijdens de rust. Ook dit werd uitgevoerd.

In de 49e minuut kon Bauke Tjalle Annema profiteren van mistasten in de Eastermarder defensie en zo konden de gasten weer achter wat feiten aan gaan lopen: 2-1... Het heft van de wedstrijd werd wel volledig overgenomen. Er werd vanaf de kant gecoacht dat men de “DER OP EN DER OER”-tactiek moest hanteren. In de 63e minuut zorgde Johannes Couperus voor het eerste deel van die tactiek en in de zeventigste, 79e en negentigste minuut deden respectievelijk Willem Veenstra, Menno Dijkstra en Willem Veenstra het tweede deel. Jelle van der Wal wist in de 86e minuut nog een zelf weggegeven penalty op slinkse wijze uit de benedenhoek te ronselen. Dit alles opgeteld zorgde voor een klinkende 2-5 overwinning voor EASTERMAR!

Twee van de balsturige dames die verantwoordelijk waren geweest voor de rookpotten bleken luid scanderend “wy moatte se swierder ha” de enige fans die ook tijdens de striemende regen langs de zijlijn bleven hangen; een eervolle vermelding waard. Jade en Anne zullen aanstaande zaterdag dan ook tot nieuwste ereleden van V.V. Eastermar betiteld worden. (Helaas zijn de twee in kwestie op dat moment niet fysiek aanwezig, omdat zij aanwezigheidsplicht hebben bij de seizoensafsluiter van hun eigen (superieure) club V.V. St.-Anna.)

Waar het tijdens de wedstrijd tegen Marrum extreem warm was en tegen Arum de regen met bakken begeleid door een stevige windkracht negen naar beneden kwam, wordt volgende week een winters decor verwacht in de Westereen, alwaar Eastermar het op zal nemen tegen Oostergo. Na twee wedstrijden aan de verkeerde kant van Ljouwert mag dan eindelijk een wedstrijd aan de goede kant worden afgewerkt. De sponsorcommissie heeft in goed overleg met de u welbekende Fietsboys besloten een heuse fietsreis richting de Westereen te organiseren (voor meer info over de fietstocht zie artikel elders op deze site, red).

De heer Molle Heidbuurt had zijn negatieve mening over de titel van het vorige verslag niet onder stoelen dan wel banken gestoken. Gehoopt wordt (niet op de wc) dat hij deze week positiever gestemd is op dat vlak. De titel slaat deze week op het feit dat de Eastermarder equipe onder verschillende weersomstandigheden diverse tegenstanders compleet de baas was. Dit in combinatie met de naam van een door een vakkundige krullenbol geleid succesvol Eastermarder klusbedrijf.

Ondertussen hoor ik jullie denken: waar zijn al die taal- en spelfouten gekeerd?! Ik heb sinds kort nakijkhulp van juf Jade Kemker. Deze hooligan is naast het Bildts ook het Nederlands knap eigen.

Oh ja! Kommende freed stiet der in stik oer V.V. Eastermar troch de grutte Johann Mast yn’e Ljouwerter, hjir binne Menno Veenstra (Dijkstra) en Jurryt Jonkman foar ynterviewt. Sjoch mar even!

OANT SNEON!

J&J

   

Pagina 4 van 172