Welkom bij VV Eastermar

Eastermar 2 zet ongeslagen status voort met zege op Veenwouden 4

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 07 november 2017 14:52 Geschreven door PR maandag 06 november 2017 13:34

In de week dat Mark de Vries zijn koalscheppen gevangen Lady verjaarde, Simon Dijkstra jarenlang een kat in huis heeft gehad, Hidde Faber als asfaltdrukker door het leven gaat en Gjalt Veenstra het opleidingstraject van VVE2 heeft afgerond stond de kraker tegen Veenwouden 4 op het programma. Een bijzondere wedstrijd voor Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en Jacob de Vries. Dit trio, wat garant staat voor minimaal 85 doelpunten per seizoen, sluiten zich weer aan bij VVE2. Ook een bijzonder moment voor de overige spelers van VVE2, indien er vandaag gewonnen werd is dit de 50ste opeenvolgende overwinning op sportpark Burgerkamp voor VVE2.

Anne gaf de volgende spelers de volgende posities: Jappie Vd Bij mocht vandaag de keepershandschoenen aantrekken. Daarnaast gaven Stefan Erwin Venema, Mark de Vries, Jorn Hoekstra en Kors Tadema de verdediging vorm. Op het middenveld gaf Tjalf Jonkman leiding aan Oege van Dijk en Jurre Dam. Voorin stonden de goudhaantjes Mike Okkema, Haije Veenstra en Lieuwe Nijboer. Enkele opvallende wijzigingen in het elftal die u ongetwijfeld hebt opgemerkt. Zo speelt Haije zijn 500e wedstrijd, is Duracell Jacob zijn brommer vergeten en pakt Mark wellicht zijn 8e gele kaart van het seizoen.

Om 13:30 uur floot de scheidsrechter zo hard op zijn fluitje dat Oege uit paniek de bal een knal naar voren gaf. Jorn besloot hier een stokje voor te steken en wierp zich voor de bal. Hoekstra ging vervolgens in slowmotion naar de grond en gaf aan licht in de hemel te zijn. Na welgeteld 40 seconden werd Jorn naar de kant gehaald. Jelte, die na een zoektocht van 2 ½ jaar naar de juiste auto zich weer volledig op het voetbal kon concentreren nam zijn plek in.

Enkele minuten later stoomde Tjalf op vanaf het middenveld. Hij gaf vervolgens een crosspass op Mark waarna de aanval gezocht werd. Mark zocht zijn tegenstander op, gebruikte hem vervolgens als slagboom, en gaf een steekpass op Haije. Haije gaf vervolgens hoog voor op Mike die hem perfect klaar legt voor Jurre waarna de 1-0 volgde.

Dit was nog niet genoeg voor de geel-blauwe hemden en de druk werd opgevoerd. Na een uitstekende lange bal van keeper Jappie werd Mike alleen voor de keeper gezet. Mike wist hier wel raad mee en de 2-0 volgde, dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de rust vertelde Anne redelijk tevreden over het spel te zijn. Echter, we stonden voor het was alleen nog zaak om dit vast te houden. Er werd besloten om koppeltjes met de tegenstander te maken zodat duidelijk was wie welke tegenstander zou verdedigen. Iedereen mocht zijn voorkeur uitspreken over welke speler hij zou verdedigen en op basis hiervan werd de opstelling bepaald. Nadat iedereen zijn voorkeur bekend had gemaakt bleek dat Mark op mid-mid zou voetballe en Jacob op rechtsmid terecht kwam. Jorn was inmiddels weer wat zwaarder in de hemel en kwam dankzij zijn koppeltje op rechtsback te staan.

Het restant van de tweede helft moest het niet hebben van goed voetbal maar van een gezonde dosis spanning. Mark kwam halverwege de tweede helft erachter dat hij nog geen gele kaart had gepakt en besloot na een forse overtreding op zijn koppeltje de bal weg te schoppen. Haije schreeuwde vervolgens dat hij zulke acties maar bij het eerste van Eastermar moest doen. De scheids was hiervan onder de indruk en besloot Mark geen gele kaart te geven.

De resterende 30 minuten werd door Eastemar zakelijk uitgevoetbald. Eastermar had het meeste balbezit en de bal werd vakkundig rond gespeeld. In dit spektakel werd Haije af en toe vergeten. Hij besprak dit met zijn trouwste fan langs de lijn, de Lady. De Lady vertelde Haije dat Eastermar 4-3-3 speelde en in balbezit compact speelt waardoor er ruimte ontstaat voor de backs. De back kunnen vervolgens een crosspass geven op Haije. En zo geschiede, Jorn gaf een crosspass op Haije die vervolgens venijnig uithaalde waarna de bal op de lat uiteen spatte.

Hierop anticipeerde SC Veenwouden 1 uitstekend. Na een goed uitgevoerde counter werd het 2-1. Dit bleek na 90 minuten ook de eindstand te zijn.

Na de wedstrijd bleek dat VVE2 een uitstekend traject is om van gewone voetballers perfecte spitsen te maken en af te leveren aan de manschappen van Boersma. Zo werd eerder het duo Simon en Lieuwe (60 doelpunten) afgeleverd en deze week werd Gjalt afgeleverd na een intensief begeleidingstraject van Haije. Gjalt besloot de geleerde kunstjes bij het tweede voort te zetten bij VVE1, hierdoor won ook het eerste van Eastermar.

Volgende week wacht de derby tegen Wykels Hallum, wederom op de Burgerkamp waardoor de 51ste overwinning op rij kan plaats vinden voor de geel-blauwe hemden. Volgens de statuten levert dit VVE2 een kistje op namens het bestuur.

Oege.

   

Gouden keeperswissel doet CVO een das om

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR maandag 06 november 2017 10:16

Luttele uren nadat één-vierde van de directeuren van Kavel10 live op radio Smelne FM flink huis had gehouden stond op sportpark de Burgerkamp de wedstrijd Eastermar – CVO gepland. Deze zaterdag was tevens de verjaardag van Mark de Vries zijn lady, Monk1237 zou die avond een feestje organiseren ter ere van dat heugelijke feit.

De donderdagavond training werd overgeslagen door de heer Thomas van Holsteijn omdat hij van zijn niet onappetijtelijke juffrouw na moest blijven. Om het verhaal nog wat spannender te maken dan het al is weigert Holsteijn de naam van de meesteres in kwestie prijs te geven…

Verder was het een rustige trainingsweek waarvan de dinsdag editie onder de bezielende leiding van John van den Hul stond en de donderdags Eric Boersma het stokje weer overnam.

Eric Boersma besloot na het beschamende verlies in en tegen Kootstertille maar liefst één wijziging door te voeren in de basiself. Jelmer Dijkstra moest wegens een blessure zijn plek afstaan aan Johannes Couperus. De opstelling was verder als volgt:

Op doel stond Jelle van der Wal (naar verluid geen verre familie van J. Russchen de radiopiraat).

De verdediging bestond uit Richard Brouwer, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Thomas van Holsteijn.

Op het middenveld stonden Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Voorin mocht het nodige gevaar verwacht worden van Simon Dijkstra, Jille van der Wal, Johannes Couperus en Kees Schotanus.

Kawouter Langman, Chris Elverdink, Gjalt Veenstra zouden in de rust strijden om de lat-bokaal.

Trainer Boersma gaf in de wedstrijdbespreking aan dat het de bedoeling was dat Kees Schotanus en Simon Dijkstra pas na rust op eigen initiatief moesten ruilen van stek.

Nadat pupil van de week Niels Tadema op onnavolgbare wijze doel had weten te treffen en op de foto was gegaan met alle aanwezige aanvoerders en scheidsrechters mocht CVO aftrappen.

Eastermar was de eerste helft baas op eigen veld en kreeg middels een drietal lage voorzetten van Johannes Couperus zijn gouden rechterbeen een aantal flinke mogelijkheden de score te openen.

Ook vanaf Jille van der Wal zijn kant werden een aantal veelbelovende kansen gecreëerd. Met name de normaal aan één kans genoeg hebbende Simon Dijkstra had het vizier niet op scherp deze middag.

Dit betekende dat CVO, dat fanatiek de lange bal hanteerde, er in de 26e minuut uit kon komen en wel aan één mogelijkheid genoeg bleek te hebben: 0-1, Benjamin de Mosselman.

Niet veel later werd op het B-veld, waar het 2e elftal de kraker tegen Veenwouden4 afwerkte, Mark de Vries vuig nagetrapt. De Vries, wiens lady Mary die avond met een flinke ladder in de panty op het feestje rond zou paraderen kon de rust net niet bewaren en besloot de dader bij de lurven te krijgen. Dit was dan weer tegen het zere been van nestor Haije Veenstra die met een “Dat dochst mar yn it earste!” de Vries tot bedaren wist te manen.

Nadat op beide velden de rust weder was gekeerd besloot de uitstekend fluitende Johannes de Klein te fluiten voor een bakje thee.

In de rust herinnerde Richard Brouwer het team er aan dat het tijd was voor de spontane wissel van Simon met Kees. Nadat dit geregeld was werd er afgesproken dat er minstens tweemaal gescoord moest worden wilde mun winnen.

Ondertussen was dûmny Chris Elverdink de grote winnaar op het hoofdveld; hij wist maar liefst 4 maal het latwerk te raken!

De tweede helft was wederom in het bezit van de Eastermarders, dat jaagde op de gelijkmaker. Grote kansen werden gecreëerd maar gescoord nog niet..

De gasten wisten ook nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de Eastermarder defensie wist het allemaal te neutraliseren.

In de 65e minuut besloot trainer Eric Boersma in te grijpen: een extra keeper binnen de lijnen zou de wedstrijd wel eens kunnen doen kantelen was de gedachte. Zo werd besloten doelverdediger Gjalt Veenstra (Geen pake-sizzer van Haije) voor spits Johannes Couperus te brengen.

Dit sorteerde het gewenste effect: Met Veenstra zijn eerste balcontact werd via de vijandelijke keeper meteen een corner veroverd.

In de 69e minuut brak Jille van der Wal door over rechts, hij leverde een lage voorzet af op Gjalt Veenstra die met binnenkantje links de bal door de benen van de keeper stuurde: 1-1!

Drie minuten later volgde Kees Schotanus dit goede voorbeeld, hij sneed naar binnen vanaf rechts, kapte een tweetal CVO'tjes uit en schoot vervolgens met zijn melkchocoladebeen: de bal vloog met een wonderschone boog precies de linker kruising in: 2-1!

Justjes voor het eind van de wedstrijd kreeg Simon Dijkstra het op zijn heupen, de druk van het moeten scoren was er af en dus besloot hij na een passeerbeweging de bal voor te geven.

De bal kwam precies achter Schotanus die met een acrobatische sprong de bal nog net met wederom zijn linker wist te beroeren: 3-1!

Hierna besloot Gjalt Veenstra de hoofdrol weer op te eisen. Hij ontving de bal van Sander Smedema, die op zijn beurt de bal verkregen had na uitstekend onderscheppend werk van Thomas van Holsteijn. Veenstra kreeg dus de bal, draaide kort weg á la Bombarda en schoot snel in de korte hoek: 4-1!

Dat CVO in de laatste minuut na een gelukkige solo nog doel wist te treffen mocht de pret niet drukken, na een achterstand bij rust werd er mooi gewonnen met 4-2!

Volgende week wacht er een vrij weekend waarna in het weekend van 18 november de altijd lastige uitwedstrijd tegen Suwâld wacht. Dat zal dan moeten gebeuren zonder keeper Jelle van der Wal, die dan zal trouwen in Amsterdam. Gelukkig is Gjalt Veenstra in topvorm.

Oant sjen.

 

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 3 van 102