Welkom bij VV Eastermar

Foto's Jeugd en pupil van de week 15-04-2017

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zaterdag 15 april 2017 23:39 Geschreven door PR zaterdag 15 april 2017 23:31

Dankzij Cindy Hiemstra zijn er nieuwe foto's te bewonderen van zowel de jeugd en pupil van de week Aiden Rijsdijk d.d. 15 april 2017.

Zie onderstaande link:

https://goo.gl/photos/dLLHenBcvEKBqYxGA

   

Eastermar zet ranglijst op de kop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door PR vrijdag 14 april 2017 13:46

Twijzelerheide, 13-04-17

In een kleine kleedkamer op het sportpark de Heide Is het een kabaal van jewelste. Wat is er aan de hand? Het vlaggenschip van voetbal vereniging te Eastermar kan de koppositie herpakken in de reserve 6e klasse.

Het is een week van uitersten voor de mannen van Anne en Freerk. Zo begon Jacob de Vries deze week thuiswonend bij Halbe en Sjo, maar zal hij vrijdag (vandaag red.) bezitter zijn van twee huizen. Hij vertelde trots dat hij grote plannen had om een aantal kippen (vrij te vertalen chicks) aan te schaffen. Wat hij daar dan weer mee wou doen liet hij in het midden.

Waar in het begin van het seizoen nog geen speler van het 1e elftal met het tweede mee wou spelen, is het nu dringen geblazen. Zo vertelde Sjoerd Visser dat hij dit seizoen nog geen punt had gepakt en hij ook wel eens wilde ervaren hoe een ritje op een platte kar zou voelen, maar zo ver zijn we nog niet Sjoerd...

Waar de vorige wedstrijd na 82 minuten, 3 rode kaarten en 8 jammerende heidepieken was geëindigd, was er vandaag goede hoop op het spelen van de volle 90 minuten + 3 punten voor Eastermar. Dat de spanning oploopt voor sommige spelers is goed te zien wanneer blijkt dat Geale Tadema uw slager Cambuurplein zijn veters aan elkaar heeft geknoopt en struikelend het knollenveld betreedt.

Na de aftrap bleek dat de zon zijn positie irritant laag en haaks op het veld had ingenomen. Pieter Kramer moest meteen aan zijn jeugdheld denken en gaf aan om op dat moment maar wat graag in diens schoenen te willen staan. Ook van deze zon zou Edgar Davids immers nooit en te nimmer last hebben gehad. Nu is het genetisch helaas zo bepaald dat Pieter afgezien van zijn voetbalkwaliteiten op geen enkele manier op Edgar Davids lijkt. Wel op Edgar uit Jiskefet, maar die heeft geen zonnebril op en speelt korfbal.

Eastermar maakte zijn favorietenrol waar en zette V.V.T. Twijzelerheide het eerste kwartier met redelijk voetbal vast op eigen helft. Dit zorgde er ook voor dat Geale Tadema uit de kluts met zijn chocoladebeen het openingsdoelpunt kon maken.

Hierna werd er slordig gevoetbald door de titelfavoriet en moest er zowaar een tegendoelpunt worden geïncasseerd. Jelte Wiersinga was in een goede bui en liet zijn directe tegenstander wegdraaien. Op zich zonde want dit zelfde poppetje verschalkte gelegenheidsdoelman Sjoerd Visser met een geplaatst schot.

Maar er leek, op de jammerlijke zon na, geen vuiltje aan de lucht. Er werden met inmiddels iets minder dan redelijk voetbal een legio aan kansen gecreëerd. Helaas hadden diverse spitsen het vizier niet op scherp. Vroeger hadden we in deze situaties nog Hendrik Hoekstra om de ban te doen breken. Dat zijn helaas vervlogen tijden. Hendrik heeft er voor gekozen om naar Lithuania te verkassen om daar het plaatselijke voetbal naar een hoger plan te tillen.

Mede dankzij Hendrik werd er met de paalstand gerust. 1-1 dus.

Jacob de Vries deed er in de rust alles aan om het begrip 'paalstand’ in 'kapstokstand' te veranderen. Hij deed zijn befaamde douchetrucje voor en zocht nog een vrijwilliger om de tweede '1' te doen herrijzen. Helaas was er niemand die zich aanbood en zo hielden we het toch bij het aloude begrip paalstand.

We wilden ons er ook niet te lang over opwinden, zaak was immers om zo snel mogelijk weer de voorsprong te pakken. Freerk bracht daarom wonderboy en topscorer Haije Veenstra (alvast bedankt voor het kistje Haije!) binnen de lijnen. Die zou vast wel weten te scoren, zoals altijd.

Met de frisse krachten koud in het veld, kwam daar een vreemde verschijning het sportcomplex op wandelen. Het was Hidde Faber, hij was naar Kapsalon Piekasso geweest en deze was wel heel fanatiek te werk gegaan. Met de zijkantjes zo glad als babybilletjes werd hij dolenthousiast door de petjesjeugd van Twijzelerheide ontvangen. Hij moest de Pet Shop Boys echter nee verkopen en liep door naar de Eastermarder reservebank waar hij vertelde dat toen vrouwlief even niet oplette, hij stiekem het thuishonk had verlaten zodat hij zijn teamgenoten kon aanmoedigen.

Dit was ook wel nodig want Eastermar begon slap aan de tweede helft. Dit veranderde toen sterspeler Jurre Dam het veld betrad. Hij speelde met veel energie en zorgde ervoor dat Chris Elverdink in stelling werd gebracht en met een bekeken schot de 1-2 kon binnenschieten.

In de 79e minuut klonk in de Eastermarder dug-out “Huilen is te laat voor jou, ik kom niet meer” waar Jorn Hoekstra enthousiast begon mee te zingen, bleek dit de ringtone van Hidde te zijn. Zijn vrouwtje had zijn absentie opgemerkt en Hidde werd gesommeerd weer terug te komen voor hun jaarlijkse witte donderdag activiteit: Rummikub.

Hidde mistte hierdoor het laatste doelpunt. Mike Okkema had besloten zijn vizier dusdanig bij te stellen en dit leverde hem dan eindelijk een doelpunt op. Loon naar werken noemen ze dat.

Het bleef bij 1-3 deze koude lenteavond. Zo draait Eastermar de ranglijst van ’t eerste elftal feilloos om en neemt het de 1e plek weer over van concurrent SC Franeker. Zaterdag speelt VVE 2 de thuiswedstrijd tegen V.V. Tzummarum om 13:30 uur. De uitwedstrijd eindigde in een 3-7 overwinning. Een uitslag waar ze bij KV-DOW bij beginnen te watertanden. Spektakel gegarandeerd dus!

Met vriendelijke groet,

Kind regards,

Simon Dijkstra & Tjalf Jonkman

Verkoop binnendienst

   

Pagina 3 van 91