Welkom bij VV Eastermar

Sytse Nijboer gefeliciteerd!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op woensdag 22 april 2015 21:53 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 22 april 2015 21:35

De V.V. Eastermar feliciteert Sytse Nijboer met het feit dat hij ook volgend seizoen bij S.C. Heerenveen mag blijven spelen! En wel in de C-junioren.

Klik hier om de foto te bekijken van het team waar hij momenteel in zit. Sytse staat in de bovenste rij, derde van rechts.

   

Eastermar verstoort kampioensfeestje ODV!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 20 april 2015 09:01 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 20 april 2015 08:57

O.D.V. - V.V. Eastermar

 

18 april 2015 was de dag dat de zaterdag-mannen van Wynjewâld kampioen dachten te worden in een rechtstreeks duel met de nummer 2 in de 5e klasse c.

op de plaatselijke internetsite werd zelfs een oproep gedaan aan de fans vooral te komen kijken/aanmoedigen/vieren. Dit alles maakte het voor de bezoekende partij deste aantrekkelijker om te winnen, het was namelijk Eastermar dat als tegenstander op het programma stond.

En Eastermar staat bekend als ware Partycrasher, normaliter verstieren ze voornamelijk hun eigen feestjes (de laatste 5 jaar werd de nacompetitie tot een slecht eind gebracht). Dus was het verzieken van het kampioensfeest van ODV koren op de blauw-gele Eastermarder molen.

 

Ondanks dat dit alles motiverend genoeg moest zijn kwam trainer Eric Boersma met een uiterst uitgekiende speech op de proppen. Hierin vermeldde hij nog maar eens dat bij winst gerekend kon worden op een kratje koude rakkers van Hoeke Heffner @mansion.

Dan was er ook nog het feit dat als de uitslag tussen Oostergo en VenV '68 gunstig was en er gewonnen werd in Wynjewâld, nacompetitie voor het 6e jaar op rij veilig zou worden gesteld door de Broekophâlders.

 

En dan was er natuurlijk de alles overtreffende engel op de schouders van Sander Smedema en Pieter Sikkema, waar alle Eastermarder mannen een flinke stap extra voor zouden doen!

 

De opstelling van deze middag zou weinig tot niets verschillen van die van een week tevoren.

 

Sjoerd Visser mocht het nog een keer onder de lat proberen, Gjalt Veenstra wil namelijk maar niet herstellen van zijn schouderblessure.

 

Ondanks dat er aan hem getrokken wordt vanuit het 2e van Eastermar kreeg libero Jurryt Jonkman gewoon de leiding over voorstopper/libero Albert Brouwer, solokoning en houthakker Robert Tienstra alsook over de regelmatig in de stress schietende Mark de Vries.

 

Op het middenveld bespeelden Jille van der Wal en Pieter Sikkema de flanken, centraal kregen Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt de verdedigende touwtjes in handen en mocht Stefan Erwin Venema het creatieve brein zijn.

 

In de spits kreeg Kees Schotanus maar weer eens een kans.

 

Dat Eastermar dit seizoen de beschikking heeft over een uitermate sterke selectie blijkt alleen al uit het feit dat er beroep kan worden gedaan op 6 verschillende “reserve”keepers en tevens uit de sterkte van de reservebank deze middag.

Hier zaten namelijk kapper Thomas van Holsteijn, raddraaier Richard Brouwer, “Lytse Bouwe” Sander Smedema en supersub Rienk Wind!

 

Nadat de Eastermarder ploeg hun Yell: HUP ODV, TABÉ 5C MAAR NIET HEUTÉ! Over de velden had laten schallen vond de scheidsrechter van dienst het tijd worden voor de hoofdwedstrijd van deze middag.

 

Hij floot onder toeziend oog van de Eastermarder Fietsboys, met deze middag Stefan Brouwer als gastlid in de gelederen, en de rest van de toegestroomde Eastermar fans voor het begin van de wedstrijd.

 

Pieter Sikkema besloot de bal na de aftrap gelijk naar Albert Brouwer te spelen, Brouwer werd verrast door de snel toegestroomde ODV spitsen en wist de bal nog net op tijd weg te werken. De bal kwam echter meteen weer retour en werd uiteindelijk door Mark de Vries tot corner verwerkt.

Uit deze hoekschop zou verder geen gevaar komen maar de thuisspelende partij dacht dat ze de toon wel even hadden gezet.

 

Toen na zo'n 10 minuten spelen de trainersvrouw ook nog eens arriveerde ging er door de ploeg van E. Boersma een ware golf van onoverwinnelijkheid, die wedstrijd was slechts nog een formaliteit, er zou uiteraard gewoon gewonnen worden.

 

In diezelfde tiende minuut was het dan ook Kees Schotanus die zijn mannetje voorbij speelde en de achterlijn wist te halen voordat hij de bal met veel gevoel over de keeper wipte, daar was het Jille van der Wal die hem net mistte en zo ging de bal via de paal buiten.

 

De wedstrijd speelde zich hierna voornamelijk af op het middenveld, waar met name Jille van der Wal de nodige meters wist te maken.

 

ODV wist nimmer gevaarlijk te worden, keeper Sjoerd Visser hoefde alleen in actie te komen wanneer hij te maken kreeg met een terugspeelbal.

Ook de keeper aan de overkant van het veld had het vrij rustig, de Eastermarder ploeg moest duidelijk wennen aan het moeilijk te bespelen veld, dat te vergelijken was met de gortdroge biersloten in Afrika, ballen stuiterden met enige regelmaat van de voeten.

Dit alles werd echter gecompenseerd met de nodige inzet en dit zorgde er dan ook voor dat de blauw gelen een klein overwicht op de wedstrijd kregen.

 

Tot doelpunten leidde dit voor de rust niet en zo floot de scheidsrechter om 15:19 voor de thee!

 

In de rust werd medegedeeld dan men het zeuren op de scheidsrechter maar aan de thuisspelende partij over moesten laten, die waren daar zo bedreven in dat die strijd bij voorbaat al verloren was. Dan moest het maar met de beentjes gebeuren!

 

In de 2e helft hadden de bezoekers de zon in de rug en dat kwam het veldspel duidelijk ten goede.

Pieter Sikkema wist ballen ineens in de voeten te houden en Mark de Vries was het steeds vaker eens met de scheidsrechter.

 

We schrijven de 51e minuut toen Pieter Sikkema een lange bal beheerst op de borst aannam, hij passeerde zijn man vervolgens middels een mooie sleepbeweging met zijn befaamde linker en zette daarna meteen met rechts voor, alwaar Kees Schotanus als een echte spits voor zijn man kroop en de bal vanuit de lucht richting het linker hoekie stuurde: 0-1!

Dit doelpunt werd ingetogen door de voltallige Eastermarder ploeg gevierd bij de vijandelijke cornervlag, er waren immers nog heel wat minuten de spelen

 

Van ODV werd verwacht dat ze na dit doelpunt wel even zouden laten zien waarom ze koploper waren. Ze probeerden hun tempo wel wat op te schroeven en scoorden zelfs een doelpunt, dat wegens uitermate gevaarlijk spel tegen Sjoerd Visser meer dan terecht af werd gekeurd.

In diezelfde minuut kwamen ze er nog eens door op rechts, de bal vloog over iedereen heen naar de tweede paal, waar de uiterst alerte Mark de Vries de bal net op tijd op acrobatische wijze voor een inlopend blauwhemd weg wist te werken.

 

Op deze twee momentjes na had de Eastermarder defensie alle zaakjes keurig op orde.

 

De broekophâlders wisten na het inbrengen van Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn (deze middag helaas zonder brommer) en Sander Smedema zelf ook nog een aantal kansen te creëren.

 

Gescoord mocht er echter niet meer worden, dus toen na 8 minuten blessuretijd de wedstrijd dan echt afgelopen bleek stonden de Eastermarders met de vuisten in de lucht en dropen de ODVers verdrietig af.

 

Een eindstand die volgens de trainer van de tegenpartij niet meer dan terecht was zo verkondigde hij tegen een passerende VVE speler, ODV mocht van geluk spreken dat het slechts 1 tegengoal kreeg en dat het eindigde met elf man.

 

Omdat Oostergo-VenV '68 in een 1-1 gelijkspel eindigde mag Eastermar zich wederom opmaken voor de nacompetitie, zesmaal scheepsrecht zullen we maar zeggen!

 

Mvg,

 

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 184 van 189