Welkom bij VV Eastermar

Eastermar verstoort kampioensfeestje ODV!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 20 april 2015 09:01 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 20 april 2015 08:57

O.D.V. - V.V. Eastermar

 

18 april 2015 was de dag dat de zaterdag-mannen van Wynjewâld kampioen dachten te worden in een rechtstreeks duel met de nummer 2 in de 5e klasse c.

op de plaatselijke internetsite werd zelfs een oproep gedaan aan de fans vooral te komen kijken/aanmoedigen/vieren. Dit alles maakte het voor de bezoekende partij deste aantrekkelijker om te winnen, het was namelijk Eastermar dat als tegenstander op het programma stond.

En Eastermar staat bekend als ware Partycrasher, normaliter verstieren ze voornamelijk hun eigen feestjes (de laatste 5 jaar werd de nacompetitie tot een slecht eind gebracht). Dus was het verzieken van het kampioensfeest van ODV koren op de blauw-gele Eastermarder molen.

 

Ondanks dat dit alles motiverend genoeg moest zijn kwam trainer Eric Boersma met een uiterst uitgekiende speech op de proppen. Hierin vermeldde hij nog maar eens dat bij winst gerekend kon worden op een kratje koude rakkers van Hoeke Heffner @mansion.

Dan was er ook nog het feit dat als de uitslag tussen Oostergo en VenV '68 gunstig was en er gewonnen werd in Wynjewâld, nacompetitie voor het 6e jaar op rij veilig zou worden gesteld door de Broekophâlders.

 

En dan was er natuurlijk de alles overtreffende engel op de schouders van Sander Smedema en Pieter Sikkema, waar alle Eastermarder mannen een flinke stap extra voor zouden doen!

 

De opstelling van deze middag zou weinig tot niets verschillen van die van een week tevoren.

 

Sjoerd Visser mocht het nog een keer onder de lat proberen, Gjalt Veenstra wil namelijk maar niet herstellen van zijn schouderblessure.

 

Ondanks dat er aan hem getrokken wordt vanuit het 2e van Eastermar kreeg libero Jurryt Jonkman gewoon de leiding over voorstopper/libero Albert Brouwer, solokoning en houthakker Robert Tienstra alsook over de regelmatig in de stress schietende Mark de Vries.

 

Op het middenveld bespeelden Jille van der Wal en Pieter Sikkema de flanken, centraal kregen Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt de verdedigende touwtjes in handen en mocht Stefan Erwin Venema het creatieve brein zijn.

 

In de spits kreeg Kees Schotanus maar weer eens een kans.

 

Dat Eastermar dit seizoen de beschikking heeft over een uitermate sterke selectie blijkt alleen al uit het feit dat er beroep kan worden gedaan op 6 verschillende “reserve”keepers en tevens uit de sterkte van de reservebank deze middag.

Hier zaten namelijk kapper Thomas van Holsteijn, raddraaier Richard Brouwer, “Lytse Bouwe” Sander Smedema en supersub Rienk Wind!

 

Nadat de Eastermarder ploeg hun Yell: HUP ODV, TABÉ 5C MAAR NIET HEUTÉ! Over de velden had laten schallen vond de scheidsrechter van dienst het tijd worden voor de hoofdwedstrijd van deze middag.

 

Hij floot onder toeziend oog van de Eastermarder Fietsboys, met deze middag Stefan Brouwer als gastlid in de gelederen, en de rest van de toegestroomde Eastermar fans voor het begin van de wedstrijd.

 

Pieter Sikkema besloot de bal na de aftrap gelijk naar Albert Brouwer te spelen, Brouwer werd verrast door de snel toegestroomde ODV spitsen en wist de bal nog net op tijd weg te werken. De bal kwam echter meteen weer retour en werd uiteindelijk door Mark de Vries tot corner verwerkt.

Uit deze hoekschop zou verder geen gevaar komen maar de thuisspelende partij dacht dat ze de toon wel even hadden gezet.

 

Toen na zo'n 10 minuten spelen de trainersvrouw ook nog eens arriveerde ging er door de ploeg van E. Boersma een ware golf van onoverwinnelijkheid, die wedstrijd was slechts nog een formaliteit, er zou uiteraard gewoon gewonnen worden.

 

In diezelfde tiende minuut was het dan ook Kees Schotanus die zijn mannetje voorbij speelde en de achterlijn wist te halen voordat hij de bal met veel gevoel over de keeper wipte, daar was het Jille van der Wal die hem net mistte en zo ging de bal via de paal buiten.

 

De wedstrijd speelde zich hierna voornamelijk af op het middenveld, waar met name Jille van der Wal de nodige meters wist te maken.

 

ODV wist nimmer gevaarlijk te worden, keeper Sjoerd Visser hoefde alleen in actie te komen wanneer hij te maken kreeg met een terugspeelbal.

Ook de keeper aan de overkant van het veld had het vrij rustig, de Eastermarder ploeg moest duidelijk wennen aan het moeilijk te bespelen veld, dat te vergelijken was met de gortdroge biersloten in Afrika, ballen stuiterden met enige regelmaat van de voeten.

Dit alles werd echter gecompenseerd met de nodige inzet en dit zorgde er dan ook voor dat de blauw gelen een klein overwicht op de wedstrijd kregen.

 

Tot doelpunten leidde dit voor de rust niet en zo floot de scheidsrechter om 15:19 voor de thee!

 

In de rust werd medegedeeld dan men het zeuren op de scheidsrechter maar aan de thuisspelende partij over moesten laten, die waren daar zo bedreven in dat die strijd bij voorbaat al verloren was. Dan moest het maar met de beentjes gebeuren!

 

In de 2e helft hadden de bezoekers de zon in de rug en dat kwam het veldspel duidelijk ten goede.

Pieter Sikkema wist ballen ineens in de voeten te houden en Mark de Vries was het steeds vaker eens met de scheidsrechter.

 

We schrijven de 51e minuut toen Pieter Sikkema een lange bal beheerst op de borst aannam, hij passeerde zijn man vervolgens middels een mooie sleepbeweging met zijn befaamde linker en zette daarna meteen met rechts voor, alwaar Kees Schotanus als een echte spits voor zijn man kroop en de bal vanuit de lucht richting het linker hoekie stuurde: 0-1!

Dit doelpunt werd ingetogen door de voltallige Eastermarder ploeg gevierd bij de vijandelijke cornervlag, er waren immers nog heel wat minuten de spelen

 

Van ODV werd verwacht dat ze na dit doelpunt wel even zouden laten zien waarom ze koploper waren. Ze probeerden hun tempo wel wat op te schroeven en scoorden zelfs een doelpunt, dat wegens uitermate gevaarlijk spel tegen Sjoerd Visser meer dan terecht af werd gekeurd.

In diezelfde minuut kwamen ze er nog eens door op rechts, de bal vloog over iedereen heen naar de tweede paal, waar de uiterst alerte Mark de Vries de bal net op tijd op acrobatische wijze voor een inlopend blauwhemd weg wist te werken.

 

Op deze twee momentjes na had de Eastermarder defensie alle zaakjes keurig op orde.

 

De broekophâlders wisten na het inbrengen van Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn (deze middag helaas zonder brommer) en Sander Smedema zelf ook nog een aantal kansen te creëren.

 

Gescoord mocht er echter niet meer worden, dus toen na 8 minuten blessuretijd de wedstrijd dan echt afgelopen bleek stonden de Eastermarders met de vuisten in de lucht en dropen de ODVers verdrietig af.

 

Een eindstand die volgens de trainer van de tegenpartij niet meer dan terecht was zo verkondigde hij tegen een passerende VVE speler, ODV mocht van geluk spreken dat het slechts 1 tegengoal kreeg en dat het eindigde met elf man.

 

Omdat Oostergo-VenV '68 in een 1-1 gelijkspel eindigde mag Eastermar zich wederom opmaken voor de nacompetitie, zesmaal scheepsrecht zullen we maar zeggen!

 

Mvg,

 

Jurryt Jonkman.

   

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 13 april 2015 15:36

Eastermar doet goede zaken!

 

 

Precies een dag na de eerste zomerse lentedag in Fryslân en omstreken was het de beurt aan hekkensluiter Suwâld om vv Eastermar op sportpark de Burgerkamp uit te komen dagen.

Dat dit geen automatische drie punten voor de Eastermarders mochten betekenen was een viertal weken eerder duidelijk geworden, Suwâld had toen onder toeziend oog van Omrop Fryslân koploper ODV met 3-2 verslagen. Datzelfde kon de runner up natuurlijk ook overkomen en dus waren de Eastermarders lichtelijk gespannen.

 

Trainer Eric Boersma had zijn ploeg het paasweekend noodgedwongen vrij moeten geven, geen enkele club werd bereid gevonden om te dienen als sparringpartner en dus kon Tsjalling van Dijk weer eens met zijn denkbeeldige vrouw te winkelen. Een ander deel van de selectie reisde naar Ee om de wedstrijd Oostergo – Kootstertille te aanschouwen, dit zijn namelijk concurrenten wat het alom gewilde 2e plekkie betreft. De wedstrijd eindigde in een geflatteerde 3-1 voor de thuisploeg en zo kwam Oostergo op drie punten van Eastermar.

 

De mannen van de Boersma's hadden een onstuimige trainingsweek achter de rug, dinsdag werd getraind op het goed onderhouden 2e speelveld, toen de schemering zijn intrede deed werd de geblesseerde keeper Gjalt Veenstra eropuit gestuurd om de lichten aan te drukken, dit ging echter faliekant mis en zo mocht Harm Tseard Heidbuurt zijn bekrulde vader een dag later met de hoogwerker in de weer.

De verloren trainingstijd werd door de heer E. Boersma niet vergeten, hij haalde donderdag dan ook een extra zweep over de selectie.

 

Nadat de spelers enigszins hersteld waren van al dat traingeweld stonden de mannen van Suwâld alweer op de stoep. Deze zouden bestreden worden met de volgende opstelling:

De niet jonger wordende Sjoerd Visser werd na het wegvallen van Gjalt Veenstra bereid gevonden onder de lat plaats te nemen.

De van het 2e overgekomen Robert Tienstra had in de voorgaande weken op de een of andere manier zo'n goede indruk achtergelaten bij trainer Boersma dat hij ten koste van keeper Richard Brouwer mocht starten op de rechtsback positie, de achterhoede werd verder bevolkt door reserve keeper Albert Brouwer, Jurryt Jonkman en Mark de Vries.

 

Op het middenveld mocht nog weer een andere reserve keeper (Pieter Sikkema) starten op de rechterflank, Jille van der Wal liep naar de andere kant van het veld en Stefan Erwin Venema, Harm Tseard Heidbuurt en Tsjalling van Dijk stonden centraal.

 

In de spits stond Kees Schotanus, hem was vroeger altijd door Bert verteld dat hij wel keeper kon worden, hoogstwaarschijnlijk wordt hij dus VVE's achtste keeper dit seizoen.

 

Op de bank zaten Sander Smedema, Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn en Rienk Wind.

 

Omdat Bouwe Boersma om onverklaarbare redenen wou dat de Eastermarders 5 minuten eerder dan normaal op het veld zouden staan begon trainer Eric om half 2 aan zijn wekelijkse peptalk, deze was deze week dermate confronterend dat hier geen details over uit mogen lekken.

 

Geen pupil had deze zaterdag dienst en zo floot scheidsrechter Heisenberg in zijn eentje om 14:30 voor het begin van deze topper in de 5e klasse c.

 

Omdat Suwâld de toss won en besloot niet van kant te wisselen mochten Kees Schotanus en Jille van der Wal aftrappen.

Eastermar probeerde haar eigen spel te spelen, vroeg druk te zetten en binnen het kwartier te scoren, laatstgenoemde lukte echter wederom niet. Ditmaal bleef de ploeg echter rustig en voetbalde het stug door, zoekend naar een voorsprong.

In de 29e minuut mocht het dan heven: Kees Schotanus probeerde op doel te schieten, raakte het leer verkeerd en leverde zo een prachtige voorzet af, die voor het vijandelijke doel in de kluts belande.

Hier stond Pieter Sikkema net zijn fieters te strikken, nadat hij content was met het resultaat tikte hij de bal beheerst binnen: 1-0!

 

10 minuten later was het wederom Pieter Sikkema die een hoofdrol had bij een doelpunt, Robert Tienstra speelde de bal te ver voor zich uit waarna een Suwâld verdediger loeihard uit probeerde te verdedigen, de bal belandde echter in Sikkema zijn goedgevulde buik en veerde zo voor de voeten van Tsjalling van Dijk die nadat hij de afstand tussen hem en het doel tot een kleine 25 meter had gebracht met precisie in het linkerhoekje raakschoot: 2-0!

 

Nadat Robert Tienstra nog een geslaagde rush langs de volledige rechterflank tot een goed einde had gebracht floot de scheidsrechter voor de rust.

 

0-2 was tevens de ruststand in de uitwedstrijd, toen kwamen de Suwâld mannen echter rap terug tot 2-2 en daarom waarschuwde de trainer Tsjalling van Dijk en Sjoerd Visser, dit mocht niet weer gebeuren! Gewisseld werd er eerst nog niet.

 

Nadat de thee achter de kiezen lag en de lange tocht naar het veld zonder tegenslagen was volbracht floot scheidsrechter Heisenberg voor de 2e helft.

 

Eastermar speelde hetzelfde spelletje als voor rust, kansen werden bij de vleet gecreëerd maar zoals zo vaak dit seizoen bleek afronden te lastig.

 

In de 58e minuut was het dan toch weer raak, Jurryt Jonkman stoomde op over rechts, speelde de bal vervolgens op de aan de zijlijn vastgeplakte Pieter Sikkema die op zijn beurt Harm Tseard Heidbuurt de hoek instuurde, Heidbuurt penetreerde het 16 meter gebied en gaf daarna laag voor op de eveneens penetrerende Jille van der Wal die geen kans zag mis te schieten: 3-0!

 

Dit was voor trainer Eric Boersma het teken om de al weken op scherp staande Stefan Erwin Venema naar de kant te halen, zijn taak als vergruizer werd overgenomen door Robert Tienstra en Richard Brouwer werd de nieuwe rechtsback.

Niet veel later zouden ook Thomas van Holsteijn en Sander Smedema het veld betreden.

 

In het vervolg van de wedstrijd creëerde Eastermar nog een kleine 44 opgelegde kansen, ze waren echter allemaal niet besteed aan Kees Schotanus, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Sjoerd Visser.

 

Omdat ook de scheidsrechter geďnspireerd raakte door al deze missers besloot hij een handsbal over het hoofd te zien waarna Wietzeh raak kon schieten: 3-1! Dit was zonder twijfel tevens de eindstand.

 

Doordat ODV ook won behielden zij hun 7 punten voorsprong op VVE. Met nog drie wedstrijden te gaan kan ODV dus volgende week kampioen worden tegen Eastermar. Doel is om dit kampioensfeestje, evenals Heerenveen dat hopelijk doet in en tegen PSV, te verstoren!

Andere reden om volgende week een extra stapje te doen is het kratje bier dat de selectie bij winst aangeboden krijgt door Hoeke “stofjas” van der Ploeg!

 

Het draaiende rad, bespeeld door dj Radjakker en HT Heidbuurt bleek in de derde helft een prooi voor de bezoekers, 5 van de 9 prijzen raakten mee naar Suwâld. Fan herte Lokwinske!

 

Mvg,

 

 

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 182 van 186