Welkom bij VV Eastermar

Eastermar wint voor 8e keer op rij.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 04 mei 2015 08:41

Noordbergum – V.V. Eastermar

 

Zaterdag 2 mei stond voor vvEastermar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen “14/”15 in de 5e klasse c op het programma. Omdat de nacompetitie reeds veilig was gesteld zou je denken dat er voor de geel-blauwen niets meer op het spel stond tegen Noordbergum.

Eerder dit seizoen werd er echter met een geflatteerde 1-4 verloren en dus waren de revanche gevoelens groot bij Mark de Vries en consorten.

 

Toch gunde trainer Eric Boersma een aantal basiskrachten een verdiend zaterdagje rust, zo kreeg de dit seizoen uiterst blessuregevoelige Jille van der Wal vrij, hij was eerder deze maand onderuit gegaan op Thomas van Holsteijn zijn brommer en had nog te kampen met enige naweeën van dit avontuur. Van der Wal zou wel op de bank plaatsnemen maar uitzicht op een invalbeurt had hij niet.

Omdat van Holsteijn na dat ongeval eerder deze maand zijn brommer verloor en daarmee ook zijn goede vorm, werd ook hij op de bank geplaatst.

Nadat Lieuwe Nijboer zijn krantenwijk had afgerond zou ook hij als wissel te boek staan.

Grote verrassing op de bank was Stefan Brouwer, die koud onder de MRI vandaan meteen aan mocht schuiven bij deze wedstrijd. Brouwer had dit seizoen welgeteld 137 minuten meegespeeld in het vlaggenschip van Eastermar, maar de botkneuzing in zijn enkel bleek zo goed als voorbij en dus haakt hij net voor de nacompetitie begint weer aan bij de ploeg van Eric Boersma.

 

Keeper Gjalt Veenstra was nog altijd geblesseerd en zal vermoedelijk geen minuten meer maken dit seizoen.

 

Verder kreeg Stefan Erwin Venema een plek op de tribune toegewezen, hij stond na het behalen van 7 gele kaarten al enkele weken op scherp en met het oog op de naderende nacompetitie konden de Eastermarders een schorsing van hun creatieve meesterbrein niet gebruiken.

 

Zijn plek in de basis werd ingenomen door de vergruizer Robert Tienstra, die als opdrachten meekreeg de bal vooral niet te vragen, niet te lopen met die bal als hij hem onverhoopt toch in zijn bezit kreeg en vooral niet in de weg te lopen.

 

Theo Douwes nam plaats onder de lat en kreeg Jurryt Jonkman, Albert Brouwer, Mark de Vries en Richard Brouwer als verdedigers voor zijn neus.

 

Op het middenveld namen HT Heidbuurt en Tsjalling van Dijk centraal de honneurs waar. De flanken werden bezet door de Burgumers Sander Smedema en Pieter Sikkema.

 

In de spits mocht de door Binne Kramer aanbeden Kees Schotanus á la Jorn Hoekstra ronddartelen.

 

Nadat trainer Eric Boersma in de Eastermarder tenniskantine zijn strijders op een recordspeech van drie minuten had getrakteerd vertrokken de Broekophâlders onder aanvoering van karavaanleider Bouwe Boersma naar Noordbergum alwaar men zag dat er op het tweede speelveld gespeeld mocht worden.

 

Nadat men van deze schrik was bekomen bleek het al bijna 14:30 te zijn en werd er dus begonnen met de wedstrijd.

 

De wedstrijd begon voor de uitploeg bijzonder voortvarend, nog voordat Hoeke Huffner gearriveerd was vond Richard Brouwer in de 2e minuut Kees Schotanus met een bekeken zuivere pass, Schotanus nam de bal mee en gaf strak voor, alwaar HT Heidbuurt in kwam lopen, omdat Pieter Sikkema door de vele gemaakte voetbalminuten iets is afgeslankt en HT Heidbuurt met de week een dikker koppie krijgt worden deze twee nogal eens door elkaar gehaald, zo viel er op Kanaal30 en voetbalnoord.nl te lezen dat Sikkema scoorde, waar het toch echt, met het hoofd, HT Heidbuurt was die de bal binnenprikte, 0-1!

 

Vijf minuten later was het wederom raak,

Robert Tienstra, die bekend staat om zijn “Noaster“ voor de pré-assist, gaf het balletje secuur aan Kees Schotanus, die naar binnen kapte en de bal voorgaf op Albert Brouwer, wiens “noaster” toevalligerwijs ook een roemrucht verleden heeft.

Brouwer kopte de bal tegendraads via de grond langs de keeper. 0-2!

 

Weer 7 minuten later besloot Robert Tienstra te beginnen aan een demarrage van zo'n veertig meter, dit opdribbelen was hem met klem verboden, toch kon hij het niet laten.

Het resulteerde dan ook in een botsing, hij kwam hard met zijn blonde kop tegen het hoofd van een tegenstander en veranderde plotsklaps in een onvervalste Ariër: blauw haar met bonde ogen. Dit zinde de uiterst ijdele Tienstra voor geen meter en hij liet zich dan ook meteen vervangen door Thomas van Holsteijn, die de rechtsvoor positie ging bevolken, Sander Smedema kwam naast HT Heidbuurt te staan en Tsjalling van Dijk mocht vergruizen. Een positie die hem eerder dit seizoen twee tegendoelpunten opleverde.

 

Na deze “noodzakelijke” wissel zakten de Eastermarders wat in en kwam Noordbergum met enkele speldenprikjes aanzetten. Dit leverde de thuisploeg in de 34e minuut een vrijetrap op de rand van het 16 meter gebied op, de bal werd hard over de muur in de verre hoek getrapt en zo was de spanning enigszins terug in de wedstrijd.

 

Eastermar rook de rust al en dat zorgde ervoor dat Noordburgum er in de 44e minuut nog 1 keer door kwam. Het leverde een scrimmage op in de Eastermarder 16 waarna de bal hoog richting keeper Theo Douwes kwam. Hij werd in het vijf metergebied door een man in de buik gesprongen waarna een andere springende thuisspeler de bal in het lege net kopte. Dit doelpunt werd op aanraden van grensrechter Jehannes van Houten uiterst terecht afgekeurd. Omdat de scheids het in eerste instantie echter goed had gekeurd verloren enkele Noordbergumers hun verstand en besloten ze de scheids te bestoken met verwensingen die je in de meest afgelegen bordelen nog niet tegenkomt. Dit had minstens drie spelers een rode kaart op moeten leveren maar de scheidsrechter spaarde allen en besloot tot een afkoelperiode van een kwartier.

 

Toen beide ploegen na dit kwartier weer op het veld stonden werd de ene minuut tot de rust uitgespeeld en vervolgens mocht er van helft gewisseld worden.

 

De toch wel aangedane en bang ogende scheidsrechter vond het in verband met zijn eigen hachje verstandig om alleen in het voordeel van Noordbergum te fluiten. Wat hem door de fatsoenlijk blijvende broekophâlders niet bepaal in dank werd afgenomen, er werd echter besloten om geen voorbeeld te nemen aan de thuisploeg en dus bleef het schelden en debiel doen achterwege.

 

In de 54e minuut besloot de skeids dat het tijd was voor zijn ultieme “goedmaker”, een overduidelijke schwalbe werd dan ook tot penalty gepromoveerd waarna de stand plotsklaps naar 2-2 sprong.

 

Hierna besloot Eric Boersma in te grijpen: Kees Schotanus en Tsjalling van Dijk werden vervangen door Lieuwe Nijboer en Stefan Brouwer.

 

Na deze wissels kreeg Eastermar weer een soort van grip op de wedstrijd.

 

Richard Brouwer kwam in de 88e minuut met een snelle ingooi naar Pieter Sikkema op de proppen, Sikkema speelde de bal naar Thomas van Holsteijn, die het leer vervolgens naar Sander Smedema bonjourde.

Smedema had een lange bal richting de aan de zijlijn onnozel voor zich uitkijkende Gjalt Veenstra in gedachten.

Voordat de bal daar aankwam plukte de voor Kees Schotanus ingevallen Lieuwe Nijboer het leer uit de lucht en stoomde alleen op de keeper van de thuisploeg af. In plaats van te scoren wist hij de bal via diezelfde keeper in de voeten van de meegelopen Sander Smedema te krijgen. Smedema ronde vervolgens middels een subtiel tikje met de binnenkant van zijn rechtervoet af en liet zo zijn derde doelpunt van zijn eerste seizoen in Eastermarder dienst noteren.

Omdat de Noordbergumer grensrechter maar weer eens besloot te vlaggen en zijn bezwaar afgewezen werd hadden sommige thuisspelers zichzelf wederom niet onder controle, dit resulteerde in een rode praatkaart en in een rode kaart wegens spugen in het gezicht van de arbiter.

 

Dat volwassen mannen in een wedstrijd die nergens meer over gaat zichzelf zo kunnen laten gaan, daar snapt ook de Binne Kramer award weinig van. Een schorsing van een seizoen zou niet misstaan.

 

Dit late doelpunt van Smedema betekende voor Eastermar wel de 8e overwinning op rij en zo kunnen de mannen van Boersma en Boersma vol zelfvertrouwen de nacompetitie in, alwaar Boerakker wacht.

 

Langs deze weg wil Pieter Sikkema u dan ook allemaal oproepen vvEastermar te steunen in hun strijd om promotie naar de 4e klasse, 16 mei aanstaande is de thuiswedstrijd.

 

Mvg.

 

 

Jurryt Jonkman.

   

Sytse Nijboer gefeliciteerd!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op woensdag 22 april 2015 21:53 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar woensdag 22 april 2015 21:35

De V.V. Eastermar feliciteert Sytse Nijboer met het feit dat hij ook volgend seizoen bij S.C. Heerenveen mag blijven spelen! En wel in de C-junioren.

Klik hier om de foto te bekijken van het team waar hij momenteel in zit. Sytse staat in de bovenste rij, derde van rechts.

   

Pagina 178 van 183