Welkom bij VV Eastermar

Jistrum 1 - Eastermar 1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 21 september 2015 08:58 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 21 september 2015 08:33

Eastermar wint nipt van buurman.

Op de dag dat Stefan Erwin “el chapo” Venema zijn 26e verjaardag mocht vieren en precies een week nadat vvEastermar tegen VVT haar eerste punt behaalde in de nieuwste editie van de 5e klasse c stond voor Eastermar 1 de wedstrijd met Jistrum op het programma.

Sinds het laatste verslag is er een hoop gebeurt bij VVE 1, zo is Kees Schotanus bevallen van een zoon: Sjirk Willem. Mocht u nieuwsgierig zijn naar de geboortedatum, dan is deze op de Facebook en op de onderarmen van beide ouders te vinden.

Rienk Wind heeft tijdens de spelletjes van het Eastermarder dorpsfeest zijn knieschijf herplaatst en is zodoende enige tijd uit de roulatie. Ook Eddy Wedzinga ligt in de kreukels, al lijkt dat minder ernstig te zijn.

Dan is er het keepers probleem waar Eastermar sinds het vertrek van Sjoerd Visser mee kampt. Zijn vervanger Gjalt Veenstra is nog altijd geblesseerd aan het schouder en de daarvoor aangetrokken vervanger Ronald Vanger is door zijn overwerkzaamheden voor de politie niet altijd beschikbaar.

Verder hebben Robert Tienstra en Mark de Vries voorlopig gekozen voor VVE 2 en de met het 1e meetrainende Tjitte Hoekstra en Jappie van der Bij volgden hen.

De opstelling was deze zaterdag als volgt: Theo Douwes mocht en wou keepen, al was hij het niet eens met de afrond vorm in de warming up, hij wordt er moe van wist hij veelvuldig uit te kramen. Nou loopt hij ook richting de 40, dus dit gemopper werd hem vergeven.

De achterhoede werd gevormd door de Brouwers, Albert, Richard en Stefan. Zij kregen er op de linksback Thomas van Holsteijn bij.

Stefan Erwin Venema had donderdag jongstleden in een 20 minuten durend onderonsje met de trainer besproken dat hij zaterdag jarig zou zijn en dus een basisplek op prijs zou stellen. Zodoende mocht hij op zijn vertrouwde vergruispositie plaatsnemen.

Op het middelveld mochten verder Sander Smedema en Tsjalling van Dijk centraal de dienst uitmaken. Zij werden geflankeerd door Jille van der Wal op links en Harma Tseard Heidbuurt op rechts.

In de spits kreeg Kees Schotanus de voorkeur.

Terwijl trainer Eric Boersma zijn spelers van de nodige instructies voorzag, werd de verslaggever van dienst door Simon Dijkstra (de ongekroonde koning van de wisselspelers) ingelicht over de hiërarchie onder de bankzitters.

Het langs de zijlijn acteren was voor ondergetekende een uitstekende kans om de wedstrijd eens van de andere kant te bekijken.

Op de bank zaten Simon Dijkstra, Pieter Sikkema, Lieuwe Nijboer en Jurryt Jonkman.

Tegelijkertijd met al het voorgaande zat de leider van vvEastermar2, Erik Dijkstra, met andere problemen. Het was Hidde Faber geweest die hem onderweg naar Wijnjewoude op slinkse wijze in had gehaald. Dijkstra heeft van Bouwe Boersma geleerd dat het inhalen van de leider op de snelweg absoluut not done is en zo zag Faber zijn basispositie veranderen in 90 minuten buiten de lijnen.

Dit vond hij echter verre van erg, Lieke, Ruth en Bert de Vries waren er om hem gezelschap te houden.

Na de tactische bespreking van Dijkstra was duidelijk geworden dat het 2e 4-4-2 zou spelen. Waarin Robert Tienstra dacht een veredelde rechtsvoor te zijn en Mark de Vries wel zeker wist wat zijn taken waren.

De aanwezigheid van Mark de Vries zijn vader bij het 2e betekende ook dat er 1 van de befaamde fietsboys ontbrak, gelukkig konden Cor Brouwer en Molle Heidbuurt de weg naar Jistrum vinden en zo zorgde deze aderlating voor weinig problemen.

Om half drie floot scheidsrechter J. Wagenaar voor het begin van de wedstrijd om de Skûlenboarcher brége.

Eastermar nam meteen het heft in handen en wist de nodige grote kansen te creëren, deze werden echter allemaal vakkundig gemist. De uitblinkende keeper van de thuisploeg had hier zeker een handje in, en soms zelfs twee.

In Wynjewoude kreeg VVE 2 inmiddels een hoekschop te nemen, Oege van Dijk nam achter het leer plaats en trapte deze met enige precisie naar de instormende Robert Tienstra: 0-1!

Vlak na dit doelpunt wist Jorn Hoekstra enkele malen nipt naast te koppen.

In de plaatselijke 34e minuut besloot Mark de Vries een strakke bal op Oege van Dijk af te leveren. Van Dijk nam aan, draaide a lá Bombarda open en schoot slap binnen: 0-2!

Ondertussen had in Jistrum Harm Tseard Heidbuurt de score middels een directe vrije trap geopend en leken de Eastermarders bezig aan een makkelijke wedstrijd.

Niets bleek minder waar, het waren de Jistrumers die in de 37e en 39e minuut met scherp schoten.

Na deze doelpunten wist VVE 1 nog enkele grote mogelijkheden niet te verzilveren en zo konden de geel-blauwen met een 2-1 achterstand richting de thee.

In de rust werd er eerst latje trap gespeeld en vervolgens werden er door Lieuwe Nijboer en Jurryt Jonkman enkele voorzetten gegeven voordat alle basisspelers het veld weer betraden.

Na rust deed blijken dat Albert Brouwer en Stefan Erwin Venema van positie waren gewisseld.

Nadat iedereen hier aan gewend was kreeg Eastermar al gauw weer wat kansen.

Ondertussen viel in Wynjewâld mid-mid Thijs Haveman uit met een blessure.

Door de tijdelijke wanorde die hieruit volgde wist ODV de aansluitingstreffer te scoren.

De mannen van Erik Dijkstra wisten echter dat er niets aan de hand was, ze hadden namelijk Haye Veenstra in de gelederen en die scoort altijd.

Zo ook deze middag, nadat Jorn Hoekstra en Renze Kooistra eerst gezamenlijk 5 enkeltjes aan hadden getikt, wist Veenstra de 1-3 te maken, dit bleek ook de eindstand en zo konden de bandjes van de platte kar van VVE 2 voorzichtig aan alvast van wat extra lucht worden voorzien.

In Jistrum pakken we de wedstrijd in de 58e minuut weer bij de lurven. De bal was inmiddels bij Albert Brouwer beland, die na een mooi lobje, Harm Tseard Heidbuurt even aan moest sporen. Toen laatstgenoemde eenmaal reageerde merkte hij al snel dat hij oog in oog stond met de keeper. Heidbuurt faalde niet en zo was de stand weer in evenwicht.

7 minuten later wist Tsjalling van Dijk de nodige meters af te leggen alvorens met een stiftbal naar links Kees Schotanus te bereiken, deze scoorde de 2-3 en omdat een doelpunt van de ingevallen Pieter Sikkema afgekeurd werd bleek dit tevens de eindstand te zijn.

Volgende week komt Ezinge op bezoek in Eastermar. Omdat deze ploeg voor Eastermar een grote onbekende is nodig ik u komende zaterdag allen van harte uit op Sportpark “de Burgerkamp”.

Het 2e speelt dan een 6 punten wedstrijd tegen V en V'68. Ook daar bent u welkom.

   

Verslag Eastermar D1 - Suawoude D1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 08 september 2015 08:33

Op kanaal 30 staat een verslag van de wedstrijd Eastermar D1 tegen Suawoude D1.

Zie onderstaande link:

 

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/voetbal/15240-suawoude-d-s-winnen-van-eastermar

   

Pagina 162 van 171