Welkom bij VV Eastermar

Boersma zijn nieuwe aanwinst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 22 februari 2016 08:14 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 februari 2016 08:07

   

VVE wint van VVE!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 15 februari 2016 15:01

Een week nadat Eastermar met 1-3 van VVT wist te winnen stond er wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal was het de beurt aan het prachtige weids gelegen Ezinge om de Broekophâlders te ontvangen.

Nadat iedereen zich precies op tijd had weten te melden voor de wedstrijdbespreking van 12:30, om nu de aanwezigheid van HT Heidbuurt te noemen zou flauw zijn dus dat laat ik achterwege, kon de voorbereiding op deze lastige wedstrijd beginnen. Nadat trainer Eric Boersma zijn wekelijkse peptalk ten tonele had gebracht waarin hij ditmaal onder andere refereerde naar een positief stuk in het Friesch Dagblad over de wedstrijd van een week tevoren kon de voltallige Eastermarder A-selectie zich opmaken voor de lange reis naar het bittere noorden van Groningen.

Omdat leider Bouwe Boersma de toeristische route boven de snelste verkoos konden de drukke voetballers even tot rust komen en genietend van de uitgestrekte toendra's waar Groningen bekend om staat helemaal zen aankomen in Ezinge. Het was door deze reis dat aldaar gearriveerd niemand ook maar een puntje van kritiek over het zware, hobbelige, met natte bovenlaag uiterst uitglijd–vriendelijke hoofdveld wist te uiten.

Nadat de vriendelijke kantinejuffrouw de voltallige selectie van een bakje koffie had voorzien en haar nieuwsgierigheid naar de eigenaar van de dikke Dodge die ineens op haar parkeerterrein stond met het antwoord “Stefan Brouwer” bevredigend gestild was, de overige Brouwers hun aroma op het plaatselijke toilet achter hadden gelaten en de aanwezigheid van allerhande steigerhouten meubels was vergeleken met HT Heidbuurt zijn meesterwerkjes zochten de mannen de kleedkamer op.

De opstelling bleek op twee posities gewijzigd te zijn, in plaats van Sjoerd Visser stond ditmaal Ronald Vanger weer eens tussen de palen. Verder werd Pieter Sikkema op de bank gezet, Sikkema overweegt een overstap naar een sport die ietwat beter bij zijn postuur past, omdat hij voor sumoworstelen nog aan de magere kant is traint hij in al zijn vrije uurtjes met darten. Hierdoor had hij de afgelopen week niet kunnen voetbaltrainen. Omdat Simon Dijkstra al weken tegen een basisplaats aan zit te hikken was het niet meer dan logisch dan dat Dijkstra deze week zijn kans kreeg.

Voor Vanger stonden Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Thomas van Holsteijn. Hen was er alles aan gelegen eindelijk die nul weer een te houden.

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema als altijd een plekje toebedeeld, samen met Albert Brouwer en Sander Smedema.

Op de flankjes stonden de in bloedvorm verkerende Jille van der Wal en Kees Schotanus, de spits had ik u net al verteld, immers.

Op de bank zaten Mark de Vries, Robert Tienstra en Lieuwe Nijboer.

Zij mochten de wedstrijd vanuit een gerecycled bushokje aanschouwen. De geblesseerden Gjalt Mulder, Rienk Wind, Harm Tseard Heidbuurt en Tsjalling van Dijk zouden de wedstrijd van achter de buizen bekijken.

Nadat Jurryt Jonkman besloot om ditmaal wel naar Kees Schotanus te luisteren bij de toss. Schotanus zijn uitspraak was “yn'e munt”. Nadat dit aan de scheidsrechter door werd gegeven gooide de desbetreffende heer het muntstuk omhoog, ving het op en klapte het op zijn hand. Wederom wist Eastermar de toss te winnen. Op aanraden van Richard Brouwer werd ervoor gekozen om te wisselen van helft, bij gebrek aan een felle zon en harde wind was de reden hiervoor niet helemaal duidelijk maar Brouwer zou het wel weten.

Nadat de thuisploeg de aftrap had genomen was de wedstrijd logischerwijze reeds begonnen.

Het wedstrijdbeeld was al snel duidelijk, Eastermar beschikte als lijstaanvoerder zijnde tegen de nummer 12 nou eenmaal over ietwat meer kwaliteit dan Ezinge. Op dit veld was dat echter lastig ten uitvoering te brengen, wat de vechtende tegenstander dan weer in de kaart speelde. Zonder te zeuren en met veel inzet probeerden de geel-blauwen er het beste van de maken. De dribbels die ze in die openingsfase in overvloed inzetten leidden veelvuldig tot een flinke trap op de skonken of tot balverlies.

Al vroeg in de wedstrijd werd de wederom gretige Jille van der Wal maar weer eens gevloerd op zo'n 30 meter scheef van het spreekwoordelijke vijandige doel. Van der Wal ging zelf achter de bal staan en poogde hem in één keer binnen te trappen. De bal werd echter verkeerd geraakt en reisde onder teleurstellend gevloek van de nemer de 16 in. Hier aangekomen stuiterde het leer precies onder de voet van een Ezinger door naar Simon Dijkstra. Dijkstra wist met dit buitenkansje wel raad: 0-1!

6 minuten na dit openingsdoelpunt kreeg de nummer 10 van Eastermar (ook wel Albert Brouwer genoemd) de bal in zijn bezit. Hij probeerde dribbelend vooruit te komen maar had aardig ruzie met het veld. De bal hobbelde hem meermaals tegen de schenen tot net binnen zijn bereik. Dankzij deze vreemde manier van voortbewegen wist hij 2 man te passeren alvorens de bal buiten Brouwer zijn intenties om gelukkigerwijze voor de voeten van Jille van der Wal verscheen. Van der Wal had het gestuntel van Brouwer ook gezien en besloot dat hijzelf niet zo'n modderfiguur wilde slaan. Hij schoot het leer dus maar snoeihard in de kruising om af te zijn van het gedonder: 0-2!

Zo hobbelde en kabbelde de eerste helft wat voort tot het ineens rust bleek te zijn. Dit kwartiertje werd door Eric Boersma benut om even op te warmen. Het bleek voor de toeschouwers beduidend kouder dan voor de spelers. Nadat Boersma weer enigszins op temperatuur was kon mun als team het veld weer op.

In de tweede helft waakten de Eastermarders van een hervatting als die van een week tevoren, toen maakte VVT al snel de aansluitingstreffer waarna de kop er toch weer even goed voor moest. Omdat dit nog in het achterhoofd rondspookte en omdat het veld toch wel een beetje lastig was kwam er van attractief voetballen weinig terecht. Daarvoor langs deze weg nog even onze welgemeende excuses naar de toegestroomde fans, zelfs de fietsboys waren aanwezig, al was het bij hoge uitzondering in de auto.

In de 66e minuut schoot Jurryt Jonkman ondanks de coaching van deze en genen dat hij tijd had de bal wild de eigen 16 uit over de zijlijn. Jonkman was ervan overtuigd dat ze stonden te liegen en vond de scheldcarbonade die Albert Brouwer hem presenteerde dan ook tegen het gemene aan. Binnen een minuut kreeg Jonkman echter een herkansing, hij stapte goed uit, tikte de bal met links voor de voeten van een willekeurige tegenstander vandaan om in dezelfde beweging de bal met rechts met een doodschop diep te sturen. Jille van der Wal (foto) stond daar alert als altijd te wachten op zulks. Hij vloog als een hazewindhond diep terwijl twee tegenstanders hem af probeerden te stoppen. Dit wisten zij echter niet van elkaar en zo was het enige dat ze wisten te stoppen, elkander. De klap die hun botsing maakte was in buurdorp Saaksum door Sjors en Sjimmie (zomers graag geziene gasten bij eetcafé 't Breed te Eastermar maar dat terzijde) te horen. Van der Wal liet zich niet af leiden door dit akkefietje, hij snelde naar de keeper om deze middels een onnavolgbare lichaamsbeweging voorbij te gaan: 0-3!

Hierna kreeg de uitploeg de geest weer en begon het de tegenstander andermaal af te jagen. In de 70e minuut werd de opbouw van Ezinge dusdanig verstoord dat de bal stuiterend voor de voeten van de doelman verscheen, die probeerde de bal onder controle te brengen om deze vervolgens lang te trappen. Tegen de tijd dat hij zo ver was bleek Simon Dijkstra (foto) dichterbij geslopen te zijn. De wilde uittrap van de zich dood geschrokken doelwachter trof Dijkstra vol op zijn door de dochter van Molle Heidbuurt begeerde aantrekkelijke gelaat. Vervolgens vloog de bal met een heerlijke boog in de touwen: 0-4!

Na zo'n 72 minuten gespeeld te hebben werd de voor Stefan Erwin Venema ingevallen Mark de Vries vanuit het niets onvoorstelbaar boos op zijn tegenstander Daniël. Net voordat er rake klappen zouden vallen kon de Vries tot bedaren worden gebracht door eveneens invaller Lieuwe Nijboer.De scheidsrechter riep nadat de bal even buiten de lijnen was Daniël en Robert Tienstra bij zich. Tienstra maakte de scheids al snel duidelijk dat niet hij maar Mark de Vries de boosdoener was en dat een gele kaart voor zijn misdragen niet zou misstaan. Op een domme gele kaart alias een praatkaart staat bij de Eastermarders een boete van precies 1 kratje bier. Tot teleurstelling van de gehele uitploeg kwam De Vries er ondanks Tienstra's tips met een preek van de scheidsrechter vanaf.

Nadat Eastermar nog een klein dozijn schoppen incasseerde vond de arbiter het tijd om de douches op te zoeken. Zo wist Eastermar ook deze tweede lastige uitwedstrijd na de winterstop te winnen. Omdat Haulerwijk verloor van VVT en Kootstertille gelijk speelde tegen Zeester loopt V.V. Eastermar samen met het eveneens winnende en ongeslagen de Sweach weer een paar puntjes uit. Volgende week wacht een oefenwedstrijd tegen IJVC. Op 20 Februari hopen we weer op uw massale steun te kunnen rekenen wanneer we Jistrum op bezoek krijgen.

Tot dan!

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 151 van 171