Welkom bij VV Eastermar

Eastermar zet misstap in titelrace

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 14 maart 2016 15:34 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 14 maart 2016 15:13

Precies een week na een week tevoren stond in de 5e klasse C de absolute topper S.V. Haulerwijk – V.V. Eastermar gepland. De top drie in deze klasse was na het verlies van V.V. Eastermar tegen Jistrum weer wat bij elkaar gekropen. De Sweach was sindsdien de nieuwe lijstaanvoerder. Zodoende waren de belangen bij Haulerwijk (nummer 3) en V.V.E. (nummer 2) groot.

Bij Haulerwijk denk je meteen aan voormalig V.V. Eastermar back en jeugdtrainer Jelmer Hoekstra en dat het één van de twee Friestalige dorpen van Oostellingwerf is, het andere dorp is eveneens een gewaagde sparringpartner van V.V.E.: Waskemeer.

Eastermar had weer een roerige trainingsweek achter de rug, met de terugkeer van Sander Smedema en Harm Tseard Heidbuurt had trainer Eric Boersma gelukkig wel weer een ietwat ruimere selectie om zijn oefeningen uit te laten voeren. Omdat J. Jonkman besloten had zijn op 3fm gewonnen kaartjes voor Rudimental te verkopen kon ook hij donderdags aanwezig zijn en hoefde hij zaterdags de bank niet warm te houden.

Pieter Sikkema besloot nog een weekje schoolziek te blijven en bleef dus de nodige eamel-snapchats naar zijn teamgenoten te sturen. Dit zorgde ervoor dat hij nadat hij vrijdag op wonderbaarlijke wijze weer fit was, zaterdag met het 2e mee mocht.

Tsjalling van Dijk had de donderdagavond training eerder verlaten wegens zere knieën, dit zorgde ervoor dat er achter zijn naam een klein vraagteken kwam te staan. Hier zou hij vast nog wel even over bellen met de trainer.

En dan was er nog het verhaal Mark de Vries. Die tegen V.V.S.V.'09 uiterst sterk inviel en mogelijk nog sterker uitviel door een rode kaart uit handen van scheidsrechter Wijnstra wegens licht natrappen. Diezelfde scheidsrechter was door de V.V.E. spelers een seizoen tevoren tegen respectievelijk O.D.V. (thuis) en Noordbergum (uit) nog in bescherming genomen nadat hij door de tegenstanders aangevallen en zelfs bedreigd werd. Zijn dank bleek zo groot dat door zijn hand de arme Mark de Vries een schorsing van maar liefst 7 wedstrijden uit heeft te zitten.

Wijnstra, super.

 

Dan is de tijd nu wel rijp voor de elftalpresentatie:

Op doel stond Sjoerd Visser met voor hem Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Thomas van Holsteijn. Op het middenveld stond Stefan Erwin Venema samen met Albert Brouwer en Tsjalling van Dijk. Wanneer van Dijk in de warming-up afgekeurd werd zou Sander Smedema op zijn positie komen te spelen.

Voorin stonden de doelpuntenmachines Jille van der Wal, Kees Schotanus en de immer scorende Simon Dijkstra.

Op de bank zaten Robert Tienstra, Lieuwe Nijboer, Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema.

Dan volgt nu het teleurstellende en tevens verdrietige wedstrijdverslag:

Na 14 minuten gespeeld te hebben speelde Jurryt Jonkman de om de bal vragende rechtsvoor Kees Schotanus in. Schotanus trachtte middels een lichaamsschijnbeweging of iets wat daarvoor door moest gaan zijn directe tegenstander te misleiden. Dit mislukte echter hopeloos en zo kon de Haulerwijker de bal richting zijn eigen linksvoor spelen. Jonkman probeerde deze pass nog te onderscheppen maar was net te laat, de Haulerwijker stoomde op tot om en nabij de achterlijn en gaf toen voor op zijn compagnon Tom Mulder die de bal buitenkantje rechts voorbij Sjoerd Visser wist te sturen. 1-0.

Meteen hierna wist V.V.E. middels een mooie aanval langs vijf schijven Stefan Erwin Venema alleen voor de keeper te positioneren, vanuit een lastige hoek probeerde Venema de bal voorbij de keeper te schuiven, de op Nienhuis lijkende goalie kwam echter zo wild uit dat hij de bal pareerde en meteen ook Venema zijn enkel meenam. Omdat zijn enkel meteen de vorm van een watermeloen aannam en zodoende niet meer in de voetbalschoen paste betekende dit einde wedstrijd voor de Eastermarder stofzuiger, hij werd vervangen door Sander Smedema.

6 minuten later had de thuisploeg wederom een vlijmscherpe counter in petto. Omdat de Eastermarder rechtsback uitstapte in plaats van naar de coaching te luisteren en zijn man te houden kwam Patrick Hilhorst na een steekpass alleen voor de keeper, dit betekende de 2-0.

Zo konden na een piepklein halfuur alle afspraken de prullenbak in en was het zaak zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken.

Eastermar probeerde met man en macht kansen te creëren maar speelde inmiddels tegen zichzelf, het veld en een tegenstander die steeds vaker over de schreef ging.

Jille van der Wal wist uit 2 vrije trappen nog dichtbij een treffer te komen, de ene spatte op de paal uit elkaar en de ander werd door de keeper gepakt.

In de rust werd Richard Brouwer vervangen door Harm Tseard Heidbuurt, omdat de thuisploeg sinds de 2-0 besloten had de bus te parkeren en van Heidbuurt de nodige aanvallende impulsen langs het rechter flankje konden worden verwacht.

Meteen na rust werd al duidelijk dat Eastermar de teugels in handen kreeg en de Haulerwijkers massaal inzakten en wachten op het uitvoeren van een vlijmscherpe counter. Dit zorgde tot een aantal kleine kansen voor de V.V.E. en ook Haulerwijk wist een aantal te creëren. De op Tjalf Jonkman lijkende en dus uiterst sympathieke Louw-Jan Beijert wist door ditmaal wel kordaat optreden van de Eastermarder defensie gelukkigerwijze geen doel te treffen. Omdat ook Eastermar ondanks een 1 op 1 strategie en met de ingevallen Robert Tienstra niet tot scoren wist te komen bleef de stand op deze zonnige kloten dag 2-0.

Zo naderde het slimme S.V. Haulerwijk de Eastermarders tot op 1 punt en belooft deze competitie hoe dan ook een zinderend slot tegemoet te gaan.

Nu is het zaak om van week tot week te leven, elke wedstrijd is een finale op zichzelf en de prijs wordt aan het eind van de spreekwoordelijke rit toch pas uitgereikt zeggen ze altijd. Volgende week komt de trotse koploper de Sweach op bezoek, het heeft 5 punten meer dan de blauw–gelen en dus is de opdracht vrij duidelijk dunkt mij.

Jurryt Jonkman.

(Foto's: Foto1, Foto2)

   

Eastermar voorkomt crisis!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 07 maart 2016 10:12 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 07 maart 2016 09:53

Een week na het verliezen van de brug gelegen over het kanaal dat tussen Eastermar en Jistrum stroomt konden de Eastermar strijders zich opmaken voor de volgende kraker in de vijfde klasse c.

VVSV'09 kwam op bezoek, ze hadden het VVE in de uitwedstrijd knap lastig gemaakt (2-3) en dus moest er heel wat werk verzet worden om het debacle van een week geleden te doen vergeten. In de uitwedstrijd was Stefan Brouwer met een kop doelpunt en een weggegeven penalty in topvorm, deze middag werd er daarom wederom een hoop verwacht van Brouwer.

Van alle afwezigen waar vorige week nog melding van werd gemaakt kwam er dit weekend niemand terug, sterker nog, keeper Sjoerd de Vries zat zo in zak en as na het verlies tegen buurman Jistrum dat hij gedwongen een weekend vrijaf moest nemen.

Dit betekende dat Ronald Vanger de handschoenen aan mocht doen.

Voor Vanger stonden Thomas van Holsteijn, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer. Op het middenveld Stefan Erwin Venema, Tsjalling van Dijk en Albert Brouwer. Voorin werd er veel verwacht van Jille van der Wal, Simon Dijkstra en Kees Schotanus.

Op de bank zaten Lieuwe Nijboer, Robert Tienstra en Mark de Vries.

De oplettende lezer ziet dat trainer Eric Boersma exact dezelfde spelers als een week tevoren de wei in stuurde om het een en ander recht te zetten.

In de komende weken wordt deze selectie naar verwachting snel weer aangesterkt met de terugkeer van de doodzieke Pieter Sikkema en de Zweed Sander Smedema. Ook wordt er in Eastermar vanuit gegaan dat Sjoerd Visser snel weer bij zijn positieven komt.

Nadat de van Chinees en Barcelona houdende topper en pupil van de week Nanique Stienstra de bal na een machtige dribbel in het doel had weten te schieten liet scheidsrechter Wijnstra de uitploeg aftrappen.

Eastermar was van plan de wedstrijd fel en met de omgekeerde variant van dat woord van start te gaan, de tegenstander moest meteen bij de spreekwoordelijke ballen gepakt worden.

In de 5e minuut kwam de thuisploeg na druk drukzetten aan de bal, zette meteen een aanval op langs de rechterflank, waar Jille van der Wal op een gegeven moment in balbezit kwam, hij hoorde Albert Brouwer fanatiek roepend naar de spitspositie lopen en besloot hem de bal op stropdashoogte aan te spelen. Brouwer bukte vakkundig en stuurde de bal middels een no-lookje met zijn hoofd naar de linkerhoek. Het leer krulde prachtig bij de keeper vandaan in de goede kant van het zijnet 1-0!

Justjes later in de wedstrijd vond er wederom een aanval over rechts plaats. Albert Brouwer speelde Simon Dijkstra aan, Dijkstra stuurde hem meteen door naar Jille van der Wal die na een kapbeweging strak en laag voor gaf op de vrijstaande Kees Schotanus, Schotanus volleerde vervolgens op prachtige wijze de 2-0 tegen de touwen!

Meteen na rust bleek Richard Brouwer het op de heupen te hebben, hij denderde langs de volledige rechterflank voordat hij aangespeeld werd door een zekere teamgenoot. Brouwer legde de bal even correct neer en gaf daarna subliem voor op zijn broer Albert Brouwer, die de bal voor een leeg doel zo binnen kon tikken. Brouwer had echter besloten dat het knapper zou zijn wanneer hij het leer over de de lat wist te bonjouren. Zo bleef het dus 2-0.

Nadat Simon Dijkstra dit voorbeeld middels 3 gemiste reuzen van kansen wist te volgen besloot hij op aangeven van Jille van der Wal maar eens dat een voorzet misschien beter zou lukken deze middag. Hij lepelde de bal hoog naar de tweede paal alwaar Kees Schotanus klaar stond om de bal voorbij de uit zijn doel gelopen doelman te snoekduiken 3-0!

In de 80e minuut kreeg de moegestreden Albert Brouwer de bal weer eens in zijn bezit, in plaats van een dribbel in te zetten speelde hij Jille van der Wal aan, die stuurde de bal na een draai om de heupen in de loop van Simon Dijkstra weg. Dit resulteerde in Dijkstra zijn vierde 1 op 1 met de gastkeeper. Nadat hij de 1e drie glansrijk had weten te missen besloot hij dat op deze zonnige zaterdag viermaal maar eens scheepsrecht moest zijn, Is sa: 4-0!

Meteen hierna mocht de sinds een aantal weken gepikeerde Mark de Vries invallen. Het was alsof de tegenstander rook dat de Vries niet juist in zijn velletje stak want meteen werd er gestart met het provoceren van het Eastermarder heethoofd. Nadat er buiten het zicht van de bij tijd en wijle marchanderende scheidsrechter Wijnstra voor de 3e keer nagetrapt was besloot de Vries wraak te nemen. In het volle zicht van Wijnstra gaf hij zijn directe tegenstander in het belang van het team een trap terug. Dit resulteerde in een rode kaart voor de Vries. Tevens bloeide de ietwat dood kabbelende wedstrijd weer helemaal op, VVSV ging op zoek naar een eretreffer en Eastermar probeerde middels counters nog wat te bereiken. De spitsen zaten echter met hun gedachten al bij het troosten van Mark de Vries en zo werden er andermaal grote kansen gemist.

Misschien vielen de 3e en 4e treffers overigens ook wel in een compleet andere volgorde, het heftige avondje Heerenveen dat door Eric Boersma als teamuitje geregeld had heeft het 1 en ander aardig door elkaar gehusseld, uw begrip daarvoor wordt op prijs gesteld. Dat Simon Dijkstra zo'n 6 kansen wist te missen en dat Mark de Vries al weken gefrustreerd rondstapt zijn wel feiten die als palen boven water staan.

Volgende week wacht de uiterst moeilijke uitwedstrijd tegen het op de 4e plek bivakkerende Haulerwijk. De thuiswedstrijd eindigde in een spannende 2-2. Evenals VVE wist Haulerwijk deze competitie lange tijd ongeslagen te blijven. Er wacht de Broekophâlders dus maar weer eens een lastige klus, uw geestelijke dan wel lichamelijke steun wordt wederom op prijs gesteld!

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 150 van 171