Welkom bij VV Eastermar

Mini- en F-pupillen VS. moeders

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 28 april 2016 13:55

Maandag 2 mei as. zullen onze Mini-pupillen en F-pupillen het opnemen tegen hun moeders. Dat dit op hoog niveau gespeeld zal worden blijkt wel uit het feit dat dit gaat om de tweede ronde van de Champions League!

 

Details (klik hier voor de uitnodiging)

 

Locatie: Sportcomplex Burgerkamp

Aanwezig: vanaf 18.40 uur

Aanvang: 19:00 uur

Duur: 2 x 15 à 20 minuten (afhankelijk van de wat oudere deelne(e)m(st)ers)

 

Tot as. maandagavond!!!

   

Eastermar houdt druk op de tuinslang

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 25 april 2016 14:36

Nadat de gehele 5e klasse C van de KN.B een gedwongen weekend vrijaf had gekregen stond voor de mannschaft van trainer Eric Boersma de kraker tegen Boornbergum op het programma. Eerder dit seizoen werden de Eastermarders in de thuiswedstrijd middels een zwaarbevochten 4-1 tot Herbstmeister gekroond. Midden April lagen de zaken er echter ietwat minder rooskleurig voor. Eastermar stond inmiddels 3e op de ranglijst en Boornbergum bivakkeerde met een zevental punten minder op de 5e stek.

Het vrije weekend werd door Bouwe “kratje” Boersma benut door de houthakkers van de A en B selecties op te trommelen voor een heuse klusjesdag op Sportpark de Burgerkamp, dit leidde tot heel wat hark/bezem/schep hangfoto's en tot een x-aantal geplaatste bankjes.

Waar Albert twee weken geleden nog een gesigneerd shirt van de degradeerbeer van de eredivisie had weten te winnen tijdens Cambuur-Ajax, wist Robert Tienstra tijdens een bedroevende aflevering van sc Heerenveen-Ajax een gesigneerde bal van de thuisclub te winnen, met zelfs good old Lodeweges er op. Dit waren hun hoogtepunten van de afgelopen halve maand in de welbekende notendop.

Eric Boersma kwam voor deze middag met een enigszins verrassende opstelling op de proppen.

Ronald Vanger stond onder de lat met voor zich Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman, Thomas van Holsteijn en de van de nummer tien terug gehaalde Albert Brouwer. Dit ging ten koste van de nôlepluisplukkende Richard Brouwer die op de bank plaats mocht nemen.

Op het middenveld werd de nummer 10 positie overgenomen door Harm Tseard Heidbuurt, hij kreeg Sander Smedema en Robert Tienstra in zijn rug.

Voorin stonden Jille van der Wal en Pieter Sikkema op de flankjes en Kees Schotanus mocht het weer eens in de punt proberen.

Op de bank kreeg R. Brouwer gezelschap van Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema en Simon Dijkstra.

De geblesseerden Tsjalling van Dijk en Gjalt Veenstra mochten samen met de geschorste Mark de Vries op de niet aanwezige tribune plaatsnemen.

Nadat Jurryt Jonkman de toss wist te winnen en ervoor gekozen had met de wind in de rug te starten begon het wachten op de pupil van de week. Toen die na tien minuten nog steeds in geen velden en wegen te bekennen bleek besloot scheidsrechter R. Brinkman dat er met deze traditie gebroken diende te worden, hij floot op zijn fluit het alom bekende startsein.

V.V. Eastermar had in het eerste kwartier de teugels aardig klemvast, tot grote kansen leidde dit echter nog niet.

Na exact 21 minuten kwam Boornbergum voor het eerst uit zijn schulp, uiteindelijk zou dit tot een schot op doel leiden. Ronald Vanger leek de bal makkelijk te kunnen pakken maar dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, Vanger wist het leer uiteindelijk á la Sjoerd Visser via de binnenkant paal tegen de touwen te slaan.. zo keek hij samen met zijn team plotseling tegen de altijd lelijke 1-0 achterstand aan.

Tijdens Albert Brouwer zijn bezoek aan Cambuur – Ajax had hij precies gezien hoe het spelletje niet gespeeld diende te worden, dit werd duidelijk toen hij in de 28e minuut de bal op de linkerflank opeiste, in plaats van deze in de geest van het eerder genoemde duel te verspelen besloot hij over te gaan tot een poeier richting de verste kruising. Tot ieders (behalve Brouwer zijn eigen) verbazing vloog de bal niet alleen richting maar ook daadwerkelijk IN die verste kruising:1-1! Helaas is dit staaltje vakmanschap niet gefilmd, de onder de lat staande Ronald Vanger was namelijk vergeten een vervanger te zoeken voor zijn in de steek gelaten paparazzi taak.

Tien minuten later had Albert Brouwer de bal plotseling weer voor de voeten. Hij was zich er terdege van bewust dat als hij nog eens wilde scoren dit in de eerste helft moest gebeuren. De tweede helft zou zijn moeder namelijk samen met zijn wederhelft langs de lijn staan als aandachtige toeschouwers, dit zou ongetwijfeld een overdaad aan zenuwen opwekken bij de oudste der Brouwer-jongens waardoor er van geslaagde acties geen sprake meer kon zijn. Met deze kennis in zijn achterhoofd besloot hij de trekker over te halen, de bal vloog met een door Albert nauwkeurig toegepaste dwarrel recht op de keeper af, die verkeek zich op diezelfde dwarrel en tikte de bal pardoes het eigen doel in!

Zo was de stand tussen de keepers 1-1 en de totaalstand 1-2!

Dit was uiteindelijk ook de ruststand. Deze werd door Eric Boersma benut voor een praatje over koetjes en kalfjes. En door Bouwe Boersma voor een massage aan dezen en genen.

In de tweede helft bleek niet alleen Albert Brouwer stijf te staan van de zenuwen, het complete elftal was zo onder de indruk van de zojuist gearriveerde blonde dames, dat menig actie verloren ging in hun schoonheid.

Zo kon het dat SC Boornbergum in met name het laatste half uur aardig druk wist te zetten op de Eastermarder defensie. Deze brak echter niet en mede door een drietal uitstekende reddingen á la Sjoerd Visser van Ronald Vanger werd er niet meer gescoord.

Doordat de Sweach verrassend met 1-0 verloor bij OKVC klommen de Broekophâlders naar de 2e plek. Met 2 verliespunten achterstand op Haulerwijk is het kampioenschap nog niet beslist. Haulerwijk dient dan wel één van zijn twee overgebleven duels te verliezen en het stroef acterende Eastermar moet zijn eigen drie duels winnend afsluiten.

De welbekende tijd zal het leren..

Volgende week wacht de altijd moeilijke thuiswedstrijd tegen Drogeham, u bent bij deze van harte uitgenodigd, Minke en Erika incluis!

Mvg,

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 146 van 171