Welkom bij VV Eastermar

Eastermar C1 kampioen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 01 mei 2016 22:38

Zaterdagochtend 30 april: luid getoeter door de straten van Eastermar. Een stoet van auto’s met uit het raam hangende pubers: de kersverse kampioenen van Eastermar. Met nog twee wedstrijden te gaan mag de C1 zich nu al kampioen noemen van de tweede klasse 11. In De Westereen werden de ‘readsjes’ met 0-4 verslagen. De grootste concurrent, Drachtster Boys C2, moet weliswaar nog vier wedstrijden spelen, maar kan het puntenverschil niet meer goedmaken.

De C1 onder leiding van Wybe Hogendorp en Haije Veenstra (en op de achtergrond Tjeerd Dijkstra) heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Tot de winterstop werden zelfs alle wedstrijden gewonnen. Na de winterstop was er even een dip: een gelijkspel tegen SC Kootstertille, gevolgd door een verliespartij tegen Drachtster Boys. Gelukkig ging de knop daarna weer om en werden opnieuw alle wedstrijden gewonnen. Met als resultaat dit kampioenschap, dat als vanouds werd gevierd met ‘patat en cola’. Hoewel een groot aantal spelers al meerdere keren kampioen is geweest, is het bijzondere van dit kampioenschap dat er een volledige competitie (september t/m mei) is gespeeld met geduchte tegenstanders.

Het kampioenschap is in de eerste plaats een verdienste van de jongens zelf, maar Wybe en Haije willen ook graag een compliment uitdelen aan jeugdtrainers Rienk de Haas en Piet Raap. Zij wisten de jongens zo te motiveren dat een voetbaltraining alleen bij hoge uitzondering werd overgeslagen. Twee keer per week samen trainen versterkt de teamgeest en verhoogt het resultaat.

De komende weken speelt de C1 nog tegen ONT (uit) en Drachtster Boys C2 (thuis). Als ze ook deze laatste wedstrijd op zaterdag 21 mei om 10.00 uur weten te winnen, zijn de jongens niet alleen kampioen, maar voelen ze zich ook kampioen!!!

De C1 bestaat uit: Rindert Venema, Jelle van der Bij, Bonze Zeilstra, Lieuwe Zeilstra, Max Dam, Menno Dijkstra, Knelis Kootstra, Tristan Lahuis, Willem Veenstra, Theun de Haan, Levi Hilsum, Nick Okkema , Piet Hogendorp, Bram van der Bij en Jelmer Tillema.

Op de foto’s ontbreken Levi Hilsum en Lieuwe Zeilstra.

(klik hier om de foto's te bekijken, red)

   

Nieuwe aanduidingen jeugdvoetbal

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 28 april 2016 14:16

Klik op onderstaande link om hierover te lezen:

http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/kennis/18079/nieuwe-aanduidingen-het-jeugdvoetbal

   

Pagina 145 van 171