Welkom bij VV Eastermar

Eerste Competitiezege Eastermar D1G

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 04 oktober 2015 16:16

Zaterdag 3 oktober speelde Eastermar D1G uit tegen Twijzel D1G. De broekophâlders hadden na twee wedstrijden nog maar 1 punt behaald (gelijkspel tegen Suwâld en verlies tegen Burgum/BCV D3) terwijl de gastheren uit Twijzel twee wedstrijden gewonnen hadden.

Vanaf de start van de eerste helft zou al blijken dat het publiek deze ochtend de grote winnaar zou worden. De Eastermarder aanhang ( 3 chauffeurs!) zag dat hun pupillen met veel inzet begonnen en dat leverde eigenlijk ook al snel een doelpunt op via een bekeken schot van Jurre Jan Venema. De concentratie verslapte daarna en Twijzel kreeg de mogelijkheid om vrij snel weer op gelijke hoogte te komen. Even later werd een voorzet van de Eastermarder rechterflank in eigen doel gewerkt door een Twijzeler verdediger en was een nieuwe voorsprong weer een feit.

Ook van deze voorsprong kon men niet lang nagenieten want ook Twijzel toonde veerkracht en scoorde rap de gelijkmaker. En zo was het jojo-en begonnen want even later stond Eastermar weer voor door een doelpunt van opnieuw Jurre Jan Venema. Maar dit verslag begint een beetje eentonig te worden want Twijzel liet het er niet bij zitten en scoorde vlak voor rust 3-3. Voor wat betreft de inzet van onze talenten in de eerste helft konden de leiders Harry en Edou tevreden zijn maar de tegendoelpunten werden toch iets te gemakkelijk weggegeven.

Na de thee was het net alsof onze jongens in slaap waren gesust want de eerste tien minuten waren niet om aan te zien. Twijzel kreeg wel 4 tot 5 kansen om op voorsprong te komen en benutte daarvan gelukkig maar één. We kwamen dus voor het eerst op achterstand en dus moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dat gebeurde dan ook want de mouwen werden opgestroopt tot vlak onder de oksels. Er werd gestreden voor elke meter en de tegenstander werd zwaar onder druk gezet. Twijzel maakte steeds meer overtredingen en dat leverde Eastermar regelmatig een vrije trap op. Peke Ritsma wist de bal uit een vrije trap vlak buiten de 16 prachtig over de muur en de keeper in het doel te schieten zodat er 4-4 op het standenbord stond.

Eastermar bleef doordrukken en ging steeds meer combineren. Onze achterhoede wist daarbij regelmatig de bal van de tegenstander te ontfutselen en vooral Sjoerd Stougie was een plaaggeest voor de aanval van Twijzel; hij wist zijn uitschuifbare been overal tussen te krijgen. De broekophâlders bleven combineren en passen waardoor Peke Ritsma twee keer op rechts werd vrijgespeeld en beide kansen die hij kreeg ook benutte door keurig de bal over de keeper in het doel te schieten.

Uiteindelijk werd de eindstand 4-6 in het voordeel van de Eastermar Armada en dus werd de eerste overwinning van de competitie geboekt. Alle spelers hebben laten zien vandaag dat het met de inzet wel goed zit maar dat ze wel wat sneller bij de les moeten zijn. En wat ook zal helpen is dat de spelers op vrijdag bijtijds op bed gaan; ook vanochtend vielen er in de eerste helft een paar door de mand omdat ze gewoon de avond voor de wedstrijd te laat in bed liggen. Hierbij dus ook een dringende oproep aan alle ouders om hun kinderen gewoon op tijd naar bed te laten gaan op vrijdagavond. En kom allemaal ook eens naar een wedstrijd kijken. Want was is er nu mooier dan als ouder je kind zijn/haar best te zien doen tijdens het sporten en wat is er nu mooier dat je als kind bijvoorbeeld een doelpunt maakt en je heit, mêm, pake, beppe, omke of tante is daar getuige van.

Voetbal geeft zoveel plezier; laten we daar dan allemaal een bijdrage aan leveren!!!

   

Sponsoravond

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zaterdag 03 oktober 2015 09:54

6 November aanstaande om 20:00 uur organiseren wij een sponsoravond in de kantine op de Burgerkamp.

Als gast mogen wij verwelkomen Riemer van der Velde, voorzitter SC Heerenveen van 1983 tot en met 2006.

Als onze sponsoren worden hiervoor uitgenodigd. Voor de leden van de club van honderd ligt er een intekenlijst in de kantine. Elk lid van deze club is welkom op deze avond nadat hij of zij zich inschrijft op deze lijst. Kom je de eerste weken niet meer in de kantine dan mag je een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of een WhatsAppje naar 06-21550070.

Aanmelden voor 15 oktober. Bij latere inschrijving is toegang niet gegarandeerd.

Sponsorcommissie V.V. Eastermar

Albertha, Molle, Jacob, Roelof en Cor

   

Pagina 144 van 155