Welkom bij VV Eastermar

Eastermar rekent in 1 helft met Noordbergum af.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 16 november 2015 09:32 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 16 november 2015 08:32

V.V Noordbergum - V.V. Eastermar

 

Zaterdag 14 november was het dan eindelijk zover. Het was Grutte Geart die op mocht treden in de kantine van Noordbergum! Menigeen had hier weken naartoe geleefd, Eastermarders Kees Schotanus en Jille van der Wal probeerden zelfs een taxibus te regelen voor deze happening.

Dit ging echter niet door omdat Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Sjoerd Visser, Gjalt Veenstra, Pieter Sikkema en Robert Tienstra hoogstwaarschijnlijk met de auto zouden komen, zij zouden wel wat langer blijven maar moesten 's avonds nog op een date.

Eastermar zou met bijna dezelfde selectie als een week tevoren afreizen naar het klompendorp, alleen Sander Smedema was wegens een blessure ingeruild voor Robert Tienstra. Tienstra mocht op de bank plaatsnemen waar hij gezelschap kreeg van Simon Dijkstra. Dijkstra wordt door velen (lees; Teije en Giny Dijkstra) als te goed bestempeld voor de bank. Hij zelf is daar echter compleet mee in zijn nopjes, nu kan hij zijn grapjes en grolletjes de vrije loop laten. In het veld zou dat natuurlijk als onprofessioneel worden betiteld.

Grote verrassing was deze week dat de dit seizoen uitstekend spelende Stefan Brouwer op de bank werd gepositioneerd. Hij was de donderdags met zijn been naar het ziekenhuis geweest en had hierdoor een training over moeten slaan, dit bleek killing voor zijn positie als voorstopper. In het doel werd Ronald Vanger, die wel als 4e wissel mee was, afgelost door Sjoerd “deadmau5” Visser. Visser kreeg de verdedigers Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Albert Brouwer en Richard Brouwer tot zijn beschikking.

Op het middenveld stond wederom Stefan Erwin Venema te controleren. Voor hem stonden op links Jille van der Wal. Centraal Harm Tseard Heidbuurt en kapitein Tsjalling van Dijk. Spits Kees Schotanus mocht zijn griemerij weer eens vanaf de rechterflank tentoonstellen.

In de spits stond de herboren Pieter Sikkema.

Om grutte Geart niet tegen zijn welgevormde buste te stoten werd door de technische staf van V.V. Eastermar besloten Lieuwe Nijboer thuis te laten. Nijboer heeft er namelijk een handje van de show volledig over te nemen na een biertje plus vijf slokken. Nadat 1 van de twee pupillen van de week als een echte spits had weten te scoren, er werd door hem namelijk niet omgekeken naar zijn kameraad, was het tijd de hoofdwedstrijd van deze middag van start te laten gaan.

Eastermar had als opdracht meegekregen net als een week tevoren de welbekende kat uit de boom te kijken en niet teveel energie te verspelen in het openingskwartier van de wedstrijd. Dit resulteerde in veelvuldig balbezit voor de Eastermarders.

In de 3e aanval van deze middag gaf de vrij gespeelde Kees Schotanus voor vanaf links. Keeper Frans Dijkman van Noordbergum, met een verleden bij Eastermar, dacht dat hij deze wel even kon pakken en schreeuwde dat dan ook uit volle borst. Hij stond na zijn sprongetje echter alweer met beide benen op de grond toen de bal nog eens over hem heen vloog naar de alerte Pieter Sikkema. De Sik wist met deze kans wel raad 0-1! Dit alles gebeurde in de 2e minuut en zo wist Eastermar voor de 2e week op rij extreem vroeg te scoren. In de 27e minuut kreeg Kees Schotanus een vrije trap te nemen van de rechterkant van het veld. De bal vloog richting de eerste paal. Omdat de daar ingelopen Tsjalling van Dijk niet zo van het koppen is, besloot van Dijk zijn hoofd in te trekken. Dit betekende dat de bal ineens richting de tweede paal bleek te gaan. De daar aanwezige Albert Brouwer nam het leer in een keer op de pantoffel en schoot verwoestend raak. 0-2! Dit werd door kenner Schotanus betiteld als een “beste goal trouwens”.

In de 32e minuut zette Eastermar in de personen van Pieter Sikkema en Kees Schotanus de thuisploeg maar weer eens op eigen helft onder druk. Dit resulteerde in een te korte terugspeelbal van de plaatselijke nummer 3. Hier zat goudhaantje Jille van der Wal reeds op te wachten, hij onderschepte en liep vervolgens dartelend richting Frans Dijkman. Waar van der Wal tegen Drogeham soortgelijke kansen om zeep had weten te helpen was het hier wel raak, een droge schuiver langs Dijkman zette de welverdiende 0-3 op het scorebord! Nadat in deze eerste helft maar weer eens enkele levensbedreigende tackles van de thuisploeg ontweken en geïncasseerd waren vond de scheidsrechter dat het tijd was voor een bakje thee met 1 suikerklontje de neus.

In de rust werd medegedeeld dat de tussenstand meer dan terecht was. Er moest echter rekening worden gehouden met een tweede helft waarin Noordbergum nog harder ging spelen en een doelpunt voor de thuisploeg zou de wedstrijd nog wel eens zeer spannend kunnen maken. De koppen moesten erbij gehouden worden dus.

Met deze goede raad in het achterhoofd kwam de klad er meteen na rust wat in bij de Eastermarders. Het balletje werd voorin niet meer vastgehouden en zo was er geen enkel moment van rust meer bij de ploeg. Dit leidde tot enkele kansjes voor Noordbergum.

In de 54e minuut werd stylist Richard Brouwer gewisseld voor de bikkelharde Robert Tienstra. Het wedstrijdbeeld veranderde echter weinig, Eastermar bleef slordig in de passing en altijd werd de meest voor de hand liggende keuze ingeruild voor de moeilijkst denkbare. Dit zorgde ervoor dat Noordbergum vaak de kans kreeg de bal op goed geluk blind naar voren te jagen. Dit was ook in de 61e minuut het geval. De rechtsvoor wist vervolgens Thomas van Holsteijn op snelheid te verslaan en zodoende in het Eastermarder 16 meter gebied aan te belanden. Hij prikte de bal vervolgens secuur voorbij Sjoerd Visser in de verre hoek. Dit betekende het tiende tegendoelpunt voor Eastermar dit seizoen. Ondanks dat Jurryt Jonkman en Jille van der Wal werden gewisseld voor Simon Dijkstra en Stefan Brouwer veranderde het wedstrijdbeeld niet echt meer. Wel is het leuk te vertellen dat Kees Schotanus nog eenmaal alleen voor Frans Dijkman op wist te duiken. Dit werd geen doelpunt. Schotanus blijkt dit seizoen beter in het geven van assists dan in het maken van doelpunten, wie had dat ooit durven dromen.

Los van het feit dat Pieter Sikkema in het laatste kwartier wegens het wegtrappen van de bal nog een “praatkaart”incasseerde gebeurde er weinig meer. Dit heugelijke feit betekend echter wel dat Sikkema zijn teammaten nu 2 kratjes verschuldigd is. Dit opgeteld bij het kratje Amstel dat nog van Bouwe Boersma wordt verwacht betekend dat de matadoren van vvEastermar 1 voorlopig van de dorst niet om hoeven te komen.

Zo eindigde deze wedstrijd na een prima eerste helft en een dramatische tweede in 1-3 voor vv Eastermar. De punten zijn binnen en daar gaat het uiteindelijk om wisten de fietsboys met al hun ervaring vast te stellen. Omdat de Sweach en Kootstertille de brilstand op het wedstrijdformulier invulden kruipen de Broekophâlders weer een stukje dichter naar de top van de 5e klasse c. Dit werd in de derde helft met enkele op de juiste temperatuur geserveerde flesjes gevierd, onder het genot van de fluwelen klanken van Grutte Geart.

Omdat Eastermar 2, door doelpunten van Lieuwe, Ids, Geale, Oege en nog iemand met dubbele cijfers had weten te winnen werd besloten het licht niet in Noordbergum maar in de thuiskantine uit te doen. dit was buiten Pieter Sikkema gerekend, hij wist ‘s nachts om een uur of 1 te melden dat het nog een machtig feestje was bij Grutte Geart. Volgend weekend wacht een verplichte vrije middag en over twee weken mogen Eric Boersma en consorten het thuis opnemen tegen OKVC.

Oant Sjens!

 

Jurryt Jonkman.

(Foto 1 en Foto 2)

   

V.V. Eastermar overklast V.V. Zeester

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 09 november 2015 15:18

Een week na het gelijkspel tegen koploper de Sweach en een dag nadat Riemer van der Velde de sponsoravond van vv Eastermar met een inspirerend bezoek had vereerd stond voor de mannen van Eric Boersma de thuiswedstrijd tegen grote onbekende vv Zeester op het programma.

De 9e plek die ze innamen op de ranglijst mocht niet leiden tot onderschatting, ze hadden bijna alle topploegen al afgewerkt en alles ongelukkig met minimaal verschil verloren. Hier was de Eastermarder technische staf gelukkig van op de hoogte en zo konden ze hun manschappen goed voorbereiden op deze middag.

Ook had Eric Boersma woensdagavond jongstleden zijn bokkenavond ingeruild voor de wedstrijd Bayern Munchen – Arsenal. Deze wedstrijd bracht bij hem het ideale wedstrijdplan voor deze middag naar boven. Zeester moest bij de keel gegrepen worden en niet meer losgelaten, dit wist hij in zijn altijd enthousiaste wedstrijdbespreking goed over te brengen op de A-selectie.

Boersma had voor deze middag enkele grote verrassingen in petto. Zo zaten Albert Brouwer, Simon Dijkstra en Sander Smedema op de bank.In de spits kreeg keeper/spits Pieter Sikkema de voorkeur, dit betekende dat Kees Schotanus naar de rechterflank verhuisde. Jille van der Wal stond op links en centraal stonden Tsjalling van Dijk en Harm Tseard Heidbuurt.

Achter het verdedigende blok bestaande uit Stefan Erwin Venema, Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Richard Brouwer mocht keeper/politieman Ronald Vanger zich weer eens laten zien. Mark de Vries werd nadat hij midweeks weer een jaartje bij had mogen schrijven getrakteerd op een basisplek in het 2e van Eastermar. Robert Tienstra volgde het voorbeeld van zijn kameraad en ging ook met V.V.E. 2 op pad. Ook zanger Lieuwe Nijboer besloot de Vries zijn voorbeeld te volgen. Hun inbreng was echter net niet voldoende, er werd nipt verloren met 4-3. Nadat pupil van de week en groot Heerenveen fan Willem Hooghiemstra na een flink uit de kluiten gewassen solo de keeper van Zeester had weten te passeren floot scheidsrechter de Jong voor het begin van de wedstrijd.

Na 1 minuut en 35 seconden was het Richard Brouwer die na goed doorzetten doorkwam op de rechterflank. Kees Schotanus was als rechtsvoor reeds naar de spits geslopen en ontving een strakke bal van Brouwer over zo'n 25 meter. Schotanus nam het namaakleer ineens op de pantoffel en scoorde zo de bliksemsnelle 1-0! In de volgende minuten bleef Eastermar zijn tegenstander afjagen. Dit leidde tot een x-aantal kansen waarvan de grootste een tweetal kopballen van Jille van der Wal waren, ze troffen helaas geen doel.

In de 25e minuut zat Jille van der Wal ineens langs de zijlijn, hij had de avond tevoren tijdens het kunstmatig insemineren wat “te diep in de koe” gekeken en vroeg daarom of hij het veld even uit mocht voor een drukverbandje van Bouwe Boersma. Hier had de scheidsrechter geen problemen mee.

Terwijl van der Wal nog door Boersma vertroeteld werd, nam Thomas van Holsteijn een inworp aan de linkerkant van de speelweide. Hij gooide richting Jurryt Jonkman, die vervolgens Stefan Erwin Venema inspeelde. Venema draaide na de goede coaching open en wist Stefan Brouwer aan te spelen die vervolgens met een mooie boogbal Kees Schotanus diep stuurde. Schotanus gaf laag voor op spits Pieter Sikkema die beheerst binnen tikte 2-0!

In dit alles had Jille van der Wal geen aandeel gehad en dat zat hem niet helemaal lekker. Dus toen hij net voor de door Zeester te nemen aftrap weer binnen de lijnen stond, jaagde hij als een malle op de bal. Hier hadden de Zeesterretjes niet op gerekend en van der Wal veroverde hem pardoes, speelde in de volgende 23 seconden twee man uit alvorens hij voor de keeper opdook. Ditmaal werd er niet gefaald en zo stond het één minuut na de 2-0 al 3-0!

In de 39e minuut wisten de gasten er eindelijk eens uit te komen middels een lange bal. Deze stuitte verraderlijk ver door op het natte veld, Thomas van Holsteijn draafde goed met zijn man mee, zijn sliding was echter net een teenlengte te kort en zo kreeg zijn tegenstander toch de bal. Juist toen van Holsteijn weer overeind stond vond zijn Zeester de verre hoek: 3-1.

Nadat Eastermar nog een paar kleine kansjes wist te creëren en te missen floot de heer D.H. de Jong voor het begin van de rust. In diezelfde rust wist trainer Eric Boersma mede te delen dat hij vooral erg tevreden was met het getoonde spel, de inzet en de doelpunten. Er mocht vooral zo door worden gegaan.

Na een minuut of 48 besloot Kees Schotanus maar weer eens naar binnen te komen, hij tikte op het laatste moment de bal voorbij zijn tegenstander naar Jille van der Wal. Van der Wal nam de bal middels een mooie schijnbeweging achter zijn standbeen mee, kwam zodoende voorbij zijn directe tegenstander en kwam wederom alleen voor de keeper. Ditmaal gunde hij de bal aan de meegelopen Pieter Sikkema die geen fout maakte en zodoende de 4-1 noteerde!

Drie minuten later kreeg de als Xabi Alonso over het veld galopperende en dus uitstekend spelende Tsjalling van Dijk de bal weer eens in de voeten, hij draaide keurig open en verplaatste het spel met een strakke bal op Pieter Sikkema, die passte in een keer door op Jille van der Wal. Van der Wal zag op zijn beurt Kees Schotanus weer vrij staan en die rondde deze “één keer raken aanval” koelbloedig af: 5-1!

Direct hierna besloot trainer Eric Boersma dat zijn wissels lang genoeg hadden gezeten, ze mochten er alle drie in. Drie minuten na deze wissels werd de bal door een Eastermarder op het middenveld verloren, de gasten schoten de bal meteen naar voren waar een oplettende rechtsvoor de bal oppikte. Hij sprintte een eindje door en gaf vervolgens laag voor. Nadat de bal onder controle was maakte weer een andere gast de 5-2.

In de 79e minuut kreeg de ingevallen fanatieke Albert Brouwer de bal op de linksvoor positie. Hij had in de wedstrijdbespreking goed opgelet en wist dus dat de bal zo snel mogelijk naar de rechterkant van het veld moest verdwijnen. Daar stond toevalligerwijs zijn jongste broer te skudjassen.

Richard Brouwer speelde vervolgens de tevens ingevallen Simon Dijkstra in. Dijkstra passeerde met een trucje, waarmee hij doorgaans wel eens zijn kruisbanden afscheurt maar dat ditmaal goed uitpakte, zijn twee directe tegenstanders. Hierna bleek hij zich op de hoek van het 16 meter gebied te bevinden. Hier vandaan lepelde hij de bal met binnenkant links en met enige precisie precies over de keeper heen in de verre hoek: 6-2! Dit leverde hem en het thuisteam een staande ovatie op van het toegestroomde publiek.

Dit prachtige doelpunt bleek meteen de eindstand te bepalen. De prachtige driepunter kon meteen uitbundig gevierd worden in de Eastermarder kantine.

Feest dj Rep kwam even plaatjes draaien en omdat Pieter Sikkema en Bouwe Boersma de eerste selectie nog een kratje verschuldigd waren beloofde dit heel wat! Van het kratje van Boersma ontbreekt tot op heden echter nog ieder spoor, gehoopt wordt dat deze snel op zal duiken. Sikkema zijn buisjes waren daarentegen aanwezig en goed in te nemen. Absolute uitblinkers van de derde helft waren Ronald Vanger met zijn vriendin Elly Ytsma en natuurlijk Lieuwe Nijboer, die André Hazes op sublieme wijze deed herleven.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Noordbergum. U bent bij deze allemaal uitgenodigd om de fietsboys te vergezellen in hun optocht en samen het Eastermarder vlaggenschip van de nodige positieve aanmoedigingen te voorzien!

Jurryt Jonkman.

   

Pagina 141 van 155