Welkom bij VV Eastermar

Eastermar verrast vriend en vijand!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 22 mei 2016 18:22

In de week dat na het al eerder kampioen geworden C1 team van Eastermar ook de E1 en Pluskes de hoogst haalbare positie realiseerden was het tijd voor het vlaggenschip om de eerste nacompetitie wedstrijd tegen het V.V. Westerlee van Christiaan Klinkhamer af te werken.

De Eastermarders reisden met de moed in de schoenen en der wanhoop, af naar het bij Winschoten gelegen plaatsje. De voorgaande 6 jaren werd er immers na elk seizoen ook om promotie naar een hogere divisie gespeeld. Alle zes keer met de nodige tranen als resultaat.

Toch leken de nodige buitenstaanders er juist dit jaar alle vertrouwen in te hebben, zo ontvingen de Broekophâlders de nodige succeswensen uit het Haulerwijk kamp. De kampioen van de 5e klasse liet bij monde van Klaas Rozema en Niek van Dijk weten dat ze overtuigd waren van een positief resultaat, mits Kees Schotanus het net weer eens zou vinden.

Trainer Eric Boersma trakteerde de selectie op zijn beurt op een filmpje van de zich in Hongkong bevindende Gerald Sibon. Sibon wenste de Eastermarders alle succes toe en drukte ze op het hart om zoals hij dat in zijn actieve carrière altijd uitstekend deed vooral goed naar de trainer te luisteren.

Dan neem ik u andermaal mee naar de wekelijkse donderdagavond training, waar na de gedane arbeid Lieuwe Nijboer, Mark de Vries en HT Heidbuurt gebroederlijk naast elkaar aan een tafeltje in de kantine zaten.

Lieuwe Nijboer biechtte hier op dat hij net voor de training zijn teenharen had geknipt, hij was namelijk met een karretje van het werk (Poiesz) over diezelfde teen gereden. Mark zijn aandeel in dit gesprek was dat hij een volle blauw gekleurde maandag voor een supermarkt had gewerkt maar dat dit niets voor hem bleek te zijn en hij de handdoek in de ring besloot te gooien. Aansluitend vertelde Harm Tseard Heidbuurt dat hij ook bij een super had gewerkt. Heidbuurt was hier echter ontslagen omdat hij zich tijdens de avonddiensten met enige regelmaat te laat op het werk meldde met de slaap nog in zijn ooghoeken.

Vijf minuten later wist Simon, gezeten aan de andere kant van de tafel, de aandacht op zich te vestigen. Hij had die dinsdag ontslag genomen zodat hij zich volledig op zijn herstel kon richten. Gehoopt wordt dat hij op tijd fit is voor de return tegen Westerlee.

Trainer Eric Boersma had deze middag een vrijwel volledig fitte selectie tot zijn beschikking, enkel supersub Simon Dijkstra (stramme spiertjes), clubtopscoorder Jille van der Wal (gevoelige Hamstring), verdediger Eddie Wedzinga (slepende blessure) en spits Rienk Wind (SUPpende vriendin) zouden waarschijnlijk geen minuten maken. Van der Wal en Dijkstra zouden wel op de bank plaatsnemen.

De vorige week nog naast Dijkstra op de bank zittende keeper Theo Douwsma liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan, hij had na de zes voorgaande edities weinig tot geen vertrouwen in een goede afloop en vond het te ver reizen voor een vrijwel zekere teleurstelling.

Zaterdag 21-5 jongstleden was Harm Tseard Heidbuurt van plan zich te verslapen, hij had op eigen initiatief bedacht dat de wedstrijd om 18:00 zou beginnen. Mijnheer was van plan zich om een uurtje of half vier te melden op het sportpark. Zijn biologische klok bleek echter een volledige week in de war te zijn (de return stond volgende week in eerste instantie om 18:00 gepland, nu 16:30). Dit werd hem door zijn moeder met ferme taal aan het verstand gebracht en zo kwam hij door het welbekende oog van de spreekwoordelijke naald precies op tijd voor de wekelijkse wedstrijdbespreking.

Kroegbaas Raymundo Drenth had besloten de complete week voorafgaand aan deze iconische wedstrijd een feestje in de kroeg te organiseren, zo ook die vrijdags. Dit feestje werd door een handvol voetballers bezocht, er werd echter goed gelet op de genomen biertjes en op een zeker moment liepen de mannen zelfs met de nodige bekertjes fris rond. Dit had Tsjalling van Dijk ook wel eens anders aangepakt.

De elf die aan de wedstrijd mochten beginnen waren:

Op doel Sjoerd Visser, die ondanks zijn flaters op de afgelopen trainingen toch het vertrouwen kreeg.

Achterin v.l.n.r.: Thomas van Holsteijn, Albert Brouwer, Jurryt Jonkman en Stefan Brouwer.

Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema weer eens een basisplek toebedeeld.

Voor hem stonden Sander Smedema en Tsjalling van Dijk, die net op tijd hersteld was van zijn babyface.

Voorin stond Kees Schotanus op de linkerflank, Harm Tseard Heidbuurt op de rechter en Pieter Sikkema in de spits.

De bescheiden bank was net groot genoeg voor de kontjes van de volgende mannen:

Ronald Vanger, Mark de Vries, Robert Tienstra, Richard Brouwer, Simon Dijkstra, Jille van der Wal en Lieuwe Nijboer.


Voorafgaand aan de wedstrijd nam Jurryt Jonkman zijn spits Pieter Sikkema in vertrouwen, Jonkmans droger was defect en zodoende had hij zijn favoriete en tevens geluksboxertshort niet aan kunnen doen i.v.m. hygiënische redenen. Om de aardig ontspannen sfeer binnen het team niet te beïnvloeden besloten Sikkema en Jonkman dit niet aan de grote aanwezige klok te hangen. Zo begon Eric Boersma, niets afwetend van deze crisis, aan zijn praatje voordat het team de wei in kon. Tijdens dit praatje probeerde de trainer de groep te motiveren door ze te vertellen dat ze niet alleen voor zichzelf voetbalden, maar ook eens stil moesten staan bij wie ze er meer een plezier mee deden. Hij drukte ze deze broeierige zaterdagmiddag op het hart dat deze specifieke wedstrijd in het teken stond van het trots maken van de vader van de drie Brouwers: Cor. Dit werd met de nodige oerkreten vanuit de groep kracht bijgezet en vervolgens werd het voetbalveld vol goede moed met een bezoek vereerd.

Hier aangekomen werd duidelijk dat niet alleen Cor Brouwer langs het veld stond, de toegestroomde supporters van het uit-team waren grote getale toegestroomd!

De wedstrijdleiding bestond deze middag uit drie heren van de bond. Zodoende kregen de clubgrensrechters een vrije middag ter beschikking. Nadat onder toeziend oog van de scheidsrechter Jurryt Jonkman de toss uit tactisch oogpunt glansrijk wist te verliezen, zodoende kreeg Eastermar de aftrap toegewezen, kon pupil van de week Niels Bosker op aangeven van zijn spits de dribbel naar Sjoerd Visser op de mat leggen. Hij rondde met enige precisie af.

Na al dit spektakel was het de beurt aan Pieter Sikkema en Kees Schotanus om de wedstrijd in beweging te brengen. Dit deden ze middels twee formidabele zuivere passes.

De eerste helft was behoorlijk in evenwicht. Eastermar probeerde veel op te bouwen, liet zich toch verrassend vaak tot een lange bal verleiden. Westerlee hanteerde voornamelijk diezelfde lange bal.

Dit leidde aan beide kanten tot een aantal gevaarlijke momenten. Vooral de hoekschoppen die Westerlee kreeg te nemen werden met enige angst ondergaan door de bezoekers. De Westerleërs beschikten namelijk over enkele tot in de wolken reikende spelers. Mede door een drietal magnifieke reddingen van Sjoerd Visser hield de equipe van Eric Boersma, Bouwe Boersma en Gjalt Veenstra de 0.

Eastermar zette hier precies evenveel kansen tegenover, de grootste hiervan was voor Pieter Sickema. Hij kreeg de bal uitstekend aangespeeld door Kees Schotanus, die zich dit seizoen tot koning der assists wist te ontpoppen. Sickema kon echter niet meer dan één van zijn ongelakte teennagels tegen de bal krijgen. Meer dan een slap rollertje had dit niet tot gevolg.

Dan schrijven wij de 34e minuut toen plotseling de tot dan toe ongelukkig spelende Thomas van Holsteijn een prachtige actie op de mat wist te leggen, dit bleek dus allemaal een farce om zijn directe tegenstander in slaap te sukkelen. Hij liep vervolgens langs de linkerflank naar de achterlijn. Saillaint detail bij deze dribbel is dat zijn familie te laat arriveerde om dit te aanschouwen, die zouden later langs diezelfde flank een noflik plakje zoeken.

Holsteijn leverde aangekomen bij de achterlijn een heerlijk strakke voorzet af die door de inlopende Harm Tseard Heidbuurt met links onmogelijk hard tegen de touwen werd gekopt: 0-1!

Dit bleek tevens de ruststand. In de rust werd na een pittige discussie besloten dat de strijd bij lange na nog niet gestreden was. Om dit kracht bij te zetten werd de moegestreden Tsjalling van Dijk vervangen voor Jille van der Wal. Van der Wal kreeg Heidbuurt zijn flankje toebedeeld en Heidbuurt mocht op 10 spelen.

Na de rust kwam Eastermar gedurende 10 minuten onder zware druk te staan van de tegenstander in samenwerking met de onafhankelijke scheidsrechter, die met enige regelmaat zijn eigen vlagger langs de zijlijn (die hands-ballen en ingooien wel juist beoordeelde) overrulede. Ondanks deze vreemde gang van zaken en dankzij een goed getimede redding op de doellijn door Stefan Erwin Venema kwam Eastermar ongeschonden door deze periode.

Pieter Sikkema besloot vervolgens dat hij de bal wel weer eens in zijn bezit mocht hebben, hij eiste deze op de rechterflank op. Dribbelde bij zijn twee directe tegenstanders vandaan naar binnen en schoot van zo'n 18 meter laag richting doel. De bal verdween justjes buiten bereik van de keeper in de korte hoek: 0-2! Het juichende Piet,Piet,Piet dat de geel-blauwen ten gehore brachten was tot in Harkstede te horen.

Eastermar had de wedstrijd het resterende deel volledige onder controle, de koppies bij de tegenstander gingen hangen en het leek een kwestie van de tijd volmaken.

Albert Brouwer dacht hier echter anders over. Hij besloot een vrije trap net over de middenlijn aan de zijkant van het veld strak voor de pot te gooien. Omdat er maar niemand naar de plek liep waar het leer de grond zou raken wou Brouwer teleurgesteld zijn positie centraal op het veld weer opzoeken toen plotseling de gedreven Jille van der Wal als een duveltje uit een doosje opdook. Hij nam de bal op magistrale wijze aan, omspeelde in diezelfde actie zowel de keeper als zijn directe tegenstander en schoot vervolgens snoeihard raak: 0-3!

Dit was meteen de eindstand.

Het team werd na de wedstrijd op de nodige kratjes getrakteerd. Uiteraard is de selectie zich er terdege van bewust dat zoals trainer Eric zo vaak zingt ”een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft”, met andere woorden, de strijd nog niet gestreden is. U wordt op de facebookpagina van V.V. Eastermar en middels flyers de komende week op de hoogte gebracht van alle manieren waarop u de geel-blauwe Broekophâlders van V.V. Eastermar kunt steunen in het duel tegen V.V. Westerlee, aanstaande zaterdag om 16:30.

Tevens kunt u op de facebookpagina van vvEastermar filmpjes vinden van de doelpunten tegen V.V. Westerlee.

Dan raak ik nu even naar het café, alwaar Lytse tante Hille de feestweek van “It Breed” naar een feestelijk einde dreigt te zingen.

Jurryt Jonkman

   

E1 kampioen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zaterdag 21 mei 2016 14:26 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zaterdag 21 mei 2016 14:11

Naast het kampioenschap van onze Pluskes kunnen we een nieuwe kampioen aanwijzen: De E1 van de V.V. Eastermar!

Koploper Blija E1 verloor met 2 - 4 tegen SJO Feanstars E3, terwijl Eastermar E1 heer en meester was met een overwinning met 14 - 2 tegen Buitenpost E5. Hierdoor eindigde Eastermar E1 met één punt meer in de ranglijst dan Blija E1.

Het bestuur feliciteert de E1 en staf met dit fantastische resultaat! Klik hier voor de kampioensfoto.

   

Pagina 141 van 171