Welkom bij VV Eastermar

Eastermar verslaat Drogeham

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 26 oktober 2015 11:12 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 26 oktober 2015 11:07

V.V. Drogeham - V.V. Eastermar.


Op de dag dat Simon Dijkstra zijn vriendinnetje Anna Nynke/Paulowna Heidbuurt de respectabele leeftijd van 19 jaar bereikte mocht zijn team het eerder dit seizoen afgelaste duel in en tegen Drogeham inhalen.

Omdat het een inhaalweekend betrof was dit buiten V.V.S.V. '09 - Noordbergum gerekend de enige wedstrijd in de 5e klasse c en tevens het enige duel van een Eastermarder senioren elftal en dus werd er gerekend op aardig wat toeschouwers.

Dit betekende tevens dat alle fitte spelers die ook maar iets met VVE 1 te maken hadden de reis naar Drogeham mochten maken. Onder hen ook Robert Tienstra, die vorige week 2 maal trefzeker was bij Eastermar 2, keeper Ronald Vanger, die in diezelfde wedstrijd als keeper zijnde een assist bij mocht schrijven en de absolute uitblinker van deze wedstrijd Pieter Sikkema, half keeper en half spits die maar liefst 4 keer wist te scoren in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Veenwouden.

Dit weekend was hij wederom messcherp wist hij te melden via Whatsapp.

Ondanks deze memorabele hoogtepunten in de carrière van deze drie matadoren werden ze door trainer Eric Boersma resoluut naar de bank verwezen, waar ze het piepkleine dug-outje mochten delen met Mark de Vries, Sander Smedema en Lieuwe Nijboer.

Omdat Albert Brouwer voor school naar Ethiopië moest stond Jurryt Jonkman samen met Stefan Brouwer, Richard Brouwer en de immer fitte Thomas van Holsteijn achterin.

Op het middenveld gaven Tsjalling van Dijk, Stefan Erwin Venema en Harm Tseard Heidbuurt (wiens zusje toevalligerwijze ook jarig was) acte de présence.

Zij werden geflankeerd door Jille van der Wal en Simon Dijkstra.

In de spits mocht Kees Schotanus het weer eens proberen, het had volgens het plaatselijke programma boekje weinig gescheeld of Schotanus had bij Drogeham gespeeld. Alleen het feit dat ze degradeerden was er de reden voor dat hij bij zijn Eastermarder kameraden bleef te penalty's missen. Wat er juist is van deze bewering zult u Schotanus onder 4 ogen moeten vragen.

Op doel stond de uit de anonimiteit teruggekeerde Sjoerd Visser, deze middag op de door zijn vriendin aangeschafte fonkelnieuwe roze instappers.

Om een uurtje of half drie was het volgens scheidsrechter G. Booisma wel tijd om te fluiten voor het begin van de wedstrijd en dat deed hij dan ook.

Eastermar nam meteen het heft in handen en probeerde via het welbekende tiki-bad voetbal bij het vijandige doel te belanden.

Het eerste kansje was echter voor Drogeham, het leverde niets op maar moest toch even gezegd worden.

Na 4 minuten kwam Jille van der Wal na goed doorzetten alleen recht voor de Drogehamster goalie, hij had de hoeken voor het uitzoeken en omdat dit keuze teveel was schoot hij dwars door de midden, waar de eerder genoemde goalie ongelukkigerwijze lag. Zo werd deze kans om zeep geholpen.

Het wedstrijdbeeld veranderde hierna niet echt, Eastermar was veelvuldig in balbezit en Drogeham probeerde zo nu en dan met een lange bal gevaarlijk te worden, de grootste kansen waren echter voor de geel-blauwen.

Er waren zo'n 32 minuten gespeeld toen de thuis keeper zijn 8e uittrap van deze middag voor zijn rekening nam. In de middencirkel stonden El Chapo Venema en Harm Tseard Heidbuurt reeds klaar, het was laatst genoemde die de bal beheerst naar een medespeler knikte en vervolgens als de brandweer naar de linker hoekvlag sprintte. De bal zou hem ietwat later volgen, Heidbuurt kapte naar binnen en zette voor op Tsjalling van Dijk, die de bal vrij rap onder controle had en deed wat een x-aantal van zijn collega's verzuimden; scoren! 0-1!

6 minuten later was het wederom Jille van der Wal die ditmaal na een bekeken steekpass alleen voor de keeper kwam, hij schoot evenals de eerste keer recht op zijn tegenstander maar kreeg de bal deze keer retour zodat hij het voor open doel nog eens kon proberen.

De stand bleef 0-1.

Hierna waren een paar net wat kleinere kansjes niet besteed aan Kees Schotanus en Simon Dijkstra, die beide ietwat zenuwachtig oogden, waarschijnlijk omdat hun vriendinnetjes aandachtige toeschouwsters waren deze middag. Daarna was het alweer tijd voor een bakje thee.

In de rust werd het latjetrappen onder de wisselspelers gewonnen door Mark de Vries, die daarmee zijn zusje Ruth een trotse vrouw maakte. Ruth was speciaal voor dit spektakel samen met de jarige Anna Paulowna op deze wedstrijd afgekomen en werd door broerlief niet teleurgesteld.

De tweede helft was een twee-eiige tweeling van de eerste, Eastermar was wederom duidelijk de betere, maar in deze helft ging het er net even wat slordiger aan toe.

Kansen werden er dan weer wel fanatiek gecreëerd en gemist.

Tien minuten na rust werd de uit vorm verkerende Thomas van Holsteijn vervangen door Robert Tienstra, die zijn bikkelharde verdedigings-kunsten deze wedstrijd uitstekend zou combineren met een uitstekende zuivere pass.

Niet veel later werd Sander Smedema op aanraden van Bouwe Boersma binnen de lijnen gebracht en ook Pieter Sikkema mocht zich klaarmaken voor een invalbeurt.

In de 80e minuut kreeg Kees Schotanus een vrije trap te nemen vanaf rechts, hij lepelde de bal uitstekend naar de tweede paal, alwaar Robert Tienstra keurig zat te wachten op de bal. Omdat Schotanus redelijkerwijze rekening hield met een staande dan wel springende Tienstra ging de bal ruim over hem heen.

In uitgerekend de 83e minuut was het de beurt aan een bepaalde speler van Eastermar om een hoekschop voor te slingeren, de bal belandde in de kluts voor de goal, nadat twee Eastermarders hun schoten geblokt zagen vond Pieter Sikkema dat het klaar moest zijn met dat gebliksem, hij veegde de bal loeihard in het dak van het doel en zette daarmee de eindstand in de krant: 0-2!

Na de wedstrijd wisten enkele Drogehammers te vermelden dat ze na het zien van deze wedstrijd blij waren dat Kees Schotanus in Eastermar was gebleven, van het bespaarde geld hadden ze de kleedhokken van een beste renovatie voorzien en van het overgebleven geld wordt een investering in kunstgras besproken.

De meegereisde Eastermar fans waren vooral teleurgesteld over de tweede helft en lieten dan ook niet na te vermelden dat het niveau bij Eastermar 2 een stuk hoger lag.

Had Eastermar al zijn kansen dit seizoen tot doelpunten gepromoveerd dan was het nu verreweg de meest scorende ploeg in deze competitie in plaats van de scorende middenmoter die het nu is.

De Fietsboys waren deze week binnendoor over de reed gekomen. Dit om krachten te sparen voor volgende week wanneer hun de reis naar Beetsterzwaag te wachten staat en zodat Molle Heidbuurt op tijd thuis kon zijn voor het verjaardagsfeestje van zijn dochter.

Eastermar gaat de wedstrijd tegen de Sweach in met een 7 punten achterstand en één wedstrijd minder gespeeld. Winst is dus een must. Volgens Voetbalnoord is de kans op winst echter miniem: 7% tegen een 78% voor de Sweach. De mouwtjes mogen dus opgestroopt worden.

 

Jurryt Jonkman.

   

35+ Kampioen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 18 oktober 2015 09:26 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 18 oktober 2015 09:14

In een tijdsbestek van nog geen jaar hebben zij het weer gelapt...
Onze 35+ behaalden alweer een kampioenschap.
Van de bijbehorende officiële receptie houden onze pluskes niet zo van.
Daarom maar via deze weg: van harte gefeliciteerd van jullie achterban!

 

Toch willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
A.s. vrijdag na de training mogen jullie er een paar achterover slaan.
Ook zullen wij zorg dragen voor een warme hap,
zodat jullie toch kunnen vieren het behaalde kampioenschap.
   

Pagina 140 van 153