Welkom bij VV Eastermar

Eastermar wint andermaal.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 13 oktober 2015 14:41

V.V.S.V.'09 - V.V. Eastermar.

Zaterdag 10-10-2015 mocht het Eastermarder vlaggenschip de reis naar Ulrum maken voor een onderonsje met de club die hen een x-aantal jaar geleden de weg naar een klasse omhoog versperde (1-1), al lag hem dat toen niet geheel aan de tegenstander. De tijd voor revanche was dus eindelijk aangebroken. Dit keer was Vvsv '09 echter verreweg de underdog, er werd slechts 1 punt verzameld in 4 wedstrijden, waar de teller bij Eastermar al op 7 stond, uit drie.

Trainer Eric Boersma had voor deze zonnige Groningermiddag een aantal verrassingen in petto voor zijn team, zo mocht Harm Tseard Heidbuurt op de bank plaatsnemen. Tevens stond Jurryt Jonkman weer in de basis. Dat laatste had ongetwijfeld te maken met een fysiek ongemak van Albert Brouwer. Ronald Vanger was als keeper niet beschikbaar dit weekend (Na al het staken besloot hij te genieten van een welverdiend weekendje weg). Zijn plek onder de lat werd ingenomen door spits Pieter Sikkema, die met Kees Schotanus als concurrent zijn kansen voorin met de week ziet afnemen en dus besloot de handschoenen aan te trekken.

Achterin kreeg Jonkman gezelschap van Thomas van Holsteijn op de brommer, Stefan Brouwer op zijn quad en Richard Brouwer op zijn befaamde eenwieler.

Op de flanken kregen Jille van der Wal en Simon Dijkstra wederom het vertrouwen, centraal konden Tsjalling van Dijk, Sander Smedema en El Chapo Venema de rollen verdelen.

Doelpunten werden verwacht van Kees Schotanus, omdat de clubtopscorer van de huidige competitie (HT Heidbuurt) op de bank zat.

Naast Heidbuurt en Brouwer zaten Lieuwe Nijboer en de op het laatste moment gevraagde Robert Tienstra. Tienstra was van plan geweest met Eastermar 2 verder te werken aan hun titelrace, maar besloot ditmaal het eerste uit de brand te helpen.

Nadat pupil van de week Mara Bodde het net had weten te vinden floot de scheidsrechter van dienst voor het begin van de wedstrijd.

De thuisploeg liet zich als verwacht wat inzakken en liet Eastermar het spel maken op het zware en net wat te lang gemaaide hoofdveld. Als ze de bal hadden werd die linea recta met een flinke boog naar de plaatselijke voorwaartsen getrapt. Precies zo'n dwarrelbal vloog in de 14e minuut over de Eastermarder defensie heen, omdat de spits er eerder bij was dan de verdediging en doordat keeper Pieter Sikkema pas op het allerlaatste moment uit zijn doel kwam was het mogelijk dat de spits met behulp van een graspol de verre hoek wist te vinden: 1-0.

Eastermar ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, ze gingen echter te veel mee in het niveau van de scheidsrechter en omdat ook alle tweede ballen verloren gingen werden er niet bijster veel kansen gecreëerd.

Totdat Stefan Brouwer in de 34e of 40e minuut besloot mee te gaan bij een hoekschop. De bal vond zijn voorhoofd en hij knikte hem vervolgens uitstekend via de grond in de verre hoek: 1-1.

Omdat hierna vrij weinig meer werd gescoord bleek dit logischerwijs meteen de ruststand te zijn.

Na de rust kwam een feller Eastermar aan het daglicht. Duels werden vaker gewonnen en er werd vaker geprofiteerd van foutjes bij de tegenstander. In de 51e minuut werd zo'n fout op uitgekiende wijze afgestraft door de in bloedvorm verkerende Simon Dijkstra, hij had doordeweeks tweemaal een boete ontvangen voor te langzaam rijden door de Nieuwstad in Groningen maar wist ditmaal wel te scoren: 1-2!

5 minuten later floot de scheids voor een indirecte vrije trap op de 5 meter lijn in het Eastermarder strafschopgebied, hij had namelijk geconstateerd dat Pieter Sikkema de bal te lang vast had gehouden.

Stefan Brouwer gaf de scheids vervolgens het goedbedoelde advies, dat met zijn fluitkwaliteiten het wellicht beter was zijn geluk te beproeven in de korfbalsport. Dit werd echter niet gewaardeerd en Brouwer ontving een gele kaart.

De bal werd opzij gelegd en snoeihard op het hoofd van Jurryt Jonkman getrapt, die deze inzet vervolgens promoveerde tot hoekschop.

In de 65e minuut vond trainer Eric Boersma het nodig in te grijpen, hij haalde Jurryt Jonkman en Simon Dijkstra naar de kant en stuurde Harm Tseard Heidbuurt en de niet geheel fitte Albert Brouwer de weide in.

10 minuten later maakte Kees Schotanus er met zijn derde van het seizoen 1-3 van. Zijn teller staat echter nog altijd op 1 minder dan die van Harm Tseard Heidbuurt.

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, de thuisploeg wist met enige regelmaat uit zijn schulp te kruipen en werd steeds gevaarlijker, in de 76e minuut leidde dit tot een strafschop, Stefan Brouwer riep zijn tegenstander op volgens de scheidsrechter onreglementaire wijze een halt toe.

De bal werd onberispelijk binnen getrapt: 2-3.

De laatste minuten werden hierdoor nog aardig spannend, gescoord werd er echter niet meer en zo bleef Eastermar dit seizoen nog een week langer zonder verliespartij.

Op datzelfde moment floot een andere scheidsrechter in Eastermar voor het einde van de wedstrijd van VVE2, zij hadden het een stuk overtuigender gedaan dan het vlaggenschip, door doelpunten van Geale Tadema (3) en Erik Dijkstra was er gewonnen met 4-0.

Volgende week wacht in Eastermar de strijd met de tevens ongeslagen titelfavoriet SV Haulerwijk.

 

Jurryt Jonkman.

   

Eerste Competitiezege Eastermar D1G

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 04 oktober 2015 16:16

Zaterdag 3 oktober speelde Eastermar D1G uit tegen Twijzel D1G. De broekophâlders hadden na twee wedstrijden nog maar 1 punt behaald (gelijkspel tegen Suwâld en verlies tegen Burgum/BCV D3) terwijl de gastheren uit Twijzel twee wedstrijden gewonnen hadden.

Vanaf de start van de eerste helft zou al blijken dat het publiek deze ochtend de grote winnaar zou worden. De Eastermarder aanhang ( 3 chauffeurs!) zag dat hun pupillen met veel inzet begonnen en dat leverde eigenlijk ook al snel een doelpunt op via een bekeken schot van Jurre Jan Venema. De concentratie verslapte daarna en Twijzel kreeg de mogelijkheid om vrij snel weer op gelijke hoogte te komen. Even later werd een voorzet van de Eastermarder rechterflank in eigen doel gewerkt door een Twijzeler verdediger en was een nieuwe voorsprong weer een feit.

Ook van deze voorsprong kon men niet lang nagenieten want ook Twijzel toonde veerkracht en scoorde rap de gelijkmaker. En zo was het jojo-en begonnen want even later stond Eastermar weer voor door een doelpunt van opnieuw Jurre Jan Venema. Maar dit verslag begint een beetje eentonig te worden want Twijzel liet het er niet bij zitten en scoorde vlak voor rust 3-3. Voor wat betreft de inzet van onze talenten in de eerste helft konden de leiders Harry en Edou tevreden zijn maar de tegendoelpunten werden toch iets te gemakkelijk weggegeven.

Na de thee was het net alsof onze jongens in slaap waren gesust want de eerste tien minuten waren niet om aan te zien. Twijzel kreeg wel 4 tot 5 kansen om op voorsprong te komen en benutte daarvan gelukkig maar één. We kwamen dus voor het eerst op achterstand en dus moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dat gebeurde dan ook want de mouwen werden opgestroopt tot vlak onder de oksels. Er werd gestreden voor elke meter en de tegenstander werd zwaar onder druk gezet. Twijzel maakte steeds meer overtredingen en dat leverde Eastermar regelmatig een vrije trap op. Peke Ritsma wist de bal uit een vrije trap vlak buiten de 16 prachtig over de muur en de keeper in het doel te schieten zodat er 4-4 op het standenbord stond.

Eastermar bleef doordrukken en ging steeds meer combineren. Onze achterhoede wist daarbij regelmatig de bal van de tegenstander te ontfutselen en vooral Sjoerd Stougie was een plaaggeest voor de aanval van Twijzel; hij wist zijn uitschuifbare been overal tussen te krijgen. De broekophâlders bleven combineren en passen waardoor Peke Ritsma twee keer op rechts werd vrijgespeeld en beide kansen die hij kreeg ook benutte door keurig de bal over de keeper in het doel te schieten.

Uiteindelijk werd de eindstand 4-6 in het voordeel van de Eastermar Armada en dus werd de eerste overwinning van de competitie geboekt. Alle spelers hebben laten zien vandaag dat het met de inzet wel goed zit maar dat ze wel wat sneller bij de les moeten zijn. En wat ook zal helpen is dat de spelers op vrijdag bijtijds op bed gaan; ook vanochtend vielen er in de eerste helft een paar door de mand omdat ze gewoon de avond voor de wedstrijd te laat in bed liggen. Hierbij dus ook een dringende oproep aan alle ouders om hun kinderen gewoon op tijd naar bed te laten gaan op vrijdagavond. En kom allemaal ook eens naar een wedstrijd kijken. Want was is er nu mooier dan als ouder je kind zijn/haar best te zien doen tijdens het sporten en wat is er nu mooier dat je als kind bijvoorbeeld een doelpunt maakt en je heit, mêm, pake, beppe, omke of tante is daar getuige van.

Voetbal geeft zoveel plezier; laten we daar dan allemaal een bijdrage aan leveren!!!

   

Pagina 138 van 150