Welkom bij VV Eastermar

Eastermar behoudt ongeslagen status

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 30 november 2015 09:15

Op zaterdag 28-11-2015 stond de wedstrijd V.V Eastermar - V.V. OKVC op het programma.

Omdat ons vorige week het droevige bericht bereikte dat Wiepie Kooistra overleden was werd er door vvEastermar met rouwbanden om de rechter bovenarm gespeeld. Kooistra bekleedde vele functies binnen vv Eastermar, waarvan de laatste die van materiaalbeheerder betrof. Bovenal was hij supporter van de Broekophâlders, bij de 1-3 overwinning in en tegen Noordbergum was Kooistra nog aandachtig toeschouwer. Langs deze weg worden voormalig Eastermar spelers Eppie en Wander Kooistra alsook Wiepie zijn vrouw Anneke en alle andere aanverwanten alle sterke toegewenst in deze moeilijke tijd.

Omdat er het afgelopen weekeind niet gespeeld was en het op het modderige trainingsveld lastig voetballen was, was het afwachten hoe de Eastermarders uit deze korte winterstop zouden komen. In deze twee weken werd duidelijk dat aanvoerder Tsjalling van Dijk wegens zijn gebrek aan winterknibbels absent zal zijn tot en met de winterstop. Daarna wordt er door van Dijk op een vroege lente gehoopt. Verder was Eddie Wedzinga nog steeds niet genezen van zijn blessure, zat Rienk Wind nog steeds met zijn eigen opgerekte knie en was keeper Gjalt Veenstra halverwege het revalidatieproces van zijn schouder. Simon Dijkstra en Mark de Vries werden deze week als versterkingen naar het 2e gestuurd.

Eric Boersma koos voor de volgende basisopstelling:

Sjoerd Visser mocht tussen de palen plaatsnemen. Hij kreeg uitzicht op de kontjes van Thomas van Holsteijn, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer. Als de er niet jonger op wordende Visser zijn brilletje opdeed had hij wat verder weg op het middenveld zicht op de achterwerkjes van Stefan Erwin Venema, Jille van der Wal, Harm Tseard Heidbuurt, Albert Brouwer en Kees Schotanus. Om de uit de kluiten gewassen billenpartij van spits Pieter Sikkema te spotten had Sjoerd Visser de beschikking over een kleine verrekijker. Op de bank mochten keeper Ronald Vanger, verdediger Robert Tienstra, middenvelder Sander Smedema en spits Lieuwe Nijboer plaatsnemen. In de voorbespreking werd de Eastermarders door de trainer op het hart gedrukt dat men als een team na de wedstrijd de doelen en vlaggenstokken op moest ruimen.

Nadat pupil van de week Tjalf Tadema na een puike loopactie de bal achter de keeper van OKVC had weten te bonjouren was het de hoogste tijd voor scheidsrechter J. Wagenaar om de aanvoerders van beide teams bij zich te roepen en een muntje op te werpen. De toss werd gewonnen door OKVC wat betekende dat vvEastermar af mocht trappen. Nadat Kees Schotanus en Pieter Sikkema de aftrap hadden afgehandeld begon Eastermar aan de wedstrijd. Bedoeling was om de bal middels verzorgd opbouwend spel zo snel mogelijk bij de voorwaartsen te krijgen. De eerste poging werd onderschept door de tegenstander waarna een lange bal volgde die de volledige Eastermarder defensie verraste, zo kon het gebeuren dat de uitspelende spits alleen voor Sjoerd Visser op kon duiken. Hij trapte echter in de grond en zo hielp hij deze kans gelukkigerwijs om zeep. Na een dikke 2 minuten spelen was de eerste kans voor het thuis-team een feit. De bal werd door goed afjagen van Harm Tseard Heidbuurt veroverd. Heidbuurt leverde hem in bij Jille van der Wal die met buitenkant rechts Kees Schotanus lanceerde. Schotanus schoot vervolgens vanaf het rechter randje van de 16 laag raak in de verre hoek: 1-0!

 

Na zo'n dertien minuten spelen werd de bal achterin onderschept waarna er door Eastermar over de rechterkant van het veld werd opgebouwd. De bal belandde op een gegeven moment voor de voeten van Richard Brouwer, Brouwer vond dat de bal lang genoeg op rechts was geweest en passte het leer kiezelhard naar de andere speelzijde. Hier stond Kees Schotanus te wachten, hij kreeg de bal al gauw onder controle en schoot vervolgens vanaf zo'n 30 meter op doel. 2-0!

Dit alles was gemist door Molle Heidbuurt, die na een beunputje die ochtend besloot even op de bank te gaan zitten… Hier werd hij een aantal uren later weer wakker waarna hij pas in de 14e minuut aan kon schuiven bij zijn fietsmakkers langs de zijlijn. Terwijl Molle bezig was zijn gewenste plekje langs de zijlijn te veroveren vlogen Kees Schotanus en Albert Brouwer op het vijandelijke doel af. Schotanus speelde af op Brouwer en werd vervolgens onder de zoden gewerkt. Brouwer was van plan geweest terug te spelen en moest dit plan dus staken, omdat het in zijn hoofd nu ineens krioelde van de mogelijkheden besloot hij maar zo snel mogelijk te schieten. Dit resulteerde in een slap stuitballetje dat al gauw een makkelijke prooi bleek voor de keeper.

In de rust hoorden de Eastermarder spelers dat het 2e ondanks de inbreng van leider Erik Dijkstra toch met 3-0 had weten te winnen. Dijkstra was hier zo over te spreken dat hij de kleedkamer deur wijd open wilde hebben om zo iedereen van zijn vreugde mee te kunnen laten genieten. Hier deed hij niemand een plezier mee en de deur werd dan ook al snel op slot gedaan. Hierna kon in alle rust onder het genot van een warm bakje thee en een banaan de eerste helft worden besproken.

In de 54e minuut stoomde het Eastermarder “Feyenoordmachientsje” bestaande uit Albert Brouwer en Kees Schotanus voor de 2e keer deze middag op naar het doel van OKVC. Brouwer dribbelde in vanaf het middenveld, passte vervolgens op Schotanus die de bal in een vloeiende beweging met buitenkantje rechts retourneerde. Brouwer bracht hem onder controle met zijn ijsbeentje, kapte de enige nog overgebleven verdediger uit en schoof beheerst met rechts binnen: 3-0!

In de 63e minuut vond een memorabel moment plaats; OKVC bouwde op over hun rechterflank. Lokten op slinkse wijze Stefan Erwin Venema uit zijn sinds jaar en dag centraal op het middenveld staande tent. Venema stormde, omdat hij zich buiten zijn vertrouwde habitat bevond, ietwat onstuimig op zijn tegenstander af. Die zat op dit moment te wachten en plaatste met een subtiel puntertje de bal recht vooruit, pardoes tussen Venema zijn gespreide benen door. Deze heerlijke panna leverde de OKVC'er een welverdiende staande ovatie op.

Er was een minuutje op 79 gespeeld toen Harm Tseard Heidbuurt de bal in zijn bezit kreeg op de rechterflank. Hij hoorde in de verte iemand aan komen bulderen en besloot even te kijken wie het was. Het bleek Stefan Brouwer te zijn die naarmate hij dichterbij kwam niet meer te negeren bleek. Heidbuurt besloot de bal maar terug te spelen zodat het gedaan zou zijn met de geluidsoverlast die gepaard ging met de opstomende Brouwer.

Stefan Brouwer nam de bal vanaf zo'n 36 meter vol op zijn binnenkant rechtervoet waardoor diezelfde bal met een strakke krul buiten het bereik van de keeper aan de binnenkant van het linker zijnet in het doel verdween. Brouwer was vervolgens zo blij dat hij struikelde en op de grond viel. Hier baalde hij vervolgens weer zo van dat hij met gebalde vuisten de grond molesteerde, dit kwam hem naderhand op een flinke reprimande van grondmeester Bouwe Boersma te staan. Ohja: 4-0!

Dit heerlijke doelpunt betekende overigens meteen de eindstand.

 

Deze welverdiende driepunter was precies wat Eastermar kon gebruiken in opmaat naar de volgende wedstrijd. Volgende week wacht namelijk de clash met koploper Kootstertille. Eerder dit jaar werd in de beker geflatteerd verloren met 1-2.

vvEastermar heeft dus het nodige recht te zetten! Kom vooral kijken 5 december, om een uurtje of 14:00 te Kootstertille, zodat u mooi op tijd weer thuis kunt zijn bij uw jutezakken.

 

Jurryt Jonkman.

   

Eastermar rekent in 1 helft met Noordbergum af.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 16 november 2015 09:32 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 16 november 2015 08:32

V.V Noordbergum - V.V. Eastermar

 

Zaterdag 14 november was het dan eindelijk zover. Het was Grutte Geart die op mocht treden in de kantine van Noordbergum! Menigeen had hier weken naartoe geleefd, Eastermarders Kees Schotanus en Jille van der Wal probeerden zelfs een taxibus te regelen voor deze happening.

Dit ging echter niet door omdat Tsjalling van Dijk, Stefan Brouwer, Sjoerd Visser, Gjalt Veenstra, Pieter Sikkema en Robert Tienstra hoogstwaarschijnlijk met de auto zouden komen, zij zouden wel wat langer blijven maar moesten 's avonds nog op een date.

Eastermar zou met bijna dezelfde selectie als een week tevoren afreizen naar het klompendorp, alleen Sander Smedema was wegens een blessure ingeruild voor Robert Tienstra. Tienstra mocht op de bank plaatsnemen waar hij gezelschap kreeg van Simon Dijkstra. Dijkstra wordt door velen (lees; Teije en Giny Dijkstra) als te goed bestempeld voor de bank. Hij zelf is daar echter compleet mee in zijn nopjes, nu kan hij zijn grapjes en grolletjes de vrije loop laten. In het veld zou dat natuurlijk als onprofessioneel worden betiteld.

Grote verrassing was deze week dat de dit seizoen uitstekend spelende Stefan Brouwer op de bank werd gepositioneerd. Hij was de donderdags met zijn been naar het ziekenhuis geweest en had hierdoor een training over moeten slaan, dit bleek killing voor zijn positie als voorstopper. In het doel werd Ronald Vanger, die wel als 4e wissel mee was, afgelost door Sjoerd “deadmau5” Visser. Visser kreeg de verdedigers Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Albert Brouwer en Richard Brouwer tot zijn beschikking.

Op het middenveld stond wederom Stefan Erwin Venema te controleren. Voor hem stonden op links Jille van der Wal. Centraal Harm Tseard Heidbuurt en kapitein Tsjalling van Dijk. Spits Kees Schotanus mocht zijn griemerij weer eens vanaf de rechterflank tentoonstellen.

In de spits stond de herboren Pieter Sikkema.

Om grutte Geart niet tegen zijn welgevormde buste te stoten werd door de technische staf van V.V. Eastermar besloten Lieuwe Nijboer thuis te laten. Nijboer heeft er namelijk een handje van de show volledig over te nemen na een biertje plus vijf slokken. Nadat 1 van de twee pupillen van de week als een echte spits had weten te scoren, er werd door hem namelijk niet omgekeken naar zijn kameraad, was het tijd de hoofdwedstrijd van deze middag van start te laten gaan.

Eastermar had als opdracht meegekregen net als een week tevoren de welbekende kat uit de boom te kijken en niet teveel energie te verspelen in het openingskwartier van de wedstrijd. Dit resulteerde in veelvuldig balbezit voor de Eastermarders.

In de 3e aanval van deze middag gaf de vrij gespeelde Kees Schotanus voor vanaf links. Keeper Frans Dijkman van Noordbergum, met een verleden bij Eastermar, dacht dat hij deze wel even kon pakken en schreeuwde dat dan ook uit volle borst. Hij stond na zijn sprongetje echter alweer met beide benen op de grond toen de bal nog eens over hem heen vloog naar de alerte Pieter Sikkema. De Sik wist met deze kans wel raad 0-1! Dit alles gebeurde in de 2e minuut en zo wist Eastermar voor de 2e week op rij extreem vroeg te scoren. In de 27e minuut kreeg Kees Schotanus een vrije trap te nemen van de rechterkant van het veld. De bal vloog richting de eerste paal. Omdat de daar ingelopen Tsjalling van Dijk niet zo van het koppen is, besloot van Dijk zijn hoofd in te trekken. Dit betekende dat de bal ineens richting de tweede paal bleek te gaan. De daar aanwezige Albert Brouwer nam het leer in een keer op de pantoffel en schoot verwoestend raak. 0-2! Dit werd door kenner Schotanus betiteld als een “beste goal trouwens”.

In de 32e minuut zette Eastermar in de personen van Pieter Sikkema en Kees Schotanus de thuisploeg maar weer eens op eigen helft onder druk. Dit resulteerde in een te korte terugspeelbal van de plaatselijke nummer 3. Hier zat goudhaantje Jille van der Wal reeds op te wachten, hij onderschepte en liep vervolgens dartelend richting Frans Dijkman. Waar van der Wal tegen Drogeham soortgelijke kansen om zeep had weten te helpen was het hier wel raak, een droge schuiver langs Dijkman zette de welverdiende 0-3 op het scorebord! Nadat in deze eerste helft maar weer eens enkele levensbedreigende tackles van de thuisploeg ontweken en geïncasseerd waren vond de scheidsrechter dat het tijd was voor een bakje thee met 1 suikerklontje de neus.

In de rust werd medegedeeld dat de tussenstand meer dan terecht was. Er moest echter rekening worden gehouden met een tweede helft waarin Noordbergum nog harder ging spelen en een doelpunt voor de thuisploeg zou de wedstrijd nog wel eens zeer spannend kunnen maken. De koppen moesten erbij gehouden worden dus.

Met deze goede raad in het achterhoofd kwam de klad er meteen na rust wat in bij de Eastermarders. Het balletje werd voorin niet meer vastgehouden en zo was er geen enkel moment van rust meer bij de ploeg. Dit leidde tot enkele kansjes voor Noordbergum.

In de 54e minuut werd stylist Richard Brouwer gewisseld voor de bikkelharde Robert Tienstra. Het wedstrijdbeeld veranderde echter weinig, Eastermar bleef slordig in de passing en altijd werd de meest voor de hand liggende keuze ingeruild voor de moeilijkst denkbare. Dit zorgde ervoor dat Noordbergum vaak de kans kreeg de bal op goed geluk blind naar voren te jagen. Dit was ook in de 61e minuut het geval. De rechtsvoor wist vervolgens Thomas van Holsteijn op snelheid te verslaan en zodoende in het Eastermarder 16 meter gebied aan te belanden. Hij prikte de bal vervolgens secuur voorbij Sjoerd Visser in de verre hoek. Dit betekende het tiende tegendoelpunt voor Eastermar dit seizoen. Ondanks dat Jurryt Jonkman en Jille van der Wal werden gewisseld voor Simon Dijkstra en Stefan Brouwer veranderde het wedstrijdbeeld niet echt meer. Wel is het leuk te vertellen dat Kees Schotanus nog eenmaal alleen voor Frans Dijkman op wist te duiken. Dit werd geen doelpunt. Schotanus blijkt dit seizoen beter in het geven van assists dan in het maken van doelpunten, wie had dat ooit durven dromen.

Los van het feit dat Pieter Sikkema in het laatste kwartier wegens het wegtrappen van de bal nog een “praatkaart”incasseerde gebeurde er weinig meer. Dit heugelijke feit betekend echter wel dat Sikkema zijn teammaten nu 2 kratjes verschuldigd is. Dit opgeteld bij het kratje Amstel dat nog van Bouwe Boersma wordt verwacht betekend dat de matadoren van vvEastermar 1 voorlopig van de dorst niet om hoeven te komen.

Zo eindigde deze wedstrijd na een prima eerste helft en een dramatische tweede in 1-3 voor vv Eastermar. De punten zijn binnen en daar gaat het uiteindelijk om wisten de fietsboys met al hun ervaring vast te stellen. Omdat de Sweach en Kootstertille de brilstand op het wedstrijdformulier invulden kruipen de Broekophâlders weer een stukje dichter naar de top van de 5e klasse c. Dit werd in de derde helft met enkele op de juiste temperatuur geserveerde flesjes gevierd, onder het genot van de fluwelen klanken van Grutte Geart.

Omdat Eastermar 2, door doelpunten van Lieuwe, Ids, Geale, Oege en nog iemand met dubbele cijfers had weten te winnen werd besloten het licht niet in Noordbergum maar in de thuiskantine uit te doen. dit was buiten Pieter Sikkema gerekend, hij wist ‘s nachts om een uur of 1 te melden dat het nog een machtig feestje was bij Grutte Geart. Volgend weekend wacht een verplichte vrije middag en over twee weken mogen Eric Boersma en consorten het thuis opnemen tegen OKVC.

Oant Sjens!

 

Jurryt Jonkman.

(Foto 1 en Foto 2)

   

Pagina 138 van 153