Welkom bij VV Eastermar

Tot ieders tevredenheid

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar donderdag 10 december 2015 19:58

Omdat het contract van onze hoofdtrainer Eric Boersma tot einde seizoen liep, is er inmiddels een gesprek geweest tussen de T.C. en de hoofdtrainer. Beiden waren en zijn zeer tevreden over de samenwerking. Ook de A- en B-selectie reageerden zeer positief over deze trainer, zodat Eric Boersma besloten heeft zijn contract met nog een jaar te verlengen. Wij als bestuur zijn hier natuurlijk zeer mee ingenomen en willen hierbij niet alleen Eric Boersma van harte feliciteren maar ook de club!

   

Eastermar verslaat koploper

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 07 december 2015 15:10 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 07 december 2015 14:47

S.C. Kootstertille - V.V. Eastermar.

Op een door Ronald Vanger als uiterst winderig ervaren zaterdag 5 december stond in de 5e klasse c een heuse topper op het programma: het ongeslagen V.V. Eastermar mocht op bezoek bij de eveneens ongeslagen koploper S.C. Kootstertille. Eastermar had door gelijke spelen tegen Haulerwijk, V.V.T. en de Sweach 6 verliespunten, omdat Kootstertille alleen tegen O.K.V.C. en de Sweach gelijk had gespeeld bivakkeerden de withemden bovenaan de ranglijst met 2 hele punten meer dan de bezoekers. De beide teams stonden na de zomerstop al eerder tegenover elkaar, het verre van complete V.V. Eastermar werd toen op eigen terrein geflatteerd met 1-2 verslagen. De daarbij aanwezige spelers zouden ongetwijfeld een revanchegevoel in de bealch hebben. Het al jaren als jong bestempelde team van Eastermar (gemiddeld is de ploeg inmiddels 23,1 jaar jong) zou het dit deze middag niet als excuus aan kunnen wijzen, Kootstertille is met een gemiddelde leeftijd van 21,6 een van de jongste teams in deze competitie.

Met al deze feitjes in het achterhoofd kon er afgelopen dinsdag begonnen worden met de voorbereiding op deze topper. Omdat de trainingsvelden door de hevige regenval van de afgelopen weken onbespeelbaar waren werd er besloten uit te wijken naar Drachten. Waar met een minicompetitie voetbalsquash een training en teamuitje in één klap werden gevangen. Dit spektakel werd overigens gewonnen door Jille van der Wal, die in de finale Stefan Brouwer wist te verslaan. Donderdag kon er wel weer een veldtraining afgewerkt worden.

Omdat buiten de bestaande blessures van Tsjalling van Dijk, Gjalt Veenstra, Rienk Wind en Eddie Wedzinga de gehele ploeg deze week blessurevrij door had weten te komen had trainer Eric Boersma de beschikking over een kwalitatief ruime selectie. Hij besloot groot Justin Bieber fan en dus Belieber Mark de Vries en zanger Lieuwe Nijboer mee te laten doen in de wedstrijd V.V. Eastermar 2 - O.D.V. 2.

Dit liet nog een ploeg van 15 man over voor het duel tegen Kootstertille.

Vlak voordat Eric Boersma de startende elf bekend wou maken in de wedstrijdbespreking ging er een golf van ongerustheid door de tenniskantine: Harm Tseard Heidbuurt was nog niet gelokaliseerd…Tegen de orders van Bouwe Boersma in waagde Richard Brouwer zich aan een telefoontje naar Heidbuurt, dit deed een hoop ophelderen. Harm Tseard Heidbuurt had de avond tevoren een Sinterklaasfuif georganiseerd voor de Eastermarder voetbaljeugd, dit was zo'n succes dat hij tot een uurtje of half 7 had lopen stampen in de kantine. Omdat hij ook nog eens was vergeten zijn wekker te zetten, zijn moeder naar de wedstrijd van zijn broertje was en zijn vader ook graag slaapt was er niemand geweest die hem wakker had gemaakt op deze belangrijke dag.

Nadat Heidbuurt zich 14 minuten later dan toch aansloot bij zijn team makkers kwam hij tot de conclusie dat zijn basisplek door Sander Smedema was opgeëist.


De opstelling was verder als volgt:

Sjoerd Visser mocht tussen de palen plaats nemen. De verdediging zou ook deze week weer bestaan uit Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Richard Brouwer

Op het middenveld kreeg vergruizer Stefan Erwin Venema gezelschap van Albert Brouwer en Sander Smedema. Op de flanken stonden Jille van der Wal en Kees Schotanus en in de spits mocht de in vorm verkerende Pieter Sikkema zijn doelpuntjes proberen mee te pakken.

Op de bank zaten Robert Tienstra, Harm Tseard Heidbuurt, Simon Dijkstra en Ronald Vanger.

Als opdracht kreeg Eastermar mee dat er voor elke meter met het nodige zelfvertrouwen gevochten diende te worden om deze middag tot een goed einde te brengen. Ook werd mede gedeeld dat zelfs Hans Vonk last had van een flinke dosis gezonde wedstrijdspanning betreffende deze absolute topper tegen de Tille.

Nadat Bouwe Boersma de Eastermarders zonder al te veel oponthoud over de Skúlenboarcher brêche had weten te loodsen, er in de Tilster kantine genoten was van een heerlijk bakje kofje, er omgekleed was, de warming up af was gehandeld en trainer Eric Boersma zijn afsluitende speech ten gehore had gebracht was het de beurt aan de aanvoerders om te tossen voor de te bespelen helften. Jurryt Jonkman wist namens vv Eastermar deze toss te winnen, hij koos er in opdracht van trainer Eric Boersma tot ieders verrassing voor te beginnen tegen de harde wind in.

Nadat iedereen van die schrik was bekomen en pupil van de week Joanne Bouius knap doel had weten te treffen floot scheidsrechter Vonk (geen familie van, geloof ik) voor het begin van de wedstrijd.

Eastermar probeerde meteen hoog op druk te zetten en de Tille terug te drijven op hun eigen helft. Omdat de wind echter zo onmenselijk hard blies bleek dit makkelijker gedacht dan uitgevoerd. Alle ballen die er in de voorhoede verloren werden, werden meteen op goed geluk over de Eastermarder defensie heen getrapt. Alle doeltrappen die Sjoerd Visser te nemen kreeg kwamen ook meteen retour en zo stond Eastermar het eerste kwartier lichtelijk onder druk. Dit zou tot een drietal aardig grote kansen voor Kootstertille leiden, gescoord werd er echter niet.

Na dit inleidende kwartier kreeg de uitploeg in de gaten hoe er ongeveer om moest worden gegaan met de harde wind. De bal werd voorin regelmatig langer vastgehouden zodat de aansluiting kon komen en er van daaruit gevaar kon worden gesticht. Dit leverde in de 26 minuut een vrije trap op aan de rechterzijde van het speelveld. Omdat Heidbuurt op de bank zat nam Kees Schotanus plaats achter de bal en lepelde deze strak voor de pot.Hier kwam Pieter Sikkema tegen de wind in vol op de bal in denderen: 0-1! Het kon wel eens zo zijn dat Sikkema bij deze actie een pijntje opliep, het kan ook zo zijn dat dit later in de wedstrijd gebeurde. Feit is in ieder geval dat hij in de 36e minuut het veld moest ruimen voor Simon Dijkstra.

Verder werden er aan beide kanten weinig 100% kansen gecreëerd, Kootstertille probeerde wel het beste te maken van het windvoordeel maar de verdediging van Eastermar wist weinig weg te geven en dus werd er met een 0-1 tussenstand de thee en bananen opgezocht.

De vingervlugge linksback Thomas van Holsteijn bleek deze week ook met de voeten uiterst bij de pinken, hij wist de normaliter uiterst gevaarlijke rechtsvoor van de Tille knap uit te schakelen. Dit kwam hem in de rust op een complimentje van Eric Boersma te staan.

De tweede helft bleek de wind wat te zijn gaan liggen, er heerste nog steeds een stevige woei maar zo hard als in de eerste helft zou het niet meer gaan.


In de 54e minuut, terwijl Oege van Dijk in Drachten voor de 143e keer een auto in de was zette kreeg Lieuwe Nijboer een penalty te nemen voor vvEastermar2 in hun onderonsje met O.D.V. 2. Hij legde het leer neer, dacht nog even aan Harm Tseard Heidbuurt zijn laatste penalty en schoot de bal vervolgens op precies dezelfde hoogte als Heidbuurt had geflikt over het doel.

Hier had Kees Schotanus geen weet van, hij ging in Kootstertille zelfverzekerd achter de bal staan die klaar lag voor een te nemen hoekschop. Schotanus gaf de bal strak voor maar wist helaas geen medespeler te vinden. De Kootstertille speler die de bal ontving kopte deze meteen terug naar Schotanus, die vervolgens een kapbeweging naar binnen maakte en vervolgens met een prachtig boogballetje de verre hoek wist te vinden. Ondanks dat de vlagger van het thuisteam om onverklaarbare reden met de vlag omhoog gestoken stond kende de scheids het doelpunt toe: 0-2!

Trainer Jan van Dijk van Kootstertille besloot meteen in te grijpen, hij voerde een aanvallende wissel toe en besloot eveneens laatste man en tevens aanvoerder Douwe van der Bij door te schuiven naar het middenveld/spits.

Hier reageerde Eric Boersma van de bezoekende partij een tiental minuten later op met het inbrengen van feestbeest Harm Tseard Heidbuurt voor Kees Schotanus

De omzettingen werden door Eastermar aardig opgepakt en dichter bij een doelpunt dan een schot voorlangs van de ingevallen Minne Posthumus en een afgekeurde handsgoal van Douwe van der Bij wisten de Tilsters eigenlijk niet te komen.

Eastermar daarentegen kwam in de 76e minuut na een onderschepping van de eigen verdediging op het middenveld weer in balbezit. Sander Smedema kreeg de bal en besloot met een zuiver steekpassje Jille van der Wal diep te sturen, deze bleek twee tegenstanders te snel af en één van die twee vond dat zo vervelend dat hij besloot van der Wal naar de grond te skoffelen. Ondanks dat heel wat Tilsters vonden dat het buiten de 16 plaats had gevonden wees de hier en daar onzeker fluitende Vonk resoluut naar de stip. Ondanks dat Jille van der Wal de bal ietwat verkeerd raakte wist hij de bal een stuk lager te houden dan Nijboer eerder die middag had weten te doen. In dit geval bleek het voldoende voor de 0-3!

Meteen na dit doelpunt moest van der Wal het veld ruimen voor de immer gretige Robert Tienstra, die viel zo fanatiek in dat de Tilsters ook hem op maar 1 manier wisten te stoppen. Ondanks dat Tienstra in de 16 ten val werd gebracht gaf de scheidsrechter ditmaal slechts een vrije trap, waar je dan weer geen enkele Tilster over hoorde.

Gescoord werd er niet meer en dus won Eastermar verdiend met 0-3 van Kootstertille! Omdat de Sweach met 0-1 moeizaam wist te winnen bij het Boornbergum van trainer Roel Tuinstra is de Sweach op doelsaldo de nieuwe koploper van de 5e klasse C.

Eastermar krijgt volgende week datzelfde verrassend goed presterende Boornbergum op bezoek en krijgt dus nog een zware kluif zo vlak voor de winterstop!

Dan moet er nog even vermeld worden dat het tweede van Eastermar, ondanks de gemiste penalty van L. Nijboer en een verdedigende fout van Jacob de Vries, waar een tegendoelpunt uit voortvloeide toch een uitstekend resultaat had weten te behalen. Door uitstekende wissels van leider Erik Dijkstra, waarvan de belangrijkste het vervangen van Sytze Taekema voor de fotogenieke Johan Van der Veen betrof. Van der Veen had zijn complete familie met camera's langs de lijn staan, dit inspireerde hem tot waar Taekema al een paar weken niet in geslaagd was: het maken van een hattrick. Omdat ook Lieuwe Nijboer (2) en Jacob de Vries nog hadden weten te scoren won het 2e na een 1-3 achterstand met 6-3. Dit alles leidde tot waterlanders bij Geale Tadema, die alleen nog uit wist te brengen dat hij het allemaal “harstikkene mooi” vond.

Tot volgende week bij V.V. Eastermar – Boornbergum te Eastermar om 14:30!

Jurryt Jonkman.

(Foto 1, Foto 2 en Foto 3)

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Pagina 137 van 153