Welkom bij VV Eastermar

Eerste elftal - Eerste periode

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op zondag 20 december 2015 00:04 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zaterdag 19 december 2015 16:35

Na een 3 - 3 gelijkspel van Haulerwijk 1 tegen Kootstertille 1, heeft Eastermar 1 de eerste periode behaald!

V.V. Eastermar feliciteert onze A-selectie en staf hartelijk met dit resultaat!

   

Eastermar officieuze Herbstmeister 5e klasse C seizoen ´15/'16!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar zondag 13 december 2015 23:54

V.V. Eastermar - S.C. Boornbergum '80

Na de week waarin zowel Foppe de Haan als zijn grote inspirator Eric Boersma aangaven het verblijf bij hun respectievelijke clubs sc Heerenveen en Eastermar met enkele maanden te verlengen stond voor het Eastermarder vlaggenschip het laatste duel voor de winterstop op het programma. Eric Boersma trakteerde zijn manschappen op een koud kratje om dit te vieren, de vraag is natuurlijk of Foppe hier een voorbeeld aan durft te nemen.

Het was de beurt aan het dit seizoen verrassend goed presterende Boornbergum om het nog altijd ongeslagen vvEastermar op diens eigen veld uit te dagen. Boornbergum kon sinds dit seizoen beschikken over trainer Roel Tuinstra, die in het verleden 4 jaar als hoofdtrainer en zoals nu doet blijken spion rondliep bij vvEastermar. Tuinstra kon na die 4 jaar alle ins en outs van de Eastermarder club, dit maakt Boornburgum een uiterst gevaarlijke tegenstander.

Verder moest er na de knappe en welverdiende 0-3 overwinning op koploper Kootstertille gewaakt worden voor onderschatting van de ploegen in de middenmoot. Mochten er tegen Boornburgum verliespunten gescoord worden dan kon het zomaar gebeuren dat Eastermar op plek 4 de winterstop in zou gaan.

Albert en Richard Brouwer brachten die vrijdags op uitnodiging van hun Thaise vriendje Tom van Weert, spits van Excelsior, een bezoek aan de wedstrijd S.C. Heerenveen – Excelsior. De derde broer Stefan Brouwer (door van Weert liefkozend “Wyfke” genoemd) moest helaas verstek laten gaan door een bezoek aan een Drachtster Pizzeria met de schoonfamilie. Zo konden alleen Albert en Richard inspiratie snuiven die dan wellicht weer zou kunnen leiden tot het scoren van een doelpuntje hier en/of daar.

De rest van de Eastermarder selectie lag braaf om 10 uur op bed met maximaal 2 biertjes achter de kiezen. Dit met uitzondering van Harm Tseard Heidbuurt, hij was meteen na het avondeten onder de wol gedoken zodat hij ditmaal door zijn biologische klok gewekt zou worden en op tijd op Sportpark de Burgerkamp kon arriveren.

Eric Boersma besloot deze week Mark de Vries en Gjalt Veenstra met het 2e mee te sturen voor hun onderonsje met V en V '68.

De op trainingsdagen om 12 uur 's middags hevig aan het bier lurkende spits Pieter Sikkema moest zijn daardoor afgenomen fitheid bewijzen in de warming-up, mocht hij falen voor die test dan zou de eveneens aan de wedstrijd warming-up deelnemende Simon Dijkstra zijn plek innemen.

In het doel stond evenals een week tevoren Sjoerd de Visser met voor hem de eveneens onveranderde achterhoede bestaand uit Thomas van Holsteijn, Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer en Richard Brouwer.

Op het middenveld kreeg vergruizer Stefan Erwin Venema de leiding over aanvallende middenvelders Sander Smedema en Albert Brouwer. Op de flanken mochten Jille van der Wal en Kees Schotanus ronddartelen en dan was het even afwachten wie er in de spits mocht spelen. Pieter Sikkema zijn conditie bleek justjes aan de laffe kant en zodoende mocht de favoriete bankzitter van menig Eastermarder Simon Dijkstra starten.

Omdat Sikkema meteen gedesillusioneerd onder de douche sprong zou de bank warm gehouden worden door penalty-specialist Lieuwe Nijboer, fotoshopper Robert Tienstra, SMS-meester Ronald Vanger en de ondanks dat hij op tijd arriveerde luiaard Harm Tseard Heidbuurt.

De wedstrijdbespreking zou deze zaterdag historisch kort zijn, trainer Boersma vermelde dat er niets anders dan drie punten behaald mocht worden. De eventuele race om de 1e periode titel was van geen belang omdat na zes pogingen in de nacompetitie toch wel duidelijk is geworden dat dit Kees en co niet ligt. Een periodetitelfeestje zou aan de andere kant natuurlijk niet afgeslagen worden. Wil Eastermar promoveren dan is rechtstreeks toch echt de enige optie.

Nadat Jurryt Jonkman de toss maar weer eens won en op aanraden van Hendrik Tadema besloot met de kop in de wind te beginnen mocht Kees Schotanus pupil van de week Johannes de Vries diep sturen. De Vries dribbelde behendig tussen de Boornbatsers door, omspeelde de keeper en scoorde vanuit een moeilijke hoek en zo kon Eastermar met een psychologische 1-0 voorsprong beginnen aan deze wedstrijd.

Eastermar probeerde er direct uit te vliegen en de tegenstander bij de spreekwoordelijke (of niet) ballen te grijpen. Dit pakte echter bijna verkeerd uit, Boornbergum wist met enig geluk de voorste linie van Eastermar uit te spelen en met een lange bal iemand diep te sturen, die kwam gevaarlijk dicht bij Sjoerd Visser, gescoord werd er echter niet.

Na deze grote kans voor de uitploeg nam Eastermar ondanks dat het lichtelijk onrustig acteerde het heft in handen. Dit leidde in de 10 minuut tot een gigantisch grote kans. Kees Schotanus kon na een mispeer in de Boornbergumer verdediging alleen afstormen op het vijandige doel. Zijn vizier was echter nog niet op scherp en dus werd ook deze kans om zeep geholpen.

Ondanks dat Kees Schotanus zijn team niet aan de leiding hielp zorgde hij met zijn scherp aangesneden hoekschoppen en vrije trappen voor het nodige gevaar. We zaten inmiddels in de 22e minuut toen Schotanus aan mocht leggen voor zijn 4e hoekschop, de bal werd onvoldoende weggewerkt door een verdediger waarna Sander Smedema in balbezit kwam. Hij gaf de bal met een mooie curve voor en vond de inlopende vergruizer Stefan Erwin Venema Venema kopte de bal en de schoen van zijn tegenstander kiezelhard bij de 1e paal binnen: 1-0!

De Boornbergumers waren niet gediend van deze tussenstand en vonden dat de scheidsrechter daar wat aan moest doen. De heer Draaijer was hier vervolgens weer niet van gediend en trakteerde een van Tuinstra's mannen op een gele praatkaart.

Eastermar wist vervolgens nog een x-aantal kansen te creëren. Ze waren voorin echter niet meer zo scherp als een week tevoren en daarom werd er met een minieme voorsprong de kleedkamer opgezocht voor een bakje thee en een suikertje.

In de rust vertelde Boersma zijn team dat hij uiterst ontevreden was, er werd teveel meegegaan in het spel van de tegenstander en het eigen spelletje werd te weinig gespeeld. Hij zou graag zien dat dit de tweede helft anders zou gaan en vroeg daar vervolgens zeer netjes om.

Omdat trainer Eric het zo lief had gevraagd besloten de Broekophâlders te voldoen aan diens wensen. De bal werd achterin langer rondgespeeld en aanvallen werden zodoende zorgvuldiger voorbereid. Tevens kreeg het thuisteam een steuntje van de scheidsrechter van dienst. Albert Brouwer draaide zijn directe tegenstander weer eens dol en wilde juist uitbreken voor een vlijmscherpe counter. Hij werd echter magnefiek pootje gehaakt en vloog zo naar het gras. Dit pootje haken werd door de scheidsrechter uitgelegd als natrappen en zo mocht Boornbergum verder spelen met 10 man. Dat Roel Tuinstra het hier niet mee eens was bleek na de wedstrijd in alle omliggende dorpen gehoord te zijn.

Het duurde nog zo'n 10 minuten voordat Eric Boersma besloot Harm Tseard Heidbuurt het veld in te sturen en de moegestreden Kees Schotanus naar de kant te halen.

In de 58e minuut kreeg Harm Tseard Heidbuurt een hoekschop te nemen, Thomas kopte gloeiend hard tegen de onderkant lat. Als een echte spits stond Albert Brouwer op de doellijn te goaltjegappen, hij besloot de bal vlak voor het passeren van de doellijn nog een klein tikje te geven zodat de 2-0 op zijn naam zou komen te staan, bij deze: 2-0!

Niet veel later bevond Simon Dijkstra zich op aangeven van Harm Tseard Heidbuurt ineens sprintend op 20 meter van het vijandige doel, op de hielen gezeten door zo'n drie verdedigers besloot hij inmiddels half struikelend de bal naar Albert Brouwer te tikken. Brouwer penetreerde het 16 meter gebied, zag dat de keeper een heerlijk nauw gaatje in de korte hoek vrijhield en plaatste de bal, gaatjetuik als hij is, er precies door. 3-0! Brouwer sprintte vervolgens naar de aan de zijlijn geparkeerde Hoeke Heffner en werd aldaar getrakteerd op een even welgemeende als harde high five.

Het begon inmiddels aardig te schemeren toen de nog altijd van zijn misgelopen doelpunt balende Thomas van Holsteijn de bal iets te nonchalant terug naar Stefan Brouwer speelde, Holsteijn merkte toen pas dat er voor Brouwer nog een spits van Boornbergum rondstruinde, hij onderschepte de bal en nam deze al stuiterend mee richting Shoot Visser. Omdat Visser uitkwam en de bal al wat van de grond was was het voor de spits een koud kunstje om deze met een kort tikje over Visser in het doel te doen belanden: 1-3.

In de 82e minuut werd de wederom energiek ingevallen Robert Tienstra diep gestuurd op rechts. Tienstra besloot de om de bal schreeuwende Jille van der Wal bij de 2e paal van een subliem stuiterballetje te voorzien. Van der Wal schoot de bal keurig voorbij de keeper van Boornbats: 4-1!

Dit was meteen de eindstand.

Omdat al gauw bekend werd dat de Sweach 0-0 had gespeeld tegen OkéVC betekende dit dat Eastermar de nieuwe koploper van de 5e klasse C werd. Alleen Haulerwijk kan met het inhalen van 2 wedstrijden en met in die twee wedstrijden een doelsaldo van plus 7 Eastermar van de kop stoten en dus van de 1e periode titel houden.

Albert Brouwer vertelde na de wedstrijd dat hij zijn twee doelpunten en dan vooral het eerste grotendeels te danken had aan de tips die hij een avond tevoren kreeg van Tom van Weert. Langs deze weg namens het hele Eastermarder team met uitzondering van Thomas van Holsteijn: Tom, super!

V.V.E. 2:

Hidde Faber van Eastermar 2, had een bewogen weekje achter de rug. Bracht hij een week tevoren de nacht nog door bij de hond in de mand, deze vrijdag kreeg hij Simon Dijkstra te logeren. Hiddema had na al deze drukte voor zichzelf besloten dat hij winterstop had en kon zodoende niet met zijn teammakkers meedoen op de door V en V '68 uitgeroepen supersaterday. Zo kon het gebeuren dat V.V. Eastermar 2 met 5-4 wist te verliezen op diezelfde superdag.

Dit gebeurde ondanks twee werelddoelpunten van Mark de Vries. Waarvan de mooiste van maar liefst 42 meter afstand over de keeper in het doel vloog!

Verder liet de enige speler van het Eastermarder vlaggenschip die regelmatig een oefening van trainer Eric Boersma compleet verkeerd begrijpt, Gjalt Veenstra, 2 assists noteren in diezelfde wedstrijd.

De hoogstandjes van Veenstra en de Vries werden in Garijp onder muzikale begeleiding van Jan Warringa miniem gevierd door de mannen van het 2e van Eastermar. In Eastermar zelf wachtte immers het Rad van Fortuin waar na elke thuiswedstrijd de grootste vleesprijzen van Otte te winnen zijn!

Bij deze wens ik u allen een sublieme winterstop toe, tot Januari!

Jurryt Jonkman.

(Foto: Stand)

   

Pagina 136 van 153