Welkom bij VV Eastermar

Eastermar stapt overtuigend uit winterstop.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 08 februari 2016 10:28 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 08 februari 2016 10:04

Nadat de competitie een forse maand stil had gelegen mocht trainer Eric Boersma zijn spelers weer van zolder halen. De ongeslagen mannen en jongens uit Eastermar moesten het opnemen tegen het VVT van pupil van de week Marco Fonk. Waar menig 5e klasse team in die 5 weken tijd weinig tot niets uit zal hebben gevoerd waren de Eastermarders in training gebleven. De Tytsjerksteradiel cup werd nog op halve kracht afgewerkt zodat er geen blessures uit voort konden vloeien. Om toch in vorm te blijven werden het Heerenveense Soccerdome en de Drachtster (soccer-)Squash club met enige regelmaat bezocht.

Tevens werden er twee oefenwedstrijden afgewerkt. De in Cornjum woonachtige tweedeklasser DTD werd op hun eigen kunstgrasveld met overtuigend veldspel en duidelijke cijfers overklast. Bij gebrek aan een programmablaadje van die wedstrijd wist Robert Tienstra te melden dat de dorpsnaam voortvloeide uit de voorliefde voor maïs in het desbetreffende dorp. (Corn – Jum, snapt u?).

Ook met het tweede van Harkemase Boys hadden de geel blauwen weinig moeite, het is dat de Harrekieten in de tweede helft het nodig vonden er een schoppartij van te maken en dat de verstandige Broekophâlders besloten de ledematen te sparen voor de competitie dat die wedstrijd met minimale cijfers verloren ging. Het mag wel duidelijk zijn dat VVE ook in die wedstrijd als overduidelijke morele winnaar werd aangewezen door deze en genen.

Zo, dan kunnen we nu over tot de orde van de dag: VVT – VVE.

Nadat Eric Boersma in de voorbespreking alle puntjes nog even op de i had gezet en zijn mannen vlug voorzag van een uiterst korte opfriscursus aangaande het te spelen spelletje werd er naar Twijzelerheide gereden. Trainer Boersma had te maken met een nagenoeg volledig fitte selectie, alleen Eddy Wedzinga, Gjalt Veenstra en Rienk Wind bivakkeerden nog in de lappenmand. Al moet vermeld worden dat Rienk Wind sinds afgelopen week “voorzichtig” probeert aan te haken bij de trainingen. Ook Gjalt Veenstra traint zo nu en dan als veldspeler mee, hij zou dit weekend niet als toeschouwer aanwezig kunnen zijn omdat hij met de leiding van de jonge woudlopers een weekendje weg had gepland. De aanwezigheid van de selectie van V.V. Twijzel compenseerde dit gemis aanzienlijk.

Boersma besloot met de volgende elf de competitie te hervatten:

Sjoerd Visser mocht tussen de palen gaan staan, hij had net nieuwe moffen aangeschaft dus van hem werd zeker het één en ander verwacht. Voor hem stonden van links naar rechts Thomas van Holsteijn die om verklaarbare redenen kampte met een pijnlijke knieholte, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer. Op het middenveld kreeg Stefan Erwin Venema de leiding over Albert Brouwer en Sander Smedema. Voorin mochten Jille van der Wal en Kees Schotanus de flanken afstruinen en spits Pieter Sikkema in stelling proberen te brengen.

De bank bestond uit Mark de Vries wiens vader Bert midweeks de respectabele leeftijd van 50 had bereikt (Bert had vroeger altijd gevonden dat Kees wel keeper kon worden maar dit terzijde). Lieuwe Nijboer, Ronald Vanger, Simon Dijkstra en Robert Tienstra. Omdat de Eastermarder ploeg om 13:00 al moest vertrekken werd er van tevoren al rekening gehouden met een te laat arriverende Harm Tseard Heidbuurt, om deze reden mocht hij op de tribune plaatsnemen. Heidbuurt zou de gehele wedstrijd aanschouwen naast de vrouw van één van de sterspelers van Eastermar 2: Jorn Hoekstra.

Nadat Gjalt Veenstra in de voorbereiding eenmaal voor hem was ingevallen mocht Sietze Dijkstra de vlag weer ter hand nemen. In de warming-up deed al snel blijken dat de oefenwedstrijden die Eastermar had afgewerkt qua veld niet echt als ideale voorbereiding te boek konden gaan. Het veld in Twijzelheide leek namelijk in de verste verte niet op de uitstekende kunstgrasmat in Cornjum. Uiteraard zou dit niet als excuus aangevoerd mogen worden maar de stuiterende mat in combinatie met het verwachte vechtvoetbal van VVT beloofde een moeilijke pot op te leveren voor de mooi-weer voetballers uit Eastermar. Om een uur of 14:25 mocht aanvoerder Jurryt Jonkman een kant van een muntje kiezen, tot afgrijzen van Kees Schotanus koos hij voor de oranje kant. Met deze keuze won hij uiteraard de toss (Schotanus zit er wel vaker naast). Er werd besloten de eerste helft met de kop in de wind te spelen.

Nadat pupil van de week Marco Fonk vanuit een moeilijke hoek Sjoerd Visser had weten te verslaan mocht de thuisploeg aftrappen. Eastermar begon ondanks de goede voorbereiding ietwat onwennig aan de wedstrijd. Duels werden veelvuldig verloren en de bal sprong nogal eens van een voetje wat hier en daar wat kleine kansjes voor VVT op dreigde te leveren, was het niet dat de verdediging telkens uiterst alert bleek. Nadat VVE na deze rommelige openingsfase het veld en de wind wat begon te begrijpen kreeg het ook de wedstrijd onder controle, de bal werd makkelijker in de ploeg gehouden en er kon aan aanvallen gedacht worden.

Na zo'n 14 á 19 minuten spelen kreeg Eastermar zijn derde hoekschop te nemen. Omdat de voorgaande twee aardig gevaarlijk bleken te zijn stond de thuisploeg met knikkende knietjes klaar om de inkomende tegenstanders van scoren af te houden. Waar Schotanus de eerste twee richting de tweede paal had gesmeten besloot hij dit keer de eerste paal te zoeken, hier was net Thomas van Holsteijn met knieholtes en al gearriveerd. Hij wist de bal op acrobatische wijze dan toch nog te verlengen richting de tweede paal waar Jille van der Wal in kwam vliegen om het beslissende tikje te geven: 0-1!! Hierna was het helemaal duidelijk dat Eastermar het overwicht had in deze wedstrijd. VVT wist er sporadisch uit te komen maar echt gevaarlijk zou het niet meer worden in deze eerste helft.

Kees Schotanus dribbelde vlak voor rust nog maar een keer vol goede moed het 16 meter gebied in, hij werd daar met een klein drukje van de bal gezet en keek de scheids smekend aan, Schotanus hoopte dat hij na het missen van een x-aantal penalty's vandaag misschien raak zou mogen schieten. De scheidsrechter gebaarde echter dat het spel door mocht gaan en vanaf dat moment begon er een ware wedloop op wie er het eerst bij de stilliggende bal zou zijn. Dit bleek de immer als een Hinde over het veld galopperende Albert Brouwer, hij hield het lichaam uitstekend over de bal gebogen toen hij hard en dus ook laag raak schoot: 0-2!

Dit bleek meteen de ruststand te zijn. De gehele selectie was in dit kwartier uiterst content met de tussenstand. Wel werd er door de leiding nog aangegeven dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Daar waren inderdaad weinig spelden tussen te krijgen. Ook werd er in de rust door de Eastermarder bank een heuse penalty challenge afgewerkt. Dat Simon Dijkstra hierbij de overtuigende winnaar was bleek voor de aanwezige Dagblad van het Noorden verslaggever reden genoeg over te gaan tot een diepte interview met Dijkstra. Hier bleek helaas geen tijd meer voor want de teams kwamen het veld reeds opgelopen.

Na een paar kleine kansjes van Eastermar kwam ook VVT in de tweede helft ineens toe aan het creëren van mogelijke doelkansen. Dit resulteerde in de 49e minuut tot een treffer waar geen enkele Eastermarder ook maar enige behoefte aan had, hij was in de rust al als uiterst ongewenst betiteld maar hier was hij dan toch. 1-2.

Na deze tegenslag ging bij de uitploeg de twijfel regeren, er werd hier en daar wat op elkaar gezeurd en gezeken en de bal werd te wild van speler naar speler gestuurd waardoor het binnen de lijnen erg slordig werd. Het enige dat V.V. Eastermar uit deze malaise kon redden was de bevrijdende 1-3. Dit had Albert Brouwer ook in de smiezen en dus veroverde hij de bal maar weer eens op het middenveld, bracht deze meteen voor zijn rechtervoet en stuurde Kees Schotanus diep. Onderwijl instrueerde Brouwer Jille van der Wal. Van der Wal werd verteld met enige spoed de 16 in te lopen om de lage voorzet die Schotanus moest geven binnen te tikken. En zo geschiedde, 20 seconden later werd de door Albert Brouwer geregisseerde 1-3 op het scorebord bijgeteld.

Hierna probeerde VVT nog een aantal keer een kans op de aansluitingstreffer te creëren, verder dan een schandalige overtreding van de ingevallen linksvoor op keeper Sjoerd Visser zou het niet komen. Meneer vond het nodig Visser vol tegen het hoofd te schoppen nadat die de bal al lang en breed klem had. Rood was nog mild geweest, hij kwam er genadig van af met geel. Dat Eastermar zich dit seizoen heeft getransformeerd tot een soort van volwassen team deed maar weer eens blijken, waar zulke momenten voorheen het hele team van slag konden maken werd er nu besloten de voeten in samenwerking met de bal te laten spreken.

Zo'n 8 minuten later werd de opbouw van VVT maar weer eens in een vroeg stadium verstoord, ditmaal was het Sander Smedema die de thuisspelende verdedigers het leven zuur maakte, ze wisten even niet waar ze met de stuiterende bal heen moesten en schoten hem dus in een situatie vol miscommunicatie een stukje de lucht in richting eigen doel. Hier dook duveltje uit het Eastermarder doosje Jille van der Wal weer eens op, hij tikte net voordat de keeper van dienst de bal zou vangen diezelfde bal voorbij de doelman en maakte zijn derde van de dag! 1-4!

Niet lang hierna beëindigde de prima fluitende J. Fokkema de wedstrijd. Omdat Haulerwijk gelijkspeelde en Kootstertille verloor lopen V.V. Eastermar en de Sweach, dat in de 96e minuut het winnende doelpunt wist te maken tegen Noordbergum een paar puntjes uit. Als kers op de taart wist de Eastermarder ploeg ook nog eens 3 volgroeide gebaksdozen (Foto) met inhoud in wacht te slepen tijdens de verloting, een uiterst productief dagje dus! Volgende week wacht de eveneens lastige uitwedstrijd tegen Ezinge! U bent allen van harte uitgenodigd, bij deze!

Gegroet,

Jurryt Jonkman.

   

Artikel Eric Boersma

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op dinsdag 22 december 2015 19:49 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 22 december 2015 19:24

I.v.m. de contractverlenging van onze hoofdtrainer Eric Boersma hieronder een link naar een artikel over Eric. Dit artikel is afkomstig uit het oktobernummer van de "Fean Fan", het supportersblad van S.C. Heerenveen. Klik hier om het te lezen.

   

Pagina 132 van 150