Welkom bij VV Eastermar

Eastermar zegt ongeslagen status vaarwel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 29 februari 2016 15:16

Twee weken nadat V.V. Eastermar knap met 0-4 van Ezinge wist te winnen stond de volgende competitiekraker op het programma. Buurdorp Jistrum kwam op bezoek voor een nieuwe editie van de “Slach om'e skûlenboarger brêge”.

Eastermar had een weekend vrijaf gehad van de 5e klasse c, dit weekend was ingevuld met een oefenwedstrijd tegen 4e klasser IJ.V.C. Waar Eastermar eerder al knap had weten te winnen van het hoger spelende D.T.D. werd ook IJ.V.C. met 2-3 verslagen. En omdat De Sweach in datzelfde weekend met 2-2 gelijkspeelde tegen Drogeham werd het eerste plekje zonder een competitie wedstrijd gespeeld te hebben behouden.

Door deze onverwachte misstap van de concurrent werd er door bepaalde spelers in Eastermar vrijelijk gesproken over het niet meer mis te lopen kampioenschap, dezen en genen gingen al zuiver wat naast hun voetbalschoenen lopen. Zo ver was het echter nog lang niet, er moesten immers nog 10 wedstrijden gespeeld worden waarvan die tegen het altijd lastig te bespelen Jistrum als eerst aan de beurt was.

In het “vrije” weekend was bekendgemaakt dat de geblesseerde Gjalt Veenstra besloten had toe te treden tot het illustere groepje mannen dat zich de begeleiders van V.V.E. 1 mochten noemen. Dit gaat hem in de nabije toekomst een kistje bier voor de A-selectie kosten maar dat zal hij daar zeker voor over hebben!

Trainer Eric Boersma had met de nodige absenten te maken. Rienk Wind zat weer eens op zee, Pieter Sikkema had bij het tennissen en zwemmen een koudje gevat en had het vervolgens te druk met het snapchatten van hoe onmenselijk ziek hij wel niet was. Sander Smedema zit voor zijn Facebookupdates voor onbepaalde tijd in Zweden, Eddy Wedzinga is nog altijd geblesseerd, Ronald Vanger moest werken en Harm Tseard Heidbuurt was op skivakantie.

Tegenover deze waslijst aan afwezigen stond de terugkeer van de van zijn winterknibbels herstelde aanvoerder Tsjalling van Dijk.

Nadat Eric Boersma in zijn wekelijkse voorbespreking zijn voorliefde voor het raptrio de Jeugd van Tegenwoordig had besproken kwam hij met de volgende opstelling op de proppen:

Sjoerd Visser mocht tussen de palen staan, voor hem kregen Richard Brouwer, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Thomas van Holsteijn een plekje.

Op het middenveld kregen Albert Brouwer en Stefan Erwin Venema gezelschap van Tsjalling van Dijk. Voorin werd Simon Dijkstra geflankeerd door Jille van der Wal en Kees Schotanus.

Op de bank zaten de supersubs Robert Tienstra, Mark de Vries en Lieuwe Nijboer.

Over de wedstrijd kan en zal ik kort zijn. Eastermar kwam weinig tot niet aan hun vertrouwde spelletje toe, de bal ging te traag van speler naar speler en het wedstrijdbeeld werd ook wel “stroperig” genoemd.

Desalniettemin werden er over de hele wedstrijd bekeken een zeveneneenhalftal niet te missen kansen gecreëerd. Geen van de spitsen liep echter met een scherp vizier rond en zo bleken die niet te missen kansen toch te missen. Zo kon het gebeuren dat de in de laatste tien minuten zo'n zeventig keer op de grond liggende, trachtend tijd te rekken, Jens Mollema in de 95e minuut de bal in de voeten kreeg. Doordat Eastermar in het laatste half uur een wanhopig alles of niets had ingezet kreeg Mollema een vrije doorgang naar Sjoerd Visser. Hij faalde niet en bevestigde zo een bepaalde voetbalwet.

Zo raakte Eastermar niet alleen de Skûlenboarger Brêge kwijt maar verloor het tevens zijn ongeslagen status. Omdat de Sweach ditmaal wel wist te winnen kruipen zij over Eastermar heen naar de 1e plek. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat Mark de Vries weer eens goed boos was en meteen na de wedstrijd naar huis snelde.

Volgende week krijgt Eastermar meteen weer hoog bezoek, de mannen van V.V.S.V. '09.

Uit werd moeizaam met 2-3 gewonnen. De Eastermarders hebben dus een week de tijd om het pijnlijke verlies van deze week te verwerken en de draad weer op te pakken.

Jurryt Jonkman.

   

Boersma zijn nieuwe aanwinst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 22 februari 2016 08:14 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 22 februari 2016 08:07

   

Pagina 132 van 153