Welkom bij VV Eastermar

Eastermar houdt hoop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op maandag 09 mei 2016 15:23 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar maandag 09 mei 2016 14:05

Een dag voordat Richard Brouwer, Alco Fennema en Chris Kooistra wederom een jaartje bij zouden mogen schrijven en voor de slotronde in de Eredivisie op het programma zou staan stond in de 5e klasse C de voorlaatste speelronde geprogrammeerd. Evenals een week tevoren mocht V.V. Eastermar thuis spelen. Ditmaal zou de nummer vier, Kootstertille, gezellig op bezoek komen.

Deze ploegen waren de laatste seizoenen aan elkaar gewaagd, zo werd er in de beker eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen door de Tilsters. In de competitie had juist Eastermar één van zijn beste wedstrijden van het seizoen afgeleverd, dit had geresulteerd in een klinkende 0-3 overwinning.

Evenals de thuisploeg had Kootstertille dit seizoen slechts driemaal weten te verliezen. Het had echter vijfmaal gelijkgespeeld tegenover drie gelijke spelen van de Broekophâlders. Dit verklaarde meteen het gat van vier punten tussen de twee topteams.

Voor de thuisploeg zou alleen de winst tellen deze uiterst zomerse (27 graden) middag. Het stond immers met een wedstrijd minder gespeeld te hebben 5 punten achter koploper Haulerwijk. Dat dit weekend vrij was en het volgende week op mag nemen tegen de strijders van Kootstertille. Mocht Eastermar verliezen of gelijk spelen was het gat van 5 of 4 punten te groot om in één wedstrijd goed te maken en zou het de Haulerwijkers dus meteen tot kampioen kronen en dat zou voor niemand goed zijn.

De aanloop naar dit duel verliep weer eens allesbehalve vlekkeloos en dit had alles te maken met de gewezen aanvoerder Tsjalling van Dijk. Van Dijk had een week tevoren toegezegd voorafgaand aan een avondje Bowlen en Yankee Doodlen met zijn korfbalvriendinnetjes de trimmer door zijn welgevormde rode bosje wangharen te halen. Van Dijk was echter vergeten dat hij zijn trimmer schoon had laten maken, vervolgens was hij vergeten het standje te veranderen... U begrijpt het al, na de eerste haal over zijn wang verscheen er in plaats van een kortgeknipt struikje haar een lap vlees. Vervolgens besloot hij de rest van zijn burd wel op standje drie te trimmen, die ene streep zou zo erg niet opvallen had hij gedacht. Toen alles op lengte was bekeek hij het resultaat in de spiegel, vond de snor er te erg uitspringen en besloot hij het hele zwikje er compleet af te halen.

Zo verscheen er dinsdag op het trainen een speler met het hoofd van een pas verschoond baby aarsje. Van Dijk had een kwartier nodig om iedereen te overtuigen dat hij toch echt de jongste zoon van Bouwe en Giny was. Vervolgens kon de knop om en kon de enige training voorafgaand aan de eerstvolgende wedstrijd van het jaar losbarsten. Donderdag stond er infoband Hemelvaart en Bevrijdingsdag immers een vrije avond op het programma.

Een vijftal uren voordat de wedstrijd zou beginnen biechtte Albert Brouwer tijdens het Oud-papieren aan zijn kompanen Kees Schotanus en Jurryt Jonkman op dat hij sinds dit seizoen toch aardig last had van bijgelovigheid, hij moest altijd eerst persé zijn sokken aantrekken, alvorens hij begon met het veteren van zijn schoenen. Aangemoedigd door Brouwer zijn openbaringen besloot Schotanus vervolgens te verklaren dat hij altijd eerst het blauw-gele sportbroekje aantrok en vervolgens pas aan zijn boxert-short mocht beginnen.

Waar Mark de Vries de hele week uithing is voor iedereen een groot vraagteken, ook die zaterdags was hij niet present.

Eric Boersma besloot de een week tevoren geschorste Albert Brouwer meteen weer in de basis te zetten. Brouwer mocht het centrale duo vormen met vice-aanvoerder Jurryt Jonkman.

Op doel stond deze week Sjoerd Visser.

Links en rechts- back kregen Thomas van Holsteijn en Stefan Brouwer een plek toegewezen.

Op het middenveld stond Robert Tienstra centraal, voor hem zouden Harm Tseard Heidbuurt en Sander Smedema rondstruinen. Voorin stond Jille van der Wal wederom op links. Rechtsvoor stond Pieter Sikkema/Kees Schotanus en in de spits mocht Kees Schotanus/Pieter Sikkema voor de doelpunten zorgen.

De welgevormde bank van de thuisclub bestond uit Ronald Vanger, Simon Dijkstra, Richard Brouwer, Stefan Erwin Venema, Lieuwe Nijboer en Tsjalling van Dijk.

Nadat pupil van de week en PSVer Pieter van der Ploeg middels een magistrale dribbel en dito afronding liet zien dat vv Eastermar over het nodige talent beschikt besloot scheidsrechter J. Drost dat het tijd was voor de altijd spannende toss. Deze werd door Jonkman jammerlijk verloren en dus mocht Kootstertille een kant kiezen en zou Eastermar af mogen trappen.

Dit alles zou echter moeten wachten tot na een minuut stilte wegens het overlijden van Sjirk Bosma, oud bestuurslid en voormalig eerste elftal speler van de bezoekers uit Kootstertille. Ondanks de vele toeschouwers verliep deze minuut muisstil. Een compliment waard.

Nadat VVE af had getrapt ging het meteen vol op zoek naar de openingstreffer. Waar de ploeg in de eerste seizoenshelft met enige regelmaat binnen vijf minuten had weten te scoren was dit na de winterse onderbreking niet meer gelukt. Zo ook deze middag.

In de eerste helft was wel duidelijk dat Eastermar met name in de persoon van Robert Tienstra ietwat meer overtuigde in de duels. Ook werden er de nodige aanvallen opgezet, die zo'n 14 hoekschoppen opleverden.

Verder deed blijken dat scheidsrechter Drost de 22 spelers na 25 minuten gespeeld te hebben een verfrissende drinkpauze gunde. Bedankt nog daarvoor.

In de rust werd de eerste helft kort en bondig geëvalueerd. Uitkomst was dat Eastermar zo'n vier grote scoringskansen had weten te creëren tegenover een tweetal aan Kootstertille kant. En dat het prachtig terrasweer was.

Na zo'n 55 minuten gespeeld te hebben was de wedstrijd in de 10e minuut na rust aangekomen. Het complete thuisteam stond in de voorwaartse stand toen een Kootstertiller de bal onderschepte en diep trapte. Deze werd door Jurryt Jonkman aangenomen, de bedoeling was vervolgens om na een korte dribbel Thomas van Holsteijn aan te spelen. De eerste helft van dit plan verliep soepeltjes, de bal werd na elke stap een klein beetje vooruit getikt en bleef zo in het beheer van Jonkman. Echter toen hij van mening was dat de bal rijp genoeg was om de reis naar Holsteijn af te leggen dook plots het been van Wopke Hoekstra op (geen familie van Jogchum Wobbes). Hoekstra ging meteen aan de haal met het leer, achtervolgd door Albert Brouwer en Jurryt Jonkman. Ook Jouke Waaksma bleek vrolijk mee te lopen. Hoekstra besloot hem echter niet nodig te hebben en schoot de bal met uiterste precisie laag de verre hoek in: 0-1. Dit doelpunt kon wel eens op het juiste moment gekomen zijn om de thuisspelende spitsen op scherp te zetten, er waren nog maar liefst 35 minuten tijd voor het maken van twee doelpunten.

Of dit wakkerschudden ook de insteek van Jonkman zijn actie was kunt u hem het beste zelf eens vragen nadat u hem getrakteerd hebt op een koud biertje.

De voltallige selectie van Haulerwijk, die na het verslapen van de BOB in de 35e minuut aan waren komen kakken, stond de eerstvolgende volle 8 minuten te dansen van geluk. Zij waren met deze stand immers virtueel kampioen.

Nadat Eastermar in diezelfde 8 minuten weer drie kansjes om zeep had weten te helpen besloot trainer Eric Boersma in te grijpen. Hij haalde de uitstekend acterende Robert Tienstra naar de kant en bracht voor hem spits Simon Dijkstra. Dijkstra kreeg de voorkeur boven Lieuwe Nijboer omdat hij de trainer met de volgende woorden had weten te overtuigen: “Atst hjoed noch winne wolst, moatst my der no ynsette”. Omdat de bescheiden Nijboer dit niet kon/wilde overtreffen bleef hij op de bank zitten.

Deze wissel betekende dat Eastermar achterin 1 op 1 kwam te spelen omdat Albert Brouwer doorstroomde naar het middenveld en Dijkstra de spitsen zogezegd gezelschap mocht houden.

In de 75e minuut werd Simon Dijkstra diep gestuurd door Sander Smedema, omdat Dijkstra de bal op exact het juist moment verlengde en er zelf achteraan dreigde te glippen besloot zijn directe tegenstander hem hardhandig naar de grond te bonjouren. Dit leverde Dijkstra een lichte blessure op, de thuisploeg kreeg een vrije trap toebedeeld en de dader kreeg een gele kaart. Dat laatste had nou ook weer niet gehoeven, maar goed.

Nadat de rook van al deze consternatie was weggetrokken besloot Smedema de bal klaar te leggen. Nadat hij een vijftal passen achteruit was gelopen begon hij te beginnen aan de aanloop. De bal vloog prachtig strak voor het doel.

Albert Brouwer had in een enerverend duel een tweetal minuten tevoren een fikse elleboog te incasseren gekregen, dit resulteerde in een dik en blauw oog. Dit alles was de prima fluitende scheidsrechter ontgaan en dus beloofde Brouwer zijn tegenstander dat er represailles zouden volgen. Terwijl Smedema bezig was met de zijn aanloop liep Brouwer dreigend op zijn tegenstander af, deze was (met zijn eigenhandig uitgedeelde elleboog in gedachten) dusdanig onder de indruk dat hij als versteend bleef staan. Vervolgens draaide Brouwer een volmaakte honderdtachtig graden, om meteen het zestien meter gebied te penetreren. Ondertussen zag hij Smedema zijn voorzet naderen, Brouwer sprong een kleine meter de lucht in en knikte hoog boven iedereen uittorend de bal prachtig in de verre hoek: 1-1!

Met deze stand was Haulerwijk nog steeds kampioen, het werd echter wel een beetje rustiger in het oranje kamp. Terecht, zou blijken na zo'n drie minuten doorspelen.

Eastermar bleef vol doordrukken, wetende dat ze nog een doelpunt nodig hadden om de titeldroom levend te houden. Dit leverde Kees Schotanus balbezit op aan de vol met toeschouwers staande linkerzijde van het speelveld, de bal werd meteen naar de bij de tweede paal schreeuwende Jille van der Wal getrapt. De bal leek net buiten bereik van van der Wal neer te ploffen en dus besloot keeper Albert Jan Merkus de veilige haven te verlaten om de bal even op te halen. Hij verkeek zich echter op de vingervlugge van der Wal. Die bereikte justjes eerder het leer en prikte dit secuur over Merkus heen richting netje, er liep nog een Tillenaar rond die roet in het eten trachtte te gooien maar hij kwam een teenlengte te kort: 2-1!!! Van der Wal betitelde dit doelpunt de eerstvolgende zondagavond rond een uur of 23:29 als de mooiste van zijn leven, kunt u nagaan.

Na het inbrengen van de wegens een matige midweekse trainingsopkomst op de bankzittende aanvoerder Douwe van der Bij (Sjoukje voor intimi) wist Kootstertille zich weer een beetje onder het de druk vandaan te voetballen. Echt gevaarlijk wist het echter niet te worden.

Nadat de bezoekers in de slotseconden van de vijf minuten durende blessuretijd een vrije trap rakelings naast het doel van Sjoerd Visser zagen vliegen besloot de heer Drost te fluiten voor het slot.

Zo dropen de Haulerwijkers gedesillusioneerd af, ze waren immers binnen een kwartier kampioen en kampioen af geweest.

De Eastermarders juichten kortstondig edoch hartstochtelijk, ze waren zich er terdege van bewust dat de beslissing volgende week zou vallen maar deze zwaarbevochten zege was wel even lekker. Zelfs na die beslissing van volgende week bevindt een beslissingswedstrijd tegen de Haulerwijkers zich nog onder de mogelijkheden.

Haulerwijk neemt het dan op tegen Kootstertille, dat bij een zege een flinke beloning van de Eastermarders (hier zult u langs deze weg verder geen details over lezen, de KN*B kan immers mee lezen) in het vooruitzicht heeft. Als aanmoediging werden de gasten tijdens de derde helft alvast aardig in de watten gelegd door de Eastermarders. Pak se mannen!!! :-D.

Overigens heeft V.V. Eastermar volgende week zelf ook nog een uiterst zware kluif aan het na de winterstop ijzersterk presterende OKVC, deze topper zal komende zaterdag in Oldehove plaatsvinden om een uur of 14:30, komt dat zien!

Jurryt Jonkman.

 

(Op Kanaal 30 kunt u een ander verslag lezen van de wedstrijd Eastermar - Kootstertille. Zie onderstaande link - Red.1

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/voetbal/16933-tilsters-houden-titelaspiraties-eastermar-levend

 

In de Leeuwarder Courant van vrijdag 6 mei jl. staat een stuk over Eric Boersma en Jan van Dijk (Trainer SC Kootstertille).

Klik hier om het te lezen - Red.2)

   

Digitaal overschrijven

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Laatst aangepast op donderdag 05 mei 2016 15:55 Geschreven door P.R. V.V. Eastermar dinsdag 03 mei 2016 09:25

Het einde van het seizoen nadert. Dit betekent niet alleen de fase waarin de prijzen worden verdeeld. Ook de overschrijvingsperiode is aangebroken. Een periode waarin spelers kunnen wisselen van vereniging. Het komt menig ledenadministrateur bekend voor dat een aantal spelers nog op 15 juni voor de deur staat met het papieren overschrijvingsformulier. Dat is verleden tijd. De KNVB gaat digitaal! Het is niet meer nodig om een papieren overschrijvingsformulier in te vullen en naar de KNVB te sturen. Verenigingen kunnen alle overschrijvingen regelen via Sportlink Club. Dit geldt zowel voor het veldvoetbal als voor het zaalvoetbal.

Het werkt eenvoudig. Zodra een speler in de overschrijvingsperiode aangeeft uit te willen komen voor je vereniging, meld je de speler aan in Sportlink Club. Dit is niet anders dan je voorheen al deed. Heeft de speler een overschrijving nodig? Dan worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht.

Hoeft de oude vereniging geen akkoord meer te geven zodra een speler de club wil verlaten? En wat als de oude vereniging om bepaalde redenen niet wil dat deze speler wordt overgeschreven, denk aan een contributie achterstand? In de overschrijvingsperiode hoeft de oude vereniging in principe niets te doen om de overschrijving door te laten gaan. Afmelding van het lid bij de vereniging vindt automatisch plaats aan het einde van het seizoen. Als de speler niet mag vertrekken, bijvoorbeeld vanwege een contributie achterstand, dan kan de oude vereniging een financiële blokkade opleggen. De overschrijving wordt in dat geval niet doorgevoerd.


Heb je vragen? Kijk dan eerst hier.

Anny Cox en Tosca van den Brink zijn de medewerkers van de KNVB die de overschrijving centraal afhandelen. Anny Cox (0343-499 699) en Tosca van den Brink (0343-499 740) zijn telefonisch bereikbaar of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

   

Pagina 123 van 151